![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-03 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Bo ja teraz tyle ważę i czuję się jak słoń. Zwykle moja waga była w granicach 56-57 kg, kiedyś nawet 53 kg. Mam wrażenie, że nabrałam dużo wody w okolicach brzucha, ud, pupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
katarzyniak w ZYCIU nie pomyslalabym, ze w pieczeniu ciast jest cokolwiek złego. Nawet nie mam pomysłu dlaczego miałoby byc?
![]() Wątpliwe moralnie jest pisanie licencjatu za kogoś. Ale ciasta??
#244 |
Zakorzenienie
|
katarzyniak
Ja też zawsze lubiłam piec ciasta,ale od kiedy jestem w ciąży nie mam już na to siły...czasami jednak zmobilizuje się i upieke ![]() Żaden obciach skoro masz siły i chęci to dlaczego nie ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-03 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-03 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Gang Iren
|
Wiesz to zalezy,bo jedna osoba przy tych wartosciach moze byc pulchna,a inna nie.
Katarzyniak dla mnie nie bardzo jest pisanie pracy,kazdy powinien pisac ja sam. No i tez niezgodne z prawem. W pieczeniu ciast nie widze nic zlego. Super,ze dziec ladnie rosnie ![]()
#247 |
Rozeznanie
|
Gosia, to bardziej pomoc niż pisanie w 100%
![]() Eh, najważniejszę że na USG wszystko oki ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Shiloh, ja przy 160 cm ważyłam 60 kg i czułam się z tym b. źle, teraz ważę 52-52,5 i jest ok, chociaż uważam że nie jest idealnie. Wg mnie idealnie to 48, ale teraz waga to drugoplanowe miejsce.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Ja czuję się ociężała...mam wrażenie, że woda zatrzymuje mi się w organizmie. Boję się tego przytycia w ciąży, ale na prawdę mam nadzieję, że po prostu to zaakceptuję jak brzuszek będzie rósł.
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Mnie też ciężej teraz
![]() Może nie. Z wagą (nie mam, więc nie sprawdzę), ale mam wrażenie, że nawet chodzę inaczej (właśnie słoniowo) ostatnio i ten brzuch (jeszcze nie ciążowy, po prostu wystający) i talia gdzieś zniknęła... Ech, trzeba się będzie wziąć za siebie, ale to potem ![]() Jutro ciężki dzień, a dziś padam, więc dobranoc wszystkim- niech Wam się przyśnią Wasze pociechy ![]()
#253 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
A ja tak siedze, czytam i sie zastanawiam co u Metamfetaminax. Miała mieć popołudniu wizyte ale się nie odzywa
![]() Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-07-03 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Też mam nadzieję, że nie przytyję za dużo w ciąży, szczególnie, że przez ostatni rok kilka dodatkowych kilogramów mi się przyplątało.
![]() Najwyżej zupełnie odstawię niezdrowe przekąski, basen też powinien pomóc. No i karmienie później, dziecko wyciągnie z nas dodatkowe kilogramy. ![]() Dostałam wyniki badań: "małe prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa u płodu". Czyli to, czego się spodziewałam. Dziewczyny z krótkowzrocznością: zauważyłyście może pogorszenie wzroku u siebie? Bo ja coś zaczęłam mrużyć oczy ostatnio i bardzo mnie to martwi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też o niej myślę.
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez o niej cały czas myślę.... ;( mam nadzieję że wszystko jest OK
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Nigdy nie rozumiem osób, które się nudzą w domu bo ja mam zawsze pełną liste tego, co chciałabym a nie mam czasu. Przede wszystkim na l4 miałabym wreszcie więcej czasu na szukanie domów dla psów ze schroniska- ogłoszenia, facebook itd. Poza tym z mojej list 'to do': Posegregować zdjęcia i mp3, porządek w płytach (szczególnie tych niepodpisanych ![]() ![]() A na czym mi bardzo zależy i muszę to zrobić przez czas ciąży i macierzyńskiego to znacznie poprawić angielski. I na to będę potrzebowała dużo czasu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
P.s. Kluska, 400 x ruskie pierogi? Jak przejdą mi mdłości, chętnie piszę się na porcję ...kocham ruskie ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-07-03 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
Zależy ile z tego to mięśnie a ile tłuszczyk. Bo można przy tej wadze mieć płaski brzuszek, klepsydrę i ładnie zarysowane mięśnie, a można też mieć cellulit, otyłość brzuszną i zero mięśni.
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapraszam, starczy i dla Ciebie ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Czasem zazdroszcze wam tej nudy ale tylko wtedy kiedy mam za duzo pracy.. Ja mam dwie prace wprawdzie zadna nie jest na pelen etat, ale pracy jest. Martwi mnie zwlaszcza jedna bo pracuje w restauracji jako kelnerka/barmanka wieczorami, a nie powinno sie wieczorami pracowac (teraz chodze tylko 2 razy w tyg.). Nie wiem dlaczego tak jest, dobrze sie czuje, nie znecaja sie nade mna :P nie wiem co robic.. Narazie nie potrzebuje zwolnienia wiec chyba nie ma sensu w domu siedziec..
Ja koncze teraz 14 tydz i niektore pisma podaja, ze linea negra powinna sie uwidocznic a u mnie nic.. Jak jest u was?
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Niestety z waga jest tak, ze można wyglądać lepiej a ważyć więcej niż osoba o tym samym wzroście ale tylko wtedy gdy się ćwiczy.
Polecam Wam blog niebiesko-szarej. To dziewczyna która ma małego brzdąca i zachęca do ćwiczeń (ma nawet profil na facebooku) trzeba wygooglowac. Co do wagi w ciąży to od 6 tygodnia zwiększa się ilość krwi w organizmie a ta, wiadomo, ze waży. Na Waszym miejscu nie przejmowalabym się wagą. Skupcie się na maluchu i dawaniu mu miłości. Bo jak będziecie myśleć o tyciu będziecie się stresować a stres lubimy zażerać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
ja w piewszej ciazy nie przytylam nic do 6mca. tylko brzuszek urosl. plptem troche przytylam ale tak naprawde to w ostatnim miesiacu doszlo do 15 kg wiecej niz normalnie. ale tez zwykle mam niedowage, wiec to bylo malo i wiekszosc chyba woda bo puchlam.
w miesieac po porodzie wazylam tyle co przed ciaza i nosilam normalne ubrania. pozniej karmiac jescze duzo schudlam. i tak jak pisala gosia karmienie to ciagla dieta bo duzo rzeczy jesc nie mozna. moj maly ma jescze alergie na bialko krowie, wiec wogole duzo rzeczy nie moglam jesc (odpadal caly nabial, w tym mleko-czyli 90%slodyczy) i do 12 miesiaca jajka go tez uczulaly, wiec malo moglam jesc (nie chodzi o ilosc ale roznorodnosc). duzo tez na pewno geny wplywaja. no i ja zawsze mialam bardzo dobrze wycwczone miesnie brzucha, wiec brzucha to juz w dniu porodu nie mialam. takze nie zamartwiajcie sie. bedzie jak bedzie, a moze byc bardzo dobrze ![]() ja teraz w 13tc i schudlam ok. 1 kg i nic nie widac, poprzednio tez tak bylo i troche wam tych brzuszkow zazdroszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
witajcie,
ja już po kolejnych badaniach. Było bardzo pozytywnie, waga stoi co mnie bardzo cieszy bo i tak już +2 kg ale lekarz obiecał, że nie da mi przytyć więcej niż 15 kg i że mogę jeść pomidory do upadłego ale nie z chlebem :P Maluszek jest co raz większy teraz ma 7 cm i machał wczoraj rączkami-chyba go obudziliśmy badaniem ![]() Jeszcze dodatkowo sprawdzona przezierność i kość nosowa wszystko tak jak ma być. Jestem spokojniejsza. Umówiłam się też, że za miesiąc mogę już iść na L4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Witam Was w nowym wątku i w tym pięknym słonecznym dniu
![]() Cały czas mam w głowie Metę, byłoby cudownie, gdyby sie okazało, że dzidzius jednak jest. Ciekawe co u Soleil Rouge.. Perfuzja dopisz mnie, proszę. Asia, 28 l. OM 06.04.2013. TP 11.01.2014. Pozdrawiam ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz Ci sam mówił o zwolnieniu, czy Ty go pytałaś?
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
powiedziałam mu o wszystkich dolegliwościach, które mnie trapią i o moich bólach głowy, które wcześniej nie występowały a teraz prawie codziennie. Zapytał czy chcę już l4 powiedziałam, że jeszcze do końca m-ca muszę wytrzymać bo mam osobę do wyszkolenia na moje miejsce i obiecałam że to zrobię, poza tym sezon urlopowy w pełni więc kadry mniej. Umówiliśmy się, że na przyszłej wizycie wypisze l4 żebym już się nie męczyła i odpoczywała bo maluszek najważniejszy a medalu za pracę do 9 m-ca mi nikt nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.