Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 08:22   #1021
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

foteczki w Klubie
spróbuje trochę poczytać co u was
Stary 2013-07-01, 08:25   #1022
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Co do kici - ja jestem pewna na 1000%, że zwierzęta wyczuwają zmiany zapachu, stężenie hormonów i zmiany ich poziomu w ciele człowieka. A koty to już z całą pewnością pewnie się domyśla, że jesteś "kotna"
Mój kot patrzy na mój brzuch z poirytowaniem... Jak zbiera go na pieszczoty to idzie do mojej siostry, bo u mnie na kolanach brzuch mu przeszkadza i nie może się ułożyć Ale zaraz na początku jak się dowiedziałam o ciąży to mi skoczył na brzuch - z pufy na mnie, odbił się od brzucha i spadł na podłogę
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:26   #1023
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
foteczki w Klubie
Super to lecimy pooglądać

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:26   #1024
skylie
Wtajemniczenie

Witam się i ja

Anulka, Czerwony Baloniku- za KTG

Surka- co u Was? Malutka już po drugiej stronie brzuszka?

Raptowana- gratulacje!!! Szybciutki poród

Kallisto- zdrówka

Mela- to Cie dziad zaatakowała na finiszu

Lachryma- idę dzisiaj na Iluzję

Arrabiata- moim zdaniem też wina leży po stronie sąsiada. Zdjae się że jest obowiązek wyprowadzania psa na smyczy?

En- życzę Wam żeby teraz nastały dla Was same słoneczne dni

Roxi- a mnie się w końcu udało załatwić przedszkole na wakacje dla Wojciecha Nie wyobrażam sobie mieć go 24h w domu. Chyba by mi chałupę rozniósł przy takiej pogodzie No i jak Mała się urodzi, zawsze będę miała te kilka godzina na regenerację po nieprzespanej nocy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:27   #1025
magdalennne
Wtajemniczenie

Lecę ogarnąć chałupkę i przygotować pokój dla gości, którzy jutro zjeżdżają... Nie chce mi się, ale trzeba...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:29   #1026
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

SAMMI znaczy sie bede miala kociaka wg mojej kici
My jezdzilismy przez Gąbin. Soczewke. Nad Wisla. Bardzo lubie te trase. Autostrada szybciej bedzie. No nic najpierw Lokatorek musi sie wykluć a potem bedziem dzialac!

Jakas wspominkowa dzis jestem. Nostalgicznie rozmemłana.
Robie zryw moim ciezkim zadkiem. Klasne posladkami i do dziela!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:30   #1027
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Rockyy: tak dokładnie ten... myślę, że jest wiele miejsc w Polsce, o których nie wiemy, że są i że warto pojechać i je zobaczyć. Ludzie teraz coraz bardziej kierują się poza granice, szukając tam pięknych i niesamowitych miejsc, zabytków, a u nas jest tyle ciekawych i równie niesamowitych, że życia chyba nie starczy, aby wszystkie je zobaczyć.
ZGadzam sie w 100%
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
czyli to musi być prawda

Dziewczyny, które kupowały baldachim nad łóżeczko.. szyfon to dobry materiał? w sensie jeśli chodzi o jakość, utrzymanie w czystości, łatwe prasowanie...
Ja mam z tego samego materiału co pościel wiec
Cytat:
[

Rocky mam prośbę i pytanie zarazem - masz kaukaza - od małego szczeniaczka?
tak
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
t

PS> Ciekawe jak tam Cynamonka!!! ??? potem jak się nie odezwie to ją zaatakuję
koniecznie bo cos za cicho siedzi ::
Stary 2013-07-01, 08:30   #1028
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Poszlam!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:31   #1029
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
foteczki w Klubie
Mała jest cudna

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:32   #1030
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
foteczki w Klubie
Juz obczajone Nie mozemy sie z Tzem napatrzec
Stary 2013-07-01, 08:33   #1031
Agrafka86
Wtajemniczenie

Idę wywiesić pranie i pojadę do siostry. Dzisiaj chłodno także nogi mi tak nie spuchną i będę wyglądać jak człowiek.
Później do Was Niusie zaglądnę. SURKA trzymam kciuki, nadal.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:34   #1032
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
czyli to musi być prawda
jak jeszcze ktoś potwierdzi to już w ogóle 'prawdziwa prawda' :PP

Cytat:
cześć Kochane

Zaraz wstawie coś do klubu, bo właśnie zgrywam i może uda mi się zjeść śniadanie mała dziś pobudki miała o 2 i 5, teraz pojadła cycka i walczy w łóżeczku swoim. Noc niestety spędziła ze mną w łóżku
zgrywaj foteczki) chętnie pooglądamy) adlaczego "niestety" spędziła z Tobą noc w łóżku?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ELAINE a moze sie dziabalas co? Przyznaj sie :P
hihi.. no tak, ale wczoraj późnym wieczorem.. :P a boli od przedwczoraj:P więc to nie od tego:P

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witamy się w 38 tygodniu:jupi :
brawa za tygodnie! można rodzić!

Cytat:
A co do mężów, to ostatnio zdałam sobie sprawę, że mój nie będzie mógł wziąć sobie jakiegoś urlopiku 2tygodniowego tatusiowego czy ojcowskiego.. bo sam sobie prezesem i pracownikiem jest i żebyśmy zarabiali musi pracować .. uroki działalności no chyba że akurat trafi mu się przerwa w pracy... choć po tylu miesiącach nic nie robienia jak już ruszyło, to niech pracuje ile może..ehh
ale wiesz, są inne plusy takiej sytuacji. Jeśli tylko będzie mógł to będzie na Twoje zawołanie cały czas, anie tylko przez 2 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
No i jakieś przeziębienie mnie łapać zaczyna, więc witaminki pójdą w ruch.
zdrówka, nie rozkładaj sie!

Teso: ooo widzisz, za mała byłam, jak tam byłam i tej willi nie pamiętam. Zresztą byłam w takim szoku, tego, co zobaczyłam w środku, że chyba nie ogarniałam okolicy. pamiętam jeszcze ten kontrast malowniczej drogi (bo to wiosna jeszcze do tego była, świeża zieleń w lesie itd) i tego, co tam zobaczyłam...

sammi: dość zabawna.. szczególnie, ze żadne z nas po prostu nie miało siły i ochoty na kolejny związek. A jako że miał luźną pracę, do tego wakacje, rodzina w Pucku, a kolega dostał pracę w Gda i do tego na każdy weekend wracał do Włocławka, no to widywaliśmy się dość często... zostawał na coraz dłużej w 3mieście..potem nawet juz zaczął się u mnie zatrzymywać, aż w końcu jakoś w październiku został już na stałe... fajnie wyszło ciekawe czy się nie widywaliście na korytarzu bo Lo to samo tylko on rocznik 83 - może możesz go kojarzyć, bo był pancurem i nosił postawionego irokeza z tego co słyszałam w klubie gdzieś jest zdjęcie nasze ze ślubu

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:35   #1033
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
to kiedy porodzik?

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U mnie też niestety kryzys, Tż zgłupiał dosłownie w ogóle nie mogę na niego liczyć, niestety rozczarowuje mnie ostatnio na każdym kroku. Mam nadzieje że to chwilowe i nie długo wszystko wróci tak jak było dawniej.
No ciąża- budyń z mózgu Daj mu szansę

Cynamonku- a co u Ciebie i Adasia?

Czarownica- też idę, bo mnie mąż za niedługo w negliżu przed kompem zastanie Zresztą mam ambitne plany na dzisiaj, więc do roboty

A ja nie mam zwierzątka

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-01 o 08:36
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:35   #1034
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A no i dzisiaj mam trochę lepszy humor, dzieki dziewczyny za wszystkie wczorajsze słowa Nie nastawiam się na poród dzisiaj, ani jutro, ani nawet pojutrze. NIech Tomus siedzi póki mu dobrze, ja po prostu mam już dosyć i wczoraj był taki dzien gdzie bym go siłą wyciągnęła najchętniej Tz ostatnio dla mnie jest naprawdę dobry, chyba cała sytuacja, która się nałożyła + finanse to było za dużo w pewnym momencie jak na nas.
Mama Tzta ostatnio z nim rozmawiała sam na sam ze musi o mnie dbac, bo inaczej mnie straci i chyba do niego dotarło.. byli sami w naszym (jeszcze) mieszkaniu i mówiła, ze ładne łóżeczko i w ogóle, a on jej włączył karuzelę i podobno mu się łzy w oczach zakręciły. A przy mnie taki twardziel .. no i wczoraj brzuch mi macał i mówi "ooo, tu coś jest bo takie mega twarde".. kto wie, może cała sytuacja, która miała miejsce i mieszkanie i jakby nie było wszystkie problemy co się na nas zwaliły nas zbliżą do siebie.. oby!
cieszę się że mimo wszystkich problemów z tz lepiej, widać zdał sobie sprawę z wszystkiego i przemyślał kilka rzeczy, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
En oby problemy Was zbliżyły. Mój Tż przez 8 miesięcy to sam tak 3 razy położył rękę na brzuch. On jest raczej z tych zimnych. Zobaczymy jak to będzie z nimi jak się Dzidzie porodzą.
mój sam nigdy nie położył ręki mi na brzuchu, ja kilka razy mu położyłam i to wszystko, on nie ma takiej potrzeby, tylko obserwuje brzuch jak się rusza

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
PAMIĘTACIE MNIE JESZCZE? Miałam dać znać wczoraj o 23.05 przyszła na świat moja córka ALICJA LILIANA waży 3150 i mierzy 56 cm Urodziłam siłami natury, o 19.00 byłam na porodówce z 4 cm pozwa długoo musiałam się męczyć i poszło sprawnie. Teraz odpoczywam;
gratulacje kochana witamy mała Alicję na świecie, fajnie, że poród tak sprawnie poszedł
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej brzuszki
Rozchorowałam się w sobotę teraz, na samą końcówkę ciąży:banghead:
Smarkam, cherlam jak stary palacz, masakrycznie się czuję
boję się teraz rodzić bo nie dostanę małego dopóki nie wyzdrowieję
Całe szczęście gin przepisała mi antybiotyk jak ostatnio byłam przeziębiona (czyli miesiąc temu ) ale wtedy wyleczyłam się naturalnymi sposobami, więc go nie brałam teraz nie pomagają niestety:banghead:
Wybaczcie, że nie nadrabiam ale nie mam siły, do tego głowa mnie boli, łeee do .upy wszystko

zdrówka życzę biedulko
Cytat:
foteczki w Klubie
idę zaraz popatrzeć

surka trzymam kciuki

mi się dobrze dzisiaj spało, teraz jem śniadanie i czekam aż mąż z pracy wróci. Dzisiaj nic szczególnego w planie nie mam, może chleb upiekę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:36   #1035
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Idę wywiesić pranie i pojadę do siostry. Dzisiaj chłodno także nogi mi tak nie spuchną i będę wyglądać jak człowiek.
Później do Was Niusie zaglądnę. SURKA trzymam kciuki, nadal.
No moje baleroniki sie wczoraj nie pojawiły a dzis chłodniej wiec tez jest fajnie Ale mają lada dzien upały powrocic
Stary 2013-07-01, 08:37   #1036
moonlightdancer
Rozeznanie

Witam poweekendowo
Surka mam nadzieje ze troszke pospalas i nabralas sil, i obys dzisiaj juz mogla utulic córcię.
Raptowna gratulacje dobrze wiedziec że z wami wszystko ok
Sammi no jakie szybkie nadrobienie wszystkiego.... szacun, ja to poczytam 2 strony a dojdą 3 nowe na spam to sie zupelnie nie nadaje
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A ja po nieprzespanej nocy juz za chwile wychodze do pracy.
Zycze wszystkim pieknego dnia i prosze nie spamujcie za duzo
Oby dzien w pracy szybko minąl

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Od wizyty w obozie przestałam czytać ksiażki, zarzuciłam pomysł zwiedzania innych obozów.
Też po wizycie w tym słynnym na wątku obozie powiedziałam sobie że nigdy więcej. Teraz jednak myślę że warto tam bedzie zabrac moja rodzine: męża, dzieci bo jednak w tej czesci swiata postrzeganie tamtej tragedii jest troszkę inne
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:37   #1037
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide ruszki skontrolowac
Stary 2013-07-01, 08:37   #1038
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Mam to samo z moim psem. Tuli się jak nigdy, patrzy na mnie dziwnym wzrokiem

Myślisz, ze zwierzaki czują, że coś się dzieje??
Eeee czekam na poniedziałek, jak wróci mój lekarz z urlopu
Moje koty i w pierwszej i drugiej ciąży są strasznie przymilaskie i ciągle do mnie łaszą, śpią ze mną i za mną chodzą... A najbardziej lubią wdrapywac się na brzuch i mruczeć fajne musi mieć wtedy Leoś wibracje
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:45   #1039
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Witamy się w 38 tygodniu

Komu kawusi?????
Brawa za tydzień i ja poprosze kawusi - tzn własnie sobie robię ale nie mam nic słodkiego do niej wiem, to problem wagi zerowej ale dobija mnie jak złamany paznokieć u Neni

Cytat:
Muszę Cię pochwalić za nadrabianie.. normalnie dorównałaś Cynamonce I widać, że sporo czytania miałaś

A co do mężów, to ostatnio zdałam sobie sprawę, że mój nie będzie mógł wziąć sobie jakiegoś urlopiku 2tygodniowego tatusiowego czy ojcowskiego.. bo sam sobie prezesem i pracownikiem jest i żebyśmy zarabiali musi pracować .. uroki działalności no chyba że akurat trafi mu się przerwa w pracy... choć po tylu miesiącach nic nie robienia jak już ruszyło, to niech pracuje ile może..ehh
No ze 3 godziny czytałam i dziękuję za pochwałę czuję się taka doceniona
Akurat co do pracy to Cię dzoan doskonale rozumiem, bo mój Tż też w budownictwie pracuje. Kiedyś miałam zupełne inne wyobrażenie na ten temat, a teraz widzę, jak to czasem na wariackich papierach się na budowie praca odbywa, ile czasem nerwów i stresów, użerania się z innymi ludźmi domyślam się, ze na działalności jeszcze dochodzą kwestie formalne, typu rozliczenia z US, księgowymi, Zusem itd..
Mój Tż co prawda będzie miał urlop (tydzień, dłużej nie, bo nie ogarnie potem spraw) ale już to widzę daje sobie rękę uciąć, że będzie zaglądał na budowę i na laptopie wisiał

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Cytując mojego szefa "z małżeństwem wiążą się dzieci, więc proszę nie traktować naszych rozmów zobowiązująco". A u TŻ to był przypadek - akurat robili redukcję pracowników, zwolnili 20 osób, a on pracował tam niecały rok.
jakbym palnęła tego szefa Twojego
To ta koleżanka, na ślubie której byłam 2 tyg temu też miała być zwolniona (wiem to incognito) ale powstrzymali się ze względu na ślub. Tzn konkretnie moja szefowa zawalczyła z resztą prezesostwa, że ma zostać w pracy przynajmniej jakiś czas po ślubie. A wszystko przez to, że mojej szefowej obecny mąż tuż przed ich slubem tez stracił posadę dyrektorską w banku i myslę, że wie jak to smakuje. Bo za koleżanką otwarcie nigdy nie przepadała, a mimo to jej pomogła. Mam nadzieję, że zostanie...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 08:48   #1040
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Roxi: a długa ta przerwa w przedszkolu?
taaa, do 2 września...

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przedszkole tylko do 15 lipca wiec zaraz skonczy mi sie laba.
szału nie ma, ale dobre i to

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi- a mnie się w końcu udało załatwić przedszkole na wakacje dla Wojciecha Nie wyobrażam sobie mieć go 24h w domu. Chyba by mi chałupę rozniósł przy takiej pogodzie No i jak Mała się urodzi, zawsze będę miała te kilka godzina na regenerację po nieprzespanej nocy
zazdroszczę... my mamy jedno auto, mąż jeździ do pracy, nie ma szans, żebym dreptała 30 min w jedną stronę, dwa razy dziennie (2 tygodnie), pozostałe dyżury w zasięgu autobusowym, daleko

Będę miała czas z małą dwa tygodnie od 03.08 - Norbert jedzie z babcią na urlop

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:48   #1041
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
mój niestety też nie może mieć wolnego więc od powrotu do domu siedzę całymi dniami sama a tż wraca przed 22

Cytat:
[A no i dzisiaj mam trochę lepszy humor, dzieki dziewczyny za wszystkie wczorajsze słowa Nie nastawiam się na poród dzisiaj, ani jutro, ani nawet pojutrze. NIech Tomus siedzi póki mu dobrze, ja po prostu mam już dosyć i wczoraj był taki dzien gdzie bym go siłą wyciągnęła najchętniej Tz ostatnio dla mnie jest naprawdę dobry, chyba cała sytuacja, która się nałożyła + finanse to było za dużo w pewnym momencie jak na nas.
Mama Tzta ostatnio z nim rozmawiała sam na sam ze musi o mnie dbac, bo inaczej mnie straci i chyba do niego dotarło.. byli sami w naszym (jeszcze) mieszkaniu i mówiła, ze ładne łóżeczko i w ogóle, a on jej włączył karuzelę i podobno mu się łzy w oczach zakręciły. A przy mnie taki twardziel .. no i wczoraj brzuch mi macał i mówi "ooo, tu coś jest bo takie mega twarde".. kto wie, może cała sytuacja, która miała miejsce i mieszkanie i jakby nie było wszystkie problemy co się na nas zwaliły nas zbliżą do siebie.. oby!
to super z pewnością wam się wszystko poukłada. nie może być inaczej

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
[.OO przypomniało mi sie-musze kłapoucha porządnie wyczesac i kołtunki mu za uszkami wyciąć
ja też muszę odkołtunić futro, bo po pobycie u rodziców wygląda strasznie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja zbieram się na KTG. Mój autobus w wakacje nie kursuje, więc zabieram się z tatulkiem, a on mimo, że ma na 7:00 do pracy i wystarczyłoby gdyby wyjechał o 6:40, wyjeżdża o 6:00 Nie mogę całe życie pojąć czemu. Będę czekała na KTG godzinę, ale co tam. I tak wstawałam na siusiu
kciuki za ktg

Cytat:

Karolajn wspaniały opis porodu, ja to Tż przeczytam jeśli pozwolisz. Po tym co przeczytałam tym bardziej nie mam wątpliwości, że powinien tam ze mną być...
no pewnie my wczoraj na ten temat rozmawialiśmy i tż stwierdził, że to nas tylko do siebie zbliżyło
Stary 2013-07-01, 08:48   #1042
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Maly wrzaskun spi od 5.30 rodzine wyprawilam bez opoznien

Oj, pierwsze slysze ... przeciez w mleku matki jest mnostwo przeciwcial odpornosciowych i TYM BARDZIEJ zasmarkana mama z wirusem powinna karmic jesli karmi piersia!
Nie smutkuj, antybiotyk szybko zaradzi chorobie

Tak mi sie wydaje nas kazdy kryzys (a na poczatku przez kilka lat bylo ich wiele!) bardzo mocno zblizyl i w sumie musialby jakis kataklizm teraz nastapic nieziemski, zeby to popsuc miedzy nami.

Ide ogarnac podlogi.

SURKA, umieram z ciekawosci co u Ciebie!!!
To mnie pocieszyłaś

Cytat:
Dziewczynki! Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka, która jest po przejściach jest w ciąży. Trzymajcie kciuki żeby wszystko tym razem poszło dobrze.
Ja właśnie wstawiłam pranie. Dla Maluszka już w sumie wszystko mam. Zostało jeszcze rozłożenie tego nieszczęsnego łóżeczka. Jakoś nie potrafię zmobilizować mojego Tżta...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Oli dla mnie to Ty jesteś taka Perfekcyjna Pani Domu. Podziwiam.
dla koleżanki

Cytat:
Dzień dobry
Wstałam przed 7 zaraz po wyjściu męża, nie mogłam już zasnąć. Ogarnęłam trochę wszystkie pokoje, bo być może po 9 będą spisywać podzielniki ciepła i wodę.

Surka nadal mocne

Gratulacje ogromne!!! Miło, że dałaś nam znać..choć szkoda, że nie mogłaś być na bieżąco

za ktg

Zdrówka
Na ostatnich zajęciach w SR pytałam położnej czy w czasie przeziębienia, choroby można mieć kontakt z dzieckiem i karmić piersią. Powiedziała, że gorączka, katar, kaszel i inne takie nie są przeciwwskazaniem to karmienia. Można to robić w maseczce na twarzy. Ogólnie lekarz może dobrać taki lek by był bezpieczny przy karmieniu, nawet jeśli chodzi o antybiotyk. Spokojnie

za ktg i wyniki w labku

Mama Tżta to całkiem równa babeczka skoro tak się przejęła i z nim pogadała a jego łezki wzruszające Na pewno będzie dobrze między Wami
Teraz to już jestem całkiem pocieszona ale mimo wszystko rodzić z tym choróbskiem mi się nie chce

Cytat:

Czy to już można rodzic i to jest w terminie???:cojes t:

Raptowana - gratulację!!!!

Surka - 3 mam kciukasy dalej!!

Komu kawusi?????:brzy dal:
już możesz działać

EN jak to mówią, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło posypało wam się troszkę ale tak jak mówisz za to wasz związek się umocni, wy się zbliżycie mocniej do siebie. Tego wam życzę z całych sił

Zdrzemnęłam się chwilkę i czuję, że znów odpływam. Będę tak dzisiaj przysypiać cały dzień

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:48   #1043
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Skylie: ja też nie mam zwierzątka, tylko męża:P

A cynamonkowa i surka to pewnie wystartatują z info, że juz są maluszki na świecie.

karolajn: idę oblookać Hanie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:49   #1044
katarzynkajg
Zadomowienie

Musze się pożalić 8 czerwca kupiłam na allegro ochraniacz do łóżeczka, zapłaciłam w przeciągu kilku dni za zakup. Paczka miała być priorytetowa a do dnia dzisiejszego nie doszła, kobieta twierdzi że to mąż wysyłał bo ona jest na wakacjach, na co stwierdziłam w takim razie niech mi wyśle foto potwierdzenia wysyłki paczki to ja sobie sprawdzę gdzie ta paczka utknęła, to zaczęła kręcić że nagle mąż pojechał po nią i syna i że wrócą w poniedziałek czyli dzisiaj, pisze do niej właśnie smsa że skoro sa już w domu proszę o zdjęcie potwierdzenia nadania a ta mi wyjeżdża ze ona sama pójdzie na pocztę i sprawdzi i jeśli do godziny 15 nie otrzymam tej paczki to odda mi pieniądze. Nosz kurcze nie chodzi mi tylko o kasę ale o uczciwość skoro upiera się ze paczka została wysłana to dlaczego nie chce wysłać mi tego potwierdzenia do cholery i że ona sama to załatwi.Zaczynam wątpić w to że wogle ją wysłali. I tak o to zostałam bez ochraniacza a mnóstwo fajnych ofert przeszło mi koło nosa.
Ok wyżaliłam sie to mogę iść umyć włosy bo dziś też zbieram sie na KTG i wstawię pranie bo pogoda całkiem ładna się zapowiada

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:50   #1045
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
PAMIĘTACIE MNIE JESZCZE? Miałam dać znać wczoraj o 23.05 przyszła na świat moja córka ALICJA LILIANA waży 3150 i mierzy 56 cm Urodziłam siłami natury, o 19.00 byłam na porodówce z 4 cm pozwa długoo musiałam się męczyć i poszło sprawnie. Teraz odpoczywam;
Gratulacje!
dopiero się obudzilam nowa poduszka super obudził mnie pierwszy skurcz łydki... Miazga.

A w nocy jak zajrzalam, to Filip masakrowal mnie od środka. Chciało mi się wyć z bólu:-(

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:55   #1046
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
to kiedy porodzik?

A ja nie mam zwierzątka

Czekam na poniedziałek, aż mój lekarz wróci z urlopu

Masz faceta- to prawie jak zwierz

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41578933]Moje koty i w pierwszej i drugiej ciąży są strasznie przymilaskie i ciągle do mnie łaszą, śpią ze mną i za mną chodzą... A najbardziej lubią wdrapywac się na brzuch i mruczeć fajne musi mieć wtedy Leoś wibracje [/QUOTE]

No kociaki to się inaczej zachowują Pies tylko się przytula i dziwnie mnie obserwuje

Cytat:
Brawa za tydzień i ja poprosze kawusi - tzn własnie sobie robię ale nie mam nic słodkiego do niej wiem, to problem wagi zerowej ale dobija mnie jak złamany paznokieć u Neni

To Cię pociesze, e ja przy cukrzycy musze pić bez cukru

Zjadłoby się cos słodkiego i słodka kawusie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 08:58   #1047
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co ja nie wiem za co mnie pokaralo na koncowce ciazy. No nie mam skurczy, rozstepow, nie puchna mi nogi, za to dziad sie przypaletal. Po poludniu bede miala masc bo mi babka w aptece sciagnie. Nosz jaka zla jestem. Ostatnio mini dziada mialam po porodzie i nawet go nie czulam, przypadkowo go odkrylam! A teraz...

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:00   #1048
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja nie wiem za co mnie pokaralo na koncowce ciazy. No nie mam skurczy, rozstepow, nie puchna mi nogi, za to dziad sie przypaletal. Po poludniu bede miala masc bo mi babka w aptece sciagnie. Nosz jaka zla jestem. Ostatnio mini dziada mialam po porodzie i nawet go nie czulam, przypadkowo go odkrylam! A teraz...

nie jesteś sama, ja miałam takiego malutkiego, ale mi się powiększył w ciąży i tak strasznie mnie denerwuje zacznę go smarować masciami po porodzie i oby szybko się wchłonął jakoś
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:01   #1049
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
mój niestety też nie może mieć wolnego więc od powrotu do domu siedzę całymi dniami sama a tż wraca przed 22

ło
Karolka a jak Ty sie wogole juz czujesz?
Rana ciągnie/boli?

Mala ladnie juz ciągnie cyca?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:01   #1050
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dzis opierniczylam meza...bo co ide do wc to on....."co misiu?gdzie idziesz?" Powiedzialam,ze jak bede rodzic to mu dam znac
ja ciągle słyszę "nie przewróć się", "ostrożnie", "uważaj na siebie", wiem że w ciąży zrobiłam się sierota, ale bez przesady, a pytanie gdzie idziesz, o 2 w nocy mnie poprostu zabija

Cytat:
]A no i dzisiaj mam trochę lepszy humor, dzieki dziewczyny za wszystkie wczorajsze słowa Nie nastawiam się na poród dzisiaj, ani jutro, ani nawet pojutrze. NIech Tomus siedzi póki mu dobrze, ja po prostu mam już dosyć i wczoraj był taki dzien gdzie bym go siłą wyciągnęła najchętniej Tz ostatnio dla mnie jest naprawdę dobry, chyba cała sytuacja, która się nałożyła + finanse to było za dużo w pewnym momencie jak na nas.
problemy zbliżają i cementuja związek, jak byłam w 5 miesiący ciąży, szef mojego tż stwierdził, że sprzedaje firmę, założył nową- zajmująca się tym samym, z tym że zatrudnił wszystkich na umowe zlecenie. To był dla nas ciężki czas, bo zaczeło se kompletowanie wyprawki, brzuch sie pojawia, dziecko niedługo, a on w jakiejś małej firmie, bez umowy, z dnia na dzien może stracic pracę do tego jeszcze inne problemy. W dodatku jakoś zabrakło mi w tym wszystkim wsparcia rodziców, co się żadko zdarza, bo tacy nie są. Włączyła mi sie straszna panika jak sobie poradzimy. Mąż znalazł prace w 1,5 miesiąca i to lepszą, w dużej firmie, za lepszą kasę, zatrudniony na normalnych warunkach. Ja jestem spokojna bo wiem że sobie poradzimy, a w trudnych chwilach mogę liczyć na niego, nawet jak płacze bez powodu. Wiec problemy zbliżają i fajnie że w trudnej sytuacji możesz na niego liczyć.

ale sie rozpisałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości