|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
super, że masz na ten czas pomoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Silver, słodka piszczałka! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dzień dobry
Meneq przykro mi z powodu tak długiej rozłąki Szaja masakra z tymi nekrologami :/ niektórzy ludzie życie przenieśli do fb i nie widzą w takich sytuacjach nic niestosownego ale, że mają głowę do tego jeszcze? No i ktoś to lubi... Marsi ale piękny prezent od Samuela ![]() Moja Malizna kończy dziś (umownie |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
blogerko za siostre Twoja i jej coreczke trzymam
|
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Lady ja myślę że R. też bardzo kocha małego, zresztą zaraz po urodzeniu się Oliwiercia praktycznie cały czas się nim zajmował bo był ze mną w domu a ja na początku miałam jakiegoś baby bluesa, więc nie mogę na niego narzekać. Zresztą teraz też nie jest dla niego problemem przewinąć go czy nakarmić, jasne nie jest idealnie, ale wiem że skoczył by za nim w ogień. Tylko dziwi mnie to że nie boli go że jego synek nie miałby pełnej rodziny, bo pewnie gdyby się postarał to byłoby ok, bo u nas to jest tak falami... Jest super przez 2 tygodnie a potem nagle pyk i wszystkie żale wychodzą. Nie chcę żeby mój synek widział tatę 2 razy w tygodniu, chcę żeby miał rodzinę ale jeśli to ma być na siłę to lepiej żebyśmy się rozeszli bo przecież dziecko wszystko czuje. Ja go nie skreślam ale nie może być tak, że on siedzi z założonymi rękami a ja będę zawsze choćby nie wiem jak się zachowywał. Illusion kurcze u mnie też często tak jest że jak daję małemu butlę albo zupkę to mama, czy babcia stoją mi za plecami i zabawiają małego a on przez to je 15 minut zamiast 3 bo się śmieje a im bardziej się śmieje tym one bardziej go zabawiają i tak w kółko. A on zamiast jeść to pluje i się chichra. meneq współczuję Wam tej przerwy... Oby czas szybko minął ![]() Silver noooo... ja już chyba wyzbyłam się potrzeby spania :P Charlizz my się z tż żremy od dłuższego czasu. Nie wiem czy to jakiś kryzys, ale coraz cześciej myślę że to nie kryzys tylko my po prostu nie pasujemy do siebie... ja jestem inna niż on i na tego tle są wieczne konflikty. A znamy się 9 lat... Kocham go ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, jak jest z wzajemnością ![]() Bokeh super łoże ![]() Blogerko kciuki za siostrę czekamy na czerwonego niusa
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza dzisiaj...
A u nas taka pogoda, że aż się płakać chce... Z tego tytułu zabrałam się za pranie mojej sukni, właśnie się moczy już drugi raz i jest duuuża różnica... Dziewczyny, pytałyście o stres - nieeee, na razie nic nie czuję... |
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Dziekuje Wam za wszystkie slowa otuchy, kochane jestescie, wiedzialyscie? |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama pierzesz? Ja bym sie chyba sama bala
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() W końcu usiadłam na dupsku. Wiecie co nie ograniam ostatnio mojego dziecka Od trzech dni ktoś ją podmienił chyba.Wczoraj to non stop była na rękach, a ja nie przyzwyczajona do tego jestem. Dopiero jak znajomi do nas przyszli ( o dziwo ja to piszę )to wtedy się chichrała i udawała że jest grzeczna ![]() Słuchajcie może Wy macie pomysł co jej może być? Nie chce w ciągu dnia spać mimo że jest śpiąca jak szlag ,pospi mi na rękach 15 min i każda próba odłożenia jej gdziekolwiek kończy się pobudką , no siedzę z nią na tych rękach jak ona śpi no i z 30 min się raz udało. Podczas jedzenia ryk ,wypluwanie butli i łapanie jej spowrotem i po każdym jedzeniu stęka jakby miała zaparcie mega mimo że kupska robi. I ogólnie płacze i stęka przez cały dzień tak jakby właśnie miała zaparcie, dajej jej bobotic ale nie pomaga. Widzę że coś ją boli ale nie mam pomysłu co, tzn wydaje mi się że brzuch ale ani krople ani herbatka koperkowa nie pomaga i bida się męczy. Nie wiem od czego to i dlaczego. Ona ostatni raz się tak zachowywała jak miała kolki w wieku 2 miesiecy ![]() A poza tym to jest żarłok i mały słoik z obiadkiem to zjada z palcem w nosie i do tego jeszcze mlekiem popija ![]() A mnie strasznie napieprza jajnik wczoraj podczas musieliśmy przerwać bo jak we mnie wchodził to myślałam że mi jajnik pęknieChyba przed okresem tak mam .Do tego stawy kolanowe mi siadają , nocą spać cięzko bo bolą. Czuje się jak stara reumatyczka Silver Fajny piszczek. Moja robi podobnie i do tego stęka,uszy bolą bardzo Blogerko Trzymam kciuki za siostrę i za Twoją siostrzenicę ! ![]() Szaja szok z tym nekrologiem. W ogóle nikt nie zauważyła Twojego komentarza chyba, ludziom się chyba to podoba ja nie ogarniam jak można siedzieć na fejsie i fotki wstawiać jak dziecko umiera ![]() meneq współczuje rozłąki Black ja też nie czułam stresu, raczej podekscytowanie i radośc. Aczkolwiek w dniu ślubu musiałam się meliski napić |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Darią na spacerku bo przestało padać. Ale mi się spać chce
muszę sobie kawe zrobić.![]() Cytat:
![]() słodkie to wyciąganie rączek do nas Daria też niedawno się tego nauczyła <3---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
szkoda że nasze dzieciaczki nie potrafią jeszcze powiedzieć co je boli i jak tu pomóc?? Nie wiem co Ci doradzić A może to wina mleka? Albo słoiczków (jak podajesz?)
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova: biedna Blaneczka.
Jak ja ci wakacji zazdroszczę.... Lady:a może nie wiem dodaj troszkę swojego mleka do kaszki, żeby Piotruś czuł znajomy smak? To da niego mega nowość a jeszcze są grudki. Dam ci znać potem - bo ja chcę dzisiaj pierwszy raz podać kaszkę łyżeczką, jaglaną - ale na moim mleku My już mamy parę słoiczków za sobą i idzie coraz lepiej, Mała się uczy jeśc, a na początku się krzywiła bardzo, w ogóle nie wiedziała co zrobić. Ale najdziwniejsze, że najbardziej jej na razie smakowała zupka jarzynowa oraz ziemniak ze szpinakiem..a ja myślałam, że podejdą owoce prędzej, skoro słodkie. |
|
|
|
#1152 |
|
Konto usunięte
|
Od tesciow pisze. Dorotka piers o 15, obiadek o 16 i teraz piers jedzenie, nie picie . Szok! A ja sobie kupilam fajne rzeczy na kiermaszu i od meza dostalam bransoletke
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo takie mam wrażenie, że u Ciebie wszystko tak idealnie ![]() Lenova, mój dzieć też podmieniony sie zastanawiam, która to zrobiła ![]() Black, sama też bedziesz prasowac? ja bym sie bała, że przypale żelazkiem
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny dostałam szpinak i nie wiem co mogę z niego zrobić... nigdy niczego ze szpinaku nie robiłam... możecie coś doradzić?? najlepiej jakiś niedrogi i szybki przepis... dziś juz rczej nic z niego nie ugotuje bo strasznie pada wiec do sklepu nie pojde a ja w domu mam tylko podstawowe rzeczy... no i co mam z nim zrobić, aby przetrwał do rana??? zostawić tak jak jest w misce czy dac do wody a może jeszcze coś innego?? Pomożecie??? |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie taki krem rozdziabdziany ![]() tylko poszatkowany szpinak albo makaron ze szpinakiem http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis...l#.UdBfGzv0GgQ
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-30 o 18:39 |
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i muszę mieć jajko do tego ![]() Lenova nie mam pomysłu co z Blaneczką Dziewczyny czy Wasze dzieci łapią się za uszka? Bo moja od paru dni dotyka jednego, nie wydaje mi się, żeby bolało, bo normalnie pozwala dotknąć czy wyczyścić. Może poznaje teraz, że to uszko tam jest? |
||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja sie złapała ze dwa razy ale to raczej było przypadkowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh - ja ją po prostu moczę.
W wannie i tyle. Ona jest zakurzona i cały ten kurz z niej schodzi sobie powoli. Do pralki nie będę wkładała przecie. Cała - moja suknia należy do tych, co się nie gniotą akurat. Także prasowanie nie będzie potrzebne tutaj.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-30 o 19:34 |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Lady rozumiem że oglądasz mecz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja zyje, wszystko ok, ale Mala maruda, zabkuje...jutro napisze wiecej
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Ta bitwa o dom jest na żywo? Kurka to wygląda jakby tam u nich było samo południe. Ach ta telewizja!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
dziekuje diewczyny za przepisy... lece do sklepu po kilka rzeczy i zrobie nalesniki i makaron ze szpinakiem... mam go tyle, że pewnie jeszcze zostanie... oby nam posmakował..
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno! Szpinak jest prze pysz ny !
