|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Nie tylko ja o tym pisałam. Motylek chyba też. Smarujesz oliwką i przecierasz pieluszką tetrową jeśli jest na buzi. Na główce też smarujesz ale szczoteczką wyczesujesz. Witam:-*
|
|
|
#362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Gdzieś mam fotki ze szpitala z tablicy o laktacji, jak się lepiej poczuję to wstawię. Cytat:
Cytat:
Daję jej kroplomierzem wodę morską bo boję się sprayem. Wyciągnęłam kieliszek do wódki Do tego odciągacz odkurzaczowy. Dziekuję za pomysł z olejkami, nie mam w domu tego to spróbuję Amol, może jej ulzy ![]() http://parenting.pl/portal/jak-leczyc-katar-u-niemowlat Kładę na brzuszku i zastanawiam się nad kroplami z mojego mleczka ... Cytat:
![]() Ja się czuję do doopy, nie wiem czy to ja czy mąż zaraziliśmy małą, ale mam nadzieję, że u niej będzie to lepiej niż u mnie. Z nosa mi kapie, łeb boli. Na mój katar nic nie działa, chwilowa ulga to Sulfarinol (nie bijcie za mocno, ale cała reszta kropli o kant W nocy mąż wstawał na przebieranie małej bo mi się w głowie kręciło, nie miałam siły. Chyba zadzwonię po mamę na jutro i wtorek, bo jak ja mam przebierać czy nosić małą to boję się, że ją zarażam bardziej. No i to smarkanie nosa jedną ręką a trzymanie dziecka drugą dobre nie jest. No ale lepsze to niż mój katar by na nią kapał, bo mam taki kranik bez zaworka
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() == Cześć! Jak Młody zasnął o 6:00 tak obudził się o 7:00 a raczej kupa go obudziła wzięłam go do siebie na brzuch i pospaliśmy jeszcze ale kark mnie bolał strasznie ![]() pogoda do bani ![]() edit: Ash Twoja mała lubi na brzuszku może dlatego, że jest skulona, Bartek też spokojniej wtedy śpi a na pleckach często go w kokon muszę otulać Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-30 o 10:19 |
||
|
|
|
#364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do mam które stosowały kraterki, pomogły coś one?? bo własnie zamówiłam je i mam nadzieję że kasa w błoto nie pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
tylko na pleckach i głowa na boku, no i mój mały w ciągu dnia ma jedna dlugą ok 3 godzinną sesję spania a reszta dnia to takie drzemki czasami po 15 min czasami po godzince, noc co 3-4 godz się budzi
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-06-30 o 10:22 |
||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś sprawdziliśmy co zrobi, a ona zaczęła nogami wierzgac, tak jakby się udusić miala. A głową swobodnie kręci od urodzenia, więc nie wiem co ona wyczynia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sliczne kólewny Ci urosły ![]() Cytat:
![]() U nas Matylda też lepiej śpi na brzuszku ![]() Cytat:
Na brwiach smarowałam oliwką i przecierałam tetrą, Nie wróciło. Na głowie oliwką, czesanie i nawilżanie. Po 2 dniach spokój. Cytat:
A co do tej dyscho coś tam. U nas młoda miała stwierdzone to w 2 tygodniu zycia na kontrolnej wizycie i ma wpisane w kartę, że jej mięśnie brzucha nie zeszły się. Ale nigdy tego nie sprawdzałam co to, bo nie pamiętałam nazwy. Dzięki za przypomnienie. A co do kateterów. Uzywaliśmy ze 4 razy. Pomogły, ale nie na bąki a na zrobienie kupy ![]() edit: doczytałam o tej dyscho i to chyba nie do końca to, ale pamiętam, że na tej wizycie lekarka mówiła, ze dziecku nie zstąpiły się mięśnie i ma problem z wydalaniem kupy
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-30 o 10:53 |
||||||
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podczas spania? moje dziecko baaardzo głośno śpi, jęczy, gada, chrapie Cytat:
|
||
|
|
|
#369 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
u nas dzisiaj paskuda pogoda Mała pięknie spała mi w nocy więc przewiduję dzisiaj długi okres aktywności. Oby słońce wyszło bo w domu mała mnie wykończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
?u nas klocek waży 5 kg i już cięzko się nosi, w chuście kręgosłup wysiada. Ale im wieksza tym fajniejsza Cytat:
Nie dało rady stopa złapać ?i tak gratuluję kondycji ja po 2 km wysiadam ![]() Cytat:
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupe robi sie bordowy nieraz placze i slychac jak wylatuje i taka dosyc luzna , kilka razy zrobil tylko twardsza Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja z tych zosiek samosiek I do tego taka w☠☠☠☠...., że lepiej jak poszlam piechotą. Swoją drogą, zawsze jak nie wezmę telefonu to auto mi się psuje nawet przed wyjazdem z domu pomyślałam, że oo nie wzięłam tel, ale jadę "dobrym" autem to na pewno się nie zepsuje i co? Zepsuło się ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ale gościu Fajny już taki
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam poważne wątpliwości, czy ona kiedykolwiek dosysa się do tego najbardziej treściwego pokarmu. ..Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Anka Nikoś jest świetny, i jaki już duży ![]() Motylku Sofia też już nie raz próbowała się udusić na brzuszku Ale zawsze po minucie przekręca łepek... Może lubią te nasze laski życie na krawędzi? |
||
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
ciężkiego życia niemowlaka
Cytat:
je, je, nagle ciąąąągnie za sutek, wkurza się, kopie, ryczy, płacze i z chwilę od nowa ![]() jeśli przybiera na wadze to się nie martw, ostatnio sporo czytam na temat kp i niektóre mamy piszą, że ich dzieci od początku ssały jedną pierś po 6-7 minut a przybierają na wadze super
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poplułam się a kanapka wylądowała na lapku ![]() Urozmaicają tak sobie swoje leniwe życie ![]() Następnym razem poczekam dłużej i zobaczę czy przekręci czy znów zacznie wierzgać ![]() Aaaaa Bańka a czym przepajasz Michałka?
|
|
#378 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy karmieniu czasami, ale to bardziej takie "eee" pełne szczęścia =] podczas snu już nie, na początku strasznie mruczał, teraz to jak się zaczyna przebudzać, w nocy już nie płacze tylko właśnie coraz głośniej mruczy, prycha i wtedy wiadomo że trzeba karmić ![]() Przemek mówi ciotkom dzień dobry: tylko trzeba łepek przekręcać bo źle się nagrało ![]() http://w885.wrzuta.pl/film/30k1uRUfiTn/20130630_074154 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Vil ale on fajnie gada
słodziaczek |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam słyszę "I love You" ![]() ![]()
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny pyzuś
ciuszki też super ![]() jeeeej ale mój synuś dostosowuje się do mnie - śpiąca jestem, on też przysypia od dwóch godzin
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-30 o 12:12 |
|
|
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale slodziakk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil Ale nasz pieroworodny jest słodziak nad słodziaki! Sofia też wydaje taki śmieszny dźwięk po kichaniu W ogóle wydaje mi się, że lubi kichać, bo zawsze się uśmiecha jak sobie ulży I w ogóle jest dziwna bo jak jej nosek czyszcze aspiratorem to też się uśmiecha |
|
|
|
|
#385 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jaka gaduła
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Elusiek 3maj się tam. Żeby wszystko sprawnie poszło, a Adi szybko zapomniał. Cytat:
![]() Ja się najadłam czereśni wczoraj i przedwczoraj i truskawek też. Młody strzela kupy bez żadnych problemów. Cytat:
Cytat:
Słodka pyza ![]() No to idę "spróbować" ściągnąć chociaż trochę mleka. -------------- A i przetestowałam papierki do pieluch wielo. Dobrze za3mują kupę, zostawiają na pieluszce plamę, ale nie przepuszczają "treści" dalej. Nie wiem, jakiej są firmy, bo wygrałam je w licytacji razem z pieluchami.
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-06-30 o 12:51 |
||||||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szwagierka też nie używała a karmiła kilka dobrych miesięcy a ilość odciągniętego mleka nigdy nie świadczy o tym ile go masz!! niektóre mamy karmią z powodzeniem a nie mogą odciągnąć ani kropli odciągnęłaś mało mlecza czyli to pierwszej fazy, do popicia a nie pojedzenia, moje też na początku wodniste jest moje dziecko na początku też ciąąągle wisiało przy piersi mam nadzieję, że trafisz na mądrą położną, która nie będzie próbowała Ci wmówić, że masz kiepski pokarm i nie każe dokarmiać
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kostzował coś około 36 zł, jest dość gęstny ale w końcu to 50 zmywa się spoko, a na potówki to stosuję mąkę ziemniaczaną
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/events/469432926472574/?ref=3
7 lipca krakow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

wzięłam go do siebie na brzuch i pospaliśmy jeszcze ale kark mnie bolał strasznie
rozumiem ze jutro jeszcze ważna ? Muszę sie przejechać do Piotra i Pawła
Adi jest mega dzielny. Sam odpoczywa przed jutrem i daje też Was zebrać siły. Jutro o 9 już będzie po wszystkim