|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Przypomniało mi się, że jedna znajoma przybrała 6 kg w ciągu 2-ch tygodni a teraz jest już na finiszu a wygląda ok więc nie ma chyba reguły. Cytat:
![]() --------------- Ja już miałam książki: "Ciąża kolejnych 40 tygodni", "W oczekiwaniu na dziecko", "Ciężarówką przez 9 m-cy" i uważam, że najlepsza merytorycznie jest "W oczekiwaniu na dziecko"-polecam. |
||
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja: Drugie usg. Poprzedni lekarz nie chciał mi zrobić drugiego,zrobił tylko pierwsze i uznał,że ciąża jest i ma się dobrze... Także odwalił fuszerę,bo ten lekarz powiedział,że możliwe,że maleństwa już wtedy nie było,ale to jeszcze nie pewne,może trochę później umarło.
Messsuah: przykre,że się coś zaczęło kochać a tego nie ma.. Może jest jeszcze cień szansy. Ale wiem jedno,że nie jestem gotowa na kolejne dziecko. Ja czekałam akurat na te. Może kiedyś zdziałamy kolejne Ale dziękuje wam bardzo za słowa otuchy To bardzo ważne dla mnie.Dzisiaj o 15.20 idę na usg,mam jakąś tam nadzieję,że zobaczę dzieciaczka,bo nadzieję trzeba mieć do samego końca,szczególnie jak się coś kocha to trzeba mocno w to wierzyć. A jeśli nie to trudno stało się. Nastepnym razem Bóg da mi się nacieszyć dzieckiem gdy będę mogła je w końcu trzymać w ramionach. Tylko jednak cholerna pustka jest,bo czegoś mi nagle zabrakło i juz na obecną chwilę nie mam na co czekać. A złość mnie bierze dzisiaj,że to wszystkie gówniary co się trzepią na dyskotekach z pierwszym lepszym mają dzieci zdrowe i nie potrafią ich kochać a co dopiero wychować a jak ktoś czeka na to dziecko to nie może go mieć. Ale liczę,że moje cierpienie jest nie na darmo i,że za jakiś czas spotka mnie nagroda za to
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
mi też tyle wyszło (na obu kalkulatorach tak samo). wiadomo, że to jest orientacyjne i żaden kalkulator nie zastąpi lekarza. ja lubię z takich gadżetów korzystać i sprawdzać co i jak
![]() Cytat:
pewnie chdzi o to, że lekarz Ciebie dobrze zna i Twój konkretny przypadek.ja miałam badanie piersi na pierwszej ciążowej wizycie + skierowanie na usg piersi na cito (po którymśtam tygodniu już nie jest takie usg miarodajne). wyszły mi torbielki, które są ponoć normalne w ciąży ze względu na burzę hormonów. San_g w kwestii depilacji to ja chodzę na wosk i ciężko mi mierzyć tak, by na wizytę być świeżo po. co nie zmienia faktu, że się staram w tym miesiącu wosk mam jutro, w piątek usg a w poniedziałek wizytę, więc się uda ![]() aha, w sumie dziś też idę do gin bo zobaczyłam, że jest wolna wizyta po 15 a ja się martwię tym brzuchem, niech mnie gina uspokoi więc dziś będę zarośnięta najgorzej jak to możliwe, bo przed samym woskiem
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja badanie piersi miałam na 3 wizycie . I co do depilacji ja również robię na zero . Boję się później jak to będzie jak będę mieć duży brzuch . Ja niestety musze uważać bo mam tam pieprzyki |
||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Magnusia udało mi sie w koncu dodzwonić. Moim pierwszym typem była M.W., ale ostatecznie zdecydowałam sie na K.G. Więc wyglada na to, ze jednak do szkoły rodzenia będę chodzić do Domu Narodzin, nie do Zofii.
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie będą manewry z lusterkiem
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wagą mam tak samo jak Ty, też mam tendencje i nie raz chudłam po 15kg
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zawsze staram być "ogarnięta" tam na dole wzór ułożony w hmmmm ścieżkę ![]() A co do depilacji- co stosujecie bo ja zawsze krem stosowałam a teraz nie wiem czy można... w sumie to na zewnątrz jest ale jak "wpadnie" do środka nie chcący i coś się stanie...
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-07-03 o 13:30 |
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam jesteście genialne albo niech tż manewruje (yyyy, raczej nie
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do niesprawiedliwości na świecie że ten kto nie chce to ma i odwrotnie- ja sobie zawsze tłumaczę, że nic nie dzieje się bez przyczyny, pewne doświadczenia mają nas wzmocnić i uczynić silniejszymi oraz pokazać co jest w życiu ważne. Czasem te nauki są bardzo bolesne i okupione łzami ale potem (wiem z doświadczenia) przychodzi chwila refleksji i już wiesz czego miało o nauczyć
|
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może być przez badanie, mi lekarz na pierwszej wizycie nie chciał robić cytologii i zastanawiał się chyba z 5 minut co robić. Opowiadał że wiele razu zdarzało się mu ciężarną badać i uczulał na to że lekkie plamienie może sie zdarzyć ale i tak dziewczyny do niego później wydzwaniały że coś jest nie tak. chyba taka juz nasza natura. Martwimy sie i tyle. Ale dla pewności zawsze możesz zadzwonić do lekarza
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku ale wy lecicie
Witam sie w drugiej części wątku. Ja ledo zipie ostatnio cos słabo sie czuje ale nie jest najgorzej. Zaraz zabieram sie za jedzenie zrobiłam barszczyk zabielany z ziemnaczkami i ufff wraca mi chec na mięsko ale nie każde. Mam bitki wołowe i mmmm pychota. Musze zawitac do ciotki pozabierać rzeczy ciążowe od niej i wynaleź te dla maleństwa by później szybko znaleź. Bratowa jeszcze ma mi jeszzce dać wiec troszek wyprawki bede mieć ale i tak cala reszta mnie nie minie. Za tydzien wizyta tzn nawet bliżej bo w poniedzialek i mam stracha oby było oki. Troszke musze popracować nad papierkami bo moja mama nie daje rady strasznie słaba przy tej chemii więc ja musze nadgonić a sama średnio sie czuje. Ale papiery musza byc zrobione bo nam wewalą kare. A ZUS jeżdzi i sprawdza jak wykorzystuje sie L4 i to strasznie jeżdżą. Mnie juz sprawdzali raz ale i tak ruszam sie tylko co na badania, do lekarza lub do sklepu jak musze bo nikogo nie ma w domu. |
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super że się udało, ja zdecydowałam się na R.A pierwsza z listy akurat ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- albo TŻ będzie depilował
|
|
|
#164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Metamfetaminax o 15.20 trzymamy kciuki Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też zawsze dbam o wygląd - włoski tępię. W Polsce badała mnie zawsze p. ginekolog i nie zauważyłam większego zainteresowania tematem u niej to samo u mojego obecnego lekarza, myślę że w pewnym sensie dzisiaj to raczej norma
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna Cie ogoli i nie ma się co bac bo w szpitalach mają takie fajne jednorazówki którymi nie można skaleczyć. Do tego trzeba dokładnie wygolić "tam głęboko" a biorąc pod uwagę brzuch ciężko będzie manewrować ![]() Ja się tak bałam przed operacją ale mnie taka fajna młoda położna obrobiła i naprawdę nic ani nie bolało, ani nie zacięła i co najważniejsze z poszanowaniem intymności
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Nattalli dziękuje za pocieszenie, mam nadzieje że wszystko będzie w porządku. Wieczorem zadzwonię do lekarza. Ja ogólnie z tych pesymistek jestem wiec tym bardziej sie martwię
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
O co chodzi z tym wybieraniem położnej?
Bo jestem zielona w tym temacie
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
mi tam ciągle wychodzi do 16 kilo... a te 4 to może miesięcznie albo na trymestr?
przykład tu: http://www.ciazowy.pl/kalkulator,prz...calkowity.html też mam znajomą, która przytyła chyba z 40 (!) kilo a miała problemy i za mało wód o to mi właśnie chodziło, że się tak normy zmieniają w krotkim czasie, dlatego mimo uszu puszczam niektóre porady mamy i ciotek ciekawe, jak to będzie za czasów naszych dzieci ![]() co do książek, to na pewno ją polecali na wizażu, nie wiem czy nawet nie na pierwszych stronach tego wątku (przyznać się, kto tu jest od początku - kupuję ją mimo że wszystko jest w necie, ale tu może męża zaciekawi (portale na pewno nie a i łatwiej wrócić do tego, co sie przeczytało. ale więcej nie będę kupować, może pod koniec ciąży coś o rozwoju dziecka?
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chcesz prywatnie położna czyli aby była dla Ciebie i do Twojej dyspozycji a nie taka "z dyżuru" to trzeba wcześniej skontaktować się z wybraną. Na stronie szpitala powinnaś miec info na ten temat
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój zalecany przyrost wagi: poniżej 7 kg
Czyli kalkulator godny polecenia |
|
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
natomiast młoda panienka (chyba coś koło 15 lat)wpadkowa z 68 kg przytyła do 102 kg, a teraz znów jest w ciąży i już wygląda jak słoń a to 5 mc. Ah i u mnie wszystkie wózki są czerwone Ja też się depilowałam kremem na 0 (najlepiej mi to szło), ale teraz mam wątpliwości czy można. Jakieś podpowiedzi ?
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli komuś się nudzi, to jest jeszcze test z czerwonej kapusty, ale trochę czasochłonny. Kapustę (musi być czerwona) posiekać - ok 2 szlanki - wrzucić do gotującej wody i gotować min. 10 min. Odcedzić, zachowując płyn, wymieszać go w równej części z moczem (najlepiej rano) i "odczytać" wynik. Woda różowa/czerwona oznacza chłopca, fioletowa dziewczynkę. Nie wiem jaka jest skuteczność, ale na pewno min. 50%.Oj, coś mi się wydaje, że tyle osób będzie nam tam gmerać w czasie porodu, że jedno golenie nie zrobi wielkiej różnicy. |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko masakra właśnie tego się boję
|
|
|
#175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czerwone wózki żeby z daleko można było dojrzeć i w razie czego zwiać cichcem, unikając spotkania ![]() Swoją drogą, mając 15 lat pierwsze dziecko, niedługo potem jak rozumiem drugie, ciekawe do ilu dojdzie do 40-stki
|
|
#176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ZUSU to też się trochę boję wychodzić z domu- niby lekarz napisał że mogę chodzić, ale nie wiem, czy wizyty u teściów czy zakupy się w to wliczają ![]() szkoda, że nie możesz się tylko skupić na ciąży, szczególnie z takich powodów dużo wytrwałości i cierpliwości życzęCytat:
ja mam do depilatora nakładkę golącą i o ile maszynki (nawet jednorazowe super najlepsze i nowe) mnie podrażniają i nieraz się tam zatnę a potem zapalenie mieszków włosowych itp (mam nadzieję, że nikt nie je w tej chwili to z tym jest bez problemów - dobrze że była w komplecie bo tak to nie byłam przekonana do golarek dla kobiet). szczerze mówiąc ja jestem z tych dzikusów i nie przemogłam się przez tyle lat żeby iść do gabinetu na wosk, że raczej już się nie przemogę
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) czekam na listonosza
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o rodzaj owłosienia to też jadę na zero przed wizytą . Ja mam ten problem, że mnie uczula praktycznie każde zetknięcie z maszynką - mam uczulenie na metale i wiele innych do tego AZS i nie muszę chyba opisywać jakie uczucia towarzyszą mi przy odrastaniu włosów mało się nie zadrapię i to w takich miejscach gdzie nie wypada się drapać. Używałam różnych kremów depilacyjnych depilatora ale nic nie spełniało moich wymagań albo włoski wrastały - depilator a bolało mnie bardziej niż tatuaże, a w przypadku kremów włoski zostawały.
Tż wie, że jak brzuch utrudni mi widoki swoich miejsc intymnych to będzie działał ! Jeśli chodzi o tycie ja też z tych cięższych i nie chciałabym przytyć za dużo ze względów zdrowotnych i estetycznych. Wiem, też, że waga raczej z powietrza się nie bierze a z jedzenia i mam nadzieję, że znajdę motywację, żeby panować nad swoimi zachciankami bo na dzień dzisiejszy folguję trochę co z tego, że zdrowymi rzeczami jak jest ich za dużo i za często. Ja to całe swoje życie jestem głodna i na dietach i ehh płakać sie chce jak pomyślę, ile mnie to kosztowało w przeszłości i czeka w przyszłości. Proponuję paniom o uroczych krągłościach grupę mamy XL jak się dowiem jak to założę będziemy tam rozmawiać o takich naszych wątpliwościach ?
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-03 o 14:27 |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Podczas wczorajszej wizyty lekarz zrobił wielkie oczy kiedy powiedziałam mu o ugryzieniu przez nieznanego owada, mówi, pewnie już Pani wie czym grozi borelioza? Czytała Pani w internecie na pewno już? Powiedziałam, że wiem, ale staram się nie czytać najgorszych rzeczy bo w tej chwili już nic nie poradzę... muszę czekać na opinię odpowiedniego lekarza....badania itp. na co on, lepiej niech Pani czyta i będzie przygotowana bo lepiej się miło rozczarować....
Potem zmierzył ciśnienie, powiedział, że mam kosmiczny puls i musiałam się czymś mocno zestresować/zdenerwować. No nie dziwne nie?... obawy znów wracają. ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny cholernie się boję... cholernie co do wagi: Mi wyszło 11,5 - 16 kg. Przy ważeniu mam 2 na + Ja swoje z wagą też swoje przeszłam, schudłam 10 kg i od tamtej pory muszę się pilnować. Przed przeprowadzką i remontem siłownia cały czas doszłam do 55 ale zaraz wróciłam na 57 gdzieś (pizze wieczorem po ciężkiej pracy solidnie mnie nagradzały ) i tyle też na karcie wpisałam.Wczoraj u gina 59 i 13 tc więc jest ok. Bardzo bardzo boje się tycia w ciąży, wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze, ale moje samopoczucie jest mega istotne i koniec kropka. Też znam osoby, które w ciąży tyły po 40 kg, znam też takie które tego nie zrzuciły i dogryzają tym szczuplejszym, że teraz to KONIEC ze szczupłą sylwetką, jakby ciąża to był wyrok i zasada = będziesz gruba i brzydka. Nosz .Zwykła zazdrość dla mnie, a mnie to jeszcze bardziej mobilizuje, też się staram bardzo jeść racjonalnie wtedy kiedy jestem głodna, to złota zasada. owoców nie odmawiam, ale przegięłam ostatnio zjadłam 4 kg czereśni w 4 dni. Niech mnie ktoś strzeli!! Dziś bób planuje wsunąć i wiecie co... CHCE MI SIĘ SURÓWKI!! musze zjeść kapustę!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

ale staram się już nie przesadzać ze słodkościami . Boję się wyjazdu na wakacje ale może znajdzie się jakaś sensowna restauracja z dobrym jedzeniem . Ja i tak mam dużą nadwagę więc lekarz uprzedzał , ze nie powinnam przesadzać . Mam nadzieję , że może uda mi się jakoś rozsądnie przytyć .

pewnie chdzi o to, że lekarz Ciebie dobrze zna i Twój konkretny przypadek.
w tym miesiącu wosk mam jutro, w piątek usg a w poniedziałek wizytę, więc się uda
więc dziś będę zarośnięta najgorzej jak to możliwe, bo przed samym woskiem 

dużo wytrwałości i cierpliwości życzę