|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() co do ubrania dziecko to masakra jakas!!!!!
|
|
|
|
#4442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że już dziewczyny napisały ![]() Cytat:
ale na zdjęciu uśmiechnięty ważne że ma mamę i tatę przy sobie.Cytat:
BD też wg mnie nie za bardzo - takie właśnie sztywne a poza tym ta siateczka się nieraz przyklejała normalnie do pupy a ja się własnie zawsze nad tym zastanawiałam, bo tż ciągle marudzi,żebym przesypała ( karmimy Bebiko i ciulowo z tej torebki się nabiera ), ale na pudrłku było napisane, że ma być mleko w oryginalnym opakowaniu i bałam się przesypać Cytat:
Kupiłam dzisiaj w aptece maskę wzmacniającą włosy i zapobiegającą wypadaniu i szampon z tej samej serii. Pewnie dalej będą wypadać, ale może chociaż ich kondycja się poprawi
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-03 o 20:58 |
||||
|
|
|
|
#4443 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolny chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedna Mała Cytat:
za przybieranie !-co do głowy mojego tzta to moze i twarda ale nie sprawdzałam ,tym garnkiem w ramie celowałam i trafiłam ...ehhhh dawne czasy ....-co do wkładki w foteliku to my mamy 1 i jeszcze nie wyciągnęłam - Roszek jak zasnie to gówka sie mu na tym opiera wiec sie jeszcze przyda ale pewnie nie na długo..... - Cytat:
Cytat:
![]() cos mi ucieło (cytat) ide poszukac i lece dalej nadrabiac........
|
|
|
#4444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja używam ceceMed z Rosmanna - dziewczyny polecały.
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Trądzik też mieliśmy, teraz to chyba nie trądzik. Krzyś ma takie trochę zaróżowione policzki, jakby małe rumieńce (raz bledsze, raz trochę ciemniejsze) i jak dotknąć, to dość szorstkawe/chropowate są. Jakby kaszeczka. I to się zmienia z dnia na dzień, mam wrażenie - raz prawie całkiem gładkie, potem bardziej szorstkie, bardziej i mniej czerwone.
|
|
#4447 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! Bardzo mi się podoba jak dzieci tak jeżdżą ![]() Cytat:
Wkładki nie wyciągnęliśmy. Cytat:
To całe szczęście. Michałek na zdjęciu pięknie wygląda, wcale nie jak chory chłopczyk, ale okaz zdrowia. Cytat:
no i za kalafiora w taksówce ![]() Cytat:
Czy on głównie na buzi ma te krostki?Edit: doczytałam, że nie potówki. A propos, u nas na potówki super zadziałała kąpiel w wodzie z mąką ziemniaczaną - może którejś się przyda. Cytaty mi pouciekały
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-07-03 o 21:19 |
|||||
|
|
|
|
#4448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę no a cena mleka no cóż nie zachwyca... Cytat:
dla Roszka- Groszkapięknie ważę i mierzę ![]() Co do pieluch to u nas Pampersy zielone i białe od czasu do czasu dady. A propos pampersów http://promobaby.pl/promocja-14539.html
|
||||
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie zrobiłam kuracji na włosy, bo zadzwoniła szwagierka i się zagadałyśmy. Miała mieć na 80% córeczkę, a teraz była na 3d i wyszły jajka jak ta lala ![]() Szkoda, bo już się wybierałam na rajd po sklepach kupować ubranka dla dziewczynki. |
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Nyaa - ja juz przesypalam w puszke po wczesniejszym mleku. Raczej jest przystosowana do przechowywania mleka. Nie cierpie tych kartonow i zamykania klipsem. Puszka wygodniejsza. Poza tym i tak nie jestem wierna nstrukcjom uzytkowania. Nie gotuje np wody 5 min i nie czeksm az ostygnie do odpowiedniej temp tylko mieszam zimna z goraca itp.
Wlasnie, Ptaszysko na opakowaniu zwyklego Hippa tez pisza zeby dac mniej wody rozrobic mleko i dolac brakujaca wode?? Jaki to ma sens?? Niektore sposoby przygotowania mleka sa chyba dla mega cierpliwych dzieci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Bebilon mam wlasnie zaczety ale nie podchodzi. Nawet gdyby to nie wiem jak dlugo bede dawac ha wiec ilosc 12 puszek jest dla mnie ogromna. My dopiero zaczynamy watpliwa przygode z mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego ja zawsze pisze sobie kartke raz miałam taki świstek na szybko na strzępku gazety zapisany, a lekraka mi zabrała i zaczela czytac i odpowiadac...ale wstyd;p
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-07-03 o 21:44 |
||||
|
|
|
|
#4453 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wypoczynek i wiesz mozesz sie zalapac na nowo powstaly watek wiec uwazaj Cytat:
sa i witaj Cytat:
leca leca bardzo mocne Cytat:
Cytat:
i dla piewiegniarek ( moja siostra tak mowila jak byla mala, wiec sie nie smiac ahahaha )Cytat:
Cytat:
oooooooooooooki 147 skonczona, chyba lece dalej |
||||||||
|
|
|
|
#4454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4455 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jak fajnie!
To głęboki czy sapcerówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak szybko i w ogóle ![]() Cytat:
![]() A tak serio to naprawdę chyba wyjątkowo spokojne dziecko I mówisz, że cała trójka tak miała? Faaajnie masz
|
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam na cycu OC i se myślę co ma cyc OC do Torresiatka
![]() Cytat:
![]() za wagę no i....podoba mi się Twoje podejście Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wagę i na pewno będzie coraz bardziej przybierał ![]() Co do HA to u nas sprawa ma się tak: Dopóki małemu waga się nie ustabilizuje, tzn. dopóki nie zacznie ładnie stabilnie przybierać to dajemy HA, żeby dziecku nie mącić. Za dwa tygodnie idziemy na kontrolę wagi i jak przyrost będzie dobry to wtedy zaczniemy próby wprowadzania normalnego mleka oczywiście z należytą obserwacją. Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- My używamy Dady i pampersy. Chciała bym wypróbować jeszcze te z lidla i hagisy. Co do BD to jakoś mnie od nich odrzuca. Co prawda nie miałam ich jeszcze, ale miałam raz z BD chusteczki i tak śmierdziały, że mam już awersje do wszytskiego z BD |
||
|
|
|
|
#4459 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roszek tez nie bardzo lubi wsiadanie do fotelika ....ale jazde tak . Cytat:
jak to nie boli??? kretynka i tyle Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. trzymam mocno ![]() Cytat:
za foty ! data na nich 2007 -komentarza ....nie komentuję juz Ci dziewczyny wytłumaczyły .....no i dla tzta za to ze sie "poswiecił " i pstryknął Ci JE-DNĄ! ![]() [QUOTE=Ptaszysko16;4161806 3]Co do tego ze dziecko krzyczy tylko sie cieszyc nie no powaznie mowie. czytalam ze wczesniaki dostaja taka dawke bolu ze niektore wytwarzaja sobie mechanizm obronny i w ogole nie reaguja na bol ! Na pocieszenie pisalo tez ze nie udodowniono ze dzieci pamietaja bol takze uszy do gory Mamusie [QUOTE]biedactwa w ogóle ...czasem jak mysle ile Wy musicie wytrzymac,przetrwac ...... tzn .ja wiem ze w takich bolesnych sytuacjach lepiej aby mama nie płakała i choc udawała ze jest dzielna bo tym dodaje otuchy dziecku a jak sie rozpłacze i mama to juz wszystko lezy..... ale jak czasami piszesz o waszych doswiadczeniach i mysle o tym to mi samej chce sie płakac...... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
po szczepieniu to chyba normalne ze troszke krwi poleci....? wydaje mi sie ze tak . Roszkowi za kazdym razem kapneło odrobinke . co do pupki moze bephanten...... i dalej ide nadrabiac .......... masakra baby jedne ile napisałyscie dzisiaj .........
|
|
|
#4460 | |||
|
Kniaginia
|
Jak TŻ wrócił z pracy to mu opowidałam o dzisiejszej wizycie u lekarza, m.in. o małym ciemiączku i że mózg nie ma miejsca, żeby się rozrastać. A TŻ, patrząc na Różę: "No rzeczywiście, już ma jakiś taki tępy wzrok
".Cytat:
![]() Zaczynam się martwić: Róża waży tyle samo, długości nie wiem, ile ma, ale sądząc po ubrankach i przewijaku to coś ok 68-70, a miesiąc młodsza i dziewczyna. Będzie jakaś Agata Wróbel albo Pudzian ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że to ekonomiczniej ![]() Cytat:
Ja z Lidla mam w tej chwili takie z granatowym wielorybkiem i dla mnie koszmar. dobrze, że w pudełku pieluchowym mam zazwyczaj ze 3 rodzaje, bo tych na wyjście bym mu nie włożyła. bardzo, bardzo się cieszę ale dłuuugaaśny! ![]() kl aski:Cytat:
zaszalałaś u fryzjera! 30 cm to dużo!!! fajny fryz?!
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz wymagania- konia na księciu niedoczekanieCytat:
![]() Ja zmykam lulać, dobrej nocki Mamusie |
||
|
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Dziewczyny ja tak na szybko przeleciałam wątek, nie mam czasu nadrabiać. Widzę, że Michałek Strippi w szpitalu Trzymam kciuki za małego! Będzie dobrze Ja jestem na wakacjach 2 tygodniowych u rodziców z małym. Jest super, mały jak wstanie jest szykowany do wózka i tak siedzimy sobie z nim w ogródku, a po południu spacerek z teściową Oczywiście moja mama widząc, jak często karmię małego stwierdziła, że ona kupi - uwaga, uwaga MAIZENĘ, czyli: "maizena to skrobia kukurydziana pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw." I jakby Kubuś zjadł takiej maizeny to by 4 godziny pospał! Aż mi się włos na głowie jeży! Tłumaczę jej, że czasy się zmieniły i teraz nie daje się takich rzeczy dzieciom i zaleca się kp do 6 miesiąca a rozszerzanie diety na 5,6 miesiąc z tego co wiem. W ogole moja mama jest zdziwiona, że mi się tak chce karmić piersią (ona karmiła 2 tygodnie). W domu wszyscy sie Kubusiem zachwycają - jaki jest cudny, słodki i maluśki wożą go, bawią, noszą, karmią, także bardzo mi miło. W sobotę robimy grilla przed domem, małego popilnuje babcia. To tyle newsów pozwolę sobie Was w wolnej chwili podczytywać.Buziaki! |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
zwykły bob...
wypadały mi masakrycznie, wystarczyło żeby Emi szarpnęła lekko już kilkanaście w łapce miała, więc i tak caly czas ze spietymi łaziłam, w upale i w nocy kark mi się pocił - więc mam nadzieję, ze bedzie lepiej- a na szczęście szybko rosną
|
|
#4465 |
|
Kniaginia
|
Z dostępem do internetu
![]() Jutro dzień "medyczny" - idziemy pierwszy raz na rehabilitację, a wieczorem na usg główki (na drugi koniec miasta:/) Stwierdziliśmy, że lepiej zrobić to usg i iść już z wynikiem do neurologa. Pediatra dziś mówiła, że to ostatni dzwonek na takie usg, a pewnie jakbym poszła za 2 tygodnie, jak mamy wizytę u neurologa, to dopiero bym dostała skierowanie na to usg i wszystko by się wydłużyło. |
|
|
|
|
#4466 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zdrówko ! ale dobrze wygląda hehe dobre jak tu zapomniec o własnych urodzinach..... Cytat:
i lece dalej.........
|
|
|
#4467 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój też potrafi konwersować - ze zwierzakami na karuzeli, Puchatkiem na ścianie i ukochanym drzewem na regale obok przewijaka ![]() Cytat:
Cytat:
I dodałam Cię na fb do znajomych, gdybyś się dziwiła, od kogo to zaproszenie ![]() I za szczepieni już na zaś ![]() Cytat:
faceci... ![]() Cytat:
Biedny Nikoś po szczepieniu... Cytat:
|
|
|
#4468 |
|
MBZ♥
|
Pani
![]() ![]() a pani ubrano lekutko topik na ramiączkach i spodenki.Maria za usg. Roszpunka popłakała troche przy nim bo lekarka nie miała podgrzewanego żelu:/tez mamy taki telewizor ale nie na moje nerwy pisanie a nim ![]() Demeter udanego wypoczywania ![]() a jak karmisz piersią, to jak inni karmią
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

ale na zdjęciu uśmiechnięty
zaraz będę próbować jeszcze
ostatnio tż z nim sam został to mówi że cały koc przewędrował
zdolny chłopak 
). Bo mi się wydaje, że jak ją wyciągnę, to będzie za bardzo na siedząco
...ehhhh dawne czasy ....
moze sie wytłumacze ze pół dnia na słoncu w parku byłam i kalafior sie ugotował 
Nabiału nie jem, z owoców tylko banan, warzywa tylko gotowane - marchewka, szpinak itp. Odstawiłam wieprzowinę i wołowinę, bo czytałam, że też może uczulać; i co? Jajco

Mój mąż ledwo wytrzymał, mnie przy tym nie było, ale słysząc jego płacz, płakałam razem z nim.
no co za baba...
.
kl aski: