|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Bajka moi rodzice od lat przywożą mi z urlopów perfumy, zawsze wybieram jeszcze przed ich wyjazdem
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() I mówisz,że boli Cię z tyłu?Nie promieniuje na przód?To ja nie wiem co mnie boli...
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Misia, Kropla deszczu - dziekuje za zyczenia.
Mlody od godziny tak mnie kopie po pecherzu, ze masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() I mam chyba zgagę...
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
NIe, na przód nie promieniuje ale jednym z charakterystycznych objawów jest to, ze gdy podnoszę prawą nogę zdejmując lub ubierając spodnie albo wstając z łóżka to czuję ból w prawej pachwinie. Dokładnie tak samo bolało mnie ostatnio tylko jeszcze mocniej.
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz z kolei jak siedzę to boli mniej, ale jak chodzę to boli bardziej. Na szczęście jest już o wiele lepiej niż w sobotę, robię tak jak zalecił mi kuzyn i mam nadzieję,że piasek zejdzie.
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami takie mrowienie/drętwienie czasami kłucie, czasami uciskanie ![]() zazwyczaj jak się położyłam to mi przechodziło.... ale dzisiaj mnie tak zakuło mocno że się wystarszyłam ![]() a jeśli to coś z woreczkiem to co wtedy ? jakoś się to leczy w ciąży ? ![]() zobaczę jutro jak wstanę jak się będę czuć... cały czas sobie ten ból tłumaczyłam tym że mi uciska żołądek bo przeważnie mnie bolało jak się najadłam albo długo siedziałam... w sumie dzisiaj może to też są skutki jedzenia weselnego ale wczoraj mi nic nie było...mam wizytę za tydzień to powiem o tym lekarzowi, chyba że ból będzie nie do wytrzymania to polecę do rodzinnego po skierowanie na usg
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widac mnie zawsze bolą z przodu. Taka moja uroda i tak mi to promieniuje.
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Ja mialam czeste złogi w nerkach, ale jak mnie jakis kamyk schodzil, to no-spe kazali brac plus goraca kapiel (i grzane piwo, ale teraz odpada, chyba ze 0%). I czekalam, az kamien zejdzie. Raz jakas ziolowa obrzydliwa paste dostalam, ale nie pamietam co. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-07-01 o 22:31 |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówi. Jak masz tez na przykłąd tylko drobne złogi, jakiś niby piasek, to na usg też nie wyjdzie, a szef mi też powiedział dwie rzeczy: pierwsze to to, że jak mi wyszedł na usg rzekomo polip, to w 90% śródoperacyjnie to się nie okazuje polip tylko złogi podśluzówkowe, a w obrazie USG po prostu tak wygląda, bo luzem nic po pęcherzyku nie lata. A druga sprawa, to takie kolki, czy bóle pęcherzykowe mogą też łapać jak nic nie ma w nim i nazywa się to jakaś dyskineza, ale przyznam, że nie zgłębiałam tematu
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wspolczuje bardzo tych boli
susanna a co ci ostatnim razem poradzili w szpitalu? jakas kroplowa czy cos? moze nie warto czekac? ![]() ja sie wlasnie biore za sprawdzanie ciuszkow po Blance i powiem wam ze ilosc mnie przeraza
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
a mi brzuch twardniej, ale dzisiaj się 2x zdenerwowałam i mam wyrzuty sumienia
![]() Motyl jak piszesz "Tusia/Tuśka" to mam przed oczami od razu królika dziewczyny mojego brata hehe ![]() a w czwartek małż jedzie i będę Wam buczeć ![]() kupiłam migdały- zobaczymy czy działają na zgagę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-01 o 22:33 |
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, jestem dziwna i tyle ![]() To u mnie się pogarsza jak chodzę... Nospy brałaś?Apapy? ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Moja króliczka jest Mania
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba może promieniować.Cytat:
![]() Ale myślałam, że tak po prostu mam, bo nic mi nie znaleźli
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kolkę nerkową, to charakterystyczne jest to, ze ból promieniuje z pleców na przód aż do pachwiny właśnie. Tydzień temu byłam z teściową na IP z tym....
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro znowu idę na pobranie krwi- tym razem na tarczycę bleee
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie dzis bylam - ft4 wzroslo, ale jeszcze jest lekko ponizej normy. Zobaczymy, co endo jutro powie.
Morfologia i siusiu ok. Hemoglobina wzrosla i jest w normie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka nie byłam ostatnio w szpitalu - meczyłam się całą noc, chodziłam do ubikacji co 5 minut i potem nad ranem zasnęłam czyli ból musiał przejść. Rano poszłam do naszego lekarza, zrobił usg i przepisał antybiotyk bo miałam zastój w nerce. To było 1,5 miesiąca temu.
No-spę brałam ale to jest za słabe na taki ból. Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2013-07-01 o 22:47 |
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
racja Motyl - PĘDZIKIEM
![]() ja ugrzęzłam w wycenianiu wyprawki...na dniach trzeba pozamawiać, czas ucieka
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko,
czy bedzie Waszym maleństwom po porodzie podawana wit K? czy decydujecie sie na zastrzyk czy w kropelkach? nie wiem dokładnie jak to tu w UK wygląda i np na ile zastrzyk jest bezpieczny ...
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrzę i na TP 5.09 jest nas 6
ciekawe, która się pierwsza rozpakuje
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co jeszcze brakuje![]() Cytat:
i z tego co czytałam mamy styczniowo lutowe kiedyś to one miały kropelki
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzizas.... nie mam co kupowac szmat na rozmiar wiekszy jak 62 i tak do rozmiaru aktualnie 92-98 chociaz tz ostatnio mowil ze Amelka bedzie biedna bo bedzie musiala znaszac ciuchy po siostrze
|
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() a z ubrań ile oszczędności wyjdzie! możesz za to kupić fajną matę edu czy tam karuzelkę czy nawet konika z fisher price na którego i ja choruję
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczymy.... ![]() a tą witaminę sie podaje szczegolnie gdy dziecko karmione jest cyckiem (bo w sztucznym mleku ona jest) i podobno od niedawna standardowo podaje sie zaraz po urodzeniu w zastrzyku, ale na zastrzyk mozna sie nie zgodzić tylko kropelki.. muszę sie popytac jeszcze znajomych mamusiek które niedawno rodziły jak to było u nich..
|
|
#1980 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Witam po całym dniu, wyszliśmy po 13 wróciliśmy po 20 ![]() ale... wybraliśmy wózek Decydujemy się na Tako City Move (kolor Sydney) + fotelik Cybex Aton 3 Teraz tylko przekazać dziadkom którzy obiecali sponsoring, i załatwione![]() Byliśmy w Askocie na ul. Sztabowej i tam nam świetnie doradzili i zaproponowali naprawdę sensowne ceny ![]() A i widziałam twojego Tako Acoustic z bliska Motylku rzeczywiście fajne mają te tapicerki. Mojemu Mężowi bardzo się te tkaniny podobały, żałował że City Move nie jest z takich zrobiony![]() Cytat:
Jeszcze tylko dopytam na 100%, mówimy o Sage Femme? Bo tam właśnie chciałam się zapisać, zaczęłam niedawno 6 miesiąc, i cały czas doradzają żebym zaczęła tak 2 miesiące przed porodem. A mi się to późno/na styk wydaje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

robiłam małżowi kanapki do pracy i jak mnie zaczęła prawa nerka napierniczać - ni z gruchy ni z pietruchy. Przestała boleć jak poszłam się kąpać ale teraz znów boli. Nie jest to jeszcze ten ból który miałam ostatnio przez całą noc ale zastanawiam się czy czekać aż się rozwinie czy już teraz jechać na IP?!

czasami takie mrowienie/drętwienie czasami kłucie, czasami uciskanie