|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2012 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Hej!Normalnie dzis w nocy pierwszy raz od chyba poczatku ciazy doskwierały mi bole jak przy miesiaczce-mam nadzieje ze one nic nie znacza..
Zaraz zabieram sie za czyszczenie lodowki i moze z jedna szafke w kuchni wysprzatam.. agusiaa czemu nie zmienisz witaminek?ja tez na poczatku brałam flavit i tez sie po nim zle czułam,szybko zmieniłam na centrum materne z Dha.Na necie zamowilam sobie od razu kilka opakowan kazde po 24 zl.. |
|
|
|
#2014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ale mnie T. wkurzyła : pala:Cytat:
A pytaliście jak to jest z tą bazą Aton Base? Cytat:
![]() Cytat:
A oliwka to po co?Bo słyszałam,że lepiej tak nie natłuszczać skóry jak nie trzeba? To ja już nie wiem jakie kosmetyki potrzeba...
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia000 myśle że w szpitalu jeszcze sprawdzą co jest powodem podania leku, zbadaja i stwierdzą więc pytaj pytaj pytaj. napewno od tak sobie go nie podaja tylko musi być jakies podejrzenie że zagraża poród przedwczesny. a ile masz mm szyjke? mierzyli Ci usg teraz?? już doczytałam 3 cm,. to w normie ciekawe co Ci powiedzą w szpitalu.. daj koniecznie znać!
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-07-02 o 09:34 |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]()
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest to jeszcze TO ale już się rozkręca
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Chyba Rocky Mountain a o bazę nie pytaliśmy, bo będziemy montować za pomocą pasów bezpieczeństwa
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc 4xpodpachy i 26 mniejszych rzeczy NA PEWNO do paczki wejdzie Cytat:
Ew. na ciemieniuchę, ale też lepsza płynna.J&J - często uczula, mnie np., więc wolę nie ryzykować, znów postawiłam na Nivea Oliwkę mam Babydream.Balsam - jeszcze do oliwki? Na początku to myjesz jednym płynem, ew. oliwka przy suchej skórze i tyle. Krem do pupy jeszcze ![]() Ja będę mieć: - Nivea - płyn do mycia z oliwką - Oliwka BD - ja nią włosy olejuję, także jak coś, np. ciemieniucha, to będzie w domu, na co dzień nie zamierzam używać - Linomag zielony - co 2/3 zmianę pieluchy i zawsze przy kupce - Sudocream - w przypadku odparzeń Więcej na początek nie planuję, najwyżej dokupię jak będą problemy skórne. No i jeszcze krem na zimno kupię, ale to jak zacznie być zimno, bo początek września raczej taki zimny nie jest ![]() Witam się ![]() Totalna klapa z wstawaniem Tż wstał o 7, a o 8 powinien być w biurze, więc dopiero 9:30 dojechał (45 minut czekał na pkp )... My mieliśmy o 7 wstać, a pierwsze oko otworzyłam 9:30 Dziś się z nim kładę o 21, to jutro może o tej 7 wstanę
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Ale miałam dzisiaj niepsodziankę z rana, dostałam w końcu pieniądze z zusu Muszę to zmienić bo bez sensu żeby listonosz przynosił Od następnego tygodnia biorę się już tak konkretnie za wyprawkę (w tym tygodniu jeszcze nauka i w weekned sesja ), i będę zamawiać takie pierdy niezbędne Idę dalej się uczyć |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie zamiast sudocremu który tez musze kupić na wszelki wypadek to mam bepanthen już zamówiony na allegro ![]() z nivea mam jeszcze mleczko do ciała ale to w późniejszym terminie będzie używane Madziaooo daj koniecznie znac co ci w szpitalu powiedza bo szyjkę masz dłuższą niż moja
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby co to ten duży bepanthen kosztuje w UK 5 funtów
Moja siostra mi przywiezie |
|
|
|
#2024 |
|
BAN stały
|
Do pupy to ja tylko używam tych kremów
http://www.rossmannversand.de/produk...hutzcreme.aspx https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html Jak były mleczne kupki to raz dziennie, a teraz to po kazdej kupie |
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale właśnie też myślałam,że może jeszcze jakiś krem do buzi?Tylko nie wiem jaki. Ja mam Linomag maść do pupy. Sudocremu póki co nie kupuję.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-02 o 10:06 |
||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
matal jaki piękny avatar
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oliwke kupilam na wszelki wypadek gdyby mlodej skora schodzila na poczatku, a tak to pewnie ja zuzyje bo sie smaruje po prysznicu balsam kupilam bo jak nie bede uzywac oliwki do kapieli, to bede smarowac balsamem po. no i krem przeciw odparzenim mam ten z mixy i do twarzy tez. bephanten w sumie kupilamm sobie na sutki, ale do tylka tez bedzie. sudocremu nie kupuje, bo pewnie bedzie w tych pudelkach promocyjnych ktore daja po porodzie, a ta probeczka w zupelnosci wystarcza. no a jak sie zimno zrobi to krem nivea na kazda pogode i wsio. jakas nowosc, francuska firma, poki co tylko w rossmannie widzialam. Cytat:
wiec jedynie bede kupowac z wlasnego widzi mi sie ![]() chociaz wczoraj przebierajac te ciuchy wywalilam juz reklamowe duza tego czego napewno juz nie zaloze, bo poplamione albo zszarzale od prania,czy tez juz niemodne Cytat:
to co masz ci wystarczy, plus jakis krem do twarzy ![]() a co do przyzwyczajania skory do natluszczania to czy ja wiem? Blance sie nie przyzwyczaila, a smarowalam ja bezposrednio oliwka po kapieli i to dosc dlugi czas
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-07-02 o 10:17 |
|||
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!
Oto wieści z wczorajszej wizyty. Filipek rośnie zdrowo. Wszystko z nim OK. Waży ok. 1400 g i jest to 30 tc. Na razie ułożony jest pupą do dołu, ale ma czas jeszcze żeby się odkręcić. Ja w 6 miesiącu tyłam średnio kilogram na tydzień i dobiłam do 10 kg, ale teraz całe szczęście na razie jest spokój. ![]() Matal możesz mi wpisać kolejną wizytę na 30.07. godz. 20:15.
|
#2029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kosmetykow to ja musze dokupic jeszcze tylko krem z filtrem uv50.Oliwke kupiłam z Nivea i z poczatku tez planowałam dodawac kilka kropel do kapieli no ale jak piszecie ze to nie jest najlepszy pomysl to zrezygnuje i bede uzywac tylko do ciemieniuchy.Kupiłam tez balsam z Nivea,zel do myscia włoskow i ciała,a takze puder(nad ktorego uzywaniem sie waham.Do pupy tez zakupiłam Linomag.Tylko ten w zielonym słoiczku.A na odparzenia Sudocrem(mam az 400g nie wiem kiedy to zuzyjemy).Do twarzy na codzien krem z Ziajki a na wiatr krem z Nivea.Do przemywania pupy po kupce bede uzywała białego jelenia.Jesli chodzi o chusteczki nawilzajacce to zakupiłam te z Nivea.Mam nadzieje ze dobry wybor. Jej-jakie byki..wstyd.. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
za wizyte!
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-07-02 o 10:22 |
||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A krem zwykły nivea?
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() rubinka ale duży chlopiec ![]() agusiamaskotaMajki to słodkie dziewczynki
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mizia mnie po pęcherzu
|
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Cytat:
Cytat:
Najlepiej kup kapsułki z żurawiną i 100% sok z żurawiny bez cukru. I pij przez kilka dni ![]() A co do II pytania: zazwyczaj rodzi w znieczuleniu miejscowym i uczestniczy w porodzie, ale może się tak zdarzyć, że konieczna będzie narkoza. Cytat:
Jeśli wybiorę Cetaphil to kupię go w ostatniej chwili, bo on nie ma konserwantów i krótki termin ważności.
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ją kupiłam tylko tak na wszelki wypadek, jak się nie przyda to będzie dla mnie Do kąpieli mam płyn hippa taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kapieli-.html szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html I po kąpieli mleczko pielęgnacyjne: http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...legnacyjne-48/ Zdecydowałam się na tą markę, bo ma bardzo dobre opinie na blogu sroki Mojej bratowej synek miał straszne uczulenia po wszystkim i tylko hipp mu służył więc i ja kupiłam - mam nadzieję że się sprawdzi.I tutaj pytanie odnośnie kąpieli dla doświadczonych mamusiek - płyn do kąpieli wlewa się do wody w wanience i myje dziecko tą wodą, czy wlewa się go na rękę i nim myje dzieciątko? |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
sorki za byki,ale piszę jedną ręką bo wiszę na infolinii zusu,jeszcze "tylko" 20 osób przede mną...
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
pszczoua ja wlewałam płyn do wanny
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

i żelazo doustnie
Anemia całą ciążę...

choć to też różnie może być, ale kupić kupię bo fajny taki się wydaje
ciekawe, która się pierwsza rozpakuje 

no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
)... My mieliśmy o 7 wstać, a pierwsze oko otworzyłam 9:30
), i będę zamawiać takie pierdy niezbędne
za wizyte!