|
|
#4921 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Moja kumpela miała pokój właśnie jagodowy z białymi meblami moim zdaniem świetne połączenia a co do mebli guzik prawda że białe trzeba częściej myć! Ja miałam ciemno brązowe meble ona białe i tym sposobem ja wycierałam kurz rano popołudniu już było go widać a ona wycierała kurz raz w tygodniu i szafki wyglądały na czyściutkie u mnie maleńka rysa była widoczna z kilometra a u niej trzeba było się przyjrzeć z bliska... Na jesień planujemy remont i NAPEWNO meble kupimy właśnie białe Też myślałam tak jak Twój M że ciemne lepsze i już nigdy tego błędu nie popełnię
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hej, tak Wam wczoraj współczułam bólów kręgosłupa I kości, a w nocy sama nie mogłam spać, tak mnie od bioder w dół bolało. Najpierw obudziłam się skostniała z zimna I zdrętwiała (na lewym boku, coś nie tak) w końcu poduszkę sobie podłożyłam między nogi I jakoś przeżyłam do rana
Zastanawiam się, czy to znaczy że za dużo "odpoczywam" skoro po krótkim spacerze tak było, czy na razie sobie aktywności darować, jak myślicie? Ogólnie mam dość szerokie biodra, nie spodziewałam się, że jeszcze będzie mi się tak rozciągać... Co do wyprawki, to ja jeszcze poczekam. Dużo będę miała od rodziny I znajomych, a w sumie z początkiem roku zaczną się wyprzedaże, to nie ma co szaleć ![]() Tak samo jak z ilością spioszków I pajacyków, bo sporo na pewno też dostaniemy. Ale coś na pewno też pokupuję
|
#4923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak szybkie sprowadzenie kogoś na ziemię. Może za bardzo panikuję rzeczywiście, ale ja taka już jestem.
|
||
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agoola83;4159377
A co do Dzidziusia...widziałam go dziś )) 4, 5 cm żywej istotki!!W połączeniu z gburowatym doktorem, który od razu mnie ochrzanił za kombinowanie(poprosiłam o nową kartę ciąży z powodu własnie takiego, że jeśli się przeprowadzimy, to będę chodzić do tamtego lekarza, a jeśli nie, to do niego, bo trochę to daleko)....powiedział, że mam się najpeirw zdecydować gdzie będę chodzić, a nie kombinować(!!!)....nawet na mnie nie spojrzał...masakra....uwa żam, że mam coś pecha do lekarzy...120zł zapłaciłam, a niesmak pozostał....postawiłam sprawę dość jasno, a zostałam potraktowana jak jakaś kombinatorka, kto wg Was ma rację??? Ciągle mam przed oczami tego mojego małego człowieczka, który sobie tak leży, macha nagami, a potem zakłada łapki za głowę, jej....i ma wszystkie zmartwienia tego świata w najgłębszym poważaniu ))[/QUOTE] bardzo dobrze że z dzidzią wszystko OK ![]() Co do lekarza to jakiś nie poważny- postawiłaś sprawę jasno i uczciwie- też bym tak zrobiła. Nie rozumiem podejścia lekarza ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- padłam.... nie zdawałam sobie sprawy że to taka ilość
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to taka moja nieskończona lista robocza
![]() Ale dziękuje za uwagi zaraz poprawie prześcieradła i posciele ![]() Ciuszków napisałam mniej bo już trochę mam,kombinezon wiosenny tez już mam i jakies ciuszki jeszcze tez mam obiecane łącznie z pieluchami Butelke antykolkową TT chce koniecznie z rurką widze ze klienci zachwalają i bardzo dużo osób jak pojawiają się kolki właśnie takich szuka,pomimo ze mają z odpowietrzaczem
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do pokoiku, to może te pierwsze dni to rzeczywiście razem z nami (świetny pomysł kołyski) ale potem to elektroniczna niania I do siebie. I dla dziecka lepiej, jak będzie miało spokój do snu a my czasem bardzo długo siedzimy, I dla nas, jak się połóg skończy, bo nie wyobrażam sobie przytulania przy brzdącu
Zresztą jak małe będzie w nocy płakało, to przy oddzielnym pokoju zawsze choć jedno z nas się wyśpi (pewnie częściej mąż, bo rano do pracy) Co do tego, że koniec objawów może być końcem ciąży też słyszałam, nawet rano jak wstanę I coś za dobrze się czuję przypominam sobie szybko kurczaka pieczonego I inne rzeczy od których mnie odrzuca I jak się żołądek buntuje, ja się uspokajam ![]() Trochę się martwię, że czekam na ten drugi trymestr jak na zbawienie żeby przeszło to wszystko a pewnie jak przejdzie to padnę na zawał ze stresu...
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź już nie panikuj i nie strasz bo ja taka sama panikara jestem i zaraz zacznę panikować również ![]() Wszystko będzie dobrze i nic się nie martw. Ja na początku też panikowałam bo objawy miałam bardzo podobne jak w pierwszej ciąży (pozamacicznej)- też mnie tak ciągnęło z jednej strony, takie dziwne uczucie było. Na pierwszym usg myślałam, że umrę ze strachu - puściło dopiero jak lekarz powiedział, że zarodek jest w macicy- ufffff co za ulga. Oczywiście teraz czasem również panikuję bo tu mnie ciągnie, tak zaboli itp. Obecnie moim największym zmartwieniem est to, że na poczatku ciąży (jeszcze o niej nie wiedziałam) mieliśmy "gorący imprezowy okres" no i wiadomo- alkohol, balety, e-fajek.... mam nadzieję, że to nie zaszkodziło juniorowi... W sumie ja się szybko zorientowałam że coś jest nie tak no ale te 3 tygodnie to nie wiedziałam....
|
|
|
#4928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-02 o 10:53 |
||
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju - właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam o tym temcie zielonego pojęcia.... nie czytałam o żadnych butelkach, byłam pewna, że tetrowe pieluchy nie będą mi potrzebne itp Ale jestem niedouczona
|
|
|
#4930 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
. Troche sie nie odzywałam, ale zwyczajnie nie mam czasu. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i wszystko jest w porządku Z wyprawką sie wstrzymuje, zwłaszcza ze sporo rzeczy mam po synku. Dolegliwości ciążowych ciąg dalszy, nudności, ból piersi ehhh mam nadzieje ze jeszcze tylko kilka tygodni. isia4891 jak po prenatalnym? |
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jak ja, także chłonę komentarze doświadczonych mam jak gąbka
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia, Shiloh, przez pierwsze 4 tygodnie dziecku nic nie zaszkodziło, można brać leki itp, najważniejsze żeby potem (szczególnie 6-9 tygodnie są najważniejsze) dbać o siebie, więc zdążyłyście
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy ulewaniu, slinieniu czy wizycie u lekarza konieczne
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Myslalyscie moze o tych pieluszkach wielorazowych? Ja ostatnio nieco poczytalam i korci mnie :P
http://pieluszkarnia.pl/product-pol-...bear-napy.html
|
|
#4935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie powiedziałam.
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam na akcji "szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko" i tam właśnie prezentowali te pieluszki moim daniem super sprawa i napewno je zakupie wydaja się być super gadzetem ale w praktyce nie wiem jak się sprawdzają choć opinie raczej bardzo pozytywne.
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jeszcze czekam na ruchy, echo serca i w ogole bedzie dobrze. Siedze pod gabinetem gina i będę żebrac o skierowanie na echo na NFZ. Ciekawe czy mi da.
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie teraz nastraszyłyście... mi przeszły już wszystkie objawy ciążowe , mdłości minęły , apetyt wrócił wieczorem tylko w krzyżu mnie boli .
A w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję , że będzie wszystko ok
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na TVN STYLE w programie Pani Gadżet było o tych pieluszkach (albo podobnych tego typu) i powiem szczerze że nie zachwyciła mnie prezentacja ani funkcjonalność....
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
lolita mnie zawsze wieczorem łapie w krzyżu a gdy miałam aktywniejszy dzień gdzie np . cały dzień miałam pod opieką siostrzeńca 3 miesięcznego , później trochę postałam w kuchni to wieczorem tak mnie bolało w krzyżu , ze ledwie co wstawałam z łóżka jak już rozchodziłam było w miare ok
|
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
.Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie.dzidziolek siedział sobie spokojnie,serducho biło Moje mniejsze dziecie ma na ścianach jasny fiolet (taka jakby zabielona jagoda) i białe mebelki.zadnego kurzu nie widać.w dużym pokoju mamy białe na wysoki połysk-pod światło widać,ale zdecydowanie mniej,jak na ciemnych szafach!!mialam np ciemny blat w kuchni (jakby bardzo ciemne drewno) i jak dla mnie tragedia.mylam go 4 razy dziennie,a i tak wszystko było widać. Ja zostanę raczej przy pampersach,bo raczej na wielorazowe pieluchy nie będę miała czasu .Małe bedzie spalo z nami w sypialni do momentu,aż wyrośnie z kołyski (czyli jakieś 7-8 miesięcy,może nawet 9).potem pójdzie do siostry.nie wiem,czy w dwójkę zmieszczą sie w jej pokoju.pewnie bedzie trzeba przenieść sypialnie do pokoiku.jakos sie pomiescimy ![]() A kolyske odkupuje od sąsiadki.ma zdejmowany bok,wiec może służyć jako dostawka do łóżka naszego.a potem przerabia sie na ławkę .nie mam w sypialni miejsca na łóżeczko,a w dzień może sobie w dużym pokoju stać taka kolyska
|
|
|
|
#4943 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja z Erykiem mialam super cere,nic mnie nie bolalo,zero mdlosci,lekki bol piersi przez 2 tyg moze i to by bylo tyle. Cytat:
Ale masz jeszcze wiele miesiecy,zeby roznych rzeczy sie dowiedziec. Tez w pierwszej ciazy bylam zielona w temacie,jak zreszta wiele kobiet.
|
|
#4944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam żadnych objawów, dolegliwości itd. chociaż cera, taka sobie, mam jak przed okresem w sumie cały czas, jakieś pojedyncze wypryski, ale jakoś mi nie przeszkadzają w 6/7 tyg. jakoś mnie martwił ten brak objawów i poleciałam prywatnie na USG ale lekarz powiedział, że wszystko ok i żebym się nie martwiła teraz mam USG 12.07 i jakoś do niego poczekam wyniki mam dobre, więc nie chcę się martwić na zapas, chociaż zdarzają mi się momenty, kiedy myślę czy może wcześniej nie pójsć na USG znowu prywatnie, bo nie wiem czy wszystko ok.... |
|
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
U mnie objawy przystopowały, ale tylko z rana. Popołudniu jest źle, oj źle, ale obiecałam sobie, że nie czytam opinii w necie- tylko to forum, bo jeszcze sobie zaszkodzę. Każdy może się wypowiedzieć w Internecie, niekoniecznie będąc specjalistą w tej dziedzinie.
Jak zobaczyłam listę niezbędników, to oczy mi się otwierały coraz szerzej. Ja jestem zielona jak mundur wojskowy, nie mam do czynienia z dziećmi i liczę, że w szkolenie rodzenia trochę mnie i Małża oświecą ![]() a teraz zarzucę temat, może dość kontrowersyjny, ale nie mam się kogo spytać tylko Was: jestem wielbicielką lumpeksów i z racji tego, że dom rodzinny mam przy granicy De, lumpeksy są tam pierwsza klasa no i ceny są też bardzo dobre. Co sądzicie o kupowaniu ubranek tych bardziej wierzchnich (typu kurteczki, bluzki itp.) dla niemowlaka właśnie w second handach? Oczywiście potem solidne pranie i prasowanie. Ja od nikogo rzeczy nie dostanę, wszystko muszę kupić nowe, a jeśli maluch odziedziczy skłonności po mnie to przebranie go 5 razy dziennie będzie minimum, więc tych rzeczy muszę mieć niezły stos. Dziecko szybciutko rośnie i trochę mi szkoda coraz kupować wszystkie nowe ciuszki, jak w moim lumpeksie są naprawdę bardzo przyzwoite, czasem nawet nowe. |
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Szczególnie że czasem dziecko I 5 minut nie "pochodzi" jak się zabrudzi I trzeba przebierać Trochę Ci jednak zazdroszczę, bo przynajmniej wszystko sama wybierzesz, a jak już się ma wielkie siaty, to kupno nawet czegoś najmniejszego jest ekscesem
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to takie zboczenie, bo sobie też bym nie kupiła butów w SH.
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mam Pcos i dziwne że 2 cyklu starań nam się udało...w czwartek wizyta u gina..mam nadzieję, że zobaczę serduszko i się trochę uspokoję...bo ostatnio jak byłam 21 czerwca to było za wcześnie i bardzo nie było nic widać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

Uwielbiam ten kolor

16.06.2012 

.
tayka
tez mam Pcos i dziwne że 2 cyklu starań nam się udało...w czwartek wizyta u gina..mam nadzieję, że zobaczę serduszko i się trochę uspokoję...bo ostatnio jak byłam 21 czerwca to było za wcześnie i bardzo nie było nic widać