Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 09:39   #4621
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no to zdrówka! do poniedziałku jeszcze jest chwila, oby przeszło...

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

a nie boisz się, że nie trafisz z rozmiarem? ja chyba poczekam aż mi chociaż z grubsza powiedzą czy rodzę dziecko drobne (jak w rodzinie męża), czy "duże" (jak w mojej)

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

witaj

nie wiem, czy w takim razie nie lepiej, że Twoja mama jest daleko, przynajmniej Ci na codzień krwi nie psuje choć fakt, że jak na mojej się skupiają hormony, to przynajmniej mąż bezpieczny, bo też wspiera, więc dla niego zostają te pozytywne
ale fakt, przykro nie mieć wsparcia, szczególnie w takiej chwili...
trzymam kciuki, za "ustawkę" i szybki powrót męża do domu a Ciebie do "kolejki"

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

też mam usg "prenatalne" i jak lekarka wyjaśniała, to jest takie dokładniejsze w kierunku wad genetycznych, ale nadal nie wiem, czy to jest genetyczne, czy nie. poinformowała mnie, że jak coś wykryją, to będą dalsze badania, więc chyba jednak nie

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

podobno jak się mama w ciązy stresuje, to dziecko potem taki "wariat", boje się, że moje też humorki będzie miało

kryzys to hormony, czy coś poważnego się dzieje? nie poddawaj się (choć izolacja brzmi kusząco )

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

piękne to zdjęcie...
i zazdroszczę Wam etapu, ja ciągle nie mogę ekipy znaleźć (choć i z szukaniem kiepsko), ale się przejechaliśmy na takiej z ulicy i teraz trudno obcemu zaufać
Własnie coś takiego będę miała robione http://www.youtube.com/watch?v=cTQlfdl8C5c a jakie to jest dokładnie badanie wypytam w czwartek
Stary 2013-06-30, 10:13   #4622
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie czy Wy też odczuwacie taki ssący głód? Złapałam się na tym, że jem już 5 niedużych posiłków dziennie bo jak nie to głodna chodzę.
Też tak mam. Ja jem 6-7 razy dziennie,bo 5 to jadłam normalnie.
Stary 2013-06-30, 10:49   #4623
magnusia
Zakorzenienie

witam Was niedzielnie

ledwo wstałam- obudziłam się z bólem głowy i to tak strasznym, że mi oczy wypadną chyba. Jak leżę to ból jest mniejszy ale łapie mnie kaszel, jak siedzę kaszlę mniej ale łeb mi pęka. ☠☠☠☠a chyba zawisnę!!!!

Bardzo mi się podobają Wasze zdjęcia do sypialni Ja jeszcze nie myślę o tym bo będę remont robiła więc pomyślę potem

oj wczoraj mojemu małżowi też się dostało no i oczywiście ja poryczałam się kiedy te hormony się uspokoją...
Stary 2013-06-30, 10:56   #4624
perfuzja
Zakorzenienie

Alez sie wczoraj złe czułam

Miałam nocowac u koleżanki, ale przed północą musiałam wrócić, bo myślałam, ze nie wyrobie. Bolal mnie brzuch, kręgosłup i było mi mega niedobrze (chyba po zbyt dużej ilości słodkiego - robiliśmy gofry...).

Dzisiaj juz na szczęście ok. Ale chyba powoli czas kupić sobie produche rogala do spania. Macie jakieś zdanie na ich temat? Na allegro można kupić i za 40 złotych, Motherhood kosztują koło 150. Ciekawe jak z jakością....
Stary 2013-06-30, 11:01   #4625
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Też tak mam. Ja jem 6-7 razy dziennie,bo 5 to jadłam normalnie.
No ja mam podobnie, a jak doliczyć owoce, to czasem i z 10. Ale fakt, że dużo mniejsze porcje a normalnie ze 3-4 razy. Ale martwi mnie trochę, że przestałam tyć
Stary 2013-06-30, 11:02   #4626
magnusia
Zakorzenienie

ja się też nad tą poduszką zastanawiałam tylko nie wiem czy to nie za wcześnie....

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
No ja mam podobnie, a jak doliczyć owoce, to czasem i z 10. Ale fakt, że dużo mniejsze porcje a normalnie ze 3-4 razy. Ale martwi mnie trochę, że przestałam tyć

a ja teraz jem 3 razy - straciłam apetyt, może przez to przeziębienie...
Stary 2013-06-30, 11:02   #4627
katarzyniak
Rozeznanie

Witam
Czy przygarniecie mnie do siebie? Jestem trochę po przejściach, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze tym razem 26 czerwca na wizycie po raz pierwszy usłyszałam serduszko
OM - 24.04.2013r., TP - 12.02.2014r (światowy dzień dziecka )
Mam 23 lata i na imię Kasia
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:07   #4628
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja się też nad tą poduszką zastanawiałam tylko nie wiem czy to nie za wcześnie....
Dlaczego za wcześnie? Przeciez nie straci swojego działania jesli bedzie zbyt długo używana

Mnie kręgosłup niestety juz boli, obstawiam, ze częściowo dlatego, ze nie jestem w stanie spać na brzuchu, wiec robię akrobacje w łóżku...
Stary 2013-06-30, 11:07   #4629
Metamfetaminax
Zakorzenienie

kOmorowska: ja sobie nie potrafię odmówić posiłku żadnego I nie przepuszczę ani śniadania,obiadu ani kolacji,gdzie kiedyś chociaż jednego z tych nie jadłam za dnia I to jeszcze przekąski w ciągu dnia
A inaczej czuję,że mi czegoś brakuje i nie mogę się skoncentrować.

magnusia: teraz to chyba jeszcze bardziej odczuwam wnerwienie Mnie do dziś dnia trzyma i warczę do każdego i na samą myśl o wczorajszym na płacz mnie bierze.

katarzyniak: Gratulacje !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:07   #4630
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Miałam nocowac u koleżanki, ale przed północą musiałam wrócić, bo myślałam, ze nie wyrobie. Bolal mnie brzuch, kręgosłup i było mi mega niedobrze (chyba po zbyt dużej ilości słodkiego - robiliśmy gofry...).

Dzisiaj juz na szczęście ok. Ale chyba powoli czas kupić sobie produche rogala do spania. Macie jakieś zdanie na ich temat? Na allegro można kupić i za 40 złotych, Motherhood kosztują koło 150. Ciekawe jak z jakością....
Mi mąż kupił motherhood i nie oddałabym go nikomu super się można w nim ułożyć. Minus jest jeden...jak chcesz się w nocy przekręcić na drugi bok to bez obudzenia się na chwilę nie da rady No i przy upałach nie mogłam z nią spać bo mi za gorąco było. Ogólnie poducha jest świetna i również mąż z niej korzysta. Jak wstaję rano do wc i wracam to oczywiście mężydło już wtulone w rogalika
Stary 2013-06-30, 11:08   #4631
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Też mam ten dylemat. Podobno potem są też świetne do karmienia, ale czy nie lepiej poczekać na większy brzuch?
Stary 2013-06-30, 11:12   #4632
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego za wcześnie? Przeciez nie straci swojego działania jesli bedzie zbyt długo używana

Mnie kręgosłup niestety juz boli, obstawiam, ze częściowo dlatego, ze nie jestem w stanie spać na brzuchu, wiec robię akrobacje w łóżku...

no w sumie racja.. nie wiem właśnie jak to jest z jakością tych poduszek- a jak się "ugniecie"?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Witam
Czy przygarniecie mnie do siebie? Jestem trochę po przejściach, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze tym razem 26 czerwca na wizycie po raz pierwszy usłyszałam serduszko

witaj
Stary 2013-06-30, 11:20   #4633
kOmorowska
Rozeznanie

No te 5 posiłków to tak standardowo-oczywiście nie doliczając jakiegoś owocka w między czasie (czereśnie,truskawki a właśnie jem malinki). A mój TŻ powiedział wczoraj że jeśli będę tyle jadła to po porodzie będę musiała się odchudzać ale on kochany - no to ja mu na to że coś za coś
a co do humorów to czasem mam nawet ochotę kogoś pogryźć gdy coś powie nie tak

24.12.2013 - Natalia

Edytowane przez kOmorowska
Czas edycji: 2013-06-30 o 11:22
kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:22   #4634
em ma
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Też mam ten dylemat. Podobno potem są też świetne do karmienia, ale czy nie lepiej poczekać na większy brzuch?
Zależy jak się czujesz..mnie boli kręgosłup a ta poduszka dobrze go odciąża. Są kobiety którym w ogóle taki rogal niepotrzebny. Ja praktycznie od początku ciąży musiałam spać z poduszką między nogami, bo inaczej czułam takie niemiłe ciągnięcie w brzuchu.
Stary 2013-06-30, 11:22   #4635
katarzyniak
Rozeznanie

Trochę poczytałam sobie Waszych postów o teściowych Jakie to niesamowite, że teściowe mają tak dużo wspólnych cech
Moja ostatnio jest na etapie wyciągania wszystkich pamiątek TŻ z dzieciństwa: dyplomik przedszkolny, dyplomik pierwszej klasy, świadectwo szkolne z 6 klasy, z liceum i wyjęte wszystkie chyba zdjęcia z czasów przedszkolnych. Myślę, że to jest taki chyba jej etap, gdzie powoli odzwyczaja się od bycia mamusią-24 h/dobę...dotychczas synek jedynak co tydzień regularnie w sob/niedzielę nocował u nich - nocowaliśmy, bo tak było nam wygodniej ze względu na moje zajęcia. Teraz robię tego stop, szkołę na rok przerywam bo jest ciąża, zero nocowania u niej, niech i TŻ odzwyczai się od tego:/
W każdy pobyt/święta u niej marudzenie żebyśmy nocowali... Jestem wtedy wkurzona na maxa, bo mamy swój dom i mamy gdzie wracać!!! No i to gadanie tż przy teściowej- on by został, ale to ode mnie zależy no i co wtedy zrobić?
Teraz mówię mu, że z czasem kiedy u mnie w brzuchu powiększa się pępowina, to u niego w tym czasie powoli się skraca - myślę, że to zdanie jest b. mądre

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-06-30, 11:25   #4636
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja też zaczynam myśleć o tej poduszcze,widze że lepiej mi się spi jak zwine sobie kołdre w rogala
Od wczoraj mnie też boli brzuch jak na okres i plecy również jakby takie skurcze Mam nadzieje że z naszym maleństwem wszystko dobrze
Stary 2013-06-30, 11:27   #4637
kOmorowska
Rozeznanie

Ja na teściów w sumie nie narzekam- teść złoty człowiek a teściowa no cóż...ona wie wszystko najlepiej -jej dzieci (chodzi o siostrę TŻ która ma 12 lat) są lepsze od innych. Ma swoje humory, które wyprowadzają mnie z równowagi ale nie odzywam się bo kto mi z dzieckiem zostanie jak wrócę do pracy? (jak będę miała do czego wracać )

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 11:32   #4638
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam myśleć o tej poduszcze,widze że lepiej mi się spi jak zwine sobie kołdre w rogala
Od wczoraj mnie też boli brzuch jak na okres i plecy również jakby takie skurcze Mam nadzieje że z naszym maleństwem wszystko dobrze
Mnie ostatnio tez bolal jak na okres, ale lekko i cały czas tak samo. Powodem do obaw sa podobno tylko silne i gwałtowne bole.
Stary 2013-06-30, 11:33   #4639
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Trochę poczytałam sobie Waszych postów o teściowych Jakie to niesamowite, że teściowe mają tak dużo wspólnych cech
Moja ostatnio jest na etapie wyciągania wszystkich pamiątek TŻ z dzieciństwa: dyplomik przedszkolny, dyplomik pierwszej klasy, świadectwo szkolne z 6 klasy, z liceum i wyjęte wszystkie chyba zdjęcia z czasów przedszkolnych. Myślę, że to jest taki chyba jej etap, gdzie powoli odzwyczaja się od bycia mamusią-24 h/dobę...dotychczas synek jedynak co tydzień regularnie w sob/niedzielę nocował u nich - nocowaliśmy, bo tak było nam wygodniej ze względu na moje zajęcia. Teraz robię tego stop, szkołę na rok przerywam bo jest ciąża, zero nocowania u niej, niech i TŻ odzwyczai się od tego:/
W każdy pobyt/święta u niej marudzenie żebyśmy nocowali... Jestem wtedy wkurzona na maxa, bo mamy swój dom i mamy gdzie wracać!!! No i to gadanie tż przy teściowej- on by został, ale to ode mnie zależy no i co wtedy zrobić?
Teraz mówię mu, że z czasem kiedy u mnie w brzuchu powiększa się pępowina, to u niego w tym czasie powoli się skraca - myślę, że to zdanie jest b. mądre
Witaj
Co do odcięcia pępowiny to najwyższy czas...im dłużej to będzie trwać tym gorzej. Moja nadal ma ciągoty matczyne wobec mojego męża i nie dociera do niej, że przecież jest dorosły i będzie miał swoje dziecko
Stary 2013-06-30, 11:33   #4640
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Moi teściowie też są ok, robimy im dziś nalot na obiad

Ale za to właśnie moja mama uszczęśliwiła mnie poradą, żebym nie siedziała "na nogach" (mój ulubiony sposób- po turecku na krześle) bo to krążenie (to jeszcze ok) ale przede wszystkim to jest NIEWYGODNE. Taka poranna rozrywka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-30, 11:48   #4641
katarzyniak
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

2 dni temu wróciłam ze szpiatala, miałam robione badanie pierwszotrymestralne + dostałam globulki nestatynę na infekcje. Oczywiście wielmożna teściowa chyba obraziła się gdyż zastrzegłam TŻ że nie chce żadnych odwiedzin, moja mama nawet nie wiedziała że jestem w szpitalu, poza tym z TŻ nie mówimy nic o ciąży dopóki wyraźnie nie będzie widać brzucha. Teściowa miała powiedziane, że mam takie zwykłe badania np. na hormony itp. - gdyby przyszła to jeszcze by się dowiedziała o ciąży, wrrr...

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-06-30, 12:02   #4642
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ale chyba powoli czas kupić sobie produche rogala do spania. Macie jakieś zdanie na ich temat? Na allegro można kupić i za 40 złotych, Motherhood kosztują koło 150. Ciekawe jak z jakością....

Ja kupiłam jakąś no name gdzieś jak byłam w 6 miesiącu i zaczynały plecy boleć i źle mi się z nią spało. Bolał mnie od tego pośladek
W końcu spałam z jaśkiem między nogami i to pomagało.

Cytat:
Witam
Witaj

Cytat:
Do karmienia używałam poduchy i było to bardzo wygodne. Jak gdzieś musiałam karmić gdzie nie miałam poduszki to było to dla mnie nie komfortowe.
Stary 2013-06-30, 12:03   #4643
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
hej my w trakcie mini remontu nowego mieszkanka, a przeprowadzka na dniach. Niestety czuję się ostatnio gorzej więc leżę w łóżku a mąż zajmuje się malowaniem i zakupem mebli (na szczęście mieliśmy już wszystko wybrane miesiąc temu więc nie muszę się martwić, że kupi coś złego). Cieszyłam się bardzo z przeprowadzki ale ostatnio mi przeszło tzn czuję się obojętna na wszystko co dzieje się wokoł mnie. Jedyne co mnie interesuje to skupianie sie na chociaz troszke lepszym samopoczuciu i spaniu....jestem okropna! z rajcji przeprowadzki też planujemy powiesić coś nad naszym łóżkiem, moje ulubione zdjęcie
Kurcze Wy wieszacie zdjęcia ślubna a my jak wsadziliśmy zdjęcia do albumu - nawet nie poukładane tylko tak wszystkie na kupę - dzień po tym jak dostaliśmy - tak do tej pory nawet raz do nich nie zajrzeliśmy I pewnie już nie zajrzymy.
Jakoś nie jesteśmy sentymentalni
U nas pewnie będą wisiały obrazy mojej mamy bo ma ich tyle, że u rodziców w domu już się nie mieszczą - poza tym zamówiłam sobie u niej obraz taki jak mam w avatarze - ale coś się opiera i nie chce mi takiego royowego anioła namalować Będę ją męczyć dopóki nie namaluje hehe.

Cytat:

Też się zastanawiam nad poduchą - najpierw zapytam siorę czy by mi takiej nie uszyła. Ja wypełnienie mam (dałabym takiej jakim wypycham maskotki) to może by to się jakoś tanio dało zorganizować.

W ogóle mam problem z kośćmi. Czy którąś z Was bolą kości? Ja tak od dwóch tygodni mam. Masakrycznie bolą mnie kości rąk (szczególnie ramiona) i podudzia. W nocy przez to spać nie mogę, często muszę zmieniać pozycję. Zapytam o to lekarkę na wizycie w piątek i nie wiem czy nie skończy się na wizycie u jakiegoś ortopedy czy cóś.
Stary 2013-06-30, 12:09   #4644
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Nie... chodzi o to ze w ogóle mieli. Moi rodzice nie kultywowali tej tradycji.
Wpisz sobie w google "monidło" to w grafice zobaczysz o co mi chodzi
aaa teraz rozumiem, bo nie wiedziałam o co chodzi z tym obrazem dziadków ...

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
On nie jest zimowy, raczej takiej grubości jak wiosenna kurtka. Jak dziecko ma się pod koniec lutego urodzić, to marzec kwiecień jeszcze w IE mogą być ciut chłodne, więc taki kombinezon jak znalazł.
Znalazłam go w outlecie za 3 euro, tylko temu się przełamałam że kosztował tyle co nic, inaczej byłabym twarda
W sumie to miałam wrażenie że kolor dla chłopaka nieteges (głęboko wierzę w chłopca ) ale TŻ stwierdził że jego syna męskości nie będzie dyktował kolor ubranka, i w fioletowym będzie wyglądał jak facet

Tak mi też znajoma Irlandka radziła, że raczej z pustymi rękami mnie nie odeślą. Ale mam wrażenie że mój życiowy pech się odezwie
marzec, kwiecie, maj i reszta roku też mogą być chłodne w IE heheh
a co do socjala i macierzyńskiego, to myślę, że jednak coś wymyślą....

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mój Tż się cieszy z naszej istotki,ale kolega ma nową "przyjaciółkę" a on opowiada mi o niej w samych superlatywach.
Jak mi powiedział,że ma fajne ciało to się rozpłakałam,wiadomo każdej byłoby przykro. I się dziwi,że ja nie chciałam jechać z nim do znajomych i do wyżej wymienionej koleżanki. A podobno latawica jakich mało,ale fajna,śmieszna i w ogóle. I cały dzień tylko o niej gada i,że jedziemy z nimi nad jezioro.Niedoczekanie. A mi przykro,bo chciałabym,żeby dzisiaj mi swoją uwagę poświęcił a nie wściekał się na mnie,że ja wymyślam i mam fochy o byle co.
czasami myślę, że jestem jakaś inna. Tż się śmiał, że ze mną to może nawet laski obgadywać. Nie boi się powiedzieć, że jakaś jest ładna, ale też fakt, że nie opowiada mi o żadnej przez cały dzień.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------
a ja teraz jem 3 razy - straciłam apetyt, może przez to przeziębienie...
moja koleżanka kupiła sobie dość wcześnie i super służyła jej przez całą ciążę i właśnie do karmienia była super. Nie wygniotła się przez ten czas.

Co do posiłków to ja jak zjem 3 to jest sukces, choć całodzienne mdłości powoli odchodzą i przestaję mieć odruch wymiotny jak patrzę na produkty w lodówce.
Za to wczoraj wstawałam w nocy bo miałam migrenę i wymioty do tego, a myślałam, że migrena odpuści na jakiś czas, bo dotąd miałam tylko lekkie.

Cytat:
2 dni temu wróciłam ze szpiatala, miałam robione badanie pierwszotrymestralne + dostałam globulki nestatynę na infekcje. Oczywiście wielmożna teściowa chyba obraziła się gdyż zastrzegłam TŻ że nie chce żadnych odwiedzin, moja mama nawet nie wiedziała że jestem w szpitalu, poza tym z TŻ nie mówimy nic o ciąży dopóki wyraźnie nie będzie widać brzucha. Teściowa miała powiedziane, że mam takie zwykłe badania np. na hormony itp. - gdyby przyszła to jeszcze by się dowiedziała o ciąży, wrrr...
witaj
a czemu byłaś w szpitalu? to jakiś dłuższy pobyt?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:29   #4645
katarzyniak
Rozeznanie

Malgos, byłam w szpitalu tylko 2 dni. Poprostu miałam wizytę u swojego gin, zrobił USG, na USG wszystko ok, ale infekcja tam w środku, wcześniej miałam robiony wymaz i wyszły jakieś ziarniaki. Gin zapytał się czy nie chcę iść do szpitala, tam zrobili by mi wszystkie badania pierwszotrymestralne +podleczyli tę infekcję. W rzeczywistości było tak, że zrobili mi różne badania co trzeba zrobić w I trymestrze typu hiv,różyczka, toxo itp. ale jeśli chodzi o infekcje to niebardzo, musiałam wykłócić się o globulki nystatynę, gdyż jeden lekarz z resztą bardzo młody powiedział, że nie mam stanu zapalnego więc nie mam infekcji tam. W rezultacie dostałam i tak globulki nystatynę do domu na receptę i tyle.

Dziewczyny co polecacie na ból gardła w ciąży? Słyszał ktoś o Gencjanie i pędzlowaniu nim gardła?

Wymiana kosmetyczna:

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-06-30 o 12:32
Stary 2013-06-30, 12:39   #4646
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U nas pewnie będą wisiały obrazy mojej mamy bo ma ich tyle, że u rodziców w domu już się nie mieszczą - poza tym zamówiłam sobie u niej obraz taki jak mam w avatarze - ale coś się opiera i nie chce mi takiego royowego anioła namalować Będę ją męczyć dopóki nie namaluje hehe.
Fajnie, masz utalentowaną mamę ten anioł w avatarze jest super

Katarzyniak witaj i gratuluję

Dziewczyny ja się zastanawiam czy nasze aktualne ustawienia łóżka po remoncie w sypialni jest ok. Od czasu przestawienia go, czyli od piątku nie budzę się wcześniej jak o 12:00

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 12:44   #4647
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Dziewczyny co polecacie na ból gardła w ciąży? Słyszał ktoś o Gencjanie i pędzlowaniu nim gardła?
Na gardło używałam tantum verde,ale to było pod koniec drugiego trymestru,nie wiem jak w pierwszym...
Stary 2013-06-30, 12:47   #4648
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zastanawiam czy nasze aktualne ustawienia łóżka po remoncie w sypialni jest ok. Od czasu przestawienia go, czyli od piątku nie budzę się wcześniej jak o 12:00
To chyba bardzo ok, jeśli tak dobrze w nim śpisz sen to najlepszy lekarz na wszystko, więc nie żałuj sobie
Stary 2013-06-30, 12:49   #4649
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Malgos_12: My też zazwyczaj sobie gadamy,on mówi,że jakaś kobieta nie jest najgorsza,że ładna ja mówię tak samo do niego o niektórych mężczyznach i nie ma o to buntów zazwyczaj. I też obgadujemy razem inne babki. Ale teraz po prostu mnie szlag trafił,bo mówi o niej w taki sposób jakby chciał pokazać,że ona jest idealna,że jest w czymś lepsza ode mnie. A ja zakompleksiona niestety jestem.
Drażni mnie,że ledwo wrócił od nich wczoraj to już zaczął opowiadać,że ona była,że jedziemy z nimi na weekend (mnie nie spytał czy chcę nawet,tylko postawił przed faktem) i,że jest fajna,śmieszna,sympatyczn a i,żeby po 22 jechać do niej do domu:pogadać i się pośmiać. Bo ja w ciąży akurat mam ochotę jeździć na noc do znajomych i spędzać cały weekend w domku nad jeziorem z ludźmi,którzy będą piwkować a ja kolejny raz będę siedzieć przy soczku i szła spać o 22...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 13:02   #4650
aira
Raczkowanie

GG do aira

Metamfetaminax rozumiem, że Ci przykro. Mi i TŻtowi sumie podoba się podobny typ kobiet i wiem jaka może mu się spodobać, częściej to ja powiem głośno, że któraś jest ładna. Mój mąż tego nie robi raczej, pewnie sobie pomyśli, ale widać uznaje fakt poinformowania mnie o tym za zbędny dla pielęgnowania naszych dobrych relacji I odwrotnie to działa również, zresztą dla mnie to on jest najśliczniutniejszy

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości