|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
nie slyszalam wcześniej o tulach...weszłam na strone i przepadłam |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Wiktorek kończy dziś 5 tygodni
Ma już 58 cm i waży 4500g (wg moich domowych pomiarów)To foto z wczorajszej mini sesji Chciałam mu zrobić kilka zdjęć jak śpi, ale ![]() --- Mysia mysz a jak Wasza sesja z Piotrusiem ? Gdybyś szukała fajnego tła to fajnie sprawdza się pled/koc Ofelia z Ikei ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30139623/ lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60131593/ Diabli zapytam z ciekawości masz już jakieś wieści w sprawie macierzyńskiego albo przelewu ? Bo ja nadal czekam , a wczoraj czekałam ok 15 min na połączenie z konsultantem ![]() --- W. dalej śpi Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-02 o 21:17 |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
a ja się obkupiłam w sukienkę buty, sweterek, koszulę i bluzkę koronkową a małemu upolowałam polo i body polo po dysze w hm
tatuś sam wykąpał młodego i odkrył, że jak jest mniej wody i młody sobie leży na dnie wanienki tylko mu głowę trzyma to się nie wkurza![]() w ogóle muszę pochwalić mojego męża, bo jest super tatą dzisiaj sie małemu żarcie skończyło to tata zapodał smoka na chwilę, wykąpał i zdążyłam wrócić w nocy ja tlyko karmię a tata przewija i odbekujeps. teściowa nas obdarowała pierogami z truskawkami aa i zważyłam kluskę - 4550 w body i pampku 3 tygodnie od wyjścia ze spzitala a młody ponad 1kg cięższy---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
a sesja dupa, bo co młodego położymy na tle to się budzi, z lampą nie można robić do 3go miesiąca a bez lampy wychodzą dupne zdjęcia :/ Tż kombinuje jakieś dobre oświetlenie, może w weekend coś podziałamyps. karmiłam młodego na tle żeby tam zasnął i mamy całą jedną fotę potem się obudził i obrócił dupą
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-02 o 20:38 |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podwojny X takie o :https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...6xmigoOE6zpB8g mega wygodnusie a z kieszonki dolem mi zjezdzala nim zamotalam reszte wiecej nie kombinuje |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy i dla taty no i mamy, że tak ładnie futruje dziecko jestem ciekawa wagi Bartosza :P pewnie jutro przed szczepieniem go zważą
|
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
o jej po takim czasie? juz powinna byc zasklepiona chyba zmykaj do gina lepiej Cytat:
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nie próbowałam, oglądałam instrukcję do kangurka i dla mnie trochę zbyt skomplikowane, muszę zobaczyć tego podwójnego Xa no a jak motam kieszonkę to odchylam się do tyłu no i podtrzymuję pupę
|
||
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stara jest i trzeba ją tarować ale przynajmniej orientacyjnie wiem ile kluska waży
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
musze to skonsultowc bo dziwne..---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() podwojny X czyli KOALA ( |
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet łazienkowej nie mam |
|
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spisala się na medal.Cytat:
buziaki dla Adusia |
||
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz jakiś fajny filmik?? |
|
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tkaną, używkę kupiłam na all, jedyne co na niej pisze to "pentelka". Ale jestem b. zadowolona.
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
jak wylacze Zuzio-alarm to podrzucę
![]() niech ona pospi kuuurdeeeee |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
sliczny Jasiu ![]() ps. czy to już wszystkie nasze maluchy? |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Axella wyciągnęłam instrukcję do mojej NATI i tam jak byk napisane, że można używać koali jak dziecko stabilnie trzyma główkę
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i nie daj się teściowej ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Nela czasem sobie cycusia oblizuje i ewidentnie się nim "bawi", wiec uznaje ze nie jest glodna, zamykam bar mleczny i już. a jak jest glodna to rzuca się na cyca i ciagnie...skad wiesz ze jest glodna?
|
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocz musi być jak najświeższy. W ogóle odradzam woreczki (łatwo o bakterie, bo wystarczy gdzieś dotknąć) u chłopaka to łatwo złapać od razu w pojemnik. Cytat:
Nie pomyślałam o tym ![]() Moja lekarka też jest przeciwna wszystkim specyfikom, ale i tak podaję. Cytat:
Widzę, że oznaczone logo firmowym, będziecie szli w tym kierunku? Cytat:
i brawa dla męża.U nas Matylda się rozciumkała po butli i wczoraj kupiłam jej nowy smoczek, bo ten co mieliśmy powodował u niej odruch wymiotny i nowy smoczek się sprawdza, akceptuje go więc, Magiusa jak Darek nie chce tego smoczka to może będzie chciał inny ![]() A i tak pięknie przybiera na wadze, więc nie masz się co martwić, że masz za mało mleczka
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-02 o 21:18 |
||||
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
piekna, dlatego my tez spedzilysmy dzisiaj caaaaly dzień poza domem. a kochana babcia wpadla "z pomocą" i zajela się obiadem. później została z mala na spacerze, a my pojechaliśmy do endo pomierzyć mojego guza. niestety nie zmalal, ale stety nie urosl
wezly chłonne czyste, hormonalnie nadal ok. kolejna wizyta już w Gliwicach -biopsja nr 3 w sierpniu.opalilo mi nogi ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
można zjeść kolejne rodzynki ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Nelka lubi truskawki. dzisiaj rodzinka zajadala się czereśniami. zjadłam 2 sztuki...i najlepsza puenta: jedli jedli, az ktoś wypatrzyl białego robala ![]() ps. w warzywniaku wolal do mnie bób uwieeeelbiaaaaaam!---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
dziwne, ze nadal sugerują się u Was waga urodzeniowa. najważniejsze, ze przybiera.
|
|||
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli
, miałam Cię pytać, jak tam zapasy mleka? dużo masz zamrożone
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
tego to ja nie wiem
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rosnie jak na drozdzach.piękny Wiktorkowa sesja aaa i zmiane avatarkowa tez zauwazylam ![]() pochwal się innymi fotkami. my musimy w końcu odebrać plytke... macierzyński, heh duuuzo mogłabym pisać wysle pw.
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilę po wysłaniu posta W. się obudził - musiał zjeść i trochę się męczył ze zrobienie kupki... Może teraz pośpi dłużej ??
![]() Korzystam z wolnego i próbuję nadrobić
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to już sama nie wiem jak robić z tymi kąpielami, jak mówicie, że nie wybudzacie... Bo jedni,że o stałej porze... Sama nie wiem
Dostałam chyba zapalenia piersi na dodatek do ucha Mam 38 stopni, wzięłam paracetamol piersi jak skały... masakraMłoda dziś jest też jak to mówicie wrzaskunkiem... Ciekawe, co ją boli
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Kuba bedzie zadowolony

Ma już 58 cm i waży 4500g 
, a wczoraj czekałam ok 15 min na połączenie z konsultantem
3 tygodnie od wyjścia ze spzitala a młody ponad 1kg cięższy

za zakupy i dla taty
lezala u mnie ma brzuszku i wkurzona odepchnela sie nogami.. Tak mocno ze na jakies 2-3cm rozeszla mi sie blina i ropieje/krwawi.. Odkazam itd ale chyba bede musiala do hina bo widac miesko. A tak ladnie juz bylo 

to jest 200 g w tydzień 

uwieeeelbiaaaaaam!