Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 09:40   #271
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
No właśnie na poprzedniej wizycie Bejbziol ważył 320g, teraz 290g, a świadczy to o tym zaburzeniu w tempie rośnięcia kości udowej. Bo ona wtedy rosła sobie w normie, a teraz zbyt szybko troszkę w stosunku do wieku i to może być objaw jakiejś choroby bioder i trzeba to kontrolować. Zwłaszcza, że on te nóżki cały czas rozłożone trzyma szeroko

De28 ja mam piątkę rodzeństwa i jedną siostrę ubłagałam o pomoc, więc wiesz... nie wiem czy jest czego zazdrościć Zwłaszcza, że rodzice TZ przyjechali 200km nam pomóc z meblami , a moi co mieszkają 50km ode mnie- udawali, że mają milion innych rzeczy do roboty.. eh.
No ja mam dwoch braci i siostre i kazdy jest baaardzo zajety.W pierwszej ciazy nikt mnie nawet z nich na oczy nie widzial, nikt nie ma czasu, nawet zapytac co i jak.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kurcze, to tylko ja tak nisko czuję?
Ale masz sny
Ja tez czuje nisko. I mniej niz z pierwszym synem. Czuje pod pepkiem, a z pierwszym czulam o wiele wyzej. No ale tak jest ulozony, ze narazie tak go czuje. Ja bede miala w lipcu dwa usg. Jedno u mojej gin a drugie 600 km dalej u mojego gina, ktory prowadzil pierwsza ciaze. Mam wrazenie, ze ta ginka nie jest dokladna. Badanie polowkowe trwalo krotko i nie ma super sprzetu. A przez te male ruchy jakos schizy zaczelam dostawac, choc polozna tez mnie uspokajala.
Moj syn obudzil sie wczoraj o 23 30 z takim krzykiem, jakby go ze skory obdzierano. Nie wiem co mu bylo, temp.nie mial, a krzyczal, ze go boli glowa i policzki. Gardlo normalne, w buzi nic nie mial, po pol godzinie jego krzykow chcialam juz wzywac lekarza, ale po nurofenie zasnal a dzis od rano nic mu nie jest. I wez tu badz czlowieku madry. A plakal ewidentnie z bolu, spazmatycznie, ciagle lapiac sie za glowe.Nigdy tak nie mial.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:42   #272
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

nemosek, jeśli chodzi o kolor wózka, to ja chciałam fioletowy, ale w sklepie się okazało, że on taki jest trochę jaśniejszy niż na zdjęciu i przez to trochę nijaki. Mężowi w sklepie spodobał się czerwony, ale mi się nie podoba. W końcu stanie na mocnym niebieskim:
Jakiej firmy to jest wózek ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:50   #273
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny!

Chyba przyplątała mi się jakaś infekcja... od wczoraj mnie strasznie wszystko swędzi, pisałam do mojego lekarza powiedział, żeby się pojawić wieczorem u niego, będę chyba musiała wrócić do domu wcześniej niż planowałam.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:53   #274
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się w rozpoczętym 20 tygodniu! (19t1d) Już niedługo bedzie równa połóweczka

Wczoraj kupiłam od koleżanki 2 paczki pampersów 1 tych białych bo im zostały, i dotarły do mnie pieluszki flanelowe -5 sztuk i butelka TT. Bobas się wzbogaca

Właśnie wczoraj oglądałam te ciuszki Wyglądają super i cena ok. Jak je będziesz miała w rękach to daj znać jak z jakością, może sobie zamowię. A bluza to już w ogóle jest extra Ja własnie w sklepach mało widzę śpiochów i zestawów śpiochy + kaftanik, same bodziaki i pajace...

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!! melduję się w nowym wątku i obiecuję, że będę częściej się udzielać. Ostatnie dwa tygodnie minęły mi beznadziejnie i nie miałam głowy do forum..
Ale mój nastrój wraca bo
dzisiaj byłam na wizycie i mój na 70-80% synuś okazał się na 100% córeczką )))) także proszę o zmianę )) Od kilku dni czuję też ruchy jestem strasznie szczęśliwa.

Pozdrawiam wszystkich!
Niespodzianka Mam nadzieję, że mi Mikołaj niespodzianki nie wywinie bo już poszłam w niebieski

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Obudzilam sie z cudownym humorem a pojde spac z zapuchnietymi oczami. TZ wykrecil sie i spi a ja rycze jak nienormalna

dobrej nocy Wam zycze
Kurcze co tam znowu? Dzisiaj humor lepszy?

Cytat:
Dziewczęta, ale macie tempo! Przyznaję, jestem do tyłu o jakieś 20stron poprzedniego i 9 stron aktualnego wątku :/ Nie mam siły na nadrabianie, błagam o wyrozumiałośc, od teraz już będę na bieżąco!

My po usg- Pani Doktor szalenie miła, zdecydowała jednak o usg genetycznym w 2d, argumentując, że 3d/4d zawsze delikatnie "przekłamuje" w celu dopasowania obrazu, a u nas liczyła sie każda setna milimetra
Więc: Bejzbiol na pewno jest facetem , serducho zdrowe, wszystkie komory/ zastawki/ żyły działają prawidłwo. Mózg i przepływ w tętnicach oraz móżdżek też OK. Więc kamień z serca
Martwiło ją jedynie jego ułożenie: jest bardzo nisko. Zbyt nisko jak na ten etap ciąży- w "najwyższym" momencie dosięgał nóżkami ledwo do talerza biodrowego- więc jest poniżej kości miednicy. Kazała przez to leżeć i odpoczywać i mieć nadzieję, że macica jeszcze pójdzie do góry.
Inną kwestią jest jego waga Schudł od ostatniego usg [oglądała wydruki, uznała, ze nie było wtenczas błędu]. Jako, ze waga to wypadkowa obwodu brzuszka, główki i długości kości udowej- uznała, ze kości udowe rosną ciut zbyt szybko i trzeba to kontrolować.
Tak poza tym- wszystko ok. Badanie trwało ponad godzinę

Przeprowadzka zakończona! Wczoraj była moja siostra [wreszcie!], wyprała dywan, powiesiła firanki/ zasłony, umyła kna, szafki z góry... ogólnie cały dzień działała
Idę coś zjeść!

A... mam jeszcze pytanie: jako, ze nie nadrabialam: ktoś moze mi powiedzieć, co z Budowniczką?

Nie martw się, ma swoje tempo, myślę, że będzie zdrów jak ryba.
Fajnie, że siostra przyjechała pomóc - nareszcie!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wysylalybyscie zdjecia i filmiki swoich dzieci swoim rodzicom prawda?Wyslalam i mama napisala mi,ze dzieckiem sie chwale A ja myslalam, ze sie babcia ucieszy. No nic.
.
no ściana....

Cytat:
nasturcja

A a propo ułożenia - miałam Was dziewczyny pytać: gdzie czujecie kopniaki? Bo ja może raz czy dwa poczułam gdzieś w okolicach pępka, a tak to ciągle bardzo nisko, gdzieś między kośćmi biodrowymi/miednicy
Poza tym od 3-4 dni mam takie uczucie jakby zakwasów gdzieś w szyjce/pochwie Takie uczucie jak czasem miałam po maratonie z mężem Mam nadzieję, że Mała tam się jakoś nie pcha
Na szczęście za tydzień wizyta to zapytam. Niby ostatnio po badaniu mówił, że tam wszystko ok, no ale oby nic się nie zmieniło
Ja też czuję nisko, tak na wysokości kości biodrowych, w połowie między pępkiem a kością łonową. Czasem z prawej, czasem z lewej, czasem pośrodku - czyli dzidek się kotłuje.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Bosshh ja się teraz martwie... bo wygląda na to że tylko moja pani ginekolog nie zmierzyła ile waży moja mała...Bardzo poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa, albo chociaż pójdę jeszcze na konsultacje do innego.
Moja gin na usg sprawdza tylko czy serduszko bije. Chodzę na NFZ. Ciekawe czy dzisiaj zrobi jakieś dokładniejsze USG, ale pewnie nie bo za 2 tygodnie mam połówkowe.

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Matko kochana ile żeście się rozpisały!
Ja tylko przyszłam zameldować że nas rozłożyło, jesteśmy chorzy a muszę siedzieć w pracy. Normalnie czuję się jak połamana, głowa pęka, nos zatkany, smarkam, kicham, a dziś jeszcze idziemy na połówkowe, a nie mam siły
Także nadrobię Was wieczorkiem.
buziaki
Biedaku, kuruj się, trzymam kciuki za Twoje zdrówko! I daj znać jak na połówkowym!!!!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:30   #275
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
dzidzia, trzymam kciuki za badania. Wyobrażam sobie, jak się martwisz, no ale tak jak już któraś z dziewczyn pisała - dobrze, że lekarz zauważył to, niż jakby miał udawać, że wszystko jest dobrze i nie zalecić dodatkowych badań.
paulina, śliczne te ciuszki z allegro, które zamówiłaś. zapisałam sobie sprzedawcę
kyte, mi też lekarz nie podawał wagi maluszka. Ale przy następnej wizycie o wszystko się go wypytam, dodatkowo to będzie 22 tydzień więc to powinno być już takie połówkowe badanie z wszystkimi narządami itd.

nemosek, jeśli chodzi o kolor wózka, to ja chciałam fioletowy, ale w sklepie się okazało, że on taki jest trochę jaśniejszy niż na zdjęciu i przez to trochę nijaki. Mężowi w sklepie spodobał się czerwony, ale mi się nie podoba. W końcu stanie na mocnym niebieskim:
ładny kolor tego wózka

dziewczyny z przykrością zawiadamiam że usuwam wiek w pierwszym poście bo sie nie mieścimy próbuję pozmieniać ile sie da, ale niektórych rzeczy nie da się usunąć :P
Stary 2013-07-03, 10:33   #276
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Domi głowa do góry, a Tż zasługuje na lanie. A mówią niby że to kobieta zmienną jest, faceci są chyba z milion razy gorsi i bardziej humorzaści
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to, że mama i siostra go wkurzają nie znaczy że ma warczeć na Ciebie poza tym to jest tak samo jego dziecko jak i Twoje, więc nie rozumiem dlaczego ciągle TY musisz łożyć na dziecko mimo że nie masz stałego dochodu

wiesz, co tego Twojego TŻ to tylko
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kurcze co tam znowu? Dzisiaj humor lepszy?
Wczoraj jak już leżeliśmy w łóżku przeprowadziłam z nim poważną rozmowę na temat tego co dalej z naszym wspólnym życiem, zapytałam co on planuje z tym ślubem cywilnym bo ciągle wszystkim rozpowiada że weźmiemy a mi nic o tym nie wspomina, zaczął krzyczeć żebym się zastanowiła czego chce, bo on nie ma pieniędzy na tego typu imprezy itd... zwątpiłam całkowicie w ten nasz "chory" związek.

Cytat:
Dziewczęta, ale macie tempo! Przyznaję, jestem do tyłu o jakieś 20stron poprzedniego i 9 stron aktualnego wątku :/ Nie mam siły na nadrabianie, błagam o wyrozumiałośc, od teraz już będę na bieżąco!

My po usg- Pani Doktor szalenie miła, zdecydowała jednak o usg genetycznym w 2d, argumentując, że 3d/4d zawsze delikatnie "przekłamuje" w celu dopasowania obrazu, a u nas liczyła sie każda setna milimetra
Więc: Bejzbiol na pewno jest facetem , serducho zdrowe, wszystkie komory/ zastawki/ żyły działają prawidłwo. Mózg i przepływ w tętnicach oraz móżdżek też OK. Więc kamień z serca
Martwiło ją jedynie jego ułożenie: jest bardzo nisko. Zbyt nisko jak na ten etap ciąży- w "najwyższym" momencie dosięgał nóżkami ledwo do talerza biodrowego- więc jest poniżej kości miednicy. Kazała przez to leżeć i odpoczywać i mieć nadzieję, że macica jeszcze pójdzie do góry.
Inną kwestią jest jego waga Schudł od ostatniego usg [oglądała wydruki, uznała, ze nie było wtenczas błędu]. Jako, ze waga to wypadkowa obwodu brzuszka, główki i długości kości udowej- uznała, ze kości udowe rosną ciut zbyt szybko i trzeba to kontrolować.

Przeprowadzka zakończona! Wczoraj była moja siostra [wreszcie!], wyprała dywan, powiesiła firanki/ zasłony, umyła kna, szafki z góry... ogólnie cały dzień działała
Idę coś zjeść!

A... mam jeszcze pytanie: jako, ze nie nadrabialam: ktoś moze mi powiedzieć, co z Budowniczką?
Nie martw się bo napewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
nasturcja
Na pewno waga jeszcze się unormuje Poza tym waga to zawsze jest trochę przekłamana, także pewnie po prostu coś tam sobie źle obliczyła

A a propo ułożenia - miałam Was dziewczyny pytać: gdzie czujecie kopniaki? Bo ja może raz czy dwa poczułam gdzieś w okolicach pępka, a tak to ciągle bardzo nisko, gdzieś między kośćmi biodrowymi/miednicy
Poza tym od 3-4 dni mam takie uczucie jakby zakwasów gdzieś w szyjce/pochwie Takie uczucie jak czasem miałam po maratonie z mężem Mam nadzieję, że Mała tam się jakoś nie pcha
Na szczęście za tydzień wizyta to zapytam. Niby ostatnio po badaniu mówił, że tam wszystko ok, no ale oby nic się nie zmieniło
Mój mały Pukaczu się tak wierci że raz go czuję koło pępka, raz gdzieś z boku brzucha ale najczęściej czuję go właśnie tak baaaaardzo nisko, lekarz jak mi robił usg to mi majtki aż ściągnął bo mówił że tak nisko się młody schował że ciężko go namierzyć

Cytat:
Ja tylko przyszłam zameldować że nas rozłożyło, jesteśmy chorzy a muszę siedzieć w pracy. Normalnie czuję się jak połamana, głowa pęka, nos zatkany, smarkam, kicham, a dziś jeszcze idziemy na połówkowe, a nie mam siły
buziaki
Zdrówka

Witam się i ja
Humor nadal taki sobie ale póki co staram się o tym wszystkim nie myśleć, zajęłam się robieniem pierogów z jagodami
Później mam zamiar wybrać się na działkę i troszkę odprężyć i odpocząć od tego wszystkiego.
Teściowa prosiła mnie rano żebym została u nich w domu i poczekała na Damiana do wieczora aż wróci z pracy ale na chwilę obecną nie chce go widzieć więc wsiadłam rano w autobus i wróciłam do domu.
Byłam z mamcią na rynku i nie mogłam się powstrzymać żeby nie zaglądnąć do lumpka i kupiłam Jaśkowi co nieco

Trzymam za dzisiejsze wizyty
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:40   #277
Azealia
Raczkowanie

Fajny ten Tako City Move, ale wypatrzyłam jeszcze ładniejszy Tako Alive, ale kurde.. nie mam przekonania do tej firmy.. Ale mają spacerówkę fajną i ogólnie stelaż wyglądowo mi odpowiada.. My nigdy się na wózek nie zdecydujemy chyba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 10:40   #278
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A mi od jakiś 3 dni leci z cyców
a co do połówkowego, ja miałam sprawdzane serce, przepływy żył, tętnice, wszystkie narządy , waga, ułożenie, łożysko... sporo tego było, i długo trwało
Leci Ci??? Moja pani dr na każdej wizycie pyta czy mi nic nie wycieka z piersi więc myślałam, że jakby wyciekało to niedobrze.

Cytat:
Ja czuję nisko. Tzn: na początku, tak ok. 16tc czułam pod pępkiem i zgadzało się to z wysokością macicy. Jak już pisałam: teraz mam ją dość nisko, więc Bejbziola czuję w dość dziwnym miejscu- jakby pchał mi się do pochwy [wybaczcie obrazowe, ale dosłownie tak to jest]
Ja czuję różnie, czasem bardzo nisko, a czasem nad pępkiem.

Ale dziewczyny czy Was boli- tak piecze mymłon?
Kurcze bo mnie tak pod blizną po cesarce często piecze gdzieś w środku, ale nie takie pieczenie jak na zapalenie pęcherza czy infekcję- taki palący ból...

Macie dziwne sny w ciąży?
Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną...

Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam...

Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy???
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:47   #279
Olenka_24
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]

Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną...

Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam...

Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? [/QUOTE]

Nie przejmuj się tymi snami, prawdopodobnie czegoś się mocno obawiasz dlatego Ci się takie głupoty śnią. Nie martwiłaś się ostatnio bardziej o córę ? Zastanów się bo może gdzieś tu będziesz miała przyczynę.
Jak ja się czymś mocno przejmuję albo boję to też mi się pierdoły niemiłe śnią.
Stary 2013-07-03, 10:51   #280
Espere
Raczkowanie

Hej
ja niedawno wróciłam z badań laboratoryjnych, upał niemiłosierny, jutro wizyta u gina i usg. Ciekawe co powie A dziś w ramach rozszalałam się po badaniach i zaopatrzyłam się w parę kosmetyków, już nie mogę doczekać się ich testowania. Uwielbiam buszować w działach drogeryjnych!
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:55   #281
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Hej
ja niedawno wróciłam z badań laboratoryjnych, upał niemiłosierny, jutro wizyta u gina i usg. Ciekawe co powie A dziś w ramach rozszalałam się po badaniach i zaopatrzyłam się w parę kosmetyków, już nie mogę doczekać się ich testowania. Uwielbiam buszować w działach drogeryjnych!
Pochwal się co kupiłaś :P

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Fajny ten Tako City Move, ale wypatrzyłam jeszcze ładniejszy Tako Alive, ale kurde.. nie mam przekonania do tej firmy.. Ale mają spacerówkę fajną i ogólnie stelaż wyglądowo mi odpowiada.. My nigdy się na wózek nie zdecydujemy chyba.
Haha... my to samo. To będzie najcięższy wybór w moim życiu - wózek
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 11:05   #282
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, to tylko ja tak nisko czuję?
Ale masz sny
Nie nie tylko ty
Ja wczoraj pisałam ze czuje Maje wysoko , w okolicach mostka , ale to nie standard - to nowość.
NOrmalnie czuję ja strasznie nisko ( nie wiem czy to jeszcze nóżki , jak na ostatnim UsG czy to już rączki , bo ostatnio wydaje mi się że się obróciła .) Częśto tez mam takie uczucie jakby mała spała tam sobie w dole brzucha , taki ciężar , ciągnięcie ku dołowi . Żaden lekarz nie widział nic nie takiego co mogłoby niepokoić a ja jestem troszkę wyżej niż Ty , więc myślę że możesz być spokojna.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:09   #283
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. mi się wózi tako podobały. i ten też mi się podoba, wg mnie firma ok, sama kupiłam ( co prawda nie lareta, ale chcialam tanio i dobrze używany kupić i kupiłam ) tako jumper i wydaje sie fajny, co prawda jeździłam nim może ze 2 godziny bo mąż rozłożył na części i wywiózł, ale jednak.. nie wydaje mi sie ze to zła firma ale przekonam się za pół roku :P

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]Leci Ci??? Moja pani dr na każdej wizycie pyta czy mi nic nie wycieka z piersi więc myślałam, że jakby wyciekało to niedobrze.

Ja czuję różnie, czasem bardzo nisko, a czasem nad pępkiem.

Ale dziewczyny czy Was boli- tak piecze mymłon?
Kurcze bo mnie tak pod blizną po cesarce często piecze gdzieś w środku, ale nie takie pieczenie jak na zapalenie pęcherza czy infekcję- taki palący ból...

Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? [/QUOTE]
poważnie to źle? myślałam że to normalna sprawa, że organizm przygotowuje sie do produkcji mleka.. musze zapytać lekarza w czwartek..
co do snów- też mam dziwne, prawie codziennie mi sie cos głupiego i czasem przeraźliwego śni..

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Hej
co kupiłaś?
czemu tak rzadko bywasz ? ;>
Stary 2013-07-03, 11:12   #284
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewczyny, miałyście robiony odczyn Coombsa? Muszę być do niego na czczo? Bo na chłopski rozum, wydaje mi się, że nie. Ale ja się nie znam
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:13   #285
Azealia
Raczkowanie

Rybko no właśnie ja stąd mam uprzedzenia, że ta firma wśród moich koleżanek jest dość popularna, bo relacja- cena vs wygląd bardzo przyzwoita.
Ale niestety to taki wózek na jedno dziecko, przynajmniej te które oglądałam. Po ok. roku używania te wózki wyglądały na wyuzdane do cna, klekoczące, trzeszczące, a to budka się już nie zamyka, a to hamulec nie działa itp...
Mam porównanie np z Mutsy który ma koleżanka któa ma już prawie 3 letnie dziecko i wózek wygląda jak nowy... No ale znów spacerówka mi się nie bardzo podoba.. Wyglądowo bym brała ten ALIVE, ale to nowy model i kij wie jak się sprawdzi...
Stary 2013-07-03, 11:19   #286
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się tymi snami, prawdopodobnie czegoś się mocno obawiasz dlatego Ci się takie głupoty śnią. Nie martwiłaś się ostatnio bardziej o córę ? Zastanów się bo może gdzieś tu będziesz miała przyczynę.
Jak ja się czymś mocno przejmuję albo boję to też mi się pierdoły niemiłe śnią.
Właśnie tak sobie pomyślałam, że pierwszy raz przyśniło mi się to przed wyjazdem na 2 dniowe szkolenie- pierwszy raz zostawiłam Olę na tak długo. Teraz dużo myślę o tym 2 dziecku więc może i gdzieś podświadomie się boję o nie też.

Rybko- właśnie nie wiem czy źle. Wiem, że siara się wydziela czasem jeszcze przed porodem, ale zawsze pani dr pyta i ja mówię, że nic się nie wydziela, a ona na to "to dobrze". Może po prostu byłoby jeszcze za wcześnie?

Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:21   #287
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale mam ochotę na majonez!! A w domu tylko ketchup i musztarda Ale już napisałam do TŻ, żeby kupił
Stary 2013-07-03, 11:32   #288
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Dziewczyny, miałyście robiony odczyn Coombsa? Muszę być do niego na czczo? Bo na chłopski rozum, wydaje mi się, że nie. Ale ja się nie znam
ja robiłam i na czczo nie byłam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:32   #289
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Widzę, że temat wózków powrócił, My początkowo myśleliśmy o takim:

http://navington.com/produkty/galeon/

Jednak ze względu na to, że dziecko urodzi się w Norwegii i tam będziemy mieszkać, myślimy o tym:

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Combi-841.html

Ze względu na gwarancję i ewentualne naprawy zdecydowaliśmy, że wózek kupimy tam.

Może któraś z was się z nim spotkała "na żywo"...
Stary 2013-07-03, 11:35   #290
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ktosiula,babku,Zuzziak,ma omami,motylek85
kciuki za wasze wizyty

Witam sie dzis z wami...z bolacym brzuszkiem,bo zjadlam wlasnie cale pudeleczko malinpoboli,przestanie, ale byly taaaaak pyszne,ze nie moglam sie oprzec
zycze dobrego i wesolego dnia mamusie

a powiedzcie mi,czy na tym etapie to juz widac,ze dziecko sie z jednej strony wypycha?bo do tej pory mialam po prostu kragly brzuszek,na ktorym pojawialy sie kopniaczki,a wczoraj czuje,ze mnie cos ciagnie z jednej storny,podnosze bluzke,a tam z jednej strony brzych z wielka gora...no i nie wiem czy to glowka,tylek,noga czy cos....ale poglaskalam czule i po jakims czasie "gora" zniknela
tez mam tak w roznych miejscach brzucha ale to macica sie stawia, trwa to z 10 sek i znika
Stary 2013-07-03, 11:35   #291
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Pochwal się co kupiłaś :P
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
co kupiłaś?
czemu tak rzadko bywasz ? ;>
Niby nic specjalnego ale i tak się cieszę z zakupów Wklejam zdjęcie, pasty i szczoteczek do zębów nie uwzględniam na nim Co do oliwki Hipp i Lactacydu to używam regularnie więc są to kolejne moje buteleczki. Pozostałe rzeczy do przetestowania.

Cytat:
Rybko no właśnie ja stąd mam uprzedzenia, że ta firma wśród moich koleżanek jest dość popularna, bo relacja- cena vs wygląd bardzo przyzwoita.
Ale niestety to taki wózek na jedno dziecko, przynajmniej te które oglądałam. Po ok. roku używania te wózki wyglądały na wyuzdane do cna, klekoczące, trzeszczące, a to budka się już nie zamyka, a to hamulec nie działa itp...
Mam porównanie np z Mutsy który ma koleżanka któa ma już prawie 3 letnie dziecko i wózek wygląda jak nowy... No ale znów spacerówka mi się nie bardzo podoba.. Wyglądowo bym brała ten ALIVE, ale to nowy model i kij wie jak się sprawdzi...
A o jakim modelu Mutsy mówisz? Ja mam Transportera ale jestem średnio z niego zadowolona. O ile gondolka sprawdziła się, to spacerówka tak sobie - wydaje mi się że jest chyba źle wyprofilowana bo dziecko pokracznie w nim siedzi i żeby się oprzeć musi się zgarbić. No i koszyk do wózka rozwalił mi się, ale to - przyznaje - moja wina bo woziłam w nim zakupy w wadze cięższej niż przewiduje producent. Teraz właśnie zastanawiam się czy można dokupić sam koszyk żeby to jakoś naprawić przed kolejnym dzieckiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (87,2 KB, 23 załadowań)
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:43   #292
Azealia
Raczkowanie

Espere koleżanka ma 4rider model no i jest bardzo zadowolona/ Kosz chyba możesz bez problemu dokupić, poszukaj na allegro albo na stronce producenta

Od razu dopiszę żebym nie została źle zrozumiała w kwestii wózków TAKO. Obawiam się o ich wytrzymałość z tego względu, że mieszkam na wsi. Gdybym mieszkała w mieście a moje eskapady wózkowe ograniczały się do jeżdżenia nim po chodnikach czy parkach to nie obawiałabym się. Tyle że u mnie jest dużo dróżek polnych, mamy rekreacyjne miejsca do spędzania czasu w miasteczku obok, ale tam kostki niet- tylko kamieniem wysypane, no to ja muszę mieć wózek czołg żeby mi posłużył te 1.5 roku życia dziecka, bo na kolejny rok kupimy porządną spacerówkę, która będzie już dokąd Dzidziol zechce w niej jeździć. Stąd te moje dylematy. I nastawiam się na nowoczesny wygląd, np muszę mieć przednie koła mniejsze, bo te równe z przodu i tyły mi się nie widzą wcale.
Stary 2013-07-03, 11:48   #293
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ale mam ochotę na majonez!! A w domu tylko ketchup i musztarda Ale już napisałam do TŻ, żeby kupił
Zapraszam do mnie , mam 2 słoiki majonezu można jeść nawet łyżką spokojnie starczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 11:52   #294
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cześć
U mnie znowu szarówa...zazdraszczam Wam słoneczka i ciepełka

Cytat:
Ooo, śliczne są te rzeczy, sama się nad nimi zastanawiałam
Jak w końcu je będziesz mieć to czekam na jakieś info jak na żywo - może też się skuszę, bo wyglądają super, a i cena mega przystępna
Pewnie będę miała je jakoś za miesiąc, może i później, bo jeszcze kilka rzeczy chcemy pozamawiać i dopiero jak wszystko dojdzie do teściowej to ona nam wyśle poaczkę...ale dam znać

Cytat:
Gratuluję zdrowego synusia
Pewnie z czasem sie podniesie wyżej, ale odpoczywaj

Cytat:

Ja też czuję nisko a na ostatniej wizycie nawet ginka mówiła, że mała jest nóżkami w dole, więc to chyba normalne.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

A tak wogóle to dziś zaczynamy 22 tydzień !

Cytat:
buziaki
bidulka... za wizytę i może poproś o zwolnieni, po co masz sie męczyć

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!

Chyba przyplątała mi się jakaś infekcja... od wczoraj mnie strasznie wszystko swędzi, pisałam do mojego lekarza powiedział, żeby się pojawić wieczorem u niego, będę chyba musiała wrócić do domu wcześniej niż planowałam.
Stary 2013-07-03, 12:00   #295
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj jak już leżeliśmy w łóżku przeprowadziłam z nim poważną rozmowę na temat tego co dalej z naszym wspólnym życiem, zapytałam co on planuje z tym ślubem cywilnym bo ciągle wszystkim rozpowiada że weźmiemy a mi nic o tym nie wspomina, zaczął krzyczeć żebym się zastanowiła czego chce, bo on nie ma pieniędzy na tego typu imprezy itd... zwątpiłam całkowicie w ten nasz "chory" związek.
Naprawdę go nie rozumiem.. zawsze mnie zaskakujesz jakimiś dzwinościami z waszego związku i przykro mi, że spotyka Cię coś takiego. Nie chcę oceniać, bo w gruncie rzeczy to nie moja sprawa, trzymam za Was kciuki, chciałabym, żebyś była szczęśliwa a on wydoroślał i zmądrzał.

Cytat:
Też mi się podoba Alive. Moja mamuśka oglądała na żywo i bardzo jej pasował. Będę musiała go obejrzeć. Wybór wózka to naprawdę ciężka sprawa... a i tak wszystko wyjdzie w praniu

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:01   #296
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615735]Właśnie tak sobie pomyślałam, że pierwszy raz przyśniło mi się to przed wyjazdem na 2 dniowe szkolenie- pierwszy raz zostawiłam Olę na tak długo. Teraz dużo myślę o tym 2 dziecku więc może i gdzieś podświadomie się boję o nie też.

Rybko- właśnie nie wiem czy źle. Wiem, że siara się wydziela czasem jeszcze przed porodem, ale zawsze pani dr pyta i ja mówię, że nic się nie wydziela, a ona na to "to dobrze". Może po prostu byłoby jeszcze za wcześnie?

Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły.[/QUOTE]
aaa.. no ja w sumie mam 25 tydzień, wiec moze to nie jest za wcześnie? nie wiem, w każdym bądź razie powiem na następnej wizycie.. a co do tego puchnięcia to wiem :P

Cytat:
ooo ja też bym zjadła np z jajkiem i szczypiorkiem albo jakąs sałatkę z majonezem... ale ja mam tak odsamego początku

Cytat:
Espere koleżanka ma 4rider model no i jest bardzo zadowolona/ Kosz chyba możesz bez problemu dokupić, poszukaj na allegro albo na stronce producenta

Od razu dopiszę żebym nie została źle zrozumiała w kwestii wózków TAKO. Obawiam się o ich wytrzymałość z tego względu, że mieszkam na wsi. Gdybym mieszkała w mieście a moje eskapady wózkowe ograniczały się do jeżdżenia nim po chodnikach czy parkach to nie obawiałabym się. Tyle że u mnie jest dużo dróżek polnych, mamy rekreacyjne miejsca do spędzania czasu w miasteczku obok, ale tam kostki niet- tylko kamieniem wysypane, no to ja muszę mieć wózek czołg żeby mi posłużył te 1.5 roku życia dziecka, bo na kolejny rok kupimy porządną spacerówkę, która będzie już dokąd Dzidziol zechce w niej jeździć. Stąd te moje dylematy. I nastawiam się na nowoczesny wygląd, np muszę mieć przednie koła mniejsze, bo te równe z przodu i tyły mi się nie widzą wcale.
no właśnie się zastanawialam o co Ci dokłądnie chodzi
wiadomo że jak mieszkasz na wsi to będziesz musiała patrzeć na inne 'atuty' wózka, ja mieszkam w mieście i raczej z małym dzieckiem na wieś pchać się nie będe więc mi tako jumper wystarczy. Wiele osób ma i jest zadowolonych, kupiłam w bardzo dobrym stanie.. jeśli chodzi o kółka, w tako jumper przednie są mniejsze, ale pewnie w innych są takie same.. zależy to od rodzaju wózka. Ten tako sprawdzała na swojej córci dzidzia i powiedziała że jest ok. na wózkach to ja się znam tak samo dobrze jak na samochodach więc to tylko takie moja opinia nic nie znacząca

zmieniłam pierwszy post troche, żeby się płcie zmieściły i imiona :p
JAK KTOSCHCE UZUPEŁNIC SIĘ ( PŁEĆ/IMIĘ] NA PIERWSZEJ STRONIE TO PROSZE PISAC NA CZERWONO CO BYM WIDZIAŁA
Stary 2013-07-03, 12:03   #297
anka_85
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
witam w kolejnej części!
naczytałam się o tych komplikacjach i jestem struta, nie moge przestać się zamartwiać obleciał mnie nagle strach i złe przeczucia, a do skanu 7 długich dni.
chyba zwariuje do przyszłej środy

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:13   #298
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co ten TŻ krzykiem załatwi, zamiast porozmawiać spokojnie... ale skoro sam chce wziąć ślub, obojętnie jaki to dlaczego Tobie każe się zastanowić czego chcesz?! Zapytaj czego tak na prawdę On chce, bo jak na razie z tego co piszesz to sam nie wie

Cytat:
dlatego ja wybrałam 2 wózki i już nawet nie oglądam innych :P jak pojedziemy kupować to wtedy podejmę decyzję który chcę

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]Leci Ci??? Moja pani dr na każdej wizycie pyta czy mi nic nie wycieka z piersi więc myślałam, że jakby wyciekało to niedobrze.

na spotkaniu położna mówiła że to dobrze że leci z cycochów i żeby się tym nie przejmować

a sny nieciekawe, ale jak przeczytałam to, przepraszam, ale zaczęłam się śmiać
nie mi się takie sny nie zdarzają chociaż ostatnio mi się śniło że jakichś dwoch facetów chciało mnie pokroić ale w końcu jakąś taką okropną rybę pocieli

Cytat:
nie, a co to?
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615735]

Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły.[/QUOTE]
z tego co wiem, jak puchną nogi to trzeba dużo pić

Cytat:

jeżeli masz takie nieciekawe drogi to z tego co wiem, znaczy TŻ mi mówił to x-lander ma wózek z terenowymi kołami, który nadaje się na te wszystkie drogi, tylko nie pamiętam jaki model

któraś pisała o Emmaljunga, ja widziałam w sklepie ale wyglądu totalnie nie przypadł mi do gustu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:15
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:23   #299
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

nie, a co to?
Odczyn Coombsa bada się, kiedy matka a rh ujemne a ojciec dodatnie. Jako, ze 85% dzieci dziedziczy rh po ojcu, jest ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego między matką a dzieckiem [tylko wtedy, hdy matka Rh - a dziecko Rh +]. Odczyn Coombsa wykrywa przeciwciała w krwi matki, jeśli te się pojawią w trakcie ciąży, znaczy to tyle, że niszczą krwinki dziecka i jest BARDZO źle
Stary 2013-07-03, 12:26   #300
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Odczyn Coombsa bada się, kiedy matka a rh ujemne a ojciec dodatnie. Jako, ze 85% dzieci dziedziczy rh po ojcu, jest ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego między matką a dzieckiem [tylko wtedy, hdy matka Rh - a dziecko Rh +]. Odczyn Coombsa wykrywa przeciwciała w krwi matki, jeśli te się pojawią w trakcie ciąży, znaczy to tyle, że niszczą krwinki dziecka i jest BARDZO źle
łooo a jak ja mam dodatni a TŻ ujemny to też się robi czy nie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości