Wszystko o Avonie - Część II - Strona 311 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-17, 10:05   #9301
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Jestem za krótko w Avonie zeby doswiadczyc niekompetencji tej firmy, ale jak tak czytam Wasze doswiadczenia to mnie krew zalewa Czekam tylko na moment kiedy i mnie dopadna.

Co do peelingu (kusicielki jedne) to wole doplacic do tego z granatem Narazie tropikalny senses sobie odpuszcze

Klientki nasze rzeczywiscie mysla ze my zbijamy na tym interesie niewiadomo jakie kokosy. Trzeba im udowadniac ze jest inaczej.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 10:14   #9302
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Co do klientek - daję niektórym rabaty. Wiadomo w dobie allegro niektórzy wolą tam kupić taniej niż bezpośrednio u nas. I jakiś czas temu jedna się mnie pyta ile taniej mogę jej sprzedać cos tam z oferty netto (pewnie widziała na wizażu ). To ja do niej, że nic taniej, bo ja tyle właśnie za te kosmetyki płacę. Nie wiem, czy uwierzyła, czy nie, ale nie zamówiła.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 10:29   #9303
mierzwaaa
Raczkowanie

Wczoraj dostałam swoje zamówienie od konsultanki z katalogu 05, a wzięłam:

- wodę toaletową Pro Wild dla TŻ - bardzo mi się podoba zapach i jest trwały, jak wszystkie zapachy z Pro,

- dezodorant w kulce Full Speed dla TŻ - jak to każda kulka z Avonu, ja osobiście kulek nie lubię i nie używam, ale mój TŻ je uwielbia, zapach ładny,

- szampon do włosów normalnych Jabłko i Rozmaryn z Naturalsów - zapach boski, kocham wszystko co jabłkowe , jeszcze go nie próbowałam,

- szczotkę do podkręcania włosów - co tu można opisać? szczotka jak szczotka,

- galaretkę pod prysznic Mango i Passiflora - ładnie pachnie, jest śmieszna, można na niej odbić palec i po chwili ten ślad znika hehe , zastanawiam się jak się tym umyć, bo to jest takie gęste i kojarzy mi się z takimi świeczkami żelowymi (ktore można kupić np. nad morzem z zatopionymi muszelkami).

No i to tyle.. aha dostałam jeszcze od mojej konsultanki:

- probkę wody perfumowanej True Glow - wiem, że to zapach nie dla mnie, bo mi się nie podoba, nie potrafię go opisać, bo jakoś nic mi znajomego nie przypomina, pewnie dam mamie

- próbkę szminki o kolorze Rose - ale nie mam pojęcia jaka to seria, wiem tyle, że jest baardzo różowa i kompletnie nie w moim typie, może dam mamie? a może prędzej babci?

No i wreszcie mam papierową 06, a w niej tyle rzeczy mi się już podoba, że głowa boli.
mierzwaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 10:40   #9304
olenkah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dużym problemem są braki i Avon powinien wprowadzić możliwość oddawania braków w COKu. W Oriflame nie ma z tym problemów, a w Avonie są, na niekorzyść konsultantek.
tak. braki i opoznienia w dostawie produktow ( i slowa przeproszen, a czy bylby problem jakis drobiazg dac, ktory my moglybysmy dac klientce?) i oddawanie kosmetykow. Pamiętam, ze zanosilo je sie do biura i cześć pieśni oni zalatwiali, bez dodatkowych oplat. a teraz jak mam cos wyslac wartosciowa przesylka, to dziekuje bardzo. ale taka polityka firmy. Pewnie wiekszosc z Was nie pojdzie na poczte i nie wysle, czyli Avon nie bedzie musial oddawac pieniedzy!!
Pamietam jak za zamowienie powyzej 500 zeta byl prezent. Teraz mnie rozwalila prezent - kartka urodzinowa Avonu! no taki prezent nic tylko oprawic w ramke i powiesic nad lozkiem.
No, ale co? wycofac sie? na nasze miejsce znajda po 5 innych dziewczyn i nawet ich to nie obejdzie. a na maile samie wiecie jak odpowiadaja: "przepraszamy" i koniec.
ehh....
dobrze, ze chociaz niektore kosmetyki sa dobre
olenkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 10:59   #9305
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to dziwne, że płyn do higieny intymnej jest w brakach. Przecież tego nikt nie zamawia... Przynajmniej u mnie to drugie zamówienie odkąd jestem konsultantką.
U mnie dużo osób zamawia
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 11:02   #9306
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:

Tak w ogóle to dziwne, że płyn do higieny intymnej jest w brakach. Przecież tego nikt nie zamawia... Przynajmniej u mnie to drugie zamówienie odkąd jestem konsultantką.
U mnie nawet to zamawiają. Ja tam wolę nie ryzykować. Mam swoj płyn juz sprawdzony. Wole nie eksperymentowac

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 11:11   #9307
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Napisałam w piątek maila do avonu z pytaniem, dlaczego na fakturze nie mam ani słowa o brakach, a braki są - bo przecież wiem, co zamawiałam.
48h minęło i cisza... co oni sobie myślą??
48 godz roboczych jeszcze nie minelo. Jesli pracuja po 8 dziennie

Cytat:
Nooo nie sądzę, żebyś chciała inny peeling jak spróbujesz
Ja go miałam i nie chcę więcej nie ścierał jakoś mocno i był za bardzo gesty i zacinal sie i nie chciał wychodzic z tuby; akutalnie używam z brązowym cukrem z Planet Spa który niestety wycofali Ale w kolejce czeka z oliwka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 11:12   #9308
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Czy mi się tylko wydaje czy woda Wink została cichaczem wycofana?
Stary 2007-04-17, 11:43   #9309
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mierzwaaa Pokaż wiadomość

- galaretkę pod prysznic Mango i Passiflora - ładnie pachnie, jest śmieszna, można na niej odbić palec i po chwili ten ślad znika hehe , zastanawiam się jak się tym umyć, bo to jest takie gęste i kojarzy mi się z takimi świeczkami żelowymi (ktore można kupić np. nad morzem z zatopionymi muszelkami).
ja wciskam w nią palec i "wyrywam" tyle, co się na palcu mieści, potem szybko przekładam w palca na myjkę i po kłopocie jak galaretkę rozprowadza się po ciele myjką/gąbką czy czym tam sie chce, to się fajnie pieni, nie wałkuje, nie "gluci". ale jak raz chciałam zweryfikować wizażowe opisy i sprawdzić, czy się tak wałkuje jak się ją rozprowadza normalnie - dłonią, to się załamałam nawbijało mi się to między palce, nie chciało zejść, takie błony między palcami mi się porobiły, jak u żaby , w ogóle nie dało się to spłukać, dopiero jak wzięłam myjkę i "roztarłam" nią to, co miałam na dłoniach, to się pięknie spieniło i zlazło od tej pory tylko myjka, w życiu nie spróbuję inaczej
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 12:27   #9310
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Czy mi się tylko wydaje czy woda Wink została cichaczem wycofana?

Witajcie

Dzwoneczka przy niej nie widziałam, ale w kat. 05, 06 i 07 nie ma

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 13:26   #9311
Fenris
Czekam na Ragnarok

Byłam dzisiaj znowu w COKu (w końcu mam te upragnione 25%) i wąchałam tropikalny żel i cytrusowo-miętowy krem do stóp. Żel pachnie zbyt słodko, nie podoba mi się. Natomiast chciałam wziąć ten krem do stóp, ale się rozmyśliłam. Pachnie bardzo dziwnie, dla mnie nieprzyjemnie. Nie są to ani cytrusy, ani mięta. Wolę sprawdzony MM.

Klapki i torebka (ta plażowa) są niezbyt ładne na żywo. W życiu bym takiego czegoś nie kupiła.

Kremowy płyn do higieny intymnej zajeżdza spirytusem :/

PS. Wiecie już coś o tym preparacie do usuwania skórek? Jak się go używa i czy działa?
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 13:47   #9312
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
postaram sie dziś wieczorem zrobić fotki a czy ktoś mógłby mi odp, może akurat ktos robił zwrot torby która była juz wyjęta z foli i nie miała tej papierowej metki
skoro kosmetyk może być zużyty w 30% i może nie być kartonowego pudełeczka to metki przy torebce tez może nie być (tak mi sie wydaje)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 13:49   #9313
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo nie sądzę, żebyś chciała inny peeling jak spróbujesz

A co do tego płynu do higieny intymnej to on dobry jest? Jak dla mnie najlepszy jest Intima Ziaji i jakoś boję się próbować innych.
Cytat:

?

Jak przeczytałam skład na wizazu, tez wolałam nie ryzkowac- sls i alkohol denaturat na pierwszych miejscach. Nawet do twarzy bym sie bała
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 13:58   #9314
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam skład na wizazu, tez wolałam nie ryzkowac- sls i alkohol denaturat na pierwszych miejscach. Nawet do twarzy bym sie bała
U mnie klientki używają i sobie chwalą. Wcześniej używaly Ziaji i nie widzą różnicy.
Stary 2007-04-17, 14:02   #9315
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie klientki używają i sobie chwalą. Wcześniej używaly Ziaji i nie widzą różnicy.
Każdy inaczej reaguje na kosmetyk
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 14:15   #9316
Ulaczek
Rozeznanie

dziewczyny, znalazłam nowe zastosowanie kremu do rąk tego intentsywnie nawilżającego z gliceryną - a mianowicie, miałam strasznie spierzchnięte usta, żadem krem typu nivea czy bambino czy inny nawilżający nie pomagał, a że w pracy mam tylko krem do rąk, więc posmarowałam sobie nim okolice ust i co.... tamtymi kremai smarowałam się 3 dni i nic nie pomagało, a tym do rak posparowałam sie 2 razy i jak ręką odjął, teraz siedze z koleżanką i śmiejemy sie, że powinnam napisac do AVONU list z podziękowaniami za taki dobry krem do rąk tzn do twarzy
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 14:35   #9317
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dzisiaj znowu w COKu (w końcu mam te upragnione 25%) i wąchałam tropikalny żel i cytrusowo-miętowy krem do stóp. Żel pachnie zbyt słodko, nie podoba mi się. Natomiast chciałam wziąć ten krem do stóp, ale się rozmyśliłam. Pachnie bardzo dziwnie, dla mnie nieprzyjemnie. Nie są to ani cytrusy, ani mięta. Wolę sprawdzony MM.
A zauwazylas moze jaka ma konsystencje ten krem do stop ?
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 14:41   #9318
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
A zauwazylas moze jaka ma konsystencje ten krem do stop ?
Nie jest gęsty, raczej taki wodnisto-kremowy.
Stary 2007-04-17, 14:50   #9319
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Klapki i torebka (ta plażowa) są niezbyt ładne na żywo. W życiu bym takiego czegoś nie kupiła.
A czy widziałas może tą różową torbę (turystyczną)?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 14:52   #9320
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A czy widziałas może tą różową torbę (turystyczną)?
Jej niestety nie było. Ale była Elana i wygląda całkiem ok.
Stary 2007-04-17, 14:52   #9321
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest gęsty, raczej taki wodnisto-kremowy.
Dziekuje
Czyli nie jest tlusty....?

To pewnie go wyprobuje bo mam juz dosc tlustych kremow po ktorych nie mozna zrobic kroku aby sie nie zabic
Stary 2007-04-17, 15:01   #9322
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Dziekuje
Czyli nie jest tlusty....?

To pewnie go wyprobuje bo mam juz dosc tlustych kremow po ktorych nie mozna zrobic kroku aby sie nie zabic
Wzięłam jedynie odrobinkę, żeby rozetrzeć palcami i powąchać, wydał mi się w ogóle nie tłusty.

MM też nie jest tłusty.
Stary 2007-04-17, 15:12   #9323
Ptaszysko
Zadomowienie

Na MM przyjdzie jeszcze pora

Na razie musze sprawic sobie jakis chlodzacy

Ciekawe jaki bedzie ten olejek do wlosow SPA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 15:42   #9324
Vrenth
Zadomowienie

ja widziałam torbę różową (nie miałam w ręce) i wygląda identycznie jak w katalogu - taki wściekły róż z dziwnymi parcianymi paskami.

co do peelingu z granatem, to jak pamiętam (aktualnie stoi w kolejce i czeka na skończenie Eris) rzeczywiście ciężko schodził, ale jak przejechałam myjką (taką drapiącą - nie pamiętam nazwy) to ładnie wszystko schodzi.

o zamówieniach napiszę tyle, że patrząc na K7 przełożyłam część rzeczy niepotrzebnych teraz na następny katalog. myślałam że będę miała problem z zamówieniem i wezmę masę rzeczy na zapas (z czego się już wyleczam powoli) ale jak na razie będę miała i to z dużym zapasem, bo ok. 250 zł - mama jest niemożliwa czasami
skusiłam się na razie na: Today (uwielbiam przeceny), Pełnię Rzęs (miałam czekać z tuszem na K7 ale się skończył), opalizujący lakier do paznokci (dobrze że to uzależnienie nie jest bardzo drogie) i woreczek spa z netto.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 15:43   #9325
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Na MM przyjdzie jeszcze pora

Na razie musze sprawic sobie jakis chlodzacy

Ciekawe jaki bedzie ten olejek do wlosow SPA
Olejek napewno będzie ślicznie pachnący

A co do chłodzącego. Właśnie przetestowałam odświeżający dezodorant do stóp dla mojego mężczyzny i jest napisane na opakowaniu, że chłodzi i odświeża. Moich stóp w ogóle nie schłodził. Jeśli spray chłodzący cytrusowo-miętowy jest taki sam, to jaki jest w tym sens? Rozgrzewający scrub z kofeiną był super, ciekawe czy chłodzący krem będzie działał
Stary 2007-04-17, 15:49   #9326
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Olejek napewno będzie ślicznie pachnący

A co do chłodzącego. Właśnie przetestowałam odświeżający dezodorant do stóp dla mojego mężczyzny i jest napisane na opakowaniu, że chłodzi i odświeża. Moich stóp w ogóle nie schłodził. Jeśli spray chłodzący cytrusowo-miętowy jest taki sam, to jaki jest w tym sens? Rozgrzewający scrub z kofeiną był super, ciekawe czy chłodzący krem będzie działał
Uwielbiam maske do wlosow oliwkowa,wiec duze nadzieje pokladam w olejku z tej serii

W odswiezenie bez udzialu przyslowiowych 'wody i mydla' nie wierze
A efekt chlodzenia jest wlasnie krotkotrwaly albo calkiem go brak wprzypadku dezodorantow, dlatego wole jakis zel lub lekki krem
Stary 2007-04-17, 16:15   #9327
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Miałam go wiele razy i nic takiego nie czułam. Jest normalny, nie wysusza i nie pachnie (wiadomo)
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:21   #9328
MagdaP
Zadomowienie

Przychodzi wam dezodorant w kulce ze s. 128 w katalogu 5? Kolezanka chciala zamowic, a jak nie bedzie to tez z wypredazy w kremie. Rzeczy z wyprzedazy w COKu moze nie byc, a trzeciego zamowiena raczej robic nie bede...
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 16:58   #9329
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Co do klientek - daję niektórym rabaty. Wiadomo w dobie allegro niektórzy wolą tam kupić taniej niż bezpośrednio u nas. I jakiś czas temu jedna się mnie pyta ile taniej mogę jej sprzedać cos tam z oferty netto (pewnie widziała na wizażu ). To ja do niej, że nic taniej, bo ja tyle właśnie za te kosmetyki płacę. Nie wiem, czy uwierzyła, czy nie, ale nie zamówiła.
hehehehe
to trzeba było jej pokazać info na ofercie netto,że te ceny nie podlegają opustowi, czyli kosztują tyle ile jest napisane w ofercie netto i Ty nic z tego nie zarabiasz - po to właśnie tą ofertę stworzono już sama jej nazwa "netto" sugeruje,że żadnego opustu nie ma
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 17:23   #9330
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Dlaczego nigdzie nie ma od pewnego czasu mgiełki do twarzy z Planet Spa, seria z białą herbatą???
Czy jeszcze powróci, bo nie ma w katalogach już prawie pół roku a bardzo lubiłam jej używać, zwłaszcza latem...
Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości