![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Ja o ile dobrze obliczyłam mam 620 pkt na prawo
![]()
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą mam takie pytanie w tym roku jest na dziennikarstwie 50 miejsc. Nie zmniejszyli czasem limitu? Bo z tego co pamiętam to co roku było 80 miejsc i po 800 chętnych. Miałem się wybrać na dziennikarstwo na drugi kierunek ale jak widzę te 50 miejsc to nie jestem przekonany czy się dostanę tam progi są zawsze po 500 punktów a teraz jeszcze zmiejszyli chyba ilość miejsc. Może się wypowiedzieć osoba obeznana czy obniżyli w tym roku ilość miejsc czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41553803]W 2011 limit wynosił 80. Nie wiem, ile wynosił w ubiegłym roku.[/QUOTE]
Na pewno poszerzą limity, aczkolwiek masz mało punktów i nie wiem czy się dostaniesz akurat na ten kierunek. |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Liczyłam pkt i wyszło mi 252
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Czy 320 pkt wystarczy żeby dostać sie na logistykę ?
Zapisałam sie na oba wydziały tj. eksoc i zarządzania, ale patrząc na ilość chętnych mam wątpliwości, mimo tego że w tamtym roku progi wynosiły coś w granicach 250 pkt. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Chętnych jest raczej mniej, bo jest o 15 tys. maturzystów mniej, a wyniki na podobnym poziomie.
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rok temu z tego co pamiętam też było 80 miejsc. ![]() A jeśli chodzi o próg punktowy to w 2011 roku na dziennikarstwo (z językiem francuskim co prawda) było 478 pkt. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- To na 100 pro się dostaniesz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
W sumie to zna ktoś próg na ekonometrie UŁ?
Kilka osób mnie dopytywało o kierunek na pw, a pkt. za dużo nie mają.
#251 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na prawo przyjmą około 480 osób, bo duża część z nich składa też na inne uczelnie. Moja koleżanka studiowała prawo przez rok, ale teraz, w drugiej sesji postanowiła je rzucić, bo nie wytrzymywała psychicznie i bardzo wkurzało ją podejście wykładowców ![]() Kurde, złożyłam dopiero na 4 kierunki, jeszcze muszę wybrać dwa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Poważnie tylko tyle?
Przecież to wystarczy angielski R. na jakieś 50% napisać. A o ekonometrii UŁ - słyszałem, że najlepsza w kraju i to nie od pierwszych-lepszych absolwentów, tylko doradców strategicznych w dużych korpo. Ponoć czołówka tutaj to właśnie IiE na UŁ i MESI na SGH. No, ale w sumie IiE to raczej niepopularny kierunek - pewnie przez to. Tam się w ogóle limit miejsc zapełnia? Hmm a próg na FiR i AG to jaki był? Bo słyszałem, że na FiR też niezbyt wygórowany, a na AG to nie wiem.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-06-29 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Hej :P
Mam pytanie, orientujecie się jak jest z dziennikarstwem? Jakie są mniej więcej progi punktowe i czy z ok. 500 punktami da rade sie dostać? Moze jest ktos kto studiuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś zna progi punktowe ze wszystkich kierunków na UŁ? Jeśli tak, to proszę wpisać listę. Dziękuję.
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Bardzo marzę o dziennikarstwie na UŁ. Myślę jeszcze nad politologią oraz kulturoznawstwem: nowe media. Jak myślicie, czy 436pkt. = szansa dostania na te kierunki? Czy raczej nie?
Edytowane przez martutu Czas edycji: 2013-06-29 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na FiR na Eksocu próg z ubiegłego roku to 306 punktów. Cytat:
![]() Ktoś składa na filologię hiszpańską lub romańską od podstaw? Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-06-29 o 14:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież według tej gazetki co "mm444" wklejała - tam jest 6-7 osób na jedno miejsce. A 300 pkt. to jest tyle co nic, według kryteriów przyjmowania na UŁ. No, ale na AG pewnie więcej jest - skoro tylko 60 osób. Generalnie wychodzi, że na UŁ jest się nawet prościej dostać niż na UE Kato - nie spodziewałem się tego. ;o
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Pomocy! W tym roku poprawiałam maturę i mam problem przy wypełnieniu zakładki "wykształcenie" w miejscu na numer dokumentu jest możliwość wpisania numeru matury i numeru aneksu maturalnego, natomiast przy dacie wystawienia system nie akceptuje dwóch dat i wyświetla mi się błąd. Co mam zrobić? Którą datę wpisać? Tą ze świadectwa czy z aneksu? Proszę o odpowiedz, to dla mnie bardzo ważne.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
Jak sądzicie 500 punktów starczy na dziennikarstwo?????????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
A podanie i to oświadczenie zanosimy razem z resztą dokumentów po ogłoszeniu wyników ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Mam 290pkt na rachunkowość i na marketing na WZ... Cholernie się boję, że się nie dostanę... Będzie ciężko, bo nie mam planu B
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#265 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Chociaż myślę, że się dostaniesz skoro na FiR ponoć było 306.
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Nie chcę iść na nic innego.. Jak nie w tym roku to za rok. Ang rozszerzony poszedł mi tak sobie nie jestem zadowolona 55% najwyżej będę musiała poprawić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#267 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem 306 to bardzo prawdopodobny próg. Co z tego, że jest 6-7 osób na miejsce, skoro na UŁ te statystyki są sztucznie zawyżane. Ustalają limit np. 200 osób, a przyjmują 40o, bo nie chce im się robić drugiej tury rekrutacji. Wiele osób rezygnuje i nie przynosi papierów, bo UŁ jest często alternatywą np. dla uczelni w Warszawie. Cytat:
![]() Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-06-29 o 17:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
Dla mnie UŁ nie jest alternatywą. Wybieram analitykę gospodarczą i właśnie tu chcę być. Uważam że oferta edukacyjna jest całkiem ciekawa. Są nowe kierunki np. lingwistyka dla biznesu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41561767]Dla mnie UŁ nie jest alternatywą. Wybieram analitykę gospodarczą i właśnie tu chcę być. Uważam że oferta edukacyjna jest całkiem ciekawa. Są nowe kierunki np. lingwistyka dla biznesu.[/QUOTE]
Cóż pewnie większość osób uzna MESI na SGH za lepsze, ale to jeden pies w sumie.
#270 |
Przyczajenie
|
ostatni raz pytam bo moje posty są tu chyba niewidoczne...
czy uważacie że ok. 500pkt jest wystarczającym progiem punktowym na dziennikarstwo? czy da rade sie dostać z takim wynikiem? i czy ok. 470 pkt starczy na stosunki międzynarodowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.