|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4622 |
|
Gang Iren
|
Też tak mam. Ja jem 6-7 razy dziennie,bo 5 to jadłam normalnie.
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was niedzielnie
ledwo wstałam- obudziłam się z bólem głowy i to tak strasznym, że mi oczy wypadną chyba. Jak leżę to ból jest mniejszy ale łapie mnie kaszel, jak siedzę kaszlę mniej ale łeb mi pęka. ☠☠☠☠a chyba zawisnę!!!! Bardzo mi się podobają Wasze zdjęcia do sypialni oj wczoraj mojemu małżowi też się dostało no i oczywiście ja poryczałam się
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Alez sie wczoraj złe czułam Miałam nocowac u koleżanki, ale przed północą musiałam wrócić, bo myślałam, ze nie wyrobie. Bolal mnie brzuch, kręgosłup i było mi mega niedobrze (chyba po zbyt dużej ilości słodkiego - robiliśmy gofry...). Dzisiaj juz na szczęście ok. Ale chyba powoli czas kupić sobie produche rogala do spania. Macie jakieś zdanie na ich temat? Na allegro można kupić i za 40 złotych, Motherhood kosztują koło 150. Ciekawe jak z jakością....
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
No ja mam podobnie, a jak doliczyć owoce, to czasem i z 10. Ale fakt, że dużo mniejsze porcje
a normalnie ze 3-4 razy. Ale martwi mnie trochę, że przestałam tyć
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
ja się też nad tą poduszką zastanawiałam tylko nie wiem czy to nie za wcześnie....
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
a ja teraz jem 3 razy - straciłam apetyt, może przez to przeziębienie...
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Czy przygarniecie mnie do siebie? Jestem trochę po przejściach, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze tym razem 26 czerwca na wizycie po raz pierwszy usłyszałam serduszko OM - 24.04.2013r., TP - 12.02.2014r (światowy dzień dziecka )Mam 23 lata i na imię Kasia
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kręgosłup niestety juz boli, obstawiam, ze częściowo dlatego, ze nie jestem w stanie spać na brzuchu, wiec robię akrobacje w łóżku...
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
kOmorowska: ja sobie nie potrafię odmówić posiłku żadnego
I nie przepuszczę ani śniadania,obiadu ani kolacji,gdzie kiedyś chociaż jednego z tych nie jadłam za dnia I to jeszcze przekąski w ciągu dnia ![]() A inaczej czuję,że mi czegoś brakuje i nie mogę się skoncentrować. magnusia: teraz to chyba jeszcze bardziej odczuwam wnerwienie Mnie do dziś dnia trzyma i warczę do każdego i na samą myśl o wczorajszym na płacz mnie bierze.katarzyniak: Gratulacje !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i przy upałach nie mogłam z nią spać bo mi za gorąco było. Ogólnie poducha jest świetna i również mąż z niej korzysta. Jak wstaję rano do wc i wracam to oczywiście mężydło już wtulone w rogalika
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie racja.. nie wiem właśnie jak to jest z jakością tych poduszek- a jak się "ugniecie"? ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
witaj
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
No te 5 posiłków to tak standardowo-oczywiście nie doliczając jakiegoś owocka w między czasie (czereśnie,truskawki a właśnie jem malinki
ale on kochany - no to ja mu na to że coś za cośa co do humorów to czasem mam nawet ochotę kogoś pogryźć gdy coś powie nie tak
24.12.2013 - Natalia Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-06-30 o 11:22 |
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Zależy jak się czujesz..mnie boli kręgosłup a ta poduszka dobrze go odciąża. Są kobiety którym w ogóle taki rogal niepotrzebny. Ja praktycznie od początku ciąży musiałam spać z poduszką między nogami, bo inaczej czułam takie niemiłe ciągnięcie w brzuchu.
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Trochę poczytałam sobie Waszych postów o teściowych
Jakie to niesamowite, że teściowe mają tak dużo wspólnych cech![]() Moja ostatnio jest na etapie wyciągania wszystkich pamiątek TŻ z dzieciństwa: dyplomik przedszkolny, dyplomik pierwszej klasy, świadectwo szkolne z 6 klasy, z liceum i wyjęte wszystkie chyba zdjęcia z czasów przedszkolnych. Myślę, że to jest taki chyba jej etap, gdzie powoli odzwyczaja się od bycia mamusią-24 h/dobę...dotychczas synek jedynak co tydzień regularnie w sob/niedzielę nocował u nich - nocowaliśmy, bo tak było nam wygodniej ze względu na moje zajęcia. Teraz robię tego stop, szkołę na rok przerywam bo jest ciąża, zero nocowania u niej, niech i TŻ odzwyczai się od tego:/ W każdy pobyt/święta u niej marudzenie żebyśmy nocowali... Jestem wtedy wkurzona na maxa, bo mamy swój dom i mamy gdzie wracać!!! No i to gadanie tż przy teściowej- on by został, ale to ode mnie zależy no i co wtedy zrobić? Teraz mówię mu, że z czasem kiedy u mnie w brzuchu powiększa się pępowina, to u niego w tym czasie powoli się skraca - myślę, że to zdanie jest b. mądre
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj mnie też boli brzuch jak na okres i plecy również jakby takie skurcze Mam nadzieje że z naszym maleństwem wszystko dobrze
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
Ja na teściów w sumie nie narzekam- teść złoty człowiek a teściowa no cóż...ona wie wszystko najlepiej
-jej dzieci (chodzi o siostrę TŻ która ma 12 lat) są lepsze od innych. Ma swoje humory, które wyprowadzają mnie z równowagi ale nie odzywam się bo kto mi z dzieckiem zostanie jak wrócę do pracy? (jak będę miała do czego wracać
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio tez bolal jak na okres, ale lekko i cały czas tak samo. Powodem do obaw sa podobno tylko silne i gwałtowne bole.
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odcięcia pępowiny to najwyższy czas...im dłużej to będzie trwać tym gorzej. Moja nadal ma ciągoty matczyne wobec mojego męża i nie dociera do niej, że przecież jest dorosły i będzie miał swoje dziecko
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Moi teściowie też są ok, robimy im dziś nalot na obiad
![]() Ale za to właśnie moja mama uszczęśliwiła mnie poradą, żebym nie siedziała "na nogach" (mój ulubiony sposób- po turecku na krześle) bo to krążenie (to jeszcze ok) ale przede wszystkim to jest NIEWYGODNE. Taka poranna rozrywka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
2 dni temu wróciłam ze szpiatala, miałam robione badanie pierwszotrymestralne + dostałam globulki nestatynę na infekcje. Oczywiście wielmożna teściowa chyba obraziła się gdyż zastrzegłam TŻ że nie chce żadnych odwiedzin, moja mama nawet nie wiedziała że jestem w szpitalu, poza tym z TŻ nie mówimy nic o ciąży dopóki wyraźnie nie będzie widać brzucha. Teściowa miała powiedziane, że mam takie zwykłe badania np. na hormony itp. - gdyby przyszła to jeszcze by się dowiedziała o ciąży, wrrr...
|
|
|
#4642 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja kupiłam jakąś no name gdzieś jak byłam w 6 miesiącu i zaczynały plecy boleć i źle mi się z nią spało. Bolał mnie od tego pośladek ![]() W końcu spałam z jaśkiem między nogami i to pomagało. Cytat:
Do karmienia używałam poduchy i było to bardzo wygodne. Jak gdzieś musiałam karmić gdzie nie miałam poduszki to było to dla mnie nie komfortowe.
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pewnie już nie zajrzymy.Jakoś nie jesteśmy sentymentalni ![]() U nas pewnie będą wisiały obrazy mojej mamy bo ma ich tyle, że u rodziców w domu już się nie mieszczą - poza tym zamówiłam sobie u niej obraz taki jak mam w avatarze - ale coś się opiera i nie chce mi takiego royowego anioła namalować Będę ją męczyć dopóki nie namaluje hehe.Cytat:
W ogóle mam problem z kośćmi. Czy którąś z Was bolą kości? Ja tak od dwóch tygodni mam. Masakrycznie bolą mnie kości rąk (szczególnie ramiona) i podudzia. W nocy przez to spać nie mogę, często muszę zmieniać pozycję. Zapytam o to lekarkę na wizycie w piątek i nie wiem czy nie skończy się na wizycie u jakiegoś ortopedy czy cóś.
|
|
|
#4644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do socjala i macierzyńskiego, to myślę, że jednak coś wymyślą.... Cytat:
Cytat:
Co do posiłków to ja jak zjem 3 to jest sukces, choć całodzienne mdłości powoli odchodzą i przestaję mieć odruch wymiotny jak patrzę na produkty w lodówce. Za to wczoraj wstawałam w nocy bo miałam migrenę i wymioty do tego, a myślałam, że migrena odpuści na jakiś czas, bo dotąd miałam tylko lekkie. Cytat:
![]() a czemu byłaś w szpitalu? to jakiś dłuższy pobyt? |
|||||
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Malgos, byłam w szpitalu tylko 2 dni. Poprostu miałam wizytę u swojego gin, zrobił USG, na USG wszystko ok, ale infekcja tam w środku, wcześniej miałam robiony wymaz i wyszły jakieś ziarniaki. Gin zapytał się czy nie chcę iść do szpitala, tam zrobili by mi wszystkie badania pierwszotrymestralne +podleczyli tę infekcję. W rzeczywistości było tak, że zrobili mi różne badania co trzeba zrobić w I trymestrze typu hiv,różyczka, toxo itp. ale jeśli chodzi o infekcje to niebardzo, musiałam wykłócić się o globulki nystatynę, gdyż jeden lekarz z resztą bardzo młody powiedział, że nie mam stanu zapalnego więc nie mam infekcji tam. W rezultacie dostałam i tak globulki nystatynę do domu na receptę i tyle.
Dziewczyny co polecacie na ból gardła w ciąży? Słyszał ktoś o Gencjanie i pędzlowaniu nim gardła?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-06-30 o 12:32 |
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten anioł w avatarze jest superKatarzyniak witaj i gratuluję Dziewczyny ja się zastanawiam czy nasze aktualne ustawienia łóżka po remoncie w sypialni jest ok. Od czasu przestawienia go, czyli od piątku nie budzę się wcześniej jak o 12:00
|
|
#4647 |
|
Gang Iren
|
Na gardło używałam tantum verde,ale to było pod koniec drugiego trymestru,nie wiem jak w pierwszym...
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sen to najlepszy lekarz na wszystko, więc nie żałuj sobie
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12: My też zazwyczaj sobie gadamy,on mówi,że jakaś kobieta nie jest najgorsza,że ładna ja mówię tak samo do niego o niektórych mężczyznach i nie ma o to buntów zazwyczaj. I też obgadujemy razem inne babki. Ale teraz po prostu mnie szlag trafił,bo mówi o niej w taki sposób jakby chciał pokazać,że ona jest idealna,że jest w czymś lepsza ode mnie. A ja zakompleksiona niestety jestem.
Drażni mnie,że ledwo wrócił od nich wczoraj to już zaczął opowiadać,że ona była,że jedziemy z nimi na weekend (mnie nie spytał czy chcę nawet,tylko postawił przed faktem) i,że jest fajna,śmieszna,sympatyczn a i,żeby po 22 jechać do niej do domu:pogadać i się pośmiać. Bo ja w ciąży akurat mam ochotę jeździć na noc do znajomych i spędzać cały weekend w domku nad jeziorem z ludźmi,którzy będą piwkować a ja kolejny raz będę siedzieć przy soczku i szła spać o 22...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Metamfetaminax rozumiem, że Ci przykro. Mi i TŻtowi sumie podoba się podobny typ kobiet i wiem jaka może mu się spodobać, częściej to ja powiem głośno, że któraś jest ładna. Mój mąż tego nie robi raczej, pewnie sobie pomyśli, ale widać uznaje fakt poinformowania mnie o tym za zbędny dla pielęgnowania naszych dobrych relacji
I odwrotnie to działa również, zresztą dla mnie to on jest najśliczniutniejszy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

no i oczywiście ja poryczałam się
16.06.2012 
26 czerwca na wizycie po raz pierwszy usłyszałam serduszko
)

No i przy upałach nie mogłam z nią spać bo mi za gorąco było. Ogólnie poducha jest świetna i również mąż z niej korzysta. Jak wstaję rano do wc i wracam to oczywiście mężydło już wtulone w rogalika

Mam nadzieje że z naszym maleństwem wszystko dobrze