|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
To rzeczywiście dziwne, żeby tiulu nie mieli.
Ja nie będę miała tego problemu, bo C. będzie mi załatwiał prosto od dostawców, więc taniej
|
#4412 |
|
perfumowe ADHD
|
a byłam w 3 pasmanteriach :3
kupię na necie , w jednej rolce 15cmx9m . Tylko że taka rolka starczy na jeden średniej wielkości pompon a kosztuje 4.50zł -.- co jest porażką....
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Co słychać? w wielkim świecie? Ja ostatnio nie mam zupełnie czasu nadrabiać
|
|
|
|
#4415 |
|
perfumowe ADHD
|
nie wiem ... miały wszystkiego pełno ale tiulu brak
wiem że wydam sporo na tiul. widziałam dzisiaj cudną suknię ślubną wyglądała jak taka za 3 tysiące minimum a stała na wystawie przeceniona na 650zł ale była cudna aż mnie swędzą rączki aby ją przymierzyć
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego że niektóre suknie wyglądają ładniej z bolerkiem to się zgodzę
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak teraz pojde cokolwiek oglądac to powem, że mam ślub w grudniupopieram
|
|
#4419 |
|
perfumowe ADHD
|
mój tż stworzył dzisiaj kwiat lilii wodnej z serwetki
wiecie jak to fajnie wygląda umieszczone na kieliszku od wina lub na talerzyku ? chyba pomyślę nad tym aby dać takie jako winietki na stół dla gości , w środku umieszczę karteczkę z imieniem i nazwiskiem
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chcę mieć sweterek (jeżeli będzie chłodno), albo koronkowe cudo, ALE NIGDY NIE ZAŁOŻĘ SATYNOWEGO BOLERKA - moim zdaniem one były modne jakieś 10 lat temu, nie dodają w ogóle uroku, odstają... Naprawdę więkoszość kreacji jest przez takie bolerka popsuta. Poza tym wydaje mi się, że dodają lat i pogrubiają
ale do Kościoła na pewno będę coś mieć na plecach, bo bez welonu będę A dzisiaj sobie będdziemy grYllować.
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Zadomowienie
|
e
Cytat:
(jadam tylko ciemne pieczywo, brązowy ryż, kaszę, warzywa, żadnych tłustych mięs, napoi gazowanych, z małych grzeszków to pizza od czasu do czasu tylko ja byłam w dwóch salonach w Warszawie, Madonnie i Carmen i w oby dwóch potraktowali mnie bardzo poważnie i miło (byłam w czerwcu i otwarcie mówiłam, że ślub równo za rok), żadnego problemu nie było ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierś z kurczaka się już marynuje, ale chyba zaszalejemy z bananami ![]() Dla mnie sweterek odpada bo w sierpniu choćby było zimno będzie dziwnie wyglądać Ale bolerko koronkowe jak najbardziej. W satynowych chodziłam dawno temu i nieprawda
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
pokazałam mojemu tżtowi czerwony sweterek to powiedział że na głowę upadłam
|
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówisz, że pyszne? Może wypróbuje dziś my standardowe jedzonko z grilla saszłyki, kiełba i kaszana![]() No właśnie ja mam 30 sierpnia jak by była taka pogoda jak dziś to bym założyła, bo w bolerku by mi było za zimno chociaż... jeżeli będzie pasować do keicki koronkowe bolerko to kupię i nie będę się zastanawiać na kilka dni przed ślubem, czy będzie chłodno czy w sam raz na sweterek ![]() napisze Wam dlaczego tak uparłam się na sweterek: bo mogłabym go wykorzystać później |
|
|
|
|
#4425 |
|
perfumowe ADHD
|
dziewczyny może zna się któras z was na dekoracjach i orientuje się jak zawiesić pompony lub inne wiszące ozdoby na sali? Dodam zdjęcia może coś wymyślicie bo ja nie wiem jak je powiesić tak aby to dobrze wyglądało ( podwieszone pod sufitem ).. ja już nie mam pomysłu... myślałam nad żyłkami etc ale nie wiem jak to zrobić żeby było ok
restauracja_capitol_no_3.jpgrestauracja_capitol_no_5.jpg restauracja_capitol_no_4.jpg1362156882_capitol1.jpg
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a niecały czerowny, też mu się nie podoba? Przeciez to pięknie wyglada! jeszcze do tego czerowne buty... no do zjedzenia!a co do poprzedniej wiadomości: chodziło mi, że nigdy nie jadałaam banana z grilla a nie, że banana jako takiego |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My pierś z kurczaka i karkówka ![]() KaEs ja jestem osobą która nigdy nie zjadła ogórka więc nawet stwierdzenie "nigdy nie jadłam banana" by mnie nie zdziwiło
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-06-29 o 15:25 |
|
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
Witam się!
Jak Wy pędzicie, kobiety, no nie nadrobię, nie dam rady, za nic w świecie ![]() Chwalę się zaliczoną sesją, a w piątek liczę, że zdam egzamin dyplomowy. W związku z czym ślubne sprawy "leżom i kwiczom". Bolerka... Jeśli już, to takie tiulowe, bez żadnych ozdób. Ale najchętniej bez. Są gusta i guściki, a o tych się, drogie Panie, nie dyskutuje. Co do poszanowania miejsca jakim jest kościół - każda z nas ma swoje sumienie, nieprawdaż? Jeśli suknia jest dość mocno poodkrywana (na przykład ma koronkowy gorset, który prześwituje), to już średnio wygląda. Ale jakieś okrycie może być przydatne, ze względów czysto praktycznych - zwłaszcza w gorące dni, gdy ślub odbywa się w nieogrzewanym, nieocieplonym, murowanym kościele, różnica temperatury wewnątrz świątyni a tą, która jest na zewnątrz może być odczuwalna jako dość znacząca i po prostu może być chłodno. Jeśli jeszcze dołoży się do tego stres, który sprawia, że wszelkie bodźce odczuwamy silniej to najzwyczajniej w świecie można zmarznąć. Osobiście, niegdyś słyszałam opinię jednego z księży, że akceptowalne jest odsłonięcie niektórych części ciała, tzn. jeśli odsłaniamy nogi (ale też bez przesady), to ramiona raczej zakryte, jeśli ramiona, to nogi zakryte i to tylko pod warunkiem takim, że nie godzi w poczucie estetyki. No błagam, przecież za to nie grozi ekskomunika. Zakonnicy to się cieszą, jak ludzie w ogóle przychodzą do kościoła, czy to brudni z wycieczki, czy w krótkich portkach, bo plażowali i stracili poczucie czasu, albo poczuli potrzebę pójścia do kościoła w tym akurat momencie. Notabene, babcia jak zobaczyła projekt mojej sukni, to mało na zawał nie zeszła, bo jest bez ramiączek, a ona takich nie lubi. Idę się dalej uczyć, bo coś czuję, że tego wyższego wykształcenia nie zdobędę jednak... |
|
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypróbuj dziś! Ja tez spróbuję tylko najpierw musze lecieć po banana miłego wieczoru wsyztskim
|
|
|
|
|
#4430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy w dniu ślubu marzy, że za 40 lat wstanie rano i z tą samą osobą wypije poranną kawę. A ilu z nas się to uda? Zobaczymy za 40 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4431 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
ładna ta suknia ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- tzn. to zależy w jakich gustujesz , ta była w kształcie A , bez ramiączek , gorset kończył się jakieś 8-10cm pod biustem , zrobiony z satyny przelatanej pasami (plisy w dwie strony ) na niej śliczna koronka oraz przewiązana różową wstążką (opcjonalnie bez ) , spódnica sukni z tego co widziałam to 1 warstwa satyny i na niej 2 warstwy tiulu całość w kolorze ecru
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Hej Dziewczyny
Dziękuje za wszelkie życzenia powodzenia Pisze do Was już z Finlandii, chociaż nie dotarłam jeszcze całkiem na miejsce. Od 6 rano jestem cały czas w podróży. Wylot był o 9.55 ale wcześniej trzeba było dotrzeć na lotnisko do Gdańska. Sam lot trwał 1h 10 min, teraz 5h pociągiem i później jeszcze podróż samochodem. A od jutra praca... Gratuluje Dziewczynom, które wczoraj miały rok do ślubu ![]() W miarę możliwości będę do Was zaglądać. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4434 | ||
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() na żywo akurat ta suknia wyglądała na bogatą ale inna która stała obok była straszna jak pikowana poduszka ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj linki http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#81dda28113 http://tablica.pl/oferta/okazja-nowa...tml#81dda28113 http://tablica.pl/oferta/suknia-prin...tml#171ac61fbd Tak myślę, że to o ten salon chodzi |
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem w domu
![]() Poszło tak sobie - może zdam, może nie... Jak nie zdam to poprawka jest 7 lipca, więc nie tak źle. W ogóle to był hardkor, bo egzamin planowo miał być na 18:15 (I tura). Okazało się, że wykład zaczął się godzinę wcześniej, bo kazali przyjechać babce na 14, a nie na 15 (jakaś zmiana). Więc ona przez to miała po naszym wykładzie godzinę przerwy, a po przerwie kolejny wykład. Zapytała czy ktoś chce pisać w tej przerwie. Zgłosiło się sporo osób, między innymi ja z koleżankami. Dodam, że planowo kończyłabym zajęcia o 16:30 i do 18:15 bym się jeszcze na ten egzamin uczyła, a tak poszłam na żywca prawie (tzn. w domu się uczyłam, ale nie zdążyłam całego materiału opanować).
|
#4438 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znaleźliśmy księdza
Jurto zrobimy trzecie podejście.Kucharz też jest nie dostępny, ale jutro mamy nagrane inne spotkanie. Cała nadzieje w jutrzejszym spotkaniu z dekoratorką. http://www.pati-art.pl/reportaz-slubny/wesele/ może jeszcze któraś wypowie się na temat tego fotografa? |
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Nasz ślub 16.08.2014 

ale była cudna aż mnie swędzą rączki aby ją przymierzyć

nic na siłe, myśle, ze ten raz Pan Bóg się na mnie nie obrazi
a ciotki, babcie...niech sobie mówią, i tak zawsze znajda jakiś temat 

(jadam tylko ciemne pieczywo, brązowy ryż, kaszę, warzywa, żadnych tłustych mięs, napoi gazowanych, z małych grzeszków to pizza od czasu do czasu tylko 

nawet tiulu nie mieli