|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Dziękuję, a Tobie dużo zdrowia
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
DLA WIELBICIELEK SÓWEK
![]() http://cocoshki.pl/pl/p/Karuzela-SOWA/221
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Iść na spacer czy co??? Gin mówił że mogę chodzić ale nie przemęczać się ...zreszta ja mu mówie że jak za duzo spaceruję to czuje że nie dam rady![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- misia doczytałam o problemach
|
|
|
|
#1895 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
To że mój pracodawca i księgowa nie ogarniają, wiem nie od dziś. No ale rano to już ciśnienie mi podnieśli na maksa - co za banda
![]() Pracowałam do 6 miesiąca - jestem na L4, bo sami sobie tego zażyczyli. Dokumenty potwierdzające tydzień ciąży i podające datę porodu, razem z L4, oczywiście dostarczone. Pod koniec tygodnia wygasła mi umowa - i normalnie z artykułu 177 wynika, że przedłużają mi ją do porodu (wszystkie warunki spełniam) i kasiorę płaci ZUS. Nieraz tłumaczyłam im co i jak, mówiłam jakie są opcje, pokazywałam artykuły z prawa pracy. A oni dziś do mnie, że nie przedłużą mi umowy - bo księgowa powiedziała, że nie można tego zrobić ![]() Na szczęście kiedy mnie "poinformowano" telefonicznie o tym absurdzie, obok siedział teżet. Ten ma pysk w odpowiednim miejscu i w 90 sekund sprawa była naprostowana ![]() Haha, spoko, że zerowe kompetencje i ignorancja są miłe. Czasem wkurza mnie to, że im bardziej człowiek chce być w porządku (mówi o wszystkim z wyprzedzeniem, stara się, ogarnia zastępstwo itd), tym bardziej jest traktowany nie fair ![]() Ech, grunt, że pozamiatane
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
połóż się lepiej i odpoczywaj... strasznie ci się ta szyjka skróciła i ja bym chyba odpuściła spacery... trzymam kciuki żeby się to jakoś już nie pogłębiało
![]() Boże pracowałam swego czasu z taką właśnie księgową w pokoju także dobrze że twój tż na nią nawrzeszczał bo z pewnością jej się należało... najłatwiej to powiedzieć że się nie da i wtedy taka baba myśli że nikt inny i tak się nie zna więc nie będzie się sprzeciwiał...
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka
byliśmy z małżem na zakupach, chciałam jeszcze sobie kupić sukienkę na chrzciny, ale nic nie było na brzuszek a nie chcę typowo ciążowej sukienki na raz ![]() a przed chwilą właśnie materac zamówiłam byłam też w pracy zanieść zwolnieni i dziewczyny mi poopowiadały... żal, żal dobrze, że nie muszę tam chodzić, a poza tym chyba nas przejmą i dlatego tak ludzi zwalniają....
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-01 o 19:50 |
|
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie piszcie o pracy, bo przez nią dziś się zdenerwowałam i dawno tak nie ryczałam jak dziś
Chyba muszę się zresetować na 100 % ...
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1901 | ||||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
Powinny fajnie się sprawdzić, tylko słuchaj, nie przedobrzyj. Bo obie to wersje z białkami, te składniki lubią się nadbudowywać i doprowadzić do tzw "przeproteinowania" włosów. A wtedy wyglądają gorzej niż przed kuracją. Trzeba uzupełniać pielęgnację składnikami nawilżającymi (emolientami).Dużo uśmiechu z okazji urodzin Cytat:
![]() No właśnie najlepsze jest to, że ja do nich uprzejmie i na poziomie, to mnie traktują jak małą dziewczynkę. Cytat:
Jak mieli dostarczyć moje L4 do ZUS'u to też był gruby cyrk, bo oni nie wiedzą, co mają z tym począć ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() A teraz głowa do góry, uśmiech na buzię i olać negatywną energię
|
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo czas tak leci. U nas druga rocznica za niecałe 2 miechy ![]() Cytat:
Oczywiście straszyłabym tym,że ja jestem po prawie i mają kitu nie wciskać-to zawsze działa![]() Cytat:
![]() Hmmm... BGŻ???
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, dzięki dziewczynki
Angel, dobra myśl
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
heloł, ale mnie wycięło
miałam się chwilę zdrzemnąć a spałam prawie trzy godziny, aż tż wrócił z pracy, a obiadu nie ma wykończyliśmy pizzę na szybko, a ja teraz próbuję pomału dojść do siebie![]() Lola gratuluję obrony ![]() Ewaciu oszczędzaj się, no w tym tempie jak ta szyjka się skraca to nie ma żartów, dobrą masz teściową Snow śniłaś mi się jak teraz spałam, jakimś samochodzikiem jeździłaś po jakiejś planszy i jakieś punkciki na mapie mi sie wyświetlały, gdzie jesteś,hehe, kosmos ![]() ![]() Czarna a ile jesteś już do przodu z kg po pobycie w Polandii?
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
przyznac sie ktora spuscila ze mnie powietrze ...
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a widzę- jest ten z kokosemnie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-01 o 20:35 |
||
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
hie hie hie, moze być, że ja
a co ja sama będę jak dętka szwędac się po domu, potrzebuję kilku takich forumowych dętek do wsparcia![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() kurczę córcia była już główką do dołu a od kilku godzin czuję, że się przekręciła i rączki ma wysoko, a nóżkami nawala po pipce, mogłaby sie przekręcić na właściwą pozycję, czas leci, żeby zdążyła
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, oni też mają być przejęci,ale szczegółów nie znam.
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj dzień rozposty, najpierw pizza na uczczenie obron ze znajomymi, a później wieeeeki puchar lodów z owocami no i nabyłam nowe japonki ale uwaga.... wzielam takie z paskiem wokol kostki .... ciekawe kto mi je zapinac bedzie ![]() ![]() aha i ja kocham maseczki z biowaxu
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Hej mamuski
wlasnie wrocilam z wizyty u ginki, wszystko jest wporzadku Jas wazy juz 1650 g w 29 tc Moja szyjka sie unormowala, ma 3cm wiec jest super. Tylko jedno ale jest... w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala na 2 dni w celu podania leku ktory pomaga w rozwoju pluc u plodu... Mowila ze pediatrzy teraz zalecaja branie tego leku... kurde wymienila nazwe ale oczywiscie nie zapamietalam ;/ cos co mialo chyba 'ox' w sobie ;p brala to ktoras z was ;>?? Pprosze o wpisanie mi kolejnej wizyty na 01.08.13 godz 11.15 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziaooo o jaki Jasieniek już duży a co do płucek to grozi Ci przedwczesny poród- bo nie rozumiem po co Ciebie faszerowaćLola gratuluję obrony ja dzisiaj na obiad robiłam z małżem domową pizzę peperoni
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-01 o 20:57 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Co do tego leku to przyznam, że nie wiem o czym mowa, ale też zaskoczona jestem, bo moja psiapsióła dostawała coś na rozwój płuc u dziecka jak leżała na podtrzymaniu, jej groził własnie poród przedwczesny i w 34tc bodajże w trakcie pobytu coś takiego miała![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Kasia a ty zamawiałaś dziś ten materac z hevea, tak? z tej strony co podawałaś? mam pytanko- ile możesz czekac na przesyłkę i ile ona kosztuje? Bo tez się zastanawiam, czy lepiej zamawiać z tej strony co ty, czy szukac na żywo gdzieś (mój tż jest za tą wersją, nie wiem czemu, bo i tak wiem jaki chcę, a myśli, że łątwiej się podejmie decyzję, jak się ich podotyka )
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka dostawala jakiś lek bo była w ciąży bliźniaczej i miała mieć robioną wcześniej cc. Takie leki to podobno jak jest właśnie ryzyko przedwczesnego porodu, nie znam nikogo, komu dawaliby to ot tak
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Jak będzie już mój materac to nie dość,że tańszy niż gdzie indziej to nie płacę kosztów wysyłki i oszczędzam 40-50 zł łącznie.
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
dirtymagic Ciężko stwierdzić,bo nie byłam tutaj ważona na bieżąco... w każdym razie mam już 12 kg na plusie :O :P
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuje za gratulacje
![]() swoja drogą to słabo ciesze się z niej, ponieważ nie za bardzo mam z kim, zawsze to TŻ mnie wspieral, świetowal ze mna itd w ogole jest mi bardzo przykro, ze on jest tam sam i tak ciezko pracuje...eh jakiegoś doła łapie, chyba powinnam sie wyspac, bo w nocy zaliczylam tylko 3 godziny snu |
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwauwo, mamy IX-X 2013, cz.
Hm no ale ta szyjka to byl jej jednorazowy numerek... teraz jest juz wporząsiu... probuje cos znalezc na necie ale znalezc nie moge :/ no jak mus to mus, ufam mojej gince i mysle ze wie co robic... Ale moze faktycznie dostaja to tylko kobiety po jakis przygodach zagrazajacych wczesnym porodem...
Jasio rosnie jak na drozdzach, a przez ostatni tydzien jest taki ruchliwy ze pomalu juz mnoe w nocy budzi ;o co dopiero bedzie pozniej ma strasznie duzo sily i laduje kopniaki na przemian z takim pelzaniem. jak sie poloze na boku to pod reka czuje lego nozki albo raczki, na po zatku mnie to troche przerazalo ;D ale teraz uwielbiam to uczucie )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ze SR...nie nadrabiam bo nie mam sily, jutro sprobuje...powiem tylko ze mnie wykonczyli
cale plery mnie bola od siedzenia na macie na podlodze...nie maja pomyslowosci w tych niemczech...bylo troche cwiczen ale na zasadzie leze i podnosze noge wiec nie sadze by to mialo zaszkodzic mojej szyjce najgorzej ze o ile mniej wiecej wszystko rozumiem to tych cwiczen nie za bardzo i nie wiem teraz po co sa cwiczenia wypychania miednicy? A zeby to zakumac to musialam niezle obserwowac innych cwiczenia nigdy nie byly moja mocna strona, a teraz jak nie do konca rozumiem jak cos robic to juz wiem ze bede tam najslabszym ogniwem haha
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
czasami mam takie bóle pod prawą piersią... (już kiedyś o tym pisałam) czasami boli a czasami czuje takie dziwne mrowienie, wszyscy mówili że wiadomo macica mi się powiększa wszystkie organy w środku ściśnięte więc normalne że coś mnie gdzieś boli... na necie też dużo osób opisywało takie dolegliwości, zazwyczaj jak się położyłam to przechodziło... a ból się wzmagał jak się najadłam... więc stwierdziłam że faktycznie pewnie żebra mi uciskają żołądek ale dzisiaj jest masakra... cały dzień pobolewało albo to mrowienie na zmianę położyłam się na 2h i jak się obudziłam chciałam obrócić się na drugi bok i co ? tak mnie zakuło pod tą piersią jakby mi żebro miało coś tam przebić spanikowana leże i się macam po tym... mam to miejsce takie obolałe, a ten ból tak jakby zaraz pod skórą szukałam na necie i wszyscy piszą że to uciskanie żołądka wątroby, że dziecko się rozpycha itd itp ale kilka osób napisało że miało jakieś problemy z wątrobą że lekarz mówił właśnie że się dziecko rozpycha a po porodzie nie przechodziło i wychodziły jakieś cyrki z wątrobą ale u mnie to chyba nie może być wątroba jeśli wyniki badań mam dobre ? chyba by to było w tym widoczne ? sorry za długi wywód...ale dzisiaj jestem już tym bólem przerażona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Iść na spacer czy co??? Gin mówił że mogę chodzić ale nie przemęczać się ...zreszta ja mu mówie że jak za duzo spaceruję to czuje że nie dam rady

najłatwiej to powiedzieć że się nie da i wtedy taka baba myśli że nikt inny i tak się nie zna więc nie będzie się sprzeciwiał...
a nie chcę typowo ciążowej sukienki na raz 

wykończyliśmy pizzę na szybko, a ja teraz próbuję pomału dojść do siebie
a co ja sama będę jak dętka szwędac się po domu, potrzebuję kilku takich forumowych dętek do wsparcia
29.09.2012 r Na zawsze razem..