Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 20:31   #1411
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
hihihi, no bo by tak było :P
Uczę się niemca codziennie, coraz lepiej rozumiem, ale wysłowić się- problem. Nie od razu Kraków zbudowano, prawda? Tym bardziej, że się przykładam tak "serio, serio" od miesiąca dzień w dzień- rzadko przerwa. Coś tam w tej łepetynie zostaje- ale niestety jest minus- zapominam angielskiego. W sumie niemcy nie lubią angola i nie gadają (mimo, że znają, ale to ich język jest najlepszy na świecie w ich mniemaniu ).

super, że masz taki kontakt z mamą, że możesz z nią o wszystkim porozmawiać U nas nikt nie wie, że się staramy, bo się co chwila by pojawiały pytania: "a ty już, czy jeszcze nie?" - pamiętam jak było z porodem, codziennie dzwonili czy może aby nie urodziłam

ważne, że coś chociaż wpadło i pozbyłaś się jej więcej miejsca w szafie!

A masz cykle regularne? Jesteś zdrowa?
Oj tak kontakt z mamą mam bardzo dobry.
Ja nie powiedziałam mamie, że się staramy tylko po prostu rozmawiamy o wszystkim
Mama mówi: jakbyś chciała to ja ci powiem moją metodę hehe
Przyda się
Stary 2013-07-02, 20:31   #1412
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
U nas nikt nie wie, że się staramy, bo się co chwila by pojawiały pytania: "a ty już, czy jeszcze nie?" - pamiętam jak było z porodem, codziennie dzwonili czy może aby nie urodziłam
U nas podobnie, nikt z rodziny nie wie, bo właśnie obawiam się tego ciśnienia z ich strony. Choć teściowie to już by chcieli wnuki, a jak życzą nam, zeby były niedługo, a my nie zaprzeczamy, to chyba wiedzą co, a raczej kto się szykuję

powiedziałam natomiast swojej przyjaciółce, bo komuś musiałam
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:51   #1413
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
manieczka o jak fajnie Ciężko znaleźć kogoś na forum ze swojego miasta
no cóż mogę powiedzieć świat jest mały

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

God Of War 20 widzę, że Ty też 2 cs a ja nie wiem czemu myślałam, że Ty już dłużej się strasz

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

fantastka a Tobie to zazdroszczę tak krótkiego cyklu rzeczywiście teraz to ma swoje plusy a ja muszę czekać i czekać i czekać
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:55   #1414
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ja mam okres jak w zegarku więc w dniu spodziewanej powinnam po temperaturze zobaczyć czy warto testować...
Ja też mam jak w zegarku wiec dowiem się 2 dni wcześniej od Ciebie czyli 10
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:13   #1415
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

super, że masz taki kontakt z mamą, że możesz z nią o wszystkim porozmawiać U nas nikt nie wie, że się staramy, bo się co chwila by pojawiały pytania: "a ty już, czy jeszcze nie?" - pamiętam jak było z porodem, codziennie dzwonili czy może aby nie urodziłam

A masz cykle regularne? Jesteś zdrowa?
No nie, mam prolaktynę za wysoką. Cykle nieregularne 33-40. Ale pytam też tak ogólnie.. Co jest nie tak, jak nie ma owulki.

Ja z moją mamą też jestem na bieżąco ze staraniami, ale raczej w kwestii wyników, leków itd, a nie czy były przytulanki czy nie :P Poza tym moja mama starała się o mnie 4 lata, raz poroniła, po mnie leczyła się kolejne 3 lata a w ciążę z moją siostrą zaszła po 12 latach "niechcący" Dlatego też bardzo mnie wspiera...
Dobrze jest mieć z kim porozmawiać oprócz męża, bo mój czasem nie do końca mnie rozumie, chociaż chce dzieciaczka równie mocno jak ja.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:27   #1416
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
U nas podobnie, nikt z rodziny nie wie, bo właśnie obawiam się tego ciśnienia z ich strony. Choć teściowie to już by chcieli wnuki, a jak życzą nam, zeby były niedługo, a my nie zaprzeczamy, to chyba wiedzą co, a raczej kto się szykuję

powiedziałam natomiast swojej przyjaciółce, bo komuś musiałam
ja też musiałam komuś powiedzieć i przyjaciółka jest wtajemniczona...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No nie, mam prolaktynę za wysoką. Cykle nieregularne 33-40. Ale pytam też tak ogólnie.. Co jest nie tak, jak nie ma owulki.

Ja z moją mamą też jestem na bieżąco ze staraniami, ale raczej w kwestii wyników, leków itd, a nie czy były przytulanki czy nie :P Poza tym moja mama starała się o mnie 4 lata, raz poroniła, po mnie leczyła się kolejne 3 lata a w ciążę z moją siostrą zaszła po 12 latach "niechcący" Dlatego też bardzo mnie wspiera...
Dobrze jest mieć z kim porozmawiać oprócz męża, bo mój czasem nie do końca mnie rozumie, chociaż chce dzieciaczka równie mocno jak ja.
dokładnie, bo niektórzy myśla, że każdy seks bez zabezpieczeń prowadzi do ciąży i nie rozumieja jak to jest, gdy nie wychodzi ..

a ja się rozchorowałam, poki co garło tylko boli, ale wiem, że to początek ...a jutro do pracy ;/ najgorsze jest to, że pracuje w obsłudze klienta... póki co mówię normalnie, ale po jutrzejszym dniu może już tak nie być...

powiem Wam, że bardzo bym chciała mieć wizytę u gin już za sobą, nie chciałabym tracic tego cyklu, ale obawiam sie, że jak sie nie badalam może być coś nie tak np. jakaś bakteria i moge tylko dziecku zaszkodzić... I jestem wewnętrznie rozdarta TZ mówi, żebyśmy się wstrzymali ... ale jak ten cykl sie wstrzymamy, to kolejny też... i wtedy dopiero staranka we wrześniu zaczniemy ...
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 05:59   #1417
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
fantastka a broń Ci Boże coś złego o piernikowym powiedzieć! Ja bym chciała kiedyś pojechać do Wawy bo nigdy nie byłam... I Kraków! Bo zapomniałam jak wygląda, ostatni raz byłam jak miałam z 8 lat

a gdzie tam- ja nie studiowałam Mieszkałam
Co zrobiła z nadżerką? Ja lata temu miałam zamrażaną...
Nie nie, ja do gina polaka idę, gdzie tam po niemiecku co ja powiem "Meine vagine ist kaput"?
Ja ani złego słowa o Trn nie powiem! W Wawie też nie byłam A do Krakowa mnie od zawsze ciągnie. Raz pojechałam z Trn pociągiem w nocy na parę godzin i wróciłam tego samego dnia, ale pięknie było

Z nadżerką nic nie zrobiła. Powiedziała, że można coś zrobić dopiero po ciąży.

Dobre

Cytat:

ważne, że coś chociaż wpadło i pozbyłaś się jej więcej miejsca w szafie!
My też nikomu nie mówimy o staraniach, moi rodzice może i by chcieli, ale nam zabronili dopóki ja studiów nie skończę Pech, nasze plany się nie pokrywają

Ja moją suknię chyba za za wysoką cenę wystawiłam, no ale jak mam ją sprzedać z halką, welonem itd Razem za wszystko pewnie z 3 tys. wyszło, a ja z tego połowę tylko chcę...

Wczoraj byłam u gina. Trochę się podłamałam, bo miał wyniki mojej ostatniej cytologii i mówił, że mam się nie przejmować, ale mam jakieś zapalenie w pochwie Nigdy w życiu nie miałam tam niczego i już się przestraszyłam, bo moja przyjaciółka od lat się zmaga z takimi rzeczami Gin zapisał mi globulki dopochwowe, zażywanie tego to też żadna przyjemność. Dobrze, że jest już po owu, bo pewnie by były nici z przytulanek. No ale lekarz mówił, że te globulki nie zaszkodzą w razie czego...

A w temacie starań nie powiedział nic nowego - kwas brać i zdrowo się odżywiać. Żadnych badań itd. I dobrze.

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 06:17   #1418
Leine
Zakorzenienie

Witam!

Od 5 nie śpię, bo tż szykował się do pracy, wstałam, mam do 7 czas aby się przygotować. Dawno się tak nie stresowałam... aż mi się chce wymiotować

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
My też nikomu nie mówimy o staraniach, moi rodzice może i by chcieli, ale nam zabronili dopóki ja studiów nie skończę Pech, nasze plany się nie pokrywają
no w końcu mąż i żona, więc Wam już wszystko wolno a dużo Ci nauki zostało?

Cytat:
Wczoraj byłam u gina. Trochę się podłamałam, bo miał wyniki mojej ostatniej cytologii i mówił, że mam się nie przejmować, ale mam jakieś zapalenie w pochwie Nigdy w życiu nie miałam tam niczego i już się przestraszyłam, bo moja przyjaciółka od lat się zmaga z takimi rzeczami Gin zapisał mi globulki dopochwowe, zażywanie tego to też żadna przyjemność. Dobrze, że jest już po owu, bo pewnie by były nici z przytulanek. No ale lekarz mówił, że te globulki nie zaszkodzą w razie czego...

A w temacie starań nie powiedział nic nowego - kwas brać i zdrowo się odżywiać. Żadnych badań itd. I dobrze.
No ja właśnie też się dowiedziałam o zapaleniu po cytologii. Gin do mnie napisał wtedy Ale globułki, 10 czy tam 12 dni pobrać i tyle. O tyle źle, że trzeba nosić wkładki- bo zapewne na noc będziesz zakładać?
Nie martw się, to normalne
Ja podczas brania pigułek miałam 2x infekcje. Tak czasem bywa

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-07-03 o 06:18
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 06:32   #1419
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no cóż mogę powiedzieć świat jest mały

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

God Of War 20 widzę, że Ty też 2 cs a ja nie wiem czemu myślałam, że Ty już dłużej się strasz

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

fantastka a Tobie to zazdroszczę tak krótkiego cyklu rzeczywiście teraz to ma swoje plusy a ja muszę czekać i czekać i czekać
Pewnie dlatego, że jestem na tym wątku już bardzo długo...
Wcześniej zmagałam się z nadżerką itp więc te starania się odłożyły w czasie

---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Ja też mam jak w zegarku wiec dowiem się 2 dni wcześniej od Ciebie czyli 10
Ja będę testować dopiero po spodziewanej @, nie wcześniej.
Z racji tego, że mierzę temperaturę w dniu @ powinna spaść więc będę widzieć a jak nie przyjdzie to duże prawdopodobieństwo, że się udało

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Cytat:
Ja ani złego słowa o Trn nie powiem! W Wawie też nie byłam A do Krakowa mnie od zawsze ciągnie. Raz pojechałam z Trn pociągiem w nocy na parę godzin i wróciłam tego samego dnia, ale pięknie było

Z nadżerką nic nie zrobiła. Powiedziała, że można coś zrobić dopiero po ciąży.

Dobre

Ja moją suknię chyba za za wysoką cenę wystawiłam, no ale jak mam ją sprzedać z halką, welonem itd Razem za wszystko pewnie z 3 tys. wyszło, a ja z tego połowę tylko chcę...

Nie martw się fantastka, zaleczysz dobrze, że już po owu a zapalenie też nie sprzyja w staraniach...
Stary 2013-07-03, 06:43   #1420
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
no w końcu mąż i żona, więc Wam już wszystko wolno a dużo Ci nauki zostało?

No ja właśnie też się dowiedziałam o zapaleniu po cytologii. Gin do mnie napisał wtedy Ale globułki, 10 czy tam 12 dni pobrać i tyle. O tyle źle, że trzeba nosić wkładki- bo zapewne na noc będziesz zakładać?
Nie martw się, to normalne
Ja podczas brania pigułek miałam 2x infekcje. Tak czasem bywa
Jeszcze rok mi został

A to się mogło od tabletek anty przypałętać ? W sumie może i tak... ostatnią cytologię miałam przed rozpoczęciem brania tego... Globulek jest 6, założyłam na noc pierwszą... W ogóle pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i nie wiedziałam, że to sobie będzie kapać cały dzień

Cytat:
Z racji tego, że mierzę temperaturę w dniu @ powinna spaść więc będę widzieć a jak nie przyjdzie to duże prawdopodobieństwo, że się udało

Nie martw się fantastka, zaleczysz dobrze, że już po owu a zapalenie też nie sprzyja w staraniach...
Ja pewnie też się będę sugerować temperaturą, ale test zrobię, bo wiem, że nie wytrzymam Chociaż szczerze mówiąc nie mam jakiejś wielkiej nadziei...

God, a czemu zapalenie nie sprzyja? Oprócz oczywistości, że lepiej mieć zdrowe niż zapalone Coś się może z tym dziać? Przeszkadzać w zajściu? Gin nic nie mówił... Kurcze, ja tę cytologię miałam robione ze 3 miesiące temu i wcale nie odczuwałam, że tam na dole coś jest nie halo

W ogóle wczoraj w tej przychodni myślałam, że mnie rozniesie. Przyszła babka ze swoją córką, na oko jakieś 15 lat. I do babki w rejestracji chciała zapisać córkę na badania, bo ma nieregularny okres - 20-29 dc, a ta baba jej na to, że to normalne i może ją zarejestrować na październik! No wątpię, żeby były aż takie kolejki, tak jak wam pisałam, ja najdłużej czekałam 3 tygodnie! Co za babsko Jeszcze mój lekarz do niej przyszedł z poprzednią pacjentką z prośbą o numer innego ginekologa, a ta powiedziała, że nie da! Nie powiedziała, że tamten jej zakazał czy coś tylko kręciła jak mogła i nie dała wreszcie Ten mój był oburzony, mówił, że on swój nr ma na pieczątce i każda pacjentka może zadzwonić, więc tu jest duuuuuży plus dla niego

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-03 o 07:45
Stary 2013-07-03, 08:35   #1421
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż szczerze mówiąc nie mam jakiejś wielkiej nadziei...
no niby nadzieja umiera ostatnia, ale powiem Ci, że u mnie też jakieś przeczucia marne...no, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać do dnia spodziewanej @. Może nie przyjdzie tym razem
Stary 2013-07-03, 08:42   #1422
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
no niby nadzieja umiera ostatnia, ale powiem Ci, że u mnie też jakieś przeczucia marne...no, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać do dnia spodziewanej @. Może nie przyjdzie tym razem

Podobno niektóre mamy od razu wiedzą. Ja do nich albo nie należę, albo nie będę na razie mamą Cały czas mi się przypomina ten tekst z nauk NPR, który krążył po wizażu - jedna babka przekonywała, że czuła, jak plemnik uderza w jej komórkę jajową. To znaczy, że przytulała się w momencie owulacji... Albo może czuła to uderzenie później niż był stosunek ?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 09:29   #1423
brydziajones
Zadomowienie

Bry!

Ale mi sie spac dzisiaj chce....

Monitor juz dziala i pokazuje w koncu wszystko ok. Jeszcze 2 dni i Tzcik wraca

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:46   #1424
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Jeszcze 2 dni i Tzcik wraca
no to będzie się działo

A tak poza tym to coś dziś wątek nam zasnął mały ruch ale przyjdą dni na testowania to się ożywi
Stary 2013-07-03, 10:17   #1425
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
no to będzie się działo

A tak poza tym to coś dziś wątek nam zasnął mały ruch ale przyjdą dni na testowania to się ożywi
no wlasnie jakos wolno nam idzie wykanczanie dziada

A dziac sie bedzie oj bedzie

Snily mi sie ostatnio II ciekawe czy proroczy generalnie to pewnie przez moja psychike, ze tak zawziecie o tym mysle. hmmm moze prawo przyciagania sie sprawdzi w tym miesiacu. Jestem troszke podekscytowana ,bo w tym cyklu bedziemy sie naprawde starac. W 1 cyklu bylo bez monitoringu i spontanicznie w sumie,duzo sie dzialo i nasze wesele ,rodzina, wyjazd na miodowy eh..teraz tak dziwnie spokojnie

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-03, 10:18   #1426
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
no to będzie się działo

Ja mam roboty po czubki uszów, jestem zawalona fakturami I jeszcze dziś na ten pogrzeb jedziemy... eh

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 10:36   #1427
Leine
Zakorzenienie

Cześć

Wróciłam- poradziłam sobie idealnie, wygoglowanie dużo mi dało Ubanem fajnie się jeździ, szkoda, że krótko to trwało

Córę mi wzięli i zabawiali, babki w recepcji- polki, pełno klientek- polacy, więc nie musiałam się stresować językiem.
A więc... Gin super- taki starszy pan koło 55-60 lat. Bardzo miły, kompetentny. Zbadał mnie i nic u mnie nie znalazł Miałam też usg jajników tak jak sobie wymarzyłam. Oczywiście to kosztuje- ale mogę zapłacić następnym razem dał mi gratis krem clotrimazolum do smarowania przy przytulankach, oraz zapisał tabletki ziołowe żeby pojawiło się jajeczkowanie... bo nie jajeczkuję Mam ogromne wielkie pęcherzyki na ściankach- jak widziałam to na monitorze to byłam załamana, jedno nachodziło na drugie one ocierają o siebie i dlatego tak się czuję a nie inaczej (mówiłam mu przed badaniem, że czuję się opuchnięta tam w środku) ogólnie te pęcherzyki to moja wina- bo to od zbyt dużej ilości słodyczy (czekolada dokładnie) i dlatego kobieta jest drażliwa, ma wzdęcia, krzyczy itp itd- pokazywał mi to w książce. Jestem w szoku, że takie coś w ogóle jest możliwe....

Jednym słowem- jestem załamana słodyczy nie jem w sumie 3 dzień, bo postanowiłam robić ciasta na weekendy a tu widać zonk.

Mówił, że można przyjść po jakimś tam czasie w 13dc i sprawdzić czy się jajeczkuje, bo to bardzo dobrze widać na monitorze. Ale oczywiście to jest płatne...

Co najlepsze! On się nie pytał czy jem słodycze czy nie- wszystko mówił na bieżąco, a ja zdziwiona potwierdzałam to, co mówił o skutkach ubocznych...

Cytat:
Jeszcze rok mi został
ueee to szybko zleci- akurat jakbyś urodziła, to by był koniec- czyli idealnie
Cytat:
A to się mogło od tabletek anty przypałętać ? W sumie może i tak... ostatnią cytologię miałam przed rozpoczęciem brania tego... Globulek jest 6, założyłam na noc pierwszą... W ogóle pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i nie wiedziałam, że to sobie będzie kapać cały dzień
a no mogło... przez branie tabletek jest się mniej odpornym- musiałabyś o tym poczytać, albo spytać gina najlepiej

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-07-03 o 10:42
Stary 2013-07-03, 10:45   #1428
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Z racji tego, że mierzę temperaturę w dniu @ powinna spaść więc będę widzieć a jak nie przyjdzie to duże prawdopodobieństwo, że się udało [COLOR="Silver"]
Ja dziś 21dc/27 zmierzyłam temp o 6:30 i było 36,7 ale nie zagłębiałam się w temat mierzenia wiec nie wiem ile powinno być
A test pewnie zrobię 2 dni przed @ bo nie wytrzymam
Choć zastanowię się tez nad beta w piątek i jak się okaże ze nie jestem w ciąży to miałabym czas na wizytę u gin w sprawie zaniku śluzu i nie straciłabym cyklu.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-03, 10:50   #1429
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Wróciłam- poradziłam sobie idealnie, wygoglowanie dużo mi dało Ubanem fajnie się jeździ, szkoda, że krótko to trwało

Córę mi wzięli i zabawiali, babki w recepcji- polki, pełno klientek- polacy, więc nie musiałam się stresować językiem.
A więc... Gin super- taki starszy pan koło 55-60 lat. Bardzo miły, kompetentny. Zbadał mnie i nic u mnie nie znalazł Miałam też usg jajników tak jak sobie wymarzyłam. Oczywiście to kosztuje- ale mogę zapłacić następnym razem dał mi gratis krem clotrimazolum do smarowania przy przytulankach, oraz zapisał tabletki ziołowe żeby pojawiło się jajeczkowanie... bo nie jajeczkuję Mam ogromne wielkie pęcherzyki na ściankach- jak widziałam to na monitorze to byłam załamana, jedno nachodziło na drugie one ocierają o siebie i dlatego tak się czuję a nie inaczej (mówiłam mu przed badaniem, że czuję się opuchnięta tam w środku) ogólnie te pęcherzyki to moja wina- bo to od zbyt dużej ilości słodyczy (czekolada dokładnie) i dlatego kobieta jest drażliwa, ma wzdęcia, krzyczy itp itd- pokazywał mi to w książce. Jestem w szoku, że takie coś w ogóle jest możliwe....

Jednym słowem- jestem załamana słodyczy nie jem w sumie 3 dzień, bo postanowiłam robić ciasta na weekendy a tu widać zonk.

Mówił, że można przyjść po jakimś tam czasie w 13dc i sprawdzić czy się jajeczkuje, bo to bardzo dobrze widać na monitorze. Ale oczywiście to jest płatne...

Co najlepsze! On się nie pytał czy jem słodycze czy nie- wszystko mówił na bieżąco, a ja zdziwiona potwierdzałam to, co mówił o skutkach ubocznych...

ueee to szybko zleci- akurat jakbyś urodziła, to by był koniec- czyli idealnie

a no mogło... przez branie tabletek jest się mniej odpornym- musiałabyś o tym poczytać, albo spytać gina najlepiej
No co ty CZEKOLADA TO ZŁO??? O nie...

Koniec ze słodyczami!!!

No nie wiem, czy bym przed końcem szkoły zdążyła urodzić, bo teraz sesja była do końca czerwca No ale zobaczymy, czy się teraz udało

Eh, nie chcę już nic wiedzieć o tabletkach anty, do tej metody antykoncepcji na pewno nie wrócimy. Zresztą plan jest taki, że robimy sobie 3-4 dzieciaków rok po roku i dopiero później zainteresuję się antykoncepcją, ale od tabletek już wolę wykres prowadzić Gumki są blee, więc nawet w fazie płodnej odpadają, ewentualnie po tych wszystkich porodach zapytam ginekologa o to kółko antykoncepcyjne, co się wymienia co miesiąc

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 10:58   #1430
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cześć staraczki Widzę w tytule 2013, więc wątek dla mnie, bo w tym miesiącu intensywnie zaczyamy z mężem Przyznam się szczerze, że nie stosuję żadnej metody, biorę po prostu kwas foliowy i czasami robię test owulacyjny - zobaczymy co z tego wyjdzie

Czy mogę do was dołączyć?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:00   #1431
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No co ty CZEKOLADA TO ZŁO??? O nie...

Koniec ze słodyczami!!!
właśnie czytam o tym i nie mogę nic znaleźć :/
jedynie coś takiego: "to rozrosnięte pęcherzyki Graffa z których w normalnych warunkach po pęknieciu uwalniają się komórki jajowe,

ich duż aliczba moze wskazywać na cykle bezowulacyjne""
a słodycze się przyczyniają... fakt taktem, czekolada jest zdrowa w 2 kostkach czy pasku, ale u mnie na pasku się nie kończy

Cytat:
No nie wiem, czy bym przed końcem szkoły zdążyła urodzić, bo teraz sesja była do końca czerwca No ale zobaczymy, czy się teraz udało

Eh, nie chcę już nic wiedzieć o tabletkach anty, do tej metody antykoncepcji na pewno nie wrócimy. Zresztą plan jest taki, że robimy sobie 3-4 dzieciaków rok po roku i dopiero później zainteresuję się antykoncepcją, ale od tabletek już wolę wykres prowadzić Gumki są blee, więc nawet w fazie płodnej odpadają, ewentualnie po tych wszystkich porodach zapytam ginekologa o to kółko antykoncepcyjne, co się wymienia co miesiąc
kółko lubi wypadać, trzeba sprawdzać, czy się je ma, czytałam o tym z tydzień temu- ja podziękuję może spiralka
tak dużo dzieci chcesz mieć??? Wooow, szacun! Zobaczymy co po jednym będziesz mówiła! Hihi, ja bym chciała 3kę, ale nie wiem co to by było po 2 dziecku
Stary 2013-07-03, 11:01   #1432
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Cześć staraczki Widzę w tytule 2013, więc wątek dla mnie, bo w tym miesiącu intensywnie zaczyamy z mężem Przyznam się szczerze, że nie stosuję żadnej metody, biorę po prostu kwas foliowy i czasami robię test owulacyjny - zobaczymy co z tego wyjdzie

Jasne, witaj To dopiero początek cyklu, czy spodziewasz się niedługo @? Trzymam kciuki, żeby wątek okazał się dla ciebie (i dla nas wszystkich ) szczęśliwy

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 11:02   #1433
maxwelka
Zakorzenienie

Aha, no i nie tak całkiem nie jestem przygotowana - zrobiłam morfologię i badanie moczu pod kątem toksoplazmozy i cytomegalii plus USG piersi i dowcipne. Póki co lekarz mówi, że wszystko w porządku, tak że działamy
Stary 2013-07-03, 11:03   #1434
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie czytam o tym i nie mogę nic znaleźć :/
jedynie coś takiego: "to rozrosnięte pęcherzyki Graffa z których w normalnych warunkach po pęknieciu uwalniają się komórki jajowe,

ich duż aliczba moze wskazywać na cykle bezowulacyjne""
a słodycze się przyczyniają... fakt taktem, czekolada jest zdrowa w 2 kostkach czy pasku, ale u mnie na pasku się nie kończy

kółko lubi wypadać, trzeba sprawdzać, czy się je ma, czytałam o tym z tydzień temu- ja podziękuję może spiralka
tak dużo dzieci chcesz mieć??? Wooow, szacun! Zobaczymy co po jednym będziesz mówiła! Hihi, ja bym chciała 3kę, ale nie wiem co to by było po 2 dziecku
Mamy ambitne plany Ale też zawsze mówię, że się okaże po jednym, jak to będzie

A to nie chcę kółka, zostanę przy wykresach

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 11:03   #1435
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry . Ale postów natrzaskałyście
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:03   #1436
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno niektóre mamy od razu wiedzą. Ja do nich albo nie należę, albo nie będę na razie mamą Cały czas mi się przypomina ten tekst z nauk NPR, który krążył po wizażu - jedna babka przekonywała, że czuła, jak plemnik uderza w jej komórkę jajową. To znaczy, że przytulała się w momencie owulacji... Albo może czuła to uderzenie później niż był stosunek ?
Albo ja jestem chora (oby nie) albo tez już wiem???.... zostało 7 dni

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-03, 11:03   #1437
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:

Witaj

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-03, 11:04   #1438
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry . Ale postów natrzaskałyście
Za długo cię nie było

Ok, lecę. Papa

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-03, 11:05   #1439
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, witaj To dopiero początek cyklu, czy spodziewasz się niedługo @? Trzymam kciuki, żeby wątek okazał się dla ciebie (i dla nas wszystkich ) szczęśliwy
Początek cyklu miałam 20 czerwca, więc w tej chwili czekam na dni płodne Które tak pi razy drzwi powinny być gdzieś między 6 a 13 lipca. Mówię pi razy drzwi, bo mam cykle od 32 do 39 dni Właśnie wróciliśmy z urlopu, na którym już trochę podziałaliśmy w czasie bezpłodności względnej, więc jakieś szanse są, ale myślę, że marne
Stary 2013-07-03, 11:07   #1440
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj ja tez jestem tu nowa i to nasz 1 cs
POWODZENIA!

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości