Uniwersytet Łódzki część II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 16:05   #301
paulinna93
Raczkowanie

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez monia_60 Pokaż wiadomość
Ja pisałam jakiś miesiąc temu do rekrutacji z zapytamiem o progi i dostałam taką odpowiedź:
"Wydział Zarządzania:
-Finanse i Inwestycje - 270 pkt
-Rachunkowość - 224 pkt.
Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny:
-Finanse i Rachunkowość - 306 pkt"

Mnie właśnie interesują te kierunki powyżej, tylko jak poczytałam te komentarze o eko-socu to się przestraszyłam, bo FiR na eko-socu miałam wybrany na pierwszym miejscu i teraz zastanawiam się czy nie wybrać WZ nie wiemco robić - czy naprawde jest tak strasznie jak piszecie, czy zależy to od ludzi na jakich sie trafi na roku?? Mam teraz dylemat bo specjalnie szukałam mieszkania blisko uczelni i znalazłam 500m od eko-soca. Dodam, że idę na zaoczne, więc myślę ze raczej się dostane. (bo narazie nie ma dużo osób zapisanych na zaoczne na FiR).

Co jest lepsze eko-soc czy WZ????
Ojej dziękuje, że napisalaś te progi! Może jednak nie będzie tak beznadziejnie jak myślałam. A z tego co się właśnie naczytałam to przestraszyłam się eco-socu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-30, 16:26   #302
Ephee
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez paulinna93 Pokaż wiadomość
Ojej dziękuje, że napisalaś te progi! Może jednak nie będzie tak beznadziejnie jak myślałam. A z tego co się właśnie naczytałam to przestraszyłam się eco-socu.

Czego się wystraszyłyście?
W tamtym roku na FiR na eksocu przyjęli ponad 600 osób
Ephee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:31   #303
paulinna93
Raczkowanie

Odp: Uniwersytet Łódzki część II

Nie wiem chyba lubię sobie trochę popanikować... i idę na WZ.

Stary 2013-06-30, 16:39   #304
limmi
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez powerful Pokaż wiadomość
Ja jestem pewna, że na coś na pewno uda mi się dostać, chociaż matura nie poszła mi najlepiej
A Tobie jak? I na co startujesz?
matura sama w sobie nie najgorzej,ale z racji tego,że tylko jedno rozszerzenie to... ;/
lingwistyka w biznesie i filologia angielska z drugim językiem obcym,ale skladam tez na filo ang i francuska i jeszcze na jakis "zwykły" a Ty ?
limmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:45   #305
jatoja220
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Teraz poczytałam i zauważyłam, że zajęcia odbywają się w dwóch miejscach, na romanistyce i na dziennikarstwie. Szkoda, że na romanistyce nie ma planu na semestr zimowy, a jestem ciekawa jak to wygląda. W programie studiów na romanistyce nie jest uwzględnione dziennikarstwo

Nie, składam na 6, bo w tamtym roku złożyłam na 4 i dostałam się na jeden (ale don't worry wizażanki, miałam beznadziejne wyniki matur i tylko jedno zdane rozszerzenie- z języka ). W tym roku składam na analitykę społeczną, marketing, dziennikarstwo i komunikację, nowe media (ale nie wiem czy się z tego nie wypisać, bo też nie do końca mi odpowiada ilość zajęć ), na pedagogikę tą opiekuńczo-terapeutyczną oraz myślę nad tym dziennikarstwem z francuskim właśnie
A ile będziesz mieć +/- pkt na dziennikarstwo ??
jatoja220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:51   #306
idontknow13
Raczkowanie

.

Edytowane przez idontknow13
Czas edycji: 2014-09-04 o 09:06
idontknow13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 17:03   #307
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jatoja220 Pokaż wiadomość
A ile będziesz mieć +/- pkt na dziennikarstwo ??
Na normalne około 489, więc szanse są małe ale zawsze jakieś Na to z francuskim 495.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 17:18   #308
jatoja220
Przyczajenie

mhm bo ja sie troche załamałam jak koleżanka wyżej mi powiedziała ze 500 pkt szasnse marne.. a raczej nic innego mnie nie interesuje, choć złozyłam jeszcze na stosunki międzymarodowe, europeistyke i dziennikarstwo z angielskim
jatoja220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 17:44   #309
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Czego złego naczytaliście się o firze na eksocu? Lepiej wybrać fir na eksocu czy FiI na wz?
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 17:53   #310
Japanication
Zadomowienie

Może ktoś podać zeszłoroczny próg na AG i jak ocenia jakość ( jeśli studiuje to ktoś ), wykładowców itd?
O tamtym AG nic nie słyszałem i pewnej osobie nie jestem w stanie udzielić jakiegoś info przez to.
A tych progów to nigdzie wypisanych nie ma?

Edytowane przez Japanication
Czas edycji: 2013-06-30 o 17:55
Japanication jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:01   #311
ewelkaaaaa
Przyczajenie

Z tego, co tutaj wyczytałam, to FiR jest pod względem atmosfery i relacji pomiędzy studentami lepszy na WZ.

Słuchajcie, a czy mając 366p dostanę się na marketing? Trochę zawaliłam sprawę i zdawałam tylko rozszerzony język bo myślałam, że idę na zaoczne na inną uczelnie. A na 70 miejsc jest już 164 chętnych...

Dlaczego jest tak mało chętnych na ekonomię w języku angielskim? Czy jest to spowodowane zbyt wysokim poziomem i problemami ze zrozumieniem ciężkich zagadnień w obcym języku? Jestem tym zachęcona bo do tej pory nie myślałam nawet że mam jakiekolwiek szanse na ten kierunek.
ewelkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:18   #312
agiq
Raczkowanie

Kochani, wiecie coś na temat progów na Zarządzanie? Mam ok. 350pkt i nie wiem czy się dostane czy szukać wyjścia awaryjnego.
agiq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:21   #313
nikka08
Raczkowanie

A może sie ktos wypowiedziec o LOGISTYCE na wydziale zarzadzania i ekosoc ?? Jak to wygląda na obu wydziałach, na którym lepiej studiować ten kierunek, licze na wypowiedzi obecnych studentów. Maturzyści jak cos wiecie mówcie i wy ;D
nikka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:29   #314
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelkaaaaa Pokaż wiadomość
Z tego, co tutaj wyczytałam, to FiR jest pod względem atmosfery i relacji pomiędzy studentami lepszy na WZ.

Dlaczego jest tak mało chętnych na ekonomię w języku angielskim? Czy jest to spowodowane zbyt wysokim poziomem i problemami ze zrozumieniem ciężkich zagadnień w obcym języku? Jestem tym zachęcona bo do tej pory nie myślałam nawet że mam jakiekolwiek szanse na ten kierunek.
W tamtym roku na ekonomii po angielsku było 5 studentów chyba, i chyba wszyscy byli z zagranicy Ale nie jestem pewna, bo mieliśmy z nimi tylko jedne zajęcia.
A ja w ogóle nie widzę różnicy. I na WZ, i na Eksocu możecie trafić na beznadziejnych ludzi. Ja w tamtym roku na ekonomii sektora znalazłam fajne koleżanki, jak jednej nie było druga pożyczała notatki, jeśli potrzebowałyśmy jeszcze raz ogarnąć jakieś zagadnienie to nie było problemu. Ale zawsze trafi się ktoś, kto nam nie będzie pasował i nas oleje, o. Grunt to znaleźć 2, 3 fajne osoby.
Stary 2013-06-30, 18:31   #315
agiq
Raczkowanie

I jeszcze pytanie co do zdjęcia: we wcześniejszych postach wyczytałam, że niektórzy wysłali już zdjęcie i stąd to pytanie: czy wysłanie zdjęcia do elektronicznej legitymacji jest logiczne i konieczne przed wynikami rekrutacji?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 18:44   #316
margot_a
Przyczajenie

Cześć, a ja mam takie pytanie czy z wynikami ang r 81% pol r i hist r po 78% i matma p 88% dostanę się na prawo?
margot_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 18:55   #317
nemtor
Raczkowanie

Zna ktoś progi z tamtego roku na ekonomię?
nemtor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 19:08   #318
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Jest tak mało chętnych, ponieważ kierunki w języku angielskim (poza filologiami oczywiście) na UŁ są płatne.

Dziewczyny składające na lingwistykę - jaki język wybrałyście jako drugi? Cały czas byłam przekonana, że złożę na filologię hiszpańską, ale jednak druga filologia to nie dla mnie (jestem już na germanistyce), a zarządzanie zawsze mnie interesowało Ja wybrałam włoski, ale trochę się waham. Francuski jest na pewno bardziej przydatny, ale w ogóle mnie nie interesuje... A niemiecki w moim przypadku nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez margot_a Pokaż wiadomość
Cześć, a ja mam takie pytanie czy z wynikami ang r 81% pol r i hist r po 78% i matma p 88% dostanę się na prawo?
Na ubiegłej stronie był podany próg na prawo - poszukaj. Dostaniesz się

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-06-30 o 19:12
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 19:18   #319
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemtor Pokaż wiadomość
Zna ktoś progi z tamtego roku na ekonomię?
Ekonomia 90,5 pkt.
Ekonomia (w jęz. angielskim) 153 pkt.
Ekonomia (ekobiznes) 87 pkt.
Ekonomia (ekonomia sektora publicznego) 90,5 pkt.
Ekonomia (rynek kapitałowy) 90,5 pkt.
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 19:24   #320
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Ekonomia 90,5 pkt.
Ekonomia (w jęz. angielskim) 153 pkt.
Ekonomia (ekobiznes) 87 pkt.
Ekonomia (ekonomia sektora publicznego) 90,5 pkt.
Ekonomia (rynek kapitałowy) 90,5 pkt.
Ehh Ja mam 217 a i tak się stresuje. Niestety, ale nie pomyślałem wcześniej o rozszerzeniach i jest jak jest :/ Jedynie matematyka na 30%, ale ona była "for fun" i nawet się do niej nie przykładałem. Dlatego jak widzę ludzi co piszą, że mają po 500pkt to głowa mnie boli i miałem wątpliwości.
Stary 2013-06-30, 19:32   #321
Japanication
Zadomowienie

A mógłby ktoś podać próg na AG?

PS: ^^ ekonomia ma jakoś inaczej liczone punkty?
Bo 90 pkt. to chyba jakiś żart. xd

A słyszałem, że UŁ ma generalnie dobrą opinie.
Stary 2013-06-30, 19:33   #322
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:

Słuchajcie, a czy mając 366p dostanę się na marketing? Trochę zawaliłam sprawę i zdawałam tylko rozszerzony język bo myślałam, że idę na zaoczne na inną uczelnie. A na 70 miejsc jest już 164 chętnych...

dostaniesz się na WZ, ja się dostałam na zzl z wynikiem 354pkt. było ponad 340 chętnych na 70 miejsc wtedy.
Cytat:
Napisane przez agiq Pokaż wiadomość
Kochani, wiecie coś na temat progów na Zarządzanie? Mam ok. 350pkt i nie wiem czy się dostane czy szukać wyjścia awaryjnego.
raczej tak, na co startujesz?
Stary 2013-06-30, 19:54   #323
agiq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marudzenie Pokaż wiadomość
dostaniesz się na WZ, ja się dostałam na zzl z wynikiem 354pkt. było ponad 340 chętnych na 70 miejsc wtedy.

raczej tak, na co startujesz?
Zarządzanie, Marketing a ostatecznie Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze

Edytowane przez agiq
Czas edycji: 2013-06-30 o 19:55
Stary 2013-06-30, 19:54   #324
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Japanication Pokaż wiadomość
A mógłby ktoś podać próg na AG?

PS: ^^ ekonomia ma jakoś inaczej liczone punkty?
Bo 90 pkt. to chyba jakiś żart. xd

A słyszałem, że UŁ ma generalnie dobrą opinie.
Progi, a poziom nauczania to dwie różne kwestie. Wszystko jest zależne od ilości chętnych i ilość miejsc. Jak jest ich mało [chętnych], to i progi maleją.

Gdyby Prawo miało próg 90, ze względu na małą ilość chętnych, to też byś potępiała uczelnie/kierunek?
Stary 2013-06-30, 19:59   #325
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Progi, a poziom nauczania to dwie różne kwestie. Wszystko jest zależne od ilości chętnych i ilość miejsc. Jak jest ich mało [chętnych], to i progi maleją.

Gdyby Prawo miało próg 90, ze względu na małą ilość chętnych, to też byś potępiała uczelnie/kierunek?
To, że prawo na UŁ jest n2 w kraju zaraz po UJ to wiem, progi to też żaden wyznacznik ( UAM informatyka jest ok, a progu to tam nie ma ).
Po prostu dziwie się, że aż tak nisko, to już nawet niezwykle niepopularna IiE ma wyższy.

Ponawiam pytanie - mógłby mi ktoś podać próg na AG?
Pewnej wybitnie wstydliwej personie chcę pomóc, a sam nie zadzwonię bo włożyłem telefon do dziurawej kieszeni spodni podczas biegania i się skończyło źle. xD
Chyba, że da się mailowo uzyskać informacje o progu?
Stary 2013-06-30, 20:01   #326
Ephee
Raczkowanie

Ja też startuję na marketing, i mam 422 punkty na analitykę społeczną mam 441, na dziennikarstwo jak wcześniej pisałam, 489 i 495. Na pedagogikę opiekuńczo-terapeutyczną mam 463. Jeszcze szukam jednego kierunku
Stary 2013-06-30, 20:04   #327
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Japanication Pokaż wiadomość
To, że prawo na UŁ jest n2 w kraju zaraz po UJ to wiem, progi to też żaden wyznacznik ( UAM informatyka jest ok, a progu to tam nie ma ).
Po prostu dziwie się, że aż tak nisko, to już nawet niezwykle niepopularna IiE ma wyższy.

Ponawiam pytanie - mógłby mi ktoś podać próg na AG?
Pewnej wybitnie wstydliwej personie chcę pomóc, a sam nie zadzwonię bo włożyłem telefon do dziurawej kieszeni spodni podczas biegania i się skończyło źle. xD
Chyba, że da się mailowo uzyskać informacje o progu?
No dlatego wszystko zweryfikuje czas. Co do progów napisz na e-mail: rekrutacja@uni.lodz.pl, z tego co tu mówią użytkownicy, podają progi z poprzednich lat
Stary 2013-06-30, 20:06   #328
agiq
Raczkowanie

Cytat:
No dlatego wszystko zweryfikuje czas. Co do progów napisz na e-mail: rekrutacja@uni.lodz.pl, z tego co tu mówią użytkownicy, podają progi z poprzednich lat
Napisałam do nich odnośnie progu na zarządzanie, także jak odpiszą to dam znać jak sytuacja wygląda
Stary 2013-06-30, 20:48   #329
arek512345
Raczkowanie

A co Myslicie o kierunku Logistyka innowacyjne technologie materiałowe na EK-SOCU ??
arek512345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:59   #330
Paulinka36544
Przyczajenie

Mam pytanieee odnośnie FIR na UŁ..bo strasznie sie stresuje,że sie nie dostane.
Mam może szansee z 371 punktami?
BŁAGAM O ODP
Paulinka36544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości