|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
ehhh nadrobilam Was
![]() Cytat:
jupiiii kolejna dziewczynka Cytat:
Cytat:
![]() ... oj cos mi nie pocytowalo... z tego co pamietam - Czarna - ta Maja to taka mala modelka doslownie dobra wracam do pracy... potem wstawie obiecane zdjecia darowanych rzeczy dla Wiki - udanego dzionka zycze |
|||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz przeczytalam ze tez do wrazliwej ale podobnie boje sie ze jak sie zacznie tego uzywac a potem sie cos stanie to juz nie bardzo jest wybor... poza tym ja zawsze to co slysze na SR czy od lekarzy dziele przez 2 bo nawet jak mowia ze nie maja korzysci z tego to w to nie wierze bo te wszystkie firmy ich niezle oplacaja.. sama pracuje w służbie zdrowia i widze co sie tam dzieje... wiec ufam swojej intuicji a czemu emolienty sa zle?? tez cos slyszalam ze zle, ale w sumie nie wiem dlaczego... moja przyjaciolka mowila ze dostala na poczatku emolient i uzywala az sie nie skonczyln i byla mega zadowolona tyle ze drogi wiec pozniej uzywala normalnych... a z trzeciej strony co dzicko to inna jazda
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- badzia987 gratuluję |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem dlaczego są złe,może ktoś nam wyjasni A co do połoznych i lekarzy to pewnie prawda, no ale moja ciocia na pewno nie chce dla mnie źle. Zadzwonię do niej jeszcze i się upewnię z tym Cetaphilem. Jak coś to zużyję na siebie ![]() Myślę,że każda z nas metodą prób i błędów dojdzie do tego co jest dobre dla jej dziecka. Z tym,że wolałabym faktycznie nie stosować jakichś intensywniej działających specyfików,żeby nie narobić gorszej kaszany...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-03 o 10:09 |
|
|
|
|
#2738 |
|
BAN stały
|
Wogóle schudłam ostatnio
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Kupuję to co dobre, zwracając uwagę na cenę, ale nie jest ona czynnikiem determinującym.Mimo to mężowi udaje się cośtam odłożyć na lokaty, ale nadal to za mało żeby myśleć o jakiejś budowie. Przeraża mnie tylko fakt, że zostaniemy z jedną wypłatą;/ Mąż przeżywa to mocno i bardzo się stresuje, kombinując dla siebie dodatkowe prace ![]() Cytat:
![]() Gratulacje za skończone tygodnie!
|
|
#2740 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brzmi dumnieMy wczoraj byliśmy na pizzy i tak się obżarliśmy że ledwo zasnęłam Wczoraj na SR położna mówiła, że w niedzielę w jednym szpitalu było tyle porodów, że odsyłali kobiety. Nie wyobrażam sobie tego. Jadę w stresie, mam skurcze a tu szukaj innego miejsca. W dodatku wszędzie słyszę, że teraz rodzi się dużo dzieci i w szpitalach tłok. Obyśmy trafiły na spokojniejsze dni .Poza tym mam mega rozkminę porodową tj. cc czy poród naturalny. Z powodu moich problemów ortop. Jeden lekarz mega straszy że mi się dzieciak zaklinuje, drugi że nie widzi przeszkód by rodzic SN. Z tego wszystkiego mam mega mętlik . Jedyne co mi przychodzi do głowy to postarać się umówić do prof, co mnie operował i niech on zdecyduje. Miłego dnia wszystkim życzę |
|||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczęCytat:
metoda prób i błędów zawsze się sprawdza. moja córka w zimie wymaga emolientów, bo ma mega suchą skórę, wtedy wprowadzamy na okres zimowy jeden dobry balsam, a poza tym wlewamy oliwkę. A poza zimą.. nic każda dzidzia jest inna, wczoraj pisałam ze używałam mydła w kostce nivea baby, dla mojej Andzi super od urodzenia, a dla kogoś wysuszało skórę. dlatego będzie czas poznać dzidźke
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet to chyba fajnie,że schudłaś?Mam nadzieję,że niewiele
![]() Katee miałam pisać,żebyś poszła do trzeciego lekarza A jak masz sprawdzonego prof to tym bardziej.
|
#2743 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
80 dni do porodu
tzn wg mojej daty ustalonej z Mackiem
|
|
#2746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chętnie może i skorzystała z pomocy, ale mama w innym mieście i nie będę jej ciągnąć, teściowa już nie pierwszego zdrowia i opiekuje się dziećmi siostry TŻ, więc będziemy musieli się sami ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#2747 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Przyszedł rowerek biegowy dla młodego, więc nie będę mieć dziś życia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2749 |
|
Przyczajenie
|
Jestem nie zaginelam tylko ostatnio nie mialam kiedy was podczytac. u nas wszystko ok w piatek ide na usg no i mysle ze w koncu sie dowiem co bedziemy miec
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Znów proszę o pomoc doświadczone mamuśki
Jestem w trakcie zamawiania wyprawki i zastanawiam się które osłonki na piersi zamówić, bo są w 2 rozmiarach:http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...341259305.html czy te: http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...346054744.html |
|
|
|
#2751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie irytuja od 5 lat w gore... chociaz Blanka tez mnie meczy powoli, ale to przez ciaze, bo poprostu brakuje mi sily. a jej sie jeszcze buzia nie zamyka ![]() Cytat:
Cytat:
co smieszniejsze, na siebie zydze, ale na tz i Blanke to juz nie... a chcialabym bym byc czasem samolubna ![]() tym bardziej ze tz ostatnio dostal dysk zewnetrzny, musi kupic sobie nowego laptopa, ja jestem dopiero w druga w kolejce, teraz wymyslil ze musi zmienic telefon, bo iphone srajfon juz nie taki, a ze w abonamencie nie wezmie bo mu sie nie oplaca, wiec musi za gotowke... a jeszcze remonty w polu. w sobote najpozniej musze byc zdecydowana na plytki i je kupic zeby w nastepnym tygodniu wzieli sie za robote Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
bajka Dzięki za odpowiedź
![]() Wczoraj jeszcze myślałam,że smyra mnie rękami po pęcherzu,ale jednak zwątpiłam po tym,co czułam... to musiały byc nogi! A własnie przed chwilą dostała czkawki i czułam 'pikanie' nad pępkiem
|
|
#2755 |
|
BAN stały
|
Ja się zastanawiam czy tego na początek nie kupić
http://www.rossmannversand.de/produk...aspx?id=116320 |
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba, Papalinka - gratuluję kolejnych tc
Rusałka - dacie radę
|
#2757 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
czy jest tutak ktoś biegły w liczeniu tygodni ciąży?
![]() mam OM 19.12 i termin miałam na 27.09 ale po usg przesunęli mi i teraz oficjalnie, w karcie ciąży mam 01.10. No i teraz pytanie kiedy zaczynam nowe tygodnie? Dziewczyny, które są mniej więcej w tym samym czase z TP ile wy macie teraz? Paulinka, Ewuszka i Tancerka ??? Nie wiem już jak mam to liczyć, wg OM czy TP? wczoraj położna to chyba całkiem się pomyliła bo mi wpisała 27tyg równe, a dokładnie 4 tyg wcześniej 23t3d a w ten sam dzień miałam usg i tam pisze znów 23t5d haczewski mi pokazuje równe 28tyg dzisiaj bez względu na TP... no ja już nie wiem
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

jupiiii kolejna dziewczynka 

trzymajcie kciuki zeby na targu byla....
klask i:

jak już zaczyna się mądrzyć, ale tak zupełnie bez krępacji. czasem lekka przeginka

oczywiście w granicach rozsądku
ale chyba potanieją, nie? bo nie wiem kiedy kupić bo chciałam zamrozić troszkę?) oraz koktajl truskawkowy
a wiadomo, że to najdrożej 

.
. Jedyne co mi przychodzi do głowy to postarać się umówić do prof, co mnie operował i niech on zdecyduje.
zazdroszczę

czy Was też irytują dzieci takie 3-5 lat?