|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
ja używam teraz przy przeziębieniu- pytałam gina, można
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyniak - a to dobrze, że już wszystko OK. Dbaj o siebie.
Metamfetaminax - no rzeczywiście jechać do kogoś o 22, żeby się pośmiać... trochę nie bardzo. Rozmawiałaś z nim o tym? Może czasem bierzesz do siebie zbyt mocno słowa tż-ta, ale chyba lepiej gdybyś mu powiedziała co, że nadzwyczajnie w świecie jest ci przykro jak ciągle o niej mówi... tym bardziej, że czujesz, że daje ci ja za wzór. Nie zadręczaj samej siebie, tylko podziel się tym z nim. |
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
To pojechałam do sklepu i obejrzałam poduchy-rogale
Była ta: http://allegro.pl/amy-poduszka-rogal...321488979.html I ta: http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 I mimo, że są podobnej długości, to ta druga jest dużo bardziej twarda i lepiej wypełniona. Bez zastanowienia wzięłam mothehood. I po szybkim przetestowaniu stwierdzam, że to moja nowa miłość
|
#4654 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na rybach sobie piwkowali i trochę przesadził,więc nie był trzeźwy. I jak wrócił to mówi,wiesz jaka ona jest super,bo robi takie świetne kanapki,ty nigdy takich nie zrobiłaś. I poszedł spać. A ja nie wytrzymałam i zadzwoniłam spytać jakie to ona kanapki zrobiła. Więc dowiedziałam się,że z delmą i konserwą turystyczną ![]() Radek tego nie pamiętał na następny dzień,nawet gdy zaserwowałam mu takie same kanapki
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - ta pierwsza nie wygląda na dobrej jakości, jakoś nawet na zdjęciu (na zgięciu poduszki) widać, że wypełnienie nie jest zbyt dobre
Druga wygląda zdecydowanie lepiej, tak solidniej |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12: Dzisiaj powiedziałam,ale on uważa,że ja przesadzam i,że przecież mogłam powiedzieć,że nie chcę jechać. A trąbiłam jak durna przez pół godziny,że nie chcę jechać,bo źle się czuję,bo idę spać a on tylko nalegał"O której będziesz chciała to wrócimy" i w końcu nie pojechał podobno do niej tylko na piwo poszedł z kolegą,ciekawe,zresztą nie rozmawiam z nim,więc nie chcę już słuchać jego tłumaczeń,nie teraz gdy dalej mnie nosi,a muszę się uspokoić sama. Może do wieczora mi przejdzie to wtedy powiem mu na spokojnie ,bo z rana tylko wykrzyczałam się i nic nie wyszło z tej rozmowy i do tego wyszłam na zazdrosną histeryczkę
![]() gosia261282: Rozbawiłaś mnie tą historią Bardzo wykwintne kanapeczki z konserwą ![]() Odrzuca mnie od mięsa. Nosz... Na obiad jem same ziemniaki z fasolką i burakami,bo czuję mięso to mnie muli A jeszcze wczoraj najeść się kebabem nie mogłam i miałam ochotę zjeść 2 na raz. Przedobrzyłam chyba
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4657 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytanie do mam weteranek: jaki rozmiar kupować na początek? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dostałam śniadanko do łóżka ![]() katarzyniak witaj!
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to akurat normalne, że jednego dnia coś bardzo lubię a innego nie mogę na to nawet spojrzeć ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Roane - czasem w marcu to bywałe bardzo ładne dni. Rzeczywiście w tym roku było bardzo nieciekawie, ale wydaje mi się, że mniej pada niż zazwyczaj. Jak przyjechałam tutaj w 2007 to padało praktycznie cały lipiec i sierpień... |
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dziś martwię tak dziwnie boli mnie brzuch tak jakby promieniował od jajników i jeszcze do tego plecy, nie boli mocno ale cały czas czuje,ciągle biegam do wc sprawdzic czy nie krwawiwe
![]()
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita - który to u ciebie tc?
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
10 tydzień leżę ból powoli odchodzi ale ciągle pozostaje echo dobrze ze w czwartek mam wizyte.
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Metamfetaminax ,
nie dziwie Ci się, że się denerwujesz...nosz kurcze takie postępowanie TZ wkurza! Ty powinnaś być w centrum uwagi a nie jakiś kolega i jego dziewucha! Chłopy są tak niedomyślne i prosto zbudowane! Powiedz mu szczerze i wygarnij to co myślisz, że się przez niego denerwujesz a denerwować teraz Cię nie wolno... Z resztą myślałam, że tylko ja mam taki problem z zazdrością - mnie to nawet wkurza jak spojrzy się na jakąś dziewuche, tak mnie to denerwuje okropnie, bo wiem doskonale jaki jest jego typ, zawsze w 100% która będzie mu się podobać, no i zawsze jak się spojrzy to po cichu wzdycha, na początku to doprowadzało mnie to szału, a teraz to już jakoś się przyzwyczaiłam, nie wiem może mam więcej teraz zaufania do niego? Chociaż jakby tak sobie jeździł i chwalił kogoś dziewczynę to uuuu...ale by była wojna
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4663 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to facetowi mało do szczęścia trzeba. Szczególnie jak popije.Mąż twierdzi, że już mi brzuszek widać, jeśli ubiorę coś bardziej dopasowanego. Rzeczywiście trochę wystaje i jest raczej twardy w dotyku, ciężko go pomylić z oponką. A to dopiero początek 4. miesiąca. W 9mc będę wyglądać jak z trojaczkami.
|
||
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
Uff nadrobiłam chyba wszystkie, nie będę cytować ale napiszę ogólnie.
Odnoście bólu kości to mnie też tak dziwnie bolą zwłaszcza jakby ogonowa plus zaparcia i nie wiem co boli dupa czy plecy. Do tego nogi często mnie pobolewają i to właśnie tak jakby kości pytałam gina to mówił, że przy tych upałach to normalne i na nastepnej wizycie zobaczymy czy coś się zmieniło. Co do poduszki to ja czekam aż moja pożyczona wyschnie u teściowej - mam używaną i dla dziecka taki rogal do karmienia. Wszystko od znajomej, która wszystkie rzeczy chomikowała - starała się długo o dziecko i ciężko było w ciąży a teraz ma nadzieję na jeszcze jedno dziecko więc "wypożycza" mi swoje gadżety. Jeśli chodzi o ssanie to mnie też ssie w żołądku praktycznie non stop staram się pić soki 100%, chociaż to kaloryczne to lepiej niż zajadanie słonych przekąsek. |
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Choruje na ta poduszkę od kiedy zobaczyłam dwie kreski. Pewnie niedlugo się skuszę
uwielbiam spac z kołdra między nogami niestety maz nie podziela tego "lubienia" poduszka co nieco rozwiąże problemow.Ja wczoraj cierpiałam niesamowicie na ból dziasel. Do 3 spac nie moglam. Nie wiedzialam co ze sobą zrobić. Macie może jakieś sposoby? I jeszcze pytanie do dziewczyn w Anglii- jak tam wygląda polityka pro rodzinna? Mamy możliwość się tam przenieść, mnie tutaj nic nie trzyma. Tylko po pierwsze- poród jeszcze tutaj czy już tam? I po drugie- co, jeśli zdecydowałabym się urodzić tutaj i po pół roku skończonym malego się przenieść- oczywiście z myślą, że od razu do pracy. Jak tam państwo traktuje takie rodziny "przyjezdne"Co się poczyta w internecie to się poczyta, ale info z pierwszej ręki najlepsze dlatego się do Was uśmiechamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się fajnie trafiło, że mama jest plastykiem.
Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko brak jakichś witamin a nie coś poważnego.
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni nic mi tak nie wchodzi do kanapek jak ser biały rozrobiony ze śmietaną z pokrojoną rzodkiewką, cebulą + sól i pieprz, na to plaster pomidora
![]() Zaskoczyła mnie też "tolerancja" na "żóltą sałatkę" (starty ser żółty + kukurydza + jajka + majone) - poczułam ogromną ochotę i byłam przekonana, że po jednym zjedzeniu będę miała dość a tu dalej jem ze smakiem Za to nie wszedł mi dzisiejszy obiad - kotlet mielony, ziemniaki i kapusta A tak to lubię---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Pamiętam jak w tamtej ciąży coś mnie wzięło i zjadłam cały serek Hohland (te plastry w foliach), który TŻ kupił sobie do kanapek. Ucieszył się, że w końcu jestem w stanie coś zjeść i na drugi dzień nakupił kilka opakowań, a mi ... smak na nie już przeszedł
|
|
#4669 | |
|
Gang Iren
|
Moje dzieci mialy po 50 cm i zaczynaly od rozmiarow 50/56
W 62 wskoczyly dopiero w wieku ok 4 miesiecy (waga 2750 i 3270) Cytat:
Jesli pracuje sie legalnie to jest sie traktowanym jak wszyscy tutaj. Dla mnie porod lepszy byl w Anglii,inne traktowanie czlowieka. W Polsce z porodu mam zle wspomnienia. Ale to ja. Moze zle trafilam po prostu,no i jednak bylo to 10 lat temu.
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - tylko pytanie, bo jak Patrycja nie pracowałaby w Anglii ani jej mąż i przyleciała tam rodzić, to czy nie obciążyli by ją kosztami za szpital i poród.
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
ja mam tutaj w szpitalu położna chrzestna i już tam lezalam, więc wiem że opieką bedzie super ![]() Praca też legalnie inaczej byśmy się nie decydowali. Czyli profity jeśli tak to można nazwać są najlepsze jeśli jedno nie pracuje ? A to ciekawe ja myslalam jechac tam do pracy i mamę moja wołać do pilnowania raz na jakiś czas. Jak nam się ułoży to drugie dziecko już tam- rodzina tak chwali, że jestem już tego "lepszego" życia tam pewna. Czekaj podsumowując - jedno z nas ma legalna pracę, więc "rodzinne" bez względu na czas pobytu się należy ? Przepraszam, że mecze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się boję że moje duże będzie, i ja i mój brat byliśmy powyżej 3800
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Roane - tak z ciekawości, gdzie ci się bardziej podoba w UK czy w IE?
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze nie cierpię nie móc dogadać się z ludźmi na ulicy. W UK (Londyn) są naprawdę stada imigrantów, i chyba ja miałam takiego pecha spotykać głównie tych którzy angielskiego nie znają. No szlag mnie trafiał jak zachodziłam do pierwszego sklepu z brzegu, chcąc kupić fajki/wodę/gumę do żucia, a pan w turbanie za ladą po angielsku ani b ani me. Miałam też koszmarny problem z rozumieniem ludzi którzy po angielsku jako tako mówili, bo angielski-pakistański albo angielski-hinduski to co innego niż angielski brytyjski. W IE jest mniej emigrantów jak na moje oko, więc problem odpada ![]() Po drugie, kultura na ulicach. Bandy mężczyzn, z wyglądu pochodzenia arabskiego, gwiżdżących oraz krzyczących za dziewczynami na ulicy. Bandy Polaków wrzeszczących ku**a na pół osiedla. Śmieci taczające się na podłogach w autobusach/metrze. W IE też zdarza mi się spotkać wiszczących pijanych Polaków, ale rzadko, może temu że mieszkam na dobrej dzielnicy, a tłumów Arabów nie ma, więc problem odpada. Podoba mi się to że Irlandia ma większy niż UK szacunek do własnych praw i zwyczajów. Tutaj nikomu nie przyszłoby do głowy urządzać dzielnic gdzie obowiązuje szariat, tak jak podobno zrobiono w UK (koleżanka stamtąd mi o tym mówiła, nie wiem na 100% czy to prawda). Generalnie, po pobycie w UK (a szczególnie dwóch miesiącach tego pobytu, kiedy mieszkałam na strasznej dzielnicy, pakistańsko-polskiej) jestem strasznie zrażona do społeczności muzułmańskiej. Na codzień obserwowałam jaki moi sąsiedzi prezentowali sobą totalny brak chęci asymilacji z krajem do którego przybyli, oraz totalny brak szacunku do państwa które ich przyjęło, i jestem zrażona. W IE tego nie oglądam i to sprawia że uwielbiam IE ![]() Może ze względu na to że mieszkałam w Londynie, gdzie samych Anglików nie ma wielu, nie mogę się o nich wypowiedzieć jako o narodzie, za dobrze ich nie poznałam. Natomiast Irlandczyków poznałam naprawdę mnóstwo, i ich lubię. Lubię w nich ten motyw że lubią sobie pogadać, i jak potrzebuję kontaktu z ludźmi to nawet z sąsiadem da się pomłócić jęzorem o niczym. Oni mają takie w sumie zabawne podejście do życia, nigdzie im się nie spieszy, zawsze mają czas żeby zatrzymać się i pogadać.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-30 o 18:02 |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Mąź stwierdził ze z drugim dzieckiem on będzie chodził w ciąży
Kochany jest zawsze mnie rozbawi
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Zapisze sie chyba jutro na joge.
Strasznie mi daje w kość ten kręgosłup...
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja miałam 4300(teraz jestem raczej drobna), moi bracia więcej...
|
#4679 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale przed samym porodem chyba nawet leciec by sie nie dalo. Cytat:
Jak ma sie mniejszy dochod i wiecej jak jedno dziecko,to tak dodatki sa wieksze,ale to nie sa jakies duze pieniadze. Byly ciecia w ostatnim czasie i tych dodatkow jest mniej jak kiedys. Na pewno bardziej oplaca sie pracowac we dwojke jesli jest taka mozliwosc. Tak rodzinne sie nalezy jesli jedno z was ma prace,tyle,ze rozny jest okres czekania na nie,chyba ze w Anglii by sie urodzilo,to wtedy szybko idzie bo jest zalatwiane od razu z aktem urodzenia.
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Roane - mnie też bardziej podoba się IE, tak bardziej swojsko. Zdecydowanie mniejszy kraj i mniej ludzi. W samym Londynie mieszka dwa razy więcej ludzi niż w całej Irlandii. Mieszanka kulturowa też jest, ale da się z tym żyć. Też nie rozumiem jak ktoś jadąc do jakiegoś kraju próbuje zmieniać ten kraj pod siebie... To tak jakbyśmy my Polacy zaczęli wymuszać na Irlandczykach jedzenie polskich potraw na Boże Narodzenie
![]() Ja nie mieszkałam w Londynie tylko troszkę na uboczu z angielską rodzinką, ale mimo to IE to mój drugi dom, a tam się tak nie czułam i zastanawiałam jakie ty masz wrażenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

16.06.2012 

A jeszcze wczoraj najeść się kebabem nie mogłam i miałam ochotę zjeść 2 na raz. Przedobrzyłam chyba

nie dziwie Ci się, że się denerwujesz...nosz kurcze takie postępowanie TZ wkurza! Ty powinnaś być w centrum uwagi a nie jakiś kolega i jego dziewucha! Chłopy są tak niedomyślne i prosto zbudowane! Powiedz mu szczerze i wygarnij to co myślisz, że się przez niego denerwujesz a denerwować teraz Cię nie wolno...
Jak to facetowi mało do szczęścia trzeba. Szczególnie jak popije.
ja mam tutaj w szpitalu położna chrzestna i już tam lezalam, więc wiem że opieką bedzie super