Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 09:12   #2011
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Karate kid

Huhuha to pewnie tak jak ja Ejjj właśnie czarna widziałaś nasze bobo będzie nazywać się Maja

W Gliwicach przez dłuższą chwilę mieszkał mój TŻ i powiem szczerze, że bałam się tam pogubić Ale on mieszkał w dzielnicy sypialnianej już haha koło jakiejś autostrady w takich nowych blokach? Na Pocztowej?

Ja pożeram witaminy (falvit) po którym ZAWSZE mi jest niedobrze, dlatego biorę go przed snem, żuravit i żelazo doustnie Anemia całą ciążę...
A mnie wyniki hemoglobiny sie poprawily po tardyferonie, ktory biore od 2 m-cy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-02, 09:14   #2012
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Ja pożeram witaminy (falvit) po którym ZAWSZE mi jest niedobrze, dlatego biorę go przed snem, żuravit i żelazo doustnie Anemia całą ciążę...
No ja Pregna Plus, Uromaxim,magnez
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:21   #2013
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Hej!Normalnie dzis w nocy pierwszy raz od chyba poczatku ciazy doskwierały mi bole jak przy miesiaczce-mam nadzieje ze one nic nie znacza..
Zaraz zabieram sie za czyszczenie lodowki i moze z jedna szafke w kuchni wysprzatam..
agusiaa czemu nie zmienisz witaminek?ja tez na poczatku brałam flavit i tez sie po nim zle czułam,szybko zmieniłam na centrum materne z Dha.Na necie zamowilam sobie od razu kilka opakowan kazde po 24 zl..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:24   #2014
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Ale mnie T. wkurzyła: pala:

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
cześć

Witam po całym dniu, wyszliśmy po 13 wróciliśmy po 20
ale... wybraliśmy wózek
Decydujemy się na Tako City Move (kolor Sydney) + fotelik Cybex Aton 3 Teraz tylko przekazać dziadkom którzy obiecali sponsoring, i załatwione
Byliśmy w Askocie na ul. Sztabowej i tam nam świetnie doradzili i zaproponowali naprawdę sensowne ceny
A i widziałam twojego Tako Acoustic z bliska Motylku rzeczywiście fajne mają te tapicerki. Mojemu Mężowi bardzo się te tkaniny podobały, żałował że City Move nie jest z takich zrobiony

Dziękuję Ci bardzo
Jeszcze tylko dopytam na 100%, mówimy o Sage Femme?
Bo tam właśnie chciałam się zapisać, zaczęłam niedawno 6 miesiąc, i cały czas doradzają żebym zaczęła tak 2 miesiące przed porodem. A mi się to późno/na styk wydaje.

Super widać że jak stres odpuścił to od razu czujesz się lepiej

oo mam podobne marzenia
Ooo i jaki bierzecie kolor tego Cybexa?
A pytaliście jak to jest z tą bazą Aton Base?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tak czytałam, że dzieci je lubią choć to też różnie może być, ale kupić kupię bo fajny taki się wydaje

kurde a ja oglądam wanienki, i wybieram... wybieram.... jakby to miało jakieś znaczenie jaki kolor itd?
Też mam zamiar go kupić

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
im mniej kosmetykow na poczatek tym lepiej

ja tym razem kupilam kosmetyki mixy, zobaczymy co to za cudo. mam cos do kapieli, balsam chyba, krem do tylka i do twarzy. oliwke hippa, bephanten do tylka i tyle z kosmetykow.
Hmm ja mam tylko płyn do kąpieli Cethapil, mleczko do ciała z tejże firmy i do pupy Linomag.
A oliwka to po co?Bo słyszałam,że lepiej tak nie natłuszczać skóry jak nie trzeba?
To ja już nie wiem jakie kosmetyki potrzeba...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:29   #2015
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tak patrzę i na TP 5.09 jest nas 6 ciekawe, która się pierwsza rozpakuje
ja chce być pierwsza ja!!

Madzia000
myśle że w szpitalu jeszcze sprawdzą co jest powodem podania leku, zbadaja i stwierdzą więc pytaj pytaj pytaj. napewno od tak sobie go nie podaja tylko musi być jakies podejrzenie że zagraża poród przedwczesny. a ile masz mm szyjke? mierzyli Ci usg teraz??
już doczytałam 3 cm,. to w normie ciekawe co Ci powiedzą w szpitalu.. daj koniecznie znać!

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-07-02 o 09:34
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:33   #2016
logoasia
Zakorzenienie

hej dziewuszkijuż nadrabiam ciekawości wczorajszego popołudnia
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:37   #2017
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Ojejku, biedulko I co zdecydowałaś? Jak się czujesz?

Jakieś przeboje z drogami moczowo-rodnymi są wpisane w ciążę a jeszcze w dodatku nerka musi zasuwać na zwiększonych obrotach. Nietrudno o choróbsko

Mnie zawsze boli z tyłu na wysokości między talią a lędźwiami - z lewego boku, bo właśnie lewa nerka słabsza. No ale jak się rozkręci, to już boli wszystko
Normalnie aż spłakana z bólu byłam w trakcie kolki
Nie zdecydowałam się bo po pewnym czasie przeszło ALE byłam przed chwilą zanieść mocz do analizy i już mnie znowu napiernicza Nie jest to jeszcze TO ale już się rozkręca

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 09:39   #2018
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

co zrobiła teściowa?

Chyba Rocky Mountain a o bazę nie pytaliśmy, bo będziemy montować za pomocą pasów bezpieczeństwa

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:42   #2019
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Cześć.

Też mam zamiar go kupić

Hmm ja mam tylko płyn do kąpieli Cethapil, mleczko do ciała z tejże firmy i do pupy Linomag.
A oliwka to po co?Bo słyszałam,że lepiej tak nie natłuszczać skóry jak nie trzeba?
Ja wczoraj kupilam plyn do kapieli hipp, szampon hipp, balsam do ciala hipp (nim chce smarowac zeby za bardzo jednak nie przyzwyczajac skory do natluszczania) i na wszelki wypadek oliwke hipp (czasem dzieciom bardzo schodzi naskorek po porodzie i wowczas ponoc oliwka lepsza). Kupic jeszcze musze jakies kremy do twarzy (zwykle i na niepogode) i cos do smarowania pupy przeciw odparzeniom (co polecacie?)
Stary 2013-07-02, 09:47   #2020
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Dzięki za info dziewczyny, tylko Matal ja nie zrozumiałam, że jak największa rzecz wziełaś? jedną jakąś, czy paczka taka duża ci wyszła z tą rzeczą?
W sensie: zamówiłam ileś rzeczy, największa wielkościowo to te podpachy Bella, więc na aukcji tych popdach sprawdziłam, że może być 30 max w paczce
Więc 4xpodpachy i 26 mniejszych rzeczy NA PEWNO do paczki wejdzie

Cytat:
a co sądzisz bajka i inne dziewczyny o oliwce w zelu? ja osobiście wolałam takiej używac na sobie, no ale z dzieckiem to inna sprawa? ma to jakikolwiek znaczenie?

co do ilości stosowanych kosmetyków to też wolę sie ograniczyć do płynu 3w1 z johnsona tak myślę, chyba, ze nie polecacie to mówcie, bo ja się nie znam, oliwka, sudocrem na wszelki wypadek, a krem czy jakiś balsam do ciała to nie mam pojęcia czy warto kupić i stosować, czy wystarczy oliwka no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
Oliwka - ja nie planuję samej używać, tylko dolewać do kąpieli, więc żelu to lipka Ew. na ciemieniuchę, ale też lepsza płynna.
J&J - często uczula, mnie np., więc wolę nie ryzykować, znów postawiłam na Nivea Oliwkę mam Babydream.
Balsam - jeszcze do oliwki? Na początku to myjesz jednym płynem, ew. oliwka przy suchej skórze i tyle. Krem do pupy jeszcze

Ja będę mieć:
- Nivea - płyn do mycia z oliwką
- Oliwka BD - ja nią włosy olejuję, także jak coś, np. ciemieniucha, to będzie w domu, na co dzień nie zamierzam używać
- Linomag zielony - co 2/3 zmianę pieluchy i zawsze przy kupce
- Sudocream - w przypadku odparzeń

Więcej na początek nie planuję, najwyżej dokupię jak będą problemy skórne. No i jeszcze krem na zimno kupię, ale to jak zacznie być zimno, bo początek września raczej taki zimny nie jest

Witam się
Totalna klapa z wstawaniem Tż wstał o 7, a o 8 powinien być w biurze, więc dopiero 9:30 dojechał (45 minut czekał na pkp )... My mieliśmy o 7 wstać, a pierwsze oko otworzyłam 9:30 Także tyle z kładzenia Edzika w dzień spać
Dziś się z nim kładę o 21, to jutro może o tej 7 wstanę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:55   #2021
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo
Ale miałam dzisiaj niepsodziankę z rana, dostałam w końcu pieniądze z zusu Listonosz przyniósł bo nie mam podanego konta w zusie Muszę to zmienić bo bez sensu żeby listonosz przynosił
Od następnego tygodnia biorę się już tak konkretnie za wyprawkę (w tym tygodniu jeszcze nauka i w weekned sesja ), i będę zamawiać takie pierdy niezbędne

Idę dalej się uczyć
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:57   #2022
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W

Ja będę mieć:
- Nivea - płyn do mycia z oliwką
- Oliwka BD - ja nią włosy olejuję, także jak coś, np. ciemieniucha, to będzie w domu, na co dzień nie zamierzam używać
- Linomag zielony - co 2/3 zmianę pieluchy i zawsze przy kupce
- Sudocream - w przypadku odparzeń

Więcej na początek nie planuję, najwyżej dokupię jak będą problemy skórne. No i jeszcze krem na zimno kupię, ale to jak zacznie być zimno, bo początek września raczej taki zimny nie jest

to samo mam zakupione jedynie zamiast sudocremu który tez musze kupić na wszelki wypadek to mam bepanthen już zamówiony na allegro
z nivea mam jeszcze mleczko do ciała ale to w późniejszym terminie będzie używane
Madziaooo daj koniecznie znac co ci w szpitalu powiedza bo szyjkę masz dłuższą niż moja
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:02   #2023
bojatoja
Zakorzenienie

Jakby co to ten duży bepanthen kosztuje w UK 5 funtów Moja siostra mi przywiezie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:03   #2024
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Do pupy to ja tylko używam tych kremów
http://www.rossmannversand.de/produk...hutzcreme.aspx
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html

Jak były mleczne kupki to raz dziennie, a teraz to po kazdej kupie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:04   #2025
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej!Normalnie dzis w nocy pierwszy raz od chyba poczatku ciazy doskwierały mi bole jak przy miesiaczce-mam nadzieje ze one nic nie znacza..
Zaraz zabieram sie za czyszczenie lodowki i moze z jedna szafke w kuchni wysprzatam..
agusiaa czemu nie zmienisz witaminek?ja tez na poczatku brałam flavit i tez sie po nim zle czułam,szybko zmieniłam na centrum materne z Dha.Na necie zamowilam sobie od razu kilka opakowan kazde po 24 zl..
Może nie powinnaś tak sprzątać po tych bólach?Lepiej odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupilam plyn do kapieli hipp, szampon hipp, balsam do ciala hipp (nim chce smarowac zeby za bardzo jednak nie przyzwyczajac skory do natluszczania) i na wszelki wypadek oliwke hipp (czasem dzieciom bardzo schodzi naskorek po porodzie i wowczas ponoc oliwka lepsza). Kupic jeszcze musze jakies kremy do twarzy (zwykle i na niepogode) i cos do smarowania pupy przeciw odparzeniom (co polecacie?)
Z kolei ja słyszałam,że oliwka (zarówno do wody jak i do smarowania po kąpieli) nie jest dobrym pomysłem, bo się skóra za bardzo przyzwyczaja do natłuszczania?I ewentualnie uzywac tylko jak będzie ciemieniucha.
Ale właśnie też myślałam,że może jeszcze jakiś krem do buzi?Tylko nie wiem jaki.
Ja mam Linomag maść do pupy.
Sudocremu póki co nie kupuję.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:06
Stary 2013-07-02, 10:12   #2026
rusałka_1
Zakorzenienie

matal jaki piękny avatar

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:16   #2027
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a co sądzisz bajka i inne dziewczyny o oliwce w zelu? ja osobiście wolałam takiej używac na sobie, no ale z dzieckiem to inna sprawa? ma to jakikolwiek znaczenie?

co do ilości stosowanych kosmetyków to też wolę sie ograniczyć do płynu 3w1 z johnsona tak myślę, chyba, ze nie polecacie to mówcie, bo ja się nie znam, oliwka, sudocrem na wszelki wypadek, a krem czy jakiś balsam do ciała to nie mam pojęcia czy warto kupić i stosować, czy wystarczy oliwka no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
oliwke w zelu widzialam tylko johnsona, a go nie zamierzam uzywac bo uczula.

ja oliwke kupilam na wszelki wypadek gdyby mlodej skora schodzila na poczatku, a tak to pewnie ja zuzyje bo sie smaruje po prysznicu
balsam kupilam bo jak nie bede uzywac oliwki do kapieli, to bede smarowac balsamem po. no i krem przeciw odparzenim mam ten z mixy i do twarzy tez. bephanten w sumie kupilamm sobie na sutki, ale do tylka tez bedzie. sudocremu nie kupuje, bo pewnie bedzie w tych pudelkach promocyjnych ktore daja po porodzie, a ta probeczka w zupelnosci wystarcza. no a jak sie zimno zrobi to krem nivea na kazda pogode i wsio.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nie słyszałam o tej firmie, zaraz poczytam
jakas nowosc, francuska firma, poki co tylko w rossmannie widzialam.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
natalka bedzie miała ciuchy po siostrze i kuzynce i jeszcze po bracie wiec dooiero rzeznia ale i tak od czasu do czasu cos nowego kupuje bo albo braki z powodu plam a teraz inna pora porodu i np. kombinezon potrzebny
no no, u nas w sumie jest tylko miesiac roznicy jesli chodzi o pory roku, bo Blanka z sierpnia wiec jedynie bede kupowac z wlasnego widzi mi sie
chociaz wczoraj przebierajac te ciuchy wywalilam juz reklamowe duza tego czego napewno juz nie zaloze, bo poplamione albo zszarzale od prania,czy tez juz niemodne

Cytat:

no zazwyczaj noworodkom schodzi skora, wiec wtedy oliwka potrzebna
to co masz ci wystarczy, plus jakis krem do twarzy

a co do przyzwyczajania skory do natluszczania to czy ja wiem? Blance sie nie przyzwyczaila, a smarowalam ja bezposrednio oliwka po kapieli i to dosc dlugi czas
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:17
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:18   #2028
rubinka25
Rozeznanie

Witajcie kochane!

Oto wieści z wczorajszej wizyty. Filipek rośnie zdrowo. Wszystko z nim OK. Waży ok. 1400 g i jest to 30 tc. Na razie ułożony jest pupą do dołu, ale ma czas jeszcze żeby się odkręcić. Ja w 6 miesiącu tyłam średnio kilogram na tydzień i dobiłam do 10 kg, ale teraz całe szczęście na razie jest spokój.

Matal możesz mi wpisać kolejną wizytę na 30.07. godz. 20:15.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:24   #2029
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może nie powinnaś tak sprzątać po tych bólach?Lepiej odpoczywaj.

Z kolei ja słyszałam,że oliwka (zarówno do wody jak i do smarowania po kąpieli) nie jest dobrym pomysłem, bo się skóra za bardzo przyzwyczaja do natłuszczania?I ewentualnie uzywac tylko jak będzie ciemieniucha.
Ale właśnie też myślałam,że może jeszcze jakiś krem do buzi?Tylko nie wiem jaki.
Moze masz racje.Wstrzymam sie poki co ze sprzataniem.

Co do kosmetykow to ja musze dokupic jeszcze tylko krem z filtrem uv50.Oliwke kupiłam z Nivea i z poczatku tez planowałam dodawac kilka kropel do kapieli no ale jak piszecie ze to nie jest najlepszy pomysl to zrezygnuje i bede uzywac tylko do ciemieniuchy.Kupiłam tez balsam z Nivea,zel do myscia włoskow i ciała,a takze puder(nad ktorego uzywaniem sie waham.Do pupy tez zakupiłam Linomag.Tylko ten w zielonym słoiczku.A na odparzenia Sudocrem(mam az 400g nie wiem kiedy to zuzyjemy).Do twarzy na codzien krem z Ziajki a na wiatr krem z Nivea.Do przemywania pupy po kupce bede uzywała białego jelenia.Jesli chodzi o chusteczki nawilzajacce to zakupiłam te z Nivea.Mam nadzieje ze dobry wybor.

Jej-jakie byki..wstyd..

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

Oto wieści z wczorajszej wizyty. Filipek rośnie zdrowo. Wszystko z nim OK. Waży ok. 1400 g i jest to 30 tc. Na razie ułożony jest pupą do dołu, ale ma czas jeszcze żeby się odkręcić. Ja w 6 miesiącu tyłam średnio kilogram na tydzień i dobiłam do 10 kg, ale teraz całe szczęście na razie jest spokój.

Rubinko-super ze z Filipkiem wszystko okej! za wizyte!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:24   #2030
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oliwke w zelu widzialam tylko johnsona, a go nie zamierzam uzywac bo uczula.

ja oliwke kupilam na wszelki wypadek gdyby mlodej skora schodzila na poczatku, a tak to pewnie ja zuzyje bo sie smaruje po prysznicu
balsam kupilam bo jak nie bede uzywac oliwki do kapieli, to bede smarowac balsamem po. no i krem przeciw odparzenim mam ten z mixy i do twarzy tez. bephanten w sumie kupilamm sobie na sutki, ale do tylka tez bedzie. sudocremu nie kupuje, bo pewnie bedzie w tych pudelkach promocyjnych ktore daja po porodzie, a ta probeczka w zupelnosci wystarcza. no a jak sie zimno zrobi to krem nivea na kazda pogode i wsio.

jakas nowosc, francuska firma, poki co tylko w rossmannie widzialam.

no no, u nas w sumie jest tylko miesiac roznicy jesli chodzi o pory roku, bo Blanka z sierpnia wiec jedynie bede kupowac z wlasnego widzi mi sie
chociaz wczoraj przebierajac te ciuchy wywalilam juz reklamowe duza tego czego napewno juz nie zaloze, bo poplamione albo zszarzale od prania,czy tez juz niemodne

no zazwyczaj noworodkom schodzi skora, wiec wtedy oliwka potrzebna
to co masz ci wystarczy, plus jakis krem do twarzy

a co do przyzwyczajania skory do natluszczania to czy ja wiem? Blance sie nie przyzwyczaila, a smarowalam ja bezposrednio oliwka po kapieli i to dosc dlugi czas
Ale jak mam inne preparaty nawilżające ale nie tak tłuste jak oliwka to styknie?
A krem zwykły nivea?

Stary 2013-07-02, 10:25   #2031
87czarna
Zakorzenienie

Hello
rubinka ale duży chlopiec

agusiamaskotaMajki to słodkie dziewczynki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:27   #2032
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane!

Super,duży Fifi!
Cytat:
Moze masz racje.Wstrzymam sie poki co ze sprzataniem.

Co do kosmetykow to ja musze dokupic jeszcze tylko krem z filtrem uv50.Oliwke kupiłam z Nivea i z poczatku tez planowałam dodawac kilka kropel do kapieli no ale jak piszecie ze to nie jest najlepszy pomysl to zrezygnuje i bede uzywac tylko do ciemieniuchy.Kupiłam tez balsam z Nivea,zel do myscia włoskow i ciała,a takze puder(nad ktorego uzywaniem sie waham.Do pupy tez zakupiłam Linomag.Tylko ten w zielonym słoiczku.A na odparzenia Sudocrem(mam az 400g nie wiem kiedy to zuzyjemy).Do twarzy na codzien krem z Ziajki a na wiatr krem z Nivea.Do przemywania pupy po kupce bede uzywała białego jelenia.Jesli chodzi o chusteczki nawilzajacce to zakupiłam te z Nivea.Mam nadzieje ze dobry wybor.

Jej-jakie byki..wstyd..

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Rubinko-super ze z Filipkiem wszystko okej! za wizyte!
Właśnie z tym pudrem to koleżanka ma z łinomagu i mówiła,że jak jest ciepło to dobrze pudrować te dziecięce wałeczki

Stary 2013-07-02, 10:27   #2033
87czarna
Zakorzenienie

Mała mizia mnie po pęcherzu

Stary 2013-07-02, 10:27   #2034
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej kochane!

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej a ja dzisiaj zamawiam fotelik .
Wczoraj popralam ubrania z lumpka w zwyklym plynie, musze teraz kupic jeszcze dla dzieci i przeprac 2 raz.
Jutro ide zrobic posiew moczu bo mam jakies bakterie dla dziecka niegrozne ale powiedzial, ze moge przez to urodzic troche wczesniej :|
Ja właśnie dziś lub jutro mam taki zamiar. Tylko od razu będę prać w dzieciowym mleczku.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Zapomnialam wczoraj ginki jeszcze zapytac o to ze wyszly mi w moczu dosc liczne bakterie, pasma sluzu i fosforany... czy na te bakterie wy zurawine polecalyscie ;>? Wiem ze temat byl walkowany i przepraszam za powtarzanie sie, ale jakos jak mnie to nie dotyczylo to nie zaprzatalam sobie tym glowy

I jeszcze jedno moze glupie pytanie ;D czy kobieta kierowana na cc przez gin rodzi w narkozie czy znieczuleniu dolem i ogolnie "uczestniczy" w porodzie ?
Na bakterie żurawina, oczywiście jeśli gin nie zdecyduje o antybiotyku Najlepiej kup kapsułki z żurawiną i 100% sok z żurawiny bez cukru. I pij przez kilka dni

A co do II pytania: zazwyczaj rodzi w znieczuleniu miejscowym i uczestniczy w porodzie, ale może się tak zdarzyć, że konieczna będzie narkoza.

Cytat:
Ja wciąż zastanawiam się nad Oilatum i Cetaphilem Jeśli wybiorę Cetaphil to kupię go w ostatniej chwili, bo on nie ma konserwantów i krótki termin ważności.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:28   #2035
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o to mi chodzi z tą oliwką Ją kupiłam tylko tak na wszelki wypadek, jak się nie przyda to będzie dla mnie Do kąpieli mam płyn hippa taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kapieli-.html
szampon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
I po kąpieli mleczko pielęgnacyjne:
http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...legnacyjne-48/

Zdecydowałam się na tą markę, bo ma bardzo dobre opinie na blogu sroki Mojej bratowej synek miał straszne uczulenia po wszystkim i tylko hipp mu służył więc i ja kupiłam - mam nadzieję że się sprawdzi.

I tutaj pytanie odnośnie kąpieli dla doświadczonych mamusiek - płyn do kąpieli wlewa się do wody w wanience i myje dziecko tą wodą, czy wlewa się go na rękę i nim myje dzieciątko?
Stary 2013-07-02, 10:29   #2036
butterfly20
Zakorzenienie

sorki za byki,ale piszę jedną ręką bo wiszę na infolinii zusu,jeszcze "tylko" 20 osób przede mną...

Stary 2013-07-02, 10:30   #2037
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super,duży Fifi!

Właśnie z tym pudrem to koleżanka ma z łinomagu i mówiła,że jak jest ciepło to dobrze pudrować te dziecięce wałeczki
AchaDobrze wiedziec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:30   #2038
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
matal jaki piękny avatar
Dziękuję

Cytat:
Witajcie kochane!

Wpisane

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:30   #2039
87czarna
Zakorzenienie

pszczoua ja wlewałam płyn do wanny

Stary 2013-07-02, 10:30   #2040
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

wow ile kosmetyków...myslisz że ten krem uv50 jest niezbędny zakładajac że urodzisz w połowie sierpnia i przez 2 tyg nie wyjdziesz to na wrzesień potrzebny??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości