|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
No mi chodziło mniej więcej o to samo, co tobie - żyć normalnie Jakby nam się nie udało teraz jakoś to wtedy się pewnie bezproblemowo obronię
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
oj kochane, fantastka ja mialam taki wczoraj wieczor stad to wino na poprawe humoru...a tak naprawde jeszcze pogorszylo sprawe bo zaczelam ryczec i wyolbrzymiac pewne sprawy. Dobrze,ze Tzta przy tym nie bylo , chociaz i tak oberwal kilkoma smsami. Na dodatek mam trzy ciezarowki dzien w dzien obok siebie i nie jest latwo
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem tego zdania
będzie dobrze trzeba być dobrej myśli fantastko, a Ty na kiedy masz planowaną @? bo wiem, że jakoś tak podobnie szłyśmy w cyklu ja na około 19 lipca chociaż u mnie to tak trzeba brać poprawkę na plus minus 2-3 dni
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja szwagierka też jest w ciąży i teraz się ciągle kłócą z mężem, bardzo jej współczuję, bo wiem jak to jest, jak hormony rzucają się na mózg, a facet nic nie rozumie...Brydzia nic się nie martw . Dzielnym trzeba być!
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam termin @ na 22 lipca
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam termin @ na 07 lipca czyli niedziele i już nie mogę wysiedzieć. Chcę wiedzieć czy jest mały człowieczek czy nie, ale czekam twardo z testem do niedzieli nie chce sobie nadziei robić. Testy owu nie wyryły owulacji, może przez to że mam te z allegro a one nie maja dobrych opinii. Myślałam, że mi będzie łatwiej bo jestem oddelegowana do innego oddziału w pracy oddalonego o 50 km od miejsca zamieszkania, ale i tak wciąż myślę
![]() A jutro idę zbadać prolaktynę mam nadzieję że będzie dobra bo branie tych okropnych tabletek mnie wykańcza. |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pokazuje na 13 lipca, wtedy ten cykl byłby równy poprzedniemu.
God ty się pytałaś, dlaczego ovufriend przestawił ci termin spodziewanej @ - mi się wydaje, że wykres wylicza ją jakoś właśnie przez owulację. Ja na poprzednim wykresie zaznaczyłam długość cyklu na 24 dni, ale ten aktualny wcale się tym nie zasugerował tylko cały czas pokazywał mi 28 dni. Ale dzisiaj po wykreśleniu terminu owulacji patrzę, że zmieniła się data spodziewanej @ na 24 dc właśnie. |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy w życiu nie cieszyłabym się z krótkiego cyklu
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CHyba ten monitor cos mi sie psuje teraz sprawdzilam na ovu mam 9dc a na monitorze pokazal mi 8dc i nie wiem czy jak bede testowac teraz to mi bedzie pokazywal dobre dane,moze kupic sobie jeszcze testy owu w aptece? Dla porownania?
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze testowanie w tym tygodniu
![]() Podziwiam za prasowanie Ja nie prasuję- a jeżeli już, to tylko wtedy gdy gdzieś wizytowo wychodzimy, a tak to u nas wystarczy dobry płyn, dobre strzepnięcie i już, nie ma wygnieceń Poza tym nie lubię- za to mąż uwielbia, więc go będę wykorzystywać hihihi fantastka no to się dogadałyśmy! perfuzja który to tydzień? czujesz już jakieś dolegliwości?
|
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam kiedyś cykle 28 dniowe jak w zegarku, a teraz 25 lub 26 dniowe. Gin mówi, że to norma, a ja mówię że chyba się starzeję.
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy Ty bierzesz bromergon? Na tę prolaktynę? Ja też właśnie i powiem Ci, że ja nie mam prawie wcale skutków ubocznych (może małe zaparcia), a tak to jakby nic. Choć mi lekarka kazała zacząć od cwiartek, potem pół na noc i teraz po pół 2x1 i niby wtedy organizm przyzwyczaja się i lepiej toleruje. Ty masz z nim jakieś problemy? Cytat:
![]() A prasować ja lubię - zdecydowanie moja ulubiona praca domowa ![]() A z tym piciem, to ja jednak postanowiłam, że nie będę schizować, jak mi doradzałyście. Byłam na weselu w tę sobotę i zabawa była świetna , i rzeczywiście wypiłam kilka drinków przez całą noc.
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-02 o 11:42 |
||
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mmhym;41598002]Ciężko bardzo jest wyrzucić to z umysłu... Znam to.
Czy Ty bierzesz bromergon? Na tę prolaktynę? Ja też właśnie i powiem Ci, że ja nie mam prawie wcale skutków ubocznych (może małe zaparcia), a tak to jakby nic. Choć mi lekarka kazała zacząć od cwiartek, potem pół na noc i teraz po pół 2x1 i niby wtedy organizm przyzwyczaja się i lepiej toleruje. Ty masz z nim jakieś problemy? Brałam Bromocorn, mam niskie ciśnienie i zaczynałam od pół tabletki na noc, a później zwiększałam dawkę do 2x1. Mnie bardzo bolała głowa, jak wstawałam to myślałam że mam grypę tak mnie mięśnie bolały i wciąż senna. Nieraz zdarzyło się też że na wymioty mi się miało. Brałam miesiąc - lekarz kazał odstawić i po miesiącu zrobić badanie. Oby było dobrze bo źle je znoszę. |
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym z której części piernikowego jesteś?
i do jakiej lekarki chodzisz? Na nfztak? |
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dupa blada. owufriend wyznaczył mi owu, przez 3 dni tempka była troszke wyzsza po czym spadła, a wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie. dziś mnie brzuch już tak miesiączkowo boli, czyli pozamiatane
![]() wiecznie, możesz mi zmienić na 1 stronie na 6 cs. myślę, że w 6 lub 7 zajdę
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
D0tk4 bardzo mi przykro, wiem, że się zawsze ma nadzieję, niby nie chcesz potwierdzić przed sobą żeby się nie rozczarować, ale nadzieję się zawsze ma i jak się okazuje, że nie to boli. Nie idzie tego wykluczyć inaczej nie były byśmy ludzi.
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o zdjęcie sukni, to tutaj:
https://lh6.googleusercontent.com/-u...1-no/F_421.jpg |
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a testy opk to mozna od 9dc uzywac?
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to był kolor i w którym dc się pojawiło?Cytat:
![]() Uważaj, żeby obcasem nie zadrzeć sukni- bo to satyna. Ja zahaczyłam w kilku miejscach i nici ze sprzedażą
|
||
|
|
|
#1374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak by the way chodzę prywatnie. Cytat:
![]() Cytat:
Jak długość dobrze dobrana i na plenerze sesja nie będzie w style trash the dress to nic wielkiego nie powinno się stać Tak sądzę.
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-02 o 13:08 |
|||
|
|
|
#1375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam studiowałam byłam w przychodni na Mokrym obok WPiSM (ulica Świętopełka?) u dr Modrzyńskiej jak dobrze pamiętam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie dziewczyny...takie pytanie (ino nie krzyczeć bo jestem ciemna haha) czy podczas każdej owulacji boli jajnik? czy jeśli nie bolały to znaczy, że owulacji nie było? Bo mnie w niektórych cyklach pobolewają, ale nie zawsze i się zastanawiam jak to jest. A i w tym cyklu na razie żaden z nich się nie odzywa...
|
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo optymistyczne ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
w poprzednim cyklu odczuwałam ból podbrzusza w okolicach owu. W tym cyklu znowu nie odczuwałam nic, zaś wczoraj i przedwczoraj pobolewało mnie trochę... ale to już po ptakach ![]() Co do sukni ślubnej to ja do tej pory swojej nie sprzedałam, chyba się nikomu nie podoba ![]() Też miałam cały dól z tiulu więc bardzo delikatny-byłam przekonana, że podrę a tu psikus nic się nie stało a nawet nie uważałam specjalnie ![]() Za to moja koleżanka opowiadała mi jak była świadkiem u koleżanki i fotograf niechcący przechodząc koło panny młodej (w domu) zaciągnął butem i podarł suknię... też miała dół z tiulu... masakra ale bym się wkurzyła ![]() Ej dziewczynki tak jak brzmi nasze motto na pierwszej stronie: "Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par"... czuję, że mój 3 cykl będzie szczęśliwy ![]() Jeszcze jedno mi się zauważyło, jak mamy w owufriend prognozę przyszłych cykli to tam pokazuje kiedy wystąpi kolejny okres dni płodne i owu - mi pokazuje na czerwiec owu na 15dc - tak jakby na wykresie się przestawiło a tam nie...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-07-02 o 13:41 |
||
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie. Na wczasach było rewelacyjnie. Wróciliśmy opalenie i upasieni
Niestety trochę mało się staraliśmy i wydaje mi się żeraczej ten cykl jest stracony. No chyba że mój tżt ma meeega szcześćie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Manieczka ja prawie zawsze odczuwam ból owulacyjny, ale też nie zwracałam na to nigdy uwagi, więc nie jestem pewna. A jajniki bolały mnie przed okresem ostatnio, nawet wzięłam to za objaw ciąży ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
No to
|
|||
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomarzyć można:PBobo test strumieniowy najdokładniejszy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Moja szwagierka też jest w ciąży i teraz się ciągle kłócą z mężem, bardzo jej współczuję, bo wiem jak to jest, jak hormony rzucają się na mózg, a facet nic nie rozumie...
. Dzielnym trzeba być!