|
|
#4831 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Żeberka,ziemniaki i surówka z pekinki. Mnie tam od jedzenia nie odrzuca,wszystko wchodzi
|
#4832 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! Ja dziś zaczynam 15 tydzień i... nic. Brzuchol identyczny jak przed ciążą, żadnego wzdęcia, na wadze +1kg. Wygląda na to, że będę jedną z tych mamusiek, którym brzuch wyskoczy w 6 miesiącu
Za to plecy dają do wiwatu! Na szczęście TŻ wczoraj zakupił poduchę Kocham tego wielkiego rogala!A co do rzeczy dla maluszka - tu na wizażu znalazłam wątek "polecamy - odradzamy". Polecam! Ja jestem kompletnie zielona w temacie niemowląt a tam wypowiadają się mamuśki z doświadczeniem. Wiem już mniej więcej co jest niezbędne, na co warto wydać kasę, a co jest kompletnie niepraktyczne. Poczytajcie sobie
|
|
|
|
#4833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A temat przez Ciebie polecony nie powiem-wciąga ![]() Cytat:
|
|
#4834 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Akurat "czerwone" z mięskiem mielonymi mi nie podchodzi coś zawsze lubiłam a teraz mi się niesmacznie odbija po nim.Cytat:
Mnie tam jak wiatr zawieje ostatnio raz zjem a raz nie dam rady ani wieprzowego ani drobiu itp. ![]() ![]() A mnie np. nie zachwyca robienie z mały dziewczynek czy to niemowląt czy większych - księżniczek, całych różowych z hello kitty itp. A u chłopców pokoje "typowe chłopięce" - samochody, jakieś roboty, pistolety i wszystko niebieskie. Mnie się podoba coś w tym stylu: klik, klik, klik, klik .Może dlatego, że ja nigdy za dziewczęca i delikatna nie byłam tylko takie "pół na pół" chowane od małego
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-01 o 15:49 Powód: dop. |
|||
|
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż chce mi wstawić swoje do niczego nie pasujące biurko do sypialni ;/ Szlag mnie trafia ;/ i tylko powtarza 'nie rób z tego sypialni, my jeszcze studiujemy', a mnie marzyła się sypialnia z prawdziwego zdarzenia a nie z jakimś cholernym biurkiem jak u ucznia.Niby mam 3 pokoje, ale coś czuje, że jak juz się wprowadzi to będziemy się straaasznie żarli ;/
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-01 o 15:49 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem tylko czas nam pomoże Wróce napewno ale nie mam duzo czasu wolnego. Mąż mama obowiazki domowe zabieraja sporo czasu |
|
|
|
|
#4838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potrzebne mu te biurko jak umarłemu kadzidło ;/ No i zaczęliśmy toczyć wojnę, aż mi się odechciewa tej jego wprowadzki ;/ Zaczyna mi się za bardzo rządzić ;/
|
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziś mija drugi dzień, jak nie wymiotuję...hmmm już zaczynam się martwić, że coś jest nie tak ![]() Jutro idę porobić wszelkiej maści badania...krew, mocz...długa lista.
|
|
#4841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akkma fajne te pokoiki, ale ja bym calego kompletu mebli nie kupila. Np taka komoda do przewijania, jak dlugo bedzie sie jej uzywac, dwa lata? A zwykle kosztuje sporo wiecej niz normalne komody. Juz nie wspominajac o zwyklej nakladce-przewijaku na lozeczko. A niemowleciu w sumie obojetne, czy pokoik ma odstawiony w kosmos, czy nie. Ja bym juz wolala zachomiczyc kase i zainwestowac w meble i sprzet dla przedszkolaka, bo przedszkolak juz bardziej jest w stanie sie z takich rzeczy cieszyc. Ale popatrzec tez sobie na zdjecia lubie
|
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez bym się wkurzała, ale znając mój upór, pewnie bym z moim wywalczyła ![]() No, ale mój to typ "złotej rączki" aniżeli naukowca
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie może do innego pokoju biurka wstawić? Jak masz 3 pokoje to może znaajdzie się gdzie miejsce? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
biurko zawsze może się "przypadkowo" uszkodzić.....
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja
właśnie wróciłam z wizyty, badania wyszły ok, dzidzia rośnie ma już 67mm, tylko znów słabe ciśnienie no i schudłam 0,5 kg :/ co do zakupów to podgrzewacz oraz przewijak (taki na łóżeczko) to super przydatna rzecz
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm moim zdaniem biurko to bardzo ważna rzecz. Przecież przy czymś siedzieć trzeba podczas nauki (jeśli jesteście jeszcze studentami).
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie jakiś dobry krem na rozstępy do biustu ?
Z miseczki B przeszłam już na miseczkę D- bardzo szybko biust mi śmignął o 2 rozmiary i boje się co będzie dalej a to dopiero 12 tydzień.... Dzisiaj rano patrzę do lustra - a moje piersi całe w czerwonych rozstępach, nie mówiąc o bólu... wczoraj jeszcze nic nie było... Smarowałam zwykłymi balsamami i oliwkami ale nic to nie dało.. Niestety u nas są rodzinne skłonności do rozstępów i pewnie to dopiero początek... Nie mam pojęcia co stosować. Poza tym czekam z niecierpliwością na czwartkową wizytę i usg genetyczne.
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
napisałam małżowi, że na deser mamy dziś bita śmietanę, ucieszył się bo lubi. Potem dodałam, że z bobem będzie- zapytał czy sie wściekłam
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- ja uparcie polecam mustele- stosuje i nie mam ani kreseczki na cyckach a tez urosły
|
|
|
#4849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mu oznajmiłam, że jego biurko będzie mi służyło do malowania Zostawię na nim parę razy nie posprzątane kosmetyki to może mi się z tym biurkiem wyniesie ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Znowuż tż jest przyzwyczajony do biurka, wszystko przy nim robi, od nauki po oglądanie filmów.
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-01 o 16:28 |
||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Dla kręgosłupa zdecydowanie lepiej jest siedzieć przy biurku
![]() A powiedział Ci po co mu to biurko? Bo może warto nie napinać się przy swoim zdaniu tylko wysłuchać argumentów drugiej strony?
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez 4 lata miałam w salonie deskę kreślarską- to dopiero miejsca zajmuje
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na serio. Sa przeciez takie biurka-sekretarzyki, zamykane w taki sposob ze jak zamkniete to wyglada jak szafka i tyle. Nie mozecie czegos takiego kupic? Wtedy to w salonie nie bedzie straszyc zasyfione biurko. bedzie se po prostu szafka stala i tyle.
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiecie jak to jest, marzyła mi się sypialnia z prawdziwego zdarzenia, a tu du*a
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-01 o 16:32 |
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachowanie teściowej to zwykłe chamstwo - ale widzisz, ona nie widzi tego, że jest zwykłym burakiem. wyssała to z mlekiem matki, która rządzi wszystkim i wszystkimi a córeczkę wychowała na swojego wiernego wyznawcę - wystarczy jedna najdrobniejsza uwaga na temat babci a matka robi się czerwona i "nie masz prawa krytykować starszych gówniarzu!" ![]() Cytat:
![]() dla tżta kończą się właśnie robić pulpety w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną a dla mnie ryba z ryżem i pomidorami (na którą już mi przeszła ochota..)
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Facet mojej mamy taki sekretarzyk przytachał do domu, niestety sekretarzyk jest antykiem, a mama ma dom urządzony nowocześnie, więc ten antyk pasował tam jak wół do karety. Ostatecznie mama wygospodarowała dla niego swoje małe antyczne pomieszczenie, do którego nie lubię wchodzić, bo to wszystko mi śmierdzi (szczególnie teraz) bo po sekretarzyku oczywiście ściągnął do domu całą masę antycznych zegarów, mieczy, szabli, półeczek, stojaczków, figurek, świeczników Wiem, wiem, że niektórzy się takimi rzeczami jarają, ja jakoś nie mam do nich serca.Humor na dziś: Mam stan olewający, generalnie wszystko mi zwisa ![]() Tż chodzi dziś potulny jak baranek, albo coś wczoraj narozrabiał, albo może dopiero zamierza mi o czymś powiedzieć, co mi się nie spodoba... przekonam się wkrótce.
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Kompletnie przeszła mi ochota na przytulanie
A jeszcze parę dni temu ze mnie to był taki miś-przytulak Nie dobrze!
|
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akma u mnie mojemu TŻ przeszła ochota na przytulanie...więc zaczęłam się zastanawiać czy może to nie przez to, że w ciąży jestem i go nie pociągam?! A jeszcze parę dni temu wszystko było ok. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-01 o 17:00 |
|
|
|
|
#4858 | ||||
|
Zadomowienie
|
Moja babcia ma różne powiedzonka i część nieświadomie po niej przejmuję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4859 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
Jej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Ja już po rozmowie z mamą na skypie. iiiiiii ??..... kurcze nie wiem czego się bałam. Przyjęła bardzo spokojnie i sie nawet popłakała. Zapytała jak się czuję , który tydzień, jak TŻ na to i ogólnie gadałam z nia przez 1,5 godziny o ciąży jak ona przechodziła, o mnie i ogólnie . Więc na prawdę nie było się czego bać.Później powie tacie jak przyjdzie z pracy no i już jedna siostra też wie i mi pogratulowała. Ojjj, jak widziałam Mamę taką rozczuloną to aż mi się ciepło na serduchu zrobiło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Patrzcie!

z Dzidzią musi być ok, najgorsze już za nią, bo szok i te gwałtowne i najmocniejsze emocje. Trzymam kciuki za wizytę 

16.06.2012
Wiem, wiem, że niektórzy się takimi rzeczami jarają, ja jakoś nie mam do nich serca.

A jeszcze parę dni temu ze mnie to był taki miś-przytulak