|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Ja tez czuje nisko. I mniej niz z pierwszym synem. Czuje pod pepkiem, a z pierwszym czulam o wiele wyzej. No ale tak jest ulozony, ze narazie tak go czuje. Ja bede miala w lipcu dwa usg. Jedno u mojej gin a drugie 600 km dalej u mojego gina, ktory prowadzil pierwsza ciaze. Mam wrazenie, ze ta ginka nie jest dokladna. Badanie polowkowe trwalo krotko i nie ma super sprzetu. A przez te male ruchy jakos schizy zaczelam dostawac, choc polozna tez mnie uspokajala. Moj syn obudzil sie wczoraj o 23 30 z takim krzykiem, jakby go ze skory obdzierano. Nie wiem co mu bylo, temp.nie mial, a krzyczal, ze go boli glowa i policzki. Gardlo normalne, w buzi nic nie mial, po pol godzinie jego krzykow chcialam juz wzywac lekarza, ale po nurofenie zasnal a dzis od rano nic mu nie jest. I wez tu badz czlowieku madry. A plakal ewidentnie z bolu, spazmatycznie, ciagle lapiac sie za glowe.Nigdy tak nie mial. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Jakiej firmy to jest wózek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Chyba przyplątała mi się jakaś infekcja... od wczoraj mnie strasznie wszystko swędzi, pisałam do mojego lekarza powiedział, żeby się pojawić wieczorem u niego, będę chyba musiała wrócić do domu wcześniej niż planowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się w rozpoczętym 20 tygodniu! (19t1d) Już niedługo bedzie równa połóweczka
![]() Wczoraj kupiłam od koleżanki 2 paczki pampersów 1 tych białych bo im zostały, i dotarły do mnie pieluszki flanelowe -5 sztuk i butelka TT. Bobas się wzbogaca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, ma swoje tempo, myślę, że będzie zdrów jak ryba. Fajnie, że siostra przyjechała pomóc - nareszcie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny z przykrością zawiadamiam że usuwam wiek w pierwszym poście bo sie nie mieścimy ![]()
![]() |
#276 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja ![]() Humor nadal taki sobie ale póki co staram się o tym wszystkim nie myśleć, zajęłam się robieniem pierogów z jagodami ![]() ![]() Później mam zamiar wybrać się na działkę i troszkę odprężyć i odpocząć od tego wszystkiego. Teściowa prosiła mnie rano żebym została u nich w domu i poczekała na Damiana do wieczora aż wróci z pracy ale na chwilę obecną nie chce go widzieć więc wsiadłam rano w autobus i wróciłam do domu. Byłam z mamcią na rynku i nie mogłam się powstrzymać żeby nie zaglądnąć do lumpka i kupiłam Jaśkowi co nieco ![]() Trzymam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Fajny ten Tako City Move, ale wypatrzyłam jeszcze ładniejszy Tako Alive, ale kurde.. nie mam przekonania do tej firmy.. Ale mają spacerówkę fajną i ogólnie stelaż wyglądowo mi odpowiada.. My nigdy się na wózek nie zdecydujemy chyba.
![]() |
#278 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale dziewczyny czy Was boli- tak piecze mymłon? ![]() Kurcze bo mnie tak pod blizną po cesarce często piecze gdzieś w środku, ale nie takie pieczenie jak na zapalenie pęcherza czy infekcję- taki palący ból... Macie dziwne sny w ciąży? Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną... Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam... Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]
Macie dziwne sny w ciąży? Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną... Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam... Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? ![]() ![]() ![]() Nie przejmuj się tymi snami, prawdopodobnie czegoś się mocno obawiasz dlatego Ci się takie głupoty śnią. Nie martwiłaś się ostatnio bardziej o córę ? Zastanów się bo może gdzieś tu będziesz miała przyczynę. Jak ja się czymś mocno przejmuję albo boję to też mi się pierdoły niemiłe śnią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja niedawno wróciłam z badań laboratoryjnych, upał niemiłosierny, jutro wizyta u gina i usg. Ciekawe co powie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Nie nie tylko ty
![]() Ja wczoraj pisałam ze czuje Maje wysoko , w okolicach mostka , ale to nie standard - to nowość. NOrmalnie czuję ja strasznie nisko ( nie wiem czy to jeszcze nóżki , jak na ostatnim UsG czy to już rączki , bo ostatnio wydaje mi się że się obróciła .) Częśto tez mam takie uczucie jakby mała spała tam sobie w dole brzucha , taki ciężar , ciągnięcie ku dołowi . Żaden lekarz nie widział nic nie takiego co mogłoby niepokoić a ja jestem troszkę wyżej niż Ty , więc myślę że możesz być spokojna. ![]()
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]Leci Ci??? Moja pani dr na każdej wizycie pyta czy mi nic nie wycieka z piersi więc myślałam, że jakby wyciekało to niedobrze. Ja czuję różnie, czasem bardzo nisko, a czasem nad pępkiem. Ale dziewczyny czy Was boli- tak piecze mymłon? ![]() Kurcze bo mnie tak pod blizną po cesarce często piecze gdzieś w środku, ale nie takie pieczenie jak na zapalenie pęcherza czy infekcję- taki palący ból... Macie dziwne sny w ciąży? Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną... Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam... Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? ![]() ![]() ![]() poważnie to źle? myślałam że to normalna sprawa, że organizm przygotowuje sie do produkcji mleka.. musze zapytać lekarza w czwartek.. co do snów- też mam dziwne, prawie codziennie mi sie cos głupiego i czasem przeraźliwego śni.. Cytat:
![]() czemu tak rzadko bywasz ? ;>
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miałyście robiony odczyn Coombsa? Muszę być do niego na czczo? Bo na chłopski rozum, wydaje mi się, że nie. Ale ja się nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Rybko no właśnie ja stąd mam uprzedzenia, że ta firma wśród moich koleżanek jest dość popularna, bo relacja- cena vs wygląd bardzo przyzwoita.
Ale niestety to taki wózek na jedno dziecko, przynajmniej te które oglądałam. Po ok. roku używania te wózki wyglądały na wyuzdane do cna, klekoczące, trzeszczące, a to budka się już nie zamyka, a to hamulec nie działa itp... Mam porównanie np z Mutsy który ma koleżanka któa ma już prawie 3 letnie dziecko i wózek wygląda jak nowy... No ale znów spacerówka mi się nie bardzo podoba.. Wyglądowo bym brała ten ALIVE, ale to nowy model i kij wie jak się sprawdzi...
#286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rybko- właśnie nie wiem czy źle. Wiem, że siara się wydziela czasem jeszcze przed porodem, ale zawsze pani dr pyta i ja mówię, że nic się nie wydziela, a ona na to "to dobrze". Może po prostu byłoby jeszcze za wcześnie? Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Ale mam ochotę na majonez!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Widzę, że temat wózków powrócił, My początkowo myśleliśmy o takim:
http://navington.com/produkty/galeon/ Jednak ze względu na to, że dziecko urodzi się w Norwegii i tam będziemy mieszkać, myślimy o tym: http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...Combi-841.html Ze względu na gwarancję i ewentualne naprawy zdecydowaliśmy, że wózek kupimy tam. Może któraś z was się z nim spotkała "na żywo"...
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Niby nic specjalnego ale i tak się cieszę z zakupów
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Espere koleżanka ma 4rider model no i jest bardzo zadowolona/ Kosz chyba możesz bez problemu dokupić, poszukaj na allegro albo na stronce producenta
![]() Od razu dopiszę żebym nie została źle zrozumiała w kwestii wózków TAKO. Obawiam się o ich wytrzymałość z tego względu, że mieszkam na wsi. Gdybym mieszkała w mieście a moje eskapady wózkowe ograniczały się do jeżdżenia nim po chodnikach czy parkach to nie obawiałabym się. Tyle że u mnie jest dużo dróżek polnych, mamy rekreacyjne miejsca do spędzania czasu w miasteczku obok, ale tam kostki niet- tylko kamieniem wysypane, no to ja muszę mieć wózek czołg żeby mi posłużył te 1.5 roku życia dziecka, bo na kolejny rok kupimy porządną spacerówkę, która będzie już dokąd Dzidziol zechce w niej jeździć. Stąd te moje dylematy. I nastawiam się na nowoczesny wygląd, np muszę mieć przednie koła mniejsze, bo te równe z przodu i tyły mi się nie widzą wcale.
#293 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie znowu szarówa...zazdraszczam Wam słoneczka i ciepełka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie z czasem sie podniesie wyżej, ale odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mi się podoba Alive. Moja mamuśka oglądała na żywo i bardzo jej pasował. Będę musiała go obejrzeć. Wybór wózka to naprawdę ciężka sprawa... a i tak wszystko wyjdzie w praniu
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615735]Właśnie tak sobie pomyślałam, że pierwszy raz przyśniło mi się to przed wyjazdem na 2 dniowe szkolenie- pierwszy raz zostawiłam Olę na tak długo. Teraz dużo myślę o tym 2 dziecku więc może i gdzieś podświadomie się boję o nie też.
Rybko- właśnie nie wiem czy źle. Wiem, że siara się wydziela czasem jeszcze przed porodem, ale zawsze pani dr pyta i ja mówię, że nic się nie wydziela, a ona na to "to dobrze". Może po prostu byłoby jeszcze za wcześnie? Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły.[/QUOTE] aaa.. no ja w sumie mam 25 tydzień, wiec moze to nie jest za wcześnie? nie wiem, w każdym bądź razie powiem na następnej wizycie.. a co do tego puchnięcia to wiem :P Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wiadomo że jak mieszkasz na wsi to będziesz musiała patrzeć na inne 'atuty' wózka, ja mieszkam w mieście i raczej z małym dzieckiem na wieś pchać się nie będe więc mi tako jumper wystarczy. Wiele osób ma i jest zadowolonych, kupiłam w bardzo dobrym stanie.. jeśli chodzi o kółka, w tako jumper przednie są mniejsze, ale pewnie w innych są takie same.. zależy to od rodzaju wózka. Ten tako sprawdzała na swojej córci dzidzia i powiedziała że jest ok. na wózkach to ja się znam tak samo dobrze jak na samochodach więc to tylko takie moja opinia nic nie znacząca ![]() zmieniłam pierwszy post troche, żeby się płcie zmieściły i imiona :p JAK KTOSCHCE UZUPEŁNIC SIĘ ( PŁEĆ/IMIĘ] NA PIERWSZEJ STRONIE TO PROSZE PISAC NA CZERWONO CO BYM WIDZIAŁA ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() witam w kolejnej części! naczytałam się o tych komplikacjach i jestem struta, nie moge przestać się zamartwiać ![]() chyba zwariuje do przyszłej środy ![]()
#298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]Leci Ci??? Moja pani dr na każdej wizycie pyta czy mi nic nie wycieka z piersi więc myślałam, że jakby wyciekało to niedobrze. Macie dziwne sny w ciąży? Mi śniło się tydzień temu, że jakiś typ porwał moją córcię, wykradliśmy ją z mężem, uciekliśmy za granicę, ale ten typ nas odnalazł i zapukał do drzwi, a ja mówię do męża, że trzeba go porąbać albo pociąć piłą mechaniczną... Pierwszy raz w życiu miałam taki straszy sen... Myślałam też, że ostatni, ale dziś śniło mi się, że do naszego domu przyszedł 2metrowy mutant i chciał zrobić krzywdę mojej rodzinie więc go zastrzeliłam z karabinu i porąbałam tasakiem... I potem sprzątałam... Nie naoglądałam się filmów (bo takich strasznych nie mogę bo potem się 3 dni boję), nie myślę o takich okropnych rzeczach, więc czemu śnią mi się takie straszne rzeczy??? ![]() ![]() ![]() na spotkaniu położna mówiła że to dobrze że leci z cycochów ![]() ![]() a sny nieciekawe, ale jak przeczytałam to, przepraszam, ale zaczęłam się śmiać ![]() nie mi się takie sny nie zdarzają chociaż ostatnio mi się śniło że jakichś dwoch facetów chciało mnie pokroić ale w końcu jakąś taką okropną rybę pocieli ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615735] Ale pytała mnie też o puchnące nogi- powiedziałam, że puchną i w sumie nic na to nie powiedziała, a czytałam, że trzeba wtedy uważać żeby się jakieś zakrzepy nie zrobiły.[/QUOTE] z tego co wiem, jak puchną nogi to trzeba dużo pić ![]() Cytat:
któraś pisała o Emmaljunga, ja widziałam w sklepie ale wyglądu totalnie nie przypadł mi do gustu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-03 o 12:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Odczyn Coombsa bada się, kiedy matka a rh ujemne a ojciec dodatnie. Jako, ze 85% dzieci dziedziczy rh po ojcu, jest ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego między matką a dzieckiem [tylko wtedy, hdy matka Rh - a dziecko Rh +]. Odczyn Coombsa wykrywa przeciwciała w krwi matki, jeśli te się pojawią w trakcie ciąży, znaczy to tyle, że niszczą krwinki dziecka i jest BARDZO źle
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.