|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: suknia marzeń
Tyglysek, sliczna jest Twoja sukienka i przede wszytkim bardzo efektowna
Mi tez podobaja sie takie fantazyjne modele. Ale wiadomo, kazdy ma swoj gust. Jedna woli klasyczna elegancje, inna cos ekstrawaganckiego. Najwazniejsze, zeby kazdy sie czul tego dnia wyjatkowo. |
|
|
|
#4022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatecznie najladniejsze suknie sa te bez przezroczystych materiałów, czyli sama satyna itp. |
|
|
|
|
#4023 |
|
Przyczajenie
|
Kobitki mam pytakno
czy znacie w warszawie jakas mega dobra krawcowa ktora uszyje mi sukienke, ale dokladnie taka jaka jej przyniose na fotkach wiecie, zeby krawcowa wiedziala co robi... bardzo prosze o pomoc bo czas ucieka... |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wyglądasz w tej sukni.Ja mam pierwszą przymiarkę 16 maja. Już nie mogę się doczekać, może też zrobię zdjęcia to prześlę. Ja szyję w salonie u znajomej krawcowej, mam nadzieję że wyjdzie idealnie jak ta z kolekcji Agnes. Co do welonu to właśnie nie wiem sama. W sukni będę mieć tren podponany pod spód. Welon jesli już to całkiem gładki, długość odpowiednia wg krawcowej tak za "pupę" .Co prawda marzu mi się welon, ale boję się efektu choinki. Czesać będzie mnie moja przyszła szwagierka, zresztą moja fryzjerka od dobrych kilku lat- i kwiaty wepnie mi we włosy jak ściągnę welon, wszystko naraz to wg niej za dużo- i ma chyba rację Tak myślałam że może zabiorę ją na pierwszą przymiarkę bo ma już dla mnie obmyśloną fryzurkę, to może mi doradzi czy welon będzie pasował. Moja sukienka na poprawiny ma być w kolorze jaso zielonym, coś lekko zalatującego pod seledyn ale nie rażący po oczach. Dół ze zdjęcia 1, plecy zdjęcie 2, tył zdjęcie 3. Krawcowa powiedziała że wyjdzie super. Wiem że dość odważnie, ale tak lubie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Czytam sobie Wasze wypowiedzi i widzę że króluje tu trend prostych sukien. Ja wybór sukni mam już za sobą. Ja wybrałam suknie nie należącą do prostych. Szalenie mi się podoba ![]() Moja "wybranka" jest z kolekci Urszuli Mateji kolekcja 2007 model 639. Postaram się załączyć zdjęcie ze strony. Jak już wcześniej pisałyście zdjęcie nie oddają prawdziwego piękna sukni i tak jest też w moim przypadku... Niestety ujęcie jest tylko z boku... Z przodu spódnica nie ma ozdób... poza taftą kończącą sie w 3/4 długości i wychodzącym tiulem . Gorset natomiast jest ładnie zdobiony i pięknie podkeśla piersi. Na zdjęciu jest przeźroczysty jednak ja zamówiłam gorset z podpinką...więc nie będzie widoczne ciało... Ps. na ręce modleki jest jakaś ozdoba i oczywiście ja jej nie będę miała. Ps' to że nie wybrałam prostej sukni nie oznacza że mi się nie podobają tylko uważam że do mnie nie pasują ponieważ w takich sukniach podobają mi się wysokie dziewdzyny a przynajmiej o idealnych kształtach...oglądałam zdjęcia załączony przez Was wyglądacie w nich ślicznie... ja dobrałam sobie taki fason który powoduje że wyglądam naprawdę pięknie( przepraszam za brak skromności) pozdrawiam Was dziewczyny bardzo gorąco.Mam nadzieję że nie będziecie bardzo srogie w ocenach ale chcę żebyście napisały jak wam się podoba.... Ikonki załączonych zdjęć sukineka jest śliczna,ja też wybrałam w podobnym stylu ponieważ w tych skromnych sukienkach wyglądam jak dziewczontko do komuni a nie jak panna młoda.Niestety nie mam dobrego zdjęcia mojej sukienki.
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo za link http://www.maggiesottero.com/
Cudowne są!!! Myślę, że sie nadadzą na wzór do mojej. Jeszcze raz Olagliwice- ta środkowa jest śliczna. |
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
a teraz troche bardziej realna suknia marzen
|
|
|
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
Tak naprawdę do każdego typu urody pasuje inna suknia.
Radze nie sugerowac sie tak bardzo typami i wypowiedziami innych. Czasem mniej efektowna suknia po przymierzeniu okazuje sie ta jedyna- wazne by zakladajac ja poczuc sie wyjatkowo. Dla mnie sukienka nie musi byc baaaardzo efektowna ale wazne by podkreslala i wydobywala nasza urodę. Maggie Sottero typ Candice - dla mnie piekna dla innych moze sie wydawac malo efektowna, malo blyszczaca, komunijna ;] |
|
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje typy (pierwsze zdjęcie wygrywa) : |
|
|
|
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
ciąg dalszy
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki!! Tragedia!! Moja suknia jest tylko do kupienia i kosztuje troche za dużo jak na moją kieszeń. Do tego nie mam pewności ze ją sprzedam
(( ZAŁAMKA!!!!!! Musze cos wymyśleć bo albo ta albo żadna!!Jakby tego było mało na zaproszeniach nie zgadza sie jedna cyferka w nr tel, oczywiscie to moja wina bo poproszony narzeceniec o sprawdzenie ewentualnych błędów powiedział ze sie nie zna:/// Trzymajcie kciuki za wszystko....
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
Będzie dobrze.Chyba nikt nie obywa się bez drobnych wpadek
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
znowu kilka wyszperanych w necie:
|
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymarzona sukienka, a nie mozna jej nawet przymierzyc, nie mowiac juz o wypozyczeniu
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam dzisiaj ciekawego projektanta: Tara Keely. Ta firma to spółka-siostra Hjelm'a.
http://www.jlmcouture.com/tara_keely Jak dla mnie, śliczne, szczególnie kolekcja 2007. Kolekcja 2006: |
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
2006 cd:
oraz 4 z pokazów kolekcji 2007: |
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
i kolekcja 2007:
|
|
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
2007 cd (kilka wygląda jak koszule nocne
):
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
i koncowka:
|
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy zauważyłyście jak dużo kreacji jest kopiowanych? Mam na myśli, że przez wiele kolekcji różnych autorów przewijają się bardzo podobne modele.
Wiem, że suknia to suknia, i jest ograniczona ilość kombinacji, jak ją uszyć, i zdarzają się podobieństwa, ale co powiecie na przykład na te cztery zdjęcia, z których każde pochodzi od innego projektanta: |
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
i pozostałe 2:
|
|
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
A nie można by uszyć tej takiej samej sukni w salonie.Trzeba znaleść salon gdzie szyją na zamówienie wszystkie modele.
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
czy ma ktos może adres strony la bella butique chodzi mi o model sukni sensuelle
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuje welonu zdobionego koronką w kolorze ecru
![]() Widzałyście moze gdzies takie welony? Podobał mi się w salonie Madonny ale kosztował 1600zl
|
|
|
|
#4045 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
właśnie kupiłam sukienkę te które bardzo podobały mi sie na zdieciach i w katalogach okazały sie totalną klapą, dlatego mój wybór był nieco trudniejszy.. wszytsko co sobie wczesniej upatrzyłam okazało się "niedostępne" więc zmierzyłam kilka sukienek i po chwili zdecydowałam się na tą, bo wygladałam w niej dość dobrze i była w kolorze białym( a tylko te brałam pod uwage) ale gdy zobaczyłam jej zdiecie w necie to zaczełam nabierac wątpliwości czy to odbry wybór PROSZE OCEŃCIE JA , TAK SZCZERZE z góry dziękuje i pozdrawiam
|
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
nie należy sugerować się zdjęciami w necie,ponieważ nie oddaja one reali.Czasami sukienka wygląda na zdjęciu pięknie a w rzeczywisości jest okropna,a czasami niewygląda zachwycająco a w rzeczywistości jest inna.Zdjęcia są wykonywane w określonym świetle,pozie i wyglądają nie realnie.Pozatym na każdym wygląda inaczej.Jeśli wygląda na tobie dobrze ,dobrze się w niej czujesz bo to o to chodzi,żeby dobrze czuć sie w danej sukni-wtedy wygląda się pięknie.To nie sugeruj się zdjęciem tylko realiami.Moja sukienka też w necie wygląda fatalnie jak beza,moja siostra jak ją zobaczyła w necie to stwierdziła,że wybrałam bezsensu sukienke.Ale jak ją zobaczyła w rzeczywistości to stwierdziła,że sukienka jest piękna,a zdjęcie nie oddaje jej prawdziwego wyglądu.Pozdrawiam
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ją chciała mieć ,ale za taką cene.Zrobiła fotke tej sukni i będzie ją szyć w salonie w Rzeszowie za mniejsze pieniądze.Nie wiem dokładnie ile ,ale wiem,że taniej niż za 9000.
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można też w salonach poszukać wymarzonego welonu.Pozdrawiam.
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
czy ma ktos może adres strony la bella butique chodzi mi o model sukni sensuelle
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze coś takiego:http://sklep.kozle.com/advanced_sear...on+z+koronk%B1
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

suknia z kolekcji Maggie Sottero ! Cudowne suknie...z resztą, sama zobacz

(( ZAŁAMKA!!!!!! Musze cos wymyśleć bo albo ta albo żadna!!

Bardzo ją chciała mieć ,ale za taką cene.Zrobiła fotke tej sukni i będzie ją szyć w salonie w Rzeszowie za mniejsze pieniądze.Nie wiem dokładnie ile ,ale wiem,że taniej niż za 9000.