TYJEMY RAZEM - dla tych, którzy chcą przytyć- część III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 13:43   #871
enka999
Zadomowienie

Dot.: AKCJA: Tyjemy Razem - część III

Cytat:
Napisane przez g2807 Pokaż wiadomość
ojejuuu i stało się to czego się obawiałam uciekł mi kilogram nienawidzę lata przez upały jeść się nie chce ech mam już tego dość
ciesz się że tylko 1 kg.... ja przez to że cały czas mam na głowie jakieś problemy i stres zgubiłam ponad 3 i teraz już nie dobijam nawet do 50kg najgorsze jest to to, że znów mam na górze obojczyki, a ręce zrobiły się bardziej żylaste

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 14:05   #872
g2807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enka999 Pokaż wiadomość
ciesz się że tylko 1 kg.... ja przez to że cały czas mam na głowie jakieś problemy i stres zgubiłam ponad 3 i teraz już nie dobijam nawet do 50kg najgorsze jest to to, że znów mam na górze obojczyki, a ręce zrobiły się bardziej żylaste
nie mogę się cieszyć bo ja nie ważę nawet 40kg, ważę dokładnie 37,2kg dla mnie każdy dkg to wielka radość a każdy kg mniej to przegrana
g2807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 09:27   #873
g2807
Raczkowanie

ach kilka dobrych wieści i chce się żyć udało mi się trochę przytyć od soboty przybyło 0,8kg

do tej pory tylko jadłam teraz chciałabym wprowadzić ćwiczenia z Tamilee i tu moje pytanie:
kiedy najlepiej je robić?

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:28
Stary 2013-06-27, 12:56   #874
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
nie mogę się cieszyć bo ja nie ważę nawet 40kg, ważę dokładnie 37,2kg dla mnie każdy dkg to wielka radość a każdy kg mniej to przegrana
Ojej to malutko, a ile masz wzrostu? ja też ważę bardzo mało bo 39,9 w porywach do 40,5 zależy od dnia... ostatnio zakupiłam nutridrinki może to coś pomoże, skład tych jogurcików jest obiecujący na pewno nie zaszkodzi aa i gratuluje 0,8 kg! to dla mnie też by była wielka radocha ;D proponuje wynagrodzić sobie to ulubioną czekoladą :p a może wtedy nawet dobijesz do 1 kg

Edytowane przez rybka1425
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:58
rybka1425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 14:51   #875
g2807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka1425 Pokaż wiadomość
Ojej to malutko, a ile masz wzrostu? ja też ważę bardzo mało bo 39,9 w porywach do 40,5 zależy od dnia... ostatnio zakupiłam nutridrinki może to coś pomoże, skład tych jogurcików jest obiecujący na pewno nie zaszkodzi aa i gratuluje 0,8 kg! to dla mnie też by była wielka radocha ;D proponuje wynagrodzić sobie to ulubioną czekoladą :p a może wtedy nawet dobijesz do 1 kg
dziękuje narazie nadrobiłam to co zgubiłam mam 159cm wzrostu, 40kg ważyłam tylko raz w życiu kiedy miałam przepisane leki na poprawę apetytu ale nie chcę faszerować się tabletkami raz kupiłam takiego nutridrinka czekoladowego i uznałam że to samo będzie jak będę piła kakao codziennie choć to zapewne nie to samo
wcześniej miałam większą ochotę na słodkie teraz kiedy bardzo często coś jem to nie wiem czy bym znalazła jeszcze miejsce na czekoladę
a i chłopak mówi że nie wyglądam żebym ważyła mniej niż 40kg i jak usłyszał pierwszy raz ile ważę to był zdziwiony

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-06-27 o 15:00
Stary 2013-06-27, 17:40   #876
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
dziękuje narazie nadrobiłam to co zgubiłam mam 159cm wzrostu, 40kg ważyłam tylko raz w życiu kiedy miałam przepisane leki na poprawę apetytu ale nie chcę faszerować się tabletkami raz kupiłam takiego nutridrinka czekoladowego i uznałam że to samo będzie jak będę piła kakao codziennie choć to zapewne nie to samo
wcześniej miałam większą ochotę na słodkie teraz kiedy bardzo często coś jem to nie wiem czy bym znalazła jeszcze miejsce na czekoladę
a i chłopak mówi że nie wyglądam żebym ważyła mniej niż 40kg i jak usłyszał pierwszy raz ile ważę to był zdziwiony
a już myślałam że są chudsze ode mnie ;/ a tu niee... no widzisz Ty masz chociaż 159 cm a ja 167 cm wiec przy takiej wadze wygladam jak kości i skóra . Mnie tam zawsze ciągnęło do słodyczy i nadal tak jest ale teraz przepadam szczególnie za gorzką czekoladą z orzechami lub miętową mniam ! pyszności mi mama kupila te nutridrinki więc chociaz wlasnych pieniazkow nie musze wydawac. Po maturce jestem teraz wiec jeszcze pracy nie mam, na razie szukam szkoly jakiejs... a tu jutro wyniki ! jak zdam to ide na mega pizze z podwójnych serem ;D albo z potrójnym....
Stary 2013-06-27, 21:03   #877
g2807
Raczkowanie

Cytat:
a już myślałam że są chudsze ode mnie ;/ a tu niee... no widzisz Ty masz chociaż 159 cm a ja 167 cm wiec przy takiej wadze wygladam jak kości i skóra . Mnie tam zawsze ciągnęło do słodyczy i nadal tak jest ale teraz przepadam szczególnie za gorzką czekoladą z orzechami lub miętową mniam ! pyszności mi mama kupila te nutridrinki więc chociaz wlasnych pieniazkow nie musze wydawac. Po maturce jestem teraz wiec jeszcze pracy nie mam, na razie szukam szkoly jakiejs... a tu jutro wyniki ! jak zdam to ide na mega pizze z podwójnych serem ;D albo z potrójnym....
aa widziałam już kilka razy czekoladę miętową ale nigdy nie jadałam jakoś dziwne połączenie jak dla mnie czekolady z miętą u mnie ten problem że jakbym chciała te nutridrinki pić to musiałabym sama za nie zapłacić a to mi się nie uśmiecha studiując dziennie więc jedynie jest stypendium z pracą bardzo ciężko
Stary 2013-06-28, 23:52   #878
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
aa widziałam już kilka razy czekoladę miętową ale nigdy nie jadałam jakoś dziwne połączenie jak dla mnie czekolady z miętą u mnie ten problem że jakbym chciała te nutridrinki pić to musiałabym sama za nie zapłacić a to mi się nie uśmiecha studiując dziennie więc jedynie jest stypendium z pracą bardzo ciężko
bardzo smaczna polecam.To faktycznie troche bys musiała wydać to już lepiej kupić więcej jedzonka :p no mi też się zaczną teraz studia, jeszcze mam te 3 miesiace dla siebie ... oby mi sie udalo troche przybrac cialka do tego czasu żeby ludzi na studiach nie straszyć .
Stary 2013-06-29, 09:53   #879
g2807
Raczkowanie

Cytat:
no mi też się zaczną teraz studia, jeszcze mam te 3 miesiace dla siebie ... oby mi sie udalo troche przybrac cialka do tego czasu żeby ludzi na studiach nie straszyć .
już zdecydowałaś się na jakiś kierunek?
Stary 2013-06-29, 20:19   #880
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
już zdecydowałaś się na jakiś kierunek?
tak, chce iść na dietetykę na początku 3 klasy wybrałam ten kierunek i nadal się tego trzymam przez swoja chudość akurat miałam możliwość się w to trochę zagłębić :p
Stary 2013-06-29, 20:23   #881
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ritterka ? ;D

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 14:27   #882
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ritterka ? ;D
ta tez bardzo lubie ale pyszna jest w Kaufie taka podłuuużnaaa kostka nigdzie indziej jej nie widzialam na sklepach, tylko tam
Stary 2013-06-30, 14:45   #883
Ervisha
Zakorzenienie

A w jakiej cenie? I to gorzka? Ja widziałam tylko mleczną w opakowaniu z okienkiem

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

http://www.jolantaos.8log.pl/pics/P1080482x2.JPG to ta ?

Stary 2013-06-30, 15:12   #884
agneshelene
Raczkowanie

AKCJA: Tyjemy Razem - część III

Cytat:
Jej, nie jestem sama! Przy wzroście 157 cm ważę aktualnie niecałe 36 kg, na skutek stresu spadłam z 38 ;/ niby często spotykam się z głosami ze strony najbliższych przyjaciół, że nie muszę przytyć, bo wyglądam proporcjonalnie, niemniej wkurza mnie brak rozmiaru w większości sklepów i ciągłe podejrzenia o anoreksję…
Ktoś coś wspominał o lekach pobudzających apetyt - skąd się bierze takie cudo i czy faktycznie pomaga?

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2013-06-30 o 15:13
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 15:38   #885
Ervisha
Zakorzenienie

ale 38 to tez było za mało

Stary 2013-06-30, 20:37   #886
g2807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Jej, nie jestem sama! Przy wzroście 157 cm ważę aktualnie niecałe 36 kg, na skutek stresu spadłam z 38 ;/ niby często spotykam się z głosami ze strony najbliższych przyjaciół, że nie muszę przytyć, bo wyglądam proporcjonalnie, niemniej wkurza mnie brak rozmiaru w większości sklepów i ciągłe podejrzenia o anoreksję…
Ktoś coś wspominał o lekach pobudzających apetyt - skąd się bierze takie cudo i czy faktycznie pomaga?
a wazylas kiedys wiecej niz te 38kg? ja wazylam 40kg wlasnie na tabletkach pobudzajacych apetyt dwa lata temu chyba peritol, przepisala mi je doktor rodzinna kiedy pielegniarka po bilansie na koniec szkoly podniosla alarm ze za malo waze jezeli dobrze pamietam to zuzylam takie dwa pudelka i dostalam recepte na kolejne, ale nie chcialam sie juz faszerowac tabletkami i nadal nie chce
aha i zanim dostalam recepte na ten lek, to wpierw skierowano mnie na badania nawet u endokrynolog bylam ale stwierdzila, ze nie widac po mnie zebym tak malo wazyla a wyniki wyszly w porzadku
a ja jeszcze w marcu tego roku wazylam 36kg...

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:38
Stary 2013-06-30, 20:47   #887
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
a wazylas kiedys wiecej niz te 38kg? ja wazylam 40kg wlasnie na tabletkach pobudzajacych apetyt dwa lata temu chyba peritol, przepisala mi je doktor rodzinna kiedy pielegniarka po bilansie na koniec szkoly podniosla alarm ze za malo waze jezeli dobrze pamietam to zuzylam takie dwa pudelka i dostalam recepte na kolejne, ale nie chcialam sie juz faszerowac tabletkami i nadal nie chce
aha i zanim dostalam recepte na ten lek, to wpierw skierowano mnie na badania nawet u endokrynolog bylam ale stwierdzila, ze nie widac po mnie zebym tak malo wazyla a wyniki wyszly w porzadku
a ja jeszcze w marcu tego roku wazylam 36kg...
Może raz, ale pewnie jeszcze przed wyjazdem na studia. Co ciekawe, wszystkie wyniki mam w porządku, endokrynolog wręcz stwierdził, że moje nawyki żywieniowe są wzorcowe (5 małych posiłków dziennie). To wcale nie jest tak, że nie lubię jeść, ale choćbym się żywiła samymi kebabami, efektów nie widać - jeśli nawet cokolwiek przytyję, wszystko idzie w brzuch, a nie w nogi czy ręce… teraz zaczęłam eksperyment z gainerami, może coś to da…
Stary 2013-06-30, 22:30   #888
AguŚ87
Zakorzenienie

do tyc co wazą ok 40 kg

nie martwcie się ja kiedy zaczełam tu pisać czy na podobnym forum tez mialam taką wagę przy 160/1cm

a teraZ? ok 48/49 i musze juz uwazac co jem bo wszystko idzie w brzuch

powolutku a wam się uda z wiekiem tez przemiana materii sie zmienia widze u mnie teraz kiedy mam 26 latwiej mi sie odklada niestety pizze itp w sadelko kiedys to wlasnie 40kg i waga nie drgnela

takze glowy do gory ja jestem zywym przykladem ze mozna

jesc czesto nie zapychac sie 3 razy na dzien, owoce, wywalic slodkie ! to puste kalorie nie tucza. sprawdzilam juz WSZYSTKO ! makaron, ryz, wywalic z diety ziemniaki, cwiczyc ! przysiady kilkadziesiat dziennie, rozbuduja wam sie miesnie mi po 2 cm w udach i pupie w ten sposob przybyło. zdrowo jesc i tyle zadne zapychacze bułeczki z siarnami, płatki z mlekiem, duzo warzyw, owocow, banany!! twarozki, piersi z kurczaka, teraz lato to maliny, truskawki ze smietana w sam raz na deser na kolacje tosty z serem szynka pomidorem itp. swego czasu robilam w mixerze banany truskawki kefir maliny duzooo i pilam, tez tuczy grunt to zdrowo i połączone z cwiczeniami chociaz 20min dziennie.

kurcze patrzac kilka lat do tylu naprawde wyprobowalam juz wszystko

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2013-06-30 o 22:33
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 10:45   #889
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
A w jakiej cenie? I to gorzka? Ja widziałam tylko mleczną w opakowaniu z okienkiem

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

http://www.jolantaos.8log.pl/pics/P1080482x2.JPG to ta ?
nie to nie ta, dokładnie nie pamiętam bo dawno już jej nie jadłam ale jak będę teraz w kaufie to zwroce uwage na cene i dokladnie powiem moze nawet cykne fotke ;D

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
do tyc co wazą ok 40 kg

nie martwcie się ja kiedy zaczełam tu pisać czy na podobnym forum tez mialam taką wagę przy 160/1cm

a teraZ? ok 48/49 i musze juz uwazac co jem bo wszystko idzie w brzuch

powolutku a wam się uda z wiekiem tez przemiana materii sie zmienia widze u mnie teraz kiedy mam 26 latwiej mi sie odklada niestety pizze itp w sadelko kiedys to wlasnie 40kg i waga nie drgnela

takze glowy do gory ja jestem zywym przykladem ze mozna

jesc czesto nie zapychac sie 3 razy na dzien, owoce, wywalic slodkie ! to puste kalorie nie tucza. sprawdzilam juz WSZYSTKO ! makaron, ryz, wywalic z diety ziemniaki, cwiczyc ! przysiady kilkadziesiat dziennie, rozbuduja wam sie miesnie mi po 2 cm w udach i pupie w ten sposob przybyło. zdrowo jesc i tyle zadne zapychacze bułeczki z siarnami, płatki z mlekiem, duzo warzyw, owocow, banany!! twarozki, piersi z kurczaka, teraz lato to maliny, truskawki ze smietana w sam raz na deser na kolacje tosty z serem szynka pomidorem itp. swego czasu robilam w mixerze banany truskawki kefir maliny duzooo i pilam, tez tuczy grunt to zdrowo i połączone z cwiczeniami chociaz 20min dziennie.

kurcze patrzac kilka lat do tylu naprawde wyprobowalam juz wszystko
słodyczki nie tuczą? ;> ojj chyba tuczą ale na pewno nie zdrowo...
Stary 2013-07-01, 10:50   #890
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie to nie ta, dokładnie nie pamiętam bo dawno już jej nie jadłam ale jak będę teraz w kaufie to zwroce uwage na cene i dokladnie powiem moze nawet cykne fotke ;D

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

słodyczki nie tuczą? ;> ojj chyba tuczą ale na pewno nie zdrowo...
Dziękuję

Ja kiedys próbowałam przytyć na domowych wypiekach. Dziennie zjadałam cały prodiż sernika itp. i nic nie tyłam....

Stary 2013-07-01, 10:54   #891
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
jesc czesto nie zapychac sie 3 razy na dzien, owoce, wywalic slodkie ! to puste kalorie nie tucza. sprawdzilam juz WSZYSTKO ! makaron, ryz, wywalic z diety ziemniaki, cwiczyc ! przysiady kilkadziesiat dziennie, rozbuduja wam sie miesnie
Ja właśnie zauważyłam, że podczas zorganizowanych wyjazdów, kiedy jestem skazana na te trzy posiłki i nie mam możliwości podjadania pomiędzy nimi waga idzie w górę - moim rekordem było przytycie ok 4 kg w ciagu trzech tygodni na obozie harcerskim…ale to było jakieś 7 lat temu.
A co do ćwiczeń to autentycznie się boję, że mogę przez to jeszcze bardziej schudnąć ;/
Stary 2013-07-01, 10:58   #892
Ervisha
Zakorzenienie

Jedząc masło orzechowe można przytyć ;D Z naleśnikami zwłaszcza

Stary 2013-07-01, 13:06   #893
g2807
Raczkowanie

.

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-07-02 o 20:40
Stary 2013-07-02, 10:17   #894
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Jedząc masło orzechowe można przytyć ;D Z naleśnikami zwłaszcza
ale mi ochoty narobiłaś :p wierze Ci na słowo że się tyje i lece do sklepu po masło orzechowe ;D

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Ja właśnie zauważyłam, że podczas zorganizowanych wyjazdów, kiedy jestem skazana na te trzy posiłki i nie mam możliwości podjadania pomiędzy nimi waga idzie w górę - moim rekordem było przytycie ok 4 kg w ciagu trzech tygodni na obozie harcerskim…ale to było jakieś 7 lat temu.
A co do ćwiczeń to autentycznie się boję, że mogę przez to jeszcze bardziej schudnąć ;/
zależy jakie ćwiczenia jeśli będziesz się katować bieganiem, basenem czy tego typu żeby sie mega pocić to na pewno... ale jeśli wybierzesz lekkie ćwiczenia na mięśnie z minimalną ilością potu :Pto będzie okej
Stary 2013-07-02, 12:46   #895
Ervisha
Zakorzenienie

Albo sama zrób
Ja polecam ci masło z Snate.. nie jest za słodkie tylko bardziej słone. z Lidla jest slodkie a jak dla mnie za mdłe

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

nie kupuj z Felixa bo to syf

Stary 2013-07-02, 22:11   #896
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Albo sama zrób
Ja polecam ci masło z Snate.. nie jest za słodkie tylko bardziej słone. z Lidla jest slodkie a jak dla mnie za mdłe

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

nie kupuj z Felixa bo to syf
ta firma w ogole jest swietna uwielbiam ich platki, musli pycha są i widac ze nie syf tylko dobrej jakosci zakupiłam sobie pyszna gorzką czekoladę ostatnio z wawelu taka w białym opakowaniu, mniam! czuć przynajmniej że czekolada a nie jakies sztuczny kawalek czegos jak terravita ;p
Stary 2013-07-03, 09:25   #897
g2807
Raczkowanie

dziwne TŻ mówi mi, ze widać po mnie że przytyłam 2-3kg a mi przybyło do 38kg tylko 0,2kg chyba coś jest nie tak z moją wagą elektroniczną albo wystarczy żebym przytyła kilka dag i już widać

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:52
Stary 2013-07-03, 10:56   #898
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
ta firma w ogole jest swietna uwielbiam ich platki, musli pycha są i widac ze nie syf tylko dobrej jakosci zakupiłam sobie pyszna gorzką czekoladę ostatnio z wawelu taka w białym opakowaniu, mniam! czuć przynajmniej że czekolada a nie jakies sztuczny kawalek czegos jak terravita ;p
Ja kupuję z Wawela 70% gorzką krakowską i bardzo ją lubię

Co do masła z Sante szkoda ze jest tam utwardzony tłuszcz roślinny

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A i granole mają jak dla mnie za słodkie, ale musli jest smaczne

Stary 2013-07-03, 17:35   #899
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupuję z Wawela 70% gorzką krakowską i bardzo ją lubię

Co do masła z Sante szkoda ze jest tam utwardzony tłuszcz roślinny

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A i granole mają jak dla mnie za słodkie, ale musli jest smaczne
ogólnie ja jakoś za granolami nie jestem ale musli to wcinam praktycznie codziennie jeszcze sobie dosypuje migdały suszone morelki itp
Stary 2013-07-03, 17:39   #900
Ervisha
Zakorzenienie

Ja tam i granolę zjem, ale nie kupuję... jak juz to dostaje ale wole musli tak jakj Ty

I co kupiłaś masło ?

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości