Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 11:02   #4651
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Jak cytologię to ją się powinno robić w połowie cyklu mniej więcej, mnie ginekolog kazała przyjść 3-5 dni po zakończeniu krwawienia.

Ja ostatnio przerzuciłam się na ginekolog na nfz, starsza babka, ale świetna, życiowa i bardzo miła A 200 zł zostaje w portfelu - rok temu musiałam na raz na ginekologa wydać 500 zł - wizyta, usg, usg piersi, badania krwi.
Teraz dostaję skierowania na wszystko i nie narzekam
ja raz w zyciu byłam prywatnie u ginekologa bo była poważna sprawa (test ciążowy pokazał nam 2 kreski no i trzeba było szybko sprawdzić co i jak) a tak to zawsze chodzę na NFZ i nawet by mi do głowy nie przyszło żeby chodzić prywatnie
no ale to nie będzie cytologia tylko pobranie czegoś tam do badania (mam nadżerkę która nie chce zniknąć nawet po bardzo silnych lekach) więc chyba po prostu pójde i spróbuję się zapisac na następny poniedziałek
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:07   #4652
handzia600
perfumowe ADHD

hej

dopiero wstałam leniuch.
A ja na dzisiaj nie mam żadnych planów. Siedzę i nic nie robię...
Ja czekam na @ kolejny tydzień może w tym mi się poszczęści
Stary 2013-07-01, 11:09   #4653
Martika654
Rozeznanie

Ja lecę do Tż, ale jak zajdę to i tak Go jeszcze nie będzie więc wrócę do Was
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:29   #4654
Opiumalfa
Zakorzenienie

Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

O matko! Dopiero sie obudzilam

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:29   #4655
misia880
Zakorzenienie

Witam sie z pracy
cały dzień spędzam dzis na przeszukiwaniu ofert pracy.
chyba mam doła.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:41   #4656
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
właśnie wpadłam na ofertę jednorazowych aparatów analogowych o 27 klatkach i tak sobie myślę czy kupić kilka aby postawić na stoły , goście by mieli zabawę a ja pamiątkę od nich
Ja kiedyś o tym myślałam, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że a) u mnie mało kto robi swoim aparatem zdjęcia, b) zbędny wydatek jak toś cyknie swoim to nam wyśle

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

niestety ja i Tż mamy zupełnie inny gust co mnie strasznie martwi
zawsze to co jemu sie podoba dla mnie ejst tragiczne i odwrotnie - boje sie, że jak mnie zobaczy tego dnia to mu sie nie będe podobać... a zakładac sukienke w ktorej nie bede sie dobrze czuła tylko aby go zadowolić jest bez sensu moim zdaniem.... ehhh... oby tak nie było! licze na to, że jednak mu sie spodobam
Ja myślę, że tego wyjątkowego dnia na pewno mu się spodobasz

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Okazuje się ze w danym kościele ślubów udziela proboszcz, którego kazania bazują na masonerii i polityce. Musimy mieć zrobiony kurs ten z liceum (tz nie ma), do tego nauki + poradnia + egzamin z przykazań i takich tam. Nie udało nam się spotkać z ksiedzem, u którego chcielibyśmy brać slub, ale uprzedził ze takie sprawy to z proboszczem. Nawet jeżeli wybierzemy inna parafię to tz musi zdać egzamin u swojego proboszcza.
Co za ksiądz przecież to jakaś paranoja jest...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy na zakupach to przechodziłam obok pralni i zobaczyłam przepiękną suknię ślubną na manekinie! Aż dech mi zaparło!
Zdjęcie w załączniku
U mnie w mieście lepsze cudo stoi

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Przyjde do znów będę wysyłać cv z nadzieją, że ktoś się odezwie
A jutro ciezki dzien bo rano wizyta u psychologa, a po południu u psychiatry niech już się to wszystko skończy (czyt. obym już znalazła prace)

A póki co, miłego dzionka
Szukasz i szukasz, ktoś się wreszcie odezwie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Spróbuj chociaż I fazę, 14 dni. Jest to najbardziej rygorystyczna faza ale efekty są mega. Jeśli będziesz trzymać się zasad to naprawdę możesz się zdziwić
Ja za pierwszym razem schudłam 6 kg w 12 dni i przeszłam do II fazy. Rozmiarowo z 42 do 38.
Trzeba czytać etykiety bo nawet w korniszonach jest cukier, w ketchupie, musztardzie.
To jest niezdrowe

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Ok skoro jesteście takie obcykane w dietach to mi doradźcie, ważę 60kg, mam 180cm góra rozmiar 36,dół 40. Chciałabym z dołu zejść do 38 ujedrnic pupę i pośladki - co byście radzily??
Pierwsza kwestia jest taka, że budowy nie zmienisz. Mel B jak ktoś tu wspominał ma fajne ćwiczenia i do tego przyjemnie się jej słucha, na youtube są. A co do diety to polecam przeczytać wizażowy dział dietetyka - wszystko ładnie w kupie jest opisane, jak powinna wyglądać dieta redukcyjna. a w wątku nasze codzienne jadłospisy jest mnóstwo inspiracji na posiłki.

Cytat:

Jeśli masz szeroki rozstaw bioder to niewiele da się zrobić.
Z ćwiczen polecam Mel B - nogi i pośladki. Łącznie 20 min, efekty widać dość szybko.
Właśnie, Mel B jest super

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile. Trzymajcie prosze kciuki, moj dziadek ma o 12 operacje, a ja pale fajkę za fajka z nerwów :rolleyes
wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie z pracy
cały dzień spędzam dzis na przeszukiwaniu ofert pracy.
chyba mam doła.
Główka do góry pozytywne nastawienie najważniejsze - praca się znajdzie Spróbuj też wysyłać cv do firm które się nie ogłaszają
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:45   #4657
handzia600
perfumowe ADHD

a ja od dzisiaj zaczynam dietę !! dietę na której ostatnio w 8 tyg zrzuciłam 7kg ale niestety znowu kilka kg przybyło
moja cudoooowna dieta to jeść wszystko ale w bardzo ograniczonych porcjach i ćwiczyć , tadaaam

no i bez fast fooodów i słodyczy , gazowanych napoi
Stary 2013-07-01, 11:50   #4658
201605100
Konto usunięte

Cytat:
a ja od dzisiaj zaczynam dietę !! dietę na której ostatnio w 8 tyg zrzuciłam 7kg ale niestety znowu kilka kg przybyło
moja cudoooowna dieta to jeść wszystko ale w bardzo ograniczonych porcjach i ćwiczyć , tadaaam

bardzo rozsądne podejście
ja też od dzisiaj zaczynam, już się pomierzyłam, zrobiłam zdjęcia i za miesiąc porównanie
Stary 2013-07-01, 11:52   #4659
Martika654
Rozeznanie

Cytat:

Powodzenia na Diecie !! Ja na swojej ciągle się trzymam, chociaż przez @ ciężko mi się zmotywować ;/

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ja też od dzisiaj zaczynam, już się pomierzyłam, zrobiłam zdjęcia i za miesiąc porównanie
O a na to nie wpadłam, żeby zrobić pomiary
Stary 2013-07-01, 11:55   #4660
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

I już ??? Poważnie? Super rezultat
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:58   #4661
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
Powodzenia na Diecie !! Ja na swojej ciągle się trzymam, chociaż przez @ ciężko mi się zmotywować ;/

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

O a na to nie wpadłam, żeby zrobić pomiary
polecam zrobić zdjęcia, to dopiero motywuje jak się widzi różnicę w wyglądzie ciałka
Stary 2013-07-01, 12:00   #4662
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
polecam zrobić zdjęcia, to dopiero motywuje jak się widzi różnicę w wyglądzie ciałka
Tylko ja się boję spojrzeć na moje aktualne...prawda mogłaby zabić
Stary 2013-07-01, 12:00   #4663
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest niezdrowe
Nie do końca.
Niezdrowe jest głodzenie. Tutaj I faza trwa tylko 14 dni i nie można jej przedłużać. Kg spadają na skutek zmiany żywienia, organizm się oczyszcza. Później gubi się 0,5-1 kg/tydzień, w zależności od wagi.
SB to jedna z najzdrowszych diet.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:02   #4664
KaEs
Wtajemniczenie

piękna suknia gdyby była biała mogłaby byc na ślub http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/9145727 - no oczywiście musiało mi zablokować lik - wobec tego wstawiam w załącznika

Świat-Katarzyny ja bym na Twoim miejscu porobiła badania, bo jeżeli przyczyna 'tycia' jest inna to typowe diety moga nie pomóc. także pierwsze co: badania, czy wszystko jest w porządku, skoro nawyków żywieniowych nie zmieniłaś, ruch taki jaki był jest nadal... albo udałabym się do dietetyka, no i ćwiczenia systematycznie. Rzeczywiście na zdjęciach widać, że troszkę Ci się przytyło, ale bez przesady wciąż masz fajną figurę. Jeżeli ktoś Ci na blogu wypisuje nieprzyjemne komentarze - zlej je. Nie każdemu musisz się podobać i na pewno nie jesteś gruba! Nie wiem co Ty sobie ubzdurałaś.A i sorki, że dopiero teraz o tym, ale teraz miałam czas by przysiść na spokojnie i ocenić, czy nie przesadzasz i uważam, że przesadzasz ale rozumiem - też lubię wynajdować u siebie rzeczy, które akurat dla innych wydają sę być bzdurą - to chyba typowa cecha kobieca.

Dorzucam jeszcze fajny wystrój drzwi może któraś skorzysta

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-07-01 o 12:11 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:12   #4665
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
Tylko ja się boję spojrzeć na moje aktualne...prawda mogłaby zabić
to naprawdę napędza do działania w załączniku zdjęcie przykładowe (znalezione necie)

Cytat:
Nie do końca.
Niezdrowe jest głodzenie. Tutaj I faza trwa tylko 14 dni i nie można jej przedłużać. Kg spadają na skutek zmiany żywienia, organizm się oczyszcza. Później gubi się 0,5-1 kg/tydzień, w zależności od wagi.
SB to jedna z najzdrowszych diet.
Może i najzdrowsza, ale ten spadek 6 kg w 12 dni do mnie nie przemawia. Przypuszczam, że w większości to woda, ale ja i tak uważam, że najlepsza dieta to mniej żreć, więcej ruchu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 943250_205515122905555_727931810_n.jpg (33,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-07-01, 12:17   #4666
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
to naprawdę napędza do działania w załączniku zdjęcie przykładowe (znalezione necie)

Może i najzdrowsza, ale ten spadek 6 kg w 12 dni do mnie nie przemawia. Przypuszczam, że w większości to woda, ale ja i tak uważam, że najlepsza dieta to mniej żreć, więcej ruchu
O mamuniu !! Jak ja chciałabym takie efekty mieć !!!
Stary 2013-07-01, 12:18   #4667
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jem BARDZO mało, mimo to do szczupłych nie należę. Od lat uważam że najlepszą drogą jest właściwy dobór składników.
Byłam w Chinach, jadłam mega dużo, po oficjalnych obiadach ledwo siedziałam, mimo to schudłam 3 kg w tydzień. Jadłam warzywa i mięsa.

Stary 2013-07-01, 12:20   #4668
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Ja nie mam problemu z pomponikami cyz żurawiami bo sala wysoka na kilka metrów i musiałabym sobie zrobic ściankę wspinaczkową żeby je zawiesić

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
handzia, ja to z ironią napisałam
uff.. troszkę się przestraszyłam, ale chciałam Ci zaproponować, że Ci taką załatwię bo u mnie w sh od kilku miesięcy wisi coś podobnego

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Hej!

Dziś wolne i mam piękna pogodę przygotowania stoją w miejscu.. zastanawiamy się kiedy i gdzie wyjechać na urlop
zazdroszczę pięknej poogody.. u mnie okropna zimno jak w listopadzie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile. Trzymajcie prosze kciuki, moj dziadek ma o 12 operacje, a ja pale fajkę za fajka z nerwów
trzymam mocno !

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
O matko! Dopiero sie obudzilam
Chyba dziś wszystkim się tak pospało

Tż mi oznajmił w ubiegłym tyg, że mnie zabiera na wakacje do Łeby (22 lipca) a ja zonk zamiast się ucieszyć to się zmartwiłam moim zaniedbanym ciałem od dziś robię przysiady, podobno dobrze działają na pupę
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:22   #4669
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
I już ??? Poważnie? Super rezultat
wiesz.. znalazłam te 4 miesiące temu super dietę wysokobiałkową co gwarantowała olaboga 10kg w miesiąc , tak się na nią napaliłam że siostra cioteczna , która ma chłopaka kulturystę strasznie się zmartwiła i podała mi jego żeby przetłumaczył. Niby dał mi jakąś tam dietę ale dla mnie diety są za drogie .... Wolę jeść to co wszyscy ale w bardzo małych ilościach , zero cukru , słodyczy , czipsów , fastów , makarony w małej ilości jaki i pieczywo , zero kolorowych napoi i zero owoców. Dodatkowo (bo ta dieta nic sama nie da ) chodziłam 4 razy w tygodniu na basen po 2 godziny (ciągle pływając) , kupiłam w sklepie z odżywkami ogromne tabletki tzw. termogeniki które w składzie mają sporą dawkę kofeiny , guaraniny , zielonej herbaty , skórki pomarańczy itd. mają za zadanie pobudzać i wytwarzać ciepło które potrzebuje spalania kalorii (tłuszczyku) no i brałam je od razu po przebudzeniu , 30min przed obiadem lub treningiem jeżeli tego dnia takowy miałam.
Stary 2013-07-01, 12:32   #4670
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
:

Tż mi oznajmił w ubiegłym tyg, że mnie zabiera na wakacje do Łeby (22 lipca)
Ja od 15 lipca do 21 będę w Łebie ale wolałabym w góry ...

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:33   #4671
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ja jem BARDZO mało, mimo to do szczupłych nie należę. Od lat uważam że najlepszą drogą jest właściwy dobór składników.
Byłam w Chinach, jadłam mega dużo, po oficjalnych obiadach ledwo siedziałam, mimo to schudłam 3 kg w tydzień. Jadłam warzywa i mięsa.
Oczywiście, że tak. Wiadomo, że osoba z gorszą przemianą materii musi się bardziej natrudzić, żeby schudnąć. Ja też jem mało. Ale wiem, że jak odstawie chleb na kolację, słodycze i poćwiczę to schudnę bez rewolucji w codziennym jadłospisie
Cytat:

zazdroszczę pięknej poogody.. u mnie okropna zimno jak w listopadzie

Tż mi oznajmił w ubiegłym tyg, że mnie zabiera na wakacje do Łeby (22 lipca) a ja zonk zamiast się ucieszyć to się zmartwiłam moim zaniedbanym ciałem od dziś robię przysiady, podobno dobrze działają na pupę
U mnie też ładnie
podobno trzeba z obciążeniem robić ale nie wiem bo jeszcze nie próbowałam ja planuję zrobić wyzwanie z załącznika i wrzucam jeszcze znalezione w necie zdjęcie po miesiącu robienia przysiadów(nie wiem jaka częstotliwość i ilość)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przysiady.jpg (36,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_sport-i-fitness_efekt-miesiecznych-przysiadow_6676490.jpg (53,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-07-01, 12:38   #4672
anannke
Zakorzenienie

dziewczyny daje wam znać że żyję i o was pamiętam. Postaram się dziś was nadrobić i wrócić do was

pod koniec tygodnia wyprowadzałam się do domu z krk i miałam masę roboty z tego powodu a potem się strasznie pochorowałam. Tragicznie bolała mnie głowa, niedobrze, gorączka, wymioty... dopiero teraz mi coś lepiej...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:40   #4673
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Przytyłam z 5 kg przez ostatnie kilka tygodni - na razie zrzucam na cięzką sesję - zobaczymy co będzie dalej - jak teraz tez nie bedzie efektów to wybiore się do dietetyka i na badania
podjełam męską decyzje - od teraz lekko - a od przyszłego pon SB (musze sie do niej przygotować)
A co z pomidorami? można jeść?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:43   #4674
handzia600
perfumowe ADHD

mnie motywuje to że brakuje mi 5 cm aby zmieścić się w suknię
Stary 2013-07-01, 12:45   #4675
201605100
Konto usunięte

Cytat:
mnie motywuje to że brakuje mi 5 cm aby zmieścić się w suknię
to jest porządny motywator ja najpierw chcę pozbyć się oponki a potem będę szukać sukni
Stary 2013-07-01, 12:47   #4676
karoolecka
Zadomowienie

KaEs ooo, ale się wymienimy koniecznie zostaw tam ładną pogodę !
mnie góry jakoś nie pociągają.. wolę leżeć plackiem, jak spacerować - leniuch ze mnie

alucior wow ! jeśli to serio tylko po miesiącu, to już mnie tu nie ma ! idę robić przysiady
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:48   #4677
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Przytyłam z 5 kg przez ostatnie kilka tygodni - na razie zrzucam na cięzką sesję - zobaczymy co będzie dalej - jak teraz tez nie bedzie efektów to wybiore się do dietetyka i na badania
podjełam męską decyzje - od teraz lekko - a od przyszłego pon SB (musze sie do niej przygotować)
A co z pomidorami? można jeść?
Pomidory można. Można większość warzyw, z wyjątkiem ziemniaków, marchwi, buraków, kukurydzy. Generalnie zakazane są warzywa z wysokim IG, chyba powyżej 30 ale trzeba sprawdzić bo dokładnie nie pamiętam. Można poznać po smaku - te z wysokim IG są słodsze

Stary 2013-07-01, 12:49   #4678
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
to jest porządny motywator ja najpierw chcę pozbyć się oponki a potem będę szukać sukni
ja już ją mam więc wypadałoby mieścić się w nią jak schudnę to jeszcze z cyców spadnie , nie wiem co wtedy zrobię z gorsetem
Stary 2013-07-01, 12:52   #4679
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobiłam zdjęcia na początku miesiąca, ale przez ostatni tydzień nie chodziłam na siłownię, bo miałam problemy z nogą i stwierdziłam, że dopiero po kolejnym miesiacu zrobię zdjecia porownawcze

Cytat:
w zeszłym roku co chwilę zdjecia robiłam, taka napalona byłam

Cytat:
wiesz.. znalazłam te 4 miesiące temu super dietę wysokobiałkową co gwarantowała olaboga 10kg w miesiąc , tak się na nią napaliłam że siostra cioteczna , która ma chłopaka kulturystę strasznie się zmartwiła i podała mi jego żeby przetłumaczył. Niby dał mi jakąś tam dietę ale dla mnie diety są za drogie .... Wolę jeść to co wszyscy ale w bardzo małych ilościach , zero cukru , słodyczy , czipsów , fastów , makarony w małej ilości jaki i pieczywo , zero kolorowych napoi i zero owoców. Dodatkowo (bo ta dieta nic sama nie da ) chodziłam 4 razy w tygodniu na basen po 2 godziny (ciągle pływając) , kupiłam w sklepie z odżywkami ogromne tabletki tzw. termogeniki które w składzie mają sporą dawkę kofeiny , guaraniny , zielonej herbaty , skórki pomarańczy itd. mają za zadanie pobudzać i wytwarzać ciepło które potrzebuje spalania kalorii (tłuszczyku) no i brałam je od razu po przebudzeniu , 30min przed obiadem lub treningiem jeżeli tego dnia takowy miałam.
dlaczego zero owoców? jeden dziennie pasuje zjeść
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:53   #4680
201605100
Konto usunięte

Cytat:
KaEs ooo, ale się wymienimy koniecznie zostaw tam ładną pogodę !
mnie góry jakoś nie pociągają.. wolę leżeć plackiem, jak spacerować - leniuch ze mnie

alucior wow ! jeśli to serio tylko po miesiącu, to już mnie tu nie ma ! idę robić przysiady
ja się łudzę, że po miesiącu będę mieć takie efekty

Cytat:
ja już ją mam więc wypadałoby mieścić się w nią jak schudnę to jeszcze z cyców spadnie , nie wiem co wtedy zrobię z gorsetem
krawcowa pomoże z gorsetem

myboyismine hehe ja mam tylko nadzieję, że zapał mi szybko nie minie, a to bardzo możliwe jest btw fajny nick

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-07-01 o 12:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości