Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 21:38   #1831
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

a moj to straszny niejadek jest, z tych sloiczkow to chyba nic mu nei smakuje, moze jak pierwszy raz dostanie to lyzewczke zje, a jak juz zna smak to za cholere nie chce, nie wiem czy on nie ma jakiegos spaczeonego smaku przez ten nutramigen bo juz woli to mleko niz sloiczki ..

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny które chodza na rehabilitacje mozecie mi opisac jak to u was wyglaa bo wczoraj zadzwonili ze mamy dzis sie zgłosic a nie 11,07 jak mialismy termin no i pojechalismy było badanie wg Voity a od jutra cwiczenia ale nie podoba mi sie wyszukali mu nowych nieprawidłowosci ktore lekarz ykluczyłi Julek po badaniu jak go za nogi do góry nogami trzymali tak płakał ze nie dał si e uspokoic omało go nie wyrwałam i nie uciekłam stamtąd zobaczymy co bedzie jutro i tak ma to trwac 3-4 tygodnie

o jej
Stary 2013-07-03, 21:39   #1832
insolito
Zadomowienie

|Ja tylko na szybko, bo jakoś tak chandra mnie złapała na wieczór, sama nie wiem dlaczego bo dzień był bardzo udany

Bartusiowie i Nailah, życzę wszystkiego dobrego z okazji skończenia pół roczku

Debrah, super, że udało się załatwić odroczenia

Nawijka, przykro mi , że to jednak AZS Nie stresuj się podróżą, zapewne wszystko będzie dobrze

Lrnova, mam nadzieję, że jutrzejsze wyniki będą ok

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:39   #1833
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
rano cycuś
potem kaszka albo sama albo z owocem-trzyma 3 godziny,zdarza się,że zje całęgo banana rozgniecionego widelcem, też z ponad 2 h go trzyma
potem jest obiadek a po obiadku jestem już z cycusiem
jak jest ze mną to daje mu resztę deserku co zostało z kaszki ze śniadania

Lenova,trzymam kciuki za badania moczu, my mieliśmy niezłą gimnasykę jak łapaliśmy siuśki do kubeczka ale daliśmy radę
Nafijka, wspolczuje atopowego zapalenia, kurde nic przyjemniego,sama ostatnio przechodziłąm ale u mnie na szczescie przeszło,balneum pomogło,tylko,że u mnie było na tle nerwowym

p.s dziś dałam małemu łososia, robiłam sobie grillowanego bez tłuszczu i dałam mu ze środeczka takie mięciutkie mięsko (przyprawiałam tylko swieżymi ziołam,troszkę na wierzch pieprzu ale jemu oczuywiście bez), rekacja była niesamowita, zjadł bardzo dużo, aż musiałam ograniczyć bo bałam się,że za dużo jak na jeden raz
dawałam mu kawałeczki rybki a on sobie ciumkał, widzę,że podoba mu się jak dostaje coś innego niż papkę
Kurcze u nas troche mało je ale jak wracam chce mi urwac cyca
Narazie chodze na 5 godzin plus dojazd czyli nie mam nmie ok 6 godzin i zjada mleko ok 60-80 ml i zupke tak ok poł słoiczka i kilka flipsów musze jeszcze spróbowac z kaszką choc ostatnio nie chciał wcale wydaje mi sie ze za mało jak na 6 godzin boje sie ze sie zagłodzi ale nie chce butelki i koniec troche załuje ze do pracy wrociłam ale jakie inne wyjscie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:40   #1834
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aha. No i wszystko ładnie, pięknie ale przez plagę komarów NIE DA SIĘ ŻYĆ!!! MASAKRA jakaś. Nawet off na komary nie pomaga. A ja mam chyba jakieś uczulenie na komary bo wyskakują mi wielgachne bąble które bolą. Nigdy tak nie miałam

Kup olejek waniliowy, może być taki aromat do ciast. Posmaruj za uszami, nadgarstki, kolana i kostki - ponoć działa. Ja jeszcze nie próbowałam.

Urlopuj się dziewczyno, zdjęcia piękne. Zazdroszczę tego wyjazdu
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:44   #1835
insolito
Zadomowienie

Mika, współczuję przeżyć na rehabilitacji, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Stary 2013-07-03, 21:46   #1836
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
a moj to straszny niejadek jest, z tych sloiczkow to chyba nic mu nei smakuje, moze jak pierwszy raz dostanie to lyzewczke zje, a jak juz zna smak to za cholere nie chce, nie wiem czy on nie ma jakiegos spaczeonego smaku przez ten nutramigen bo juz woli to mleko niz sloiczki ..

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

o jej
Spróbuj sama ugotowac mój woli gotowane niz ze słoików a badanie dla mnie straszne było nie mamnerwów

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kup olejek waniliowy, może być taki aromat do ciast. Posmaruj za uszami, nadgarstki, kolana i kostki - ponoć działa. Ja jeszcze nie próbowałam.

Urlopuj się dziewczyno, zdjęcia piękne. Zazdroszczę tego wyjazdu
Działa ja jak jezdziłam konno to takie sposoby dla koni były i odstraszało wiekszośc insektów

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mika, współczuję przeżyć na rehabilitacji, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
Mam nadzieje
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:47   #1837
calawdeszczu
Wtajemniczenie

żyje, dzięki za pamięć

ja dzisiaj się nie odzywam, bo problemów ciąg dalszy i mam doła.
nie chce Wam smęcić, więc siedze cicho, ale czytam...

dla Wszystkich półroczniaków.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:49   #1838
blogerka
Wtajemniczenie

Ja nie wiem jak sie do tego gotowania zabrac, bede musiala poczytac.
a takiego kurczaka to sie boje, po tych aferach z hormonami, sama juz mam wstret od dawna, z mieska krolika na razie tyko podawalam w zupkach

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
żyje, dzięki za pamięć

cala, trzymaj sie.
ode mnie i Boryska
Stary 2013-07-03, 21:57   #1839
marsi11
Zakorzenienie

Black
coś dla Ciebie, może się uspokoisz
http://dziecisawazne.pl/rozszerzanie...e-potrawy-blw/

a co do samej metody BLW to ja próbowałam, tylko moj szamie wszystko a to raczej metoda dla niejadków

przyznam,że przy Samuelu robiłąm dokładnie to samo, dając mu wybór- uwaga, to nie jest metoda dla pedantów, po takim posiłku wszysytko jest usyfione a dziecko do kąpieli
wczoraj jak moj maly jadł owoce min maliny,zrobiłam mu fotkę ale wyglądal jakby ktoś go zamordował, był caaały w czerwonym soku
podłoga, krzesełko i wszystko wokól też, nawet pies- bo na koneic złapał suczkę brudną łapką, a że suczka biała to i pies so kąpania

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak sie do tego gotowania zabrac, bede musiala poczytac.
a takiego kurczaka to sie boje, po tych aferach z hormonami, sama juz mam wstret od dawna, z mieska krolika na razie tyko podawalam w zupkach

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

cala, trzymaj sie.
ode mnie i Boryska

blogerko, na psim polu w sklepie indykpol bez problemu kupisz filety z krolika i super indyk- na poczatek kup polędwiczkę

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
żyje, dzięki za pamięć

kochana ale Ty nie smęcisz, my tutaj na Ciebie czekamy a Ty chcesz cicho siedzieć ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:57   #1840
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
rano cycuś
potem kaszka albo sama albo z owocem-trzyma 3 godziny,zdarza się,że zje całęgo banana rozgniecionego widelcem, też z ponad 2 h go trzyma
potem jest obiadek a po obiadku jestem już z cycusiem
jak jest ze mną to daje mu resztę deserku co zostało z kaszki ze śniadania

Lenova,trzymam kciuki za badania moczu, my mieliśmy niezłą gimnasykę jak łapaliśmy siuśki do kubeczka ale daliśmy radę
Nafijka, wspolczuje atopowego zapalenia, kurde nic przyjemniego,sama ostatnio przechodziłąm ale u mnie na szczescie przeszło,balneum pomogło,tylko,że u mnie było na tle nerwowym

p.s dziś dałam małemu łososia, robiłam sobie grillowanego bez tłuszczu i dałam mu ze środeczka takie mięciutkie mięsko (przyprawiałam tylko swieżymi ziołam,troszkę na wierzch pieprzu ale jemu oczuywiście bez), rekacja była niesamowita, zjadł bardzo dużo, aż musiałam ograniczyć bo bałam się,że za dużo jak na jeden raz
dawałam mu kawałeczki rybki a on sobie ciumkał, widzę,że podoba mu się jak dostaje coś innego niż papkę
ale jak on te kwałki? przeciez ich nie gryzł? fajnie że mu smakowało

Cytat:
żyje, dzięki za pamięć

Stary 2013-07-03, 21:59   #1841
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Heeej

Napiszę co u nas i uciekam nadrabiać

Napisze tak cichutko żeby Blanka nie słyszała-chyba mija jej depresja Dowodem na to jest że dzisiaj zdążyłam makijąz rano zrobić,płakała tylko jak była głodna i śpiąca i co najważniejsze spała w dzień 2,5 godz . W końcu odżyłam trochę.
To były dobre wieści.
Teraz gorsze;
wczoraj zaniosłam jej mocz do analizy dzisiaj dzwoni do mnie pani pielęgniarka i mówi ze wyniki są złe i że dostałam skierowanie na cito i żeby jutro powtórzyć, z tym że Blanka musi nasikać wprost do pojemnika,nie wiem jak ja to zrobię a czas mam do 10 rano bo wtedy zamykają laboratorium.
Byliśmy też u gastrologa,prywatnie bo termin na NFZ najbliższy to kwiecień Wydałam ostatnie 120 zł i żałuję. Bo powiedział mi tyle co sama wiem.
Powiedział, że mam do każdego mleka Blance zagęszczać kleikiem ryżowym to ja mu mówie że od ryżu Blanka ma zaparcia to on że niemożliwe,ja mówi że jednak możliwe i czy może byc kaszka jaglana bezcukrowa ktora pije raz dziennie od miesiaca to on się ze mną kłóci że to ma gluten,w końcu go przekonałam że nie ma .No to ogólnie wyszło że mam dawać mniejsze porcje ale gęste i karmić łyżeczką to wtedy mniej powietrza się nabiera. I do picia mam dawac wode z glukozą...chyba go pogięło. Blanka nie należy do dzieci które maja problem z przybieraniem na wadzę wiec raczej nie widze potrzeby ,poza tym we wszystkich produktach staram sie wyeliminowac cukier a tu nagle bym glukoze do picia dawała? No i powiedział że na rynku nie ma preparatów na ulewanie dla dzieci, a jak są to jakieś szkodliwe i on woli tego uniknąć. A Wy pisałyście że coś stosujecie, także nie wiem jak to jest
No i ogólnie takie postanowienie że ma jeśc same gęste rzeczy łyżeczką i przepajać dopiero 20 min po posiłku.
Boje się tyko że Blanka się zaklei od tego gęstego jedzenia i że się spasie jak świnka i będzie miała zaparcia. No i już sama nie wiem ..

Aaaa mam pytanie do jakiej wagi można chuste elastyczną??

Lecę poczytać co tam u Was
Eeee 120 zł za takie bzdury? Ojjj byłabym wściekła!!
Cytat:
popłakałam się jak przeczytałam ten artykuł
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
jaka bezsilność co? no i co ta matka przeżywa
O matko! Jak można rozdzielić matkę z takim maleństwem? Nie wyobrażam sobie tego....

Fewciu przepraszam Cię Tak, elipso rozkłada się całkowicie na płasko. Pomijam fakt, że jest to niezła landara, strasznie niezgrabna mam wrażenie w porównaniu do innych wózków ale super się śmiga

Dziewczyny ja nie wiem, moje dziecko jakieś inne jest. Nie chce chodzić w nosidełku, zasnąć w nim?-Marzenie! Na brzuchu 3 minuty i w ryk. Słoiczków nie chce za bardzo jeść, nawet tych owocowych, no co jest kurczę?

Szaja napisz jak Wasze ćwiczenia wyglądają
Mika okropne te ćwiczenia
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:01   #1842
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co jest? Coraz gorzej?

Nawet nie wiem, nie zapytalam z wrazenia.
My mamy lagodna postac AZS. Te zmiany to po prostu zaczerwieniona szyjka, zgiecia lokci i kolanek. Przy stawach skokowych ma sucha skore...
Nie jest tragicznie...

W necie wyczytalam, ze u czesci dzieci przechodzi w dziecinstwie.......

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Ale wiesz, ta alergolog nie straszyla mnie jakos.
Spokojnie wyjasnila co jest grane, mowila, ze Kuba ma lagodna postac, itp.

Ale z pewnoscia jeszcze pojde do innego lekarza.

Niestety nie.
Moja mama tez ma z tym problem, bo nie wie do kogo chodzic z siostra - wszedzie tylko wpychaja antybiotyki, ktore jej nie pomagaja :/
Siostra ma baaaardzo czeste infekcje.

Tak chce zrobic

Jasne, moge zrobic zdjecie jak Was nie przeraze.
Tylko ze jutro rano, bo teraz rolety opuszczone i ciemno.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Widze, ze moj temat zdominowal watek - wybaczcie.
ja myślę, żebyś zrobiła tak jak mówi Iluusion, na razie spokojnie jedź i odpocznij, jak wrócicie to może się okaże że zmiany się wyleczyły i nie będzie potrzebna konsultacja
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Moja siosra po chrzcinach zostaje tylko na obiad i jedzie bo ma jakieś załatwienia. Biedny ten mój Miś, miał mieć ok 16 gości a będą tylko moi rodzice, my i moja kuzynka z mężem. Jest mi strasznie smutno

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To teściowa nabuntowała wszystkich z rodziny męża żeby nie przychodzili czy nie zapraszaliście?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Aaaa i jeszcze...cały dzień miałam napisać i zapominam:

BUZIAKI z okazji skończenia PÓŁ ROKU dla Bartusia Sylwietty i Nailah djerby!!!!

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

dołączam się do życzeń
Cytat:
hej dziewczyny,
muszę Wam coś powiedzieć zabawnego
hehe dzieciaczki miały radachę ale starsze panie wiedzą lepiej - standard
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Heeej

Napiszę co u nas i uciekam nadrabiać
super, że z Blanką lepiej i trzymam kciuki za łapanie siuśków

Cytat:

Kilka dni temu znajoma moja i TZ urodzila blizniaki - 2 chlopczykow.
37tc, malenstwa doslownie - jeden 2000g, drugi 1900g.
Mame po 3 dniach wypisali do domu, a dzieciaczki w inkubatorach...
Dziwnie tak, nie?
Jedzie sie do szpitala z mysla o tym, ze maluchy juz zawsze beda z nami, a wychodzi sie "z niczym"...

Ide sie pakowac. Jutro wieczorem jedziemy (s*am po gaciach), a pakowanie jeszcze nierozpoczete...
o kurczę, a długo będą musiały leżeć w inkubatorach?
powodzenia w pakowaniu
Cytat:
żyje, dzięki za pamięć

dzisiaj znów widziałam tą panią co zostawia wózek przed sklepem, dzisiaj było tak samo
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:02   #1843
insolito
Zadomowienie

Cytat:
żyje, dzięki za pamięć

Pisz, jeżeli ci to pomoże to pisz śmiało

Stary 2013-07-03, 22:02   #1844
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, poryczalam sie, jak tak mozna!!!
Babcie the best

Nawijko, mam nadzieje, ze szybko uda wam sie pozbyc tego cholerstwa

Szajus, pokazcie sie w nati! I jak reh?

Debrah, ciesze sie, ze odroczyli
Co do rozszerzania, zaczelam, z pediatra dlugo rozmawialam no i stwierdzilam, ze juz czas. A boje sie robic przerwe, Maly za 5dni konczy pol roczku kurcze, cale zycie nie da sie byc na cycusiu

Lenova, super, ze Blaneczce lepiej
I mam nadzieje, ze ztym moczem nast badanie wyjdzie lepiej a gastro

Bylam rano u fryzjera i powiem wa, ze fryzurka galante no i kolor, sloneczno miodowy blond, piekny!!! Potem do Bielska do mojej firned poloznej, super bylo, w jakiej przepieknej okolicy mieszkaja!!!!!

Padam na twarz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:05   #1845
olalasu
Przyczajenie

Cześć! Nazywam się Ola, jestem siostrą Insolito. Zarejestrowałam się na wizażu, bo chciałam Wam przeogromnie podziękować za każdy głos i pomoc w Eurostażu! Ostatni etap tego konkursu był okropny i mimo 2 miejsca ponad tysiąc indywidualnych głosów i świadomość, że jest tylu życzliwych ludzi to i tak w pewnym sensie wygrana a Insolito to najlepsza siostra na świecie - przeżywała przez cały miesiąc głosowanie, dzwoniła, szukała głosów! Dlatego jeszcze raz dzięki za pomoc i wsparcie!
Pozdrawiam,
Ola
olalasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:09   #1846
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cala, buziak

Bokeh, cos sie dzieje?

Yellow, przytulam!

Mika, wspolczuje rehabilitacji, tez mielismy przepisanego vojta, na szczescie trafilismy na rewelacyjnego rehebilitanta, ktory kazal nam to skierowanie do kosza wyrzucic

Stary 2013-07-03, 22:10   #1847
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalasu Pokaż wiadomość
Cześć! Nazywam się Ola, jestem siostrą Insolito. Zarejestrowałam się na wizażu, bo chciałam Wam przeogromnie podziękować za każdy głos i pomoc w Eurostażu! Ostatni etap tego konkursu był okropny i mimo 2 miejsca ponad tysiąc indywidualnych głosów i świadomość, że jest tylu życzliwych ludzi to i tak w pewnym sensie wygrana a Insolito to najlepsza siostra na świecie - przeżywała przez cały miesiąc głosowanie, dzwoniła, szukała głosów! Dlatego jeszcze raz dzięki za pomoc i wsparcie!
Pozdrawiam,
Ola
Hej Ola Ale miło z Twojej strony, że zadałaś sobie tyle trudu żeby nam podziękiować. Bardzo przykro ze się nie udało tak niewiele brakło. Pozdrawiam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:11   #1848
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ale jak on te kwałki? przeciez ich nie gryzł? fajnie że mu smakowało

memał memlał i wymemlał
przecież to mięciusieńkie mięsko, które się w usteczkach rozpływa

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, poryczalam sie, jak tak mozna!!!
Babcie the best

Nawijko, mam nadzieje, ze szybko uda wam sie pozbyc tego cholerstwa

Szajus, pokazcie sie w nati! I jak reh?

Debrah, ciesze sie, ze odroczyli
Co do rozszerzania, zaczelam, z pediatra dlugo rozmawialam no i stwierdzilam, ze juz czas. A boje sie robic przerwe, Maly za 5dni konczy pol roczku kurcze, cale zycie nie da sie byc na cycusiu

Lenova, super, ze Blaneczce lepiej
I mam nadzieje, ze ztym moczem nast badanie wyjdzie lepiej a gastro

Bylam rano u fryzjera i powiem wa, ze fryzurka galante no i kolor, sloneczno miodowy blond, piekny!!! Potem do Bielska do mojej firned poloznej, super bylo, w jakiej przepieknej okolicy mieszkaja!!!!!

Padam na twarz
dawaj fote fryzury

Cytat:
Pozdrawiam,
Ola
wzruszyłam się
za siostry
Stary 2013-07-03, 22:12   #1849
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cala, buziak

Bokeh, cos sie dzieje?

Yellow, przytulam!

Mika, wspolczuje rehabilitacji, tez mielismy przepisanego vojta, na szczescie trafilismy na rewelacyjnego rehebilitanta, ktory kazal nam to skierowanie do kosza wyrzucic
wszystko ok

pokaż się w nowej fryzurce
Stary 2013-07-03, 22:15   #1850
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiam,
Ola
Kochana jesteś

Ja też Wam jeszcze raz dziękuję, super, że mogłam liczyć na waszą pomoc i zaangażowanie

Stary 2013-07-03, 22:15   #1851
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam,
Ola

przykro mi że się nie udało siostra faktycznie njlepsza
Cytat:
memał memlał i wymemlał
przecież to mięciusieńkie mięsko, które się w usteczkach rozpływa

dawaj fote fryzury

wzruszyłam się
za siostry
chciałbym to widzieć
Stary 2013-07-03, 22:16   #1852
litllesweetangel
Lurker ;)

Cala wy w koncu byliscie u tesciow, bo nic nie pisalas chyba na ten temat?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:19   #1853
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi że się nie udało siostra faktycznie njlepsza

chciałbym to widzieć
no szczególnie moment jak miał minę srającego kota to zawsze jego reakcja na nowy smak

Bokeh, a Twoja Hania nadal na Twoim cycusiu,tak?

hehe teraz zobaczylam na Twoim blogu torcik
a wiesz,że jest jeszcze prostszy sposób na niego- gotowe blaty bezowe z cukierni

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-07-03 o 22:25
Stary 2013-07-03, 22:30   #1854
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Debrah klusce chyba sie spodobala grzywa Amelki na zdjeciu z fejsa, bo jak je wlaczylam to zaczela gadac wgapiona w monitor
hehe

padam ze zmęczenia a jeszcze trzeba chatę odgruzować i książkę poczytać..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:31   #1855
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, Kochane jesteście

little, nie byliśmy, ale pewne będziemy w ten week...

Stary 2013-07-03, 22:32   #1856
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fajnie.....

tenkju!
nie, zadnych badan mu nie robilam
a mocz ogolny?
bede musiala mu zrobic ale chyba przejade sie z morfo do miasta bo jakos nie ufam naszym pielegniarkom. a znajac zycie to powiedza ze takim malym czlowieczkom to one nie pobieraja

powodzenia na cwiczonkach
mocz ogólny i morfo i chyba rozmaz ręczny miała Agatka zlecane w tym wieku ale to nie jestem pewna

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
nooo to zaszalałaś

A czy Wasze dzieciaczki wszystkie piją? Bo Milcia nie chce pić w ogóle Ani woda jej nie wchodzi ani soczki. Najgorzej to się boję właśnie w upały..że mi się odwodni czy coś.

A co do wagi to Milka ciągle jest na 10 centylu. Od początku tak było.
Dorka na piersi, ale Agatka taka była
dawałam po troszku i tyle, każdy łyczek był cenny

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To co my z nim przeszliśmy przez te zęby to masakra jakaś i jeden wylazł i impreza zaczyna się od nowa. Czasami brak już sił i nerwów. Mam nadzieję że Oliwka przejdzie w miarę spokojnie
dlatego późne ząbkowanie ma plus taki, że jak dziecko starsze, to już da się i trochę odwrócić uwagę, i powie dokładnie gdzie boli, i jak czuje się zaopiekowane, to od razu przechodzi

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
opisz proszę ćwiczenia jak wrócisz
nierealne

kobieta tak Dorotką wywijała, że szok

no i tak - lekka asymetria jest (widzę to sama, jak mała na plecach elży to ewidentnie w prawo wygięta w łuk), ale to pół biedy, ludzie z natury asymetryczni są (prawo czy leworęczność to przecież asymetria), ale jak to kobieta określiła - ona taka "do siebie" bardzo jest, rączki, nóżki przy ciele tylko, aby jak najmniej je wysunąć, potrafi, NIC na przeszkodzie neurologicnego nie leży, ale nie chce, tak zachowawczo się zachowuje bardzo, no to trzeba młodą popchnąć odpowiednio. jak starsza będzie i nie będzie ruchu lubiła, to jej sprawa, ale teraz powinna się ruchowo rozwijać

60zł za pół h

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy którejś z Was podobał się może Dom nad rozlewiskiem? Kupiłam sobie kiedyś wszystkie trzy tomy i nie mogę przebrnąć, strasznie mi te książki nie leżą. Nie chce mi się bawić z wystawianiem na all, jeśli jest tu jakaś fanka tego całego rozlewiska to oddam w dobre ręce za free bo te książki są grube i mi dużo miejsca na półce zajmują
mnie się podobało, chociaż kupiłam i rok przeleżała, jak do jeża podchodziłam

Cytat:
Po dokladnym wywiadzie (co jem, od kiedy zmiany, co stosujemy, itp) i obejrzeniu Kuby stwierdzila, ze to jednak AZS.
Teraz rzecz rozbija sie o to czy mamy "tylko" AZS czy AZS ze skaza.
Na szczescie podobno zmiany sa lagodne jak na AZS.

Powiedziala, ze narazie mam sie wstrzymac z eliminowaniem mleka i przetworow (tzn nie objadac sie), ale tez nie unikac.
Jej zdaniem te zmiany raczej nie sa skazowe, bo:
1) Kubus dostaje mm od narodzin wlasciwie i przez 3 msce nic sie nie dzialo,
2) ja jem nabial od poczatku i tez sie wczesniej nic nie dzialo.

Zalecila narazie mleko HA.

Mam eliminowac ze swojej diety owoce sezonowe (truskawy, maliny, czeresnie, itp), bo te nasze zmiany pojawily sie w maju i moze sie to zbiec wlasnie z owocami.

Co jeszcze? Mamy Kuby nie przegrzewac (tu moje znaczace spojrzenie na TZ...), ubierac w jasne, bawelniane ubranka, zeby mi sie nie gotowal, czesto wietrzyc mieszkanie...

Zmiany na szczescie nie sa swedzace (i to ja zastanawia, bo czesto sa). Albo moze Kuba nie potrafi sie jeszcze podrapac...

Do pielegnacji: masc robiona w aptece, masc przeciwgrzybiczna, kremy do skory atopowej i jak zmiany sa duze to masc ze sterydem.
Mamy przyjsc za miesiac na kontrole.
a wiesz co, kiedyś czytałam, ze teraz lekarz na najmniejszy problem skórny od razu krzyczą AZS a przecież dziecko jeszcze ma słabą odporność i zwyczajnie, często ma nadwrażliwość na składniki różne, mijającą z wiekiem

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka nauczyła się dzisiaj piszczeć,nie muszę Wam pisać jaka jest Jej ulubioną zabawa dzisiaj? Moje uszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
współczuję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:33   #1857
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no szczególnie moment jak miał minę srającego kota to zawsze jego reakcja na nowy smak

Bokeh, a Twoja Hania nadal na Twoim cycusiu,tak?

hehe teraz zobaczyłam na Twoim blogu torcik
a wiesz,że jest jeszcze prostszy sposób na niego- gotowe blaty bezowe z cukierni
no właśnie jeszcze jakiś miesiąc temu było więcej mm a teraz cycuś powrócił do łask jeszcze daje czasem butle ale jednak jak tylko chce cycka to cycek i tak czasem mm w ogóle lub jakieś 100ml na dzień

No właśnie koleżanka która była i jadła mówiła że można kupić gotowe... le szczerze miałam mega satysfakcje że to zrobiłam sama może nie wygląda idealnie ale naprawdę był dobry

terz się czaję na :https://www.google.pl/search?q=tort+...hrome&ie=UTF-8 robiłaś może ?

Hania tez zawsze mina taka bleeeh język wywala na wierzch i z takim obrzydzeniem memla, no ale potem jest tak że nie nadążam z łyżeczką
Stary 2013-07-03, 22:41   #1858
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aha, napalilam sie na prostownice fox z wibrujacymi plytkami zarabista!!!

Wstawie jutro

Ola

Stary 2013-07-03, 22:41   #1859
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jeszcze jakiś miesiąc temu było więcej mm a teraz cycuś powrócił do łask jeszcze daje czasem butle ale jednak jak tylko chce cycka to cycek i tak czasem mm w ogóle lub jakieś 100ml na dzień

No właśnie koleżanka która była i jadła mówiła że można kupić gotowe... le szczerze miałam mega satysfakcje że to zrobiłam sama może nie wygląda idealnie ale naprawdę był dobry

terz się czaję na :https://www.google.pl/search?q=tort+...hrome&ie=UTF-8 robiłaś może ?

Hania tez zawsze mina taka bleeeh język wywala na wierzch i z takim obrzydzeniem memla, no ale potem jest tak że nie nadążam z łyżeczką
no ba! pewnie, nawet kiedyś wrzucałam fotkę jak byłam w ciąży- robiłam z malinami i borówkami
beza to chyba moja najukochańsza słodycz w ostatnim czasie, chyba dlatego,że taka lekka
a dziś widziałam w jakiś gazetce z kiosku przepis na tort lodowy z bezą, wrzucę jutro przepis jak chcesz bo teraz siedzę na tarasie i ciemno jak w dupie
co do karmienia to super,że tak idzie
u nas też wiele razy byłam gotowa zakończyć karmienie bo wolał smoczek niż pierść ale zaprłam się i teraz jest lepiej
właśnie wczytuje się w jakiś artykuły o karmieniu i jestem gotowa na decyzję,że jednak pokarmię dłużej niż do końca sierpnia
Stary 2013-07-03, 22:42   #1860
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

kiedys oglądałam w dzieciecym masterchefie robili

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości