Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 21:17   #481
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Witajcie!
Ale Wy macie tempo- masakra- jeden dzień i 20 stron do nadrobienia!
U mnie dziś intensywnie- wyprałam ubranka, które wczoraj dostałam i je wyprasowałam- zajęło mi to pół dnia. Poza tym byliśmy u teściów na obiedzie a wieczorkiem wpadł kuzyn z żoną, no i dopiero teraz mam czas żeby do Was zajrzeć. Zraz poczytam co u Was słychać
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:18   #482
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No to musisz się streszczać, żeby znowu się nie nabrudziło
Niech Cię TŻ dziabnie haha
z tym dziabaniem to szkoda ze nie zaczelam wczesniej 35/36 t.c bo teraz to na samą mysl mniewszystko boli jałc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:18   #483
magolina
Wtajemniczenie

Paulinka za czop

Oliath Lilo przesłodka

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

wlasnie niewiem czy kupować laktator? nie chce nic takiego strasznie drogiego bo moze mi sie nie przydac czy coś niewiem..
Ja kupiłam ręczny TT.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
super, może urodzisz dzisiaj jeszcze, bo ja szukam kogos to dzis urodzi ... Wg moich wyliczeń dzis do północy musi być poród, kolejny w poniedzialek
Ciekawe czy Twoje statystki się sprawdzą

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej!

My już oficjalnie w 35 tygodniu Jeszcze 3, max 4 i wyprowadzka

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Wizyta udana. Mała waży ok 3300-3400g Szyjka jeszcze długa, ale pomalutku coś się zaczyna ruszać

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Kupiłam kilka rzeczy dla Małego: kulkę oballa, chusteczki Fitti - 3 paczki za 9,99 (któraś majówka chwaliła, że fajne), duże płatki kosmetyczne +patyczki Dada za 4,99 bodajże, siateczkę do pierwszych stałych pokarmów i gryzak wodny z Kubusiem Puchatkiem
Uwielbiam robić zakupy dla Małego
Za zakupy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:22   #484
Rockyyy
Zakorzenienie

Chyba Ci mali napastnicy w brzuszkach sie dzis zmówili na ataki

Ja nie mam sił ani ochoty na dziabanie :/

Ide sie kąpać i nyny chyba.Moze jeszcze zajrze jak sie wypluskam.
Stary 2013-06-29, 21:23   #485
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
my też z TZ stwierdzilismy rnao,że dzisiaj sobie posprzatamy wsio i wieczorem albo jutro mozemy rodzic szkoda, zenie można tego tak zaplanowac
oj tam nie można.. Oliath sobie zaplanowała

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:24   #486
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Aaaaaaa widzialan Lilo! Weszlam na forum nie przez apke i tam mi sie zdjecia wyswietlily!!! No cudna!!! A jaki wlosy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:25   #487
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzoan: ja mam swojego na sniadanie i obiad,no i dzisiaj/jutro na spacer. Poza tym się uczy wiec sobie organizuje czad sama..

Moon,neni: brawa za zakupy

Rockyy ale ty fajnie piszesz o swoich pieskach

Mela: wspolczuje tego braku zdjęć..ja z teł wchodzę normalnie przez przeglądarkę nie używając aplikacji i dość dobrze widzę

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:25   #488
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja juz całą sypialnię z kącikiem laury mam na błysk.Tz umył okno swieze zasłony i firaneczka wiszą...torby spakowane.Chata wysprzątana.Z czystym sumieniem moge isc na porodóweczke

Ja uciekam spać, miłej nocki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:30   #489
jakierka
Zadomowienie

Dotka, cena za mieszkanie rzeczywiscie kuszaca, bo co to jest 200zl w krakowie, ale znajac mnie pewnie nie zgodzilabym sie na niebezpieczna okolice z malym dzieckiem, nawet kosztem pieniedzy. Oczywiscie decyzja nalezy do Was

A laktator kupie pewnie z Aventu i tylko dlatego, ze mam z tejze firmy buteleczki i bede mogla ewentualnie odciagac prosto do butelki.

Rocky, nie smutaj sie

Dotka, piekne stoisko i jak dumnie prezentujecie szkole A Ty wygladasz przepieknie z brzuszkiem
Gdzie sie wystawialiscie, na miescie tak po prostu czy na jakis targach edukacyjnych?

Arrabiata, to juz sa jagody??

Roxi, za 35tc

Skylie, za udana wizyte

Teso, szkoda, ze za wiele sie nie dowiedzialas, ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok i z Toba i z Malym, no i super, ze szpital tak wiele zapewnia

Oliath, Lila na niektorych zdjeciach wyglada jak laleczka, taka z niej lruszynka Fajna czuprynka po kapieli Lubi sie kapac, nie marudzi?

Moonlightdancer, wanienika fajna, tez nad podobna sie zastanawialam, ale kupilam skladana.
Stary 2013-06-29, 21:35   #490
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
oj tam nie można.. Oliath sobie zaplanowała
moja Zuzia nie współpracuje tak dzielnie z moimi planami
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:36   #491
jakierka
Zadomowienie

A my wiekszosc dnia spedzilismy u mojej mamy.
W jej miescinie znalezlismy fajny sklep z tapetami i farbami (duzy wybor i przerozne ceny), w ktorym na pewno sie zakupimy do remontu

Dzis tez poprasowalam pierwsza partie ciuszkow dla Edzia i czesc spakowalam do torby szpitalnej, mam nadzieje wystarczy tego co wlozylam.

Objadlam sie krokietami, a potem morelami i arbuzem i to chyba tyle moich dzisiejszych 'zajec'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 21:43   #492
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ide spac.
Dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:45   #493
paulinka777
Raczkowanie

Wróciłam po spacerku...

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
paulinka- za czopa
perse- ja bym zadzwoniła do swojej położnej z tym krztuszeniem
elaine- fajnie, że chociaż coś się ruszyło ze skurczami. od czegoś trzeba zacząć

dziewczyny, znacie się na ekspresach ciśnieniowych do kawy? mąż co pewien czas mówi o kupnie jakiegoś lepszego. szczerze, myślałam, że taki ekspres to kwota tak do 1000 zł. a jak poczytałam na forach, żeby kupić coś pewnego i co robi dobrą i smakowitą kawę to trzeba mieć przynajmniej 2,5 koła toż to szok, żeby takie ustrojstwo kosztowało tyle co laptop
Ariete- to jest ponoć fajna firma ekspresów a nie powalająca ceną. Jeden z modeli to chyba Cafe Roma. (porada prosto od mojego TŻta- kawosza)

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Opisz go nieco. Porównam sobie z tym nadzwyczajnym co tracę od wczoraj. Zaczynam schizować, że wmawiam sobie, że to czop. Wczoraj odeszły mi dwa kawałki i dziś największy ze wszystkich. Od tego czasu nic więcej się nie pojawiło na papierze czy wkładce. Nie wiem czy to już wszystko czy czekać na coś jeszcze konkretnego. Mój nie był w ogóle podbarwiony krwią i nie wiem czy może jeszcze takowy powinien się pojawić...
Mi już chyba wczoraj ginekolog coś "poruszył" bo jakies takie lekkie plamienie mialam. A dziś ok 12 podczas podcierania się po siusianiu na papierze został mi spoooooory galaretkowaty glut o brązowym zabarwieniu, i jeszcze jego jakieś szczątki do 18 mi odchodziły. Teraz też jeszcze na wkładce mam brązowe plamki. Krwi jako takiej nie widziałam. Naprawdę nie da się go z niczym pomylić. Naprawdę

Cytat:
Czy ktoras zaopatrzyla sie w laktator? lub ma? i jakis poleca?
Ja mam ręczny Avent polecany mi już przez kilka osób

Cytat:
pewnie jak ja jestem to nikogo nie ma! hahaha )

A powiedzcie mi czy czop odchodzi np tylko podczas siusiania czy jak sie chodzi czy coś tez moze odejsc i byc na wkladce czy cos?
U mnie akurat był podczas podcierania się, ale jego resztki znalazłam jeszcze na wkładce

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
super, może urodzisz dzisiaj jeszcze, bo ja szukam kogos to dzis urodzi ... Wg moich wyliczeń dzis do północy musi być poród, kolejny w poniedzialek
No chyba jednak do północy się nie uda Narazie nie mialam skurczy w sumie. Jakieś kilka pojedynczych lekkich twardnien, 1-2 skurcze. Tak jak codzień od tygodnia. Ale może w nocy coś się zacznie dziać Liczę na to ogromnie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

U mnie od czopa do chwili, gdy tulilam Lilo, minelo troszeczke ponad 12h
A do regularnych skurczow co 5 minut - jakies 7-8h
Oj mi już tak się nie uda, ale niech chociaż te godziny mi się przez 2 lub 3 pomnożą to będę mega szczęśliwa

Ja jestem po dłuuuuuuuuuugim spacerku. Liczę na to, że dzięki temu córa się rozkręci i zechce wyjść do rodziców Może w nocy coś się zacznie Jakoś zawsze miałam taką wizję swojego porodu, że w nocy odejdą mi wody lub zaczną się skurcze
Stary 2013-06-29, 21:49   #494
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Ja jestem po dłuuuuuuuuuugim spacerku. Liczę na to, że dzięki temu córa się rozkręci i zechce wyjść do rodziców Może w nocy coś się zacznie Jakoś zawsze miałam taką wizję swojego porodu, że w nocy odejdą mi wody lub zaczną się skurcze
W takim razie
Niech się rozkręca, bo mało tych dzieci :P wszystkie jakieś takie terminowe chcą być na razie :P

Mam pytanie. Jakie dokładnie ciuszki i po ile sztuk pakujecie do torby? Ja nie potrafię się zdecydować na to, co wziąć Małemu. Nie to, że się pakuję, ale przypraniu i prasowaniu mnie tak wzięło...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:50   #495
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie by było
A właśnie sobie myślę, że w najgorszym przypadku to i miesiąc mogę się jeszcze kulać z brzuchem
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 21:59   #496
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie
Niech się rozkręca, bo mało tych dzieci :P wszystkie jakieś takie terminowe chcą być na razie :P

Mam pytanie. Jakie dokładnie ciuszki i po ile sztuk pakujecie do torby? Ja nie potrafię się zdecydować na to, co wziąć Małemu. Nie to, że się pakuję, ale przypraniu i prasowaniu mnie tak wzięło...
Ja Ci nie poradzę, bo wiem, ze spakowałam za dużo. Pakowałam wszystkiego po trochu ;-) Jedno jest pewne- to jest ciężko orzech do zgryzienia
Dziękuję za kciuki

Cytat:
Fajnie by było
A właśnie sobie myślę, że w najgorszym przypadku to i miesiąc mogę się jeszcze kulać z brzuchem
Ja tak sie ucieszyłam z tego czopa Bo zawsze to jakiś krok do przodu. A boję się wizji tego, że może być jak u mamy jak chodziła ze mną w ciąży. Zdecydowałam się na wyjście dwa tyg po terminie. Biedna moja mama...
Stary 2013-06-29, 22:00   #497
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

A ja wpadam z jak zwykle a tu żadnego porodziku

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
paulinka- za czopa
perse- ja bym zadzwoniła do swojej położnej z tym krztuszeniem
elaine- fajnie, że chociaż coś się ruszyło ze skurczami. od czegoś trzeba zacząć

dziewczyny, znacie się na ekspresach ciśnieniowych do kawy? mąż co pewien czas mówi o kupnie jakiegoś lepszego. szczerze, myślałam, że taki ekspres to kwota tak do 1000 zł. a jak poczytałam na forach, żeby kupić coś pewnego i co robi dobrą i smakowitą kawę to trzeba mieć przynajmniej 2,5 koła toż to szok, żeby takie ustrojstwo kosztowało tyle co laptop
Ekspres polecam jak ktoś pija tych kaw sporo ja kawocholik jestem a i mój mąż lubi czasem wypić więc zdecydowaliśmy się prawie dwa lata temu na taki za 2kawałki jakiś Bosh chyba i osobiście sobie chwalę, ale ja to musiałam mieć taki co to sam mieli kawę i ma spieniacz i sam po sobie posprząta jak będziesz zainteresowana mogę poszukać nazwy modelu

Cytat:
Czy ktoras zaopatrzyla sie w laktator? lub ma? i jakis poleca?
Wszystko zależy jakie przeznaczenie (wiem w przód ciężko powiedzieć ) ja karmiłam córę wyłącznie poprzez laktator dość długo więc kupowałam tylko elektryczne. TT był do zupełnie i szybko go sprzedałam i kupiłam Canpola i z tego byłam bardzo zadowolona, bo sam nie dość że podtrzymał laktację to jeszcze tak rozwinął że córa nie dawała rady zjeść i zapas rósł w lodówce zresztą stoi i w szafie i czeka na odświeżenie

Cytat:
pewnie jak ja jestem to nikogo nie ma! hahaha )

A powiedzcie mi czy czop odchodzi np tylko podczas siusiania czy jak sie chodzi czy coś tez moze odejsc i byc na wkladce czy cos?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

wlasnie niewiem czy kupować laktator? nie chce nic takiego strasznie drogiego bo moze mi sie nie przydac czy coś niewiem..
hmm różnie, mi odchodził kilka godzin cały czas, poprostu szła masa śluzu najpierw czystego a potem z krwią także te wielkie podpachy szły w ruch jeszcze przed skurczami

Cytat:
Polozne super oprocz jednej czarnej Herod-baby oddzialowej ktora notabene swiergoli tylko przy ordynatorze, a tak to wszystkich rowno ustawia po katach.
Lekarze super, szczegolnie te babeczki od dzieci przemile!
Jakikolwiek problem z waga dzieciatka lub laktacja - polozna laktacyjna sama Cie znajdzie.
Pod pierwszy prysznic idziesz z polozna, ktora Cie pilnuje i czuwa i pomaga we wszystkim.
Mozesz zdecydowac sie na dokarmianie MM, dadza Ci bez wstretow butelczyne, karmi sie malestwa w zakatku mlecznym przy sali noworodkow.
Widoki z okien cudne, na park Brochowski i "latarnie morska" "
Jedyny problem wg mnie, to przeciagi szlag mnie trafial gdy wpadala jedna pinda z druga i bach okna na szerokosc, bo im goraco - a drzwi to juz nie laska zamknac za soba
Sale glownie mniejsze chyba, ja bylam w dwojce, ale a tez hangary na 6 lozek .
Na patologii mozna bylo zmienic sobie miejsce w sali kiedy/jesli sie zwalnialo jakies fajniejsze
Pytaj, jesli cos pominelam
Acha, zawsze informuja i tlumacza co, po co i dlaczego - nie ma, ze ktos wpada i zabiera Ci dziecko nie wiadomo dokad
Jesli bedziesz sie czula na silach, polecam NIE dawac malenstwa do kapieli poloznym, tylko samej odswiezyc/ obmyc/ wykapac (w pokojach sa wanienki, tzn. u mnie byla). Ja wiem, ze rutyna, wprawa i w ogole, ale tasmowe mycie pod kranem z oblewaniem buzki etc - o nie nie mojego dziecka.

ZAŁĄCZAM LILITH W I PO KĄPIELI i BEZ smokusia
Oli fajnie że choć pod kranem myją, u mnie wycierali dzieci chusteczkami nawilżanymi i to był tzw obchód pielęgnacyjny... tym razem już na takie coś nie pozwolę

Lilo cudna jest powiedz jak jej się kąpielki podobają???

Cytat:
Oliath nie mogę się napatrzeć CUDOWNA jest

Łał!! To czekamy na rozwój akcji

Jak nie ma chętnych to ja się piszę na poniedziałek

Tyle dobrze

No ładnie ładnie

Też mam ten laktator, więc cieszę się, że daje radę

Fajnie, że tak szybko się regenrujesz

Super!

To ciekawe, co inne kobiety wyprawiają
A dla Ciebie brawa

A dla mnie dziś w Biedronce kasę otworzyli
I lecą ludzie, a ekspedientka mnie wywołuje, aż mi głupio było

Kupiłam kilka rzeczy dla Małego: kulkę oballa, chusteczki Fitti - 3 paczki za 9,99 (któraś majówka chwaliła, że fajne), duże płatki kosmetyczne +patyczki Dada za 4,99 bodajże, siateczkę do pierwszych stałych pokarmów i gryzak wodny z Kubusiem Puchatkiem
Uwielbiam robić zakupy dla Małego
Wooow no to pięknie rzadkość niestety.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:00   #498
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
W UK zazwyczaj wychodzi sie do domu nastepnego dnia po porodzie, no chyba ze cos sie dzieje nie tak. Dlatego tez ja spakowalam:
- 2x body z krotkim
- 2x body z dlugim
- 1x kaftanik
- 2x polspiochy (jedne cieplejsze)
- 2x pajace
- 2x czapeczka (jedna zawiazywana, jedna wkladana)
- 1x niedrapki
- 1x skarpeteczki
- 1x kurteczka cieplejsza, ale nie za ciepla (cos jakby kaftanik cieplejszy)

Do tego zapakuje kocyk
Powinno starczyc, wzielam wszystkiego po troche aby wybrac ubranko w zaleznosci od pogody. Gdybysmy potrzebowali wiecej poprosze TZ o dowiezienie i pewnie w domu przygotuje podobny dodatkowy zestaw tak na wszelki wypadek.
Stary 2013-06-29, 22:00   #499
dzoan
Zakorzenienie

Podczytywałam końcówkę poprzedniej części.. jeszcze troszkę mi zostało, ale nie dam dziś rady.. Lol zaczął się poważnie wyginać, boleśnie wręcz i źle mi siedzieć..muszę się położyć

karolajn dopiero przeczytałam Twój opis porodu.. również dziękuję przyznaję, że nie mogłam się od niego oderwać i nieco się zestresowałam Bardzo dzielna byłaś, Twój Tż zresztą też zasłużył sobie na pochwałę Jak sobie wyobrażam mojego męża w takiej sytuacji, to nie wiem.. jakoś tego nie widzę by dał radę..mam nadzieję, że za mało go po prostu doceniam, a nie że mam rację

cynamonku znalazłam i Twój opis ostatniego pobytu w szpitalu.. już rozumiem dlaczego byłaś wreszcie zadowolona z opieki.. rzeczywiście ta konkretna babeczka wykazała się... nie to co tamte ćmoki

Dobranoc Dziewczynki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:01   #500
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Paulinka: 3mam kciuki! U mnie po badaniu rozwarcia przez 2-3dni takie gluty brązowawe wylazily..potem czysto..

Iwonka: planuj,rozmawiaj z dzieckiem to może się uda ja namówić na wyjście

U mnie na osiedlu jakas impreza ogrodkowa na pol osiedla..zastanawiam się oktorej skończą bo dudni naprawdę na cale osiedle i spać będzie ciężko..tym bardziej ze to w bloku naprzeciwko..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:01   #501
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie muszę brać ciuszków, bo dzieciaczki ubierane są w szpitalne. Ale wezmę z 2-3 kaftaniki i śpioszki w razie "W". Na pewno będą to najmniejsze ciuszki i takie, których nie będzie mi żal zostawić później w szpitalu.

Mam natomiast problem, w co ubrać Młodego na wyjście
Chyba zapakuję body, pajacyka, bluzę i spodenki - i ubiorę te warstwy zależnie od pogody. Dodatkowo wezmę skarpetki, cienką czapeczkę i kocyk oczywiście.

Tak rozmyślam o body i kaftanikach na początek. Osobiście kaftaniki mi się nie podobają i zaopatrzyłam Młodego w sporą ilość bodziaków. Ale dostaliśmy sporo kaftaników i tak myślę, czy nie ubierać ich dopóki pępek nie odpadnie Trzeba tak?
Stary 2013-06-29, 22:04   #502
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
W takim razie

Ja brałam na początek po 2-3 pary pajacyków, body z długim i krótkim rękawkiem do nich półśpioszki kilka par skarpetek, jakaś czapeczka cienka i chyba tyle, resztę co będzie potrzeba mąż dowiezie moje obie torby wyszły optymistycznie małe

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-06-29, 22:04   #503
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak sie ucieszyłam z tego czopa Bo zawsze to jakiś krok do przodu. A boję się wizji tego, że może być jak u mamy jak chodziła ze mną w ciąży. Zdecydowałam się na wyjście dwa tyg po terminie. Biedna moja mama...
A moja mama miała wywoływany poród w 43 tc
Stary 2013-06-29, 22:05   #504
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie muszę brać ciuszków, bo dzieciaczki ubierane są w szpitalne. Ale wezmę z 2-3 kaftaniki i śpioszki w razie "W". Na pewno będą to najmniejsze ciuszki i takie, których nie będzie mi żal zostawić później w szpitalu.

Chyba zapakuję body, pajacyka, bluzę i spodenki - i ubiorę te warstwy zależnie od pogody. Dodatkowo wezmę skarpetki, cienką czapeczkę i kocyk oczywiście.

Tak rozmyślam o body i kaftanikach na początek. Osobiście kaftaniki mi się nie podobają i zaopatrzyłam Młodego w sporą ilość bodziaków. Ale dostaliśmy sporo kaftaników i tak myślę, czy nie ubierać ich dopóki pępek nie odpadnie Trzeba tak?
Możesz spokojnie w bodziakach, i tak na 100% kupiłaś bawełniane, więc spokojnie będzie pępek "oddychał". Ważne, żeby body nie było ciasne, no ale przy maluszkach to zwykle w drugą stronę jest

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:05   #505
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Rockyy ale ty fajnie piszesz o swoich pieskach
Bo to moje pieskowe ukochane skarby
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
moja Zuzia nie współpracuje tak dzielnie z moimi planami
LAura tez mnie zlewa
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzis tez poprasowalam pierwsza partie ciuszkow dla Edzia i czesc spakowalam do torby szpitalnej, mam nadzieje wystarczy tego co wlozylam.

:

Cytat:

niech wody Cie zachlapią
Cytat:
W takim razie

Ja po 3 sztuki:body z krótkim,śpioszki,koszulki ,pajace dwa,body z długim jedna sztuka ,2 czapeczki,2xniedrapki,3x skarpetki.Tz stwierdził ze przesadzam ale co tam.Najwyzej nieuzywane przywioze spowrotem ,,na zaś" U mnie po porodzie maluszka ubierają w szpitalne ciuszki.
Stary 2013-06-29, 22:08   #506
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz spokojnie w bodziakach, i tak na 100% kupiłaś bawełniane, więc spokojnie będzie pępek "oddychał". Ważne, żeby body nie było ciasne, no ale przy maluszkach to zwykle w drugą stronę jest
Aha, dzięki
Stary 2013-06-29, 22:08   #507
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Paulinka: 3mam kciuki! U mnie po badaniu rozwarcia przez 2-3dni takie gluty brązowawe wylazily..potem czysto..

Iwonka: planuj,rozmawiaj z dzieckiem to może się uda ja namówić na wyjście

U mnie na osiedlu jakas impreza ogrodkowa na pol osiedla..zastanawiam się oktorej skończą bo dudni naprawdę na cale osiedle i spać będzie ciężko..tym bardziej ze to w bloku naprzeciwko..
U mnie też impreza i to jeszcze od tej strony gdzie córa śpi :/ dobrze że jest zimno i ma zamknięte okno

Cytat:

Z tym też mam problem niestety:/
Co do kaftaników i pępka to zależy jak Ci będzie wygodniej ja córce zakładałam bodziaki bo kaftaników nie miałąm i odpadł nam kikut gdzieś chyba już w 6 dobie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-06-29, 22:09   #508
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie sie tez kaftanikow/koszulek nazbierało.Podobno w upały fajnie maluszka odziac w kaftanik i samą pieluszke.nakryc flanelką/kocykiem i git

Się okaże w praktyce
Stary 2013-06-29, 22:11   #509
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Polozne super oprocz jednej czarnej Herod-baby oddzialowej ktora notabene swiergoli tylko przy ordynatorze, a tak to wszystkich rowno ustawia po katach.
Lekarze super, szczegolnie te babeczki od dzieci przemile!
Jakikolwiek problem z waga dzieciatka lub laktacja - polozna laktacyjna sama Cie znajdzie.
Pod pierwszy prysznic idziesz z polozna, ktora Cie pilnuje i czuwa i pomaga we wszystkim.
Mozesz zdecydowac sie na dokarmianie MM, dadza Ci bez wstretow butelczyne, karmi sie malestwa w zakatku mlecznym przy sali noworodkow.
Widoki z okien cudne, na park Brochowski i "latarnie morska" "
Jedyny problem wg mnie, to przeciagi szlag mnie trafial gdy wpadala jedna pinda z druga i bach okna na szerokosc, bo im goraco - a drzwi to juz nie laska zamknac za soba
Sale glownie mniejsze chyba, ja bylam w dwojce, ale a tez hangary na 6 lozek .
Na patologii mozna bylo zmienic sobie miejsce w sali kiedy/jesli sie zwalnialo jakies fajniejsze
Pytaj, jesli cos pominelam
Acha, zawsze informuja i tlumacza co, po co i dlaczego - nie ma, ze ktos wpada i zabiera Ci dziecko nie wiadomo dokad
Jesli bedziesz sie czula na silach, polecam NIE dawac malenstwa do kapieli poloznym, tylko samej odswiezyc/ obmyc/ wykapac (w pokojach sa wanienki, tzn. u mnie byla). Ja wiem, ze rutyna, wprawa i w ogole, ale tasmowe mycie pod kranem z oblewaniem buzki etc - o nie nie mojego dziecka.

ZAŁĄCZAM LILITH W I PO KĄPIELI i BEZ smokusia

wow, cudowna

Dziewczyny jesli któraś nie rodzi to macie szansę na super extra szybki poród - do północy zostało nie całe 50min

Chyba jednak nic nie bedzie z mojego prorokowania
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 22:13   #510
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
A moja mama miała wywoływany poród w 43 tc
i jak tu się nie załamywać...

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
niech wody Cie zachlapią
Ktoś z bogu by pomyślał, ze idiotyzm, ale bardzo bym chciała, żeby Twoje życzenia się spełniły

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości