|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
|
|
|
|
#4502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Cytat:
A z tym kaszlem to idź do lekarza niech sprawdzi, z dzieciątkiem napewno wszystko ok, ale po co masz się martwić. Może w końcu przejdzie bo napewno Cię to męczy, wiem bo sama jakiś czas temu przez półtora tygodnia miałam zatkany nos i kaszel. A robiłaś sobie inhalację z amolu na katar???? [QUOTE=Mya1989;41557760] Cytat:
Cytat:
Ja wreszcie mogłam sobie usiąść, dzisiaj cały dzień zabiegany, rano zakupy. pojechałam kupić mężowi jakieś podkoszulki ale jest straszna kiszka w sklepach, efekt końcowy taki że kupiłam jemu jeden podkoszulek i dwa bodziaki dla córci. Później w domu sprzątanie, gotowanie obiadu i dopiero mogę odetchnąć, chociaż też nie długo bo za chwilę zabieram się za robienie ciasta z przepisu od Rybki
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Fajne bodziaki - na ile je kupujesz ? Ja sie zarzeklam ze poki remontu nie skoncze nic juz nie kupie ..
Ja tez mam pełno wlosow na brzuchu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Nie dość że te włosy na brzuchu sterczące to jeszcze w okolicach pępka takie ciemne
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
To teraz będę wyczekiwać aż znowu da o sobie znać
![]() Mi też sporo włosów urosło, takich ciemnych na brzuchu :x |
|
|
|
#4506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozwala sobie bo tak tez m.in. syna wychowała i męża przy okazji tez. Ty tego już nie zmienisz, najważniejsze to nie denerwuj się bo nie warto ![]() Cytat:
Raz byłam w Pepco na Kurdwanowie, ale to, że tak powiem przy okazji A tak to nie słyszałam żeby w moich okolicach powstało jakieś Pepco ![]() Nie, nie robiłam, nawet nie wiedziałam, ze się z Amolu robi :P katar to w sumie pikuś przy kaszlu. W pon będę dzwonić i może uda mi się jeszcze dopisać na wizytę
|
|||
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() byliśmy dziś z mężem na usg połówkowym 4d, jestem teraz w 19,3 tc. Nasza córeczka waży 288g obwód brzuszka 14,36cm, obwód glówki 16,14cm, kość udowa 3cm. Odwróciła się do nas tyłem ale bokiem mamy ładne ujęcia i buźkę jej widać też ładnie, ja już widzę podobieństwo do męża szczególnie pod względem upartości bo przekręcić się nie chciała. Jest zdrowa i wymiarowa, wszystko jest ok a my już znamy lepiej naszą Nikolkę bo tak będzie miała na imię. Można aktualizować w liście Jak wejdziecie w mój profil to wyświetla się Wam mój album ze zdjęciami? Tam wkleiłam zdjęcia naszej niuni. Nikolka już codziennie mnie kopie, czasem na wet tak mocno że aż brzuch podskoczy
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
|
||
|
|
|
#4509 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pierwsze delikatne ruchy poczułam na przełomie 16/17 tygodnia ![]() Cytat:
Śliczne bodziaki Cytat:
za udaną wizytę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-29 o 18:32 |
|||
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A inhalacja z zamolu w sumie i na katar i na kaszel dobra. Gotujesz wodę w czajniku, wlewasz do miseczki jakiejś, musisz mieć przygotowany duży ręcznik i paczkę chusteczek Do tego wrzątku w misce wlewasz po kilka kropli amolu ( nie wlewaj za dużo bo na początku będzie szczypać i możesz się nieźle zakrztusić. Jak wlejesz kilka kropel o chowasz się pod tym ręcznikiem tak żeby wdychać. Możesz np wdychać nosem na zmianę ustami. I jak trochę straci na mocy to wlewasz następne kropelki ![]() 3 bit się robi, tzn teraz mi się budyń studzi, ale już czuję jakie to będzie słooodkie ciasto.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-29 o 18:45 |
|
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to już duża dziewczynka jest za wybór imienia
|
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wakacjach super, pogoda nawet dopisała (poza 2 dniami deszczu), nachodziłam się trochę, objadłam goframi ![]() odpoczęłam ![]() Najwięcej radości miała córcia |
|
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeglądam tablicę i nie wiem czy ktoś się pomylił czy faktycznie chce oddać. Może mamusia chłopaczka będzie zainteresowana http://tablica.pl/oferta/mega-paka-d...tml#1464c868cc
znalazłam jeszcze inne dość ciekawe http://tablica.pl/oferta/wyprawka-48-szt-lezaczek-chicco-ID2XArt.html#172b258371 http://tablica.pl/oferta/super-ofert...ed82f;promoted
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-29 o 19:23 |
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem... przeglądam imiona dla dziewczynek i na chwilę obecną żadne do mnie nie przemawia... A jedyna propozycja TŻ do której próbuje mnie zmusić nie bardzo mi sie podoba ze względu na zdrobnienia i moje złe skojarzenia, czasu niby dużo, ale co będzie jak nie dojdziemy do porozumienia? On nie chce odpuścić ja nie chce się na to imię zgodzić :x
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też na początku mieliśmy wielki problem, każdy swoje.. ale jakoś się udało ![]() A co ta za imię na które nie chcesz się zgodzić?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz pamiętam dokładnie ten moment. Byłam w kinie, leciała dosyć głośna muzyka i chyba małe się bulwersowało Teraz już codziennie czuję moje maleństwo tylko nie są to jakieś kopniaki tylko takie hmm nawet nie wiem jak to nazwać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie masz w ogóle imienia które do Ciebie przemawia? |
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak sie zastanawiałam nad imieniem to sprawdzałam też jak brzmi z nazwiskiem, u nas co prawda nazwisko bardzo długie ale Zuzanna akurat brzmi dobrze. Myślę że wpadnie Ci jakieś imię, nawet nie będziesz wiedziała kiedy i przypadkiem Ci wpadnie do głowy, tylko żeby potem się z Tż zgodzić
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Babku, masz jakieś przeczucie co do płci?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mogę właśnie popatrzyłam na swój suwaczek i przeczytałam że do porodu zostały mi 3 miesiące i 17 dni!!! Matko kiedy to zleciało?????
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
TŻ chce koniecznie Natalię, a że sama mam imię z milionem zdrobnień to chciałam tego uniknąć dla dziecka. Właśnie żadne... Kiedyś miałam kilkanaście imion które mi się podobały a teraz w sumie jak myślę czy chciałbym takie dla córki to wydaje mi się że nie
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A większość znajomych mi wróżyła właśnie chłopaka ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Czas leci jak szalony...,a mi jeszcze tyle rzeczy brakuje Anoula, moja kochana kuzyneczka ma na imię Natalia... ale rzadko sie do Niej zwracam po imieniu, głownie po pseudonimie albo po prostu Nati
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-29 o 19:44 |
||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko będzie znaleść imię które ktoś by nie zdrabniał...
|
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi sie że może jak Ci sprzeda takiego mocnego kopniaka, albo po jakimś USG imię samo wpadnie, po prostu będzie pasować do córci, poczujecie oboje że musi być takie i żadne inne
|
|
#4528 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc cieszę się że w końcu się na jedno zdecydowaliśmy
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się, że TZ do żadnego innego się nie przekona. Ja wiem że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie zdrabniał, ale bywają imiona, których zdobienia jakoś moim zdaniem ładniej brzmią.
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo mój królewicz się obudził i dokazuje
Anoula,my mieliśmy podobnie z imieniem dla dziewczynki Tż chciał tylko Kornelcię i żadne moje propozycje do Niego nie przemawiały... Macie jeszcze trochę czasu więc na pewno wybierzecie wspólnie jakieś ładne imię;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-29 o 20:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

nad pępkiem tż wypatrzył

KCIUKI DLA ANI 

gratulacje