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
tak mało naskrobane? ![]() BOKEH- fajowskie łóżko, bedzie Wam mega wygodnie, ale ty z mężem przetestuj żeby potem nie było zdziwka jak złamiie na pół BLOGERKO- czerwonym niusem przypomisz nam atmosferę TAMTYCH dni ![]() SZAJA- zaprezentuj bransoletkę co do nekrologu to mi sie gadac nawet nie chce..... ludzie są durni... SLIVER- ale piszczydło ![]() MENEQ- ojeju, współczuje takiej rozłąki.... ale chociaz tesciów masz w porządku, no i jeszcze my jestesmy u mnie na tapecie siatkóweczka i w podglądzie bitwa o dom-tez oglądałam ze względu na pomysły i powiem Wam, ze najbardziej podoba mi sie mieszkanie Kasi i Bartka, dla mnie jest takie po domowemu ciepłe, inferno mnie rozwalało od początku a ledowe oswietlenie u Piotra i Roxi je.balo mi po oczach ja to w ogóle nie cierpie ultranowoczesnych mieszkan w stylu Rity, pier.dol.ca dostałabym w takiej bieli... i powiem szczerze, ze zadowolona byłam jak odpadła, bo taka młoda, przebojowa, bez dzieci i z facetem na tapecie da sobie rade w zyciu. Bylismy dzis u moich rodziców, nawet nie próbuje opisywac Bartoszowych szalenstw ![]() uwielbia tam jezdzic a co do jedzenia- dałam mu dzis zblenderowaną brzoskiwinie, nie taką mega dojrzałą tylko pół kwaśną, o jezusie, po pierwszej łyzeczce aż nim rzuciło o bujak i swieczki w oczach mu stanęły ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- no i jeszcze uzupełniam: Bartulo łapie sie za głowe w czasie jedzenia w tylu "ala mam kłopotów" zawsze jak je i jest spiący, za ucho sie nie łapie w ogóle nalesniki ze szpinakiem.... mmmm.... dobrze, że we wtorek jade na zakupy to sobie kupie szpinak i bede działac aaaaa. dzis był debiut z chrupkami kukurydzianymi- wcina, aż wióry lecą ![]() też myslałam dzis o Ewulce LENOVA- ajajajaj, sie porobiło.... MARSI- jak tam? mam nadzieje, ze "gumy" nie złapaliscie
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko najlepszego dla Ewci
Tak, moja Domcia łapie się za uszy ![]() Co do szpinaku to ja lubię go z pomidorami i serkiem topionym, no i z makaronem. Inaczej przyprawiony mi nie smakuje - taki mdły jest, albo po prostu dobrze przyprawionego nie jadłam ![]() Silver super av
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Pietraszko jeszcze nie spi
szok.m.go probuje uspac w lozeczku ![]() Oho, skapitulowal, wozek idzie w ruch :P Fewciu tak, ogladam mecz, chociaz ciagnie mnie do bod ale jutro chyba w koncu bedziemy miec neta Ale jakim cudem te inferno sie utrzymalo do finalu to nie wiem Meneq, bidulinko ![]() My mielismy 3 lata temu rozlake na 2miesiace z M., ja na sezonie w robocie nad morzem a on na slasku pisal prace mgr. Ale dalismy rade ![]() Bokeh, piekne lozko <3 Brusali hahaha, moj maz jak zobaczyl wczoraj komode Brusali (chodzi o nazwe:P) to sikal ze smiechu przez godzine. Takze jak widzialas wczoraj takiego wysokiego chlopa zgietego wpol i duszacego sie ze smiechu to to byl moj malz on jak cos sobie wkreci to nie ma bataCala, Marsi, bedziemy we Wroclawiu 10go lipca, jak wam pasajet? ![]() Blogerko jak siostra? trzymam kciuki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
mnie pasi
![]() To co spotykamy się u mnie, czy gdzieś na mieście? Ustalimy jutro z marsi jakąś miejscówke jakby co i potem możemy się do nas przetransportować ![]() aha, i jestem za Kasią i Bartkiem ![]() o masakra, zaaaaaaaaaałamka!!!!!!!!! !!!!!! ((((( Roxi i tatuśo jaaaaaaa mówiłam ze wszyscy dostaną chate ![]() szok ![]() ciekawe jaki to sponsoring będzie
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-30 o 20:56 |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova
dla Blaneczki ![]() My dzisiaj znowu poleglismy z kaszka Debrah, jak u was?Wczoraj dodalam mojego mleka do kaszki i niestety, nico. Ile wasze dzieciaczki na poczatku kaszki zjadaly? Nasz dzisiaj jakies 5 lyzeczek moze. Potem dojada cyca a po pol godzinie jest wielki rzyg ![]() Co do mieszkania - zaczyna przejasniac. Jest piekne! Tzn nam sie podobuje M.zrypal drzwi do sypialni, w jednym miejscu jest mega wyjechany parkiet i ostatnio tak wyrznelam ze myslalam, ze sie nie pozbieram, wczoraj wkrecalismy polki na ksiazki, mialy byc idealnie rowno a jest roznica dobrych 5cm Ale nie mam pojecia, kiedy sie odkopiemy, mam wrazenie, ze zamiast tych rzeczy ubywac, to ciagle przybywa..... Ehhhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

super, że masz na ten czas pomoc. 
ale, że mają głowę do tego jeszcze? No i ktoś to lubi... 

czekamy na czerwonego niusa
A u nas taka pogoda, że aż się płakać chce... 

Od trzech dni ktoś ją podmienił chyba.
musieliśmy przerwać bo jak we mnie wchodził to myślałam że mi jajnik pęknieChyba przed okresem tak mam .
gorsze było prasowanie
muszę sobie kawe zrobić.
A to chyba z TŻ tem powinnaś :P:P

co do nekrologu to mi sie gadac nawet nie chce..... ludzie są durni...
szok.
Debrah, jak u was?