Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 16:32   #421
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

CO DO GRUPY KRWI

Dziewczyny! MUSICIE mieć ze sobą swój wynik jak jedziecie na porodówkę! Moja koleżanka w listopadzie 2011 rodziła syna, pojechała po silnych skurczach do szpitala, tam wskazania cesarki, a oni na to, że jej NIE ZROBIĄ, bo nie ma przy sobie wyników grupy krwi. Akcja w dużym szpitalu: Collegium Medicum UJ. Mąż jej gnał po ten papierek do domu.

Ja miałam grupę robioną przed operacja oczu w 2010. I nie mogłam tego papierka nigdzie znaleźć, więc mimo, iż na wypisie ze szpitala była grupa krwi, lekarz [dodam, ze na NFZ, gdzie dają minimum potrzebnych badań] skierował mnie na badanie [oczywiście, międzyczasie papierek znalazłam ] w dodatku, jako, że mam Rh-, kazał jeszcze od razu TŻ zrobic grupę krwi i też mieć przy sobie do porodu [chodzi o zastrzyk z immunoglobuliny]

Co do konfliktu serologicznego: w pierwszej ciąży, ryzyko jest niewielkie, JEŚLI NIE MA KOMPLIKACJI. U mnie, jako, że macica słaba, niska i w ogóle skora do krwawień [choć w ciąży, odpukać, póki co wcale], to ryzyko, że krew dziecka dostanie się do mojego krwioobiegu- wysokie. W dodatku, głupi wypadek samochodowy, zwłaszcza hamowanie silne i uraz brzucha, podnoszą ryzyko o kilkadziesiąt procent. Więc OBOWIĄZKOWE jest w wypadku niezgodności Rh u rodziców, robienie odczynu Coombsa. W I trymestrze miałam w pakiecie z morfo, wiec musiałam byc na czczo.
A- nie podadzą po porodzie immunoglobuliny, jeśli nie masz wyników Coombsa.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:35   #422
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Mi sie podobają wózki w odcieniach fioletu i na pewno taki chcę, a że będę kupowała online, bez możliwości obejrzenia na żywo to wolę się upewnić, bo nieraz w necie kolory przekłamane Nie chcę niebieskiego na pewno tylko w fiolecie a ten ze zdjęcia wygląda na fioletowo-szary
Czyli się wahacie jednak nad tym niby fioletowym?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Rybko jak się łądnie zrobiło na pierwszej stronie dużo bardziej przejżyście
Rzeczywiście

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Ja grupę krwi też robiłam na NFZ ginka dała bezproblemowe skierowanie na 1 wizycie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:39   #423
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
I komu tu wierzyć?
Najlepiej chyba własnemu rozsądkowi
Ja Ci powiem tak, każdy ma jakieś uprzedzenia do danego produktu, jeżeli ktoś nie dba o wózek to wiadomo że coś się z nim stanie ja wychodzę z tego założenia, że nie czytam opinii w interncie, wolę zaufać byłemu szefowi i TŻ w kwestii wózków
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
no i całe szczeście co do plodzenia, mamy to szczęście że wiemy kiedy to się stało w przeciwieństwie do nich

To wszystko przypomina mi mojego ex i przykre to jest . Prawdopodobnie po urodzeniu dzidzi będzie inaczej, zazwyczaj wiele się w partnerze zmienia na +. Może stresuje się właśnie tym, że zostanie ojcem i przechodzi lekkie odejście od zmysłów?
utemperować radzę z tym wyzywaniem się, żeby TŻ przypadkiem na glowe nie wszedl.
oo to widzę, że u Was tak jak i u mnie że nie wiadomo kiedy to się stało

dobrzę myślę, że Twoja odpowiedź pod moim cytatem jest odniesienie do postu Domii? :P

Ja mam to szczęście że mój TŻ przeszedł w swoim dużo i szanuje mnie i nie wyskakuje z takimi błahymi pretensjami do mnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:41   #424
aksbarg
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Nie mam za bardzo czasu ale chciałam Wam tylko napisać coś co utknęło mi w pamięci. To była rozmowa a propos ochrony krocza, nacinania itp.Wczoraj miałam bardzo fajna pogadankę z położną. Zwracała ogromną uwagę na to ,co ciężarna powinna jeść. Mówi, że ona jak włoży palec do pochwy do zdarza jej się taka sytuacja,że zostaje "dziura" po nacisku palca, tkanki są w takim złym stanie. I że jak dziecko przedzierając się przez takie "płótno" ma nie zrobić żadnych szkód.
Nasze jedzenie odpowiada za jakość tych tkanek. Po tej rozmowie będę się odżywiać jeszcze lepiej

Rozmawiałam ze znajomą, która pracuje na neonantologii , jest po położnictwie. Powiedziała mi,że jej zdaniem nie ma sensu wydawać 600 zł za położną do porodu. Lepiej opłacić położną na oddziale poporodowym do pomocy po porodzie. Co o tym sądzicie? W listopadzie w sumie już nie powinno być takiego oblężenia na porodówkach jak w lecie..
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:45   #425
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Co do konfliktu serologicznego: w pierwszej ciąży, ryzyko jest niewielkie, JEŚLI NIE MA KOMPLIKACJI. U mnie, jako, że macica słaba, niska i w ogóle skora do krwawień [choć w ciąży, odpukać, póki co wcale], to ryzyko, że krew dziecka dostanie się do mojego krwioobiegu- wysokie. W dodatku, głupi wypadek samochodowy, zwłaszcza hamowanie silne i uraz brzucha, podnoszą ryzyko o kilkadziesiąt procent. Więc OBOWIĄZKOWE jest w wypadku niezgodności Rh u rodziców, robienie odczynu Coombsa. W I trymestrze miałam w pakiecie z morfo, wiec musiałam byc na czczo.
A- nie podadzą po porodzie immunoglobuliny, jeśli nie masz wyników Coombsa.
moi rodzice mieli konflikt serologiczny dlatego między mną a moim bratem jest 12 lat różnicy
a to musi być ten oryginalny świstek, nie wystarczy sam wpis w karcie ciąży?

Cytat:
Ja grupę krwi też robiłam na NFZ ginka dała bezproblemowe skierowanie na 1 wizycie.
a ja zapłaciłam 25 zł i zrobiłam dla własnej ciekawości bo do tej pory nie wiedziałam jaką mam grupę

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość

Rozmawiałam ze znajomą, która pracuje na neonantologii , jest po położnictwie. Powiedziała mi,że jej zdaniem nie ma sensu wydawać 600 zł za położną do porodu. Lepiej opłacić położną na oddziale poporodowym do pomocy po porodzie. Co o tym sądzicie? W listopadzie w sumie już nie powinno być takiego oblężenia na porodówkach jak w lecie..
na to że w listopadzie będzie mniej rodzących to chyba raczej nie ma reguły
ja za nikogo płacić nie będę wiem że znajoma rodziny TŻ jest położną więc będę miała zapewnioną opiekę no chyba że jej nie będzie a będę źle traktowana do awanturę mają gotową :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-03 o 16:47
Stary 2013-07-03, 16:50   #426
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny odebrałam dziś wyniki badań i troszkę się zmartwiłam 2 mies temu moje TSH wynosiło 2,8, a dziś jest 4,46. Norma to 0,27 - 4,2. Morfologia na granicy normy, hGB 12,2, RBC4,06, HCT 35,2. Myślicie że to już lekka anemia? Wizytę u ginki mam dopiero 1 sierpnia, nie wiem czy nie iść jutro do rodzinnego podpytać.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:52   #427
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem tak, każdy ma jakieś uprzedzenia do danego produktu, jeżeli ktoś nie dba o wózek to wiadomo że coś się z nim stanie ja wychodzę z tego założenia, że nie czytam opinii w interncie, wolę zaufać byłemu szefowi i TŻ w kwestii wózków

Ja mam to szczęście że mój TŻ przeszedł w swoim dużo i szanuje mnie i nie wyskakuje z takimi błahymi pretensjami do mnie
Też bym tak zrobiła Ja na razie też nie czytałam,przeglądałam jedynie pobieżnie, ale postanowiłam że dopiero jak oglądnę na żywo to potem sprawdzę opinie.A im więcej czytam tym mniej wiem i tylko mętlik w głowie niepotrzebny.Tak naprawdę to bardziej się będę kierować swoim zdaniem i Twojego tż jeśli będę mieć jakieś pytania

a no i jeszcze zdaniem mojego tż

No i za tż, szkoda życia na szarpanie.

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Nie mam za bardzo czasu ale chciałam Wam tylko napisać coś co utknęło mi w pamięci. To była rozmowa a propos ochrony krocza, nacinania itp.Wczoraj miałam bardzo fajna pogadankę z położną. Zwracała ogromną uwagę na to ,co ciężarna powinna jeść. Mówi, że ona jak włoży palec do pochwy do zdarza jej się taka sytuacja,że zostaje "dziura" po nacisku palca, tkanki są w takim złym stanie. I że jak dziecko przedzierając się przez takie "płótno" ma nie zrobić żadnych szkód.
Nasze jedzenie odpowiada za jakość tych tkanek. Po tej rozmowie będę się odżywiać jeszcze lepiej

A to cenna uwaga Co dokładnie jeść?

Będę się dzisiaj badać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 16:53   #428
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ale mówisz o Europie czy Australii? bo Europa jest taka fioletowo szara, na żywo jest paskudna dla mnie :P
Mówię o Antarctice

Cytat:
Czyli się wahacie jednak nad tym niby fioletowym?

Fioletowy musi być
Dlatego tak podpytuję o te X-landery

Ja robiłam rok temu sobie grupę krwi i mam 0Rh+ ciekawe czy tu mi też robili na tej pierwszej wizycie w szpitalu, bo pobrali 4 fiolki do różnych badań, ale jakie to nie wiem
Stary 2013-07-03, 16:55   #429
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
tak, to już połówkowe. dlatego się stresuje, bo to usg powie wszystko o dziecku. ach, stresująca teraz robi się dla mnie moja ciąża.

jeszcze ludzie z mojego otoczenia są parszywymi mendami (na szczęście zaledwie pomil tego mnie otacza).. jak oni śmią wydawać opinie o naszym związku, DZIECKU! + komentować nasze wspólne życie! to wszystko przez to, że jestem POLKĄ i nie w smak im moja narodowość

co do wózków, nie mam pojęcia co i jak ... w weekend jadę oglądać co nieco żeby zobaczyć "na zywo" jak to wszystko wyglada
Tez tak mialam przed polowkowym . Myslalam nawet zeby wogole tam nie isc , zeby tylko nie uslyszec ze z dzieckiem cos nie tak .. Teraz sobie mysle jaka idiotka trzeba byc zeby tak wogole pomyslec bedzie dobrze ..

A akcje typu ; Kolejna Glupia Polka sobie dziecko zrobila - tez juz przechodzilam .. Ale mam ich w doopie niech sobie gadaja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę

Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej

* Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię)
* Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się
* Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE]

Jak dla mnie Michal najbardziej pasuje

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:56   #430
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
dziewczyny:!!!!!!!!!
KARIOTYP PRAWIDŁOWY
I BĘDZIE TO.......

DZIEWCZYNKA!!!!: jupi::j upi:

Proszę na pierwszą stronkę że to będzie córeczka))ale się cieszę
wspaniała nowina i przyznam że zazdraszczam dziewuszki
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:57   #431
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

oo to widzę, że u Was tak jak i u mnie że nie wiadomo kiedy to się stało

dobrzę myślę, że Twoja odpowiedź pod moim cytatem jest odniesienie do postu Domii? :P
tak, to odniesienie do postu Domii.

Co do ochrony krocza. Slyszalam że warto masować odcinek między odbytem a pochwą na kilka tygodni przed porodem oliwą z oliwek, ponoć uelastycznia i przygotwuje to idealnie do rozciągnięcia i ryzyko pęknięcia jest mocno zredukowane. Dla świętego spokoju przeprowadze te masazyki.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 16:57   #432
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

a ja zapłaciłam 25 zł i zrobiłam dla własnej ciekawości bo do tej pory nie wiedziałam jaką mam grupę

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

ja za nikogo płacić nie będę wiem że znajoma rodziny TŻ jest położną więc będę miała zapewnioną opiekę no chyba że jej nie będzie a będę źle traktowana do awanturę mają gotową :P
Ja też

Też nie zamierzam płacić, nawet nie wiedziałabym jak to załatwić.Ciekawe ile taka przyjemność w ogóle kosztuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-03, 17:00   #433
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
A to cenna uwaga Co dokładnie jeść?

Będę się dzisiaj badać
To co natura dała i człowiek nie przetworzył, czyli głównie warzywa, owoców mniej ze względu na cukier, produkty pełnoziarniste-brązowy ryż, chleb, kasze, pić dużo wody. Unikać budyniów, kisieli, galaretek, owocowych jogurtów zawierających cukier i syrop glukozowo-fruktozowy- zastępowac je jogurtami nat. lub kefirami i dodawać do tego świeże owoce. Generalnie nie używać soli ani cukru.
Unikać białej mąki pod każdą postacią, bardzo podnosi poziom cukru we krwi i jest mało wartościowa. O słodyczach nawet nie wspominała, bo to wydaje się oczywiste.
Stary 2013-07-03, 17:01   #434
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Tez tak mialam przed polowkowym . Myslalam nawet zeby wogole tam nie isc , zeby tylko nie uslyszec ze z dzieckiem cos nie tak .. Teraz sobie mysle jaka idiotka trzeba byc zeby tak wogole pomyslec bedzie dobrze ..

A akcje typu ; Kolejna Glupia Polka sobie dziecko zrobila - tez juz przechodzilam .. Ale mam ich w doopie niech sobie gadaja

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Jak dla mnie Michal najbardziej pasuje

Aj tam idiotką, podobnie jak ja reagujesz na strach, czyli nawet ucieczką... też tak mam i też mi takie durne myśli przechodzą przez głowę, ale OCZYWIŚCIE na skan idziemy razem i nie ma opcji że nie... zaskakujące jak podobnie ludzie reagują na stres.
Dziecka nie chce dobijać juz więcej tym co mówią inni. już gorszych świństw i pomowień nie wymyślą.
Michał to jedno z moich wybranych dla chlopca, ładnie

Ani

Stary 2013-07-03, 17:02   #435
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny odebrałam dziś wyniki badań i troszkę się zmartwiłam 2 mies temu moje TSH wynosiło 2,8, a dziś jest 4,46. Norma to 0,27 - 4,2. Morfologia na granicy normy, hGB 12,2, RBC4,06, HCT 35,2. Myślicie że to już lekka anemia? Wizytę u ginki mam dopiero 1 sierpnia, nie wiem czy nie iść jutro do rodzinnego podpytać.
Poszłabym dla świętego spokoju zwłaszcza że wizyta za miesiąc dopiero.

Cytat:
Mówię o Antarctice

Fioletowy musi być

Ja robiłam rok temu sobie grupę krwi i mam 0Rh+ ciekawe czy tu mi też robili na tej pierwszej wizycie w szpitalu, bo pobrali 4 fiolki do różnych badań, ale jakie to nie wiem
Tylko chyba kiedyś zastanawiałaś się nad tym takim fioletowym/śliwkowym(europa) jak dobrze pamiętam czy mi się coś pomyrdało

A no bo Antarctica to typowy fiolet

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 17:03   #436
nasturcja7667
Zadomowienie

Będę mieć telewizję! TŻ własnie przywiózł dekoder cyfrowego polsatu [bo tu zwykła tv naziemna nie odbiera, jeno ta kodowana polsatowska], ale.. nie mamy kabla, żeby to do tv podłączyć Obiecał, że pojedzie zaraz po kabelek
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:05   #437
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Ale na to jakie mamy tkanki to chyba "pracowalysmy" całe życie, chyba przez kilka miesięcy nie da się tego zmienić

Co do położnej, to ja nie planowałam żadnych wydatków, bardziej mi by zależało na pokoju jednoosobowym po porodzie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:06   #438
anka_85
Zakorzenienie

no i zapomniałam... zazdroszcze Wam apetytu dziewczyny.
Mało jem i ciężko mi to ostatnio idzie. W okresie kiedy łożysko wyksztalcało się, jadłam jak szalona i najmniejsze uczucie głodu powodowalo mdłości i uczucie słabniecia. Jednak z wejściem w II trymestr potrzeby zaskakująco zmalały i mimo, że każda zachcianka byłaby spełniona, nic nie chce i praktycznie się zmuszam
nie wiem co ja z tym apetytem mam zrobić

Ani

Stary 2013-07-03, 17:06   #439
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
To co natura dała i człowiek nie przetworzył, czyli głównie warzywa, owoców mniej ze względu na cukier, produkty pełnoziarniste-brązowy ryż, chleb, kasze, pić dużo wody. Unikać budyniów, kisieli, galaretek, owocowych jogurtów zawierających cukier i syrop glukozowo-fruktozowy- zastępowac je jogurtami nat. lub kefirami i dodawać do tego świeże owoce. Generalnie nie używać soli ani cukru.
Unikać białej mąki pod każdą postacią, bardzo podnosi poziom cukru we krwi i jest mało wartościowa. O słodyczach nawet nie wspominała, bo to wydaje się oczywiste.
Czyli zdrowa dietka

Trele,anka Nic nie mówcie bo jutro mam połówkowe
Na razie spokój wewnętrzny jest bo wierzę że wszystko jest dobrze,nie biorę pod uwagę innej opcji może powinnam...

Jadę na grilka...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 17:07   #440
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały wierzgał jak nie wiem na USG Wyglądał słodko leży sobie głową w dół i zadowolony Dokładne pomiary będę miała na połówkowym.
W sumie nic poza tym. Pobrała mi cytologię bo ja muszę mieć co pół roku robioną, dała skierowania na morfologię, HIV, VDRL, Hbs, HCV. Te ostatnie się powinno robić na początku, a ja na pierwszej wizycie byłam u innej gin i mi tego nie zleciła, później jakoś ta druga też nie no i dopiero się upomniałam...
Pomimo antybiotyku w moczu mam nieliczne bakterie, nabłonki i pH =5,0. Teraz kazała brać Urosept.
Waga stoi w miejscu, jest taka sama jak na pierwszej... ale nie kazała się martwić, taka moja uroda i napewno zacznę przybierać.

Ryba zapisz mi wizytę 24.07 na 14.50.
Za wizytę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:07   #441
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym tak zrobiła Ja na razie też nie czytałam,przeglądałam jedynie pobieżnie, ale postanowiłam że dopiero jak oglądnę na żywo to potem sprawdzę opinie.A im więcej czytam tym mniej wiem i tylko mętlik w głowie niepotrzebny.Tak naprawdę to bardziej się będę kierować swoim zdaniem i Twojego tż jeśli będę mieć jakieś pytania

a no i jeszcze zdaniem mojego tż

No i za tż, szkoda życia na szarpanie.
nie ma problemu, pytaj jak będziesz miała jakieś wątpliwości
Cytat:
Mówię o Antarctice

Fioletowy musi być
widziałam ten kolor Antarktykę ale jakoś nie pamiętam jak on do końca wyglądał :P
Cytat:
Ja też

Też nie zamierzam płacić, nawet nie wiedziałabym jak to załatwić.Ciekawe ile taka przyjemność w ogóle kosztuje
to zapewne zależy od miasta, w Warszawie widziałam że w jednym ze szpitali taka opieka to koszt rzędu prawie 1000 zł

ja chyba też będę jutro miała połówkowe nie wiem :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-03 o 17:08
Stary 2013-07-03, 17:10   #442
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A mi od jakiś 3 dni leci z cyców
a co do połówkowego, ja miałam sprawdzane serce, przepływy żył, tętnice, wszystkie narządy , waga, ułożenie, łożysko... sporo tego było, i długo trwało

a gdzie jedziecie do Aqua?
wTG?
Mieliśmy jechac do Krakowa, ale jednak zdecydowaliśmy sie na Tarnowskie Gory
Tam nas jeszcze nie bylo
Młodej sie podobało, najbardziej chyba na fali

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:12   #443
basiula19
Zadomowienie

też mi sie wydaje, że kilka miesiecy diety nie zrobi szału ale może sie nie znam.............ja synka urodziłam 3300 g i nie byłam ani nacinana ani nie pękłam wydaję mi sie, że to duża zasługa położnej......chciałabym teraz tez na nią trafić.....

A dziewczyny jakie jest wasze zdanie odnośnie znieczulenia podczas porodu????? które zamierzają skorzystać???? i z jakiego????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:14   #444
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

W takim razie co powinnyśmy jeść ?

Ja na szczęście mam dobrą koleżankę która jest położną u nas w szpitalu.
Ale z tego co wiem to u nas nie ma możliwości "opłacenia" położnej, przynajmniej do porodu.
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:16   #445
lineczka1989
Zakorzenienie

słuchajcie teraz ja mam pytanie

bo nasze dzieciaczki będą na późną jesień/ zimę i tak poodkładałam body z krótkim rękawem dla takiego maleństwa i się zastanawiam czy ja będę to zakładała czy nie

u nas w domu teraz jest ok 20 stopni zimą, ale wiadomo że jak dziecko będzie to będziemy palić w piecu mówi że tak ok 23- 24 stopni było i mama mówi że jak będzie taka temperatura to żebym czasem założyła z krótkim rękawem bodziaki

i pytanie: czy Wy będziecie ubierać maleństwa w krótki rękaw?

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-03, 17:16   #446
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
moi rodzice mieli konflikt serologiczny dlatego między mną a moim bratem jest 12 lat różnicy
a to musi być ten oryginalny świstek, nie wystarczy sam wpis w karcie ciąży?

mi w szpitalu przy pierwszym porodzie nie sprawdzali grupy krwi. Teraz lekarz mi powiedzial, żebym sobie wynik skserowala i podpiela do karty.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-03, 17:18   #447
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jakie jest wasze zdanie odnośnie znieczulenia podczas porodu????? które zamierzają skorzystać???? i z jakiego????
nawet nie wiem czy w tym szpitalu co będę robić jakie znieczulenia są :P na razie się nie zastanawiałam nad tym, bo w sumie nie orientuję się

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-03, 17:20   #448
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie teraz ja mam pytanie

bo nasze dzieciaczki będą na późną jesień/ zimę i tak poodkładałam body z krótkim rękawem dla takiego maleństwa i się zastanawiam czy ja będę to zakładała czy nie

u nas w domu teraz jest ok 20 stopni zimą, ale wiadomo że jak dziecko będzie to będziemy palić w piecu mówi że tak ok 23- 24 stopni było i mama mówi że jak będzie taka temperatura to żebym czasem założyła z krótkim rękawem bodziaki

i pytanie: czy Wy będziecie ubierać maleństwa w krótki rękaw?
Zawsze mozesz na krótki rękawek założyć w razie czego jakis kaftanik czy bluzeczke.
no i wszystko bedzie zależeć od temp w domu

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-03, 17:27   #449
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
też mi sie wydaje, że kilka miesiecy diety nie zrobi szału ale może sie nie znam.............ja synka urodziłam 3300 g i nie byłam ani nacinana ani nie pękłam wydaję mi sie, że to duża zasługa położnej......chciałabym teraz tez na nią trafić.....

Ja jeszcze się nie zdecydowałam za szpital, ale w 1. mam możliwość zzo przez cały dzien a d 2. tylko do godz. 14.00. Jestem bardzo wrażliwa na ból, jak mi pies przypadkowo wbił zęba koło paznokcia i zrobiła się taka kreska na ok. 0,5 cm z saczącą się krwią to myślałam, że zemdleję. Właściwie to mnie palec tak nie bolał ale było mi tak słabo,że musiałam wziąć TŻ-ta pod rękę a potem siadać co 5 minut tak mi się słabo robiło.
Obawiam się,że bóle będą dla mnie nie do zniesienia i bez znieczulenia może być bardzo ciężko.

Co do jedzenia tez uważam,że na jakość tkanek pracujemy całe zycie.
Stary 2013-07-03, 17:31   #450
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja nawet byłabym skłonna skorzystać, ale niestety u nas w Zachodniopom. podobno nie ma takiej możliwości.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości