|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
dokładnie
![]() a Moja teściowa mimo, że przemiła kobieta i się lubimy to jednak nie umie dobrać słów do komplementów.. po nalanej twarzy stwierdziła pół godziny temu przez tel, że strasznie sapię..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Lilo na dobranoc
![]() "I'VE JUST SPENT 9 MONTHS INSIDE!" Na ostatniej fotce zblizenie chudej nozki w szerokich spodenkach i spadajacej skarpetce rozmiaru najmniejszego na swiecie ![]() A na wiekszosci Lilo jest w tunice od cioci Enlevee, ktora wydawala sie mikroskopijna... zanim ją wlozylysmy
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-02 o 23:24 |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
surka
dla Lilki za ładne picie paru łykówpaulinka777 za ktgteso za ktgelaine-blath dla kolegi za prezentyAgrafka86 ja też nie mam siary tweedledee za wizytę i za glukozęjakierka śliczne prezenty czerwony_balonik nie mam pojęcia mela1234 uważaj na siebie, ja raz miałam akrobacje w wannie i się nieźle wystraszyłam Oliath śliczne zdjęcia na dobranoc ufff nadrobiłam i co pewnie wszystkie poszły |
|
|
|
#2436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
A moze seksi mama panda ![]() Cytat:
Dobranoc!
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() że też o tym nie pomyślałam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja niestety mam takie przygody dość często i chyba po porodzie będzie trzeba się temu poprzyglądać... Jeszcze Wam coś napiszę, bo mnie dziś po prostu zmiotło... Mam taką ciotkę, nie jakaś super bliska rodzina, ale moja mama (jedyna z rodziny) jest z nią w dość bliskich i dobrych kontaktach. Ciotka ma zaburzenia (i to chyba poważnie tak jest, bo normalny człowiek takich rzczy nie robi i nie mówi). To jest typ osoby, która potrafi powiedzieć sąsiadce czy koleżance, że tylko śmierdzący leń śpi do 11 i to powiedzieć to tylko dlatego, że ta nie odsunęła rolet do tej godziny (mnie by raczej przyszło do głowy, że może śpi, bo źle się czuje, albo ma migrenę, a może po prostu nie lubi jak jej słońce wali w okna...) ![]() Jak się urodził Norbert to moja mama nie usłyszała od niej nawet pół słowa gratulacji, a jak spotkała mnie na swoim osiedlu, jak mały miał z 2 miesiące, to nawet nie zajrzała do wózka, tylko zapytała, gdzie się tak daleko wybrałam. Powiedziałam jej, że przyszłam koleżanki odwiedzić i pokazać Norbusia (pracowałam w dużej przychodni obok). Nie skomentowała, a po południu zadzwoniła do mojej mamy nawrzeszczeć jaka ja głupia i nieodpowiedzialna jestem, bo dziecko zabrałam do przychodni pełnej zarazków (takiej samej, do jakiej chodzimy do pediatry...). A jak moja mama - dumna babcia pierwszego wnuka - zapytała jak jej się jej wnusio podoba odparła: "No wiesz - dziecko jak dziecko" ).Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży - obecnej - powiedziała mojej mamie, że "na cholerę nam kolejny bachor, przecież to wydatki, gówna, a potem żadnego pożytku nie ma...". A dziś pierydknęła do mamy, że ponoć już TAAAAAKA gruba jestem, że masakra. (jak już to w ciąży i z dużym brzuchem, a nie gruba!!!!) Ktoś jej mówił, bo ona mnie nie widziała. Nosz kur*a - a ja mam wagę jak przed ciążą obecnie i do cholery prawie 9 miesiąc ciąży - to jak mam wyglądać - jak szkapa bez brzucha. Skąd się biorą tacy ludzie???
|
||
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o cewniku na siusianie, a wy na poród jaka jestem nie rozgarnieta, sorryroxi chyba na serio cos z ciocia jest nie tak. Ona ma swoje dzieci? Dobranoc
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-02 o 23:44 |
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wkurza jak ktoś do mnie mówi, że jestem gruba bo mam brzuch
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:LOVE:---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Neni, za wizyte i ciekawe jak dlugo Maly wytrzyma Szkoda, ze masz paciora, ale to nie jest nic zagrazajacego chybaKallisto, za spakowana torbeEn, fajnie, ze dogadaliscie sie z wlascicielem Ciekawe czy to ciaza zony i Twoja sprawily, ze nie mial do Was zadnych pretensji ![]() Kathe, dasz rade z porodem, jak kazda z nas! Ewusia, Tymus jest cudny Odnosnie sporu z Myszolka - dziewczyny z PL musicie zrozumiec, ze na zachodzie ciaze traktuje sie jako cos normalnego i naturalnego, nie patyczkuja sie z nami, nie obchodza jak z surowym jajkiem, kobiety w ciazy dlugo pracuja, sa aktywne, nie maja zbyt wielu badan (tylko te najbardziej niezbedne) i uwierzcie mi, ze wiele z nich rodzi zdrowe dzieci. Malo tego, takiego przyrostu naturalnego jak w UK, to ja w PL nigdy nie widzialam (i to wsrod angielek, pomijam emigrantki). I to nie jest tak, ze o ciezarna nie dbaja (pomijam watek ignorancji wczesnej ciazy, nie o tym tu mowa), robia to pod warunkiem, ze sama ciezarna sie o to ubiega. A wiec jezeli my czujemy, ze naprawe dzieje sie cos zlego zawsze mozemy udac sie na IP i nikt nas nie odesle do domu bez badania, zawsze mozemy zmienic lekarza, znalezc prywatnego specjaliste (w tym polskiego), pojechac na konsultacje do PL, naciskac polozna i prosic o spotkanie ze specjalista w jakiejs dziedzinie. Wedlug mnie, jezeli Myszolka funkcjonuje tak a nie inaczej i nie pyta o kolejnych specjalistow, to z znaczy, ze ufa swojemu lekarzowi i wierzy, ze nie dzieje sie z Nia nic zlego. Bo chyba naturalne jest, ze gdyby sie dzialo, to cos by z tym zrobila Tyle ode mnie, dziekuje ![]() Myszolka, z Toba z kolei nie zgodze sie odnosnie tego, ze nie mamy wplywu na to czy dziecko przyjdzie na swiat wczesniej czy nie. W jakims sensie ten wplyw mamy i jezeli w ciazy niedonoszonej czujemy duzy bol i zmeczenie, to warto uznac te sygnaly jako ostrzezenie i po prostu zwolnic tempo, bo dzieki temu mozna ciaze donosic dluzej, a dla dziecka to jest dosc wazne. W kazdym razie Ty sie nie smuc i pamietaj, ze kazda z nas ma swoja opinie i to nie powod do usuwania sie z listy ![]() Anulka, to istnieje jakis klub na fb? ![]() Oliath, za zrozumienie jezyka Lili ![]() Rocky, rozumiem Cie odnosnie kolezanek, ja odkad wyjechalam z PL nie znalazlam tu zadnej bratniej duszy, takiej od serca i ubolewam nad tym, ze przez rok poza TZ i mama nie bede miala z nikim kontaktu (z nikim naprawde bliskim). Jednak, jest wizaz, sa dalsi znajomi, moze akurat natrafimy na mlode mamy tuz po porodzie (plac zabaw, szpital, jakies zajecia dla dzieci). Na pewno sie jakos rozkreci Chyba nie nadrobie dzis juz wiecej, konam ze zmeczenia... Dobrej nocy wszystkie mamusie
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
tak ma - 2 synów (34 i 38 lat), którzy prawie nie utrzymują z nią kontaktów właśnie przez to jej pieprzenie bzdur
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
ja znow na chwilke dnie mi mijaja na nic nie robieniu tzn codziennie spacerek chocby kilka krokow no i duuuzo spie nie sadzilam ze czlowiek moze tyle spac ale jedynie tak moge odespac nocne pobudki i zapomniec o bolu chyba zapytam sie w szpitalu czy moga mi wywolac porod w 38 tyg bo ile mozna sie meczyc
i tym malo opyymistycznym akcentem mowie dobranoc brzuszkom i maluszkom
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc torbacze i nie-torbacze
![]() Do jutra! Mąż był tu przed chwilką, pomasował mi plecy, a teraz nawołuje z łoża idę więc legnąć, paaaaaaa |
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chyba bedzie niedlugo porodzik
Od dluzszego czasu mam skurcze. Dopiero teraz zaczelam liczyc co ile sa i na razie co 9 min. A wszystko zaczelo sie po badaniu mojego ginka ktory stwierdzil ze juz chyba wypadaloby urodzic i najprawdopodobniej zrobil mi masaz szyjki Jedyne co mnie niepokoi to to ze w ciagu dwoch tygodni wzrosla ilosc wod plodowych. Niby do 20 jest norma a ja mam 19. Mowil zeby sie nie martwic a skupic na wywolaniu porodu No i chyba sie udalo takze trzymajcie kciuki. Postaram sie pisac na biezaco. Mam nadzieje ze mimo mojej dlugiej nieobecności bedziecie mi towarzyszyc
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzeniachyba zaczynam wierzyć w ten masaż szyjki .. u mnie oczywiście pobudka o 3:30 ja mała zaczęła mnie walić po żebrze a niby pod koniec ruchy dziecka miały się uspokoić
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Dooooooobry!
A właściwie ku*wa wspaniały Cytat:
i powodzenia jakby coś |
|
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny witam sie z rana
nie moge spac cała noc o 24 Tz obudził mnie ze naszej kolezance wody odeszły i juz nie mogłam zasnac ona miała OM 4.10 tak jak ja tylko jej na pierwszym prenatalnym wyszło 8 lipiec a mi 22 lipiec Myslałysmy ze ja pierwsza urodze bo jej jeszcze nawet brzuch nie twardniał (albo tego nie czuła) a mi od 30 tyg tak i mi szyjka sie skruciła a jej jeszcze nie... wzieło ja z zaskoczenia bo miałysmy jeszcze isc na konsultacje z anestezjologiem ciekawe jak sobie daje rade czy bedzie brała znieczulenie czy jednak nie?? dam wam znac jak jej poszło jak juz bede cos wiedziec wiecej (podobno to badanie pierwsze prenatalne daje najbardziej przyblizony termin porodu bo bład jest tylko 5 dni a z OM 2 tyg)
|
#2450 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Dzień dobry
Witam się z gorącą herbatką, atakami kaszlu, kipą po pas i masakryczną zgagą, mmmm cudny poranek Cytat:
potrzebuję pomocy TŻ żeby z niej wyjść ![]() Jak się Małgosia czuje? O matko ja też! Ja się wenflonu boję bardziej niż samego porodu ![]() A co do makijażu to nie planuję. Mimo, że wyglądam teraz jak zjawa, blada z czerwonym nosem, fuuu Może przynajmiej szybciej mnie do domu wypuszczą bo już patrzeć na mnie nie będą mogli![]() Cytat:
Cytat:
:brzyd al: przepraszam ale nie dziwię się, że rodzina nie utrzymuje z nią kontaktuCytat:
jak tam, są postępy?
|
||||
|
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w rodzaju klubu. Skontaktuj się z Domi, bo ona ma możliwość dodania do grupy mamuś na FB Cytat:
Daj znać co i jak jak będziesz miała możliwość. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- O kurka, nie przywitałam się - Dzień dobry!!! ![]()
|
|||
|
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
ROXI biedna
![]() EVA GWIAZDKA za koleżankę
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Doooobry
![]() Wczoraj dwoch ginow mnie badalo a dzis boli mnie gardlo... Czytam ze porodzik sie szykuje... Strawbarry kciuki mocno zaciskam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby ekspresowo poszło.
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
OLIATH ja wczoraj czytalam o Twoich i Lilo pogaduszkach ale moja energia spadla ponizej dna i nie odpisywalam w wiekszosci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Dziewczyny nie będę w stanie teraz pisać na bieżąco
Wujek z ciocią przyjechali i będą do piątku, a jestem jedyną osobą, która może się nimi zająć... A katar męczy, ale dzisiaj już przespałam noc - o ile 5 godzin snu to przespana noc. Cytat:
dla was
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Strawberry no to czekamy
Roxi co za BABOL z tej ciotki .Witam się Brzusie. Mąż wyprawiony do pracy, ja po śniadanku. Leżę w łóżku przed laptopem. Dzisiaj zaczynamy z Radusiem 34tc. Również dzisiaj mam na 13:00 położną i KTG, a po badaniu wizyta u gina. Proszę bardzo o trzymanie kciuków za Nas .
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

dla Lilki za ładne picie paru łyków
za glukozę

Szkoda, ze masz paciora, ale to nie jest nic zagrazajacego chyba