|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ja swojemu mężowi dałam prosty wybór: albo będzie kąpał i usypiał małego albo od rana się z nim bawił jak wstanie o 4-5. Wybrał to pierwsze i tym sposobem ja mam wolne wieczory i mogę odpocząć albo pójsc spac o 21
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4082 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam fajną teściową. Ale w sobote była przy kąpieli i powoli mnie szlak trafiał ![]() -przemywała dzieciom buzie w środku i język wodą z wanny w której dziecko się kąpało i jej dzieci NIGDY nie miały pleśniawek (ani jej córki) -jej dzieciom tata zatykal uszy do kąpieli i głowa była zamoczona (ale to musiało być nieprzyjemne słyszeć taki szum) i NIGDY nie były chore itd itd itd itd itd itd ![]() na szczęście jej dzieci się darły ![]() Dostałam dziś skierowanie na tsh i morfologię dla mnie i Kamilka ![]() i dowiedziałam się że jak będę chciała dokarmiać to bebilon pepti nie będzie refundowany bo wlasnie trzeba mieć te wszystkie badania. A Nawet nie mam jak ich zrobić bo jako że ani ja ani młody nie dostaje nabiału to w badaniach nie wyjdzie ![]() ale ogólnie cena pepti wychodzi tak samo jak zwykłego, z porównaniem do HA które jest droższe Mały ostatnio płaczliwy strasznie, całe imieniny mojego brata przepłakał bo był zmęczony a nie chciał zasnąć ![]() i książeczki nie było w empiku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a próbowałaś mu wyrobić jakiś system zasypiania? Może np wózek czy w bujaczku? Tak sobie myślę że jakby się przyzwyczaił to może by tak zasypiał. Moja siostra miała taką wymagającą córke i bujaczek był wybawieniem dla niej Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4083 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami
![]() My po chrzcinach - uffff dobrze, że już po ![]() Maksiu w kościele był baaardzo grzeczny, spał słodko u mamusi na rękach a jak go ksiądz po główce woda polewał to się obudził i patrzył ze zdziwieniem. Chyba mu się kąpiel przypomniała, że tatuś tak po główce woda polewa - tylko pora jakaś nie ta i miejsce. Na przyjęciu trochę płakał, ale ogólnie był baaaardzo dzielny i baardzo jestem z niego dumna. A teraz fotki: 1. mój ukochany śmieszek 2. obiecałam, że pokaże kiecke więc wstawiam fote- niestety na ten moment tylko takie mam Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-07-01 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4084 | |||
Wtajemniczenie
|
Dżem dobry
![]() ![]() Krzyś podsypia jeszcze, bo rano wstał o 6 i brzuszek Go bolał ![]() ![]() (Kurczę, codziennie rano po jedzeniu pręży się, stęka, popłakuje... Czy to po prostu po całej nocy niejedzenia dostaje nagle porcję i tak organizm reaguje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, co to jest, w połowie ciąży coś podobnego przechodziłam. Samo przeszło, ale było strasznie, nawet krojenia chleba sprawiałomi ból... ![]()
![]() |
![]() |
#4085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o już są ![]()
![]() |
![]() |
#4086 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i zdrUfka ![]() no jak zamowie .. eh ale wpierw trza zalozyc konto .. eh moze na all takie cos wypaczam ![]() Cytat:
![]() az mamusi rosna ''piorka'' ![]() ![]() no i mnie syncio tez poznaje - ale on chyba towarzyski - bo do kazdego kto sie do niego odezwie USMIECH na cala twarz i nie plakusia jak sie ''zmienia'' miejsce polozenia na rekach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() INO KAJ SA TE FOTY ... ?? ![]() czekam szczegolnie na ta kiecke edit bo widze ze foty juz sa - no jaki Przystojniacha z Maksia uLaLaLaLa ![]() a kieciuszka ma fajny kolor - i ladnie lezala ![]() nestelle - o 7 i to we wakacje ![]() ![]() ![]() Wstalam o 10.15 ... odwracam sie Paczam a Emilian juz nie spi - prowadzil bardzo ozywiona rozmowe z sufitem ![]() ![]() oswianka zjedzona - pastylki wziete, tutaj nadrobione ![]() zyc nie umierac haha Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-07-01 o 10:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4087 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Mój Jaś kończy dziś 4 miesiące! ![]() ![]() Malpka, buzi dla Karolka ![]() Idę czytać co naskrobałyście bo mam zaległości od piątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4090 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobote też się pokłóciliśmy bo myślalałam, że skoro ma dzien wolny to mnie troche odciąży. A ten jak wyszedł z domu po 11 to wrócił o 19. Najpierw łowił ryby, potem grał w piłke i pił piwo z kolegami. I zdziwiony że ja zła chodze no bo przeciez on ma wolne. No kurr... też bym chciała mieć wolne. No ale nic. On nie bardzo się umie do błedu przyznać słownie ale w niedzielę sam z siebie postanowił Kingę polulać i sie nia pozajmować żebym trochę pospała. Czyli moje wywody jakis skutek odniosły ![]() Faceci to faceci, cudów nie ma co wymagać ![]() No i może jakos tak bez nerwów. Żeby nie mówic Ty jestes taki i taki bla bla bla, dzieckiem sie nie zajmujesz bla bla bla. Tylko np. bardziej opowiedziec co Ty czujesz... Że jesteś zdenerwowana i zmęczona i że bardzo pomoc Tż bys doceniła. Ich bardziej pochlebstwami trzeba niz krzykiem bo na mojego krzyk to jak płachta na byka działa i zwykle po prostu nie słucha albo wychodzi... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dostałam 2 torby ciuszków dla Kingi na już, a ona ma ich tyle, że nie nadążam ubierać heheh |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4091 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja chodze jak wsciekły byk gdy mi cos nie pasi a TZ sie tego boi. co do kapieli, to nawet jak TZ wroci minute przed kapiela to myje tylko rece i odrazu wszystko przygotowuje-kapiemy razem. i mimo ze pracuje fizycznie po 14h to i tak kolacja musi poczekac, na szczescie nie narzeka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak robiłyscie chrzciny? bo ja chce zrobic w lokalu zeby zjesc obiad i miec z glowy... nie mam zamiaru przenosic imprezy do siebie i patrzec na schlane chlopy, na dodatek robic kolo nich, nie mowiac o kosztach... wypada zjesc obiad, napic sie troche wodki i isc do domu? bo jak mam zaprosic po do domu to juz lepiej w domu zrobic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Co do narzekań na TŻ to ja też dołączę, bo mnie zdenerwował ostatnio. Jest teraz na 2 tygodniowym urlopie OJCOWSKIM jak nazwa wskazuję ma go tylko i wyłącznie dzięki Filipkowi! Więc miałam nadzieję, że więcej się zajmie małym w dzień ale gdzie tam on cały czas ma coś do zrobienia. A nawet jak bawi (wczoraj miał cały dzień) to położy go na łóżku jak leży nie płaczę to on mówi że idzie to czy tamto zrobić popatrz na Filipa, bo leży grzecznie, za chwilę zaczyna marudzić Tż-ta oczywiście nie ma więc biorę i się zajmuję małym a potem mi powie że przecież cały dzień bawił
![]() No ale kąpie zawsze on, ja tylko 4-5 razy jak do tąd, obcinać paznokcie mówił, że nie będzie bo się boi ale ostatnio spróbował i powiedział, że mu się spodobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anika - wszystkiego najlepszego kochana! ![]() Kasia - zdrowiej i wypoczywaj! ![]() Nestelle - mam takie samo zdanie o szczepieniach i o rotawirusie ![]() U nas Michaś chory ;( mamy antybiotyk moje karmienie piersią go nie uchroniło i zaraził się od Julki. Moja mama też była przeziębiona i mój mąż zakatarzony. Biedny tak kaszle wykrztuśnie i ma taką chrypkę, że jak płacze to jak malutki kotek, taki głosik ma ![]() ![]() Wczoraj to kilka razy płakałam, tak mi go żal. Nie uchroniłam go ![]() Biedny, taki malutki i antybiotyk. Nie wiem, może za cienko go ubierałam, albo za długo na dworze jest. Sama nie wiem co zrobiłam nie tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wprawdzie u nas było tylko 11 osób, ale nie wyobrażam sobie stać jeszcze przy garach i to przygotowywać a potem latać pół dnia kuchnia-pokój i wszystko nosić, donosić, wynosić, przynosić itp. itd. jak to na imprezach bywa. Myślę, że obiad a potem ew. kawka i wódeczka jak ktoś będzie się chciał napić i to wszytsko w lokalu, jest jak najbardziej ok. Ja raczej bym nie przenosiła imprezy do domu. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-07-01 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4097 |
MBZ♥
|
Alliw
![]() Luna my robimy w sobotę chrzciny, potem w restauracji mamy obiadokolację, ciasto, tort i wsio ![]() Strippi ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-07-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4098 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4099 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Smutno mi sie dzis zrobilo. Roczpoczelam swoj ostatni miesiac urlopu macierzynskiego. ![]() Cytat:
![]() ale jest i troche stres, ze akurat polskiego nie chwyci. Bo mam tak jak Moderna, ze jestem jedynym zrodlem polskiego dla Milenki. No ale, nie ma co panikowac na zapas. Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-07-01 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chopa nie mam - ale juz nie jedne ''okazy'' przerabialam ![]() co do chrzcin - ja bd robila w BN wiec tylko wiecej sie ugotuje aaa 23 osoby boshe - przy stole sie zmieszcza bo sie dostawi drugi ale gdzie ja pomieszcze 7 osob z innego miasta ahaha ![]() Cytat:
![]() ![]() no lecem bo sie Mlody obudzil idem na centrum - po skelpach pochodzic a pozniej zaniesc siostrze rogaliki ![]() do pozniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4101 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla miski ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4102 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() brzuszek ją boli jak puszcza bączki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lunka Ty ten debridat na co używasz dokładnie? są efekty? po jakim czasie? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Na pewno od brzucha bo zawsze idą bączki zaraz po tym. Zęby nie bo próbowałam jej podać pedicetamol i zobaczyć czy to jednak może coś innego ją boli i było tak samo. Zobacze jak skończe butle debridatu czy coś pomoże. Jak nie to pójde do lekarza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- a koper?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Wtajemniczenie
|
nie dziala. Teraz probuje rumianek ale tez nie widze zmian. yh
![]() |
![]() |
#4105 |
MBZ♥
|
Liwka u nas też się czasem zdarzy przed bączkiem takie spięcie i płacz:/ daję Roszpunce do picia właśnie rumianek, wodę, koperkową. A Wy na mm jesteście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
Liwka, może trzeba mm zmienić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na chwilę, bo od wczoraj Nikoś ma straszne problemy z brzuszkiem. Ma mega zatwardzenie. Jak robi kupę to aż płacze i taką twardą kupę robi. Ale na szczęście tż udało się go przepoić rumiankiem ( bo do tej pory wziął łyk i płakał i wrzeszczał ) i idzie mu coraz lepiej. Już nawet zrobił taką trochę rzadszą kupkę.
Jak zaśnie to postaram się poczytać ![]() Aaa i byłabym zapomniała: SCHUDŁAM 2 KG przez ten tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4108 | |
Wtajemniczenie
|
Tak my tylko na mm. jeżeli za tydzień nie bedzie poprawy to tak zrobię. Zmienię mleko. Ale na jakie? Karmie bebiko zwykłym.
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
---------------------- Misia leży na brzuszku na moich nogach a ja nimi bujam. Tak jej się podoba ze juz ponad pol godziny ja bujam i zasnela haha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
nyaa
![]() Boshe co mnie naszlo by isc - ja Pindu .. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że skoro to nie jest jakieś mleko specjalistyczne (jak np.dla skazowców) to masz tak duży wybór, że nie czekałabym jeszcze tygodnia... Bo jeśli to wina mm to po co Misia ma się męczyć. Ja karmię piersią to się za bardzo nie znam, ale przez pierwsze 2-3 tyg. zanim okazało się że Kinia nie toleruje mleka krowiego to dokarmiałam bebilonem. Nawet całkiem jej to mleko podeszło. Ale zawsze możesz tez zapytać w aptece czy lekarza. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-07-01 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.