Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 15:18   #601
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
nie nadrobie wróciłam z pracy i lecę do Łodzi na Iron Maiden
szczęściara! weź mnie też

a wracając do tytułu wątku: mój K. wymyślił, że skoro mamy wybierać wódkę, to powinniśmy zarządzić degustację... postanowił kupić kilka małych "ćwiartek" i sprawdzać, która lepsza przez ten ślub zostaniemy parą alkoholików
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:20   #602
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
no u nas w rodzinie jest zazwyczaj tak że PM opłacają nocleg a rodzina dojeżdża na własną rękę tak w zasadzie ale martwi mnie ta odległość bo od Olsztyna mają 250km w jedną stronę... a nie wiem jak tam młode pary stoją z samochodami ale chyba udałoby im się jakoś zorganizować aby się zebrać razem i samochodami dojechać. A co wtedy? Zostawiają samochody pod naszym blokiem i tutaj musze wynająć mpka do USC i z USC na salę nie wiem czy wygodniej by było kierować ich od razu pod salę , dać im kluczyki od pokoi i spod sali mpkiem do USC i z USC z powrotem

ło matko to ja już nie chcę ich transportować , taniej by mi wyszło zwracać im za paliwo
To jest najlepsza opcja. Goście przyjadą w luźnych ubraniach, jak dostaną kluczyk od pokoju to zdążą się przebrać, może wziąć szybki prysznic... Ja rok temu byłam u koleżanki na weselu, był mega upał, przyjechaliśmy już o 12 i ten pokój to było wybawienie...
Jeśli już goście przejadą sami te 250 km to i pod USC sami dojadą

My załatwiamy tylko transport, o 5-6 rano autobus zawozi gości z powrotem 140 km do miejscowości TŻ. Wynajmujemy pensjonat, 30 miejsc noclegowych, dla gości spoza miejscowości TŻ, naszych znajomych z Gdańska, albo jak ktoś źle się poczuje. Płacimy za to 1500 zł więc nie ma co się rozdrabniać na szczegółowe wyliczanie, nawet jak zajęta będzie tylko połowa pokoi.
Nie stać nas na noclegi dla wszystkich, poza tym nie robimy poprawin więc głupio tak budzić gości o 10, żeby zdążyli się wykwaterować przed końcem doby hotelowej. A inna sprawa, że większość wesel była tak zorganizowana więc nikt nie będzie płakał że rano trzeba wracać autobusem...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:20   #603
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za link

no właśnie chodzi o to że my z własnej kieszeni narzeczeńskiej organizujemy to wesele więc transport byłby problemem niestety...

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Kishlaczkowa jesteś Bogiem , te słoiki są cudne już widzę że od niego zakupię i to poza wiedzą tż bo on uważa że słoiki jako wazony to ja mogę sobie kupić ww zwykłym sklepie taniej niż z all a ten sprzedawca ma na prawdę je tanio... 6zł za 10 szt
Cieszę, że się przydało Gdy natrafiłam na jego słoiczki to także byłam w szoku! Ceny są naprawdę dobre w porównaniu z innymi, a na co było miłym zaskoczeniem to fakt, że w sklepach były droższe, a tu kupiłam przez internet i całą potrzebna ilość kurier przywiezie do domu rodziców TŻ'a!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:22   #604
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas w rodzinie jest zazwyczaj tak że PM opłacają nocleg a rodzina dojeżdża na własną rękę tak w zasadzie ale martwi mnie ta odległość bo od Olsztyna mają 250km w jedną stronę... a nie wiem jak tam młode pary stoją z samochodami ale chyba udałoby im się jakoś zorganizować aby się zebrać razem i samochodami dojechać. A co wtedy? Zostawiają samochody pod naszym blokiem i tutaj musze wynająć mpka do USC i z USC na salę nie wiem czy wygodniej by było kierować ich od razu pod salę , dać im kluczyki od pokoi i spod sali mpkiem do USC i z USC z powrotem
a nie mogą po prostu dojechać od razu do usc i potem na salę i tam dostaną klucze od pokoju? po co tak kombinować? u mnie zawsze tak było że goście przyjezdni od razu do kościoła potem na salę. Goście też się zawsze organizowali i jechali po 2 pary jednym autem albo coś.. myślę że skoro płacicie za nocleg to już dużo nie powinno być na waszej głowie dojazu. My mamy koło 15 gości z odległości około 200km i zapewniamy im nocleg i tyle. Pewnie jeszcze załatwimy transport z kościoła na salę i potem 2 auta do odwożenia osób z okolicy nad ranem...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:23   #605
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

a masz może jakieś zdjęcia? chętnie bym zobaczyła!
na razie nie mam, ale jak coś będę miała, to wrzucę

ehh te wasze listy mnie lekko stresują

a co do hotelu - my musimy zarezerwować kilka pokoi dla rodziny tż, będziemy je też opłacać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:31   #606
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Cieszę, że się przydało Gdy natrafiłam na jego słoiczki to także byłam w szoku! Ceny są naprawdę dobre w porównaniu z innymi, a na co było miłym zaskoczeniem to fakt, że w sklepach były droższe, a tu kupiłam przez internet i całą potrzebna ilość kurier przywiezie do domu rodziców TŻ'a!
ceny ma atrakcyjne właśnie w porównaniu ze sklepami
tylko zastanawiam się czy słoik o wysokości 13.2 cm nie jest za niski jak na układanie w nim kwiatów
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
To jest najlepsza opcja. Goście przyjadą w luźnych ubraniach, jak dostaną kluczyk od pokoju to zdążą się przebrać, może wziąć szybki prysznic... Ja rok temu byłam u koleżanki na weselu, był mega upał, przyjechaliśmy już o 12 i ten pokój to było wybawienie...
Jeśli już goście przejadą sami te 250 km to i pod USC sami dojadą
no właśnie , ich podróż będzie trwała 5 godzin , zapewne dla pewności będą wyjeżdżać rano toteż będą kilka godzin wcześniej w Białym i co oni będą robić tyle godzin do ślubu? Nasze mieszkanko pomieści góra 10 osób :/

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a nie mogą po prostu dojechać od razu do usc i potem na salę i tam dostaną klucze od pokoju? po co tak kombinować? u mnie zawsze tak było że goście przyjezdni od razu do kościoła potem na salę. Goście też się zawsze organizowali i jechali po 2 pary jednym autem albo coś.. myślę że skoro płacicie za nocleg to już dużo nie powinno być na waszej głowie dojazu. My mamy koło 15 gości z odległości około 200km i zapewniamy im nocleg i tyle. Pewnie jeszcze załatwimy transport z kościoła na salę i potem 2 auta do odwożenia osób z okolicy nad ranem...
u nas pod USC ciężko zaparkować no w sumie tak też by było dobrze jeżeli jechaliby samochodami musze po prostu przy zapraszaniu obczaić ten temat z każdym z osobna
Stary 2013-07-03, 15:39   #607
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
tylko zastanawiam się czy słoik o wysokości 13.2 cm nie jest za niski jak na układanie w nim kwiatów

no właśnie , ich podróż będzie trwała 5 godzin , zapewne dla pewności będą wyjeżdżać rano toteż będą kilka godzin wcześniej w Białym i co oni będą robić tyle godzin do ślubu? Nasze mieszkanko pomieści góra 10 osób :/

u nas pod USC ciężko zaparkować no w sumie tak też by było dobrze jeżeli jechaliby samochodami musze po prostu przy zapraszaniu obczaić ten temat z każdym z osobna
Nie wiem jak u Ciebie ale Mój Gdańsk jest tak podekscytowany tym, że będą w Białymstoku, że już zapowiedzieli, że musi być obowiązkowe zwiedzanie I nawet chcą zostać na kilka dni Tylko jeszcze jedna rzecz gości z Gdańska będzie około 70 osób u mnie
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:45   #608
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Ciebie ale Mój Gdańsk jest tak podekscytowany tym, że będą w Białymstoku, że już zapowiedzieli, że musi być obowiązkowe zwiedzanie I nawet chcą zostać na kilka dni Tylko jeszcze jedna rzecz gości z Gdańska będzie około 70 osób u mnie
łoho to będziesz miała to u Ciebie już rodzina o ślubie wie? U mnie wie tylko moja mama i świadkowie
Stary 2013-07-03, 15:50   #609
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
łoho to będziesz miała to u Ciebie już rodzina o ślubie wie? U mnie wie tylko moja mama i świadkowie
Wiedzą wszyscy Nie dało się tego ukryć, nie mieliśmy nawet takiej potrzeby, wiadomo na samym początku nie chodziłam od drzwi do drzwi i nie krzyczałam BĘDZIE WESELE !!! Rodzice, Siostra i Babcia Tż wiedzieli wcześniej niż ja o zaręczynach, bo Tż z nimi kupował mój sygnet A u Mnie najpierw Rodzice, potem Dziadkowie i tak plotka poszła w świat Wszyscy się cieszyli razem z Nami, więc nie było potrzeby nie mówić

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Ps. Cała Rodzina wie od roku o Naszym ślubie
Stary 2013-07-03, 15:57   #610
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Az sie zaczęłam zastanawiać nad transportem dla gości na obiad z usc (ale chyba nie bedzie takiej potrzeby?), dopiero obsługa przyjecia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:01   #611
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Wiedzą wszyscy Nie dało się tego ukryć, nie mieliśmy nawet takiej potrzeby, wiadomo na samym początku nie chodziłam od drzwi do drzwi i nie krzyczałam BĘDZIE WESELE !!! Rodzice, Siostra i Babcia Tż wiedzieli wcześniej niż ja o zaręczynach, bo Tż z nimi kupował mój sygnet A u Mnie najpierw Rodzice, potem Dziadkowie i tak plotka poszła w świat Wszyscy się cieszyli razem z Nami, więc nie było potrzeby nie mówić

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Ps. Cała Rodzina wie od roku o Naszym ślubie
kurde w sumie to Ci zazdroszczę że wszyscy już wiedzą , że cieszą się z Tobą i szykują myślami już na ślub chciałabym i moim powiedzieć ale z drugiej strony ograniczają mnie przede wszystkim finanse... Bo niby jesteśmy w 100% pewni że damy radę ale kto wie co się stanie do tego czasu (wypluć) ... My stoimy na niepewnym gruncie ale za to nikt nie będzie wiedział więc będą zaskoczeni zaproszeniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 16:06   #612
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
kurde w sumie to Ci zazdroszczę że wszyscy już wiedzą , że cieszą się z Tobą i szykują myślami już na ślub chciałabym i moim powiedzieć ale z drugiej strony ograniczają mnie przede wszystkim finanse... Bo niby jesteśmy w 100% pewni że damy radę ale kto wie co się stanie do tego czasu (wypluć) ... My stoimy na niepewnym gruncie ale za to nikt nie będzie wiedział więc będą zaskoczeni zaproszeniem
No zrobicie wejście smoka U Nas wiedzą i Ci z Gdańska ciągle pytają o Białystok i czy to prawda, że na Podlasiu wesele trwa tydzień z tego też względu, że prawie wszyscy goście na Podlasie przybędą pierwszy raz wybraliśmy restaurację która specjalizuje się w daniach Naszego regionu
Stary 2013-07-03, 16:13   #613
handzia600
perfumowe ADHD

A tak w ogóle to przyszedł mi pomysł do głowy , że w tym roku albo w następnym ( to zależy ) zrobimy sobie z tż zdjęcie jakieś fajne , w fajnym miejscu. Wiem że na pewno założę diadem ( który dostałam razem z suknią , traktuję go jako zabawkę ) pod który doczepię kawałek białego tiulu , tż założy koszulę i krawat / muszkę , a w rękach będziemy trzymać kartkę z napisem : POBIERAMY SIĘ 02.08.2014 i wywołamy te zdjęcie dołączając do każdego zaproszenia wiem że to kolejny wydatek ale wywołanie tych zdjęć nie wyniesie więcej niż 30zł a fajny akcent , przynajmniej dla nas bo my kochamy fotografię ^_^
no i fajna pamiątka z sesji narzeczeńskiej , co wy na to ?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
No zrobicie wejście smoka U Nas wiedzą i Ci z Gdańska ciągle pytają o Białystok i czy to prawda, że na Podlasiu wesele trwa tydzień z tego też względu, że prawie wszyscy goście na Podlasie przybędą pierwszy raz wybraliśmy restaurację która specjalizuje się w daniach Naszego regionu
tym bardziej że moja rodzina nie zna tżta , nawet mój ojciec ( utrzymujemy słaby kontakt z resztą jak i z moją rodziną ) a mnie nie zna rodzina tżta , jesteśmy jak odludki bo nigdzie nie jeździmy jak są spotkania
to nie jest śmieszne wiem. Będzie prawdziwe wejście smoka dlatego ja zaproszenia będę rozdawała z 4 miesięcznym wyprzedzeniem aby mogli sie przygotować odpowiednio
Lipcowy Ogród o ile dobrze pamiętam i o ile dobrze kojarzę to mają tam pierogi z mięsem żubra albo coś pomyliłam
Stary 2013-07-03, 16:16   #614
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to przyszedł mi pomysł do głowy , że w tym roku albo w następnym ( to zależy ) zrobimy sobie z tż zdjęcie jakieś fajne , w fajnym miejscu. Wiem że na pewno założę diadem ( który dostałam razem z suknią , traktuję go jako zabawkę ) pod który doczepię kawałek białego tiulu , tż założy koszulę i krawat / muszkę , a w rękach będziemy trzymać kartkę z napisem : POBIERAMY SIĘ 02.08.2014 i wywołamy te zdjęcie dołączając do każdego zaproszenia wiem że to kolejny wydatek ale wywołanie tych zdjęć nie wyniesie więcej niż 30zł a fajny akcent , przynajmniej dla nas bo my kochamy fotografię
fajny pomysł! takie trochę jak save the date, tylko dołączone do zaproszenia podoba mi się.

a jak długo jesteście razem? bo mi chyba umknęło nie mieliście okazji poznać swoich rodzin?
Stary 2013-07-03, 16:17   #615
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
To zależy jakiej wielkości kwiatki chcesz tam dawać

Martika654 no ładnie! To będzie zwiedzanie
U nas podobnie, informacja poszła w świat pocztą pantoflową, przez facebooka, no i do najważniejszych osób wysłaliśmy SMS-y. Chcieliśmy aby dowiedzieli się od nas, a nie przez portal społecznościowy

handzia600 pomysł bardzo fajny!!! No i na zniżkach typu mydeal, czy groupon można wywołać 100 zdj. za 19 zł.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:21   #616
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle to przyszedł mi pomysł do głowy , że w tym roku albo w następnym ( to zależy ) zrobimy sobie z tż zdjęcie jakieś fajne , w fajnym miejscu. Wiem że na pewno założę diadem ( który dostałam razem z suknią , traktuję go jako zabawkę ) pod który doczepię kawałek białego tiulu , tż założy koszulę i krawat / muszkę , a w rękach będziemy trzymać kartkę z napisem : POBIERAMY SIĘ 02.08.2014 i wywołamy te zdjęcie dołączając do każdego zaproszenia wiem że to kolejny wydatek ale wywołanie tych zdjęć nie wyniesie więcej niż 30zł a fajny akcent , przynajmniej dla nas bo my kochamy fotografię ^_^

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

tym bardziej że moja rodzina nie zna tżta , nawet mój ojciec ( utrzymujemy słaby kontakt z resztą jak i z moją rodziną ) a mnie nie zna rodzina tżta , jesteśmy jak odludki bo nigdzie nie jeździmy jak są spotkania
to nie jest śmieszne wiem. Będzie prawdziwe wejście smoka dlatego ja zaproszenia będę rozdawała z 4 miesięcznym wyprzedzeniem aby mogli sie przygotować odpowiednio
Lipcowy Ogród o ile dobrze pamiętam i o ile dobrze kojarzę to mają tam pierogi z mięsem żubra albo coś pomyliłam
Będzie dobrze, zobaczysz Zaprosicie, Oni Wam pięknie podziękują, ucieszą się i tyle Tak Lipcowy Ogród i pierogi też są chcemy też ale nie wiemy czy to dobry pomysł żeby dodatkowym napojem był podpiwek i kwas chlebowy, moi rodzice mają to w ofercie swojej firmy więc miałaby praktycznie za darmo tyko nie wiem czy to fajnie czy nie ???

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

Martika654 no ładnie! To będzie zwiedzanie
U nas podobnie, informacja poszła w świat pocztą pantoflową, przez facebooka, no i do najważniejszych osób wysłaliśmy SMS-y. Chcieliśmy aby dowiedzieli się od nas, a nie przez portal społecznościowy

handzia600 pomysł bardzo fajny!!! No i na zniżkach typu mydeal, czy groupon można wywołać 100 zdj. za 19 zł.
My też nie chcieliśmy Fejsbuka w to mieszać no ale potem to już Nam było obojętne
Stary 2013-07-03, 16:24   #617
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

My też nie chcieliśmy Fejsbuka w to mieszać no ale potem to już Nam było obojętne
a mi to wyszło na rękę z facebookiem bo najpierw powiedzieliśmy tylko najbliższym, trwało to około miesiąc, zanim dotarliśmy do wszystkich a po tym miesiącu chcieliśmy powiedzieć reszcie. i już było nam głupio się tłumaczyć, dlaczego dopiero teraz mówimy reszcie więc zrobiliśmy to na facebooku i cała reszta znajomych się dowiedziała
Stary 2013-07-03, 16:24   #618
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
fajny pomysł! takie trochę jak save the date, tylko dołączone do zaproszenia podoba mi się.

a jak długo jesteście razem? bo mi chyba umknęło nie mieliście okazji poznać swoich rodzin?
chodzi za mną ten pomysł od tygodnia i chyba zrobimy próbę w weekend akurat mam skrawek miękkiego białego tiulu który może imitować welon a co do związku to pisałam na samym początku , na chwilę obecną jesteśmy ze sobą rok i cztery miesiące (może wydawać sie krótko w porównaniu do waszych stażów związków) w dniu ślubu to będzie około 2,5 roku a skoro wiemy że tego chcemy (ślubu) to uważam że czekanie 'na odpowiedni staż związku' to bzdura w moim mniemaniu

Cytat:
albo białe piwonie albo białe goździki ( dodatki w kolorze niebieskim więc nie ma co przesadzać z niebieskimi kwiatami )

na all widziałam w standardowym rozmiarze 30zł za 150 zdjęć
Stary 2013-07-03, 16:27   #619
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi za mną ten pomysł od tygodnia i chyba zrobimy próbę w weekend akurat mam skrawek miękkiego białego tiulu który może imitować welon a co do związku
w sumie racja, mi też niektórzy mówili, że szybko (w styczniu będzie nasza 4. rocznica - więc to wcale nie aż tak szybko ) ale według mnie nie ma po co czekać na więcej, skoro wiemy, że tego chcemy poza tym po moich studiach chcielibyśmy zacząć starać się o dziecko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 16:31   #620
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz Zaprosicie, Oni Wam pięknie podziękują, ucieszą się i tyle Tak Lipcowy Ogród i pierogi też są chcemy też ale nie wiemy czy to dobry pomysł żeby dodatkowym napojem był podpiwek i kwas chlebowy, moi rodzice mają to w ofercie swojej firmy więc miałaby praktycznie za darmo tyko nie wiem czy to fajnie czy nie ???

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

ja bym chciała spróbowac tych pierogów a co do kwasu chlebowego i podpiwka to jestem na tak , skoro chcecie gościom przekazać tradycyjne jadło podlaskie to to jest dobry pomysł aby dołączyć ( w końcu jak chcą zaznać tej kultury to skosztują )

Cytat:
a mi to wyszło na rękę z facebookiem bo najpierw powiedzieliśmy tylko najbliższym, trwało to około miesiąc, zanim dotarliśmy do wszystkich a po tym miesiącu chcieliśmy powiedzieć reszcie. i już było nam głupio się tłumaczyć, dlaczego dopiero teraz mówimy reszcie więc zrobiliśmy to na facebooku i cała reszta znajomych się dowiedziała
Ciekawie
my chcemy te zdjęcie z datą umieścić na fejsie ale nie mamy pomysłu kiedy bo wtedy rodzina z zagranicy się dowie a im zaproszenia niestety nie mogę wysyłać rok wcześniej bo godzinę dopiero będziemy znali w lutym więc to dobry save the date będzie dla nich.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
w sumie racja, mi też niektórzy mówili, że szybko (w styczniu będzie nasza 4. rocznica - więc to wcale nie aż tak szybko ) ale według mnie nie ma po co czekać na więcej, skoro wiemy, że tego chcemy poza tym po moich studiach chcielibyśmy zacząć starać się o dziecko.
4 lata to sporo no ja jestem takiego zdania że nie mam zamiaru czekać bo komus się nie podoba że za wcześnie. Jak mamy być razem do końca życia to będziemy bez względu na to w jakim wieku związku pobierzemy się a co do dziecka to super zazdroszczę tych planów
Stary 2013-07-03, 16:34   #621
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
chodzi za mną ten pomysł od tygodnia i chyba zrobimy próbę w weekend akurat mam skrawek miękkiego białego tiulu który może imitować welon a co do związku to pisałam na samym początku , na chwilę obecną jesteśmy ze sobą rok i cztery miesiące (może wydawać sie krótko w porównaniu do waszych stażów związków) w dniu ślubu to będzie około 2,5 roku a skoro wiemy że tego chcemy (ślubu) to uważam że czekanie 'na odpowiedni staż związku' to bzdura w moim mniemaniu

albo białe piwonie albo białe goździki ( dodatki w kolorze niebieskim więc nie ma co przesadzać z niebieskimi kwiatami )

na all widziałam w standardowym rozmiarze 30zł za 150 zdjęć
Tu się zgadzam, ja z Tż mogłam wyjść i miesiąc po tym jak Go poznałam To nie ma znaczenia, my jesteśmy razem 4 lata, w październiku zacznie się nasz 5 wspólny rok a o tym, że ten ślub się odbędzie wiedzieliśmy już 4 lata temu W naszym przypadku to tylko kwestia naszej sytuacji finansowej no i studia

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
ja bym chciała spróbowac tych pierogów a co do kwasu chlebowego i podpiwka to jestem na tak , skoro chcecie gościom przekazać tradycyjne jadło podlaskie to to jest dobry pomysł aby dołączyć ( w końcu jak chcą zaznać tej kultury to skosztują )

Ciekawie
my chcemy te zdjęcie z datą umieścić na fejsie ale nie mamy pomysłu kiedy bo wtedy rodzina z zagranicy się dowie a im zaproszenia niestety nie mogę wysyłać rok wcześniej bo godzinę dopiero będziemy znali w lutym więc to dobry save the date będzie dla nich.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

4 lata to sporo no ja jestem takiego zdania że nie mam zamiaru czekać bo komus się nie podoba że za wcześnie. Jak mamy być razem do końca życia to będziemy bez względu na to w jakim wieku związku pobierzemy się a co do dziecka to super zazdroszczę tych planów
Pierogi są pycha !! Jadłam na Andrzejkach w tym roku, bo poszliśmy zobaczyć jak jest na tej sali, skoro mówisz, że jesteś na tak i Ci się podoba to super bo My właśnie chcemy postawić na stoły
Stary 2013-07-03, 16:37   #622
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

zobaczymy, co z tych planów wyjdzie

Cytat:
Tu się zgadzam, ja z Tż mogłam wyjść i miesiąc po tym jak Go poznałam To nie ma znaczenia, my jesteśmy razem 4 lata, w październiku zacznie się nasz 5 wspólny rok a o tym, że ten ślub się odbędzie wiedzieliśmy już 4 lata temu W naszym przypadku to tylko kwestia naszej sytuacji finansowej no i studia
no właśnie, to są jedyne ograniczenia jak dla mnie.. u nas na szczęście jakoś udało się to przeskoczyć. bo 'to, co ludzie gadają' to dla mnie żaden argument.
Stary 2013-07-03, 16:41   #623
Martika654
Rozeznanie

Pewnie, mnie nie obchodzi gadanie, bo czego bym nie zrobiła to i tak będą gadać...Nam chodziło tylko o to, żeby pewne sprawy były poukładane Tak samo jest, ze ślubem, ja wiem, że jaki to nie był by ślub, na bogato, czy bardzo skromnie, czy będę miała suknie na 7000tys czy za 70 złotych to i tak ludzie Nas obgadają, jeszcze się taki nie urodził co wszystkim dogodził więc na tym punkcie mam luz
Stary 2013-07-03, 17:20   #624
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Pewnie, mnie nie obchodzi gadanie, bo czego bym nie zrobiła to i tak będą gadać...Nam chodziło tylko o to, żeby pewne sprawy były poukładane Tak samo jest, ze ślubem, ja wiem, że jaki to nie był by ślub, na bogato, czy bardzo skromnie, czy będę miała suknie na 7000tys czy za 70 złotych to i tak ludzie Nas obgadają, jeszcze się taki nie urodził co wszystkim dogodził więc na tym punkcie mam luz

ja też się za bardzo tym nie przejmuje chociaż troszeczkę rusza mnie kwestia tego że zapraszam z mojej rodziny 20-25 osób i reszta może poczuć się dotknięta

przyszedł pokrowiec na suknie i bibuła
polecam pokrowce z allegro , mój ma 180cm na 90cm i w długości wiadomo że za długi jest ale co to za problem podwinąć dół w szafie a na szerokość jest prawie idealny ( może troszeczkę ściska koło ale na pewno ma się ono lepiej niż jak leżało luźno w szafie ) więc jest super , suknie jest teraz chroniona i nie niszczy się koło i te materiały... a napociłam się aż mam buraka na twarzy tak ciężko ją było upchnąć w ten pokrowiec
a co do bibuły to też jest super , doszło moje 120 arkuszy 50cm na 70 cm i myślę że z tylu sztuk zrobię jakieś 24-34 pompony zależnie jak to będzie wyglądało wystarczająco

jedziemy w sobotę nad Wigry do Suwałk tata tżta jedzie na szkolne spotkanie i nas zabiera tyle że my pod namiotami
Stary 2013-07-03, 17:45   #625
ParisParisienne
Rozeznanie

a ja zaczelam panikowac, ze w tych salonach taka kiepska obsluga..... bo sie naczytalam jakis opini na wizazu i teraz mam koszmary, ze mi tez suknie przyjdzie za mala/za duzo albo ze obsluga w ogole bedzie mnie z laski traktowac i bedzie beznadziejnie

i mam stres przedzakupowy

mam nadzieje, ze linka Wam sie dobrze otworzy, bo wlasnie mnie porazilo!!!
jak cos takiego moze kosztowac 950 pln????? rozwazalam toczek na cywilny, no ale bez przesady :p

http://slubne.pl/pl/item/971.html

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-07-03 o 17:55
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 18:01   #626
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Podziele sie z Wami moja liste wszelkich bzdetow zaznaczam, ze nie ma tam takich rzeczy jak bielizna, spinki do koszuli, rajstopy ( do sukni), zaproszen i zawieszek na butelki). Wciaz ja uzupelniam, wiec w razie czego prosze o uwagi

 Figurka do tortu ( ale uzgodnic, czy tort bedzie pietrowy)
 Papier na Menu ( jesli bedzie ) i winietki na stoly
 Parasol
 Zapasowe rajtopy/ ponczochy (nigdy za wiele  )
 Kupic ozodobne pudelko na koperty
 Kupic/zrobic ozdobny wieszak na suknie
 Kieliski do potluczenia
 Podwiazka niebieska
 Mala torebka biala ( cywilny/koscielny – lepiej miec jakas pasujaca )
 Dobry puder z lusterkiem
 Dobry jakosciowo blyszczyk – cos lekkiego, bardziej nawilzajacego
 Kupic prezenciki dla gosci ( byle nie cos czekoladowego, bo bedzie cieplo i sie rozpusci)
Cos na kaca
 Pojemniki na jedzenie ( dla nas i dla gosci)
 Przygotowac porzadna kosmetyczke na nastepny dzien (i bycie zona), dokupic wszelkie braki
pogrubione - niezbędne

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
>>>>TUTAJ<<< s a przepiękne garnitury ślubne, ale cena....
fajne, mi się smokingi podobają

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
my w tym miesiącu wpłacamy druga zaliczkę za sale Kupiłam mojej teściowej bluzke na urodziny. (załącznik) Ona się ubiera jak popadnie bluzka w kólka spodnie w kratke, ma jedna w miare "elegancka" bluzke i non stop w niej chodzi, co ja widze to w niej jest wiec kupiłam taka. Jest w miare elegancka i taka w jej stylu.

a teraz znalazlam tez piękna sukienke i świetna fryzure moze sobie zrobie taka na slub :P musze to z mama skonsultować :P
suknia mi się podoba

Cytat:
To będzie dopiero wesele cały tydzien

Lista świetna

Cytat:

super pomysł

My załatwiamy tranport spod kosciola na sale bo to 15 km jest

Paris ile za ten kawałek materiału??? powariowali
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 18:03   #627
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajny pomysł chyba skradę Ci go
Stary 2013-07-03, 18:36   #628
monikkad
Wtajemniczenie

U mnie też cała rodzina i moja, i TŻ-ta od roku wie o ślubie, od momentu kiedy tylko się zaręczyliśmy właściwie
Ja tam nie miałam oporów przed informowaniem kogokolwiek, K. też nie :PP W chwilę moment wszyscy wiedzieli, cieszyli się z nami i do tej pory się cieszą

A pomysł ze zdjęciem w zaproszeniu fajny
My bardziej myśleliśmy, żeby może po ślubie jakieś jedno dla każdego nasze wywołać i wysłać w podziękowaniu, razem z płytką ze zdjęciami i filmem, bo to także chcemy dla gości przygotować.

Już się nie mogę doczekać jak po urlopie jedziemy na sesję narzeczeńską, a zaraz potem robimy z tych zdjęć save the date w formie takiej prezentacji i wysyłamy też w płytach do gości. Musimy kupić brystole na napisy daty, godziny itp

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-07-03 o 18:38
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 18:48   #629
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

trochę później nadrobie, ale tylko napisze co z pracą. Załamałam się. Stanowisko: kierownik sklepu (tak było w ogłoszeniu), babka mi mówi, że to stanowisko kierownik-sprzedawca ja nie widze żadnej różnicy bo czasy kiedy kierownik siedział w sklepie tylko na zapleczu juz dawno mineły... Pyta ile chce zarabiać, mówie, że jako kierownik min to 2300 netto, a ona mi mówi, że może mi zaproponować 2000 zł brutto no i oczywiście ten weksel...za każda rzecz wszyscy pracownicy sklepu oddają po równo. Prawie ją oplułam smiechem. Jakaś kpina ale czego można się było spodziewać po polskiej firmie (Wittchen) więc podziękowałam i wyszłam.... ja zarabiałam prawie tyle jako sprzedawca jak się zatrudniłam do pracy 6 lat temu :/

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-07-03 o 18:51
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 18:49   #630
Verunka
Zadomowienie

my sie zareczylismy w urodziny TZta i jechalismy potem na impreze urodzinową, na której byla duza czesc rodziny i tam po prostu przy toaście ogłosilismy nowine byl szał

ej dajcie linka do tych słoiczków, co sie nimi jaracie moze tez sie pojaram

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości