Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 23:04   #751
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Zrobiłam oliwkowe mydło potasowe. Jedna wersja z aktywnym węglem a druga z glinkami. Nie wiem czy wyjdzie bo pierwszy raz robiłam mydło potasowe i wyglądało to inaczej niż normalnie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

śliczna
czy ty robisz biżuterię np na zamówienie?
To jest tak, że jeśli chciałabym to robi legalnie to nie mogę, ale jeśli nielegalnie to tylko dla osób, które wiem, że mnie nie zgloszą do US
dziękuję

deszczowy piesku internet to zdradliwa bestia, zawsze może się znaleźc ktoś kto doniesie do US za nielegalną sprzedaż, a prawo pracy w kwestii prowadzenie działalności gospodarczaj mówi, że pod działalność podchodzi nawet dwukrotne sprzedanie swoich rzeczy

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kathinna, zagnałam swego chłopa i kolegę Mam nadzieję, że wejdziesz, bo Ci się należy

Ktoś pytał o odżywki Balei - użyłam na razie maski, jak na pierwszy raz - efekt "me gusta kapusta"
dziękuję
Stary 2013-06-29, 23:07   #752
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Domi, ja chodziłam do takiej szkoły przez podstawówkę i gimnazjum, nie widzę w tym nic złego, nie czuję się ograniczona tym, że nie chodziłam na żadne zajęcia dodatkowe. I chcę na tej wsi mieszkać nadal, ewentualnie przeprowadzę się na wieś swojego chłopaka. Nie czuję się z tego powodu gorsza

I jak rozumiem to, że nie chcesz mieszkać tam przez atmosferę (w końcu każdy chce mieć spokój) tak tego "wyjazdu" na życie na wsi nie bardzo - każdy chce żyć tam, gdzie mu najlepiej. Męczysz się, to sprzedaj dom i zaczynaj nowe życie
Masz rację... Atmosfera tutaj jest piętą achillessa. Samo mieszkanie na wsi jest fajne. Ale ludzie tutaj żyją inaczej niż ja... Nie wiem dlaczego? Może jestem dla nich dziwna. Ale sporo ludzi tutaj satysfakcjonuje skończenie jakiejkolwiek szkoły, jakakolwiek praca i życie nie prowadzące do czegoś lepszego. Ja lubię się rozwijać. Sporo czytam. Interesuję się tym co się dzieje na świecie. Czasami wracam autobusem z ludźmi w moim wieku albo rok młodszymi. Zachowują się jak typowi 13 stolatkowie z gimnazjum. Włączają rap na cały autobus. Nie ważne, że obok siedzi jakaś Pani w wieku 60 lat i nie ma ochoty słuchać tej muzyki. Oczywiście nie wszyscy są takimi pustakami. No, ale można ich policzyć na palcach u dłoni. Wg. mnie po prostu jestem zbyt wartościowym człowiekiem by tkwić w takim społeczeństwie.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:11   #753
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Masz rację... Atmosfera tutaj jest piętą achillessa. Samo mieszkanie na wsi jest fajne. Ale ludzie tutaj żyją inaczej niż ja... Nie wiem dlaczego? Może jestem dla nich dziwna. Ale sporo ludzi tutaj satysfakcjonuje skończenie jakiejkolwiek szkoły, jakakolwiek praca i życie nie prowadzące do czegoś lepszego. Ja lubię się rozwijać. Sporo czytam. Interesuję się tym co się dzieje na świecie. Czasami wracam autobusem z ludźmi w moim wieku albo rok młodszymi. Zachowują się jak typowi 13 stolatkowie z gimnazjum. Włączają rap na cały autobus. Nie ważne, że obok siedzi jakaś Pani w wieku 60 lat i nie ma ochoty słuchać tej muzyki. Oczywiście nie wszyscy są takimi pustakami. No, ale można ich policzyć na palcach u dłoni. Wg. mnie po prostu jestem zbyt wartościowym człowiekiem by tkwić w takim społeczeństwie.
Wiesz, mieszkam w mieście od 4 lat i powiem Ci, że takich "pustaków" w podobnej ilości widzę w mieście, co na swojej zapyziałej wsi. Różnica? W mieście o wielu nie wiem, bo ich nie znam
Ja się ciągle rozwijam... Tyle, że ja mam światopogląd na tyle rozwinięty, że mam głęboko w odwłoku co się w dalszym "wokół mnie" dzieje, kto, gdzie, z kim, w jakiej pozycji i ile razy Nawet plotki dotyczące mnie mam w tym samym miejscu - ile razy słyszałam już o ciąży, puszczaniu się, ucieczce za granicę... w swoim wykonaniu, zawsze miałam z tego ubaw po pachy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:19   #754
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, mieszkam w mieście od 4 lat i powiem Ci, że takich "pustaków" w podobnej ilości widzę w mieście, co na swojej zapyziałej wsi. Różnica? W mieście o wielu nie wiem, bo ich nie znam
Ja się ciągle rozwijam... Tyle, że ja mam światopogląd na tyle rozwinięty, że mam głęboko w odwłoku co się w dalszym "wokół mnie" dzieje, kto, gdzie, z kim, w jakiej pozycji i ile razy Nawet plotki dotyczące mnie mam w tym samym miejscu - ile razy słyszałam już o ciąży, puszczaniu się, ucieczce za granicę... w swoim wykonaniu, zawsze miałam z tego ubaw po pachy
Wiesz, czasami to jest śmieszne. Ale z czasem to jest irytujące. 1000x słyszysz pytanie od kogoś ,,Czy przypadkiem nie jestem w ciąży?'' ,,Przeprowadziłaś się już do Warszawy, bo nigdy nie wychodzisz?'' Najgorsze jest poznawanie kogoś, kto się przeprowadził i wydaje się ok. Zamieniasz parę zdań po czym ktoś opowiada o Tobie głupoty i dostajesz pytanie: ,,A prawdą jest to, że jesteś taka i taka. Nigdy bym nie pomyślał/a. ,że jesteś z tych. Takie plotki chodzą''. Albo opcja idziesz gdzieś i wygłupiasz się z TŻ. Pytasz się go czy kupi Ci coś do picia. A później chodzi plotka, że to sponsoring

Edytowane przez 201612231846
Czas edycji: 2013-06-29 o 23:20
Stary 2013-06-29, 23:21   #755
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Zdesperowana ciocia jakiś czas temu podrzuciła mi swoją 7 letnią córkę, żebym "zrobiła coś z jej włosami". Mała ma włosy do połowy pleców, ale przerzedzone na końcach, chętnie plączące się.

Nałożyłam jej na długość Kallosa, trzymałyśmy to 15 min. Umyłam jej skalp tataro-chmielową Barwą, ponieważ ciotka jej włosy traktuje sylikonowymi badziewiami i d/s nałożyłam FP. Trzymałyśmy 2 minuty, spłukałam.
Odsączyłam wilgoć ręcznikiem, wsmarowałam dwie pompki jedwabiu z GP, rozczesałam i ciachnęłam końcówki ( dorwałam Stainlessa, wypróbowałam na sobie ) o dosłownie centymetr ( bałam się więcej, bo ciotka idzie w długość, a nie jakość i nie chciałabym zostać zabita ), ale włosy i tak wyglądają zdecydowanie lepiej. Wysuszyłam jej i wsmarowałam jeszcze pompkę jedwabiu z GP.
Zazdroszczę jej włosów.
Wyszły śliskie, gładkie, idealnie do rozczesywania..

Całość wygląda tak:
Włosy lekko wilgotne, chwilę po rozczesaniu
co za włosy!!!!!!

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41563263]Nie moglam sie doczekac, poza tym jutro ide rano do kosciola i juz siedze z umytymi

[/QUOTE]i jak i jak?

Cytat:
Cześć!

Ech .

Byłam dzisiaj na festynie w moich stronach. Siedziałam z TŻ w samochodzie przez chwilę po czym przyjechał mój sąsiad z ekipą. Chodziłam z nim do podstawówki i zawsze się nade mną wywyższał. Wyszłam z TŻ z samochodu, a mój sąsiad szedł za nami. Podszedł do niego jakiś kolega i pyta go co to za dziewczyna. A ten odpowiedział, że to ta mała dzi.ka i moje nazwisko. Olałam sprawę i poszliśmy dalej. Minęły 2, 3 godziny. Jedna z koleżanek krzyknęła za mną ,,Domi''. Odwróciłam się, a tam mój sąsiad: Czego się gapisz lafir.ndo? Odpowiedziałam, że jeżeli te słowa były skierowane do mnie to widzę, że Twój poziom emocjonalny jest taki sam jak za czasów, gdy chodziliśmy do podstawówki (zawsze mi docinał i zachowywał się jak taki ,,wieśniaczek cwaniaczek''). TŻ coś tam do niego powiedział, a mój sąsiad z kolegami do niego z łapami. Na szczęście policja była blisko... i obyło się bez bójki. 3 na jednego. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że mieszkanie na wsi nie ma sensu. W oczach ludzi mam dość kiepską opinię, na którą niekoniecznie zasłużyłam. Ludzie widzieli jedno, a dopowiadali drugie. Jak TŻ mnie poznał, bo przyjechał do mojej miejscowości na wakacje to sporo ludzi mu mówiło, rzeczy z ktorymi nie miałam nic wspólnego. Chyba za jakiś czas będę zmuszona sprzedać dom, w którym mieszkam, działkę i się przeprowadzić. Jeżeli będziemy mieszkać sami z TŻ to jeszcze ok. Ale jeżeli kiedyś pojawi się dziecko to nie chce żeby ktokolwiek się z niego wyśmiewał i mu dokuczał... A mnie to bardzo często spotykało w podstawówce....
co za ludzie, nie przejmuj się bo nie ma co, jak wolisz zyć z dala to się przeprowadź skoro tobie tak będzie lepiej

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 23:22   #756
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, czasami to jest śmieszne. Ale z czasem to jest irytujące. 1000x słyszysz pytanie od kogoś ,,Czy przypadkiem nie jestem w ciąży?'' ,,Przeprowadziłaś się już do Warszawy, bo nigdy nie wychodzisz?'' Najgorsze jest poznawanie kogoś, kto się przeprowadził i wydaje się ok. Zamieniasz parę zdań po czym ktoś opowiada o Tobie głupoty i dostajesz pytanie: ,,A prawdą jest to, że jesteś taka i taka. Nigdy bym nie pomyślał/a. ,że jesteś z tych. Takie plotki chodzą''. Albo opcja idziesz gdzieś i wygłupiasz się z TŻ. Pytasz się go czy kupi Ci coś do picia. A później chodzi plotka, że to sponsoring
Ja po prostu nie zwracam na to uwagi, ewentualnie obśmiewam to równo

Nie pamiętam, żeby wiejskie ploty mnie kiedyś zirytowały - zawsze mówię wtedy, że każdy musi mieć jakieś zajęcie
Stary 2013-06-29, 23:28   #757
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Ja po prostu nie zwracam na to uwagi, ewentualnie obśmiewam to równo

Nie pamiętam, żeby wiejskie ploty mnie kiedyś zirytowały - zawsze mówię wtedy, że każdy musi mieć jakieś zajęcie
Moim zdaniem Ci, którzy wymyślają te ploty naoglądali się seriali typu ,,Dlaczego ja?'' Ja też na to nie zwracałam uwagi, ale jednak sytuacja na tym festynie wzbudziła u mnie refleksje nad przeprowadzką gdzieś, gdzie będę miała święty spokój.
Stary 2013-06-29, 23:29   #758
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
jest w stanie ktoraś polubić jeszcze to zdjęcie? Brakuje mi kilku głosów, żeby być w 5 pierwszej i móc wygrać
Lajk zsharowalam u siebie moze ktos kliknie jeszcze.

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia
Co do tego chłopaka to mam nadzieję, że kiedyś spotka go nauczka. Nie rozumiem ludzi, którzy mieszkają w mojej wsi .Niektórzy są dosyć inteligentni. Jednak sporo jest tzw. ,,pustaków''. Interesują ich tylko plotki i własny dom.
Ludzie w malej spoecznosci potrafia 'zadziobac' jak ktos sie troche rozni. Mozesz jak pisze kascysko olac, albo dla wlasnego spokoju przeniesc sie gdzies do miasta. Ja np nigdy nie chcialabym mieszkac na wsi - lubie miasto, wlasciwie im wieksze, tym fajniej, ale ludzie maja rozne preferencje. Wybierz tak, zebys byla szczesliwa!
Stary 2013-06-29, 23:34   #759
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość

Ludzie w malej spoecznosci potrafia 'zadziobac' jak ktos sie troche rozni. Mozesz jak pisze kascysko olac, albo dla wlasnego spokoju przeniesc sie gdzies do miasta. Ja np nigdy nie chcialabym mieszkac na wsi - lubie miasto, wlasciwie im wieksze, tym fajniej, ale ludzie maja rozne preferencje. Wybierz tak, zebys byla szczesliwa!
dziękuję
Stary 2013-06-29, 23:36   #760
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Masz jeszcze udostępnienie na mojego Facebooka i Fanpage bloga. Spróbuj nie wygrać

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-06-29 o 23:39
Stary 2013-06-29, 23:39   #761
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość

Wg. mnie to jest dziwne. Zawsze lubiłam poznawać ludzi, którzy są inni niż społeczeństwo. Owszem, różnie się od nich. Ale bardzo się z tego cieszę. W szkole, w pracy jestem w stanie się odnaleźć. Wątpie by chociaż 10% z tych ludzi potrafiło się odnaleźć na moim miejscu. Czy potrafili by normalnie się zachowywać w pracy, w szkole? Nie sztuką jest by być takim jak ludzie by chcieli nas widzieć. Sztuką jest bycie wyjątkowym i zaakceptowanie czegoś, co uważamy za inne.
Stary 2013-06-30, 05:29   #762
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

O mamo
Uzylam dwóch odżywek, które nigdy nie dawały mi puchu, usiłowałam stylizować, wstaje rano i znowu BHD.
Nie mam siły do tych włosów...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 07:43   #763
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

na włosach biovax 3 oleje
na twarzy piling sodowy
chcę być piękna dziś

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:20   #764
201612231846
Konto usunięte

Z przyzwyczajenia wstałam o 8:15. To o tej porze wstawałam do pracy w ciągu ostatniego miesiąca. Wczoraj spędziłam tam ostatni dzień. Mam nadzieję, że los szybko się do mnie uśmiechnie i znajdę pracę

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
na włosach biovax 3 oleje
na twarzy piling sodowy
chcę być piękna dziś
I tak jesteś . Masz nietypową urodę. Tylko pozazdrościć .

Wiesz, że TŻ co jakiś czas pyta co u Ciebie, u Red, deszczowego psa?
Stary 2013-06-30, 08:28   #765
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-06-30 o 08:43
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 08:37   #766
201612231846
Konto usunięte

A ja dzisiaj jadę do CH na zakupy . Moje szafa woła o pomstę do nieba. Z wiekiem zaczął mi się zmieniać styl na bardziej poważny i część rzeczy po prostu leży w szafie. Nie mam ich gdzie nosić, bo są zbyt dziecinne. Chyba będę je nosiła tylko w domu.

Miała może, któraś z was te spodnie?

http://www.hm.com/pl/product/00983?article=00983-A

Zastanawiam się nad ich kupieniem

Wczoraj TŻ kupił mi ten jedwab do włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-kuracja.html

Używała może, któraś z was? Jak się sprawdzał?
Stary 2013-06-30, 08:49   #767
carmelle124
Raczkowanie

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Dzień dobry!
Mam pytanko. Czy mogę używać maski Stapiz Sleek Line co każde mycie (2-3 dni), czy lepiej na przykład co dwa mycia? Boję się trochę przeciążenia włosów
Stary 2013-06-30, 09:01   #768
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mam pytanko. Czy mogę używać maski Stapiz Sleek Line co każde mycie (2-3 dni), czy lepiej na przykład co dwa mycia? Boję się trochę przeciążenia włosów

Twoje włosy będą wiedziały lepiej niż my.

Mi Stapiz obciąża włosy za każdym razem, obojętnie czy użyję tę maskę raz na miesiąc czy trzy dni z rzędu. Jeśli boisz się przeciążenia, używaj rzadziej lub rozmieszaj z lżejszą odżywką. Po prostu.

Nie domyłam oleju z włosów. GDZIE MOJA SODA?!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:10   #769
kascysko
Zakorzenienie

Nie lubimy się z Bioetiką, i chyba nie polubimy. Obciąża
Stary 2013-06-30, 09:13   #770
Kaveri
Spaceroholiczka

Znalazłam w kuchni olej słonecznikowy, rafinowany. Nada się na włosy?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:30   #771
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

Z przyzwyczajenia wstałam o 8:15. To o tej porze wstawałam do pracy w ciągu ostatniego miesiąca. Wczoraj spędziłam tam ostatni dzień. Mam nadzieję, że los szybko się do mnie uśmiechnie i znajdę pracę

będziemy trzymać kciuki to znajdziesz

dziękuje kochana
fajnie A co tam u Niego?

Cytat:
Nie lubimy się z Bioetiką, i chyba nie polubimy. Obciąża
to daj mi

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
a czemu by nie? czy tylko moim włosom jest wszytsko jedno czy olej jest naturalny, rafinowany, nierafinowany czy jakim tam jeszcze?

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-06-30, 09:48   #772
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
będziemy trzymać kciuki to znajdziesz

dziękuje kochana
fajnie A co tam u Niego?

to daj mi

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a czemu by nie? czy tylko moim włosom jest wszytsko jedno czy olej jest naturalny, rafinowany, nierafinowany czy jakim tam jeszcze?

U niego sporo pozytywnych zmian.

Awansował, ma teraz mnóstwo pracy. Kupił samochód. W tym roku wraca na studia. Miał się do mnie przeprowadzić w przyszłym miesiącu, ale nie wiem czy damy radę się utrzymać z 1 wypłaty. Szkoda, że tak szybko straciłam pracę
Stary 2013-06-30, 09:49   #773
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Masz jeszcze udostępnienie na mojego Facebooka i Fanpage bloga. Spróbuj nie wygrać
Jestem 5
Teraz jeszcze niech tylko się to utrzyma do północy, a reszta to już zaleeży od organizatorów tego konkursu, bo oni wybierają zwyciężców z tej 5
Stary 2013-06-30, 10:00   #774
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
U niego sporo pozytywnych zmian.

Awansował, ma teraz mnóstwo pracy. Kupił samochód. W tym roku wraca na studia. Miał się do mnie przeprowadzić w przyszłym miesiącu, ale nie wiem czy damy radę się utrzymać z 1 wypłaty. Szkoda, że tak szybko straciłam pracę
dla niego
pozdrów go

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-06-30, 10:16   #775
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak
Cytat:
to daj mi
No na pewno ta odlewka poleci do ludzi
Stary 2013-06-30, 10:32   #776
say-hello
Zakorzenienie

Ufff, udało mi się wstać po tej imprezie. ciężko było.

czy to możliwe, że przez jedną noc wyskoczył mi pieprzyk na twarzy?! jestem tak zła! ciekawe dlaczego tak się zrobiło

Ediza
prześliczne włosy! cudowne!

Domi, przykro to czytać... oni mają jakieś podstawy do tych plotek? skąd to się w ogóle wzięło?

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Widzę, że już zakupiłaś odżywkę z Eveline, oby Ci służyła. Ja niestety jestem delikatna pod każdym względem i ta odżywka mi nie służy. Teraz testuję "odżywkę" własnej roboty z półproduktów tj. olejki (z kiełków pszenicy, z pestek arbuza), keratyna, kwas HA i odrobina panthenolu
Wczoraj posmarowałam paznokcie i było w miarę ok. a w jaki sposób ona Ci nie służy? podrażnia, wywołuje jakieś stany zapalne? bo nawet nie wiem czego się spodziewać w razie W
i daj znać jak sprawdzi się twoja odżywka, bo składniki brzmią super
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:39   #777
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
co za włosy!!!!!!

i jak i jak?

co za ludzie, nie przejmuj się bo nie ma co, jak wolisz zyć z dala to się przeprowadź skoro tobie tak będzie lepiej
Pierwsze wrażenia:
dzisiaj rano jak wstałam to zobaczyłam w lustrze bardzo fajne fale, byłam zaskoczona, bo ostatnio nie miałam czasu na ich stylizacje i chodziłam w prostych Aż dziwne, że produkty, które nie są zgodne z CG (chyba) "uaktywniły" fale na mojej głowie bez żadnej stylizacji
Zapach jest bardzo fajny(guma balonowa ), nie duszący, ale też nie za delikatny- w sam raz Opakowanie odżywki bardzo poręcznie, dozuje tyle ile potrzebuję. Sama odżywka jest taka lejąca się, ale zobaczymy jak będzie na dłuższą mete Szampon też fajnie się dozuje, bo ma taki pstryczek i otwiera się u góry dozownik, nie trzeba męczyć się z otwieraniem

Cytat:

trzymam kciuki za znalezienie pracy

miłego dnia wszystkim!
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:43   #778
carmelle124
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Twoje włosy będą wiedziały lepiej niż my.

Mi Stapiz obciąża włosy za każdym razem, obojętnie czy użyję tę maskę raz na miesiąc czy trzy dni z rzędu. Jeśli boisz się przeciążenia, używaj rzadziej lub rozmieszaj z lżejszą odżywką. Po prostu.
Dzięki, potestuję trochę
Stary 2013-06-30, 10:46   #779
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
jest w stanie ktoraś polubić jeszcze to zdjęcie? Brakuje mi kilku głosów, żeby być w 5 pierwszej i móc wygrać
Ja też lajknęłam, nie wiem czy nie za późno, ale kliknęłam, bo śliczne

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia

Kascysko
te problemy i plotki ciągną się latami. TŻ poznałam 4lata temu, także... Jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie zawsze będę kimś gorszym? Nie widzę tutaj przyszłości. Podstawówka, w której jest 60 dzieci na całą szkołę. Są 13 osób w klasie to już dużo. Są klasy, gdzie chodzą 3 osoby. Dzieci w takiej szkole niby są lepiej upilnowane. Ale z drugiej strony jakie szansę na rozwój ma dziecko w tak małej szkole? Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja chodziłam do szkoły to nie było żadnych dodatkowych zajęć typu: ,,nauka gry na gitarze''. W większych miastach jest też łatwiej i nie ma takiego podziału jak na wsi. Mieszkając w bloku nikt nic o Tobie nie wie. Jest po prostu łatwiej. Łatwiej o pracę, jakieś dodatkowe zajęcia typu siłownia itd. W lato jest ok, ale w okresie zimowym przy autobusie co 2h nawet nie ma szans by cokolwiek zrobić, gdzieś wyjść. Wstajesz o 5 jedziesz do pracy. Jeżeli autobus nie przyjedzie to czekasz na następny. Może przyjechać po 2h. Bez prawa jazdy nawet się nie ruszysz. Poza tym jaki sens ma mieszkanie gdzieś, gdzie nic mnie nie trzyma?
I właśnie dlatego nie zrobię moim dzieciom takiej krzywdy jak moja wieś chcę mieszkać w domku, nie w mieszkaniu, ale to musi być w miejscu, gdzie jest komunikacja miejska dobrze rozwinięta... Bo znam ludzi, którzy mieli do szkoły tak daleko jak ja a autobus co pół godziny (ja co 1,5-2,5) i w cenie 1,50 zł a nie 5,60 zł wsiom bez połączeń mówię nie

Cytat:
Mi też to wisi, ale mama strasznie wszystko przeżywa (pracuje w sklepie, wszyscy wszystko jej mówią ) doszło do tego , że nie mogę z TŻ posiedzieć na podwórku, bo sąsiedzi w oknach albo idą podlewać kwiatki, te pod moim płotem akurat. Paranoja, lato a my siedzimy w domu, bo zewsząd podsłuchują

Cytat:
Miała może, któraś z was te spodnie?

http://www.hm.com/pl/product/00983?article=00983-A

Zastanawiam się nad ich kupieniem
Mam takie, albo podobne nie pamiętam ceny wygodne, rozciągliwe, z wysokim stanem, krój spoko (zwężane w talii, nie spadają z tyłka, nie odstają), tylko na szwach się jakby wytarł kolor trudno, i tak je lubię

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
czy to możliwe, że przez jedną noc wyskoczył mi pieprzyk na twarzy?! jestem tak zła! ciekawe dlaczego tak się zrobiło

Wczoraj posmarowałam paznokcie i było w miarę ok. a w jaki sposób ona Ci nie służy? podrażnia, wywołuje jakieś stany zapalne? bo nawet nie wiem czego się spodziewać w razie W
i daj znać jak sprawdzi się twoja odżywka, bo składniki brzmią super
pierwsze słyszę

Uważaj na ból, zaczerwienienie, ewentualnie jeszcze czy jakieś białe plamki ("jakby pęcherzyki") się nie pojawiają na pewno poczujesz, że coś jest nie tak w razie czego

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:52   #780
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ja też lajknęłam, nie wiem czy nie za późno, ale kliknęłam, bo śliczne

I właśnie dlatego nie zrobię moim dzieciom takiej krzywdy jak moja wieś chcę mieszkać w domku, nie w mieszkaniu, ale to musi być w miejscu, gdzie jest komunikacja miejska dobrze rozwinięta... Bo znam ludzi, którzy mieli do szkoły tak daleko jak ja a autobus co pół godziny (ja co 1,5-2,5) i w cenie 1,50 zł a nie 5,60 zł wsiom bez połączeń mówię nie
dziękuję
jeszcze dziś do północy można klikać

ja na mojej wsi miałam takie autobusy:
- do miasta: 6, 7, 9, 14
- z miasta: 8:30, 11, 15:30, 17
w soboty i niedziele nic, a w wakacje i dni wolne od szkoły:
- do: 7 i 9
- z 15
Nie miałam kasy na prawko, więc potrzebowałam pracy, żeby je zrobić, ale żeby do niej pojechać potrzebowałam prawka, także nie mogłam nic tam zrobić
Aczkolwiek z chęcią bym na wieś wróciła, cisza, spokój, da się spać z otwartym oknem bez motórów co 5 minut przejeżdżających

Dodatkowo autobus o 9 jechał jakąś dłuższą drogą, więc był droższy (7zł), a normalnie 6, za 14km

Edytowane przez Kathinna
Czas edycji: 2013-06-30 o 10:53
Kathinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości