![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
pedagogika .....sądowa
Witam!!!!
w tym roku zaczynam studia na kierunku pedagogika. Czy moze ktos posiada jakies info na temat pedagogiki sądowej?co po tym?jaka praca? czy jest ciezko na takich studiach?? z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pedagogika .....sądowa
Nie slyszalam o takiej specjalizacji...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
chyba chodzi ci o resocjalizację?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tez 1 slysze o pedagogice sądowej:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a na jakiej uczelni taka specjalizacje mozna znalezc?
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
taka pedagogika jest w bielsku-białej w prywatnej szkole,nazywa sie Wyższa Szkoła Administracji...
nigdzie nic nie moge znalezc na temat tej specjalizacjii... bede musiala tam podejsc i moze panie sekretarki cos mi powiedza na ten temat.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja studiuje pedagogikę,ale o specjalizacji sądowej nie słyszałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja też słyszałam tylko o pedagogice resocjalizacyjnej-włąsnie ją studiuje
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a może chodzi o psychologię sądową?
![]()
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pseudoprofesjonalna nazwa w prywatnej szkółce tylko po to, aby naiwnych do niech przyciągnąć, coby płacili. A, że potem po ukończeniu takiego "cuda" na bezrobociu siedzą...hmmm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
bo ją sobie wymyślili.Dowiedz sie jakie przedmioty maja byc
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
vika, a skad wiesz o takiej specjalizacji?
bo ja wlasnie czytam ulotke z WSA i wychodzi na to ze tam na pedagogice sa tylko dwie specjalizacje: 1) pedagogika rodziny i opiekunczo - wychowawcza 2) pedagogika opiekunczo - wychowawcza i oligofrenopedagogika
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
z tego, co wiem, jest taki kierunek jak psychologia sądowa-moze ktoś studiuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tej sądowej pisze na ich stronie internetowej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co po tym ?praca za 800 w domu dziecka/ Mopsie lub zmywak w londynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
no wlasnie bylam na ich stronie i to czytalam ale na tej ulotce pisze ze to informator na rok akademicki 2007/2008 a nic o tej specjalizacji nie wspomniano...
![]() chyba faktycznie najlepiej bedzie skontaktowac sie bezposrednio ze szkola i dokladnie o wszystko wypytac
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
wnika,a Ty moze sie tam wybierasz?slyszalas w ogole cos o tej wsa???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
o wsa slyszalam niewiele - wprawdzie chodze do LO prawie po sasiedzku a moja kumpela studiuje tam fizjoterapie ale jakos nigdy nie interesowalam sie ta szkola.
zastanawiam sie nad pedagogika jesli nie dostane sie na moj wymarzony kierunek ale raczej nie bede skladala papierow do bielska tylko na uś lub ap w krakowie w bielsku pedagogika jest tez w kolegium nauczycielskim - myslalas o tym? z tego co wiem to wsa to prywatna a wiec platna uczelnia no a kolegium chyba nie...
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoła może i nie ciężka- ale cięzki jest żal, strach i bezradność w oczach dzieci które zostają odebrane swoim rodzicom. Przepraszam ze odbiegłam od tematu ale nie mogłam "przejść" obojętnie po poście pauli78
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
heh moja mama tyle zarabia i sobie radzi
![]() Ktos chyba musi wykonywac te zawody prawda??a takie to dziwne ,ze wiele osób chce? nie kazdy kieruje sie mottem ,ktore masz w podpisie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze ktos pracuje w korporacji za duzo wieksze pieniadze nie znaczy ze bierze udzial w wyscigu ale traktowany jest czesto jak szczur. mialam okazje zobaczyc taka robote na wlasnej skorze i wiele lez i nerwow stracilam szczegolnie przez chora biurokracje i sztywne zasady ktorych nikt nie chcial zmienic i wyjsc do czlowieka chorego,porzuconego ,bezradnego. takie bicie glowa w mur. mam tez okazje obserwowac we wlasnym domu jak wyglada robota w korporacji i pomimo ladnej pensji jest to rowniez robota wyczerpujaca,stresujaca. Ktos musi pracowac jako spolecznik a ktos inny w korporacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
np u nas raczej nie daloby sie zaczepic w placówce opiekuńczej po tym wynalazku jakim jest pedagogika sądowa ,szczegolnie w domu dziecka.Moze i tak ale po znajomosci
Wiec zalozycielko jak masz znajomosci w panstwowych instytucjach i tak mozesz isc na byle co prace i tak dostaniesz ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja tez studiuje pedagogike- spec. wychowanie obronne z problematyka przestepczosci. O pedagogice sadowej nie slyszalam nigdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja slyszalam o takim kierunku. Jak w tamtym roku poszukiwalam ofert znalazlam taki kierunek bodajze na Gornoslaskiej Wyzszej Szk Ped w Myslowicach, ale teraz patrze i nie widze. Byc moze juz nie ma...
EDIT: a jednak jest, wpisywalam w gioglach i popelnilam literowke w slowie 'pedagogika' . No i jest jako studia podyplomowe: pedagogika sądowa z mediacją. http://www.wsew.edu.pl/index.php?s=96 Rowniez chetnie dowiedzialabym sie czegos wiecej nt. tego kierunku, ale z tego co widze nie jest on zbyt popularny. EDIT 2 ![]() Co prawda duzo czasu jeszcze mam i sporo mi sie odmieni, ale chce wiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
podlaczam sie do tego pytanka,na tej wsa w bielsku tez jest podyplomowa logopedia z elementami neurologopedii i to by mnie wlasnie interesowalo,tylko czy to wystarczy do bycia logopeda... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Dziewczyny, Wy naprawdę wierzycie w sens studiowania takich dziwacznych kierunków w nikomu nieznanych szkołach typu Gornoslaska Wyzsza Szkoła Pedagogiczna w Myslowicach czy jakieś WSA w Bielsku? Przecież nic za tym nie stoi tylko pseudofachowo brzmiąca nazwa, stworzona po to, by naiwnych ludzi przyciągnąc na takie tajne fakultety.
Rozumiem, że nie każdy na dobrym uniwerku czy politechnice studiować może, ale po co sobie złudzenia robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I skad masz takie informacje, ze te szkoly sa nikomu nie znane i naciagaja tylko NAIWNYCH ludzi? To, ze uczelnia prywatna to od razu gorsza? Nie kazda oferuje akurat kierunek, ktory kazdej osobie podpasuje, a skoro taki kierunek istnieje, to chyba jednak w jakims celu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.