Wszystko o Avonie - cz.32 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 23:25   #2281
fiatka84
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32

Hej, zbliża sie ostatni dzwonek na składanie zamowien z kat 9 - podsumujemy razem? Jakie produkty uznacie za perełki avonowskiej dziewiątki? Jity cenowe, jakosciowe itp. Zachecam do dyskusji.
fiatka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 23:33   #2282
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiatka84 Pokaż wiadomość
Hej, zbliża sie ostatni dzwonek na składanie zamowien z kat 9 - podsumujemy razem? Jakie produkty uznacie za perełki avonowskiej dziewiątki? Jity cenowe, jakosciowe itp. Zachecam do dyskusji.
U mnie w 9tce niskie zamówienia, moje klientki jakoś hitów nie zauważyły żadnych
Z K10 na razie nie mam żadnego zamówienia poza próbką szminki Ale w pracy 2 nad jakimiś błyszczykami się zastanawiały więc jest nadzieja, że cokolwiek będzie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 00:43   #2283
nataszka25
Zakorzenienie

u mnie pereki brązujące, summer white sunset i celebra... no i little gold dress

w ogóle nie miałam wcale parcia na to a zebrałam w 9 zamówienie na kwotę 2.400, bardzo się ciesze żeby nie było...

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Ale ona jest super, spróbuj, bo za tę cenę szkoda nie wziąć Po zastosowaniu buziak jest jakby rozpromieniony, taki perłowy

Na koniec katalogu doszło mi zamówienie na ponad 200 zł Wbiłam więc bez problemu na 30% Dziewczyny obok z biura ostatnio spytały czy nie znam czasem kogoś z avonu, no a jak nie jak tak (a to, ze kilka razy szłam do nich z katalogami, pytalam czy coś chcą, zostawiałam na stoliczku na korytarzu katalogi to przecież tak z nudów)
liczą się efekty, super!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 07:57   #2284
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie w 9tce niskie zamówienia, moje klientki jakoś hitów nie zauważyły żadnych
Z K10 na razie nie mam żadnego zamówienia poza próbką szminki Ale w pracy 2 nad jakimiś błyszczykami się zastanawiały więc jest nadzieja, że cokolwiek będzie.
U mnie nie było jakiegoś dużego zamówienia, ale jak na mnie to spore za blisko 500 zł bez opustu hitami cenowymi na pewno są maseczki Planet Spa chociaż żadnej nie zamawialam ale klientka brała dwie. Udało mi sie sprzedać 3 kosmetyki z serii Avon Sun plus jeden brałam ja. Kilka produktów z kolorówki poszło i fajnie gdyby tak było w katalogach gdzie bedzie program za sprzedaz nowych produktow dla kk Moi domownicy pozamawiali kulki i w tej cenie wzięłam tez dla siebie. Za fajne nowości uważam zestaw Naturals Lilia i Gardenia, nowy zel Avon Care 3 w 1, mgielke Citrus Burst, nowa serie Foot Works i to tyle co pamietam
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym

Edytowane przez badromance1992
Czas edycji: 2013-06-29 o 14:13
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:45   #2285
taka jedna
Zakorzenienie

No w zasadzie u mnie można powiedzieć, że hitem było Celebre, bo sprzedałam 5 sztuk, choć 4 to wzięła jedna klientka, która zawsze bierze w takich ilościach jak jest tanio dla siebie i córki. Nawet do 30% nie dociągnęłam więc kiepski katalog był. Ciekawe czy się w K10 coś ruszy... Bo klientki właśnie podręczniki kupują więc nie wiem.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A wczoraj koleżanka z pracy psiknęła się przed pracą Pur blancą Blush, a koło 14 ktoś się jej na korytarzu zapytał czym tak ładnie pachnie Aż ją zamurowało. Mówi, że sama zapachu dawno nie czuła, a tu takie zaskoczenie
Stary 2013-06-29, 10:18   #2286
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w 11 szał ciał...

W BIEŻĄCEJ KAMPANII (ŁĄCZNIE Z TYM ZAMÓWIENIEM) - 3 654,07 plus dzisiaj doszło zamówienie jeszcze na 120zł - nie ma to jak żywa reklama... kuzynka wypsikała się perfumami Rare Pearls - i poszła do sklepu(w swojej miejscowości) ... dzwoni do mnie o 9 że 3 babki w sklepie chcą te perfumy...

ogólnie u mnie w 11 furorę robią:
- nowa seria Planet Spa - a dokładnie olejek - myślę sobie że jak ktoś bedzie chciał coś z PS a nie weźmie olejku to sobie wezmę a tu jak na złość miałam zamówienie na 10 produktów PS i do tego 10 olejków...
- sprzedałam też coś koło 30 konturówek - bo jest fajna promocja 3 za 25zł z groszami...
- Outspoken Fresh - 4sztuki
- Perceive - cene opuściłam do 30zł i też sprzedałam 10 sztuk
- Today przeceniłam na 50zł i sprzedałam - uwaga - 15 sztuk - nie wiem czemu ale każdy bierze po 2-3 sztuki
- Podkłady antystressowe - coś koło 8-10 sztuk -
- Rare Pearls - razem z tymi dzisiaj to będzie coś koło 6 sztuk sprzedanych
- Pure O2 - 5 sztuk
-mgiełki naturalsa cos koło 6szt

a reszta to pojedyńcze sztuki... już ostatnio narzekałam do tż że mam słabe zamówienia a tu codziennie ktoś coś chce...

dużo też naciągnęłam zestawami bo jak ktoś chciał np. serum do włosów - to brałam zestaw sprzedałam serum a szampon miałam za np. 2zł - będzie na gratisy...

a z 12 katalogu mam już zamówienie na około 400zł - w tym na 5 tych nowych tuszy... i ciotka zastanawia się miedzy wodą Outspoken Fresh a Ultra Sexy...

Powiem wam że woda Ultra Sexy jest lepsza od Only Imagine - bo w tej Only nie da się tego kwiatka ściągać - jedynie można go oderwać żeby nie przeszkadzał... a w Ultra Sexy - jest on zamocowany jako blokada do wody - tak jak w tych wodach Secret... - gdzie był kluczyk, gwiazdka i chyba serduszko...
Stary 2013-06-29, 10:49   #2287
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
Powiem wam że woda Ultra Sexy jest lepsza od Only Imagine - bo w tej Only nie da się tego kwiatka ściągać - jedynie można go oderwać żeby nie przeszkadzał... a w Ultra Sexy - jest on zamocowany jako blokada do wody - tak jak w tych wodach Secret... - gdzie był kluczyk, gwiazdka i chyba serduszko...
Nie wiem o co chodzi Wam z tym kwiatkiem Mi on zupełnie nie przeszkadza w psikaniu
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:56   #2288
vril
Zakorzenienie

Wszystko o Avonie - cz.32

U mnie słabo w kat.9, mimo promo na wody sukienkowe nie poszła ani jedna. Mnie się podoba złota ale jest na mnie nietrwała, więc też sobie darowałam. Niestety kat.10 zapowiada się jeszcze gorzej, bo połowa moich klientek już wyjechała na urlopy. Liczyłam na program motywujący, a pewnie w ogóle ominę katalog 10.

Z serwisowych wiadomości podoba mi się info o konkretnym terminie wprowadzania formularza do kolejnego katalogu. Niech się jeszcze określą z dokładnym terminem wprowadzania dodatkowego demo, wtedy będzie można sobie ustawić zamówienia zamiast czatować przed monitorem "a nuż dzisiaj coś dorzucą?".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2013-06-29 o 11:00
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 11:25   #2289
sheryl
szeryfcio

U mnie głównie poszły maseczki, peelingi do ciała tajski kwiat lotosu, kulki deo, roletki, sukienka jedna.

Cytat:
]A wczoraj koleżanka z pracy psiknęła się przed pracą Pur blancą Blush, a koło 14 ktoś się jej na korytarzu zapytał czym tak ładnie pachnie Aż ją zamurowało. Mówi, że sama zapachu dawno nie czuła, a tu takie zaskoczenie
O, matko, u mnie koleżanka, z którą pracuję w jednym pomieszczeniu używa tego Pur Blanca Blush i jeszcze dopsikuje się w ciągu dnia.
Jak wychodzi otwieram okna.
Stary 2013-06-29, 11:58   #2290
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie również najlepiej sprzedawały się wody little dress ( 15 sztuk odsprzedałam po promocyjnej cenie 30zł), wody celebre 7szt, wody sunset 6szt i o dziwo kolorowa biżuteria sweet souls na resztę jakoś szału za bardzo nie było
Stary 2013-06-29, 16:30   #2291
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Ale ona jest super, spróbuj, bo za tę cenę szkoda nie wziąć Po zastosowaniu buziak jest jakby rozpromieniony, taki perłowy
Musiałam się wracać do tyłu bo zapomniałam do czego Twoja odpowiedź,o co pytałam

Cytat:
Ja będę w poniedziałek dopiero składać z 9,uzbierałam niewiele,bo jakieś 300 zł,najczęściej dziewczyny biorą Summer White Sunset,Celebre,biżu Sweet Souls i kredki wysuwane do oczu dziś się psiknęłam do pracy Rare Sapphires i zachwyciły się tym zapachem,teraz jednak nie wzięły bo powiedziały że to zimowy zapach i wtedy na pewno zamówią,zobaczymy

Cytat:
a opiszesz jak pachnie Ultra Sexy?
Hitem letnim wśród moich klientek jest w tym roku Summer White Sunset A moim Far Away Bella,zapach wydawać się może nijaki,ale na lato jest super,i świeży i kobiecy i elegancki,jestem w nim zakochana i po wakacjach biorę kolejną flachę

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
O, matko, u mnie koleżanka, z którą pracuję w jednym pomieszczeniu używa tego Pur Blanca Blush i jeszcze dopsikuje się w ciągu dnia.
Jak wychodzi otwieram okna.
U mnie kobitki z pokoju używają namiętnie Summer White Sunset-dopsikują się w ciągu dnia po 5 razy,normalnie mam dość tego zapachu już (a podobał mi się),na szczęście im się kończy i teraz z tego co słyszę,będzie na topie Incandessence
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:38   #2292
51e83afea3b91707dbf3887d008ce6a0f5de39ea_626dbf723f6b2
Konto usunięte

Cytat:
U mnie w 9 o wiele lepiej niż w 8.

Hity cenowe: Simply Because (sprzedałam ok. 20!!!), Simply Her (4), Summer White Sunset (6), Celebre (10).

Zrobiłam promocję na Little Gold Dress (6) i Little Black Dress (4) - bez promocji pewnie by tego szaleństwa nie było.

Rozczarowania K9: perełki brązujące i konturówki diamentowe.

Największa wściekłość K9: kosmetyki ze stron 8-9 mają 10% opustu, chociaż nie były wymienione w tabelce w Focus.
51e83afea3b91707dbf3887d008ce6a0f5de39ea_626dbf723f6b2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 16:57   #2293
badromance1992

[1=51e83afea3b91707dbf3887 d008ce6a0f5de39ea_626dbf7 23f6b2;41560040]

Największa wściekłość K9: kosmetyki ze stron 8-9 mają 10% opustu, chociaż nie były wymienione w tabelce w Focus.[/QUOTE]

Z reguły produkty z warunkiem "przy zakupie dowolnego produktu z katalogu / przy zakupach za ... zł" mają 10% opustu niestety a to, że w Focusie nie było tego to jak zwykle czyjeś niedopatrzenie. W katalogu 9 bardzo dużo produktów miało 10%

I nie wiem czy któraś z Was pisała o nowej ofercie czwartkowej:
konturówka do oczu CT Black Attract i balsam do ust (Soczysta malina, całuśna pomarańcza, frywolna cytryna) - 10,99 zł .
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize

Edytowane przez badromance1992
Czas edycji: 2013-06-29 o 17:16
Stary 2013-06-29, 17:19   #2294
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

U mnie hit NO 1 to Summer White Sunset późnej peeling tajski, Little Gold Dress i żele Naturals
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 17:25   #2295
badromance1992

Kochane a mam jeszcze pytanie takie dla orientacji (podam przykład z katalogu 10):
załóżmy, że klientka zrobi zamówienie za 45 zł i chce zamówić torbę Sabella za 44,99 (jeśli wydasz 44,99 zł na zakupy z katalogu) zł i zestaw Perceive za 45,99 zł (jeśli wydasz 44,99 zł na zakupy z katalogu) to czy możliwe jest zamówienie wtedy tych wszystkich wymienionych rzeczy w takich cenach jak napisałam? Czy wtedy zamówienie z katalogu musi być na 90 zł by zamówić torbę Sabella i Perceive w cenach promocyjnych?
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
Stary 2013-06-29, 18:06   #2296
Hosenka*
Zakorzenienie

Zainteresowały mnie grube kredki Color Trend, tylko nie bardzo rozumiem opis: dwa kolory w jednej kredce. Tzn niby sugeruje, że kredki są dwustronne, ale skoro pierwszym kolorem jest jeden z tych 3 podanych, to jaki jest drugi? Skłaniam się ku wersji, że coś pomieszali i kredka jest pojedyncza

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kokolino4 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie Kredke Świetlistą Moonlit Brown z demo
Ogólnie to może być ,ale na pewno nie jest taka złota jak na zdjęciach ma fajne drobinki które się mienią ,ładny CIEMNY BRĄZOWY kolor i tyle szkoda tylko że nie jest złota ....
A masz porównanie z brązową diamentową Brown Sugar?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 18:33   #2297
vril
Zakorzenienie

Wszystko o Avonie - cz.32

Nie dostaniesz promocyjnej ceny na zestaw Perceive jeśli weźmiesz tylko torbę, zapewne działa to w obie strony, więc chyba 90zł będzie wymagane.

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2013-06-29 o 18:35
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 19:27   #2298
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zainteresowały mnie grube kredki Color Trend, tylko nie bardzo rozumiem opis: dwa kolory w jednej kredce. Tzn niby sugeruje, że kredki są dwustronne, ale skoro pierwszym kolorem jest jeden z tych 3 podanych, to jaki jest drugi? Skłaniam się ku wersji, że coś pomieszali i kredka jest pojedyncza :
a może to jest jakiś kameleonik... tzn pod światło pada inny kolor i normalnie inny... bo na fotce w katalogu nie widać żeby były dwie końcówki...
Stary 2013-06-29, 21:00   #2299
kokolino4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
dziewczynki a ma któraś z Was tą odcień twiglight? bo chcę ją zamówić ale jak będzie taka sama sytuacja że zamiast fioletowa będzie jakaś mocno ciemna to szkoda by było

twigliht ma ładny fioletowy kolor nie za ciemny i nie za jasny i też ma drobinki z niego jestem bardziej zadowolona

Na katalogowym wrzuciłam foto tej kredki
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:41   #2300
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a może to jest jakiś kameleonik... tzn pod światło pada inny kolor i normalnie inny... bo na fotce w katalogu nie widać żeby były dwie końcówki...
dlatego mnie to intryguje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:34   #2301
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

U mnie kobitki z pokoju używają namiętnie Summer White Sunset-dopsikują się w ciągu dnia po 5 razy,normalnie mam dość tego zapachu już (a podobał mi się),na szczęście im się kończy i teraz z tego co słyszę,będzie na topie Incandessence
O, Incandessence też się nawąchałam u mojej współpracowniczki , był na tapecie w zeszłym miesiącu.
Stary 2013-06-29, 23:24   #2302
hanureku
Rozeznanie

U mnie póki co 18 sztuk Little Dress, może dobije do 25 sztuk. Poza tym dobrze idzie Celebre (dobra cena) i z męskich Full Speed. Z innych produktów peeling Tajski Kwiat Lotosu, płyny do higieny intymnej (dobra cena), zestaw Lilia i Gardenia i rzeczy do opalania z ostatniej strony (sezon). To tyle z katalogowych rzeczy, a z produktów, które mam w zapasie jest szał na żele pod prysznic Senses i płyny do kąpieli Totalny zastój mam natomiast w produktach Solutions Mam jakieś zapasy i nic nie potrafię sprzedać...

Poza tym dwie klientki zamówiły sukienkę 5w1, ale nie były przekonane i chciały obejrzeć "na żywo". Obie poszły do zwrotu... Moją chyba też zwrócę, ale najpierw muszę ją dostać, a termin dostawy na 30 lipca
hanureku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:33   #2303
badromance1992

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Nie dostaniesz promocyjnej ceny na zestaw Perceive jeśli weźmiesz tylko torbę, zapewne działa to w obie strony, więc chyba 90zł będzie wymagane.

Chodziło mi o to, że jeśli zamówi klientka produkty z katalogu za 45 zł i plus do tego torbę Sabella i zestaw Perceive to czy musi być zamówienie za 45 czy jednak za 90 zł
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
Stary 2013-06-30, 00:33   #2304
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, że jeśli zamówi klientka produkty z katalogu za 45 zł i plus do tego torbę Sabella i zestaw Perceive to czy musi być zamówienie za 45 czy jednak za 90 zł
Musi być 90zł... a z klientką ugadujesz się jak chcesz
Stary 2013-06-30, 07:49   #2305
badromance1992

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Musi być 90zł... a z klientką ugadujesz się jak chcesz
Dziękuje za pomoc
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
Stary 2013-06-30, 09:23   #2306
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanureku Pokaż wiadomość
Poza tym dwie klientki zamówiły sukienkę 5w1, ale nie były przekonane i chciały obejrzeć "na żywo". Obie poszły do zwrotu... Moją chyba też zwrócę, ale najpierw muszę ją dostać, a termin dostawy na 30 lipca
A co im w sukience nie odpowiadało?
Stary 2013-06-30, 10:24   #2307
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
A co im w sukience nie odpowiadało?
tez zwrocilam.
malo atrakcyjna, tanio wygląda na ciele.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:37   #2308
taka jedna
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;41566258]tez zwrocilam.
malo atrakcyjna, tanio wygląda na ciele.[/QUOTE]
To dobrze, że jej w końcu nie zamówiłam

Coś ciężko z zamówieniami, nikt się nie odzywa W środę wyślę smsy przypominające, bo inaczej to coś czuję, że nawet do 150zł nie dobiję w K10. Ale może się klientki obudzą, oby
Stary 2013-06-30, 13:48   #2309
Zosiasamosia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M a d z i o s z e k Pokaż wiadomość
Tak miałam zamówienie na Little Gold Dress, w katalogu 8 miałam zamówienie na 350 zł. Także warunki spełniłam
Tylko że nie w katalogu 8 trzeba było mieć zamówienie na 350, a właśnie w 9 na co najmniej 270 zł i kupić którąś Little. Ja w 8 nie składałam zamówienia, w 9 spełniłam warunek i mam cały zestaw .
Zosiasamosia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:54   #2310
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosiasamosia83 Pokaż wiadomość
Tylko że nie w katalogu 8 trzeba było mieć zamówienie na 350, a właśnie w 9 na co najmniej 270 zł i kupić którąś Little. Ja w 8 nie składałam zamówienia, w 9 spełniłam warunek i mam cały zestaw .
Na ulotce było, że w K8 LUB K9
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości