|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Ja nie powiedziałam mamie, że się staramy tylko po prostu rozmawiamy o wszystkim ![]() Mama mówi: jakbyś chciała to ja ci powiem moją metodę hehe ![]() Przyda się
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
![]() powiedziałam natomiast swojej przyjaciółce, bo komuś musiałam
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż mogę powiedzieć
świat jest mały ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- God Of War 20 widzę, że Ty też 2 cs a ja nie wiem czemu myślałam, że Ty już dłużej się strasz ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- fantastka a Tobie to zazdroszczę tak krótkiego cyklu rzeczywiście teraz to ma swoje plusy a ja muszę czekać i czekać i czekać
|
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z moją mamą też jestem na bieżąco ze staraniami, ale raczej w kwestii wyników, leków itd, a nie czy były przytulanki czy nie :P Poza tym moja mama starała się o mnie 4 lata, raz poroniła, po mnie leczyła się kolejne 3 lata a w ciążę z moją siostrą zaszła po 12 latach "niechcący" Dlatego też bardzo mnie wspiera... Dobrze jest mieć z kim porozmawiać oprócz męża, bo mój czasem nie do końca mnie rozumie, chociaż chce dzieciaczka równie mocno jak ja. |
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja się rozchorowałam, poki co garło tylko boli, ale wiem, że to początek ...a jutro do pracy ;/ najgorsze jest to, że pracuje w obsłudze klienta... póki co mówię normalnie, ale po jutrzejszym dniu może już tak nie być... powiem Wam, że bardzo bym chciała mieć wizytę u gin już za sobą, nie chciałabym tracic tego cyklu, ale obawiam sie, że jak sie nie badalam może być coś nie tak np. jakaś bakteria i moge tylko dziecku zaszkodzić... I jestem wewnętrznie rozdarta TZ mówi, żebyśmy się wstrzymali ... ale jak ten cykl sie wstrzymamy, to kolejny też... i wtedy dopiero staranka we wrześniu zaczniemy ...
|
||
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Wawie też nie byłam A do Krakowa mnie od zawsze ciągnie. Raz pojechałam z Trn pociągiem w nocy na parę godzin i wróciłam tego samego dnia, ale pięknie było![]() Z nadżerką nic nie zrobiła. Powiedziała, że można coś zrobić dopiero po ciąży. Dobre Cytat:
Pech, nasze plany się nie pokrywają ![]() Ja moją suknię chyba za za wysoką cenę wystawiłam, no ale jak mam ją sprzedać z halką, welonem itd Razem za wszystko pewnie z 3 tys. wyszło, a ja z tego połowę tylko chcę...Wczoraj byłam u gina. Trochę się podłamałam, bo miał wyniki mojej ostatniej cytologii i mówił, że mam się nie przejmować, ale mam jakieś zapalenie w pochwie Nigdy w życiu nie miałam tam niczego i już się przestraszyłam, bo moja przyjaciółka od lat się zmaga z takimi rzeczami Gin zapisał mi globulki dopochwowe, zażywanie tego to też żadna przyjemność. Dobrze, że jest już po owu, bo pewnie by były nici z przytulanek. No ale lekarz mówił, że te globulki nie zaszkodzą w razie czego... A w temacie starań nie powiedział nic nowego - kwas brać i zdrowo się odżywiać. Żadnych badań itd. I dobrze. |
||
|
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Od 5 nie śpię, bo tż szykował się do pracy, wstałam, mam do 7 czas aby się przygotować. Dawno się tak nie stresowałam... aż mi się chce wymiotować ![]() Cytat:
a dużo Ci nauki zostało? Cytat:
Ale globułki, 10 czy tam 12 dni pobrać i tyle. O tyle źle, że trzeba nosić wkładki- bo zapewne na noc będziesz zakładać?Nie martw się, to normalne Ja podczas brania pigułek miałam 2x infekcje. Tak czasem bywa
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-03 o 06:18 |
||
|
|
|
#1419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej zmagałam się z nadżerką itp więc te starania się odłożyły w czasie ![]() ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
Z racji tego, że mierzę temperaturę w dniu @ powinna spaść więc będę widzieć a jak nie przyjdzie to duże prawdopodobieństwo, że się udało ![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Cytat:
dobrze, że już po owu a zapalenie też nie sprzyja w staraniach...
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to się mogło od tabletek anty przypałętać ? W sumie może i tak... ostatnią cytologię miałam przed rozpoczęciem brania tego... Globulek jest 6, założyłam na noc pierwszą... W ogóle pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i nie wiedziałam, że to sobie będzie kapać cały dzień Cytat:
Chociaż szczerze mówiąc nie mam jakiejś wielkiej nadziei... God, a czemu zapalenie nie sprzyja? Oprócz oczywistości, że lepiej mieć zdrowe niż zapalone Coś się może z tym dziać? Przeszkadzać w zajściu? Gin nic nie mówił... Kurcze, ja tę cytologię miałam robione ze 3 miesiące temu i wcale nie odczuwałam, że tam na dole coś jest nie halo ![]() W ogóle wczoraj w tej przychodni myślałam, że mnie rozniesie. Przyszła babka ze swoją córką, na oko jakieś 15 lat. I do babki w rejestracji chciała zapisać córkę na badania, bo ma nieregularny okres - 20-29 dc, a ta baba jej na to, że to normalne i może ją zarejestrować na październik! No wątpię, żeby były aż takie kolejki, tak jak wam pisałam, ja najdłużej czekałam 3 tygodnie! Co za babsko Ten mój był oburzony, mówił, że on swój nr ma na pieczątce i każda pacjentka może zadzwonić, więc tu jest duuuuuży plus dla niego
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-07-03 o 07:45 |
||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno niektóre mamy od razu wiedzą. Ja do nich albo nie należę, albo nie będę na razie mamą ?
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Ale mi sie spac dzisiaj chce.... Monitor juz dziala i pokazuje w koncu wszystko ok. Jeszcze 2 dni i Tzcik wraca ![]()
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziac sie bedzie oj bedzie ![]() Snily mi sie ostatnio II ciekawe czy proroczy generalnie to pewnie przez moja psychike, ze tak zawziecie o tym mysle. hmmm moze prawo przyciagania sie sprawdzi w tym miesiacu. Jestem troszke podekscytowana ,bo w tym cyklu bedziemy sie naprawde starac. W 1 cyklu bylo bez monitoringu i spontanicznie w sumie,duzo sie dzialo i nasze wesele ,rodzina, wyjazd na miodowy eh..teraz tak dziwnie spokojnie
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze dziś na ten pogrzeb jedziemy... eh |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam- poradziłam sobie idealnie, wygoglowanie dużo mi dało Ubanem fajnie się jeździ, szkoda, że krótko to trwało ![]() Córę mi wzięli i zabawiali, babki w recepcji- polki, pełno klientek- polacy, więc nie musiałam się stresować językiem. A więc... Gin super- taki starszy pan koło 55-60 lat. Bardzo miły, kompetentny. Zbadał mnie i nic u mnie nie znalazł Miałam też usg jajników tak jak sobie wymarzyłam. Oczywiście to kosztuje- ale mogę zapłacić następnym razem dał mi gratis krem clotrimazolum do smarowania przy przytulankach, oraz zapisał tabletki ziołowe żeby pojawiło się jajeczkowanie... bo nie jajeczkuję Mam ogromne wielkie pęcherzyki na ściankach- jak widziałam to na monitorze to byłam załamana, jedno nachodziło na drugie one ocierają o siebie i dlatego tak się czuję a nie inaczej (mówiłam mu przed badaniem, że czuję się opuchnięta tam w środku) ogólnie te pęcherzyki to moja wina- bo to od zbyt dużej ilości słodyczy (czekolada dokładnie) i dlatego kobieta jest drażliwa, ma wzdęcia, krzyczy itp itd- pokazywał mi to w książce. Jestem w szoku, że takie coś w ogóle jest możliwe....Jednym słowem- jestem załamana słodyczy nie jem w sumie 3 dzień, bo postanowiłam robić ciasta na weekendy a tu widać zonk. Mówił, że można przyjść po jakimś tam czasie w 13dc i sprawdzić czy się jajeczkuje, bo to bardzo dobrze widać na monitorze. Ale oczywiście to jest płatne... Co najlepsze! On się nie pytał czy jem słodycze czy nie- wszystko mówił na bieżąco, a ja zdziwiona potwierdzałam to, co mówił o skutkach ubocznych... ueee to szybko zleci- akurat jakbyś urodziła, to by był koniec- czyli idealnie ![]() Cytat:
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-03 o 10:42 |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A test pewnie zrobię 2 dni przed @ bo nie wytrzymam ![]() Choć zastanowię się tez nad beta w piątek i jak się okaże ze nie jestem w ciąży to miałabym czas na wizytę u gin w sprawie zaniku śluzu i nie straciłabym cyklu.
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZEKOLADA TO ZŁO??? O nie... ![]() Koniec ze słodyczami!!! No nie wiem, czy bym przed końcem szkoły zdążyła urodzić, bo teraz sesja była do końca czerwca ![]() Eh, nie chcę już nic wiedzieć o tabletkach anty, do tej metody antykoncepcji na pewno nie wrócimy. Zresztą plan jest taki, że robimy sobie 3-4 dzieciaków rok po roku i dopiero później zainteresuję się antykoncepcją, ale od tabletek już wolę wykres prowadzić
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć staraczki
Przyznam się szczerze, że nie stosuję żadnej metody, biorę po prostu kwas foliowy i czasami robię test owulacyjny - zobaczymy co z tego wyjdzie Czy mogę do was dołączyć?
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie czytam o tym i nie mogę nic znaleźć :/
jedynie coś takiego: "to rozrosnięte pęcherzyki Graffa z których w normalnych warunkach po pęknieciu uwalniają się komórki jajowe, ich duż aliczba moze wskazywać na cykle bezowulacyjne"" a słodycze się przyczyniają... fakt taktem, czekolada jest zdrowa w 2 kostkach czy pasku, ale u mnie na pasku się nie kończy ![]() Cytat:
może spiralka ![]() tak dużo dzieci chcesz mieć??? Wooow, szacun! Zobaczymy co po jednym będziesz mówiła!
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) szczęśliwy
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no i nie tak całkiem nie jestem przygotowana - zrobiłam morfologię i badanie moczu pod kątem toksoplazmozy i cytomegalii plus USG piersi i dowcipne. Póki co lekarz mówi, że wszystko w porządku, tak że działamy
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też zawsze mówię, że się okaże po jednym, jak to będzie ![]() A to nie chcę kółka, zostanę przy wykresach |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Ale postów natrzaskałyście
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zostało 7 dni
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Za długo cię nie było
Ok, lecę. Papa |
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które tak pi razy drzwi powinny być gdzieś między 6 a 13 lipca. Mówię pi razy drzwi, bo mam cykle od 32 do 39 dni
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez jestem tu nowa i to nasz 1 cs![]() POWODZENIA!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Tym bardziej, że się przykładam tak "serio, serio" od miesiąca dzień w dzień- rzadko przerwa. Coś tam w tej łepetynie zostaje- ale niestety jest minus- zapominam angielskiego. W sumie niemcy nie lubią angola i nie gadają (mimo, że znają, ale to ich język jest najlepszy na świecie w ich mniemaniu
).
U nas nikt nie wie, że się staramy, bo się co chwila by pojawiały pytania: "a ty już, czy jeszcze nie?" - pamiętam jak było z porodem, codziennie dzwonili czy może aby nie urodziłam

TZ mówi, żebyśmy się wstrzymali ... ale jak ten cykl sie wstrzymamy, to kolejny też... i wtedy dopiero staranka we wrześniu zaczniemy ...
I Kraków! Bo zapomniałam jak wygląda, ostatni raz byłam jak miałam z 8 lat
Razem za wszystko pewnie z 3 tys. wyszło, a ja z tego połowę tylko chcę...

Coś się może z tym dziać? Przeszkadzać w zajściu? Gin nic nie mówił... Kurcze, ja tę cytologię miałam robione ze 3 miesiące temu i wcale nie odczuwałam, że tam na dole coś jest nie halo
Ten mój był oburzony, mówił, że on swój nr ma na pieczątce i każda pacjentka może zadzwonić, więc tu jest duuuuuży plus dla niego 

I jeszcze dziś na ten pogrzeb jedziemy... eh 
CZEKOLADA TO ZŁO??? O nie...