|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Hej!
moje śniadanko, czyli to co zwykle (chyba muszę coś zmienić) mleczko z płatkami + kawa z mlekiem II śniadanko w pracy teraz piję kawę ze słodzikiem a później nie wiem co zjem, bo nic nie wzięłam ze sobą, muszę się urwać i iść do sklepu Na obiad będzie zupa ogórkowa A dalej to nie wiem, bo wybieram się do koleżanki
|
#16022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#16023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#16024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16025 |
|
Rozeznanie
|
jak narazie :
buleczka (ze slonecznikiem i z dynia mniam ) z serkiem bialym zamiast margaryny, z jajkiem gotowanym, plasterkiem pomidorka i szczypiorkiem, i czerwona h ![]() ..........a w domu w lodowce czeka lod z jogobelli light ananasowej wyprobuje wasz pomysl ![]() ![]()
|
|
#16026 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jem śniadanie zawsze o 6:00 i robię się głodna tak między 9 a 10 i właśnie teraz zabieram się za drugie. A co bym mogła jeść innego na śniadanie?
|
#16027 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj
1śn owsianka z mlekiem słonecznikiem , bananem ,sezamem będzie 2śn 2 kromki pełnoziarnistego chleba z serkiem białym do smarowania sałata polędwica ogórek pomidor na to i rzodkiewka ob.pierś z kurczaka z warzywami na parze< coś tu dodać?> podw???? kol.2kromki chleba zrobię twarożek z warzywami a co proponujecie na podwieczorek nie mam pomysłu a tak reszta może być? chcę schudnąć 3kg |
|
|
|
#16028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i tak wogóle, jak jestem głodna w pracy a nie chcę przeginać z ilością jedzenia to piję herbatę ze słodzikiem bądź wodę niegazowaną.
|
|
#16030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie jadam wogóle węgli ostatnio, normalny człowiek by schudł momentalnie ale nie ja niestety
|
|
|
#16031 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlewam do garnka ok szkl mleka wsypuję 3-4łyżki płatków owsianych zależy czy mają być gęste czy nie doprowadzam do wrzenia przykrywam na chwilę można w tym czasie coś zrobić i gotowe ja biorę płatki ows.te tradycyjne górskie ale są też błyskawiczne nie robiłam ich ale pewnie się ich nie gotuje
Po płatkach może nie byłabyś taka głodna potem dla mnie są super |
|
|
|
#16032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podw pół makreli wędz. myślę że teraz będzie dobrze???? |
|
|
|
|
#16033 |
|
Wtajemniczenie
|
Nedvedzia, dzieki za pomysl, faktycznie smaczne z cynamonem
|
|
|
|
#16034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jestes glodna to lepiej cos zjesc, zwlaszcza w tej aktywniejszej czesci dnia woda czy herbata to takie oszustwo, ale organizm i tak wyjdzie na swoje bo i tak pozniej bedziesz musiala cos zjesc.
|
|
|
|
|
#16035 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
|
|
|
|
#16036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak chcesz schudnac to kolacja najlepiej wylacznie bialkowa, np wiesniak, ryba itp. |
|
|
|
|
#16037 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze menu dotychczasowe i planowane:
S:banan + 3 michaszki... wiem wiem, piekne sniadanie.. ale nie mialam ochoty na nic.IIS:sznytka czarnego z dzemem, 2x pomarancza z cynamonem Bedzie: O: gulasz sojowy z czerwona fasolka (taka z puszki,choc nie wiem czy to takie zdrowe..) w sosie jogurtowym z odrobina mąki + ryz brązowy albo kasza gryczana,jeszcze nei wiem na co mam wieksza ochotke. P: pewnie pomarancza ![]() K: serek ziarnisty typu wieśniak + bulka z ziarenkami.
|
|
|
|
#16038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samemu to nie widzi się błędów |
|
|
|
|
#16039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, ze samemu ciezej zauwazyc bledy, a latwiej osobom postronnym. pewnie dlatego powstal ten wątek ale tego twarozku z warzywkami to sluszną porcję proszę zjesc
|
|
|
|
|
#16040 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak do tej pory to zjadłam
![]() Ś-serek wiejski z rzodkiewka, pomidorkiem,czerwona papryczką+ciemna ziarnista bułeczka Drugie ś-surowka,kapusta kiszona biała+marchewka+zielona herbata Obiad (planuje)-warzywa smarzone na kropli oliwy z oliwek,rybka w panierce taka z mrozonek takze smarzona na oliwie (nie za duzo tego smazonego?)A po obiedzie na dalsze posiłki nie mam koncepcji wiem że na kolacje zjem twaróg albo serek wiejski bez dodatków. |
|
|
|
#16041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ani zdrowa ani odchudzająca takie pomieszanie z poplątaniem
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#16042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#16043 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy można zrobić sobie taką sałatkę :tuńczyk w sosie własnym+jogurt 0% +2 jajka+ cebula
|
|
|
|
#16044 |
|
Zakorzenienie
|
S: Owsianka [pół szklanki mleka, pół szklanki wody+5-6lyzek owsianych]
2Ś: Serek wiejski piątnica 150g O: Megaporcja makaronu wieloziarnistego i piersi -wszystko zasmażone z sosem-słodkokwaśnym |
|
|
|
#16045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#16046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ob:jajo sadzone na teflonie.3łyżki kaszy gryczanej,2małe ziemniaki,troche jogurtu nat. |
|
|
|
|
#16048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ten obiad to jest dietetyczny??? bo mi tak nie wygląda... ale ja się nie znam... |
|
|
|
|
#16049 |
|
Zakorzenienie
|
A czy to musi mieć jakąś nazwe?Ed po prostu,zaburzenia odżywiania.
|
#16050 |
|
Zakorzenienie
|
Moim celem jest przytycie ;P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

.
) z serkiem bialym zamiast margaryny, z jajkiem gotowanym, plasterkiem pomidorka i szczypiorkiem, i czerwona h
wyprobuje wasz pomysl 

woda czy herbata to takie oszustwo, ale organizm i tak wyjdzie na swoje bo i tak pozniej bedziesz musiala cos zjesc.
takze smarzona na oliwie