Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 15:28   #4831
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Co macie na obiad dzisiaj mamuśki?

Żeberka,ziemniaki i surówka z pekinki.
Mnie tam od jedzenia nie odrzuca,wszystko wchodzi
Stary 2013-07-01, 15:31   #4832
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! Ja dziś zaczynam 15 tydzień i... nic. Brzuchol identyczny jak przed ciążą, żadnego wzdęcia, na wadze +1kg. Wygląda na to, że będę jedną z tych mamusiek, którym brzuch wyskoczy w 6 miesiącu Za to plecy dają do wiwatu! Na szczęście TŻ wczoraj zakupił poduchę Kocham tego wielkiego rogala!

A co do rzeczy dla maluszka - tu na wizażu znalazłam wątek "polecamy - odradzamy". Polecam! Ja jestem kompletnie zielona w temacie niemowląt a tam wypowiadają się mamuśki z doświadczeniem. Wiem już mniej więcej co jest niezbędne, na co warto wydać kasę, a co jest kompletnie niepraktyczne. Poczytajcie sobie
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:33   #4833
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Tez t5a
em ma przynajmniej tescia masz ogarnietego

Jest topik na Mamie z Klasa, pt. "Polecamy/Odradzamy". Jest to wlasnie topik wyprawkowy, dlugi jak maraton, jest tam naprawde masa sensownych rad na ten temat. Ja wczoraj spedzilam na nim pol wieczoru i przebrnelam przez malenki jego kawalek
Teść histerii nie odstawia ale jest strasznie uparty. Jak coś nie jest po jego myśli to ciska różnymi przedmiotami na prawo i lewo.
A temat przez Ciebie polecony nie powiem-wciąga
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Coś mnie wzięło i oglądam dziecięce pokoiki Patrzcie! https://www.google.pl/search?q=pok%C...DMTPtAb63oC4CA
i na co tu się zdecydować ?
Wiem, że ja dziwna jestem, ale mnie nie zachwycają te pokoiki
Stary 2013-07-01, 15:43   #4834
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

_Shiloh_: Ja dziś znowu zjem ziemniaczki z suróweczką,bo nie mogę patrzeć na mięso
Oj ja długo też nie mogłam, ostatnio się zaczynam przestawiać powoli baaardzo i coś nie coś mięsnego jeść

Cytat:
U mnie spaghetti carbonara Od rana mam parcie na makaron Muszę się tylko na zakupy wybrać, ale strasznie mi się nie chce, bo gniję od rana

Coś mnie wzięło i oglądam dziecięce pokoiki Patrzcie! https://www.google.pl/search?q=pok%C...DMTPtAb63oC4CA
i na co tu się zdecydować ?
Carbonara mmm palce lizać, uwielbiam, robisz z boczkiem? Ciekawe czy by mi wszedł teraz boczuś taki

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
spageetti- własnie kluchy gotuję i będę konsumować
Akurat "czerwone" z mięskiem mielonymi mi nie podchodzi coś zawsze lubiłam a teraz mi się niesmacznie odbija po nim.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Żeberka,ziemniaki i surówka z pekinki.
Mnie tam od jedzenia nie odrzuca,wszystko wchodzi
Zazdroszczę, że żebereczka możesz jeść bez obaw Mnie tam jak wiatr zawieje ostatnio raz zjem a raz nie dam rady ani wieprzowego ani drobiu itp.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Wiem, że ja dziwna jestem, ale mnie nie zachwycają te pokoiki
A mnie np. nie zachwyca robienie z mały dziewczynek czy to niemowląt czy większych - księżniczek, całych różowych z hello kitty itp.
A u chłopców pokoje "typowe chłopięce" - samochody, jakieś roboty, pistolety i wszystko niebieskie.

Mnie się podoba coś w tym stylu: klik, klik, klik, klik .Może dlatego, że ja nigdy za dziewczęca i delikatna nie byłam tylko takie "pół na pół" chowane od małego

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-01 o 15:49 Powód: dop.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:47   #4835
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Carbonara mmm palce lizać, uwielbiam, robisz z boczkiem? Ciekawe czy by mi wszedł teraz boczuś taki
Taaak, z boczkiem

Tż chce mi wstawić swoje do niczego nie pasujące biurko do sypialni ;/ Szlag mnie trafia ;/ i tylko powtarza 'nie rób z tego sypialni, my jeszcze studiujemy', a mnie marzyła się sypialnia z prawdziwego zdarzenia a nie z jakimś cholernym biurkiem jak u ucznia.
Niby mam 3 pokoje, ale coś czuje, że jak juz się wprowadzi to będziemy się straaasznie żarli ;/

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-01 o 15:49
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:48   #4836
em ma
Zadomowienie

Cytat:
O
A mnie np. nie zachwyca robienie z mały dziewczynek czy to niemowląt czy większych - księżniczek, całych różowych z hello hitty itp.
A u chłopców pokoje "typowe chłopięce" - samochody, jakieś roboty, pistolety i wszystko niebieskie.

Mnie się podoba coś w tym stylu: klik, klik, klik, klik .Może dlatego, że ja nigdy za dziewczęca i delikatna nie byłam tylko takie "pół na pół" chowane od małego
Ogólnie nie lubię jak jest "słodko i pierdząco" wszystko niebieskie dla chłopca też jest dziwne.
Stary 2013-07-01, 15:50   #4837
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Kefii, dużo siły Wam życzę z Dzidzią musi być ok, najgorsze już za nią, bo szok i te gwałtowne i najmocniejsze emocje. Trzymam kciuki za wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dzieki

Cytat:
Kefii chyba w tej sytuacji nic oprócz czasu nie złagodzi bólu
wiem tylko czas nam pomoże

Cytat:

Fajnie,że się odezwałaś.
Trzymaj się kochana

A ja zapisałam się na pierwsze usg na przyszłą środę,będzie to 13t2d. Długo czekałam za to wszystko już pięknie będzie widać.
Wróce napewno ale nie mam duzo czasu wolnego. Mąż mama obowiazki domowe zabieraja sporo czasu

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:51   #4838
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie nie lubię jak jest "słodko i pierdząco" wszystko niebieskie dla chłopca też jest dziwne.
"słodko i pierdząco" hahahahaha jesteś genialna !!!

Cytat:
Taaak, z boczkiem

Tż chce mi wstawić swoje do niczego nie pasujące biurko do sypialni ;/ Szlag mnie trafia ;/ i tylko powtarza 'nie rób z tego sypialni, my jeszcze studiujemy', a mnie marzyła się sypialnia z prawdziwego zdarzenia a nie z jakimś cholernym biurkiem jak u ucznia.
Niby mam 3 pokoje, ale coś czuje, że jak juz się wprowadzi to będziemy się straaasznie żarli ;/
A to niech sobie wstawi gdzie indziej a nie do sypialni, pogięło go czy co?
Stary 2013-07-01, 15:56   #4839
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

A to niech sobie wstawi gdzie indziej a nie do sypialni, pogięło go czy co?
Salon mam połączony z kuchnią, a on musi mieć swoją 'jamę' ;/ Z resztą juz chyba wolę mieć te cholerne biurko w sypialni niż w salonie, gdzie wszyscy siedzą :P A trzeci pokój będzie maluszka więc też odpada :P No szlag mnie trafia :P
Potrzebne mu te biurko jak umarłemu kadzidło ;/
No i zaczęliśmy toczyć wojnę, aż mi się odechciewa tej jego wprowadzki ;/ Zaczyna mi się za bardzo rządzić ;/
Stary 2013-07-01, 15:57   #4840
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam
Dziś mija drugi dzień, jak nie wymiotuję...hmmm już zaczynam się martwić, że coś jest nie tak
Jutro idę porobić wszelkiej maści badania...krew, mocz...długa lista.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:00   #4841
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie np. nie zachwyca robienie z mały dziewczynek czy to niemowląt czy większych - księżniczek, całych różowych z hello kitty itp.
Mnie natomiast zastanawia przebijanie uszu malym dziewczynkom. Przeciez pojdzie to do przedszkola, inne dziecko pociagnie czy o cokolwiek zaczepi i platek ucha rozerwany. Jakies takie malo bezpieczne mi sie to widzi.

Akkma fajne te pokoiki, ale ja bym calego kompletu mebli nie kupila. Np taka komoda do przewijania, jak dlugo bedzie sie jej uzywac, dwa lata? A zwykle kosztuje sporo wiecej niz normalne komody. Juz nie wspominajac o zwyklej nakladce-przewijaku na lozeczko. A niemowleciu w sumie obojetne, czy pokoik ma odstawiony w kosmos, czy nie. Ja bym juz wolala zachomiczyc kase i zainwestowac w meble i sprzet dla przedszkolaka, bo przedszkolak juz bardziej jest w stanie sie z takich rzeczy cieszyc.
Ale popatrzec tez sobie na zdjecia lubie
Stary 2013-07-01, 16:00   #4842
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Salon mam połączony z kuchnią, a on musi mieć swoją 'jamę' ;/ Z resztą juz chyba wolę mieć te cholerne biurko w sypialni niż w salonie, gdzie wszyscy siedzą :P A trzeci pokój będzie maluszka więc też odpada :P No szlag mnie trafia :P
No i zaczęliśmy toczyć wojnę, aż mi się odechciewa tej jego wprowadzki ;/ Zaczyna mi się za bardzo rządzić ;/
Hmm...no to może jakieś (jeśli macie fundusze) mniejsze takie zakupi, mniej "biurkowato kolumbrynowate" coś w tyn stylu klik
Tez bym się wkurzała, ale znając mój upór, pewnie bym z moim wywalczyła
No, ale mój to typ "złotej rączki" aniżeli naukowca
Stary 2013-07-01, 16:03   #4843
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczekaj az wstawi biurko do sypialni a potem regularnie ciskaj mu kolki w glowie. Ze komp halasuje i nie mozesz spac. Ze swiatlo Ci przeszkadza i nie mozesz spac. Ze sie potknelas w nocy zaspana idac do kibelka i se siniaka nabilas o rog biurka. Ze Cie glowa boli od WIFI (sa tacy ludzie podobno wrazliwi na fale WIFI i tyle) i przez to nie mozesz spac. I tak dalej. W koncu sam odpusci
Stary 2013-07-01, 16:11   #4844
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, z boczkiem

a to nie może do innego pokoju biurka wstawić? Jak masz 3 pokoje to może znaajdzie się gdzie miejsce?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:

biurko zawsze może się "przypadkowo" uszkodzić.....
Stary 2013-07-01, 16:13   #4845
agacia_cz
Zadomowienie

witam się i ja
właśnie wróciłam z wizyty, badania wyszły ok, dzidzia rośnie ma już 67mm, tylko znów słabe ciśnienie no i schudłam 0,5 kg :/
co do zakupów to podgrzewacz oraz przewijak (taki na łóżeczko) to super przydatna rzecz
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:14   #4846
mezaga
Zakorzenienie

hmmm moim zdaniem biurko to bardzo ważna rzecz. Przecież przy czymś siedzieć trzeba podczas nauki (jeśli jesteście jeszcze studentami).
Stary 2013-07-01, 16:19   #4847
maruda80
Zakorzenienie

dziewczyny znacie jakiś dobry krem na rozstępy do biustu ?
Z miseczki B przeszłam już na miseczkę D- bardzo szybko biust mi śmignął o 2 rozmiary i boje się co będzie dalej a to dopiero 12 tydzień....
Dzisiaj rano patrzę do lustra - a moje piersi całe w czerwonych rozstępach, nie mówiąc o bólu... wczoraj jeszcze nic nie było...
Smarowałam zwykłymi balsamami i oliwkami ale nic to nie dało..
Niestety u nas są rodzinne skłonności do rozstępów i pewnie to dopiero początek...
Nie mam pojęcia co stosować.
Poza tym czekam z niecierpliwością na czwartkową wizytę i usg genetyczne.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:21   #4848
magnusia
Zakorzenienie

napisałam małżowi, że na deser mamy dziś bita śmietanę, ucieszył się bo lubi. Potem dodałam, że z bobem będzie- zapytał czy sie wściekłam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam się i ja
właśnie wróciłam z wizyty, badania wyszły ok, dzidzia rośnie ma już 67mm, tylko znów słabe ciśnienie no i schudłam 0,5 kg :/
co do zakupów to podgrzewacz oraz przewijak (taki na łóżeczko) to super przydatna rzecz
super, że dzidzia zdrowo rośnie a co lekarz powiedział na temat Twojego spadku wagi?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie jakiś dobry krem na rozstępy do biustu ?
.

ja uparcie polecam mustele- stosuje i nie mam ani kreseczki na cyckach a tez urosły
Stary 2013-07-01, 16:27   #4849
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Poczekaj az wstawi biurko do sypialni a potem regularnie ciskaj mu kolki w glowie. Ze komp halasuje i nie mozesz spac. Ze swiatlo Ci przeszkadza i nie mozesz spac. Ze sie potknelas w nocy zaspana idac do kibelka i se siniaka nabilas o rog biurka. Ze Cie glowa boli od WIFI (sa tacy ludzie podobno wrazliwi na fale WIFI i tyle) i przez to nie mozesz spac. I tak dalej. W koncu sam odpusci
Chyba tak będę musiała zrobić :P
Już mu oznajmiłam, że jego biurko będzie mi służyło do malowania Zostawię na nim parę razy nie posprzątane kosmetyki to może mi się z tym biurkiem wyniesie

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
hmmm moim zdaniem biurko to bardzo ważna rzecz. Przecież przy czymś siedzieć trzeba podczas nauki (jeśli jesteście jeszcze studentami).
No niby tak, ja tam od 5 lat mimo, że studiuję 2 kierunki nigdy nie korzystałam z biurka Znowuż tż jest przyzwyczajony do biurka, wszystko przy nim robi, od nauki po oglądanie filmów.

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-01 o 16:28
Stary 2013-07-01, 16:29   #4850
mezaga
Zakorzenienie

Dla kręgosłupa zdecydowanie lepiej jest siedzieć przy biurku
A powiedział Ci po co mu to biurko? Bo może warto nie napinać się przy swoim zdaniu tylko wysłuchać argumentów drugiej strony?
Stary 2013-07-01, 16:29   #4851
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

No niby tak, ja tam od 5 lat mimo, że studiuję 2 kierunki nigdy nie korzystałam z biurka

ja przez 4 lata miałam w salonie deskę kreślarską- to dopiero miejsca zajmuje
Stary 2013-07-01, 16:30   #4852
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak będę musiała zrobić :P
Już mu oznajmiłam, że jego biurko będzie mi służyło do malowania Zostawię na nim parę razy nie posprzątane kosmetyki to może mi się z tym biurkiem wyniesie
Wylej oliwke np albo cos innego tlustego i zostaw, niech dobrze wsiaknie. Rozlej lakier do paznokci, przypadkiem i wogole nie zauwazajac. Czyn zniszczenia blisko kompa, sie przestraszy, ze nastepnym razem kompa zalatwisz, i biurko samo wyjdzie z sypialni.
A tak na serio. Sa przeciez takie biurka-sekretarzyki, zamykane w taki sposob ze jak zamkniete to wyglada jak szafka i tyle. Nie mozecie czegos takiego kupic? Wtedy to w salonie nie bedzie straszyc zasyfione biurko. bedzie se po prostu szafka stala i tyle.
Stary 2013-07-01, 16:31   #4853
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Dla kręgosłupa zdecydowanie lepiej jest siedzieć przy biurku
A powiedział Ci po co mu to biurko? Bo może warto nie napinać się przy swoim zdaniu tylko wysłuchać argumentów drugiej strony?
Ja wiem, że on te biurko potrzebuje, tak jak napisałam sędza przy nim mnóstwo czasu.
Ale wiecie jak to jest, marzyła mi się sypialnia z prawdziwego zdarzenia, a tu du*a

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-01 o 16:32
Stary 2013-07-01, 16:39   #4854
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
_Kluska_ twoja tesciowa to jaki z horroru, brakuje tylko miotly Nie pozwol zeby na Ciebie krzyczala! To co ona Ci pokazuje to totalny brak szacunku, tak sie ludzi nie traktuje, a juz tym bardziej rodziny! A jak TZ ustosunkowuje sie do tej wojny?
tż zawsze mówił "daj spokój, z nimi nie wygrasz". i teraz widzę, że ma rację. sam często się z nimi kłóci jak np babcia po raz milionowy mówi, że trzeba było iść na inne studia, że źle się strzyże czy jak matka czepia się do mnie.

zachowanie teściowej to zwykłe chamstwo - ale widzisz, ona nie widzi tego, że jest zwykłym burakiem. wyssała to z mlekiem matki, która rządzi wszystkim i wszystkimi a córeczkę wychowała na swojego wiernego wyznawcę - wystarczy jedna najdrobniejsza uwaga na temat babci a matka robi się czerwona i "nie masz prawa krytykować starszych gówniarzu!" mówię Wam, lepszy cyrk jest z nimi, tylko trzeba mieć dystans którego mnie jeszcze często brakuje, niestety. ale bezczelności i chamstwa uczę się od najlepszych więc jeszcze trochę a będę potrafiła im dogadać

Cytat:
A ja zapisałam się na pierwsze usg na przyszłą środę,będzie to 13t2d. Długo czekałam za to wszystko już pięknie będzie widać.
ale fajnie, dopiero będziesz miała emocje

Cytat:
Co macie na obiad dzisiaj mamuśki?
dla tżta kończą się właśnie robić pulpety w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną a dla mnie ryba z ryżem i pomidorami (na którą już mi przeszła ochota..)

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:53   #4855
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Wylej oliwke np albo cos innego tlustego i zostaw, niech dobrze wsiaknie. Rozlej lakier do paznokci, przypadkiem i wogole nie zauwazajac. Czyn zniszczenia blisko kompa, sie przestraszy, ze nastepnym razem kompa zalatwisz, i biurko samo wyjdzie z sypialni.
A tak na serio. Sa przeciez takie biurka-sekretarzyki, zamykane w taki sposob ze jak zamkniete to wyglada jak szafka i tyle. Nie mozecie czegos takiego kupic? Wtedy to w salonie nie bedzie straszyc zasyfione biurko. bedzie se po prostu szafka stala i tyle.
Brzmi jak dobry plan
Facet mojej mamy taki sekretarzyk przytachał do domu, niestety sekretarzyk jest antykiem, a mama ma dom urządzony nowocześnie, więc ten antyk pasował tam jak wół do karety. Ostatecznie mama wygospodarowała dla niego swoje małe antyczne pomieszczenie, do którego nie lubię wchodzić, bo to wszystko mi śmierdzi (szczególnie teraz) bo po sekretarzyku oczywiście ściągnął do domu całą masę antycznych zegarów, mieczy, szabli, półeczek, stojaczków, figurek, świeczników Wiem, wiem, że niektórzy się takimi rzeczami jarają, ja jakoś nie mam do nich serca.

Humor na dziś:
Mam stan olewający, generalnie wszystko mi zwisa
Tż chodzi dziś potulny jak baranek, albo coś wczoraj narozrabiał, albo może dopiero zamierza mi o czymś powiedzieć, co mi się nie spodoba... przekonam się wkrótce.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:56   #4856
Akkma
Zadomowienie

Kompletnie przeszła mi ochota na przytulanie A jeszcze parę dni temu ze mnie to był taki miś-przytulak Nie dobrze!
Stary 2013-07-01, 16:58   #4857
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
tż zawsze mówił "daj spokój, z nimi nie wygrasz". i teraz widzę, że ma rację. sam często się z nimi kłóci jak np babcia po raz milionowy mówi, że trzeba było iść na inne studia, że źle się strzyże czy jak matka czepia się do mnie.

zachowanie teściowej to zwykłe chamstwo - ale widzisz, ona nie widzi tego, że jest zwykłym burakiem. wyssała to z mlekiem matki, która rządzi wszystkim i wszystkimi a córeczkę wychowała na swojego wiernego wyznawcę - wystarczy jedna najdrobniejsza uwaga na temat babci a matka robi się czerwona i "nie masz prawa krytykować starszych gówniarzu!" mówię Wam, lepszy cyrk jest z nimi, tylko trzeba mieć dystans którego mnie jeszcze często brakuje, niestety. ale bezczelności i chamstwa uczę się od najlepszych więc jeszcze trochę a będę potrafiła im dogadać
Ja na swoją niedoszłą teściową miałam prosty sposób, TOTALNIE ją ignorowałam i olewałam. Ona np. mówiła, że "tak i tak jest najlepiej na świecie" a ja wtedy z ignoranckim tonem odpowiadałam, "a mnie to pasuje lepiej i nie zamierzam zmieniać" i był koniec gadki.

Akma u mnie mojemu TŻ przeszła ochota na przytulanie...więc zaczęłam się zastanawiać czy może to nie przez to, że w ciąży jestem i go nie pociągam?! A jeszcze parę dni temu wszystko było ok.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:00
Stary 2013-07-01, 17:11   #4858
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Moja babcia ma różne powiedzonka i część nieświadomie po niej przejmuję
Cytat:
U mnie stoi biurko...i właśnie...stoi żadne z nas nie siada przy nim. Pewnie wyląduje na strychu i poczeka aż się przyda dziecku.
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam się i ja
W sumie jak mam mikrofalówkę to ten podgrzewacz do czegoś potrzebny? A przewijak wydaje mi się czymś bardzo wygodnym
Cytat:
To ze mnie dziwny student przez całe studia nie uczyłam się przy biurku
Cytat:
Kompletnie przeszła mi ochota na przytulanie A jeszcze parę dni temu ze mnie to był taki miś-przytulak Nie dobrze!
U mnie przytulanie to chyba wrodzone jest ciągle się lepię do męża
Stary 2013-07-01, 17:13   #4859
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Witam!
Podglądam, podczytuję, i chciałabym dołączyć, mogę?
Termin porodu na... 1 stycznia 2014
Witaj ja mam termin na 5.01.2104

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pierwsza wizyta u gina za mną. Ciąża potwierdzona. W sumie trwało to bardzo szybko i zapomniałam się o 2 rzeczy zapytać z wrażenia no ale cóż. Dzidzia jest piękna a ja cała w skowronkach prawie się popłakałam jak zobaczyłam tą małą kropkę. Około 6t5d. Gin przestrzegł mnie tylko czego nie mogę jeść na co uważać, powiedział, że jak tylko się będę źle czuć to mi da zwolnienie.
Super

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Cześć spróbuje powoli do was wrócić i cieszyć sie ciążą ale jest to strasznie ciężkie. Za tydzień mam wizyte i mam nadzieje ze wszytko będzie oki bo naprawde maleństwo dostaje mocno w tyłek. Nie latwy ma start.
Sporo czasu nie ma mnie w domu bo jestem albo u teściów albo u bratowej meża i bawie sie z małą. Maż widział brata jak go jeszcze reanimowali wiec wywarło to na nim strasze wrażenie.
Postaram sie choć raz dziennie tu zaglądąc a z czasem częściej.

Oj nie darzy. Ale jak mówą co nas nie zabije to nas wzmocni. Mam nadzieje ze moje dziecko to wytrzyma.
Będzie dobrze- dzidzia na pewno jest silna, tylko Ty musisz na siebie uważać i mimo wszystko próbować się czasem odstresować.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
_Shiloh_: Ja dziś znowu zjem ziemniaczki z suróweczką,bo nie mogę patrzeć na mięso

Ale moje bobo będzie miało kochane ciotki Pół dnia łaziły po sklepach i zastanawiały się co kupić maleństwu,ale po mojej reprymendzie uznały,że faktycznie za wcześnie i poczekają aż będzie wiadomo czy to będzie Julka czy mały facecik
Już mama i wszyscy inni chcą coś kupować,ale pierwsze ciuszki to dzidzia dostanie ode mnie A dopiero potem niech inni kupują
Ja też na mięso patrzeć nie mogę. Moje siostry też są kochane- najstarsza przyniosła mi ostatnio śliniak i czapeczkę z fischer price (tak to się pisze?) piękne w paski pasujące dla obu płci. Bardzo mnie cieszy, że tak odbierają ciążę najmłodszej siostry

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:23   #4860
Muminek1991
Rozeznanie

Jej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Ja już po rozmowie z mamą na skypie. iiiiiii ??..... kurcze nie wiem czego się bałam. Przyjęła bardzo spokojnie i sie nawet popłakała. Zapytała jak się czuję , który tydzień, jak TŻ na to i ogólnie gadałam z nia przez 1,5 godziny o ciąży jak ona przechodziła, o mnie i ogólnie . Więc na prawdę nie było się czego bać.Później powie tacie jak przyjdzie z pracy no i już jedna siostra też wie i mi pogratulowała. Ojjj, jak widziałam Mamę taką rozczuloną to aż mi się ciepło na serduchu zrobiło
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości