Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 23:40   #3091
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Myślisz, że książeczka honorowego dawcy krwi im wystarczy?

Ciekawe czy małej krew zbadają na grupę (wiem, że ogólnie nie oznaczają) - Norbert miał oznaczoną właśnie po to, żeby wiedzieli, czy mam dostać immunoglobulinę, ale okazało się, że Misio ujemny jak ja, więc nic mi nie podawali
W niektórych szpitalach nie biorą pod uwagę książeczki, ale najwyżej zrobią Ci w szpitalu badanie.

Jeżeli masz ujemną grupę, to na pewno zbadają u małej ale to na szczęście z pepowiny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:43   #3092
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Widzę, że wesoło było jak mnie nie było
Zrobiłam sobie inhalację na kaszel i musiałam wziąć apap i odpocząć bo gorączki dostałam:banghead:

CZAROWNICZKO biedactwo nacierpiałaś się mam nadzieję, że ból cię już puścił

MELA mam nadzieję, że kryzys minął i jesteś już bezpieczna i spokojna w domku

Dobranoc kochane

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:44   #3093
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

idę w łóżko bo tż pojechał autem do pracy więc wróci dużo wcześniej niż mój budzik zacznie dzwonić i mnie obudzi ehhhh kiedy to ja se pośpię

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:47   #3094
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
W niektórych szpitalach nie biorą pod uwagę książeczki, ale najwyżej zrobią Ci w szpitalu badanie.

Jeżeli masz ujemną grupę, to na pewno zbadają u małej ale to na szczęście z pepowiny.
ja swój wynik mam normalny - mąż ma wbite w książeczkę i o jego wynik mi chodziło

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:48   #3095
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
przeciwciała czyli coombs? też ma być świeży wynik? (bo u nas niezgodnoć grup)
OWA - co to?
HIV - wogóle mi nie zlecono...
INR i APTT - to czynniki krzepnięcia, tak?

kurde chyba rano przedzwonię na porodówkę i dopytam, bo głupia już jestem, a mam 9.07 wizytę w innej przychodni (zastępstwo na czas urlopu mojego gina), to jak co to będękombinować, żeby mi wypisał skierowanie. Nerwy mam na tego mojego, fajny z niego chłop, dobry gin, o ciążę Norbertową (mega zagrożoną) dbał jak o jajeczko, a teraz... uważam, że olał sprawę
OWA- to serologia kiły
INR, APTT- krzepliwość krwii

Grupa krwii- musisz mieć oryginał. Zdaje się że podpisany przez 2 osoby.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 23:54   #3096
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
OWA- to serologia kiły
INR, APTT- krzepliwość krwii

Grupa krwii- musisz mieć oryginał. Zdaje się że podpisany przez 2 osoby.
widzisz jaki ja ciemniak jestem... 9 lat pracy w przychodni i nie znam tego skrótu u nas zawsze pisali WR lub odczyn Wassermanna to mam zrobione kiły niet

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Miałam iść spać przed północą Biegnę... jeszcze zdążę

Do jutra!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 00:03   #3097
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moje dziecko caly czas mialo kregoslup i dupke po prawej str, zawsze w prewe zebro mi sie wbijalo a teraz patrze ze jest po lewej, czy to normlane??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 00:11   #3098
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Antosia urodzila sie o 16.25 sn wazy 2810 i ma 53 cm Ma duzo czarnych włosków i w ogole nie placze. Co do porodu to bol byl kosmiczny. Nie sadzilam ze to moze tak zaje.biscie bolec. Caly oddzial mnie chyba slyszal. A szwow mam chyba z 20 szwow bo popekalam w srodku. Ale to i tak jest nie wazne. Najwazniejsze ze nasz ksiezniczka jest juz z nami.
gratuluję

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Przez całą ciążę nie miałam rozstępów, a teraz patrzę na brzuch a tam brzydkie paski :banghead: czyżby podczas porodu wyskoczył

co o jej, juz sie boje zeby u mnie sie nie pojawily

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Zaraz ponadrabiam ale jeszcze napiszę, że lekarz który miał badać Czarowniczkę musiał iść na nieplanowaną cesarkę i muszą czekać. Boli ją z lewej strony od nerki. Na IP mówią, że to prawdopodobnie typ przepowiadaczy, których skala bólu jest większa niż sam poród sn. I Czarownica pisała, że jesli tak jest, to poród przy tym będzie pikuś.
ciekawe czy to co mam to jest to samo co u czarownicy

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja mam mega zjazd i rycze. Nawet z domu wyjechakam stoje na poboczu i wyje. Strasznie mi zle! Te hormony! Po porodzie chyba bedzie jeszcze gorzej.

biedactwo, nie pakuniaj, bedzie tylko lepiej jak przytulisz maleństwo

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nadaje ze szpitala.
SAMMI dziekuje
Leci druga kroplowa. Bol jeszcze jest ale juz noe to co bylo.
Wisialam ka lozeczku mego i nawet nie moglam plakac. Tak bolalo. W koncu Tz drugi raz zadzwonil do gina a on zeby jechac ze juz dzwoni do szpitala. A ja blagalam o cesarke wyjac.
Maly sie wypycha teraz vhyba lubi kropelki. Nie jadlam nc od 12 h. Na noc mam wziac hydroxizine i jeszcze jakies paracetamol.
Na razie jestem sama na sali.

biedna jestes Mozesz opisac ten ból? Bo mnie tak łapało tez, raz w tamten czwartek, no i wczoraj, opisywalam ten ból ... koszmarny, jakby plecy z boku, trwajacy ciagiem - nie jak skurcz, tylko non stop np. 30 min., ale po nospie mi przeszlo. Jesli masz to samo to szczerze współczuje kochana

dobranoc kochane
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 00:12   #3099
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
ja swój wynik mam normalny - mąż ma wbite w książeczkę i o jego wynik mi chodziło
Myślę
, że wystarczy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moje dziecko caly czas mialo kregoslup i dupke po prawej str, zawsze w prewe zebro mi sie wbijalo a teraz patrze ze jest po lewej, czy to normlane??
moje kilka razy dziennie zmienia boczek :-P czy normalne, to nie wiem. Mój tak ma;-)

Filipiśko

Stary 2013-07-04, 00:17   #3100
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

moj zawsze byl po prawej str wiec sie troche przestraszylam

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-07-04, 00:17   #3101
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

W ogóle zrobił mi się chyba rozstep... Przy pepku, równolegle do czarnej linii. Tylko jest jasny i wygląda jak blizna po poparzeniu :-( pewnie po porodzie będzie bardziej widoczna... Ech:'(

Filipiśko

Stary 2013-07-04, 00:22   #3102
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Kubuś Puchatek - wiesz, że własnie przed chwilką o Tobie myślałam, że Cię długo nie ma???
Dziękuję za pamięć jestem,podczytuję Was Brzusie i Nie-Brzusie Mamusie. Kompletuję wyprawkę,już prawie wszystko mamy,ale teraz jak się już pojawiły i pojawiają dzieciątka na naszym wątku,na nikim nie robi wrażenia zdjęcie z łupami więc nie wrzucam. Od poniedziału tego już,a może nareszcie nie pracuję,więc ogarniam domek i zakupy Maluszkowe,jak już wcześniej wspomniałam. Jestem teraz w 34 tc postaram się więcej udzielać,szczególnie,że nie muszę chodzić do pracy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Ja właśnie słyszałam z nieprofesjonalnego źródła,że to jest idealne ułożenie,gdy dupka jest po lewej ja mojego Szkodnika mam cały czas po prawej stronie,ale mam jeszcze czas i chciałabym,żeby się przeniósł na drugą stronę więc gratuluję ułożenia

Strawberry i ona WIELKIE GRATULACJE!!!k laski: życzę Wam i Maluszkom dużo zdrówka,bo to jest najważniejsze
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 00:26   #3103
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Dziękuję za pamięć jestem,podczytuję Was Brzusie i Nie-Brzusie Mamusie. Kompletuję wyprawkę,już prawie wszystko mamy,ale teraz jak się już pojawiły i pojawiają dzieciątka na naszym wątku,na nikim nie robi wrażenia zdjęcie z łupami więc nie wrzucam. Od poniedziału tego już,a może nareszcie nie pracuję,więc ogarniam domek i zakupy Maluszkowe,jak już wcześniej wspomniałam. Jestem teraz w 34 tc postaram się więcej udzielać,szczególnie,że nie muszę chodzić do pracy

Ja właśnie słyszałam z nieprofesjonalnego źródła,że to jest idealne ułożenie,gdy dupka jest po lewej ja mojego Szkodnika mam cały czas po prawej stronie,ale mam jeszcze czas i chciałabym,żeby się przeniósł na drugą stronę więc gratuluję ułożenia

Strawberry i ona WIELKIE GRATULACJE!!!k laski: życzę Wam i Maluszkom dużo zdrówka,bo to jest najważniejsze
Ustawienia są dwa- lewe (1) i prawe (2). nie ma medycznej różnicy, obydwa są tak samo dobre. Lewe jest częściej spotykane- pewnie od lezenia na lewym boku;-)

lecę spać. Dobranoc
Kubusiu, wrzucaj łupy

Filipiśko

Stary 2013-07-04, 00:28   #3104
Katerine2
Raczkowanie

Przepraszam ze tak pozno ale niestety nie mogłam wcześniej. Wizyte miałam dopiero o 20:00 potem jeszcze maz się uparl żeby do moich rodzicow pojechać jak wrocilam to po 22 było a jeszcze Matiemu kolacje zrobić i do mycia zagonić a ja w miedzy czasie naczynia pozmywalam bo w dzień to masakra przy takiej temperaturze.

A wiec tak co na wizycie: szyjka dluga zamknieta, lekarz mowi ze nic się nie dzieje. Justynka jest glowka do dolu tak jak myslalam. Zapytalam gina o wage niuni i obliczyl ze 3780 g wiec mamy duza kobietke nawet gin się smial jak chciał zmierzyć brzuszek i mowi no brzuszek.....to nie brzuszek tylko brzuszysko

Mam zamiar troszkę poczytać co się tu dzialo dziś i tak ok 2 spac pojde znając zycie
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 00:28   #3105
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Kejt wspolczuje tego cholerstwa ;/ ja mam same pod pepkiem i porobily mi sie wlasnie w ostatnich tygodniach no i wczoraj zauwazylam ze mam na boczkach

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-07-04, 00:58   #3106
czarownica1
Zakorzenienie

IDZIA ten bol zaczal sie nagle przy wsyaniu z lewego boku. Ostry. Po jakims czasie zelzal. Ale prawie wylam. Pozniej nachodzil co jakis czas. Momentami mialam wrazenie ze ktos mi tepe kolki wbija centralnie w nieduuzy obszar z lewej na linii nerki. Przy zmianie pozycji baddziej bolalo. Ostatnia jazda soonczyla sie miska i torsjami. I wtedy lekarz kazal na IP.
Titaj powiedzieli ze u ciezarnych kolka najczesciej z prawej strony.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

No a teraz kroplowa skonczona. Dwa paracetamole wzielam a mi bol wraca. Jakby mi cale plecy sztywnialy.
Lezalam na prawym boku i tak mnie znowu wzielo.
Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Jestem zdolowana na maksa...
Czytam Was probuje nadrobic watek ale jakbym zyla w innym swiecie. Siedze po turecku na lozku bo sie boje pplozyc zeby nie bolalo. Kurcze zarzucam Was pesymizmem...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nawet Wam nie podziekowalam za kciuki. Zrobie to hurtem po wszystkim. Wszak jak zwykle boje sie by nie zapeszyc.

IDZIA jeszcze ten bol ma jedna forme. Jakby ktos zakladal obrecz pod piersiami i z tylu plecy bola i zebra. Lekarz jeszcze z usmiechem na twarzy powtarzal no moze porod sie zaczyna.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 01:20   #3107
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ustawienia są dwa- lewe (1) i prawe (2). nie ma medycznej różnicy, obydwa są tak samo dobre. Lewe jest częściej spotykane- pewnie od lezenia na lewym boku;-)

lecę spać. Dobranoc
Kubusiu, wrzucaj łupy

Wielkie dzięki za wiadomość,że oba ułożenia są dobre kamyk z serca jutro zrobię kilka fotek i powrzucam. Dobranoc,kolorowych snów

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze tak pozno ale niestety nie mogłam wcześniej. Wizyte miałam dopiero o 20:00 potem jeszcze maz się uparl żeby do moich rodzicow pojechać jak wrocilam to po 22 było a jeszcze Matiemu kolacje zrobić i do mycia zagonić a ja w miedzy czasie naczynia pozmywalam bo w dzień to masakra przy takiej temperaturze.

A wiec tak co na wizycie: szyjka dluga zamknieta, lekarz mowi ze nic się nie dzieje. Justynka jest glowka do dolu tak jak myslalam. Zapytalam gina o wage niuni i obliczyl ze 3780 g wiec mamy duza kobietke nawet gin się smial jak chciał zmierzyć brzuszek i mowi no brzuszek.....to nie brzuszek tylko brzuszysko

Mam zamiar troszkę poczytać co się tu dzialo dziś i tak ok 2 spac pojde znając zycie
za wizytę i super wagę Justynki(bardzo ładne imię,teraz chyba nieczęsto nadawane).

Cytat:
IDZIA ten bol zaczal sie nagle przy wsyaniu z lewego boku. Ostry. Po jakims czasie zelzal. Ale prawie wylam. Pozniej nachodzil co jakis czas. Momentami mialam wrazenie ze ktos mi tepe kolki wbija centralnie w nieduuzy obszar z lewej na linii nerki. Przy zmianie pozycji baddziej bolalo. Ostatnia jazda soonczyla sie miska i torsjami. I wtedy lekarz kazal na IP.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

No a teraz kroplowa skonczona. Dwa paracetamole wzielam a mi bol wraca. Jakby mi cale plecy sztywnialy.
Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Czytam Was probuje nadrobic watek ale jakbym zyla w innym swiecie. Siedze po turecku na lozku bo sie boje pplozyc zeby nie bolalo. Kurcze zarzucam Was pesymizmem...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nawet Wam nie podziekowalam za kciuki. Zrobie to hurtem po wszystkim. Wszak jak zwykle boje sie by nie zapeszyc.

IDZIA jeszcze ten bol ma jedna forme. Jakby ktos zakladal obrecz pod piersiami i z tylu plecy bola i zebra. Lekarz jeszcze z usmiechem na twarzy powtarzal no moze porod sie zaczyna.

Nie mogę sobie wyobrazić tego bólu,ale trzymam mocno kciuki,żeby odszedł w cholerę jak najszybciej. Za co niewinne kobiety muszą tak cierpieć ? Oby ulżyło i żebyś mogłą spokojnie przespać choć pół nocy
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 02:32   #3108
Oliath
Zakorzenienie

Sie porobilo

Strawberry

Czarowniczko biedactwo Ty, mam nadzieje, ze udalo Ci sie smacznie zasnac i juz po bolu Kochana!!!

Mela, CO SIĘ STAŁO siostro moja? Skad kryzys i czy juz lepiej? Tulam mocno, mocno, mocno! Poloz sie przy Malgosi, przytul i nabierz dobrych emocji, mi troszke pomagalo, dzieci sa jak zimne oklady na rozpalone czolo

U nas nocne karmienie, pierwsza noc od szpitala BEZ BUTLI !!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 05:07   #3109
Samantha7
Zakorzenienie

Hej dziewczyny .

Ona , Strawberry- gratuluje maluszkow
Regenerujcie szybciutko siły

Wiec miałam dzis usg i wizytę. Tesciowa poszła z nami. Muszę powiedzieć na wstępie, ze moja tesciowa jest tak wkurzajaca, wtykajaca wszędzie nos osoba, ze naprawde powinnam dostać medal za cierpliwość. Wszyscy do okola znajomi mi wspolczuja, a moja szwagierka w ogóle nie utrzymuje z tesciowa kontaktu i unika jej jak moze.
Ja staram sie z nia żyć w zgodzie choć jest co raz ciężej i naprawde nie chce jej powiedzieć cos nie miłego bo juz raz powiedziałam, zeby sie nie wtrącala to była oburzona. Żal.

Wiec miała przyjść o 9:00 przylazla o 8:30 rano. Ja siedzialam i jeszcze jadłam sniadanie w koszuli nocnej sexi flexi z gola kapa i robiłam se make up, a ta dzwoni. Mysle WTF
Okay wpuscilam ja do domu , a ona zamiast usiąść w salonie i sobie tv oglądać czy cos to siedziała i gapila sie na mnie jak sie maluje i jem. Na żywca po chamsku. Z nerwów mi ręce sie trzesly i myślałam, ze se oko wydziubie Do tego ubrala sie jak jakas stara lafirynda. Co najmniej jakby do klubu szła. Babka,ktora ma 58lat założyła sukienkę w centki jak gepart i takie same klapki na szpili, do tego chamska nie panująca czerwona torebkę Dobrze ze tu Ameryka i nie takie dziwolagi chodzą.

Nagle zaczęła mi wyliczać ktory tydzień mam ciazy. Mysle co Wyjela telefon i zaczęła pindolic cos , ze ja podobno jej mówiłam , ze w lutym robiłam test i ze nie byłam w ciazy, a potem robiłam w grudniu. Mysle kobieto ku*mac materacem byłaś Wyobrazacie sobie cos takiego?! Ona wie lepiej od gina i mnie kiedy ja w ciaze zaszlam bo ja mam 15lat i nie wiem jak to sie stało Wyliczyla,ze jestem w 34tyg.
Ciśnienie mi wzrosło,ze myślałam ze mi wody zaraz odejdą. Powiedziałam jej,ze to moja sprawa chyba i ze zle liczy. Schodzilismy ze schodów i poszłam przodem bo jak bym szła za nia to by ona mogła niechcący z nich spaść Uwalila se w tej głowie,ze będę w połowie sierpnia rodzic
Do tego mimo polowkowego usg , na którym ewidentne wyszło,ze to chłopak ona se uwalila ,ze nie to dziewczynka bo moj Tz chce dziewczynkę. Boże daj cierpliwość
Dzis sie przekonała, ze synek jest synkiem moj mały Oleś Mam pisiora w 4d i jej go w ramki dam zeby se przypominała swoje gderanie i jej błąd.

Dziewczyny klocek waży juz w 37tyg.3300 ponad. Gin mi powiedział, ze on moze urosnac do ponad grubo 4500 do 40tyg.,wiec jak sie nie zechce wykluc sam do 39tyg.to będę mieć wywoływany porod. Chciałam urodzić sn bez znieczulenia,ale jestem przerażona. Jestem niska i nie mam tylka jak szafy. Zaczynam sie bać,ale synus jest idealny. Ma mega długie włosy az na szyji mu zwisaja i ma bardzo długie rzęsy,ze babka powiedziała na usg, ze w jej karierze takich długich nie widziała.
No i taki śmieszek pucek z niego. Chowal sie raczkami od nas i spał,ale przez sen miał takiego banana na buzi

Bylismy tez z Tz zobaczyć sale gdzie będę rodzic. Normalnie hotel 5gwiazdkowy. Tz bedzie tez miał swoje łóżko zeby sie przespac. Po porodzie moze zostać ze mną jak długo chce. Sa to pojedyncze sale. Maluszek bedzie ciagle ze mną w swoim lozeczku obok. Wszystko mi pokażą i pomogą. Położna mowi, ze zrobi z porodu imprezke i ze zawsze jest wesoło, ze nie będę leżeć jak krowa i czekać na zarzniecie, ze jak będę po porodzie chciała sie wyspać i mieć spokój to moga wziąć maluszka i sie nim zając, ze sa takie specjalne podgrzewacze , ze mozna tam podgrzewać maluszki hehe, nie sa ta inkubatory. Laska mówiła, ze oni sa jak rodzina i traktują pacjentów jak rodzine i ze co zechce to będę mieć. Nawet jak zechce pizzę to mi zamówiła Masakra.

To chyba tyle. Lecę prasowac tetry.

Oliath - wlasnie dzięki za te listę bo ja sie czailam na te nozyczki bezpieczne i ich nie kupiłam. Mialam instynkt, ze to nie jest dobre. Tutaj po urodzeniu wszystkie maluszki maja obowiązkowo zakładane skarpetki na lapki

Pozdrawiam Was serdecznie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

Bidulko strasznie współczuje. Ja tez mam czasem w nocy cos podobnego wlasnie jak na prawy bok sie klade i idzie mi na plecy i do kapy oraz drugiej dziurki jakby miało mnie rozerwać.

Wczesniej miałam takie cos, ze z lewej str tak mi żebra bolaly ze nie mogłam oddychać i stanika nosić żadnego.

Trzymaj sie i pisz jak Ci tam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 05:14   #3110
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Nie chce mi sie spac tralala, i tak od 3

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:07   #3111
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry! też już nie śpię. równo co 2h wstawalam siku, wyszło 3 razy a zawsze chodziłam raz. Czyli urodze niedługo? :-P

Samantha, masakra z teściową, a usg to macie jakieś przegenialne, że nawet rzesy widać o_O

Jak mieszkalismy podczas remontu u moich rodziców, to mieliśmy spore łóżko i mój mąż nauczył się spać na plecach z rozlozonymi łokciami pod głową i oczywiście dziś dostałam z lokcia prosto w czoło :banghead:
Dobrze, że kawałek miał do oka, bo by opierdziel zebrał większy...

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Czarownico, współczuję mordęgi, mam nadzieję, że udało Ci się zasnąć. Miałam 3 razy podobne bóle, ale przechodzily po jakiś 10 minutach i masażu pleców. Ale kladlam się na podlodze i wylam, nie mogąc złapać oddechu. Właśnie taka obrecz pod zebrami.
Sciskam!

Filipiśko

Stary 2013-07-04, 07:08   #3112
Agrafka86
Wtajemniczenie

Kathe za zdanie wszystkiego! I czekamy na Michasia.

Czarowniczko trzymam mocno kciuki za Ciebie i najważniejsze, że z Małym wszystko dobrze.

Katerine za wizytę i za wagę Niuni.

Samantha za wizytę. Teściowa dziwny BABOL! A powiem Ci, że w super miejscu będziesz rodzić. To naprawdę ekstra, że tak się traktuje pacjentki.

Malaczarna ja tam nawet 8 razy chodzę, także jakby to był wyznacznik to bym już 8 razy urodziła.

Dzień Dobry z rana.
Mąż wyprawiony do pracy. Biedaczek robi po 12h. Wczoraj wrócił o 19:00, zjadł, chwilę posiedział w basenie, bo głowa Go bolała i padł mi o 20:00. Nie miałam serca Go budzić i mówić, że za 2 tygodnie skierowanie do szpitala i pasuje to łózeczko ogarnąć. Najgorsze, że jak coś to tylko niedziela wolna,więc może zrobimy łóżeczko w niedzielę.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:13   #3113
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:15   #3114
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
aa dziewczyny, które urodziły: wszystkie szczepiłyście w ciągu 24h swoje maleństwa?
Ją zgodziłam
się na szczepienia szpitalne, bo przed porodem nie zdążyłam ogarnąć tego tematu

Cytat:
Dziewczyny, Czarownicę zostawili na patologii i będzie tam już do rozwiązania. Dostała kroplówkę rozkurczową. Pisała, że jest wykończona psychicznie i fizycznie tym bólem na linii nerki z lewej strony. Spróbuje później wejść na wizaż także może sama się odezwie.No i napisała, że z małym ok - chociaż takie dobre wieści.

może się zlitują i wcześniej jej cc zrobią. Za szybka ulgę trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i odplywam
Chyba nie dam rady dzis nadrobic :/

Domi, tak wizyte mialam podobnie jak Ty Dzieki za info odnosnie glowki. A na fb zaprosilam Cie wieczorem i sie przedstawilam, wiec to chyba nie o mnie chodzilo.

Oliath, dziekuje za przydatne informacje

Ja jestem po wizycie u poloznej - wszystkie wyniki super, Edziu swietnie!

Mamy kontrakt i klucze, depresje przy tym tez, bo czeka nas sporo pracy i wydatkow, a inwestowac za bardzo nie ma sensu w wynajmowane od miasta mieszkanie

Wybaczcie, ze tak na szybko wszystko opisuje, ale mialam dosc meczacy dzien i juz nie mam na nic sily. Lece spac. Dobrej nocy wszystkim

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Czarownico, ogromne dla Was!!!

za wizytę

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

super wieści

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .

Ona , Strawberry- gratuluje maluszkow
Regenerujcie szybciutko siły

Wiec miałam dzis usg i wizytę. Tesciowa poszła z nami. Muszę powiedzieć na wstępie, ze moja tesciowa jest tak wkurzajaca, wtykajaca wszędzie nos osoba, ze naprawde powinnam dostać medal za cierpliwość. Wszyscy do okola znajomi mi wspolczuja, a moja szwagierka w ogóle nie utrzymuje z tesciowa kontaktu i unika jej jak moze.
Ja staram sie z nia żyć w zgodzie choć jest co raz ciężej i naprawde nie chce jej powiedzieć cos nie miłego bo juz raz powiedziałam, zeby sie nie wtrącala to była oburzona. Żal.

Wiec miała przyjść o 9:00 przylazla o 8:30 rano. Ja siedzialam i jeszcze jadłam sniadanie w koszuli nocnej sexi flexi z gola kapa i robiłam se make up, a ta dzwoni. Mysle WTF
Okay wpuscilam ja do domu , a ona zamiast usiąść w salonie i sobie tv oglądać czy cos to siedziała i gapila sie na mnie jak sie maluje i jem. Na żywca po chamsku. Z nerwów mi ręce sie trzesly i myślałam, ze se oko wydziubie Do tego ubrala sie jak jakas stara lafirynda. Co najmniej jakby do klubu szła. Babka,ktora ma 58lat założyła sukienkę w centki jak gepart i takie same klapki na szpili, do tego chamska nie panująca czerwona torebkę Dobrze ze tu Ameryka i nie takie dziwolagi chodzą.

Nagle zaczęła mi wyliczać ktory tydzień mam ciazy. Mysle co Wyjela telefon i zaczęła pindolic cos , ze ja podobno jej mówiłam , ze w lutym robiłam test i ze nie byłam w ciazy, a potem robiłam w grudniu. Mysle kobieto ku*mac materacem byłaś Wyobrazacie sobie cos takiego?! Ona wie lepiej od gina i mnie kiedy ja w ciaze zaszlam bo ja mam 15lat i nie wiem jak to sie stało Wyliczyla,ze jestem w 34tyg.
Ciśnienie mi wzrosło,ze myślałam ze mi wody zaraz odejdą. Powiedziałam jej,ze to moja sprawa chyba i ze zle liczy. Schodzilismy ze schodów i poszłam przodem bo jak bym szła za nia to by ona mogła niechcący z nich spaść Uwalila se w tej głowie,ze będę w połowie sierpnia rodzic
Do tego mimo polowkowego usg , na którym ewidentne wyszło,ze to chłopak ona se uwalila ,ze nie to dziewczynka bo moj Tz chce dziewczynkę. Boże daj cierpliwość
Dzis sie przekonała, ze synek jest synkiem moj mały Oleś Mam pisiora w 4d i jej go w ramki dam zeby se przypominała swoje gderanie i jej błąd.

Dziewczyny klocek waży juz w 37tyg.3300 ponad. Gin mi powiedział, ze on moze urosnac do ponad grubo 4500 do 40tyg.,wiec jak sie nie zechce wykluc sam do 39tyg.to będę mieć wywoływany porod. Chciałam urodzić sn bez znieczulenia,ale jestem przerażona. Jestem niska i nie mam tylka jak szafy. Zaczynam sie bać,ale synus jest idealny. Ma mega długie włosy az na szyji mu zwisaja i ma bardzo długie rzęsy,ze babka powiedziała na usg, ze w jej karierze takich długich nie widziała.
No i taki śmieszek pucek z niego. Chowal sie raczkami od nas i spał,ale przez sen miał takiego banana na buzi

Bylismy tez z Tz zobaczyć sale gdzie będę rodzic. Normalnie hotel 5gwiazdkowy. Tz bedzie tez miał swoje łóżko zeby sie przespac. Po porodzie moze zostać ze mną jak długo chce. Sa to pojedyncze sale. Maluszek bedzie ciagle ze mną w swoim lozeczku obok. Wszystko mi pokażą i pomogą. Położna mowi, ze zrobi z porodu imprezke i ze zawsze jest wesoło, ze nie będę leżeć jak krowa i czekać na zarzniecie, ze jak będę po porodzie chciała sie wyspać i mieć spokój to moga wziąć maluszka i sie nim zając, ze sa takie specjalne podgrzewacze , ze mozna tam podgrzewać maluszki hehe, nie sa ta inkubatory. Laska mówiła, ze oni sa jak rodzina i traktują pacjentów jak rodzine i ze co zechce to będę mieć. Nawet jak zechce pizzę to mi zamówiła Masakra.

To chyba tyle. Lecę prasowac tetry.

Oliath - wlasnie dzięki za te listę bo ja sie czailam na te nozyczki bezpieczne i ich nie kupiłam. Mialam instynkt, ze to nie jest dobre. Tutaj po urodzeniu wszystkie maluszki maja obowiązkowo zakładane skarpetki na lapki

Pozdrawiam Was serdecznie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Bidulko strasznie współczuje. Ja tez mam czasem w nocy cos podobnego wlasnie jak na prawy bok sie klade i idzie mi na plecy i do kapy oraz drugiej dziurki jakby miało mnie rozerwać.

Wczesniej miałam takie cos, ze z lewej str tak mi żebra bolaly ze nie mogłam oddychać i stanika nosić żadnego.

Trzymaj sie i pisz jak Ci tam
Teściowej współczuję i oklaski za wizytę

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Ale super gratuluje

Bum mam się zaczęło

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:21   #3115
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry wyjątkowo wcześnie jak na mnie!

Spać nie mogłam, bo jakieś głupie sny mnie męczyły

Opijam się colą Nie mogę się powstrzymać! A najlepsze jest to, że przed ciążą nienawidziłam coli i reszty gazowanych napojów!

Cytat:
Dziewczyny, Czarownicę zostawili na patologii i będzie tam już do rozwiązania. Dostała kroplówkę rozkurczową. Pisała, że jest wykończona psychicznie i fizycznie tym bólem na linii nerki z lewej strony. Spróbuje później wejść na wizaż także może sama się odezwie.No i napisała, że z małym ok - chociaż takie dobre wieści.
Czarowniczko tulę mocno i mam nadzieję, że już czujesz się zdecydowanie lepiej

Cytat:
Zosiu, ale jak "stare" mogą być te wyniki? ja mam usg z 31tc, grupa nie ma znaczenia z kiedy, byle był oryginał wyniku, ale morfo i mocz? ja mam wyniki z maja... gin mnie zaniedbał, otatnio nic nie zlecił, a terazśmignął na urlop i być może już się nie zobaczymy, bo wraca za 3 tygodnie...
U mnie w szpitalu morfo i mocz muszą być najświeższe jakie masz. Jeśli chodzi o USG to ostatnie jakie było robiona ( u mnie też to będzie z 31tyg) oraz to z ok 12 tc.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
U nas nocne karmienie, pierwsza noc od szpitala BEZ BUTLI !!!
dla Lilo i mamy
Stary 2013-07-04, 07:22   #3116
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a ja sie szybko pozale i spadam.

Wzielam wczoraj prysznic, ogarnelam wloski i poszlam spac po 22. Polnoc, Marysia budzi sie z wielkim placzem, rwie ja na kaszel, az przy ktoryms razie zwymiotowala - szybko przebieranie, mycie, zdejmowanie poscieli. Na sile dalismy jej leki przeciw kaszlowi, po jakism czasie znow zwymiotowala. Caly czas ja dusilo, wiec mowie do TZ, dawaj inhalator ,wyjscia nie ma, zinhalujemy, rozszerza sie oskrzela i pojdzie spac. Walka z inhalatorem godzina 1.30 w nocy pierwsza dawaka histeria, po 15-20 minutach druga dawka to samo (dla nie wtajemniczonych pierwsza rozszerza oskrzela, druga to lekarstwo) - myslalam, ze juz nie dam rady, siedzialam i wylam razem z nia. Poszlismy spac po 2 grubo. we troje bo malej lozko mokre, wiercila sie, sapala, glaskala mnie po glowie, wbijala stopy w plecy az usnela. No a treaz sie poprostu obudzilam i usnac nie moge.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 07:22   #3117
Agrafka86
Wtajemniczenie

Następny Dzieciaczek!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 07:22   #3118
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Wooow! Gratulacje!!!

Filipiśko

Stary 2013-07-04, 07:26   #3119
Agrafka86
Wtajemniczenie

Eve Bidulko miałaś przeboje. A dzisiaj jak Mała? Lepiej? Czy dalej tak samo?

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Paulinka ja to tak puszeczkę coca-coli z lodóweczki uwielbiam. I Tż mi pozwala się napić, bo mówi, że jak się nie napiję to mi pewnie język do dooopy ucieknie.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 07:29   #3120
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje dla świeżo upieczonej Mamusi!

Cytat:
a ja sie szybko pozale i spadam.

Wzielam wczoraj prysznic, ogarnelam wloski i poszlam spac po 22. Polnoc, Marysia budzi sie z wielkim placzem, rwie ja na kaszel, az przy ktoryms razie zwymiotowala - szybko przebieranie, mycie, zdejmowanie poscieli. Na sile dalismy jej leki przeciw kaszlowi, po jakism czasie znow zwymiotowala. Caly czas ja dusilo, wiec mowie do TZ, dawaj inhalator ,wyjscia nie ma, zinhalujemy, rozszerza sie oskrzela i pojdzie spac. Walka z inhalatorem godzina 1.30 w nocy pierwsza dawaka histeria, po 15-20 minutach druga dawka to samo (dla nie wtajemniczonych pierwsza rozszerza oskrzela, druga to lekarstwo) - myslalam, ze juz nie dam rady, siedzialam i wylam razem z nia. Poszlismy spac po 2 grubo. we troje bo malej lozko mokre, wiercila sie, sapala, glaskala mnie po glowie, wbijala stopy w plecy az usnela. No a treaz sie poprostu obudzilam i usnac nie moge.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości