|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
super? jak dla mnie stanowczo za malo Cytat:
przeciez nie bede tego dzwigac mi z wyprawki do kupienia zostaly tylko karmniki i klapki do szpitala i wsioooo, no jeszcze baza pod fotelik, ale to na sam koniec, w sierpniu moze. a tak dzisiaj patrzylam na swoje zakupy na allegro i sume... to malo co z kanapy nie spadlam. w ciagu miesiaca czy tez poltora zostawilam na allegro prawie 5 tys! ja sie pytam jak?
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
no bo tak pewnie najwygodniej... Albo w ogóle trzy
On przerażony jak wczoraj kupiliśmy Linomag, nie ogarnia co na co. "Będziesz musiała mi to wszystko rozpisać dokładnie" Dam mu do poczytania moje notatki ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Bajka, 5 tysi?!?!?!?! Matkooooo... no ale Ty kupiłaś wózek i fotelik z bazą, prawda? To chociaz tyle, że masz już prawie całe zakupy z głowy...
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale i tak powalila mnie ta kwota stanowczo mam za lekka reke do wydawania pieniedzy |
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaale nie kupiłaś nic dla siebie, więc to dobrze o Tobie świadczy
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię tu próbowałam bronić.
Rozpustaaaa
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spac, dobranoc
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
ja tez
dobrej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
idę w bety
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Baj baj
Ja sie jeszcze zastanawiam, czy iść jutro na glukozę
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
hmmm..no to do jutra mamusie
|
|
|
|
#2652 | |||
|
Zakorzenienie
|
coś tu ostatnio cicho wieczorami
![]() Cytat:
serio city move też bardzo mi się podoba, ale cena no wysooooka.I tak samo o świadomości cen hahah ale koniec końców fundnęła wnusi wózeczek )) też nie była świadoma cen początkowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() eh ale to było wspaniałe uczucie jak gin potwierdził mi że to córka, o raju zaraz się rozryczę
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tu przychodzę, a wszystkie śpią
![]() Dobranoc
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
no ja nie wiem co to ostatnio wszystkie takie grzeczne
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra.Całą noc nie spałam.Chyba musze zaprzestac drzemac w dzień...Własnie skonczyłam ogladac drugi film i zaraz zabieram sie za trzeci..Pierwszy to był,,Wyszłam za mąz zaraz wracam,,i ten moge Wam polecic,drugi to ,,40 lat pozniej,,-nudny jak flaki z olejem..teraz zabieram się za ,,Barbara,,ale cos czuje ze chyba nie obejrze go do konca..
shure-trzymam kciuki za wizyte! |
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() znowu wstałam o beznadziejnej godzinie ale męczy mnie jedna sprawa, w dodatku kot uznał, że ta pora jest odpowiednia na zabawy ![]() ja od jutra będę pewnie na posterunku
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas się na nie mówi parowańce i są pyszne
Cytat:
heh jak Natalka była mała to mówiliśmy na Nią m.in.Tasia,Natasia,Talini a,Talisia ![]() czarna Majeczka śliczna kaśka mnie też coś męczy i nie mogę spać
|
|
|
|
|
#2658 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
ale mi w pracy sugerują żeby iść na roczny macierzyński i potem przedłużyć o wypoczynkowy ( za wakacje) i jesli teraz ciągniesz l4 na wakacjach todwa razy ci się należy , czyli dodatkowe 6 tyg ( razem 12 tyg dłużej z dzieckiem!). Koleżanka z pracy mi mówi że nikt mi nagrody nie da za to że do pracy wracam )---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
ale chyba mniejszy szok jak juz jest cały czas 80 % płacone![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- jejciu piszecie że tyle wam zostanie a mój tż normalnie zarabia ok 1300 )bo złota rączka i wszystko potrafi a jak nie to sie nauczy a ten mi wyjeżdża z tekstem że on mnie nie zostawi przez najbliższe 3 lata dopóki mały nie podrośnie![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
Ale kadrowej o to nie pytałam ale mam cichą nadzieję że inni mają racje. koleżanka która kilka lat temu nie chciała wykorzystac wolnego za wakacje mówiła że nawet narzucali żeby to wybrac bo inaczej musieliby wypłacić kasę ...w koncu to twój wypoczynkowy urlop który się należy!!!
|
|||
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia podziwiam
ja albo jakaś dupa jestem i nie jestem taka oszczędna jak mi się wydawało, albo nie wiem co bo mamy więcej i jakoś tak średnio, ale w Pl to trzeba by mieć z 10.000 miesięcznie żeby iść do sklepu i kupić co się chce oczywiście w granicach rozsądku nie mówię, to butach za 2000 a ja nie mogłam spać więc się wyciapałam, łeb umyłam, a teraz śniadanko robię ![]() będą gofry z bitą śmietaną, truskawkami lub jagodami do wyboru (20zł/kg ale chyba potanieją, nie? bo nie wiem kiedy kupić bo chciałam zamrozić troszkę?) oraz koktajl truskawkowy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-03 o 06:51 |
|
|
|
#2660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
i nikt mi sie o to wczesniej nie pytała czy chcę czy nie?? I jakbym sama sie nie orientowała t o bym pewnie wróciła zaraz po macierzyńskim---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzieleva kopie żwawo, mamy IX-X 2013,
Dooobry
wydelegowalam tz do pracy ze sniadankiem i teraz zasnnac nie moge:/ katar mnie juz od miesiaca meczy z kichaniem naprzemian :/ wygladam jak rudolf czerwononosy ![]() Ktoras tu pisala o planowaniu nastepnego bejbiego po roku... no to moze sie spotkamy w kolejnym watku bo ja tez mam takiego plana rok po urodzeniu Jasia bedziemy sie starac o siostrzyczke dla niego tak zeby byla juz ta dwojka, pozniej. Bede szukac jakiejs stalej pracy.. a miejsce na trzecie dzieciatko zostawiamy wrazie "wpadki";DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie narzekamy i zaciskamy pasa...ważne ze oboje pracujemy nam do szczęścia to by wystarczyła stała kwota powiedzmy 4000 zł i żyjemy godnie/ oczywiście pod warunkiem ze budowa skończona i jesteśmy na swoim choc za 3000 też wyżyjemy po prostu jesteśmy oszczędni a tż samowystarczalny ....wszystko robi sam chyba że już jest zmuszony komus zapłacić
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiadomo, że to najdrożej
|
|
#2664 | |
|
Wtajemniczenie
|
ps dziś juz was nie będe pewnie nadrabiac bo chrześniak przyjeżdza a ja zaraz wybywam na szybkie zakupki co by mieć jakies jedzenie dla niego
Jeszcze tż mi oświadczył że teście przyjeżdżaja bo będa kosic trawe na działce To się pytam będą na obiedzie ???? a on nie wiem![]() ![]() Się normalnie wkurzyłam bo jakby nie to, to obiad miałam dla tż z wczoraj a tak to musze znowu kombinować co by tu zrobić w najgorszym wypadku zrobie maślanke i już!!! Tylko chcę wiedziec wczesniej....może jakies pulpety ....cos co nie wymaga pracy bo mi sie nie chce![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
Nam teraz idzie mniej bo w roku szkolnym jak 3 razy w tyg miałam teściów na obiedzie to więcej mięcha mi szło i w ogóle te obiady były bardziej kaloryczne/tresciwe. teraz gotuje dla siebie tż i Adiego więc mało idzie Btw tż najwięcej jedzenia pochłania więc musi przejść na diete jakby co---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- mykam obudzić mam e do Adiego i jade na te zakupy bo sie nie wybiorę Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-07-03 o 07:06 |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia
|
#2666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Ja ucielam kosmetyki, bo tez zdarzalo mi sie kupic czesto cos, bo mi sie spodobalo. No i ciuchy - i tak mam juz za duzo rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, nie no moja 3 latka ma gdzieś 93/95 cm więc nogi jej z przewijaka wystają
ale przy 70 nie byłoby mowy o używaniu ![]() Ewacia, również podziwiam. Bo o ile żyć tak na co dzień za takie pieniądze to jeszcze jeszcze, wiele rodzin ma mniej, ale jeszcze budować się! Wow ![]() Tassiu, ale cały czas piszesz o sobie, ze Ty możesz wyjść, ale dowiedz się jak z dzieckiem, bo przecież wiele badan robią dziecku po urodzeniu jak np słuch, mononukleoze, fenyloketonurie... Zoltaczka z kolei pojawia sie w drugiej dobie... |
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym też walczę, ale to mój małż tak lubi chomikować ![]() Cytat:
a ja myślałam, że góra rok, albo i nie ![]() mam pytanie czy Was też irytują dzieci takie 3-5 lat?
|
|
#2669 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiiiiitam.
Moja Lila nas dzisiaj nie budziła, nawet teraz śpi dalej wyciągnięta na kanapie. Ale domyślam się,że to dlatego,że całą noc polowała...znalazłam już na podłodze 4 sztuki zewłoków owadzich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i ja mam tak,że większość rzeczy,które lubię jeść jest niestety z tej wyższej półki cenowej...---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Ja nie wiem, jak Wy za tyle zyjecie... Ja płaciłam 1000 zl za KM, kolejny 1000 zl, to rachunki, więc jak w 4000 zl miałabym się zmieścić, to nie wiem
![]() Bo tu jeszcze samochód, zakupy (co najmniej 1500 zl to spozywka, a prawie nic nie wyrzucam), jakąś zabawka, ubranie, kosmetyki... No za moja pensje nie szło wyżyć i non stop ma kredytowej. W tym miesiącu niby dwie pensje i bez KM, ale zanim kredytowke spkace, to też trzeba bardzo oszczędnie. Podziwiam, jak ktoś się za taka kasę jeszcze buduje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

dziś gin powiedział ze super

przeciez nie bede tego dzwigac
ja sie pytam jak?

Dam mu do poczytania moje notatki
Rozpustaaaa 

W trakcie roku szkolnego i tak nie znajdę pracy, a takiej kruszynki nie chcę oddać do żłobka.
ale chyba potanieją, nie? bo nie wiem kiedy kupić bo chciałam zamrozić troszkę?) oraz koktajl truskawkowy 

29.09.2012 r Na zawsze razem..
z tym też walczę, ale to mój małż tak lubi chomikować
a ja myślałam, że góra rok, albo i nie