Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 12:24   #4741
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele mój Tata ktory twierdzi, ze dziecmi zmarnowalam sobie życie, ze nie uważałam i będę też cierpieć tak jak on z moja Mama (tata zginął tragicznie 12 lat temu w wypadku) bo wpadli (tak było ale razem fajnie im się życie ułożylo). Potem ze zaczęłam rodzic w 23tc i nie byłam z Łukaszem, on miał mnie za nic a ja byłam sama ze wszystkim, albo gorzej-bez niczego. Bardzo dużo cierpienia. Miałam ochotę się nie obudzić. Nigdy.

Nemosku tulam
Anoula Powodzenia!

Dziewczyny mi chyba po prostu nie jest dane bezstresowo dojsc do końca.
Przepraszam

Issia walic taka szefowa. Miałabym ja gdzieś.

Beatka ja o moja mloda sie nie martwię. Ona będzie się dobrze bawić, a ja w końcu chlew ogarne i bez pospiechu zrobię co musze.
Gorzej ze musze ja jeszcze spakowac...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziś po prostu masz zły dzień, ale widać po tobie że jesteś silna kobietą i poradzisz sobie choćby nie wiem co, wiem to po tym jak napisałaś którejś dziewczynie że porozmawiałabyś z jej teściową przez godzine to by zmieniła zdanie czy jak to tam było\;0 i to mi sie podobało
A może też zbyt wieloma rzeczami się zamartwiasz? bo wiadomo że jak coś nie idzie, to potem piepszy się wszystko, bo nieszczęścia zapiepszają stadami, jak to się mówi.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:25   #4742
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

A w ogóle moja mama choruje na wzwc. Wykryte po 30 latach od zakażenia. A żeby było smieszniej od wykrycia minęło już poltora roku ale wizyty typu hepatolog, szpital, biopsja tyle trwaja

I dziś jedzie na wizytę żeby dostac kwalifikacje do leczenia, bo to w naszym pięknym kraju wcale nielatwe. Czekała na to od wyników- w lutym. Myślę ze to tez mogło mieć wpływ na mój niepokój.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:30   #4743
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
A w ogóle moja mama choruje na wzwc. Wykryte po 30 latach od zakażenia. A żeby było smieszniej od wykrycia minęło już poltora roku ale wizyty typu hepatolog, szpital, biopsja tyle trwaja

I dziś jedzie na wizytę żeby dostac kwalifikacje do leczenia, bo to w naszym pięknym kraju wcale nielatwe. Czekała na to od wyników- w lutym. Myślę ze to tez mogło mieć wpływ na mój niepokój.

Napewno miało,martwisz się o nią, jest ci bardzo bliska , to zrozumiałe, pamiętaj że my też jesteśmy tu po to żeby wysłuchać i próbować poradzić. A ty masz prawo mieć zły dzień. A mama mieszka daleko od Ciebie?
Stary 2013-07-01, 12:31   #4744
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Beatka tak, jestem jędzą dla głupich ludzi. I potrafię im się skichać do głowy jak mnie wkurzą albo postępują nie fair wobec drugiego człowieka.
Ale to wszystko dlatego właśnie, że trafiam na każdym kroku na idiotów i nieuczciwych durni.
A ja od ludzi oczekuje wyłącznie uczciwosci i szczerości. Tym się kieruję.
Tylko widzisz, zawsze łatwo jest bronić cudzego, gorzej swego.

Mama mieszka jedną ulicę dalej.

Kyte ja generalnie sypiam dobrze, chyba nadmiar emocji.
Od kilku dni boli mnie brzuch i domyślam się, że mogę tu rodzić jako jedna z pierwszych (oby nie) zgodnie z przewidywaniem lekarzy. To tez uruchamia lęki i nadmiar myśli

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-01, 12:43   #4745
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatka tak, jestem jędzą dla głupich ludzi. I potrafię im się skichać do głowy jak mnie wkurzą albo postępują nie fair wobec drugiego człowieka.
Ale to wszystko dlatego właśnie, że trafiam na każdym kroku na idiotów i nieuczciwych durni.

Kyte ja generalnie sypiam dobrze, chyba nadmiar emocji.
Od kilku dni boli mnie brzuch i domyślam się, że mogę tu rodzić jako jedna z pierwszych (oby nie) zgodnie z przewidywaniem lekarzy. To tez uruchamia lęki i nadmiar myśli

To właśnie tak jest że nasze problemy kłębią się w naszej głowie a potem śnią nam się różne koszmary. I wcale się Tobie nie dziwię...staraj się nie myśleć negatywnie, bo to takie błędne koło, stresujesz się denerwujesz i znowu zaczyna boleć brzuszek.Oszczędzaj się, dużo odpoczywaj, staraj się myśleć pozytywnie a zobaczysz że Twoje samopoczucie będzie lepsze.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:53   #4746
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Właśnie obżeram się młodą marchewką i agrestem:brzydal ::brzyd al:

Jak dobrze że jest lato i w ogródku rośnie dużo owoców i warzywnic tylko jeść
agrest

A ja jade do sklepu kupic jakis dobry sprzet do ogarniecia tej fugi .. Bo to juz 3 tydzien sie obraca a my nie mozemy dac sobie rady z lazienka metr na metr. Wogole to do poniedzialku powinnam miec bude skonczona I bede mogla kleic dzidziusiowe naklejki , I skrecac mebelki

Po za tym dzis mam spotkanie z gosciem ktory ma mi przestawic ile mi urlopu zostalo I od kiedy moge zaczac macierzynskie . Trzymajcie kciuki zeby sie szanowny wogole zjawil )

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Trele mój Tata ktory twierdzi, ze dziecmi zmarnowalam sobie życie, ze nie uważałam i będę też cierpieć tak jak on z moja Mama (tata zginął tragicznie 12 lat temu w wypadku) bo wpadli (tak było ale razem fajnie im się życie ułożylo). Potem ze zaczęłam rodzic w 23tc i nie byłam z Łukaszem, on miał mnie za nic a ja byłam sama ze wszystkim, albo gorzej-bez niczego. Bardzo dużo cierpienia. Miałam ochotę się nie obudzić. Nigdy.

Nemosku tulam
Anoula Powodzenia!

Dziewczyny mi chyba po prostu nie jest dane bezstresowo dojsc do końca.
Przepraszam

Issia walic taka szefowa. Miałabym ja gdzieś.

Beatka ja o moja mloda sie nie martwię. Ona będzie się dobrze bawić, a ja w końcu chlew ogarne i bez pospiechu zrobię co musze.
Gorzej ze musze ja jeszcze spakowac...

Ze snami jest zazwyczaj odwrotnie wiec spokojnie ..

Mala bedzie sie swietnie bawic , a Ty troche odpoczniesz - najwyzszy czas ;*

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:59   #4747
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze że mas ztaki charakter bo potrafisz walczyć, dlaczego lekarze mówią że może wcześniej urodzić? juz są jakieś problemy?
Stary 2013-07-01, 13:01   #4748
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:

Z pewnoscia. Ja tez bym sie martwiła .. Mam nadzieje ze po wizycie troche sie uspokoisz ..

Podziwiam Cie Dzidziu . Ja tez jestem silna I duzo biore na klate , ale nie Wiem czy dałabym rade unieść tyle .. Mysle sobie ze musisz byc wspaniała mama

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-01, 13:05   #4749
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny miałam się Was pytać czy któraś z Was nie miała takiego uczucia jakby dziecko pchało się już na świat... Moje dziecko jest ułożone tak nisko że jak się rozpycha to czuję tak jakby mi się przez szyjkę przepychało
ie
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A miałam was pytać, spotkałyście się z książeczkami kontrastowymi takimi czarno- białymi? Na okładce pisze, że od 3 miesiąca. Fajne są, chyba kupie chociaż jedną taką małemu, żeby mu pokazywać jak już zacznie się czymkolwiek interesować. Wrzucam foto dla przykładu.

Dobrze Ci z tymi ciuszkami Może i ja coś dostanę... kuzynka męża ma bliźniaków, ale jakoś głupio jest mi zapytać czy ma coś na wydanie, wolałabym, żeby sama zaproponowała. Przecież jak spytam to jej będzie głupio odmówić, a może nie chce ich wydawać (chociaż ma już trójeczkę dzieci).
Jedna kuzynka już nam zaproponowała, że będzie odkładać ciuszki ale to takie raczej od 6 miesiąca bo małe już wydała.
no właśnie podłączam się do pytania o czarno białe książeczki

wiesz, te od 6 miesięcy Ci się też przydadzą

kurcze, tych ubranek letnich malutkich jest tak dużo że aż mi szkoda, ale popakuję w oddzielny karton i podpiszę i się może przydadzą do drugiego dziecka

nie wiem co na obiad zrobić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:06   #4750
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dziewczyny a kupujecie pościel do wózka taką malutką? Potrzebne to jest? Bo właśnie oglądam pościele do łożeczka i zauwazyłam, że takie do wózka tez istnieją :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:14   #4751
koala19
Raczkowanie

hejka melduje sie
jak zwykle nie cytuje bo puki dukam cos na ekranowej to mnie szlag trafia a nie mam pojecia ile kosztuje wymiana klaw w laptopie?

zaraz ide do pepco a wczoraj w realu rzucili przepiekne pajacyki od 0-3, 3-6 za 10zł za sztuke. kupiłam 4 bo podobaly mi sie strasznie.
prawie całą wyprawke mam gotową. ciuszki 56,62 mam wszystkie, buletki smoczki kocyki i tysiac innych drobiazgów.

zastanawiam sie nad bujaczkiem/huśtawką FP rainforest albo taka http://allegro.pl/bright-starts-hust...341006240.html tylko do jakiego wieku dziecko w tym siedzi? niby 11kg ale to mi sie małe wydaje,..

ktosiula ja napewno kupie bo w zimie moze byc potrzebna kolderka do wózka

Edytowane przez koala19
Czas edycji: 2013-07-01 o 13:16
koala19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:25   #4752
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
hejka melduje sie
jak zwykle nie cytuje bo puki dukam cos na ekranowej to mnie szlag trafia a nie mam pojecia ile kosztuje wymiana klaw w laptopie?

zaraz ide do pepco a wczoraj w realu rzucili przepiekne pajacyki od 0-3, 3-6 za 10zł za sztuke. kupiłam 4 bo podobaly mi sie strasznie.
prawie całą wyprawke mam gotową. ciuszki 56,62 mam wszystkie, buletki smoczki kocyki i tysiac innych drobiazgów.

zastanawiam sie nad bujaczkiem/huśtawką FP rainforest albo taka http://allegro.pl/bright-starts-hust...341006240.html tylko do jakiego wieku dziecko w tym siedzi? niby 11kg ale to mi sie małe wydaje,..

ktosiula ja napewno kupie bo w zimie moze byc potrzebna kolderka do wózka
Z tego co się orientuję to wymiana klawiatury w laptopie trochę kosztuje :/ musiałabym męża zapytać jak wróci z pracy pewnie będzie wiedział .

Ja właśnie wróciłam od dentysty - wszystkie zęby w końcu zdrowe

Co do przecen to w smyku kupiłam wczoraj 5 pak body z długim rękawem za 35 zł.
Ciekawe czy u nas w realu też będzie promocja na te pajace

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-07-01 o 13:26
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:37   #4753
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Przyszłam się z Wami tylko przywitać i uciekam wylegiwać się cały dzień na działeczce
Byłam rano na pobraniu krwi, zapytałam przy okazji jak to u nas jest z tą glukozą więc mi pani powiedziała że mam wypić w domu i za 2 godziny zgłosić się na pobranie krwi Jak dobrze że nie będę musiała siedzieć te 2 godziny w poczekalni , dodała jeszcze że koniecznie muszę wkropić sobie trochę soku z cytryny

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Miłego dnia
A skąd będziesz miała tą glukozę w domu?
A ten dojazd do przychodni to się nie liczy jako zakłócający wynik?
Ja w sumie mieszkam niedaleko więc, mogłabym też tak zrobić, no ale boje się ze potem coś źle wyjdzie, a widzę że u mnie dziewczyny koczują w laboratorium

Cytat:
Aaaa dziewczyny miałam się Was pytać czy któraś z Was nie miała takiego uczucia jakby dziecko pchało się już na świat... Moje dziecko jest ułożone tak nisko że jak się rozpycha to czuję tak jakby mi się przez szyjkę przepychało
Ja tak mam jak na początku czułam ruchy to tak nisko że masakra, ( tam gdzie dziecko ma głowę, co wiem po USG.). W sumie nic nawet nie mówiłam lekarzowi, nie sądziłam wcześniej, że to może być nie ok. No ale lekarz sam jak mi robił badanie to coś mu się nie spodobało i wysłał mnie w trybie pilnym na USG szyjki , mówiąc że może być konieczne pozostanie w szpitalu. USG wyszło dobrze, no ale co się naczytałam o zagrożeniach szyjkowych to moje Może idz się dla świetego spokoju przebadać na USG, badanie na wszelki wypadek nie zaszkodzi a taka skracająca się szyjka to nie przelewki

Edytowane przez Taszanta
Czas edycji: 2013-07-01 o 13:41
Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:42   #4754
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość

gdzieś widziałam te bujaczki rainforest i do 18 kg bo i na zdjęciu jakieś takie spore dzieci siedziały w nim

mój dzieć się tak dzisiaj albo dupką albo główką pchał na brzuch że aż taki dziwny ucisk czułam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-01, 13:43   #4755
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Przez weekend bolało mnie całe podbrzusze i jajniki. Pewnie to od tego kaszlu, ale wolę iść i powiedzieć to gince i sprawdzić dla świętego spokoju Na pewno wsio okaże się okej, ale wiecie jak to jest...
No tak lepiej sprawdzić i być spokojną

Udało się wszystko załatwić, indeks też złożony, niniejszym skończyłam 2 rok studiów. Jeszcze miło mi się zrobiło, bo oddałam projekty okładek książek i babka powiedziała, ze takie książki to by od razu kupiła ze względu na projekt okładki

Ale żeby nie było tak kolorowo to dzwoniła do mnie dziś moja fryzjerka, która miała mnie czesać na ślub, żeby powiedzieć, że bardzo przeprasza ale nie będzie mnie mogła uczesać bo jest w 6 tygodniu ciąży. Cieszę się, że po tak wielu perypetiach życiowych w końcu jej się układa, ale zostałam bez fryzjerki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:49   #4756
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

nie wiem co na obiad zrobić
Ja dziś mam ochotę na mielone z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i sałatą w śmietanie albo z buraczkami,zastanawiam się nad surówką bo mam ochotę na jedną i na drugą
Ktosiula też o tym myślałam i chyba kupie, urodzę w listopadzie a że zimno,i dziecko trzeba mocno opatulać..no tak myśle..
Stary 2013-07-01, 13:53   #4757
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Udało się wszystko załatwić, indeks też złożony, niniejszym skończyłam 2 rok studiów. Jeszcze miło mi się zrobiło, bo oddałam projekty okładek książek i babka powiedziała, ze takie książki to by od razu kupiła ze względu na projekt okładki
może zadam głupie pytanie, ale jakiej książki

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja dziś mam ochotę na mielone z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i sałatą w śmietanie albo z buraczkami,zastanawiam się nad surówką bo mam ochotę na jedną i na drugą
no właśnie kupiłam mielone, ale z myślą że zrobię spagetti, ale ja coś ostatnio nie mam chęci na nie i się zastanawiam właśnie nad mielonymi z ogórkiem albo sałatą ;] muszę do TŻ napisać czy mogą być :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-01, 14:04   #4758
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Ale żeby nie było tak kolorowo to dzwoniła do mnie dziś moja fryzjerka, która miała mnie czesać na ślub, żeby powiedzieć, że bardzo przeprasza ale nie będzie mnie mogła uczesać bo jest w 6 tygodniu ciąży. Cieszę się, że po tak wielu perypetiach życiowych w końcu jej się układa, ale zostałam bez fryzjerki
Wiem, że ślub masz 20lipca, nie wiem o której, ale myślę, że w razie czego mogę podać Ci numer do mojej fryzjerki [to salon na Kadeckiej, taki malutki, fajny, już mnie tam kiedyś jako gościa weselnego czesały i było super], Panie tam miały jeszcze kilka miejsc na okolice południa

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Ktosiula też o tym myślałam i chyba kupie, urodzę w listopadzie a że zimno,i dziecko trzeba mocno opatulać..no tak myśle..
Sałata w śmietanie umarłam A ja już obiad mam pomidorowa + schabowe z ziemniaczkami młodymi i sałatką z pomidorów! Ale chyba skoczę po sałatę i śmietanę
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:14   #4759
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ktosiula ja nie miałam. Raz ze lepiej mieć spiworek uniwersalny, bo potem nawet na sanki się nadaje a dwa ze w gondoli jak ubierzesz dziecko w kombinezon, przyktyjesz kocykiem i założysz klape na gondolę to wierz mi lub nie-dziecku jest bardzo cieplo.
A takie malenstwa z listopada to przy dużych mrozach i tak nie mogą być długo na dworzu. Nie zdazy Ci zmarznac przez ten czas.

Moja cora jest z sierpnia, jeździła w gondoli do wiosny. W gondoli miała 2 warstwy plus kombinezon, cienki koc i klape. W zupełności starczało a przeszła zimę z -28 stopni i śniezycami. A jeszcze jak śnieg pada to zakładasz folie-to dziecko się zagotuje.
Lepiej jest dziecka nie przegrzac. Przegrzanie jest gorsze niż wychlodzenie.

Trele jestem niecierpliwa, wymagajaca Mama. Chce żeby moja córka była dobrym człowiekiem. Nie wiem czy to dobrze. Mam watpliwosci.

A w leżaczku bujaczku jak dziecko będzie juz siadać to i tak nie będzie chciało Wam leżeć. A już w ogóle raczkowac. Na pewno nie będzie miało wtedy 11 kilo.

Moja córka ważyła 8,5 na roczek.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-01, 14:20   #4760
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie pościel do wózka taką malutką? Potrzebne to jest? Bo właśnie oglądam pościele do łożeczka i zauwazyłam, że takie do wózka tez istnieją :P
Ja do wozka nie bede kupowala , mam taki wklad zimowy , wiadomo ze dziecko bedzie mialo kombinezon , ewentualnie kocyk .. Ale zastanawiam sie nad posciela do mojzeszowego koszyka wlasnie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-01, 14:22   #4761
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatko już w 8 tygodniu dostałam info ze być może będzie trzeba rodzic koło 28 tygodnia.
Mam podwojna macice i ta ciezarna rośnie nadal jak bliźniacza-jest już dobrze 2 palce nad pepkiem, czyli około 4 tygodnie większa niż powinna. Nie ma silnych żeby wytrzymała bliznieta. Szybciej się rozrasta i starzeje lozysko. I nie wiem co z tym drugim jajem ale zważywszy ze tak rosne to podejrzewam ze nadal jest i to spore. 2 łożyska, 2 jaja w macicy ktora zachowuje się jak bliźniacza a jest o połowę mniej wydolna. Ruchy też czuje bardzo bardzo silne wiec puste jajo wypycha malucha bliżej zewnewtrznej strony brzucha. A dalej to już nawet nie chce sobie wyobrażać.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-01, 14:25   #4762
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja w sumie mieszkam niedaleko więc, mogłabym też tak zrobić, no ale boje się ze potem coś źle wyjdzie, a widzę że u mnie dziewczyny koczują w laboratorium

Ja tak mam jak na początku czułam ruchy to tak nisko że masakra, ( tam gdzie dziecko ma głowę, co wiem po USG.). W sumie nic nawet nie mówiłam lekarzowi, nie sądziłam wcześniej, że to może być nie ok. No ale lekarz sam jak mi robił badanie to coś mu się nie spodobało i wysłał mnie w trybie pilnym na USG szyjki , mówiąc że może być konieczne pozostanie w szpitalu. USG wyszło dobrze, no ale co się naczytałam o zagrożeniach szyjkowych to moje Może idz się dla świetego spokoju przebadać na USG, badanie na wszelki wypadek nie zaszkodzi a taka skracająca się szyjka to nie przelewki
Ooo to te same schizy co ja ) masz gdzies zapisane jaka dlugosc szyjki mialas na tym UsG?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-01, 14:38   #4763
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Taszanta glukozę się kupuje w aptece albo 50 g, albo 75 g, ona jest w takim proszku. Ja jak poszłam na to badanie nie wiedziałam że samemu trzeba sobie ją kupić , więc mąż szybko do apteki leciał Panie w laboratorium rozrabiają to z ciepłą woda i trzeba to wypić ( a fe :P ) Z tym że ja miałam też krew pobieraną przed wypiciem glukozy no i później oczywiście po tych 2 godzinach. To jest mega mega słodkie i mi śmierdoliło trochę

ja dziś na obiadek mam zupę krem kalafiorowo - porową oraz mielone i szparagi

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Beatko już w 8 tygodniu dostałam info ze być może będzie trzeba rodzic koło 28 tygodnia.
Mam podwojna macice i ta ciezarna rośnie nadal jak bliźniacza-jest już dobrze 2 palce nad pepkiem, czyli około 4 tygodnie większa niż powinna. Nie ma silnych żeby wytrzymała bliznieta. Szybciej się rozrasta i starzeje lozysko. I nie wiem co z tym drugim jajem ale zważywszy ze tak rosne to podejrzewam ze nadal jest i to spore. 2 łożyska, 2 jaja w macicy ktora zachowuje się jak bliźniacza a jest o połowę mniej wydolna. Ruchy też czuje bardzo bardzo silne wiec puste jajo wypycha malucha bliżej zewnewtrznej strony brzucha. A dalej to już nawet nie chce sobie wyobrażać.

Dzidzia Aliskę też rodziłaś przed terminem ?
Kurczę masz trochę stresu nie dziwię Ci się że się martwisz, ale naprawdę trzeba być dobrej myśli Wydaje mi się że pozytywne nastawienie dużo daje.
Stary 2013-07-01, 14:43   #4764
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktosiula ja nie miałam. Raz ze lepiej mieć spiworek uniwersalny, bo potem nawet na sanki się nadaje a dwa ze w gondoli jak ubierzesz dziecko w kombinezon, przyktyjesz kocykiem i założysz klape na gondolę to wierz mi lub nie-dziecku jest bardzo cieplo.
A takie malenstwa z listopada to przy dużych mrozach i tak nie mogą być długo na dworzu. Nie zdazy Ci zmarznac przez ten czas.

Moja cora jest z sierpnia, jeździła w gondoli do wiosny. W gondoli miała 2 warstwy plus kombinezon, cienki koc i klape. W zupełności starczało a przeszła zimę z -28 stopni i śniezycami. A jeszcze jak śnieg pada to zakładasz folie-to dziecko się zagotuje.
Lepiej jest dziecka nie przegrzac. Przegrzanie jest gorsze niż wychlodzenie.

Trele jestem niecierpliwa, wymagajaca Mama. Chce żeby moja córka była dobrym człowiekiem. Nie wiem czy to dobrze. Mam watpliwosci.

A w leżaczku bujaczku jak dziecko będzie juz siadać to i tak nie będzie chciało Wam leżeć. A już w ogóle raczkowac. Na pewno nie będzie miało wtedy 11 kilo.

Moja córka ważyła 8,5 na roczek.

OOO dobrze posłuchać doświadczonej mamy.Tak się boję urodzić dziecko na zimę że szok, przeciez ja nie mam żadnego doświadczenia...Dlatego boję się że przeze mnie dziecko nawabi się zapalenia płuc albo jeszcze czegoś innego.
A co do porodu, to moja bratowa rodziła bodajże w 29 tc..W ogóle cała ciążę od samego początku musiała leżeć, większość czasu spędziła w szpitalu, ale chłopczyk dziś już ma ponad roczek i jest zdrowym wspaniałym chłopcem!!Ale wiadomo że lepiej rodzić jak najpóźniej..nie nastawiaj się jednak na wcześniejszy poród miejmy nadzieję że wszystko będzie w normie.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

ja dziś na obiadek mam zupę krem kalafiorowo - porową oraz mielone i szparagi

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

mmmmm..aż mi ślinka poleciała, chcę poczekać na męża z obiadem będzie po 16 ale jednak kanapeczke muszę zjeść wcześniej.Olenka jak zrobić zupę-krem?
Wiecie na co mam ochotę od dłuższego czasu?Na schabowe z kapustą zasmażaną i ziemniaki!!
Stary 2013-07-01, 14:51   #4765
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

mmmmm..aż mi ślinka poleciała, chcę poczekać na męża z obiadem będzie po 16 ale jednak kanapeczke muszę zjeść wcześniej.Olenka jak zrobić zupę-krem?
Wiecie na co mam ochotę od dłuższego czasu?Na schabowe z kapustą zasmażaną i ziemniaki!!
Dużą cebulę i 2 ząbki czosnku kroję drobno i szklę na oliwie na złoto, później z cebulką i czosnkiem podsmażam 1 pora pokrojonego w talarki. Jak wszystko się ładnie zarumieni to dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i zalewam 0,5 max do niepełnego litra wody i wrzucam jeszcze kostkę bulionową. Gotuję aż kalafior zmięknie. Na koniec miksuję wszystko w termomixie (można też blenderem oczywiście) na gładką masę i dorzucam jeszcze serek topiony żeby zagęścić. Można też śmietanę jak kto woli i doprawiam do smaku solą i pieprzem Blenderem podobno lepiej miksować jak zupa trochę przestygnie.

Ja uwielbiam zupy krem , jak ktoś ma termomixa to mam przepis na super pomidorową krem, robi się może 8 minut w sumie

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-07-01 o 14:54
Stary 2013-07-01, 15:03   #4766
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dużą cebulę i 2 ząbki czosnku kroję drobno i szklę na oliwie na złoto, później z cebulką i czosnkiem podsmażam 1 pora pokrojonego w talarki. Jak wszystko się ładnie zarumieni to dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i zalewam 0,5 max do niepełnego litra wody i wrzucam jeszcze kostkę bulionową. Gotuję aż kalafior zmięknie. Na koniec miksuję wszystko w termomixie (można też blenderem oczywiście) na gładką masę i dorzucam jeszcze serek topiony żeby zagęścić. Można też śmietanę jak kto woli i doprawiam do smaku solą i pieprzem Blenderem podobno lepiej miksować jak zupa trochę przestygnie.

Ja uwielbiam zupy krem , jak ktoś ma termomixa to mam przepis na super pomidorową krem, robi się może 8 minut w sumie
Raz w życiu jadłam taką zupę i była pyszna, nigdy nie miałam odwagi jej zrobic, ale czas najwyższy się nauczyć!A zwykłą śmietanę 18%? BAAARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS!!
Stary 2013-07-01, 15:03   #4767
nasturcja7667
Zadomowienie

Marzy mi się thermo.mix. ale jego cena mnie zabija...

Zjadłam 4 miski zupy, dwa woreczki ryżu do tego, schabowego jak pół patelni, ziemniaki w ilości sztuk 6 średnich, 2 pomidory i doprawiam to wszystko ryżem z dżemem z czarnych porzeczek i kwaśną śmietaną. Rano ważyłam 54kg, wieczorem będzie 64 kg
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:05   #4768
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Zjadłam 4 miski zupy, dwa woreczki ryżu do tego, schabowego jak pół patelni, ziemniaki w ilości sztuk 6 średnich, 2 pomidory i doprawiam to wszystko ryżem z dżemem z czarnych porzeczek i kwaśną śmietaną. Rano ważyłam 54kg, wieczorem będzie 64 kg
wwwwooooww!! Widzę że nie tylko ja sobie dogadzam
Stary 2013-07-01, 15:31   #4769
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Raz w życiu jadłam taką zupę i była pyszna, nigdy nie miałam odwagi jej zrobic, ale czas najwyższy się nauczyć!A zwykłą śmietanę 18%? BAAARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS!!
Kyte zupa jest naprawdę prosta , nie ma opcji żeby nie wyszła ja śmietanę daję 12% zwykłą ale najpierw miksuję zupę z małym serkiem topionym ( takim trójkącikiem z hohllandu jeżeli chodzi o wielkość) i przy kalafiorowej śmietany często nie trzeba bo jest już bardzo gęsta ale tak jak pisałam co kto lubi można zamiast serka tylko śmietanę .

na pewno Ci wyjdzie pyszna ! jakbyś zrobiła to daj znać a ja 3mam kciuki

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Nasturcja Ty tak malutko ważysz że ja nie wiem gdzie to mieścisz ja na razie 1 miskę zupy zjadłam i przymierzam się do drugiej
Ther.momix jest niestety drogi , ja miałam szczęście bo dostaliśmy na prezent ślubny Ale naprawdę gorąco polecam, Ja już w nim robiłam zupy, dżemy, ciasta przeróżne wyrabiam. Można gotować na parze . Sama sobie robię w nim bułkę tartą Także nic się nie marnuje
Stary 2013-07-01, 15:38   #4770
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzidzia moja mama też ma zdiagnozowane wzw C tylko że wie o tym już od dobrych kilku lat, do leczenia interferonem zakwalifikowali ją może rok temu ale nie poszła, znalazła kurację innymi lekami, w razie czego mogę poszukać i Ci napisać. Leki te są stosunkowo drogie ale pomagają, nie wierzyłabym ale moja mama wyniki prób wątrobowych ma teraz w normie, trzyma dietę odpowiednią i czuje się dobrze, ogólnie wszystkie wyniki jej się unormowały, poprawiły. Znalazła tą kurację jak się dowiedziała o wzw C, poszukała na internecie i znalazła opinię osób, które to stosowały.

Witam nową mamusie długo się uchowałaś
Pepper super że się wybawiłaś i wytańczyłaś na weselichu brata
Nasturcja z rodziną najwyraźniej to się najlepiej wychodzi na fotografii
lubieolowki super że wesele się udało i jesteście zadowolonymi nowożeńcami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości