|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
jedne dzieci uczulą dada a drugie pampera czy inne.Ja swoich starszych wychowałam na pampersach i chusteczkach z Dady i nic im nigdy nie było. Dla T. też mam dada ![]() Cytat:
dobrze,że przyczyna znaleziona! Oby teraz było tylko lepiej:-* Cytat:
Witam Ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem się dzieje. Noc śpi ładnie,budzi się między 3-5 rano ,zje z piersi i śpi dalej już ze mną,potem znowu cyc i dalej śpi. I ta pierś mu styka. Problem się zaczyna od ok 10 rano . Wtedy poje chwile i zaczyna szarpać,krzyczeć,wkurzać się,drapać itp. Odbijanie nic nie daje bo on głodny. Dostawiam dalej i dalej to samo. Nakarmić go piersią nie idzie i drze sie bo głodny. Wkońcu daje mu trochę mm i na butle się rzuca jakby z rok nie jadł:-( na początku myślałam że może go coś boli czy coś albo że mleka mało. Ale mleko jest w piersiach a z butli je grzecznie więc nic mu nie dolega. Czasami ładnie z piersi je ale coraz częściej karmienie to meksyk. A po butli dziecko spokojne. Nie poddam się. Dostawiam nadal,ale czemu tak jest?:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
ELUSIEK az mi łzy do oczu naplynely.. Dzuelna jestea! Duuzo zdrowia dla Was! 3majcie sie!
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#633 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Od 5 rano do 13 pospało moje dziecie godzine... meczy go brzuszek
![]() płacze razem z nim... czy komuś Infacol pomógł? po jakim czasie? jestem załamana...A może to nietolerancja laktozy? jak to rozróżnić ?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-07-02 o 13:22 |
|
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam raj. Obaj chłopcy zasnęli niedawno prawie jednocześnie. Czas dla siebie...jeeeeee. |
|||
|
|
|
#635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pryka? Jeśli tak to może nie może kupy zrobic, wtedy esputicon? Podawaj mu też jakieś probiotyki. A problem równie dobrze może leżeć po stronie mleka. Przy nietolerancji laktozy dziecko pręży i stęka niedługo po jedzeniu. Zmienić mleko jak już jestna samym mm. Jakie pije? Cytat:
Ale jesteście dzielni Bardzo Ci współczuję przeżywania tego bólu. Żadna matka nie powinna patrzeć i przeżywać cierpienia swojego dziecka. Teraz będzie tylko lepiej ![]() Cytat:
Cycki jak kamienie, wystarczy,że raz nacisnę laktator i tak sobie leci do pojemnika w tym czasie drugi cycek też sobie tryska. Co rowne 3 godziny jestem zlana mlekiem. Wkladki przeciekają, a najgorszy jest ból który nadchodzi wraz z tryśnięciem samoistnym?! Picie szałwi też póki co nic nie daje.Wczoraj np. kąpałam się w swoim mleku, bo weszłam do wanny, pomyślałam o Matyldzie i tak tryskało ze mnie. Woda zrobiła się biała ;/ Staram odciągać tylko tyle by poczuć ulgę, ale co z tego jak mleko dalej tryska ;/ Czy wrócę do kp? Hmmm psychicznie jak i fizycznie czuję się już świetnie i gotowa bym była do ponownej walki o kp, ale nie jest to dla mnie priorytet, więc spokój Matyldy póki co jest dla mnie ważniejszy a ja się pomęczę laktatorem i tryskaniem, bo jak dzwoniłam do gina umowić sie na wizytę, mówił, że ten bromergon to średnio działa i szkoda mojego organizmu, z biegiem czasu mleko zniknie...ehe ciekawe kiedy. A co do tych krostek, jeśli się zaogniają to podobno potówki.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-02 o 13:43 |
|||
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kupy ładne robi mimo tych prężeń? Może rzeczywiście to wina mleka? Idź do pediatry, niech Ci doradzi inne, albo sama na własną rękę musisz dojść do tego jakie mu pasuje. Może jakieś HA?! Ale jak przechodzisz na inne mleko to pamiętaj by najpierw mieszać 3:1, 2:2, 1:3 no i w końcu nowe. Może ten infacol zmień na esputicon, na jedne dzieci działa na inne nie. Niestety trzeba próbować
|
|
#639 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Nie wiem czy to wina mleka... 2 tygodnie było ok, a teraz już nie jest...
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#641 |
|
siedzę i myślę
|
Spróbuję go przepoić koperkiem... chyba kupię też Windi. jeszcze wczoraj było wszystko tak pięknie, a dziś
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do tych badań - pierwsze słyszę przecież nie zachorowałaś na toxo PODCZAS ciąży![]() Cytat:
jesteście bardzo dzielni, będzie już tylko lepiej
|
|||
|
|
|
#644 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
jedybe krople ktorych jeszcze nie uzywalam hmm chyba tez sprobuje Cytat:
moj tez ma takie krostki i tez jak ryczy to xaraz czerwone sie robia Cytat:
|
|
#646 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No to musisz mieć niezłego sikacza w takim razie. Wiem, że są wkłady sucha pupa, które podobno mniej przepuszczają. ------ a ja dzisiaj startuję z dopajaniem mm. Mały przytył 120 gram w 4 dni i jeszcze nie osiągnął wagi urodzeniowej, więc położna zaleciła 2 butle po 30 ml w ciągu dnia. Nie mam siły karmić po 3 godziny pod rząd, więc się skuszę na taki plan. Trudno, co zrobić ![]() A co do chusteczek Dady - maluchy mają różne pupy, może mój tak reaguje. Kupiłam w Ross Babydreama, ale różowe. Skład jest naprawdę spoko, zobaczymy.
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Mowilam wam o dwoch laskach palacych w ciazy.. Jedna urodzila sn zdrowe dziecko. Druga urodzila chore. Dzis zmarlo.
Nie ma wiec reguly. Zadnej. Biedne, biedne malenstwo ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to powiem mu wprost by przepisał i już bo z tymi owcami to do szału idzie dojść... Cytat:
to jest 200 g w tydzień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
Dziwyczyny, dzisiaj przez cc urodził się mój syn Jaś
57 cm, 4030 g ledwo żyje, było ciężko...Odezwę się na dniach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze przy wypisie powinni ci wręczyć medal za cierpliwość w oczekiwaniu na synka
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia gratuluje!
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Elusiek-
jejjj nie ma nic gorszego niż bezsilność i patrzenie na cierpienie swego dziecka dobrze ze to juz za Wami Joasia wreszcie sie doczekalas tez sie czułam fatalnie po cc, ale zobaczysz ze szybko dojdziesz do siebie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Justi - jak motasz Bartusia ? W kieszonke ?
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie mam sił...mała ostatnio albo je, albo śpi ( najczęściej po 5 minut ) albo wrzeszczy. Dzisiaj w nocy zjadła o północy i darła się do 2,30. Ręce mi odpadały,a nic nie pomagało. Dzisiaj Trochę spospała i znów to samo. Chciałam ją na spacer wziąć ale się nie da bo tylko ją włożę do wózka to wyje. Już nie wiem co robić...Iść do lekarza?? Tż mówi, że to za wcześnie. Położna ma przyjśc w tym tygodniu ale nie wiem czy nerwowo dam radę do tego czasu. Wiem że małej się udziela ale jak się tu nie denerwować. A te krople na nietolerancje laktozy same kupowałyście czy lekarz kazał?? Już sama nie wiem bo mała płacze po jedzeniu. Ale widzę, że na wątku dużo brzuszkowych problemów. Moja na okrągło chciała by jeść a później zwraca i tak w kółko. A i tak się zastanawiam jakie są objawy zapalenia ucha u takiego dziecka?? Bo moja kupki robi. Joasia gratulacje
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bylismy u pediatry. generalnie wszystko ok, ale mamy skierowanie na bad.krwii i moczu ( bo Młody lekko żółty ale jak mu juz 2 pobierali krew do badania to poziom spadal. a mocz dlatego ze ja cala ciaze mialam w moczu bakterie a mimo tego nikt mu nie zbadal crp.. Młody ma 3800, a wychodząc ze szpitala miał 2910, więc w niecałe 3 tygodnie przybrał prawie 900 gram ![]() Co zaskakujące lakarka kazała nam odłożyć wszelkie antykolkowe wspomagacze i powiedziała, że dzieci się prężą bo w ten sposób poznają też swoje ciała i dopiero coś dać jak będzie atak. Czuje, ze to hardcorowe wyzwanie, bo przecież jak będzie atak to powinnam po podaniu kropelek dać mu mleczka ( bo zawsze jest napisane, że przed jedzeniem) a nie wiem czy nam to wyjdzie. Czuję też hardcorową noc i dzień jutro przed nami bez kropelek, ale spróbuję. O Delicolu nic nie powiedziała bo powiedziała, że jak już będa kolki porządne to można testować wszystko bo to różnie działa. Jak jej mówiłam, że martwie się nieco czy mi pokarmu nie brakuje to nic nie pomogła i dopiero dzwoniąca do mnie kobieta z poradni laktacyjnej powiedziała że skoro Mały tak przybiera to nie mam się co martwić i mam jej za tydzień zadzwonić ile waży.
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
w kieszonkę
lecimy na spacer |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu no w końcu
Co do smoczków-my dajemy, bo mała ma taką potrzebę ssania. Ale jak na śnie jej wypadnie, nie upychamy Małą od 11.30 do 15 męczył brzusio... Ciągle tylko na rękach. Usnęła na dłużej z termoforem.... Bolą mnie kości, piersi jest mi mdło a nic takiego nie jadłam. Na dodatek znów zatkało mi ucho.... od 4 dni próbowałam kropel do rozpuszczania woskowiny i d***.... A laryngolog pojechał na urlop do 8 lipca. Na dodatek czuję się między młotem a kowadłem=> teściowa.
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
nuna ja mam dzisiaj spokój od tesciowej bo gdzies pojechala al od jutra znów sie zacznie...
|
#659 |
|
siedzę i myślę
|
Obudził się z bekiem... a w pampersie kupa
ale się cieszę, że się wypróżnił od razu inny chłopak zjadł, podałam mu do picia koperek, a teraz zasypia w leżaczku
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Elusiek rozkleił mnie twój post
Tak szkoda cierpiącego dzieciaczka... Ale najważniejsze, że wszystko zostało usunięte...Axell straszne, że dziecko zmarło... Ale czy papierosy były przyczyną?? ![]() Tak piszecie o tych chustach.... Ja nie mam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Cały czas myślałam, że on się w łóżku biedny sam obudzi i będzie płakał.

to jest 200 g w tydzień
jeszcze przy wypisie powinni ci wręczyć medal za cierpliwość w oczekiwaniu na synka
jejjj nie ma nic gorszego niż bezsilność i patrzenie na cierpienie swego dziecka
Ślub 27. X. 2012