Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 10:01   #2731
Sylwia cypr
Raczkowanie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

ehhh nadrobilam Was

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny !!!

Chciałam się pochwalić, że będę miałaCóreczkę !!!

jupiiii kolejna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wrzuce wam moje dwa rozbrajacze codziennego życia ciężko ich uchwycic komórką bo nie moga ustać bez ruchu
hehe ujecia genialne... pewnie tak samo jak dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Która się składa na apartament na Cyprze? http://biznes.onet.pl/wielka-wyprzed...5,1,news-detal
hehe zapraszam zapraszam a najlepiej kupujcie w okolicach Limassol to bedziemy sie mogly odwiedzac

... oj cos mi nie pocytowalo... z tego co pamietam -

Czarna - ta Maja to taka mala modelka doslownie

dobra wracam do pracy... potem wstawie obiecane zdjecia darowanych rzeczy dla Wiki - udanego dzionka zycze
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:02   #2732
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no co ty pierwszy raz na dwór to na chrzciny!!! i nie zapominaj, żeby ubrać dziecku 48 tysięcy warstw ubrań plus dwie czapki, cienką i zimową

przypomniało mi się jak pracowałam w oddziale zerowym w szkole podstawowej i był ostatni dzień kwietnia. Wzięłam dzieci na dwór bo zrobiło się chyba z 18 stopni i świeciło słoń, wszystkie dzieci w zimowych rzeczach jeszcze, rano przecież chłodno, no i się pociły w tych rzeczach. Więc większość zdjęła czapki, zwłaszcza ci co mieli te zimowe jeszcze bo przecież się z nich lało. No i przyszła po jednego chłopca mama i zrobiła mi borutę na całe boisko i poszła do dyrektorki bo zdjęłam dziecku czapkę A PRZECIEŻ JEST KWIECIEŃ
no cóż..
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:02   #2733
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
aaa zapomnialam powiedziec ze dzisiaj rozpoczynamy 31 tc

a teraz zmykam na targ, bo marzy mi sie fasolka szparagowa a kurde w de nigdzie znalezc nie moge trzymajcie kciuki zeby na targu byla....
klask i:
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:04   #2734
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Cetaphil jest do skóry suchej lub wrażliwej, lub atopowej. A nie stricte do atopowej. Mi polecano go na Sr i moja ciocia też polecała po opiniach koleżanek z oddziału, soł...nie uważam,żebym była nadgorliwa
Cytat:
Chyba najlepiej używać samej wody Najbezpieczniej. Bo z kolei ja słyszałam złe opinie o emolientach różnych firm. Mózg się lasuje od tego wszystkiego
ku.de to chyba rzeczywiscie najlepsza woda ale tylko źrodłana... bede chodzila pod strumyk z dzieciem

wiesz przeczytalam ze tez do wrazliwej ale podobnie boje sie ze jak sie zacznie tego uzywac a potem sie cos stanie to juz nie bardzo jest wybor...
poza tym ja zawsze to co slysze na SR czy od lekarzy dziele przez 2 bo nawet jak mowia ze nie maja korzysci z tego to w to nie wierze bo te wszystkie firmy ich niezle oplacaja..
sama pracuje w służbie zdrowia i widze co sie tam dzieje... wiec ufam swojej intuicji

a czemu emolienty sa zle?? tez cos slyszalam ze zle, ale w sumie nie wiem dlaczego... moja przyjaciolka mowila ze dostala na poczatku emolient i uzywala az sie nie skonczyln i byla mega zadowolona tyle ze drogi wiec pozniej uzywala normalnych... a z trzeciej strony co dzicko to inna jazda

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:04   #2735
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no takie dzieciory sa najgorszejak już zaczyna się mądrzyć, ale tak zupełnie bez krępacji. czasem lekka przeginka

motylku drogi..ale nie taki w tym sens, że użyjesz jednego lepszego kosmetyku, tylko taki ze używasz za dużo. Więc chyba jednak do nadgorliwych nie należysz czytałam wczoraj posty dziewczyn, które naprawdę przesadzają z nadmiarem kupownych dziecku kosmetyków.. no krem 50UV.. usmialam się..
Ja chcę tylko ten płyn do kąpieli+emulsję po. No i krem do pupy. Ale się zaniepokoiłam mimo wszystko, muszę do ciotki jeszcze raz zadzwonić,czy aby na pewno ten Cetaphil będzie ok

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:06   #2736
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a teraz zmykam na targ, bo marzy mi sie fasolka szparagowa a kurde w de nigdzie znalezc nie moge trzymajcie kciuki zeby na targu byla....
W Realu widziałam fasolke szparagową.Ale chyba tą taką grubszą, wydaje mi się, że cienka też była, ale głowy nie dam

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

badzia987 gratuluję
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:06   #2737
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ku.de to chyba rzeczywiscie najlepsza woda ale tylko źrodłana... bede chodzila pod strumyk z dzieciem

wiesz przeczytalam ze tez do wrazliwej ale podobnie boje sie ze jak sie zacznie tego uzywac a potem sie cos stanie to juz nie bardzo jest wybor...
poza tym ja zawsze to co slysze na SR czy od lekarzy dziele przez 2 bo nawet jak mowia ze nie maja korzysci z tego to w to nie wierze bo te wszystkie firmy ich niezle oplacaja..
sama pracuje w służbie zdrowia i widze co sie tam dzieje... wiec ufam swojej intuicji

a czemu emolienty sa zle?? tez cos slyszalam ze zle, ale w sumie nie wiem dlaczego... moja przyjaciolka mowila ze dostala na poczatku emolient i uzywala az sie nie skonczyln i byla mega zadowolona tyle ze drogi wiec pozniej uzywala normalnych... a z trzeciej strony co dzicko to inna jazda

Ja też nie wiem dlaczego są złe,może ktoś nam wyjasni Po wczorajszym czytaniu o kosmetykach doszłam ogólnie do wniosków,że KAŻDY ma inne zdanie i totalnie zbudyniałam.
A co do połoznych i lekarzy to pewnie prawda, no ale moja ciocia na pewno nie chce dla mnie źle. Zadzwonię do niej jeszcze i się upewnię z tym Cetaphilem. Jak coś to zużyję na siebie

Myślę,że każda z nas metodą prób i błędów dojdzie do tego co jest dobre dla jej dziecka. Z tym,że wolałabym faktycznie nie stosować jakichś intensywniej działających specyfików,żeby nie narobić gorszej kaszany...

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-03 o 10:09
Stary 2013-07-03, 10:08   #2738
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wogóle schudłam ostatnio
Stary 2013-07-03, 10:13   #2739
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ewcia podziwiam
ja albo jakaś dupa jestem i nie jestem taka oszczędna jak mi się wydawało, albo nie wiem co bo mamy więcej i jakoś tak średnio, ale w Pl to trzeba by mieć z 10.000 miesięcznie żeby iść do sklepu i kupić co się chce oczywiście w granicach rozsądku nie mówię, to butach za 2000

a ja nie mogłam spać więc się wyciapałam, łeb umyłam, a teraz śniadanko robię
będą gofry z bitą śmietaną, truskawkami lub jagodami do wyboru (20zł/kg ale chyba potanieją, nie? bo nie wiem kiedy kupić bo chciałam zamrozić troszkę?) oraz koktajl truskawkowy
Cytat:
ja mam wrażenie, że my za dużo wydajemy na żarcie a wiadomo, że to najdrożej ale nie wiem z czego można zrezygnować
co do pieniędzy i kosztów życia, to tez mam wrażenie że wszytko przecieka nam przez palce. Teraz mieliśmy dwie wypłaty i jak na 2 osoby uważam, że w miarę wystarczające, a mimo to praktycznie wszystko przejadamy U nas takie zakupy na jedzenie, chemię to ok. 1000zł miesięcznie, do tego woda, prąd, ogrzewanie. Wydaje mi się ze jedzenie kupujemy ze średniej półki Kupuję to co dobre, zwracając uwagę na cenę, ale nie jest ona czynnikiem determinującym.
Mimo to mężowi udaje się cośtam odłożyć na lokaty, ale nadal to za mało żeby myśleć o jakiejś budowie.
Przeraża mnie tylko fakt, że zostaniemy z jedną wypłatą;/
Mąż przeżywa to mocno i bardzo się stresuje, kombinując dla siebie dodatkowe prace

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie.
Mlody rosnie jak na drozdzach. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku podobno brzuch mam wysoko nad pepkiem juz. Maly lezal plecami wiec za duzo widac nie bylo ale siusior rosnie Widzielismy:P
Lekarz stwierdzil ze nie ma sensu powtarzac tej glukozy skoro mialam bardzo niski wynik po godzinie.
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
[

A w ogóle to witam się w 29 tygodniu
Cytat:
Gratulacje za skończone tygodnie!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:13   #2740
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam zdjęcie mojej małej-dużej córci.
Czasem nie mogę uwierzyć, że już taka z niej pannica
Śliczna, aż dziewuszki mi się zachciało, ale to może za drugim razem

Cytat:
oj taaaak ja jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to powiedzialam ze bedzie Julek Tz krecil nosem ze imie "gejowskie" ale teraz sam sie juz nakrecil na malego Juliana
Nie wiem o co chodzi z tymi Julkami, ale jak tylko zaproponowałam to imię to mój mąż tak samo mówi, że gejowskie. Mi się tam podoba.

Cytat:

31 tc brzmi dumnie

My wczoraj byliśmy na pizzy i tak się obżarliśmy że ledwo zasnęłam Prosiaki normalnie.

Wczoraj na SR położna mówiła, że w niedzielę w jednym szpitalu było tyle porodów, że odsyłali kobiety. Nie wyobrażam sobie tego. Jadę w stresie, mam skurcze a tu szukaj innego miejsca. W dodatku wszędzie słyszę, że teraz rodzi się dużo dzieci i w szpitalach tłok. Obyśmy trafiły na spokojniejsze dni.

Poza tym mam mega rozkminę porodową tj. cc czy poród naturalny. Z powodu moich problemów ortop. Jeden lekarz mega straszy że mi się dzieciak zaklinuje, drugi że nie widzi przeszkód by rodzic SN. Z tego wszystkiego mam mega mętlik. Jedyne co mi przychodzi do głowy to postarać się umówić do prof, co mnie operował i niech on zdecyduje.

Miłego dnia wszystkim życzę
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:17   #2741
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wogóle schudłam ostatnio
zazdroszczę

Cytat:
Ja też nie wiem dlaczego są złe,może ktoś nam wyjasni Po wczorajszym czytaniu o kosmetykach doszłam ogólnie do wniosków,że KAŻDY ma inne zdanie i totalnie zbudyniałam.
A co do połoznych i lekarzy to pewnie prawda, no ale moja ciocia na pewno nie chce dla mnie źle. Zadzwonię do niej jeszcze i się upewnię z tym Cetaphilem. Jak coś to zużyję na siebie

Myślę,że każda z nas metodą prób i błędów dojdzie do tego co jest dobre dla jej dziecka. Z tym,że wolałabym faktycznie nie stosować jakichś intensywniej działających specyfików,żeby nie narobić gorszej kaszany...
dokładnie metoda prób i błędów zawsze się sprawdza. moja córka w zimie wymaga emolientów, bo ma mega suchą skórę, wtedy wprowadzamy na okres zimowy jeden dobry balsam, a poza tym wlewamy oliwkę. A poza zimą.. nic każda dzidzia jest inna, wczoraj pisałam ze używałam mydła w kostce nivea baby, dla mojej Andzi super od urodzenia, a dla kogoś wysuszało skórę. dlatego będzie czas poznać dzidźke
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:17   #2742
butterfly20
Zakorzenienie

Maharet to chyba fajnie,że schudłaś?Mam nadzieję,że niewiele

Katee miałam pisać,żebyś poszła do trzeciego lekarza A jak masz sprawdzonego prof to tym bardziej.

Stary 2013-07-03, 10:19   #2743
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Maharet to chyba fajnie,że schudłaś?Mam nadzieję,że niewiele
.
Pół kilo tylko prze 2 tygodnie. Wogóle nie mam apetytu ostatnio...
Stary 2013-07-03, 10:24   #2744
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:27   #2745
tassia
Zakorzenienie

80 dni do porodu

tzn wg mojej daty ustalonej z Mackiem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:31   #2746
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja i Maciek to jedno ... pisałam ze jestem tylko po rozmowie z doula i polozna... i nie ma przeciwsskazan zadnych zebyśmy wyszli...
zreszta jakoś odbywaja sie te porody w domu, nie?
w angli wywalaja ze szpitala do 24h podobno..

mnie irytuja wszystkie dzieci tzn staram sie nie nawiazywac zadnego kontaktu z tymi istotkami... nie długo bede musiala
tzn takie maluszki mi sie podobaja (tzn takie do 4 miesiecy) wiec może za pol roku spodobaja mi sie takie do roku itd.

sugerujesz tym samym, że nie jesteśmy dorośli i że zrobienie sobie dziecka to jakis wybryk skoro chce poprosić tesciową o pomoc?
dla mnie proszenie o pomoc w pierwszych dniach nie jest brakiem dojrzałości, szczególnie, ze chce wyjsc od razu po porodzie ze szpitala... ale nawet jak wyjde pozniej to nie mysle zeby to byl znak jakiegos gówniarstwa.
Haha, mam podobne odczucia odnośnie dzieci - wszelkie, łącznie z dziećmi siostry męża, omijałam dotąd szerokim łukiem. Ale myślę, że swoje własne to co innego

Ja bym chętnie może i skorzystała z pomocy, ale mama w innym mieście i nie będę jej ciągnąć, teściowa już nie pierwszego zdrowia i opiekuje się dziećmi siostry TŻ, więc będziemy musieli się sami ogarnąć

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
wrzuce wam moje dwa rozbrajacze codziennego życia ciężko ich uchwycic komórką bo nie moga ustać bez ruchu

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
ja juz po wizycie.
Mlody rosnie jak na drozdzach. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku podobno brzuch mam wysoko nad pepkiem juz. Maly lezal plecami wiec za duzo widac nie bylo ale siusior rosnie Widzielismy:P
Lekarz stwierdzil ze nie ma sensu powtarzac tej glukozy skoro mialam bardzo niski wynik po godzinie.
Stary 2013-07-03, 10:32   #2747
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
80 dni do porodu
)
U mnie 79
Stary 2013-07-03, 10:33   #2748
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Przyszedł rowerek biegowy dla młodego, więc nie będę mieć dziś życia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:35   #2749
ninka06
Przyczajenie

Jestem nie zaginelam tylko ostatnio nie mialam kiedy was podczytac. u nas wszystko ok w piatek ide na usg no i mysle ze w koncu sie dowiem co bedziemy miec
ninka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:35   #2750
pszczoua
Zakorzenienie

Hej. Znów proszę o pomoc doświadczone mamuśki Jestem w trakcie zamawiania wyprawki i zastanawiam się które osłonki na piersi zamówić, bo są w 2 rozmiarach:

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...341259305.html

czy te:

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...346054744.html
Stary 2013-07-03, 10:36   #2751
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jejciu piszecie że tyle wam zostanie a mój tż normalnie zarabia ok 1300 dwójka dzieci i budowa Ja mam teraz 1700 do ręki bo spłacam kredyt jeszcze 2 lata( 417 zł miesięcznie). Ja to bym go wysłała gdzies żeby dorobił (wiem wredna jestem)bo złota rączka i wszystko potrafi a jak nie to sie nauczy a ten mi wyjeżdża z tekstem że on mnie nie zostawi przez najbliższe 3 lata dopóki mały nie podrośnie I koniec gadani wię wole o kasie nie myśleć . teraz jest sezon letni więc chodzi do pracy 7 dni w tyg to wyciąga 2000zł jesli nie opusci ani jednego dnia to dostaje premie i ma jakies 2200/2300
jak bylam na wychowawczym a moj maz pracowal jeszcze w sluzbie wiezienniej to mielismy do dyspozycji 2200 zl. pracowal w innym miescie wiec codziennie dojezdzal 40 km w jedna strone, wiec na paliwo szlo gdzies z 700-900 zl, plus oplaty za dwa samochody, paliwo do mojego auta, no i oczywiscie rachunki bierzace. nie wiem jak dawalismy rade, oczywiscie po pracy dorabial wiec jakos wystarczalo. teraz gdy wyjechal zarabia ponad dyche miesiecznie, ale co z tego ? apetytrosnie w miare jedzenia, do tego koszta wzrosly bo doszedl ZUS, oplaty za mieszkanie w niemczech, zarcie, dojazd. wiec teraz lacznie za wszystkie oplaty z ratami za zmywarke mam jakies 3,5 tys. a reszta rozchodzi sie miedzy palcami poki co, bo ciagle cos w mieszkaniu trzeba zrobic. i powiem wam, ze nie wyobrazam sobie bym miala teraz jeszcze dom budowac systemem gospodarczym bo ja najzwyczajniej w swiecie nie umiem oszczedzac ale wiem, ze jesli sytuacja by zmusila to pasa bysmy zacisneli i jakos dali rade.

Cytat:
mam pytanie czy Was też irytują dzieci takie 3-5 lat?
mnie irytuja od 5 lat w gore... chociaz Blanka tez mnie meczy powoli, ale to przez ciaze, bo poprostu brakuje mi sily. a jej sie jeszcze buzia nie zamyka

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i moczu....oczywiście nadal mam anemie mimio brania żelaza, ale martwi mnie co innego wyszedł mi cukier w moczu - 100 mg/dl. Czy któraś z Was mających cukrzyce ciążową też tak miała?
ja nie mialam nigdy cukru w moczu, ale ty masz go strasznie duzo, wiec pierwsze co telefon do gina i pytaj co robic, bo nie wyglada to dobrze.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle nie umiem gospodarować pieniędzmi, niby drogich rzeczy nie kupuję, a kasa mi przez ręce przecieka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam dokladnie to samo co smieszniejsze, na siebie zydze, ale na tz i Blanke to juz nie... a chcialabym bym byc czasem samolubna
tym bardziej ze tz ostatnio dostal dysk zewnetrzny, musi kupic sobie nowego laptopa, ja jestem dopiero w druga w kolejce, teraz wymyslil ze musi zmienic telefon, bo iphone srajfon juz nie taki, a ze w abonamencie nie wezmie bo mu sie nie oplaca, wiec musi za gotowke... a jeszcze remonty w polu. w sobote najpozniej musze byc zdecydowana na plytki i je kupic zeby w nastepnym tygodniu wzieli sie za robote raczki mi opadaja.

Cytat:
Mam pytanie.
Czy jest możliwe,że Ola zmieniła pozycję (była główką w dół) a ja tego nie czułam?
jak najbardziej mozliwe, ja tam mam ze swoja, dzieciaki maja jeszcze duzo miejsca.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja np decyduje sie na oilatum,zeby nie uzywac juz zadnej oliwki czy balsamu, bo praktycznie kazdemu noworodkowi zluszcza sie skora, wiec mocne nawilazanie jest potrzebne. a oliwka bardziej zapycha niz nawilza....
noo tylko nie zapominajmy ze oilatum to parafina, wiec to jest dopiero zapychacz. oliwka np z hippa nie uwazam by zapychala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:36   #2752
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba wczoraj pisałyscie o cetaphilu.. ze ktos chce kupić na poczatek..
ja na stronie producenta przeczytalam ze polecane do skóry atopowej..
czy jest sens maluszkowi od razu zakladac takie kosmetyki??
dlaczego niektore z Was chca takie kosmetyki>??

kolejnej rzeczy nie ogarniam
U nas na SR połozna mówiła, że najlepiej do kąpieli jakiś płyn wlewany do wody do wanienki, jest wygodniejszy w użyciu niż mydełko i to wystarczy. Potem nie trzeba już oliwką smarować. Więc nabyłam Oilatum, ale to w chust drogie, więc mam tez zwykłe mydełko Bambino (oraz oliwkę Bambino, bo ją już wcześniej kupiłam). Do tego Linomag oraz Alantan Plus, aczkolwiek ten ostatni to kupiłam dla siebie, bo mam zapalenie skóry wokół oczu z powodu alergii, a mojej dotychczasowej maści nie mogę używać. W razie czego będzie na pieluszkowe zapalenie skóry.
Stary 2013-07-03, 10:38   #2753
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej. Znów proszę o pomoc doświadczone mamuśki Jestem w trakcie zamawiania wyprawki i zastanawiam się które osłonki na piersi zamówić, bo są w 2 rozmiarach:

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...341259305.html

czy te:

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...346054744.html
ja kupowalam male. a to dlatego ze w szpitalu dostalam zrype jak przyszlam z tymi uniwersalnymi,ze one za duze do buzi dziecka i mieli racje.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:38   #2754
87czarna
Zakorzenienie

bajka Dzięki za odpowiedź
Wczoraj jeszcze myślałam,że smyra mnie rękami po pęcherzu,ale jednak zwątpiłam po tym,co czułam... to musiały byc nogi! A własnie przed chwilą dostała czkawki i czułam 'pikanie' nad pępkiem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:40   #2755
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja się zastanawiam czy tego na początek nie kupić

http://www.rossmannversand.de/produk...aspx?id=116320
Stary 2013-07-03, 10:42   #2756
Snow_White1
Wtajemniczenie

Samba, Papalinka - gratuluję kolejnych tc

Rusałka - dacie radę
Stary 2013-07-03, 10:44   #2757
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
bajka Dzięki za odpowiedź
Wczoraj jeszcze myślałam,że smyra mnie rękami po pęcherzu,ale jednak zwątpiłam po tym,co czułam... to musiały byc nogi! A własnie przed chwilą dostała czkawki i czułam 'pikanie' nad pępkiem
Ja czuję czkawkę w dolnej części brzucha.
Stary 2013-07-03, 10:44   #2758
nena_milka
Wtajemniczenie

czy jest tutak ktoś biegły w liczeniu tygodni ciąży?
mam OM 19.12 i termin miałam na 27.09 ale po usg przesunęli mi i teraz oficjalnie, w karcie ciąży mam 01.10. No i teraz pytanie kiedy zaczynam nowe tygodnie? Dziewczyny, które są mniej więcej w tym samym czase z TP ile wy macie teraz? Paulinka, Ewuszka i Tancerka ??? Nie wiem już jak mam to liczyć, wg OM czy TP? wczoraj położna to chyba całkiem się pomyliła bo mi wpisała 27tyg równe, a dokładnie 4 tyg wcześniej 23t3d a w ten sam dzień miałam usg i tam pisze znów 23t5d haczewski mi pokazuje równe 28tyg dzisiaj bez względu na TP... no ja już nie wiem
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:47   #2759
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja kupowalam male. a to dlatego ze w szpitalu dostalam zrype jak przyszlam z tymi uniwersalnymi,ze one za duze do buzi dziecka i mieli racje.
Wielkie dzięki, tak mi się właśnie zdawało że na początek małe
Stary 2013-07-03, 10:51   #2760
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
mnie tam cukier w moczu nie wychodzi, ale z tego co wiem to niedobrze... ogólnie musisz mieć w sobie dużo tego cukru, żeby w moczu wyszedł. Moja mama choruje od wielu lat i twierdzi że jak jej wychodził cukier w moczu to we krwi miała koło 200! A to b.dużo. To samo kumpela, poszła z wynikami do lekarza bo wyszedł ten cukier w 29t.c. i zmierzyli jej glukometrem a tam coś ok. 220. A wyszło 3 tyg po badaniu obciążenia glukozą, wtedy jej wyszło 120 po 2 h więc ok a za parę tyg ☠☠☠.

Także kochana, nie denerwować się przede wszystkim, do lekarza jak najszybciej. Ty miałaś glukozę bo nie pamiętam? jak ci wyszła?
No widzisz tylko problem w tym, że ja mierze sobie cukry glukometrem w domu i mam niskie - na czczo zawsze do max 72 a po posilkach najwiecej mialam 95 , więc nie wiem czemu ten cukier w moczu. Ketony mi nie wyszły. Ostatnio mi puchły strasznie nogi może to nerki?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości