Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 08:57   #2491
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba bedzie niedlugo porodzik Od dluzszego czasu mam skurcze. Dopiero teraz zaczelam liczyc co ile sa i na razie co 9 min. A wszystko zaczelo sie po badaniu mojego ginka ktory stwierdzil ze juz chyba wypadaloby urodzic i najprawdopodobniej zrobil mi masaz szyjki Jedyne co mnie niepokoi to to ze w ciagu dwoch tygodni wzrosla ilosc wod plodowych. Niby do 20 jest norma a ja mam 19. Mowil zeby sie nie martwic a skupic na wywolaniu porodu No i chyba sie udalo takze trzymajcie kciuki. Postaram sie pisac na biezaco. Mam nadzieje ze mimo mojej dlugiej nieobecności bedziecie mi towarzyszyc
i czekamy na dalsze wiesci!

Roxi, biedactwo, a masz w ciagu dnia jakas szanse na drzemke?

A ciotke masz niczego sobie Dziwne, ze sama ma dzieci

Kallisto, zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka zycze

Agrafka i Tweed, za 34tc i za wizyty!

Magdalenne, Tobie tez zdrowka i duzo sily na pobyt wujka z ciocia i oczywiscie duze za 40tc

Rocky, no ladnie, 41tc widocznie Laurze jest bardzo dobrze u mamy
Stary 2013-07-03, 08:57   #2492
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

powiem wam tylko jakie to fajne uczucie, jak myślę kiedy ostatnio sikałam i nie pamiętam. brak parcia na pęcherz wspaniałe uczucie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 08:58   #2493
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Ach, i zapomnialabym, Domciatko, jaka jest szansa na przystapienie do klubu na fb? Tam jestem chyba czesciej, niz na wizazu, no i fb zawsze dziala
Stary 2013-07-03, 09:00   #2494
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzusie, mamusie i dzieciaczki

Ja dzis mam spotkanie u poloznej, po tym od razu lecimy do biura w sprawie kontraktu i kluczy na nowe mieszkanie (mam nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem), potem idziemy do mieszkania, a wieczorkiem szkola rodzenia (tym razem o tym jak dbac o niemowlaka).
Oby wszystko udało się sprawnie załatwić

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
No to wg najnowszych wytycznych najmodniejsze w tym roku na porodówkach są koczki
Cholera, mam za krótkie włosy na koczka.Będę niemodna na porodówce. Chociaż nie- do grudnia włosy podrosną.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Za moment porządnie poodpisuje,bowczoraj was czytałam ale czułam się fatalnie i nie miałam siły pisać..
A co się działo?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:01   #2495
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Oj siada mi juz
Coraz mniej
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
W ogóle chyba macie wszystkie rację, pomalowane oko jest bez sensu na porodówce Ale... ja mam jeszcze coś takiego jak utrwalacz makijażu, po nim nic nie spłynie haha
Dopakujcie sobie lusterka U nas na poporodowym nie było więc nawet ciężko byłoby zmyć ten makijaż
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
a moja mama z kolei mówiła, że cc miło wspomina, bardziej cierpiała po sn niż cc... więc z tym bólem to chyba indywidualna sprawa.
Ja nie wiem bo cc nie miałam... Ale strasznie się tego bałam i przepraszam, że to napiszę, bo są u nas dziewczyny, które muszą je mieć... ale my na sali byłyśmy 3- dwie po sn i robiłyśmy wszystko same i jedna po cc, do której ciągle musiała przychodzić położna bo mimo przeciwbólowych bardzo ją bolało... Na prawdę dziękowałam Bogu, że mnie to ominęło... Na korytarzu też łatwo było się domyśleć, ze te dziewczyny chodzące zgięte w pół są po cc...
Ale to wszystko pewnie zależy właśnie od organizmu i nastawienia bo psychika jednak ma tu dużą rolę

Ja się panicznie bałam cc i nie rozumiem jak ktoś z własnej nieprzymuszonej woli się na nie decyduje (pomijam względy kiedy trzeba!) ale równie dobrze, skoro ja się bałam cc to ktoś może bać się sn i działa to na takiej samej zasadzie... więc najlepiej zaufać sobie
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Lilo na dobranoc
"I'VE JUST SPENT 9 MONTHS INSIDE!"
Na ostatniej fotce zblizenie chudej nozki w szerokich spodenkach i spadajacej skarpetce rozmiaru najmniejszego na swiecie
A na wiekszosci Lilo jest w tunice od cioci Enlevee, ktora wydawala sie mikroskopijna... zanim ją wlozylysmy
Śliczności A z mikro skarpetami mamy taki sam problem
Cytat:
Dziewczyny chyba bedzie niedlugo porodzik Od dluzszego czasu mam skurcze. Dopiero teraz zaczelam liczyc co ile sa i na razie co 9 min. A wszystko zaczelo sie po badaniu mojego ginka ktory stwierdzil ze juz chyba wypadaloby urodzic i najprawdopodobniej zrobil mi masaz szyjki Jedyne co mnie niepokoi to to ze w ciagu dwoch tygodni wzrosla ilosc wod plodowych. Niby do 20 jest norma a ja mam 19. Mowil zeby sie nie martwic a skupic na wywolaniu porodu No i chyba sie udalo takze trzymajcie kciuki. Postaram sie pisac na biezaco. Mam nadzieje ze mimo mojej dlugiej nieobecności bedziecie mi towarzyszyc
Kciuki i oby szybko poszło)
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało, że zaczynamy 40.tydzień
Mówię do TŻ "Rany, zaczynamy 40 tydzień". A on do mnie "no, wiem"... Szaleństwo
10 miesiąc
Cytat:
Czeeeeeść
witamy sie z Laurą w ukonczonym 40 tc czyli leci nam 41 tc
a więc podsumowawszy witamy sie w wyczekiwanym od listopada odkąd zrobiła teścik terminie porodu

Na chwile obecną nic sie nie dzieje
Jak się nic nie dzieje- to wiedz, że coś się dzieje!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:05   #2496
kooocur
Zakorzenienie

Dzien dobry.

pisze z telefon. Czy dziwne bole plecow tak na samym dole moga cos znaczyc????

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:07   #2497
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

porodzik
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:09   #2498
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry.

Kurka, ciężko powiedzieć. Czasem mnie bolą plecy. Taki promieniujący ból od boków do krzyża. Nie wiem czy dobrze to opisuje, ale towarzyszył mi taki podczas miesiączek. Zawsze przechodziło i łączyłam to z bólami przepowiadającymi. Rzadko poza tym się zdarzał i raczej przy okazji tych bóli w podbrzuszu. Bez nich chyba nie.
Stary 2013-07-03, 09:09   #2499
aremalgos
Rozeznanie

Witam się porannie
dużo naprodukowałyście od wczoraj
odebrałam wyniki posiewu moczu, wynik dodatni- czyli jakieś bakterie, zadzwoniłam do gina, prosił żeby przyjechać, dostałam antybiotyki i jakieś globulki dopochwowe. Globulki po to, jak stwierdził gin, że przy tym antybiotyku napewno mi sie jakiś grzyb przyplącze
Wystraszyłam sie tego antybiotyku, bo cala ciążę nic nie brałam, a tu na koniec antybiotyk. Gin powiedział, że gorsze nieleczenie niż ten antybiotyk, więc się trochę uspokoiłam.
Dziewczyny, ja nigdy globulek nie używałam, jak głęboko ja trzeba umieścić? Mniej więcej jak tampon?

Gratki za tygodnie, wizyty i rozpoczęte porodziki (czuje, że rymuje )
Stary 2013-07-03, 09:11   #2500
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Jeszcze Wam coś napiszę, bo mnie dziś po prostu zmiotło...
Mam taką ciotkę, nie jakaś super bliska rodzina, ale moja mama (jedyna z rodziny) jest z nią w dość bliskich i dobrych kontaktach. Ciotka ma zaburzenia (i to chyba poważnie tak jest, bo normalny człowiek takich rzczy nie robi i nie mówi). To jest typ osoby, która potrafi powiedzieć sąsiadce czy koleżance, że tylko śmierdzący leń śpi do 11 i to powiedzieć to tylko dlatego, że ta nie odsunęła rolet do tej godziny (mnie by raczej przyszło do głowy, że może śpi, bo źle się czuje, albo ma migrenę, a może po prostu nie lubi jak jej słońce wali w okna...)
Jak się urodził Norbert to moja mama nie usłyszała od niej nawet pół słowa gratulacji, a jak spotkała mnie na swoim osiedlu, jak mały miał z 2 miesiące, to nawet nie zajrzała do wózka, tylko zapytała, gdzie się tak daleko wybrałam. Powiedziałam jej, że przyszłam koleżanki odwiedzić i pokazać Norbusia (pracowałam w dużej przychodni obok). Nie skomentowała, a po południu zadzwoniła do mojej mamy nawrzeszczeć jaka ja głupia i nieodpowiedzialna jestem, bo dziecko zabrałam do przychodni pełnej zarazków (takiej samej, do jakiej chodzimy do pediatry...). A jak moja mama - dumna babcia pierwszego wnuka - zapytała jak jej się jej wnusio podoba odparła: "No wiesz - dziecko jak dziecko" Już mogła skłamać pinda, że fajny chłopczyk (choć to nie wymagało kłamstwa, bo był i jest śliczny ).
Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży - obecnej - powiedziała mojej mamie, że "na cholerę nam kolejny bachor, przecież to wydatki, gówna, a potem żadnego pożytku nie ma...".
A dziś pierydknęła do mamy, że ponoć już TAAAAAKA gruba jestem, że masakra. (jak już to w ciąży i z dużym brzuchem, a nie gruba!!!!) Ktoś jej mówił, bo ona mnie nie widziała. Nosz kur*a - a ja mam wagę jak przed ciążą obecnie i do cholery prawie 9 miesiąc ciąży - to jak mam wyglądać - jak szkapa bez brzucha. Skąd się biorą tacy ludzie???
Co się głupią babą przejmujesz? Nie szkoda Ci nerwa na nią? Zastanawiam się tylko dlaczego Twoja mama utrzymuje z nią kontakt

Cytat:
Lilo na dobranoc
Na ostatniej fotce zblizenie chudej nozki w szerokich spodenkach i spadajacej skarpetce rozmiaru najmniejszego na swiecie
A na wiekszosci Lilo jest w tunice od cioci Enlevee, ktora wydawala sie mikroskopijna... zanim ją wlozylysmy
Śliczna

Cytat:
To mocne za szybki rozwój akcji

Cytat:
Dooooooobry!
A właściwie ku*wa wspaniały nie śpię od 2 Norbert przybiegł o 2 do nas i prawie 2h wiercił się niemiłosiernie, o 4 zabrałam go do jego pokoju i godzinę przedrzemaliśmy (ja na siedząco), o 5 już były kolorowanki, bajka, herbata, śniadanie. Normalnie rozpęd i ściana - taka jestem zmęczona, że mi niedobrze...
No uroki bycia matką

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny witam sie z rana nie moge spac cała noc o 24 Tz obudził mnie ze naszej kolezance wody odeszły i juz nie mogłam zasnac ona miała OM 4.10 tak jak ja tylko jej na pierwszym prenatalnym wyszło 8 lipiec a mi 22 lipiec Myslałysmy ze ja pierwsza urodze bo jej jeszcze nawet brzuch nie twardniał (albo tego nie czuła) a mi od 30 tyg tak i mi szyjka sie skruciła a jej jeszcze nie... wzieło ja z zaskoczenia bo miałysmy jeszcze isc na konsultacje z anestezjologiem ciekawe jak sobie daje rade czy bedzie brała znieczulenie czy jednak nie?? dam wam znac jak jej poszło jak juz bede cos wiedziec wiecej (podobno to badanie pierwsze prenatalne daje najbardziej przyblizony termin porodu bo bład jest tylko 5 dni a z OM 2 tyg)
za koleżankę

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy z Radusiem 34tc.
Również dzisiaj mam na 13:00 położną i KTG, a po badaniu wizyta u gina. Proszę bardzo o trzymanie kciuków za Nas.
za tc i za wizytę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No, no, właśnie! Zdjęli jej obrączkę i zniknęła.

Miałam nadzieję, że czerwcowy poród. Nie udało się, więc już się na nic nie nastawiam. Jak się zacznie, to się zacznie. Byle nie przed obiadem- prośba taty z rana.
Wyjął mi mięsko z zamrażarki i mówi:
T: Ania, patrz jakie fajne mięsko kupiłem. Może zrobiłabyś na nim zupkę szczawiową z lanymi kluseczkami co? (Mamy na razie wspólną kuchnię, więc najczęściej ja gotuję dla nas, mnie i męża i rodziców)
Ja: Nie ma sprawy.
T: Tylko nie rodź, zanim nie skończysz!!

No to wiesz jaki masz plan na dziś

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
no i na dobranoc wiadomość że jednego egzaminu nie zdałam potrzebuję wsparcia emocjonalnego żeby wyjść z tego szoku
Następnym razem będzie lepiej

Cytat:
Czeeeeeść
witamy sie z Laurą w ukonczonym 40 tc czyli leci nam 41 tc
a więc podsumowawszy witamy sie w wyczekiwanym od listopada odkąd zrobiła teścik terminie porodu

Na chwile obecną nic sie nie dzieje
Witamy w 10 miesiącu ciąży

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:12   #2501
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
opowiadaj co sie wczoraj dzialo
u mniesupersamopoczucie,nic nie boli nic nie strzyka- rodze w grudniu na mikołajki
A moze na Barbórke? Bedzie mała Basia
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
powiem wam tylko jakie to fajne uczucie, jak myślę kiedy ostatnio sikałam i nie pamiętam. brak parcia na pęcherz wspaniałe uczucie
a nie czujesz sie...pusta?
Cytat:
Ach, i zapomnialabym, Domciatko, jaka jest szansa na przystapienie do klubu na fb? Tam jestem chyba czesciej, niz na wizazu, no i fb zawsze dziala
Pewnie ze jest,poczekaj na Domciątko.
Cytat:

Cholera, mam za krótkie włosy na koczka.Będę niemodna na porodówce. Chociaż nie- do grudnia włosy podrosną.

:
Pewnie ze podrosną,w ciąży nawet szybciej rosną
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak się nic nie dzieje- to wiedz, że coś się dzieje!

Cytat:
Dzien dobry.

objaw porodziku?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Witam się porannie
odebrałam wyniki posiewu moczu, wynik dodatni- czyli jakieś bakterie, zadzwoniłam do gina, prosił żeby przyjechać, dostałam antybiotyki i jakieś globulki dopochwowe. Globulki po to, jak stwierdził gin, że przy tym antybiotyku napewno mi sie jakiś grzyb przyplącze
Wystraszyłam sie tego antybiotyku, bo cala ciążę nic nie brałam, a tu na koniec antybiotyk. Gin powiedział, że gorsze nieleczenie niż ten antybiotyk, więc się trochę uspokoiłam.
Dziewczyny, ja nigdy globulek nie używałam, jak głęboko ja trzeba umieścić? Mniej więcej jak tampon?

Jak najgłębiej
Stary 2013-07-03, 09:15   #2502
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry
ja nadal w dwupaku, nic się nie dzieje na na na na

Dziś kolejne KTG, zobaczymy czy coś sie rusza w stronę porodu.
Zjadam śniadanie i poczytam was trochę.
Czekam z utęsknieniem na tż bo ma przynieść truskawki z naszej działki, przyznaję się że jestem truskawkożercą

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania, Ktg i co tam chcecie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:15   #2503
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja nie wiem bo cc nie miałam... Ale strasznie się tego bałam i przepraszam, że to napiszę, bo są u nas dziewczyny, które muszą je mieć... ale my na sali byłyśmy 3- dwie po sn i robiłyśmy wszystko same i jedna po cc, do której ciągle musiała przychodzić położna bo mimo przeciwbólowych bardzo ją bolało... Na prawdę dziękowałam Bogu, że mnie to ominęło... Na korytarzu też łatwo było się domyśleć, ze te dziewczyny chodzące zgięte w pół są po cc...
Ale to wszystko pewnie zależy właśnie od organizmu i nastawienia bo psychika jednak ma tu dużą rolę

Ja się panicznie bałam cc i nie rozumiem jak ktoś z własnej nieprzymuszonej woli się na nie decyduje (pomijam względy kiedy trzeba!) ale równie dobrze, skoro ja się bałam cc to ktoś może bać się sn i działa to na takiej samej zasadzie... więc najlepiej zaufać sobie
zgadzam się z Toba w 100% co do cc, poza tym poród sn jest lepszy dla dziecka (tak nam w sr mówili) pomijam fakt kiedy jest wskazanie do cc, bo jak trzeba to nie ma co sie zastanawiać.
Ostatnio moja teściowa powiedziała że powinnam sobie załatwić cc więc się jej pytam po co, ja chcę rodzić sn, a ona na to że przy cc jest mniej problemów (skąd ona może to wiedziec jak urodziła trójke dzieci sn ) i zaczęła mi opowiadać historię jak to jej teściowa rodziła, i nie mogła urodzić, mocno popękała i potem jej macica wypadała i że to same problemy, dlatego lepsze jest cc. Oczywiście ja to wam mówie delikatnie, bo ona ze szczegółami opowiadała.
Jak można kobiecie w ciązy takie głupoty gadać

dodam że jej teściowa rodziła jakieś 50 lat temu

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2013-07-03 o 09:17
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:22   #2504
skylie
Wtajemniczenie

Jakierka- to za pozytywne załatwienie spraw

Kallisto- zdrówka

Magdalennna- Tobie też

Elaine- lepiej dzisiaj? Co się działo wczoraj

Dzisiaj na 13 też mam KTG potem wizytę. Zobaczymy czy Mała ruszyła już do natarcia

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:31   #2505
Samantha7
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Zalamka tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg

Ide spac. Za 5h musze wstac. Masakra.

Gratuluje nowych tygodni i za wizyty.

Pozdrawiam Was wszystkie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:35   #2506
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Zalamka tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg
No to lanie dla TŻa Nieładnie, że nie uszanował twojego zdania.
Stary 2013-07-03, 09:36   #2507
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Jestem teraz na sali przedporodowej i mam ktg. Rozwarcie 1, 5cm wiec cos sie dzieje
Powodzenia!!

Cytat:
Witam się porannie

do samego końca

dzień dobry;-) obudzilam się i stwierdzilam, że muszę kupić koszulę do porodu SN....
Dziś rozpoczne pakowanie.

A co z Cynamonkami?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:37   #2508
Anulka_p
Zakorzenienie

Co tam Paulinka? Rodzimy?
Stary 2013-07-03, 09:37   #2509
ona8686
Zakorzenienie

Cześć dziewczynyo Teraz to za nic Was nie nadrobie

Widziałam że przybył nowy bobas, GRATULUJĘ

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:39   #2510
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

A co z Cynamonkami?
Ma problem z internetem. Nadal jest w dwupaku. Przynajmniej wczoraj była.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

My tu świrujemy z twojego powodu. Natychmiast prosze zostawić numer tel. w klubie!!
Stary 2013-07-03, 09:39   #2511
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Pozdrawiam Was wszystkie

Szkoda, ze TZ Cie nie posluchal, ale chyba tragedii niue bedzie jezeli tesciowa Wam potowarzyszy
Stary 2013-07-03, 09:42   #2512
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Pozdrawiam Was wszystkie
Chyba bym zabiła TŻ jakby mi wywinął taki numer! Wystarczy, że zdjęcia widziała...

Dziewczyny położyłam się jeszcze na chwilę i wstałam z dziwnym wrażeniem, że wszystkie dolegliwości mi minęły W pochwie nie boli, podbrzusze nie boli... Jakieś cudowne ozdrowienie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:44   #2513
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Lilo na dobranoc
Śliczna ta twoja córeczka a skarpetusie wymiatają

Cytat:
Oooo coś się dzieje , trzymamy kciuki oby poszło jak najszybciej i najmniej boleśnie

Agrafka
- za tydzień i kciuki za Ktg i wizytę

Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało, że zaczynamy 40.tydzień
Mówię do TŻ "Rany, zaczynamy 40 tydzień". A on do mnie "no, wiem"... Szaleństwo

I żeby nie było nadrabiam Jeszcze 20 stron
za tydzień i powodzenia w nadrabianiu

Cytat:
Dzien dobry brzusie, mamusie i dzieciaczki

Ja dzis mam spotkanie u poloznej, po tym od razu lecimy do biura w sprawie kontraktu i kluczy na nowe mieszkanie (mam nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem), potem idziemy do mieszkania, a wieczorkiem szkola rodzenia (tym razem o tym jak dbac o niemowlaka).

Trzymam za wizytujace, gratuluje nowych tygodni, caluje wszystkie nasze maluszki i tradycyjnie zycze wszystkim udanego dnia!!!
za spotkanie, miłego dnia

Cytat:
Dzien dobry.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
porodzik
Ja mam takie bóle od 3 dni ale nie wiem co one zwiastuję bo prócz tego że boli to nic się nie dzieje.

Roxi - co do ciotuni to masakra, skąd tacy wredni ludzie się biorą to ja nie wiem

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:47   #2514
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny położyłam się jeszcze na chwilę i wstałam z dziwnym wrażeniem, że wszystkie dolegliwości mi minęły W pochwie nie boli, podbrzusze nie boli... Jakieś cudowne ozdrowienie
Coś na mnie przeszło, bo kapa zaczęła mnie pobolewać. Bierz ten ból z powrotem.
Stary 2013-07-03, 09:50   #2515
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Lilo na dobranoc
nie wyglądała, żeby chciała zasnąć
słodka

Cytat:
Jeszcze Wam coś napiszę, bo mnie dziś po prostu zmiotło...
Mam taką ciotkę, nie jakaś super bliska rodzina, ale moja mama (jedyna z rodziny) jest z nią w dość bliskich i dobrych kontaktach. Ciotka ma zaburzenia (i to chyba poważnie tak jest, bo normalny człowiek takich rzczy nie robi i nie mówi). To jest typ osoby, która potrafi powiedzieć sąsiadce czy koleżance, że tylko śmierdzący leń śpi do 11 i to powiedzieć to tylko dlatego, że ta nie odsunęła rolet do tej godziny (mnie by raczej przyszło do głowy, że może śpi, bo źle się czuje, albo ma migrenę, a może po prostu nie lubi jak jej słońce wali w okna...)
Jak się urodził Norbert to moja mama nie usłyszała od niej nawet pół słowa gratulacji, a jak spotkała mnie na swoim osiedlu, jak mały miał z 2 miesiące, to nawet nie zajrzała do wózka, tylko zapytała, gdzie się tak daleko wybrałam. Powiedziałam jej, że przyszłam koleżanki odwiedzić i pokazać Norbusia (pracowałam w dużej przychodni obok). Nie skomentowała, a po południu zadzwoniła do mojej mamy nawrzeszczeć jaka ja głupia i nieodpowiedzialna jestem, bo dziecko zabrałam do przychodni pełnej zarazków (takiej samej, do jakiej chodzimy do pediatry...). A jak moja mama - dumna babcia pierwszego wnuka - zapytała jak jej się jej wnusio podoba odparła: "No wiesz - dziecko jak dziecko" Już mogła skłamać pinda, że fajny chłopczyk (choć to nie wymagało kłamstwa, bo był i jest śliczny ).
Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży - obecnej - powiedziała mojej mamie, że "na cholerę nam kolejny bachor, przecież to wydatki, gówna, a potem żadnego pożytku nie ma...".
A dziś pierydknęła do mamy, że ponoć już TAAAAAKA gruba jestem, że masakra. (jak już to w ciąży i z dużym brzuchem, a nie gruba!!!!) Ktoś jej mówił, bo ona mnie nie widziała. Nosz kur*a - a ja mam wagę jak przed ciążą obecnie i do cholery prawie 9 miesiąc ciąży - to jak mam wyglądać - jak szkapa bez brzucha. Skąd się biorą tacy ludzie???
Ta kobieta ma chyba bardzo poważne zaburzenia. Jakim cudem Twoja mama z nią wytrzymuje? masakra.. A ona nie jest starą panną czasami?

Cytat:
czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny witam sie z rana nie moge spac cała noc o 24 Tz obudził mnie ze naszej kolezance wody odeszły i juz nie mogłam zasnac ona miała OM 4.10 tak jak ja tylko jej na pierwszym prenatalnym wyszło 8 lipiec a mi 22 lipiec Myslałysmy ze ja pierwsza urodze bo jej jeszcze nawet brzuch nie twardniał (albo tego nie czuła) a mi od 30 tyg tak i mi szyjka sie skruciła a jej jeszcze nie... wzieło ja z zaskoczenia bo miałysmy jeszcze isc na konsultacje z anestezjologiem ciekawe jak sobie daje rade czy bedzie brała znieczulenie czy jednak nie?? dam wam znac jak jej poszło jak juz bede cos wiedziec wiecej (podobno to badanie pierwsze prenatalne daje najbardziej przyblizony termin porodu bo bład jest tylko 5 dni a z OM 2 tyg)
dla koleżanki

Cytat:
Hej dziewczyny.

oj wkurzyłabym się

Gratuluję Dziewczynki nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:50   #2516
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny pytanie z serii głupich: czy jeżeli nie mam paciora to znaczy że go już mieć nie będę??? czy że tak powiem on się może do porodu pojawić??? bo tak się od wczoraj zastanawiam

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dziś kolejne KTG, zobaczymy czy coś sie rusza w stronę porodu.
Zjadam śniadanie i poczytam was trochę.
Czekam z utęsknieniem na tż bo ma przynieść truskawki z naszej działki, przyznaję się że jestem truskawkożercą
kochana bo takich truskawek prosto z działki to bym jadła tonami u mnie bylo trochę z ogródka (byloby więcej ale zalało) i ich smak nie ma żadnego porównania do tych ze sklepu czy targowiska

Cytat:
zgadzam się z Toba w 100% co do cc, poza tym poród sn jest lepszy dla dziecka (tak nam w sr mówili) pomijam fakt kiedy jest wskazanie do cc, bo jak trzeba to nie ma co sie zastanawiać.
Ostatnio moja teściowa powiedziała że powinnam sobie załatwić cc więc się jej pytam po co, ja chcę rodzić sn, a ona na to że przy cc jest mniej problemów (skąd ona może to wiedziec jak urodziła trójke dzieci sn ) i zaczęła mi opowiadać historię jak to jej teściowa rodziła, i nie mogła urodzić, mocno popękała i potem jej macica wypadała i że to same problemy, dlatego lepsze jest cc. Oczywiście ja to wam mówie delikatnie, bo ona ze szczegółami opowiadała.
Jak można kobiecie w ciązy takie głupoty gadać

dodam że jej teściowa rodziła jakieś 50 lat temu
rozwalają mnie takie gadki

Cytat:
Hej dziewczyny.

Pozdrawiam Was wszystkie
Powodzenia na usg mimo obecności teściowej swoja droga to nie popisal się Tż że nie dogadał tego z Tobą.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A co z Cynamonkami?
Problemy z netem więc na razie cisza.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

No to żes dała tyle Cię nie było i już się martwiłyśmy.
pisz co u Ciebie>?
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:51   #2517
Agrafka86
Wtajemniczenie

Czas wstać z łóżka. Idę przygotowywać się na wizytę. Trzymajcie mocno kciuki. Odezwę się po.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:54   #2518
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc kiepsko minęła.. nie dość, ze zasnąć nie mogłam i się wierciłam, to od ok. 3 już w ogóle nie zmrużyłam oka.. mąż wstawał do pracy i ciągle sprawdzał czy już spię, a ja nie... oczy jak 5 zł... aż się popłakałam a on się śmiał, że głupol jestem i mam cały dzień na odsypianie.. ale mu powiedziałam, że właśnie nie, bo na 11 jestem proszona na ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką i muszę być..
Udało mi się zasnąć może na godz- półtora.. i wstałam, żeby się wyrobić.. choc mogłabym spać jeszcze

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-07-03 o 09:55
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:56   #2519
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie z serii głupich: czy jeżeli nie mam paciora to znaczy że go już mieć nie będę??? czy że tak powiem on się może do porodu pojawić??? bo tak się od wczoraj zastanawiam
Po to to badanie robi się dość późno w ciąży żeby podczas porodu mieć pewność, że go nie ma. Takiej stuprocentowej mieć chyba nie można, ale nie można przecież robić badania w dniu porodu, bo wyniku się raczej nie doczeka. Jeśli go nie masz to dobrze i już!
Stary 2013-07-03, 09:59   #2520
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś na mnie przeszło, bo kapa zaczęła mnie pobolewać. Bierz ten ból z powrotem.
Mogę się w końcu normalnie poruszać, więc chyba ci go zostawię

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Szczerze nie mam pojęcia, ale wyhodowanie paciora chyba nie jest takie łatwe i szybkie... Albo się go ma, albo nie Ale co ja tam mogę wiedzieć
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości