Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 21:10   #1921
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

BOD:

Patrzę na stronę BOD i w komentarzach jest,że większość ludu była za KiB. Nawet w jakiejś ankiecie na stronie oni mieli 44%.

Dalej jest mi przykro z ich powodu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:14   #1922
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

mnie tez w dniu przyjecia do szpitala mowili ze jesli szyjka bedzie sie skracala i ktg bedzie niepokojace to dostane zastrzyki na rozwoj pluc mlodego, to bylo w 25 tc...na szczescie sytuacja sie ustabilizowala i nie byly one konieczne...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:25   #1923
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
wlasnie wrocilam z wizyty u ginki, wszystko jest wporzadku Jas wazy juz 1650 g w 29 tc
Moja szyjka sie unormowala, ma 3cm wiec jest super.
Tylko jedno ale jest... w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala na 2 dni w celu podania leku ktory pomaga w rozwoju pluc u plodu... Mowila ze pediatrzy teraz zalecaja branie tego leku... kurde wymienila nazwe ale oczywiscie nie zapamietalam ;/ cos co mialo chyba 'ox' w sobie ;p brala to ktoras z was ;>??

Pprosze o wpisanie mi kolejnej wizyty na 01.08.13 godz 11.15

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Duzy chlop!
Hmm..ja nie wiem, o co chodzi z tym lekiem...na wszelki wypadek dostalas, jakbys przedwczesnie urodzila...?
U mnie takie zagrozenie bylo, nadal biore leki, ktore maja temu przeciwdxialac, ale takiego leku nie dostalam...

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-07-01 o 21:28
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:35   #1924
kropla_deszczu
Zadomowienie

bojatoja i t_89 - za 8 miesiąc

Misia - nie stresuj się bidulko cieszę się, że z sukini jesteś zadowolona, na pewno pięknie wyglądasz

gorgulek - gratki z 30 tydz

snow_white - 1oo lat

Inwersja - do temp. w mieszkaniu się przyzwyczaicie chyba, że jesteście mega zmarźluchami powodzenia i duzo sił w ogarnianiu haosu

angelikada - zajrzyj na stronę tako, tutaj np http://wspb.home.pl/tako/index.php?o..._product_id=96 3w1 jest za 1590 zł - funkiel nówka wszystkie captivy w tej cenie są

bojatoja - czyli Ty nie tęsknisz za sexem

maharet - zlituj się...mi do 100 kg brakuje aż 3 kg i jakoś z tym żyję

Lolaaaaaaa88 - i gratulacje

tancerka - ja bym glukozy nie wypiła duszkiem, blleeeee bo to takie słodkie było....a co do czasu na wizaż to wcale tak nie jest, że na zwolnieniu jest więcej czasu na cokolwiek

ewacia - nic tylko się cieszyć z takiej teściowej a co do szyjki to nic więcej powiedzieć nie mogę jak: oszczędezaj się kochana

motyl - a byłaś w Krakowie? tak to dopiero jeżdżą jak chcą

yourAngel - masakra co to za księgowa jak z koziej doopy trąbka co nie zna przepisów i powiedz TŻ, że już go lubię, bo ja też z takich ludzi co walą prosto z mostu i walczą o swoje

MadziaOOO - duży dzieć już! gratuluję wizyty

co do BOD - to już nie jest pierwszy program gdzie jestem zawiedziona wynikiem....min. Mastercheaf - ta cała Basia, niemka, moim zdaniem wcale nie była taka ah i oh....lepsza była Kinga Paruzel...a mój TŻ cały czas twierdzi, że to i tak z góry jest ustalone już kto wygra
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:37   #1925
Larysa88
Zakorzenienie

Madzia hmmmm musiał być jakiś powód że ginka dała Ci to skierowanie do szpitala, bo tak po prostu, każdej ciężarnej tego nie dają, przynajnniej ja nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Hejoł dziewczyny, chciałam powiedzieć, że już po obronie zdałam jakoś poszło a teraz zabieram się za nadrabianie
to jeszcze ja, jeszcze ja gratulacje!!!!!!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kuchnia w stylu nieokreslonym fotka w zalaczniku, ale sprzed 3 lat, syf kila i mogila, bo mloda dopiero co sie urodzila i nie bylo czasu na sprzatanie a piec juz zabudowany i tak nie straszy

no u nas stare budownictwo, chyba jeszcze przedwojenne mieszkanie po babci tz, wiec robione bylo wszystko od nowa, ale wyprostowac scian na tip top sie niestety nie dalo musielibysmy burzyc chyba i na nowo stawiac :/ i tak juz wpakowalismy w to mieszkanie multum kasy, a jeszcze pare rzeczy do zrobienia, a 3 lata temu byl generalny remont tyle ze zachcialo nam sie przerobek i innych rozwiazan wiec teraz znow trzeba sie meczyc.
eee ale wcale tak źle to nie wygląda

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

czasami mam takie bóle pod prawą piersią... (już kiedyś o tym pisałam) czasami boli a czasami czuje takie dziwne mrowienie, wszyscy mówili że wiadomo macica mi się powiększa wszystkie organy w środku ściśnięte więc normalne że coś mnie gdzieś boli... na necie też dużo osób opisywało takie dolegliwości, zazwyczaj jak się położyłam to przechodziło... a ból się wzmagał jak się najadłam... więc stwierdziłam że faktycznie pewnie żebra mi uciskają żołądek
ale dzisiaj jest masakra... cały dzień pobolewało albo to mrowienie na zmianę położyłam się na 2h i jak się obudziłam chciałam obrócić się na drugi bok i co ? tak mnie zakuło pod tą piersią jakby mi żebro miało coś tam przebić spanikowana leże i się macam po tym... mam to miejsce takie obolałe, a ten ból tak jakby zaraz pod skórą
szukałam na necie i wszyscy piszą że to uciskanie żołądka wątroby, że dziecko się rozpycha itd itp
ale kilka osób napisało że miało jakieś problemy z wątrobą że lekarz mówił właśnie że się dziecko rozpycha a po porodzie nie przechodziło i wychodziły jakieś cyrki z wątrobą
ale u mnie to chyba nie może być wątroba jeśli wyniki badań mam dobre ? chyba by to było w tym widoczne ? sorry za długi wywód...ale dzisiaj jestem już tym bólem przerażona
kurde ja nie wiem co to może być nie poradzę nic
Stary 2013-07-01, 21:39   #1926
kropla_deszczu
Zadomowienie

w ogóle to witam się z Wami bo cały dzień Wam nadrabiam....zresztą nie miałam nic sensownego do napisania taki mam dziś dzień lenia ostatnio mi się nic nie chce...nawet obiadu robić a dzisiaj się 2 razy w ciągu dnia zdrzemnęłam czyli normalnie dolegliwości I trymestru na szczęście nie rzygałam uffff

a co do sporu o śląskich miastach

to ja Wam powiem bardzo nieskromnie, że "moje" GLIWICE są najpiękniejsze! a co
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-07-01, 21:40   #1927
misia332
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj na tylko ok poczułam, że pojechaliśmy z TŻ do Zielonej i kupilam piecyk do domku.

małemu kupiłam smoczki i pajaca polarowego.

snow sto lat

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:41   #1928
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Hejoł dziewczyny, chciałam powiedzieć, że już po obronie zdałam jakoś poszło a teraz zabieram się za nadrabianie
Serdeczne gratki

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a mi się marzy tak położyć na łóżku i żeby ktoś się mną profesjonalnie zajął- peeling całego ciała, jakiś masażyk pachnącym olejkiem, odrobinka balsamu brązującego na koniec, włosy by mi mógł ktoś umyć i jakoś fajnie ułożyć... takie skromne marzenie
Oj takkkkkk

ewacia uważaj na siebie i leż ile Ci tylko Adi pozwoli

Ja już po wizycie. Maleńka zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Waży już 1200g więc już dobry kawałek dzidzi
Szyjka długa i zamknięta i się nie skraca Z gorszych newsów to mam stan zapalny i dostałam globuły
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:41   #1929
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

eee ale wcale tak źle to nie wygląda
ale dobrze wcale
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:43   #1930
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
w ogóle to witam się z Wami bo cały dzień Wam nadrabiam....zresztą nie miałam nic sensownego do napisania taki mam dziś dzień lenia ostatnio mi się nic nie chce...nawet obiadu robić a dzisiaj się 2 razy w ciągu dnia zdrzemnęłam czyli normalnie dolegliwości I trymestru na szczęście nie rzygałam uffff

Gliwice ? Rybnik najpiękniejszy !!

Stary 2013-07-01, 21:46   #1931
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Sambadijaneiro: ZASTRZYKI ??!! ;(;(;( łeeee wszystko tylko nie zastrzykii ;(;(
Sama pozniej myslalam na temat tego leku, ginka dzisiaj byla z nas zadowolona tzn i z wynikow i z szyjki i ogolnego rozwoju... Takze nie jest tak ze jest zle, no ale pewnie jestem w jakiejs grupie ryzyka.
noi musze do okulisty isc bo mam -3.75 i -3.5 wade wzroku... mam nadzieje ze nie bede sie na ciecie nadawac (
Jasio ma 27 cm obwodu glowki i 7,5 cm dluga kosc udowa bedzie gigancik po mamusi ))

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:47   #1932
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
bojatoja i t_89 - za 8 miesiąc

Misia - nie stresuj się bidulko cieszę się, że z sukini jesteś zadowolona, na pewno pięknie wyglądasz

gorgulek - gratki z 30 tydz

snow_white - 1oo lat

Inwersja - do temp. w mieszkaniu się przyzwyczaicie chyba, że jesteście mega zmarźluchami powodzenia i duzo sił w ogarnianiu haosu

angelikada - zajrzyj na stronę tako, tutaj np http://wspb.home.pl/tako/index.php?o..._product_id=96 3w1 jest za 1590 zł - funkiel nówka wszystkie captivy w tej cenie są

bojatoja - czyli Ty nie tęsknisz za sexem

maharet - zlituj się...mi do 100 kg brakuje aż 3 kg i jakoś z tym żyję

Lolaaaaaaa88 - i gratulacje

tancerka - ja bym glukozy nie wypiła duszkiem, blleeeee bo to takie słodkie było....a co do czasu na wizaż to wcale tak nie jest, że na zwolnieniu jest więcej czasu na cokolwiek

ewacia - nic tylko się cieszyć z takiej teściowej a co do szyjki to nic więcej powiedzieć nie mogę jak: oszczędezaj się kochana

motyl - a byłaś w Krakowie? tak to dopiero jeżdżą jak chcą

yourAngel - masakra co to za księgowa jak z koziej doopy trąbka co nie zna przepisów i powiedz TŻ, że już go lubię, bo ja też z takich ludzi co walą prosto z mostu i walczą o swoje

MadziaOOO - duży dzieć już! gratuluję wizyty

co do BOD - to już nie jest pierwszy program gdzie jestem zawiedziona wynikiem....min. Mastercheaf - ta cała Basia, niemka, moim zdaniem wcale nie była taka ah i oh....lepsza była Kinga Paruzel...a mój TŻ cały czas twierdzi, że to i tak z góry jest ustalone już kto wygra
Kochana, a gdzie ja w Pl nie byłam?

No dobra, najgorzej to jeżdżą a Neapolu. I u Arabów

Ooo ja też byłam za Kingą, ale jednak jak mówię-to też był program, który nie grał tak na emocjach jak ten. Soł... nie przejęłam się tak jak teraz. A ja w ciąży jestem bardzo płaczliwa i jak jest nie po mojemu to jest źle

Cytat:

No co ty, chyba Ci się przewidziało

Stary 2013-07-01, 21:47   #1933
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
To że mój pracodawca i księgowa nie ogarniają, wiem nie od dziś. No ale rano to już ciśnienie mi podnieśli na maksa - co za banda

Pracowałam do 6 miesiąca - jestem na L4, bo sami sobie tego zażyczyli. Dokumenty potwierdzające tydzień ciąży i podające datę porodu, razem z L4, oczywiście dostarczone. Pod koniec tygodnia wygasła mi umowa - i normalnie z artykułu 177 wynika, że przedłużają mi ją do porodu (wszystkie warunki spełniam) i kasiorę płaci ZUS. Nieraz tłumaczyłam im co i jak, mówiłam jakie są opcje, pokazywałam artykuły z prawa pracy. A oni dziś do mnie, że nie przedłużą mi umowy - bo księgowa powiedziała, że nie można tego zrobić

Na szczęście kiedy mnie "poinformowano" telefonicznie o tym absurdzie, obok siedział teżet. Ten ma pysk w odpowiednim miejscu i w 90 sekund sprawa była naprostowana Biedna księgowa tylko poinformowała chłopa, że był "niemiły"
Haha, spoko, że zerowe kompetencje i ignorancja są miłe. Czasem wkurza mnie to, że im bardziej człowiek chce być w porządku (mówi o wszystkim z wyprzedzeniem, stara się, ogarnia zastępstwo itd), tym bardziej jest traktowany nie fair

Ech, grunt, że pozamiatane

Dobrze, że tż ma gadane

Ja mam nadzieję, że u mnie problemów nie będzie, jeszcze miesiąc mam umowę A bardzo nie chcę z Edą sama jechać całe miasto, żeby coś załątwiać

Cytat:
Pprosze o wpisanie mi kolejnej wizyty na 01.08.13 godz 11.15

Gorąca prośba - jak prosicie o dopisanie czegoś, to albo PW, albo chociaż boldem piszcie, bo często jak nadrabiam, to na szybko czytam i po prostu mogę nie zauważyć prośby

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
dirtymagic Ciężko stwierdzić,bo nie byłam tutaj ważona na bieżąco... w każdym razie mam już 12 kg na plusie :O :P
Ja mam 14

Wróciłam od rodziców z całą łubianką czereśni
W ogóle najedzona jestem za trzech Tak się kończą wizyty u mamy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:48   #1934
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Sambadijaneiro: ZASTRZYKI ??!! ;(;(;( łeeee wszystko tylko nie zastrzykii ;(;(
Sama pozniej myslalam na temat tego leku, ginka dzisiaj byla z nas zadowolona tzn i z wynikow i z szyjki i ogolnego rozwoju... Takze nie jest tak ze jest zle, no ale pewnie jestem w jakiejs grupie ryzyka.
noi musze do okulisty isc bo mam -3.75 i -3.5 wade wzroku... mam nadzieje ze nie bede sie na ciecie nadawac (
Jasio ma 27 cm obwodu glowki i 7,5 cm dluga kosc udowa bedzie gigancik po mamusi ))

To nie jest wysoka krótkowzroczność. Jeśli masz wszystko ok z oczkami oprócz wady to powinno być ok

Co mi przypomniało,że ja w środę idę do oku po zaświadczenie na cc...

Stary 2013-07-01, 21:52   #1935
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Hej mamuski
wlasnie wrocilam z wizyty u ginki, wszystko jest wporzadku Jas wazy juz 1650 g w 29 tc
Moja szyjka sie unormowala, ma 3cm wiec jest super.
Gratki Powiem Ci,że niezły klocuszek się szykuje
Stary 2013-07-01, 21:52   #1936
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Serdeczne gratki

Oj takkkkkk

ewacia uważaj na siebie i leż ile Ci tylko Adi pozwoli

Ja już po wizycie. Maleńka zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Waży już 1200g więc już dobry kawałek dzidzi
Szyjka długa i zamknięta i się nie skraca Z gorszych newsów to mam stan zapalny i dostałam globuły
Wpisałam wagę
29 tc, prawda?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-01, 21:54   #1937
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wpisałam wagę
29 tc, prawda?
tenk ju
28 t 2d możesz wpisać 29
Stary 2013-07-01, 21:58   #1938
dirtymagic85
Zadomowienie

Czarna prawidłowa odpowiedź! jedziemy na jednym wózku wagowo, to mi raźniej, bo tu same rakiety

Motylek no sprawdziłam i odebrac osobiście byłoby głupotą, bo w lubelskim nie ma punktu, ale i tak taniej chyba wychodzi niż zamawiać na all

Madziaooo no ta moja Ania też miała ten lek w formie zastrzyków domięśniowych, to jakiś lek z grupy sterydów, tyle wiem.

Co tam jeszcze...zapomniałam:rol leyes:
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:00   #1939
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
duża dzidzia
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Gliwice ? Rybnik najpiękniejszy !!
chyba powariowałaś
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kochana, a gdzie ja w Pl nie byłam?

No dobra, najgorzej to jeżdżą a Neapolu. I u Arabów

Ooo ja też byłam za Kingą, ale jednak jak mówię-to też był program, który nie grał tak na emocjach jak ten. Soł... nie przejęłam się tak jak teraz. A ja w ciąży jestem bardzo płaczliwa i jak jest nie po mojemu to jest źle

No co ty, chyba Ci się przewidziało
nic mi się nie przywidziaaaaaoooo
eh te programy to chyba faktycznie pic na wodę, fotomontaż

matall wczoraj wdooopczyłam prawie 2 kg czereśni
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-07-01 o 22:01
Stary 2013-07-01, 22:04   #1940
butterfly20
Zakorzenienie

Chciałam się w ogóle pochwalić-jestem dzielna dla mej dzidzi.

Jem te kapsułki z DHA. No i Żurawit. Mąż mnie pilnuje i połykam zawsze przy nim, bo wtedy się mniej boję.

I zawsze tylko jest "M. chodź tutaj, bo będę połykać"

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Czarna prawidłowa odpowiedź! jedziemy na jednym wózku wagowo, to mi raźniej, bo tu same rakiety

Motylek no sprawdziłam i odebrac osobiście byłoby głupotą, bo w lubelskim nie ma punktu, ale i tak taniej chyba wychodzi niż zamawiać na all

Madziaooo no ta moja Ania też miała ten lek w formie zastrzyków domięśniowych, to jakiś lek z grupy sterydów, tyle wiem.

Co tam jeszcze...zapomniałam:rol leyes:
A to faktycznie lepiej zamówić do domku

Stary 2013-07-01, 22:05   #1941
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
duża dzidzia

chyba powariowałaś

ja dzisiaj agrest

Stary 2013-07-01, 22:06   #1942
dirtymagic85
Zadomowienie

aaaa, juz wiem: Brydziu ja mam ostry ból taki kolkowy, rzadziej tępy, jakby jakieś uwieranie w prawym podżebrzu właśnie, może nie tyle problem z wątrobą, co z pęcherzykiem żółciowym (potocznie woreczek ehh), dolegliwośći mogą się nasilać w ciąży, jak u mnie, przy niewłaściwej diecie też, no i ogólnie jak masz jakieś złogi tam...w badaniach nie musi ci nic wyjść, tym bardziej próby wątrobowe, bo to wyjdzie już raczej przy konkretnym podrażnieniu i jakiejś tam niewydolności. Jak coś ci z opisu ten ból podchodzi pod twój, to zrób sobie usg brzucha, ale jak jest coś drobnego to też nie na każdym aparacie wyjdzie. A jak opisujesz to jako mrowienie to ja nie wiem, bo w moim mniemaniu z mrowieniem można wytrzymać, a ból o którym pisałam, zwłaszcza ostry jest ciężki do zniesienia, czasem muszę na szybko ratować się nospą. Ale wywód

Dorisha ale twoja Ewunia juz jest duuuża!
Stary 2013-07-01, 22:08   #1943
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ale dobrze wcale
jak kto woli

Cytat:

Jem te kapsułki z DHA. No i Żurawit. Mąż mnie pilnuje i połykam zawsze przy nim, bo wtedy się mniej boję.

I zawsze tylko jest "M. chodź tutaj, bo będę połykać"[COLOR="Silver"]
hahah
Stary 2013-07-01, 22:08   #1944
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

I zawsze tylko jest "M. chodź tutaj, bo będę połykać"

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A to faktycznie lepiej zamówić do domku
kurde, dobrze, ze napisałaś o lekach, zapomniałam dziś witaminek idę łyknąć...prędzikiem
Stary 2013-07-01, 22:13   #1945
bajka1807
Zakorzenienie

kuzwa a mi sasiadka stolowke zamyka do konca tygodnia i bede musiala sama gotowac

moi rodzice sa na poludniu Francji, cos tam mamuska sie mnie pyta czy wole swieze zapachy perfum... no to pytam a co, kupic mi chcesz na urodziny? no to oczywiscie odpowiedz ze juz kupila... wiec nie czaje po co pyta po fakcie tym bardziej ze ja mecze wszelkie perfumy niesamowicie, mam jeszcze 3 flaszki ledwo napoczete i bede je meczyc w nieskonczonosc no ale mniejsza, to mowie ze sprawdz przy okazji po ile stoi tam YSL L'homme bo bym malzowi kupila na urodziny bo akurat mu sie skonczyly... no i sie zabojady strasznie cenia prawie 80 euro za 100 ml flaszke no ale nic tam, powiedzieli najpierw ze 57 to mowie kupcie, a teraz dzwonia i mowia ze jednak wlasnie 80, ale ze sie umowilismy ze zaplace polowe to deala zrobilam i zaplace tylko 20 cos hyhy takie zakupy to ja lubie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:13   #1946
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
duża dzidzia

Cytat:
Prawda ?
Mój średniaczek kochany- wpisuje się idealnie w 50 centyl
Stary 2013-07-01, 22:15   #1947
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
duża dzidzia

chyba powariowałaś

Mniam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
aaaa, juz wiem: Brydziu ja mam ostry ból taki kolkowy, rzadziej tępy, jakby jakieś uwieranie w prawym podżebrzu właśnie, może nie tyle problem z wątrobą, co z pęcherzykiem żółciowym (potocznie woreczek ehh), dolegliwośći mogą się nasilać w ciąży, jak u mnie, przy niewłaściwej diecie też, no i ogólnie jak masz jakieś złogi tam...
Ooo, ja też mam często taki ból, już przed ciążą miałam, ale na USG mi nic nie wychodziło. A teraz w ciąży to masakra, idę 10 minut i już tak boli, że chodzę jak kaczka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-01, 22:15   #1948
butterfly20
Zakorzenienie

Diorisha też gratuluję badań, malutka już dużutka

Cytat:
aaaa, juz wiem: Brydziu ja mam ostry ból taki kolkowy, rzadziej tępy, jakby jakieś uwieranie w prawym podżebrzu właśnie, może nie tyle problem z wątrobą, co z pęcherzykiem żółciowym (potocznie woreczek ehh), dolegliwośći mogą się nasilać w ciąży, jak u mnie, przy niewłaściwej diecie też, no i ogólnie jak masz jakieś złogi tam...w badaniach nie musi ci nic wyjść, tym bardziej próby wątrobowe, bo to wyjdzie już raczej przy konkretnym podrażnieniu i jakiejś tam niewydolności. Jak coś ci z opisu ten ból podchodzi pod twój, to zrób sobie usg brzucha, ale jak jest coś drobnego to też nie na każdym aparacie wyjdzie. A jak opisujesz to jako mrowienie to ja nie wiem, bo w moim mniemaniu z mrowieniem można wytrzymać, a ból o którym pisałam, zwłaszcza ostry jest ciężki do zniesienia, czasem muszę na szybko ratować się nospą. Ale wywód

Ja mam taki ból, ale boli cały dół brzucha. Zapalenie pęcherza i piasek w nerce.W jednej nerce więc nie wiem czemu boli cały brzuch,chyba,że od pęcherza tak pulsuje

A nie PĘDZIKIEM?

Stary 2013-07-01, 22:16   #1949
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
kuzwa a mi sasiadka stolowke zamyka do konca tygodnia i bede musiala sama gotowac
Buuuu bajka jak bum cyk cyk to nie przeze mnie Nie pozazdrościłam Ci aż tak bardzo

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dzięki motylku
Stary 2013-07-01, 22:17   #1950
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Nosz kurna chyba znowu mam atak kolki nerkowej robiłam małżowi kanapki do pracy i jak mnie zaczęła prawa nerka napierniczać - ni z gruchy ni z pietruchy. Przestała boleć jak poszłam się kąpać ale teraz znów boli. Nie jest to jeszcze ten ból który miałam ostatnio przez całą noc ale zastanawiam się czy czekać aż się rozwinie czy już teraz jechać na IP?!

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości