Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 12:06   #1741
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
nooo to zaszalałaś

A czy Wasze dzieciaczki wszystkie piją? Bo Milcia nie chce pić w ogóle Ani woda jej nie wchodzi ani soczki. Najgorzej to się boję właśnie w upały..że mi się odwodni czy coś.

A co do wagi to Milka ciągle jest na 10 centylu. Od początku tak było.
Oskar też nic nie chce pić. Wypije mi 10-20 ml herbatki jak wmusze. Ale ogólnie nie musiałby wcale pić jakbym na jego chęci miała patrzeć.

Pstryku-a weź i mi wypluj to słowo
Nawet nie ma takiej opcji i koniec
Zrzucam na stres i nerwy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:11   #1742
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, to co z tego, ze zalecze skutek i znikna placki, skoro ich przyczyna lezy gdzie indziej? I tak beda wychodzic.

Dobra, idziemy do alergologa
Bo jezeli problemem jest na przyklad przesuszenie, to wyleczysz skutek a na przyczyne jest inny sposob. Dzieki temu leczenie bedzie znacznie latwiejsze
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:13   #1743
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryczku, akurat musiałam być mało aktywna w tym momencie, bo nie pamiętam tej dyskusji, niestety. Ale nie szkodzi, już mamy Dentinox, babka w aptece nam poleciła i moja siostra też polecała ten właśnie lek. Mam nadzieję, że będzie dobry...

A jeśli chodzi o marudność, to wieczorem jej doskwiera, do północy nie może twardo zasnąć, kręci się, wierci, budzi się z płaczem, gryzie wtedy agresywnie wszystko, co ma pod ręką, strasznie się przy tym ślini. W ciągu dnia generalnie okej, choć też wszystko gryzie i czasem troszkę marudzi. Nie chce pić ciepłego mleka, musi być chłodne. Nie jest źle, ale to dopiero drugi dzień, także pewnie najgorsze przed nami dopiero...

Ps. Ja też jestem allegrowym freakiem.
Dokładnie to samo było u nas. Na początku szał go brał wieczorami-zaczynało się ok 17 do momentu kiedy usnął.
Mleko czy w ogóle picie ciepłe nie przechodziło ale zimnego nie tknął wcale-dawałam przez sen.
To co my z nim przeszliśmy przez te zęby to masakra jakaś i jeden wylazł i impreza zaczyna się od nowa. Czasami brak już sił i nerwów. Mam nadzieję że Oliwka przejdzie w miarę spokojnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:15   #1744
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Pstryczku, przez probemy mojej córy z przyrostami, wyedukowałam się od podszewki, wykonsultowałam z doradcami lak. i pediatrami, że teraz to chyba powinnam sama zostać doradcą .
to niejadek z niej byl czy cos innego?

Cytat:

A czy Wasze dzieciaczki wszystkie piją? Bo Milcia nie chce pić w ogóle Ani woda jej nie wchodzi ani soczki. Najgorzej to się boję właśnie w upały..że mi się odwodni czy coś.

moj tez nic, nic, nic. ale bawic sie smokiem od butelki czy ustnikiem od niekapka to i owszem, zawsze i wszedzie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryku-a weź i mi wypluj to słowo
Nawet nie ma takiej opcji i koniec
Zrzucam na stres i nerwy
oki, tfu tfu tfu. wyplułam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:20   #1745
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

tak, jeszcze chyba nigdy nie byl w 50 centylu
ooo, waga to twoj konik?

o kurczaki a prywatnie? albo inne bliskie miasto... a w Przasnyszu?
Moja też nigdy nie było w poblizu 50 centyla - też 10

Prywatnie jest, ale w wakacje nie przyjmuje. Po innych miastach muszę podzwonić i popytać.

Cytat:
Wlasnie, to co z tego, ze zalecze skutek i znikna placki, skoro ich przyczyna lezy gdzie indziej? I tak beda wychodzic.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Moja też prawie nie pije. Nie chce ani wody ani soków ani herbatek. Najlepiej mleko

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Mała, ale ciekawie by było, gdyby jednak...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:24   #1746
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
nooo to zaszalałaś

tylko pierś
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae tylko piers i powinno wystarczyc.
U nas z siatkami jest wesolo. Urodzila sie, to byla nad siatka, a teraz jest ok. 15 centyla. Wzrost z 50 na 95. tresello co o tym myslisz?
jeżeli nie miała gwałtownych spadków, czy zatrzymania wagi, nie zauważyłaś zmian w jej zachowaniu, rozwija się ruchowo, to nie powinno być powodów do zmartwień, chociaż niby różnica między wartością centylową masy ciała a długością dziecka nie powinna być taka duża, ale może Twoja córa najpierw skoczyła ze wzrostem a potem wagą nadrobi (lub nie i będzie wysoka i szczupła)
A juz na pewno jakby coś było nie tak to lekarz by zauważył
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:26   #1747
ilkas
BAN stały

Hm, czyli z tym piciem widzę, że nie tylko my mamy problem. I co robicie? Wmuszacie choć trochę żeby piły czy odpuściłyście?
Ja póki co odpuściłam i nie podaję wcale. Teraz pewnie jak wróciły upały to znowu spróbuję.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:34   #1748
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, czyli z tym piciem widzę, że nie tylko my mamy problem. I co robicie? Wmuszacie choć trochę żeby piły czy odpuściłyście?
Ja póki co odpuściłam i nie podaję wcale. Teraz pewnie jak wróciły upały to znowu spróbuję.
ja niby probuje ale ni dy rydy dzis moze lyzeczka sprobuje w bujaku ale juz widze jak sie krztusi

Stary 2013-07-03, 12:35   #1749
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41614976]

ok, spadam na reh [/QUOTE]
opisz proszę ćwiczenia jak wrócisz

Cytat:
Boje sie stosowac dluzej...
Poza tym czy nie jest tak, ze steryd "leczy" skutek, a nie przyczyne?

Tez powatpiewam w to czesciowe odstawienie nabialu, nawet pisalam o tym wyzej.

Wiem co to azs, ale sie zdziwilam, ze to bylo napisane na skierowaniu, bo na wizyce pediatra o tym nie wspomniala.
może nie miała pomysłu?? wiesz jak to z lekarzami

Cytat:
czytała, że były problemy, ale myślałam, że tylko kryzys i wróci do normy.... przykro mi
.

Cytat:
nooo to zaszalałaś

moja pije wodę przegotowaną, bardzo chętnie

Cytat:

powodzenia!!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:37   #1750
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
tylko pierś

jeżeli nie miała gwałtownych spadków, czy zatrzymania wagi, nie zauważyłaś zmian w jej zachowaniu, rozwija się ruchowo, to nie powinno być powodów do zmartwień, chociaż niby różnica między wartością centylową masy ciała a długością dziecka nie powinna być taka duża, ale może Twoja córa najpierw skoczyła ze wzrostem a potem wagą nadrobi (lub nie i będzie wysoka i szczupła)
A juz na pewno jakby coś było nie tak to lekarz by zauważył
Dziekuje za konsultacje
Lekarz nic nie mowil a nic nie wzbudza moich podejrzen - jedynie ta rozbieznosc w centylach mnie zastanawia.
Stary 2013-07-03, 12:39   #1751
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
to niejadek z niej byl czy cos innego?
Pstryczku, ona od początku 3 centyl i nikt sie nie czepiał az raz przy szczepieniu gdy w 3tyg tylko 300g to alarm i dokarmianie, a ja nie chciałam i zaczęłąm sie edukować, mała nadrobiła w nastepnym, ale pozniej walczylismy z kolkami i ta sama pediatra kazała robic ok 3h przerwy między karmieniami a ja głupia posłuchałam i znowu przybrała mniej niz powinna i znowu kazali dokarmiać. Poszłam po rozum do glowy, zmieniłam pediatre, skonsultowałam sie z doradca lakt., usunełam smoczek, wymyslone przerwy między karmieniami i jest ok. Dokarmiac próbowałam, ale nie chciała wiec wiem, ze sie najada. Cały czas 3 centyl,ale widac tak ma być, po mamusi chudzina

Cytat:
Ja nie widzę powodu, lakt. dopasowuje sie do potrzeb dziecka i pogody więc mała dostaje najlepiej przefiltrowaną wodę z cycka Ale jak bede rozszerzała dietę to i na soczki i in. 'napoje przyjdzie czas

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:42
Stary 2013-07-03, 12:48   #1752
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Powodzenia Szajus na reh pierwszy raz dzisiaj?

Moj tez nie pije, masakra jest, jabluszko probowalam dac, krzywil sie okropnie, kaszke dzisiaj sprobowalismy - no way, zrobil bezzebny szczekoscisk i nic jestem podlamana, probowalismy chyba 20 smoczkow do butli, od 0+ do 6+, kilkuprzeplywowe do kaszek X, Y, nic, kompletnie nic, nie zassa sie i koniec. Lyzeczka ladnie jadl na samym poczatku, teraz szczekoscisknie mam na niego pomyslu..... Za to cyca ubostwia miloscia absolutna. najlepsze, ze jak jemy to zainteresowany, wyciaga raczki, zuje jezorka swojego, ale zeby zjadl cokolwiek poza cycem - to niet.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Niekapka tez niet

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:48   #1753
ilkas
BAN stały

Cytat:

Ja nie widzę powodu, lakt. dopasowuje sie do potrzeb dziecka i pogody więc mała dostaje najlepiej przefiltrowaną wodę z cycka Ale jak bede rozszerzała dietę to i na soczki i in. 'napoje przyjdzie czas
No jakbym karmiła cyckiem to bym się nie martwiła pewnie aż tak o to. Ale u nas już tylko mm a pić nie chce nic.

A co do kaszek to chętnie wcina.
Stary 2013-07-03, 12:59   #1754
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje za konsultacje
Lekarz nic nie mowil a nic nie wzbudza moich podejrzen - jedynie ta rozbieznosc w centylach mnie zastanawia.
książkowo nie powinna być większa niż 2 poziomy centylowe,ale nie wszystkie dzieci rozwijają się 'tabelkowo'. Chyba bardziej martwiłabym się gdyby różnica była odwrotna. Która tam u Was godzina?
Cytat:
No jakbym karmiła cyckiem to bym się nie martwiła pewnie aż tak o to. Ale u nas już tylko mm a pić nie chce nic.
pamiętam, że któraś z dziewczyn też miała ten problem, że nic nie chciała pić dziecinka, (blogerka )
Stary 2013-07-03, 13:01   #1755
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
książkowo nie powinna być większa niż 2 poziomy centylowe,ale nie wszystkie dzieci rozwijają się 'tabelkowo'. Chyba bardziej martwiłabym się gdyby różnica była odwrotna. Która tam u Was godzina?

pamiętam, że któraś z dziewczyn też miała ten problem, że nic nie chciała pić dziecinka, (blogerka )
20.
Ja widze, ze Yae urodzila sie z waga polska a wzrostem japonskim. Teraz jest na odwrot waga jest wg miar japonskich a wzrost polskich. Trzeba tez w jej przypadku chyba brac poprawke na mix bardzo roznych genow
Stary 2013-07-03, 13:07   #1756
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo
Wszystko mi skasowało

Marsi-ostatnią drzemkę ma przeważnie po 16 czasami zdarzy mu się usnąć jeszcze po 19 ale to dosłownie na 20 minut. Próbuje go przetrzymać ale mimo że mam go na kolanach i z kimś gadam on i tak odjeżdża. Dwa dni pod rząd próbowaliśmy z mężem szybciej go ułożyć do snu mimo że protestował no i usnął po tej 21.
Może to jest jakieś wyjście

Nancy-kąpiemy ok 18,myślę że to nie jest późna pora?
kąpiel ok, my kąpiemy ok 1,5-2 h od popołudniowej drzemki
Cytat:
Widzę, że nikt się nie odniósł - więc już nie trzeba, kupiłam Dentinox.
ja się miałam odnieść ale z racji tego, że u nas zębów jeszcze nie widać (chyba ) to nie będę się wydurniać
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U nas tez czika
Dobrze, ze w gory jadymy moze bedzie chlodniej.

Wsiedlismy do auta a Maly taaaaaaaaaaaka wielgachna kupe walnal! Po czym zasnal

Siadam na fotel buzka!

Cytat:
Dziewczyny fatalnie się dziś czuje. Już jak tylko wstałam... Mąż zrobił mi śniadanie zanim pojechał do pracy ale po ugryzieniu kanapki mnie odrzuciło. Teraz zrobiłam sobie śniadanie i kawę-wmusiłam kanapkę ale mam ochotę ją zwrócić. Kawę pije bo pije. Jest mi słabo i nie mam na nic sił.
Ostatnimi czasy jem tylko dwa posiłki dziennie bo nie mam apetytu... I w tej sytuacji pomyślałabym o ciąży ale przecież biorę tabletki więc jak?

W dodatku humor taki że bez kija nie podchodź-oby Oskarek okazał się dziś dla mnie łaskawy.
a może jednak zrób test? na wszelki wypadek?
Cytat:
Srednio ze wskazaniem na miernie.
T. jest bardzo rodzinna, ale ona nie jest reprezentatywna dla Japonczykow. Moj tz tak samo. Dlatego w ogole zwrocilam na niego uwage. Kiedys o tym w k pisalam.
A propos rodzinnosci, to byla dzis siostra t., ktora mojego tz uwielbia bardziej niz swoja corke. Zobaczyla Yae pierwszy raz na zywo i powiedziala, ze jest duzo fajniejsza niz tz. Nawet nie wiecie jak mnie duma rozpierala.
dla Yae
Cytat:
nooo to zaszalałaś

mój tylko pierś akceptuje, próbowałam butelkę, łyżeczkę, nawet strzykawką podawać, nic z tego
Cytat:

kciuki za alergologa
Cytat:
jeśli jesteście na mm to ja bym wmuszała nawet tą strzykawką, żeby się właśnie nie odwodniło maleństwo.

ale czika u nas, cała przyznaj się, wysłałaś wczoraj do mnie swoją czikę?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:22   #1757
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:

Moj tez nie pije, masakra jest, jabluszko probowalam dac, krzywil sie okropnie, kaszke dzisiaj sprobowalismy - no way, zrobil bezzebny szczekoscisk i nic jestem podlamana, probowalismy chyba 20 smoczkow do butli, od 0+ do 6+, kilkuprzeplywowe do kaszek X, Y, nic, kompletnie nic, nie zassa sie i koniec. Lyzeczka ladnie jadl na samym poczatku, teraz szczekoscisknie mam na niego pomyslu..... Za to cyca ubostwia miloscia absolutna. najlepsze, ze jak jemy to zainteresowany, wyciaga raczki, zuje jezorka swojego, ale zeby zjadl cokolwiek poza cycem - to niet.....

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Niekapka tez niet

widocznie za wczesnie na niego. tak jak u Black... daj mu chwile przerwy

Stary 2013-07-03, 13:28   #1758
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mazowszanki może zorganizujemy jakieś spotkanie...?
Stary 2013-07-03, 13:32   #1759
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

jeśli jesteście na mm to ja bym wmuszała nawet tą strzykawką, żeby się właśnie nie odwodniło maleństwo.
kurczaki..może faktycznie powinnam bardziej zmuszać

Czekam na tą tulę..i czekam..a kuriera nie ma.. i nie ma...
A dzieć mi smacznie śpi
Mleko mi się skończyło...fuuuj...nie lubię kawy bez mleka
Stary 2013-07-03, 13:32   #1760
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Tak, mieszkalam
I jak ci sie w piernikowym grodzie zylo?

Uff u mnie tez niezla czika, siedze sobie na laweczce pod drzewkiem, mlody spi...jeszcze spi bo coraz bardziej mi sie kreci.

Ale sie dzisiaj wpienilam, pisalam, ze podlogi w mieszkaniu klada, mam tam wszystkie okna do podlogi, wiec jest tylko maly prog i ci fachowcy za dyche stwierdzili, ze tego wykanczac nie beda postraszylam rzeczoznawca i sie okazalo, ze jednak sie da i nie trzeba bedzie dodatkowo placic, tyle, ze wykoncza dopiero za tydzien

Moj dziec tez nie bardzo chce pic, max wypije ok. 50 ml herbatki na dobe, bardzo upieralam sie, zeby nauczyc go pic wode, ale ta plul ech
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:41   #1761
pstryczek84
Zakorzenienie

ja sie ciesze ze chociaz z cyca sie napije bo tak to rzeczywiscie kiepsciuchno by bylo
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mazowszanki może zorganizujemy jakieś spotkanie...?
ehh, u mnie z Wawa bedzie ciezko, raz ze troche daleko na dziecia, szczegolnie jak taka czika a dwa ze nie bardzo mam jak dotrzec

Stary 2013-07-03, 13:44   #1762
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

ehh, u mnie z Wawa bedzie ciezko, raz ze troche daleko na dziecia, szczegolnie jak taka czika a dwa ze nie bardzo mam jak dotrzec
Stary 2013-07-03, 13:51   #1763
ILLUSION
Wtajemniczenie

dziewczyny patrzcie jak mała pływa

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Stary 2013-07-03, 14:04   #1764
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jadę jutro z Dadim do lekarza. Nie mam na co czekać, bo coś mu na rączce też się pojawiło. Wykąpałam w krochmalu.

A co do Hektora, to nie róbcie proszę ze mnie wyrodnej suczy, bo ja kocham psy, ale to nie ja go do domu przytachałam, tylko istota odmienna, która nie przemyślała jak to z dzieciem będzie. Dawid potrzebuje uwagi mojej teraz i w końcu to do łba dotarło. Rodzice się zastanowią - chociaż tyle, bo by został ze swoimi. Już nawet nie chodzi o mozolną naukę czystości, tylko o to że za chwilę Dawid będzie raczkował, a to franczesko podgryza, chce się bawić, a nie rozumie. Tyle.
Nikt z Ciebie wyrodnej suczy nie robi! *
Prędzej baty dla Twojego Tż, bo on sobie pójdzie do pracy i jego opieka nad dzieckiem czy pieskiem ograniczy się do wieczornej kąpieli czy spacerku z psiakiem. A cale obowiązki spadną na Ciebie. Przy dzieciaczku który jest coraz bardziej mobilny, lada moment zacznie wszystko z podłogi zjadać..szczeniaczek który potrzebuje bardzo dużo u wagi i cierpliwości..to ciężka mieszanka. Gdybyś miała pomoc to rozumiem, ale ty jej nie masz. I nie raz z samym Dadim jest Ci ciężko
Wielką głupotę Twój Tż zrobł biorąc teraz pieska...
Ale wierzę, że znajdziecie rozwiązanie, żeby piesek miał szczęśliwy domek.

Cytat:
Hope, ja się z Tobą zgadzam - to nie czas na psa, masz dziecko na głowie i co? Jak masz się podzielić? Tu dziecko będzie płakało, tam pies będzie piszczał, że chce wyjść i będzie chaos... Ja też się powstrzymuję z kotem, który jest dużo bardziej samodzielny, bo nie chcę mieć go na głowie przy małej. A co dopiero pies! Więc ja Cię rozumiem i nie jesteś żadną wyrodną suczą!
No dokładnie

Cytat:

Niekapka tez niet

Czyli jednak zaczęłaś rozszerzać? A może on niegotowy zwyczajnie?
Moja dopiero teraz zaczęła ładnie jeść z łyżeczki, aczkolwiek z tym rozszerzaniem to też raz lepiej raz gorzej. Aktualnie nie wie w ogóle do czego służy siatka do owoców.

Dziewczyny!! Dostałam odroczenie terminu płatności przez kanclerza uczelni! Mogę odebrać kartę i podejść do sesji!
na biało oczywiście problem dalej istnieje, ale już chociaż nie mam aż tak mało czasu i mogę do sesji podejść!

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:11   #1765
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Dostałam odroczenie terminu płatności przez kanclerza uczelni! Mogę odebrać kartę i podejść do sesji!
na biało oczywiście problem dalej istnieje, ale już chociaż nie mam aż tak mało czasu i mogę do sesji podejść!
Stary 2013-07-03, 14:15   #1766
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo się cieszę!
Stary 2013-07-03, 14:28   #1767
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

a mnie jakoś mało szczęśliwe się to dziecko wydaje, i ta matka jak ją popycha na początku Nie widzę zabawy w tym, ale pływa faktycznie imponująco
Stary 2013-07-03, 14:32   #1768
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
I jak ci sie w piernikowym grodzie zylo?

Uff u mnie tez niezla czika, siedze sobie na laweczce pod drzewkiem, mlody spi...jeszcze spi bo coraz bardziej mi sie kreci.

Ale sie dzisiaj wpienilam, pisalam, ze podlogi w mieszkaniu klada, mam tam wszystkie okna do podlogi, wiec jest tylko maly prog i ci fachowcy za dyche stwierdzili, ze tego wykanczac nie beda postraszylam rzeczoznawca i sie okazalo, ze jednak sie da i nie trzeba bedzie dodatkowo placic, tyle, ze wykoncza dopiero za tydzien

Moj dziec tez nie bardzo chce pic, max wypije ok. 50 ml herbatki na dobe, bardzo upieralam sie, zeby nauczyc go pic wode, ale ta plul ech
Trudno powiedziec, bo od poniedzialku do soboty pracowalam w godzinach 8-21, czasami jeszcze dochodzily nadgodziny, rowniez w niedziele i swieta. Jesli akurat byl dzien wolny, to budzilam sie dopiero ok. 17, prysznic, na kolacje do miasta i z powrotem spac.
Jedyne co poza praca dobrze mi utkwilo, to knajpa wloska na Mostowej, zaraz na poczatku za brama, po lewej stronie idac od Wisly. Napolitano czy jakos podobnie.
Stary 2013-07-03, 14:36   #1769
Kija80
Zadomowienie

Czy którejś z Was podobał się może Dom nad rozlewiskiem? Kupiłam sobie kiedyś wszystkie trzy tomy i nie mogę przebrnąć, strasznie mi te książki nie leżą. Nie chce mi się bawić z wystawianiem na all, jeśli jest tu jakaś fanka tego całego rozlewiska to oddam w dobre ręce za free bo te książki są grube i mi dużo miejsca na półce zajmują
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:36   #1770
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt z Ciebie wyrodnej suczy nie robi! *
Prędzej baty dla Twojego Tż, bo on sobie pójdzie do pracy i jego opieka nad dzieckiem czy pieskiem ograniczy się do wieczornej kąpieli czy spacerku z psiakiem. A cale obowiązki spadną na Ciebie. Przy dzieciaczku który jest coraz bardziej mobilny, lada moment zacznie wszystko z podłogi zjadać..szczeniaczek który potrzebuje bardzo dużo u wagi i cierpliwości..to ciężka mieszanka. Gdybyś miała pomoc to rozumiem, ale ty jej nie masz. I nie raz z samym Dadim jest Ci ciężko
Wielką głupotę Twój Tż zrobł biorąc teraz pieska...
Ale wierzę, że znajdziecie rozwiązanie, żeby piesek miał szczęśliwy domek.

No dokładnie

Czyli jednak zaczęłaś rozszerzać? A może on niegotowy zwyczajnie?
Moja dopiero teraz zaczęła ładnie jeść z łyżeczki, aczkolwiek z tym rozszerzaniem to też raz lepiej raz gorzej. Aktualnie nie wie w ogóle do czego służy siatka do owoców.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cudowna wiadomosc!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości