Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 19:30   #4351
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ooo dzieki juz działa

ale nam sie sytuacja popierdo.liła. Mój ma do poniedziałku akt zgonu przywieźć do pracy a jego mama powiedziała ze mu nie da....... co za żal.. zadzwonił do kadr to mu powiedzieli ze jezeli nieprzywiezie to jako ze pon to nowy miesiac to moze nie przychodzić w ogole.. no co za ... :/
Twoja teściowa przechodzi sama siebie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:30   #4352
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
bo jest dziwna?

opisywałam Wam kiedyś jaka ona jest... i jej dziwne chore akcje :/
No tak tego że jest dzwina jak to delikatnie ujęłaś nie da się ukryć, ale myślałam że ona ma problem tylko w stosunku do Ciebie, a to przecież chodzi o jej syna, o jego prace. Matko co za kobieta

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:32   #4353
anka_85
Zakorzenienie

aj aj,no to faktycznie... dziwna kobieta. najgorsze są problemy jakie moga Was spotkać przez to

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:35   #4354
ktosiula
Wtajemniczenie

To niech wieźmie urlop na żądanie a nie okolicznościowy.
Co za baba.... krew mi się gotuje, jak można no jak?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:40   #4355
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko przecież ma tylko okazać dokument a nie oddać pracodawcy. Poza tym niech nie perdzielą-nie jest powiedziane, że urlop okolicznościowy trzeba udowodnić pierwszego dnia po jego odbyciu.

A tej Twojej teściowej to chyba przydałaby się godzinka na telefonie ze mną. Już ja bym jej nakładła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:47   #4356
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ryba ta Twoja teściówka to naprawdę ma nierówno pod sufitem czy ona ze wszystkiego musi robić problem??????
Stary 2013-06-28, 19:52   #4357
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
To niech wieźmie urlop na żądanie a nie okolicznościowy.
Co za baba.... krew mi się gotuje, jak można no jak?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ryba ta Twoja teściówka to naprawdę ma nierówno pod sufitem czy ona ze wszystkiego musi robić problem??????
Chodzi o to że mu sie nie należy urlop żaden bo póki co ma jeszcze tą zleceniówkę co Wam kiedyś pisałam, ale pracodawac poszedł na rękę i kazał to pokazac bo potem sie okazuje ze kilku osobą nagle cos sie dzieje i w miesiacu nie ma ich po 5-7 razy w pracy.. więc tak to wygląda.

mi sie wydaje ze ona ma problem sama ze sobą...:/
Stary 2013-06-28, 20:18   #4358
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No właśnie wiem że nie masz się kogo nawet poradzić :///
A nie możesz po prostu udać się do szpitala i zapytać czy to te skurcze czy co innego.Przekichane że nie ma do kogo uderzyć :/
No wlasnie . To byl pierwszy raz I poki co sie nie powtorzyl. 7.07 mam wizyte z polozna to zapytam o co chodzi. Mam nadzieje ze sie nie powtorza a jesli to jade do szpitala , I bede sciemniac az wymusze skan

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:23   #4359
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wlasnie . To byl pierwszy raz I poki co sie nie powtorzyl. 7.07 mam wizyte z polozna to zapytam o co chodzi. Mam nadzieje ze sie nie powtorza a jesli to jade do szpitala , I bede sciemniac az wymusze skan

dobry pomysł.
ściemniaj że jajniki kłują, czujesz dyskomfort i ucisk w środku (sugestia że to może być rosnąca pod wplywem hormonów torbiel). takie sugestie powinny wystarczyć do podejrzenia torbiela i wtedy skan musowo ja pierwszy skan miałam w 6 tygodniu i to tylko dlatego że mam policystyczne jajniki. w ciąży torbiele moga się zrobić i muszą być pod stałą kontrolą. zapisz tylko sobie te kłamstewka żeby się nie gubić w zeznaniach

Ani

Stary 2013-06-28, 20:27   #4360
maomami
Wtajemniczenie

Ryba, wrzucałaś tutaj przepis na ciasto 3 bit mogłabyś wysłać jeszcze raz?? Próbowałaś już z tego przepisu czy znalazłaś na necie taki?? Bo przed chwilą szukałam przepisu i nie znalazłam tego co Ty podałaś, każdy przepis się różni proporcjami

Stary 2013-06-28, 20:27   #4361
ryba91
Zakorzenienie

http://muzodajka.pl/4009,Rozmowa_PRE...WY_Z_TAMPONEM_

hahaha
aaa to miałam wam wrzucić :
http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/
Stary 2013-06-28, 20:29   #4362
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też mogłabym ciągle układać, składać, oglądać . Teraz jeszcze jak wózek mam w domu u TŻta to mogłabym z takim pustym jeździć po podwórku
To tak jak ja :haha: pojezdzilabym moim pieknym Quinny a ciuchy to bym juz pewnie 165 razy przekladala - dlatego tez poki jeszcze bylam spelna rozumu zaczelam skladowac wszystko u mamy I mam zamiar sciagnac jak pojde na macierzynskie .. Ale wtedy bede szalec ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 20:30   #4363
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ryba, wrzucałaś tutaj przepis na ciasto 3 bit mogłabyś wysłać jeszcze raz?? Próbowałaś już z tego przepisu czy znalazłaś na necie taki?? Bo przed chwilą szukałam przepisu i nie znalazłam tego co Ty podałaś, każdy przepis się różni proporcjami

robiłam kiedyś i robiam wczoraj ( choć miałam w niedziele robić, ale mąż mnie namówił )
z tym że to jest bez pieczenia, bo mój piekarnik oszalał i jedną stronę spala a drugą nie dopieka ... dlatego bez pieczenia. Ja robiłam bez namaczania herbatników i z potartą czekoladą. wyszło pyszne

http://kotlet.tv/ciasto-3bit
Stary 2013-06-28, 20:33   #4364
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
robiłam kiedyś i robiam wczoraj ( choć miałam w niedziele robić, ale mąż mnie namówił )
z tym że to jest bez pieczenia, bo mój piekarnik oszalał i jedną stronę spala a drugą nie dopieka ... dlatego bez pieczenia. Ja robiłam bez namaczania herbatników i z potartą czekoladą. wyszło pyszne

http://kotlet.tv/ciasto-3bit
Dziękuję wiem wiem że bez pieczenia i mówisz żeby nie moczyć herbatników

Stary 2013-06-28, 20:36   #4365
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziękuję wiem wiem że bez pieczenia i mówisz żeby nie moczyć herbatników
ja robiłam ciasto koło 22 wczoraj, i jadłam dzisiaj i te herbatniki fajnie namiękły, gdybym je pomoczyła to myślę ze zrobiłaby się klucha..
Stary 2013-06-28, 20:45   #4366
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Co do lekarzy w PL... koszmar. raz ginekolog (totalny cham!) zapytał mi się w trakcie badania czy jestem prostytutką i ile biore za seks. Płacenie na każdym kroku za USG, noż psia mać, w Polsce żyje się aktualnie ciężko i wyłożenie 150 zł za jakieś kompleksowe skany i badania prywatnie to nie mały problem dla wielu młodych ludzi... to powinno być za darmo a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny.

Ryba
zmień póki możesz, bo wpisywanie "diagnoz" bez sprawdzenia faktów nie mieści mi się w głowie, a teksty o przejedzonym brzuchu są poniżej krytyki, CHAMSTWO, za takie coś powinien ponieść jakieś konsekwencje... debil!
moja śp. mama zmarła w szpitalu po porodzie (zakażenie ogólne organizmu - SEPSA) z powodu zaniedbania i braku higieny, lekarz w trakcie jej porodu był PIJANY. dlatego ja ciesze się że nie rodze w PL, bo to byłoby dla mnie traumatyczne przeżycie i dodatkowy niepotrzebny stres, że ja moge pójść w jej ślady. 11 dni moja mama męczyła się zanim zmarła i k**** nikt nie był w stanie jej uratować dziewczyny, uważajcie na siebie i nie dajcie sobie wmawiać że coś jest OK jak czujecie że NIE jest
Teraz rozumiem , I wcale Ci sie nie dziwie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
On byzl ze mna u dr. D.. a teraz nie mogl bo pogrzeb byl i nie wie jak to wygladalo... a teraz mi napisal ze chyba mi na Kacperku nie zalezy skoro tak panikuje i w ogole ze nie dbam o siebie to i o Kacpra nie dbam... w ogole mnie nie roumie..
O jejku .. Sory ale ja tego Twojego Meza to bym trzepła w beret czasem :bat:

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 20:49   #4367
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja :haha: pojezdzilabym moim pieknym Quinny a ciuchy to bym juz pewnie 165 razy przekladala - dlatego tez poki jeszcze bylam spelna rozumu zaczelam skladowac wszystko u mamy I mam zamiar sciagnac jak pojde na macierzynskie .. Ale wtedy bede szalec ;D

A ja mam ten problem że część ciuszków mam u siebie w szafie na półce z bluzkami bo nie miałam gdzie położyć i jak codziennie rano szukam czegoś do założenia to mam przed oczami i nie raz w rękach te maleńkie ciuszki.
Jade do TŻta z dala od moich ciuszków to w pokoju obok naszego stoi wózek (nawet go zabroniłam składać bo ja nim będę jeździć ) a na strychu i w drugim pokoju cała sterta ciuszków więc gdzie bym się nie przekręciła i gdzie bym nie popatrzyła wszędzie coś dla maleństwa mam

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Stary 2013-06-28, 21:02   #4368
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysł.
ściemniaj że jajniki kłują, czujesz dyskomfort i ucisk w środku (sugestia że to może być rosnąca pod wplywem hormonów torbiel). takie sugestie powinny wystarczyć do podejrzenia torbiela i wtedy skan musowo ja pierwszy skan miałam w 6 tygodniu i to tylko dlatego że mam policystyczne jajniki. w ciąży torbiele moga się zrobić i muszą być pod stałą kontrolą. zapisz tylko sobie te kłamstewka żeby się nie gubić w zeznaniach
Ciekawe czy mnie tez by tak potraktowali - z drugiej strony lepiej zebym nie misiala sie przekonywac ja juz raz poroniłam w UK . W 11 tyg pojechalam z plamieniem na IP - powiedzieli ze wszystko jest ok. Za dwa dni na USG wyszlo ze serce dziecka nie bije od paru dni .. Jeszcze nie zdarzylam sie otrzasnac I za miesiac juz bylam w ciazy . W ciazy ktorej wedlug lekarzy nie powinno byc , bo za szybko a mimo to znowu mnie zignorowali I pierwszy skan mialam okolo 13 tc .

Teraz kieruje sie glownie swoja intuicja , a wizyty w tym szpitalu traktuje jak coś do odchaczenia ( po za badaniami ) I poki co jest dobrze .. Oby tak zostało

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 21:07   #4369
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja dzis znalazlam takie zdjecie I mnie rozłozyło na łopatki , normalnie sie rozkleiłam ImageUploadedByWizaz Forum1372446435.481009.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 21:20   #4370
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzis znalazlam takie zdjecie I mnie rozłozyło na łopatki , normalnie sie rozkleiłam Załącznik 5306313

Ojeeej aż zapragnęłam mieć córkę, ale TŻ obiecał że za jakieś 2 lata zrobi mi upragnioną Julkę

W ogóle wysłałam mojemu TŻtowi ten link co wstawiła tutaj Rybka a on do mnie dlaczego to dziecko pod koniec ciąży jest do góry nogami, mówię że szykuje się do wyjścia a on taki zdziwiony "to dziecku najpierw wychodzi główka podczas porodu?"
Stary 2013-06-28, 21:25   #4371
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy mnie tez by tak potraktowali - z drugiej strony lepiej zebym nie misiala sie przekonywac ja juz raz poroniłam w UK . W 11 tyg pojechalam z plamieniem na IP - powiedzieli ze wszystko jest ok. Za dwa dni na USG wyszlo ze serce dziecka nie bije od paru dni .. Jeszcze nie zdarzylam sie otrzasnac I za miesiac juz bylam w ciazy . W ciazy ktorej wedlug lekarzy nie powinno byc , bo za szybko a mimo to znowu mnie zignorowali I pierwszy skan mialam okolo 13 tc .

Teraz kieruje sie glownie swoja intuicja , a wizyty w tym szpitalu traktuje jak coś do odchaczenia ( po za badaniami ) I poki co jest dobrze .. Oby tak zostało

przykro mi .
niestety takie panuja tutaj zasady głupie i to często jest krzywdzace dla kobiety i powoduje mase zmartwień takich jak np. czy aby na pewno to nie ciąża pozmaciczna (ja się tak martwilam, bo nie wiedzialam kiedy będę mieć skan, a z powodu mojej choroby jestem bardzo narazona na ryzyko poza macicznej.). z tego chociaż względu powinni się przyjżeć zarodkowi po zapłodnieniu. sprawdź co zrobią tą nieuczciwą gierką, mysle że warto sprobować, jak ma być okazja do podejrzenia dziecka

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-06-28 o 21:27
Stary 2013-06-28, 21:31   #4372
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeeej aż zapragnęłam mieć córkę, ale TŻ obiecał że za jakieś 2 lata zrobi mi upragnioną Julkę

W ogóle wysłałam mojemu TŻtowi ten link co wstawiła tutaj Rybka a on do mnie dlaczego to dziecko pod koniec ciąży jest do góry nogami, mówię że szykuje się do wyjścia a on taki zdziwiony "to dziecku najpierw wychodzi główka podczas porodu?"
No faceci .. Ja mojemu opowiadalam ze znajoma wyslali na CC bo dziecko ulozone w poprzek a on do mnie co to za roznica ????

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 21:41   #4373
anka_85
Zakorzenienie

Czyli nie tylko mój facet to ignorant i nie zorientowany

Ani

Stary 2013-06-28, 21:52   #4374
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No faceci .. Ja mojemu opowiadalam ze znajoma wyslali na CC bo dziecko ulozone w poprzek a on do mnie co to za roznica ????

Dla facetów wszystko jest takie proste

Cytat:
Czyli nie tylko mój facet to ignorant i nie zorientowany
Każdy facet taki sam, niby tacy mądrzy są a jak przyjdzie co do czego to nie wiedzą o co chodzi
Stary 2013-06-28, 22:00   #4375
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw podziękuję Budowniczce za cynk o tym USG w Chorzowie

Mam jakiś szczęśliwy tydzień, będziemy mieli SYNUSIA!!!!Małego rozrabiakę Mikołaja! Nawet się wzruszyłam
Śliczny ufoludek, u mnie nawet tej jakości zdjęć na 3D nie było a jestem później od Ciebie chyba o 3 tyg. Ale to nie wina sprzętu bo widziałam, że dziewczyny miały bardzo ładne zdjęcia i wyraźne. I brzusio też ładny.
gratuluję synka, i razem z ufoludką dziękujemy

Cytat:
Witam
nie chciałam pisać, bo wszyscy twierdzą że przesadzam... ale jednak ja tak nie uważam! Przestawię Wam moja wizyte u tego nowego gina,

Ja- Dzień dobry
Gin- dzień dobry
( ja usiadłam, dałam karte ciąży, wyniki badań dopplerowskich,morf,toxo, mocz itd.)
G- co Pani chciała?
J- jestem w ciaży, wcześniej miałam dr. D.. ,zostałam przepisana do Pana, przychodze na wizyte po 5 tygodniach (prawie 6 ale ch., z tym) z wynikami badań.
G- aaha,
wpisuje w kartoteke te badania
g- bierze Pani żelazo?
j- nie, biorę witaminy xxx plus magne b6
g- to dlaczego nie bierze Pani osobno żelaza? nie widzi Pani wyników?
j- wole wszystko konsultować z lekarzem a dopiero teraz była możliwość do Pana przyjścia
Oddał mi wszystkie badania ( zawsze z lab dostaje 2 egzemplarze) i mówi dziękuje, to wszystko. ???? Ja se myśle o co chodzi? ani mnie nie dotknął, ani naawet karty ciąży nie uzupełnil..
j- a nie wpisuje Pan tych wyników do KC?
g- a no tak.. o ciśnienie 145/80 , nawet w normie ( ????????? )
wpisał mi te badania do KC i wpisał że serce bije ( choć nawet teo nie sprawdzil!! ) i jeszcze do mnie, nie dam Pani zwolnienia z pracy bo ten brzuch nie wygląda jak ciążowy tylko przejedzony, hah. Z takim głupim ironicznym uśmiechem. I jeszcze wypytywał się ile zarabiam!!!

normalni wizyta trwała może 3 minuty, nie tyknął mnie nawet pacem, ani serduszka nie posłuchalam, ani nie widziałam. Dopiero USG bede miała za 8 tygodni.. :/
wszyscy mi mówią że przesadzam, że wymyślam, że lekarz sie zna i skoro nic nie zbadał to on wie.. tyle ze on nawet nie zapytal mnie czy czuje ruchy!! a wpisał że serce bije ( na szczęscie Kacper chwile po wizycie mnie kopnął ) i ze wszystko jest ok. Nawet ciśnienie... a jak mu powiedziałam że dr D.. podejrzewał gestoze to on: ale teraz ja Cię prowadzę, i nie potwierdzam tego. Ciśnienie nie jest złe a w moczu nie ma białka. Opuchnięcia to wina pogody i Pani wagi.

Zjechał mnie z góry na dół. I teraz nie wiem, bo dzisiaj zaczęłam 25tydzień czy zmieniać lekarza? bo mogę trafić na jeszcze gorszego... a może ten nie jest zły tylko faktycznie przesadzam????
Co za lekarz :/// nie mogę :////

Rybko poproszę o dopisanie córeczki TP mi się też zmieniło, ale może już nie będziemy kombinować przy liście.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:11   #4376
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
a jak się te kapsułki czy kropelki podaje?? Do jedzenia?? a jak na poczatku tylko piersią będę karmiła to jak?? Sorki za tak głupie pytania, ale jestem zielona jeszcze w tym temacie
Ja podawałam od początku na łyżeczce, wylewałam witaminy, nakapałam trochę mleka z piersi i synek łykał Przynajmniej szybko się nauczył pić z łyżeczki i potem nie było żadnych problemów jak mu zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy

Cytat:
Ja miałam tak ze jeszcze nie wiedziałas ze jestem w ciazy a juz miałam bzika na punkcie kefiru. Dzien bez kefiru a nawet dwoch mi nie istniał .. Nagle zaczelam jesc platki z mlekiem I jogurty. Mialam smaki na slone , ogorki I kapusta dziennie na zmiane. Pozniej moj apetyt w miare sie unormowal I jadlam wszystko , z tym ze slodkiego nie ruszalam prawie wcale - co dziwne bo przed ciaza pochlanialam czekolade sama . Wszyscy mowili ze to chlopak bo smaki pasuja I to jak wygladam ..
W 17 tc lekarka powiedziala ze bedzie dziewczynka I od tego momentu zaczelam wciagac slodkie. Nadal wole ogòra czy kefir ale slodkiego cos musze zaraz miec na zagryche )
Cytat:
Coś w tym kefirze jest ale Tobie ewidentnie podchodzi
Zawsze lubiałam szczególnie latem do ziemniaczków młodych popijać.Ale od jakiś 3 tygodni to wypijam nieraz dziennie jeden zamiast smakowych jogurtów.Bardziej mi podchodzi.
No i na słone,ostre miałam/mam ochotę i słodyczy do niedawna też nie jadłam,bo mi nie smakowały.
A teraz jak mnie najdzie ochota to muszę wszamać batonika.
Ciekawa jestem czy się potwierdzi tak jak u Ciebie córa.
Ja ostatnio też w kółko jem kefir Moje topowe danie to teraz ziemniaki opiekane z kefirem, mogłabym jeść codziennie. I smaki identyczne jak u Was. A też chciałabym dziewczynkę, zobaczymy czy się potwierdzi

Cytat:
A co do rozmiarów to te body co dzisiaj kupiłam wszystkie są na 3-6 miesięcy a każdy jest innej wielkości :P Na moje oko to tak 56-62 wychodzą. Znowu O-3 to takie maleństwo, że wygląda mi na jakieś 50-52 cm, wzięłam jeden. Pepco ma dziwną tą rozmiarówkę maleńką. A może ja się nie znam... no bo w sumie się nie znam :P
Najlepiej po praniu porównać na długość i poukładać np. od najmniejszych do największych. Bo te rozmiarówki to się w ogóle nie zgadzają. Poza tym warto też mieć kilka takich mniejszych ciuszków. Mój synek miał niby 53cm jak się urodził, a w ciuszkach 56 to go prawie nie było widać, wszystko na nim wisiało! Nie dość, że na szerokość jak w worze to jeszcze na długość, musiałam podwijać rękawki, nogawki itd. I taki malutki był przez miesiąc albo nawet więcej, dopiero potem zaczął widocznie rosnąć i ciuchy już lepiej na nim leżały
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:15   #4377
NEWTREND
Rozeznanie

A ja dziś wysłałam TZ żeby mnie zapisał na Usg połówkowe, stwierdziłam że niech też cos się zaangażuje. Zapisał mnie na 25 lipiec na godz 17.
A później wizytę mam 1 sierpnia a nie jak pisałam że w lipcu - jak zwykle pokręciłam.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:43   #4378
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do lekarzy w PL... koszmar. raz ginekolog (totalny cham!) zapytał mi się w trakcie badania czy jestem prostytutką i ile biore za seks. Płacenie na każdym kroku za USG, noż psia mać, w Polsce żyje się aktualnie ciężko i wyłożenie 150 zł za jakieś kompleksowe skany i badania prywatnie to nie mały problem dla wielu młodych ludzi... to powinno być za darmo a ginekolog o którym mowa, jest skandaliczny.

Cytat:
Anka- co za lekarz! moja mama tez zarazila sie w szpitalu SEPSA ale wyleczyli ja na szczescie!

Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw tutaj mamy.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Urwisku malutki rośnij duży i okrąglutki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV
Myślą nasze robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013r. cz. IV

czy cos jeszcze

pisze tak dzwinie bo mi sie literki poprzestawialy i mam gdzie indyiej niektore literki i polskich nie mam w ogole i nie wiem jak to naprawic wiec wzbacycie!
Jeszcze były moje wypociny ale teraz to już chyba za późno

*Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło.

*Większość płci już znamy kopniakami się jaramy.

*W siłę rosną maluchy mamy zmieniają się w kluchy

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Rybko Ta kobieta jest naprawdę dziwna.Tyle.

Cytat:

masz rację

Cytat:

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Mam ochotę na tego 3 bita mniami

Ale na razie muszę się zadowolić rybką z piekarnika.Jak na ta godzinę to git

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:43   #4379
basiula19
Zadomowienie

jej dziewczyny współczuje takich lekarzy...ja na swojego nie moge złego słowa powiedzieć na każdej wizycie jestem badana na samolocie i mam robione usg......mnie dzisiaj rano brzuszek coś pobolewał później przeszło wieczorem znowu sie zaczeło ale już jest ok

widzę, że coraz wiecej dziewuszek sie ujawnia mam nadzieje, że mi gin we wtorem też potwierdzi NIKOLE w brzusiu

jak z waszą wagą????? ja jestem w 21 tc a przytyłam 3 kg z czego 1,5 w ciążu ostatnich 2 tygodni......z synkiem przytyłam ogólnie 16 kg ciekawe jak teraz bedzie ale widze ze oporniej tycie mi idzie jak narazie porównując pierwszą ciąże.......nawet porównuje w czym chodziłam jak byłam z małym w ciąży o tej porze a w czym teraz ( tp mam na 14.11 a synek urodził sie 10.11 ) to z małym już dawno chodziłam w spodniach ciążowych a teraz jeszcze mieszcze sie w normalne heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:49   #4380
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze były moje wypociny ale teraz to już chyba za późno

*Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło.

*Większość płci już znamy kopniakami się jaramy.

*W siłę rosną maluchy mamy zmieniają się w kluchy
zapisz, sie przydadzą do kolejnego wątku
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości