|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Melduję, że żyjemy, ale nie za bardzo mamy czas się odzywać.
Przeżyłam zapalenie obu piersi, a teraz wyszło, że mam za mało pokarmu, żeby wykarmić małego, więc dokarmiam go mm. Laktatorem ściągam najwyżej 25 ml. Mały już nie lubi ssać cyca - denerwuje się. Woli butlę ![]() ![]() chciałam karmić piersią i taka byłam z tego dumna...
#842 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Veronic ![]() ![]() === Cześć ![]() My po szczepieniu, trochę płakał ale zanim wyszliśmy z przychodni to już się uśmiechał pięknie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i zostajemy przy szczepionkach refundowanych + pneumokoki. Bartuś waży już 4940g! ![]() ![]() === Byłam rano w mieście aby donieść brakujący papie do becikowego i co? Jak już dojechałam to zorientowałam się, że go nie wzięłam ![]() ![]() ![]() zaliczyliśmy Bartkiem rossmanna, hm (dostał komplet ze snoopym ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() I następny problem z serii skonsultuj z innymi ![]() Karmicie przed kąpielą?? Słyszałam, że się nie powinno i staram się z godzinę przed nie... Ale potem jest taka głodna, że przy ubieraniu się wścieka.
#845 |
Zakorzenienie
|
ja karmię, ale to krótko i przynajmniej 10 minut przed rozpoczęciem kąpania. wtedy młody jest spokojniejszy, choć i tak wrzeszczy jakby go obdzierano ze skóry.
#846 |
Zadomowienie
|
prodiament pewno chodzi o VITA-MINER DHA.
Axell ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Karmię przed kąpielą bo inaczej mam wrzaski na cały blok i po kąpieli też ale to w sumie dla poczucia bliskości bo już niewiele ciągnie |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Juz go nie ma ani większości jego rzeczy. Tym razem to koniec. Wiem ze nie wierzycie ale ja to wiem
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Jak dam mu pocyckać a nie doje to dopiero mam wrzask;-) Tfu odpukać mały to anioł dzisiaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
karmie przed, staram się go tak z 5 minut trzymac, tak zeby coś tam zjadła ale nie nazarł się do syta bo potem się boje ze mi się zwymiotuje w kąpieli ale ze mu bedzie źle z takim pełnym brzuchem... ale czasami to odrywanie po 5 minutach nie wychodzi i je ile wlezie... także jak wyjdzie...no i z reguly karmie też po...
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() byłam na manicure i umówiłam się na serię masaży bańką chińską na brzuch, ciekawe czy coś pomoże młody dzisiaj nie schodzi z cyca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak czy inaczej jeśli tylko chciałabyś pozwolić mu wrócić bo zaczniesz się bać, że będziesz sama to odrzuć te myśli. Bo tak na pewno nie będzie. A jeśli z innych powodów to już Twój wybór. I nie daj się zaszantażować. Po pierwsze, nawet jak zrobi jakąś aferę to pamiętaj, że na wszystko trzeba mieć dowody, a z tego co wiem to: 1. Jego argument o biciu- po pierwsze z tego co wiem go nie bijesz, po drugie danie komuś raz w twarz ( jakkolwiek mało chwalebne) jeszcze nie zalicza się pod tzw. bicie. I z całą pewnością możesz powiedzieć, że to nieprawda. 2. Co do ZUS'u to nie wiem co może zrobić, ale jestem pewna, że skoro dotychczas to głównie Ty utrzymywałaś tą rodzinę to jesteś w stanie udowodnić, że dalej będziesz to robić, a bez utrzymywania jego będziesz miała jeszcze lepsze możliwości 3. Pamiętaj, że w razie czego w sądzie na Twoją korzyść prócz rodziny może np. zeznawać położna środowiskowa, która przecież do Was przychodzi i widzi jak zajmujesz się Zu ( a to ważne) i że głównie Ty. Więc szantażu się też nie bój, na pewno wyjdziesz z tego obronną ręką. Cytat:
![]() Zaczynam się łamać z tym pokarmem, nie wiem o co chodzi, ale to już naprawdę 5ty dzień ( od soboty) gdy Młody głównie wisi na cycku, wszystko byłoby ok gdyby chociaż wisiał i spał później na mnie, ale dziś np. tak udało się raz, a za drugim razem już się dobudził i nic nie dawało rady go uspokoić tylko cyc ( no i później spacer). Naprawdę zaczynam powoli się łamać, że mam za mało pokarmu, no bo kurcze 5 dni to długo jak na takie poprawienie ilości.
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dzieki magiusa
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dziś chyba nie kąpiemy, Bartek jest bardzo nerwowy po tym szczepieni, teraz śpi u tatki na ramieniu... a w ogóle to mieliśmy cudną noc, Młody spał 6 godzin, zjadł, odłożyłam go do łóżeczka, włączyłam karuzelę i sam zasnął ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() A ja co mam robić??? On dalej śpi i ani myśli sam się budzić. Pierwszy raz śpi tak długo i to po piersi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle ciężko wydębić od mojej córki uśmiech ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Tak mi zle. Karmie z i blagam by zasnela. Chce sie wyplakac w wannie.
Musze znalezc jakies zajecie by nie myśleć. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Mój Syn Matyldeusz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Nie bo nie usłysze Z..
Musze sxukac innego mieszkania ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie wy macie grzeczne dzieci. Moj moze ladnie w nocy spi ogolnie ale budzi mnie co 2 h max na karmienie, zadne tam 4 czy 6 a dnie ostatnio to jedno wilke marudzenie i placz s krotkimi Pięknie Ci przybiera, wiec mleka akurat, a może Darek potrzebuje bliskości ![]() [/QUOTE] Motylku no uwierzylabym w to i nawet bylabym zadowolona z tego gdyby nie fakt ze on ma takie momenty i to dlugie gdy na rekach placze i np kladzenie go na klatce piersiowej jak lonely tez nie daje rady...i tylko cyc go uspokaja...stad moja obawa. W ogole go nie rozumiem trochr bo np. Rano mam cycki pelne i on mimo ze z nich opije sie jak bak( tak mi sie wydaje skoro sa takie nabrzmiale) to spac nie chce, a wieczorem po calym rytuale tj. Kapiel z rykiem, pdzewujanie, cyc zasypia na te 2h mimo ze ten moj cyc wieczotem naprawde ma duzo mniej mleczka bo miekki i wymeczony calym dniem wiszenia na nim...wiec ja nic nie rozumiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-03 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Mag-oni od poczatku mowili ze zwiewac poki czas..
Wspieraja. Sa cudni.. A Z lezy uśmiechnięta.. Jeszcze bardziej chce mi sie plakac Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić. Udało nam się wreszcie zamotać w chustę z sukcesem
![]() Więc wiem już, że moje dziecko chustę lubi ![]() Veronic! Wielkie gratulacje Pani Magister Pielęgniarstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uciekam spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
axella- musisz się wypłakać, na pewno trochę Ci ulży ... musisz wierzyć, że po burzy zawsze przychodzi słońce teraz jest Ci ciężko, ale to minie ciesz się, że skończyłaś ten toksyczny związek raz na zawsze === nuna- ja karmię zazwyczaj przed, czekam spokojnie aż odbije, potem jeszcze jakieś 10-15min no i do wanienki ![]() wcześniej karmiłam też po kąpaniu, bo widziałam, że Młody się domaga (chyba szukał uspokojenia) , ale potem niestety był przekarmiony, ulewał, i długo nie mógł zasnąć, bo chyba go brzuszek bolał dzisiaj po kąpieli dałam mu herbatki koperkowej ,wypił ok30ml , i długo nie trwało zanim spokojnie zasnął w łóżeczku ![]() oby spał jak najdłużej i nie wybudziły go wzdęcia ![]() ![]() ash- super, że Ci się udało z chustą ![]() ![]() no i dziękuję Wam Kochane za wszystkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
śliczna ![]() ![]() bardzo podobna do Wojtusia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja padam, także dobranoc ![]() a że jutro mykamy na wieś, to nie będzie nas dłużej. trzymajcie się cieplutko ![]()
![]() |
#869 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kupiłam delicol, moje dziecko ma ewidentnie kolki, ataku dostał o 18, wiec wymasowałam mu brzuszek dobre 30 min dalam bobotic i delicol, po tym zaczął pierdzieć, kupa poszła i zasnął jak aniołek, teraz po kąpieli jadł spokojnie i śpi, bez wyrywania sie i prężenia ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
a u mnie dalej masakra
![]() ![]() najlepszy jest Tż. Mówię mu- weż się nim zajmij na chwilę bo ja już nie mam siły.. a on po chwili: "on chce cyca, jest głodny" pomijam fakt że na cycu wisiał przed chwilką i już nic nie jadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.