Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 08:44   #3151
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Moze uda sie wrzucic foto lozeczka w koncu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (108,3 KB, 58 załadowań)

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:47   #3152
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nadaje ze szpitala.
SAMMI dziekuje
Leci druga kroplowa. Bol jeszcze jest ale juz noe to co bylo.
Wisialam ka lozeczku mego i nawet nie moglam plakac. Tak bolalo. W koncu Tz drugi raz zadzwonil do gina a on zeby jechac ze juz dzwoni do szpitala. A ja blagalam o cesarke wyjac.
Maly sie wypycha teraz vhyba lubi kropelki. Nie jadlam nc od 12 h. Na noc mam wziac hydroxizine i jeszcze jakies paracetamol.
Na razie jestem sama na sali.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
IDZIA ten bol zaczal sie nagle przy wsyaniu z lewego boku. Ostry. Po jakims czasie zelzal. Ale prawie wylam. Pozniej nachodzil co jakis czas. Momentami mialam wrazenie ze ktos mi tepe kolki wbija centralnie w nieduuzy obszar z lewej na linii nerki. Przy zmianie pozycji baddziej bolalo. Ostatnia jazda soonczyla sie miska i torsjami. I wtedy lekarz kazal na IP.
Titaj powiedzieli ze u ciezarnych kolka najczesciej z prawej strony.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

No a teraz kroplowa skonczona. Dwa paracetamole wzielam a mi bol wraca. Jakby mi cale plecy sztywnialy.
Lezalam na prawym boku i tak mnie znowu wzielo.
Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Jestem zdolowana na maksa...
Czytam Was probuje nadrobic watek ale jakbym zyla w innym swiecie. Siedze po turecku na lozku bo sie boje pplozyc zeby nie bolalo. Kurcze zarzucam Was pesymizmem...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nawet Wam nie podziekowalam za kciuki. Zrobie to hurtem po wszystkim. Wszak jak zwykle boje sie by nie zapeszyc.

IDZIA jeszcze ten bol ma jedna forme. Jakby ktos zakladal obrecz pod piersiami i z tylu plecy bola i zebra. Lekarz jeszcze z usmiechem na twarzy powtarzal no moze porod sie zaczyna.

Kochana wierze ze ci pomogą w szpitalu i po kroplowkach ból zelrzał ... Oby trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Belle wielkie gratulacje i ściski dla Ciebie i małej cudna wiadomość z rana!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
śmieszek
Świetne zdjęcie!!!
Teściowa masakryczna... Chyba nie potrafilabym się powstrzymać żeby jej czegoś nie powiedziec ..
A zdjęcie z siusiakiem może konkurować z moim Leoskiem

Ev - bardzo współczuje nocki, oby dzisiaj małej się polepszylo
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:48   #3153
sarna405
Zadomowienie

Rockyyy liczymy na kolejnego dzidziusia
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:49   #3154
Rockyyy
Zakorzenienie

[QUOTE=roxi1980;41626598]Baby, powiedzcie mi jeszcze jakie aktualne badania (poza paciorem, bo mnie kazali nie robić...) macie mieć ze sobą do przyjęcia na oddział?
/QUOTE]
Ja mam miec tylko dowód os.,karte ciazy i oryginał grupy krwi.
Cytat:
Dziewczynki nadaje ze szpitala.
SAMMI dziekuje
Leci druga kroplowa. Bol jeszcze jest ale juz noe to co bylo.
Wisialam ka lozeczku mego i nawet nie moglam plakac. Tak bolalo. W koncu Tz drugi raz zadzwonil do gina a on zeby jechac ze juz dzwoni do szpitala. A ja blagalam o cesarke wyjac.
Maly sie wypycha teraz vhyba lubi kropelki. Nie jadlam nc od 12 h. Na noc mam wziac hydroxizine i jeszcze jakies paracetamol.
Na razie jestem sama na sali.

Biedulko,mam nadzieje ze spałas jako tak po Hydroxyzynie bo na mnie działała.
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Tylko żebyś się za bardzo nie rozluźniła, bo Ci dziecko wypadnie [COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano
poród prysznicowy
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze tak pozno ale niestety nie mogłam wcześniej. Wizyte miałam dopiero o 20:00 potem jeszcze maz się uparl żeby do moich rodzicow pojechać jak wrocilam to po 22 było a jeszcze Matiemu kolacje zrobić i do mycia zagonić a ja w miedzy czasie naczynia pozmywalam bo w dzień to masakra przy takiej temperaturze.

A wiec tak co na wizycie: szyjka dluga zamknieta, lekarz mowi ze nic się nie dzieje. Justynka jest glowka do dolu tak jak myslalam. Zapytalam gina o wage niuni i obliczyl ze 3780 g wiec mamy duza kobietke nawet gin się smial jak chciał zmierzyć brzuszek i mowi no brzuszek.....to nie brzuszek tylko brzuszysko

Mam zamiar troszkę poczytać co się tu dzialo dziś i tak ok 2 spac pojde znając zycie
kawał kobity
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

U nas nocne karmienie, pierwsza noc od szpitala BEZ BUTLI !!!
dla dzielnej Lilo ,wyrabia sie dziołszka nam
Cytat:

Wiec miałam dzis usg i wizytę. Tesciowa poszła z nami. Muszę powiedzieć na wstępie, ze moja tesciowa jest tak wkurzajaca, wtykajaca wszędzie nos osoba, ze naprawde powinnam dostać medal za cierpliwość. Wszyscy do okola znajomi mi wspolczuja, a moja szwagierka w ogóle nie utrzymuje z tesciowa kontaktu i unika jej jak moze.
Ja staram sie z nia żyć w zgodzie choć jest co raz ciężej i naprawde nie chce jej powiedzieć cos nie miłego bo juz raz powiedziałam, zeby sie nie wtrącala to była oburzona. Żal.

Wiec miała przyjść o 9:00 przylazla o 8:30 rano. Ja siedzialam i jeszcze jadłam sniadanie w koszuli nocnej sexi flexi z gola kapa i robiłam se make up, a ta dzwoni. Mysle WTF
Okay wpuscilam ja do domu , a ona zamiast usiąść w salonie i sobie tv oglądać czy cos to siedziała i gapila sie na mnie jak sie maluje i jem. Na żywca po chamsku. Z nerwów mi ręce sie trzesly i myślałam, ze se oko wydziubie Do tego ubrala sie jak jakas stara lafirynda. Co najmniej jakby do klubu szła. Babka,ktora ma 58lat założyła sukienkę w centki jak gepart i takie same klapki na szpili, do tego chamska nie panująca czerwona torebkę Dobrze ze tu Ameryka i nie takie dziwolagi chodzą.

Nagle zaczęła mi wyliczać ktory tydzień mam ciazy. Mysle co Wyjela telefon i zaczęła pindolic cos , ze ja podobno jej mówiłam , ze w lutym robiłam test i ze nie byłam w ciazy, a potem robiłam w grudniu. Mysle kobieto ku*mac materacem byłaś Wyobrazacie sobie cos takiego?! Ona wie lepiej od gina i mnie kiedy ja w ciaze zaszlam bo ja mam 15lat i nie wiem jak to sie stało Wyliczyla,ze jestem w 34tyg.
Ciśnienie mi wzrosło,ze myślałam ze mi wody zaraz odejdą. Powiedziałam jej,ze to moja sprawa chyba i ze zle liczy. Schodzilismy ze schodów i poszłam przodem bo jak bym szła za nia to by ona mogła niechcący z nich spaść Uwalila se w tej głowie,ze będę w połowie sierpnia rodzic
Do tego mimo polowkowego usg , na którym ewidentne wyszło,ze to chłopak ona se uwalila ,ze nie to dziewczynka bo moj Tz chce dziewczynkę. Boże daj cierpliwość
Dzis sie przekonała, ze synek jest synkiem moj mały Oleś Mam pisiora w 4d i jej go w ramki dam zeby se przypominała swoje gderanie i jej błąd.

Dziewczyny klocek waży juz w 37tyg.3300 ponad. Gin mi powiedział, ze on moze urosnac do ponad grubo 4500 do 40tyg.,wiec jak sie nie zechce wykluc sam do 39tyg.to będę mieć wywoływany porod. Chciałam urodzić sn bez znieczulenia,ale jestem przerażona. Jestem niska i nie mam tylka jak szafy. Zaczynam sie bać,ale synus jest idealny. Ma mega długie włosy az na szyji mu zwisaja i ma bardzo długie rzęsy,ze babka powiedziała na usg, ze w jej karierze takich długich nie widziała.
No i taki śmieszek pucek z niego. Chowal sie raczkami od nas i spał,ale przez sen miał takiego banana na buzi

Bylismy tez z Tz zobaczyć sale gdzie będę rodzic. Normalnie hotel 5gwiazdkowy. Tz bedzie tez miał swoje łóżko zeby sie przespac. Po porodzie moze zostać ze mną jak długo chce. Sa to pojedyncze sale. Maluszek bedzie ciagle ze mną w swoim lozeczku obok. Wszystko mi pokażą i pomogą. Położna mowi, ze zrobi z porodu imprezke i ze zawsze jest wesoło, ze nie będę leżeć jak krowa i czekać na zarzniecie, ze jak będę po porodzie chciała sie wyspać i mieć spokój to moga wziąć maluszka i sie nim zając, ze sa takie specjalne podgrzewacze , ze mozna tam podgrzewać maluszki hehe, nie sa ta inkubatory. Laska mówiła, ze oni sa jak rodzina i traktują pacjentów jak rodzine i ze co zechce to będę mieć. Nawet jak zechce pizzę to mi zamówiła Masakra.

k:

i order dla Ciebie za to ze nie zamordowałas tesciowej
Cytat:
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Belle gratulacje!!!!!!!!!
Stary 2013-07-04, 08:50   #3155
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis usłyszałam teorie od tesciowej, ze zgagi sie ma bo dziecko ma długie włosy
To dosc powszechna opinia, u mnie sie sprawdzilo juz trzeci raz
Cytat:
śmieszek
Ale banan rzeczywiscie pogodna buzinka!
Cytat:
Tym udowodnij babci ze jest 100% chlopak
O jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Ile pakujecie do torby tych ogromniastych podpasek?
Pisalam juz, ze mi schodzilo okolo 10 dziennie, a bylam 4 doby w szpitalu = 40 sztuk
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dobry dzień żaby

Od 2.30 nie spie. 2.4 0, 3,00 3,16 ,3,30 -skurcze
przerwa
5,00 skurczyk

teraz -ciszaaaa.A tak sie zaczełam cieszyc.Dobrze ze Tza nie budziłam.Teraz mnie brzuch pobolewa.....Pewnie przepowiadacze
No wiesz, laska, to juiz serio czas na Ciebie ja tez wroze Ci porodzik na dzis tak samo mialam, najpierw nieregularne z przerwami, cos jak na okres (krzyz i dol brzucha), w miare uplywu czasu sie rozkrecalo i bylo coraz bardziej przewidywalne, rowno co 5... 4... 3 minuty...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:50   #3156
magolina
Wtajemniczenie

dobry

Zajrzałam się tylko przywitać i lecę nadrabiać bo mam trochę stron zaległych

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania i kto co sobie życzy

Z góry gratuluję wszystkich nowych tygodni

mi dzisiaj całą noc śnił się tenis i że Czerwony Balonik i Samantha napisały, że urodziły - widać, co mnie najbardziej absorbuje - tenis i wizaż

dobra lecę nadrabiać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:52   #3157
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Lozeczko absolutnie rewelacyjne, przypomnisz co to za producent? No boskie jest i mega praktyczne
Kubulek
Stary 2013-07-04, 08:52   #3158
yevele
Zadomowienie

Cześć dziewczyny miałam dobrą noc w końcu

Cytat:
super teraz się posypiemy wszystkie

Samantha sorki ale rozbawił mnie Twój opis, współczuję bo faktycznie masz niewesoło, ale dzielnie to znosisz
Stary 2013-07-04, 08:52   #3159
sarna405
Zadomowienie

ja kolejna noc się męczyłam...nie mogę spac na lewym ani na prawym boku, bo nie dośc ze się dziecko tak przekręci az brzuch boli to jeszcze okropnie mi cierpną ręce
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 08:54   #3160
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
śmieszek

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wstaje..wnerwiona...ide szukac netu i robic wywiad rodzinny czemu go nie ma
wywiaduj bo tesknimy
Cytat:
Witam się porannie

zaraz uciekam pod prysznic, ogarnąć twarz i około 12 jade do koleżanki, zobaczyć jej małego syncia, urodził się niecałe 3 tyg temu. Nie chciałam do niej tak szybko po porodzie przychodzić, ale sama zaproponowała więc chętnie skorzystam i zobaczę takiego maluszka

Wczoraj wreszcie zaczęłam pakowanie torby i może rzeczy do spakowanie nie mam aż tak dużo, bo je skompresowałam tzn kosmetyki miniaturki i same najpotrzebniejsze rzeczy to mi się w tej torbie nic nie mieści przez te wielkie podpachy Bella Mama, to mi zajmuje pół torby, żeby nie te podpachy to bym sie ładnie zmieściła razem w Fifkowymi rzeczami to torby, a tak trzeba kombinować u upychać. Ile pakujecie do torby tych ogromniastych podpasek?
Ja mam paczke podkładów i paczke duzych podpasek ale chyba dokupie i to i to.
Cytat:

dobra dobra przepowiadacze, ja przepowiadam że się porodzik pod wieczór szykuje
Byłoby cudnie!
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Może się z tego porodzik rozkręci.
Ja wiem, że chyba już pisałaś, ale jakoś się zgubiłam i nie pamiętam- jakie masz teraz "procedury" działania? Idziesz jeszcze na KTG? Na wizytę? Czy kładziesz się na oddział, na któryś tam dzień po terminie jeśli się nie rozkręci?
U nas w szpitalu nie robia ktg,tylko po przyjęciu.Na wizytke tez nie ide. Ale ostatecznie w poniedziałek sie kłade na oddział.
Stary 2013-07-04, 08:54   #3161
Oliath
Zakorzenienie

IWONA, masz termin na dzisiaj kciuki, kochana!
Kubulek
Stary 2013-07-04, 08:57   #3162
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne i praktyczne,fajnie wszystko rozwiązane
Cytat:

No wiesz, laska, to juiz serio czas na Ciebie ja tez wroze Ci porodzik na dzis tak samo mialam, najpierw nieregularne z przerwami, cos jak na okres (krzyz i dol brzucha), w miare uplywu czasu sie rozkrecalo i bylo coraz bardziej przewidywalne, rowno co 5... 4... 3 minuty...
Jak dzis urodze-Laura jak dorosnie postawi ci pomnik we Wrocku
Stary 2013-07-04, 09:02   #3163
tweedledee
Zakorzenienie

strawberry i bella ogromne gratulacje, ale Wam już dobrze! pewnie teraz odpoczywacie z dzieciaczkami

Ja się coś ostatnio nie mogę wbić w ten wasz spam, spada mi forma czy co

A jaka jest dzisiaj prognoza porodzików, Rocky i któraś jeszcze?
Stary 2013-07-04, 09:03   #3164
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
IWONA, masz termin na dzisiaj kciuki, kochana!

Iwonka
rodzimy dziś razem?

własnie zaliczyłam skurczyk minutowy ale na razie cisza wrazie czego zjem sniadanko,policze ruchy i pojde kape oporządzic,umyc włosy....

Oczywiscie staram sie nie nakręcac....

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-07-04 o 09:04
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:09   #3165
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Samanta - łóżeczko super ekstra bomba!!!!

Oliath- dla Ciebie i Lilo za Kp.

Rocky-no to kciuki żeby się rozkrecilo

Mi wczoraj i w nocy pare razy napinal się brzuch, na chwilkę dosłownie i odpuszczało... Namiastka skurczy

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-04 o 09:15
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:15   #3166
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Czesc dwupaczki i mamusie
Za nami ciezsza noc, juz mialam dosyc kup i karmienia

Bella- gratuluje! !! Czesc Nelly

Samantha- o matko wspolczuje teściowej no i za wizyte

Czarowniczko- ale sie biedulko nacierpisz...mam nadzieje, ze szybko ból pojdzie sobie precz

Oliath- brawo za braj butli

Co do podkladow podpasem mnie tez duzo szlo, mialam dwie paczki i w momencie mi zeszlo i trzeba było dokupic

Oliath- w co ubierasz Lilo na spacery przy upalach? Bo kurcze u nas w domu chlodno i mala smiga w dlugich rekawach a na dworze dzis ma byc 30 st i przecież w tym nie wyjdę

A my mamy dzis wizyte u pediatry
Stary 2013-07-04, 09:15   #3167
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Oj babcia musiała zwątpić Swoją drogą... współczuję Ci Kochana, ale cóż... taka rola teściowych- żeby drażnić i denerwować

Moja teściowa wczoraj nas zapytała "czy mamy opracowaną strategię co robimy jak zacznę rodzić a TŻ będzie w pracy". Mój mąż "jaką strategię???? Żona dzwoni a ja torpedą lecę do domu", na co usłyszał "może niech Paulinka położy się wcześniej do szpitala, żebyś Ty pod tramwaj nie wpadł jak będziesz wybiegać z pracy" To było powiedziane z pełną powagą Mój TŻ zwątpił i się grzecznie pożegnał, więc teściowa po 1 min zadzwoniła do mnie porozmawiać o tym samym
Ja juz powiedziałam Tz , ze jak mam byc taka jedzą to lepiej zeby moj syn był księdzem lub gejem bez kitu

O matko , ze oneczawsez musza cos dowalic i te ich pogadanki

Moja to juz ma świra z tym całym porodem i myśli,ze mnie zawiezie do szpitala. Mowie wam zeby ch na ch stawał to jak Tz nie zdarzy to sie sama zawioze. Mam 5min.,a do tego super sąsiadów .
No,ale niech se tesciowa marzy dalej.
Jeszcze cos gadala,ze przy porodzie chce byc to mi foty bedzie robić jak mały mi z pipki wychodzi

Cytat:
Dobry dzień żaby

przerwa
5,00 skurczyk

teraz -ciszaaaa.A tak sie zaczełam cieszyc.Dobrze ze Tza nie budziłam.Teraz mnie brzuch pobolewa.....Pewnie przepowiadacze
Laura wychodzimy juz ciotki czekają

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ją w książce też czytałam o tym że zgaga
wpływa na porost włosów. Ją zgagi nie miałam a mała na czarną czuprynę
.
Ja zgagi mam, ale z przerwami. Wczoraj to zdychalam w nocy. Do tego cysterne wody wypilam i spalam na sedesie.

Moj młody ma extra długie włosy, No ale jak kazdy metalowiec musi zapuszczać jak sie tej Metallica naslucha

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41628708]
Świetne zdjęcie!!!
Teściowa masakryczna... Chyba nie potrafilabym się powstrzymać żeby jej czegoś nie powiedziec ..
A zdjęcie z siusiakiem może konkurować z moim Leoskiem
[/QUOTE]

Dziękuje

Ja jej mowie,ale tak inteligentnie takie riposty rzucam,ale ona jest zbyt tempa i nie kuma nic

Cytat:

i order dla Ciebie za to ze nie zamordowałas tesciowej

B]
A dziękuje

Cytat:
Lozeczko absolutnie rewelacyjne, przypomnisz co to za producent? No boskie jest i mega praktyczne
Tj. Dream on Me , ale to jest wersja mini crib bo standardowa nie zmiescilaby sie niestety.
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny miałam dobrą noc w końcu

Samantha sorki ale rozbawił mnie Twój opis, współczuję bo faktycznie masz niewesoło, ale dzielnie to znosisz
za dobra noc

Dzięki

Dziękuje Wam za komplementy

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-07-04 o 09:21
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:17   #3168
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ustawienia są dwa- lewe (1) i prawe (2). nie ma medycznej różnicy, obydwa są tak samo dobre. Lewe jest częściej spotykane- pewnie od lezenia na lewym boku;-)
to samo od położnych słyszałam
u mnie jest to mniej typowe 2..a spałam swego czasu sporo na lewym boku

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A wiec tak co na wizycie: szyjka dluga zamknieta, lekarz mowi ze nic się nie dzieje. Justynka jest glowka do dolu tak jak myslalam. Zapytalam gina o wage niuni i obliczyl ze 3780 g wiec mamy duza kobietke nawet gin się smial jak chciał zmierzyć brzuszek i mowi no brzuszek.....to nie brzuszek tylko brzuszysko
Ładny ciężarek dla Justynki

Cytat:
IDZIA ten bol zaczal sie nagle przy wsyaniu z lewego boku. Ostry. Po jakims czasie zelzal. Ale prawie wylam. Pozniej nachodzil co jakis czas. Momentami mialam wrazenie ze ktos mi tepe kolki wbija centralnie w nieduuzy obszar z lewej na linii nerki. Przy zmianie pozycji baddziej bolalo. Ostatnia jazda soonczyla sie miska i torsjami. I wtedy lekarz kazal na IP.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

No a teraz kroplowa skonczona. Dwa paracetamole wzielam a mi bol wraca. Jakby mi cale plecy sztywnialy.
Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Czytam Was probuje nadrobic watek ale jakbym zyla w innym swiecie. Siedze po turecku na lozku bo sie boje pplozyc zeby nie bolalo. Kurcze zarzucam Was pesymizmem...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nawet Wam nie podziekowalam za kciuki. Zrobie to hurtem po wszystkim. Wszak jak zwykle boje sie by nie zapeszyc.

IDZIA jeszcze ten bol ma jedna forme. Jakby ktos zakladal obrecz pod piersiami i z tylu plecy bola i zebra. Lekarz jeszcze z usmiechem na twarzy powtarzal no moze porod sie zaczyna.
Mam nadzieję, że jednak udało Ci się zdrzemnąć i że dzisiaj już lepiej będzie

Cytat:
Hej dziewczyny .

Ona , Strawberry- gratuluje maluszkow
Regenerujcie szybciutko siły

Wiec miałam dzis usg i wizytę. Tesciowa poszła z nami. Muszę powiedzieć na wstępie, ze moja tesciowa jest tak wkurzajaca, wtykajaca wszędzie nos osoba, ze naprawde powinnam dostać medal za cierpliwość. Wszyscy do okola znajomi mi wspolczuja, a moja szwagierka w ogóle nie utrzymuje z tesciowa kontaktu i unika jej jak moze.
Ja staram sie z nia żyć w zgodzie choć jest co raz ciężej i naprawde nie chce jej powiedzieć cos nie miłego bo juz raz powiedziałam, zeby sie nie wtrącala to była oburzona. Żal.

Wiec miała przyjść o 9:00 przylazla o 8:30 rano. Ja siedzialam i jeszcze jadłam sniadanie w koszuli nocnej sexi flexi z gola kapa i robiłam se make up, a ta dzwoni. Mysle WTF
Okay wpuscilam ja do domu , a ona zamiast usiąść w salonie i sobie tv oglądać czy cos to siedziała i gapila sie na mnie jak sie maluje i jem. Na żywca po chamsku. Z nerwów mi ręce sie trzesly i myślałam, ze se oko wydziubie Do tego ubrala sie jak jakas stara lafirynda. Co najmniej jakby do klubu szła. Babka,ktora ma 58lat założyła sukienkę w centki jak gepart i takie same klapki na szpili, do tego chamska nie panująca czerwona torebkę Dobrze ze tu Ameryka i nie takie dziwolagi chodzą.

Nagle zaczęła mi wyliczać ktory tydzień mam ciazy. Mysle co Wyjela telefon i zaczęła pindolic cos , ze ja podobno jej mówiłam , ze w lutym robiłam test i ze nie byłam w ciazy, a potem robiłam w grudniu. Mysle kobieto ku*mac materacem byłaś Wyobrazacie sobie cos takiego?! Ona wie lepiej od gina i mnie kiedy ja w ciaze zaszlam bo ja mam 15lat i nie wiem jak to sie stało Wyliczyla,ze jestem w 34tyg.
Ciśnienie mi wzrosło,ze myślałam ze mi wody zaraz odejdą. Powiedziałam jej,ze to moja sprawa chyba i ze zle liczy. Schodzilismy ze schodów i poszłam przodem bo jak bym szła za nia to by ona mogła niechcący z nich spaść Uwalila se w tej głowie,ze będę w połowie sierpnia rodzic
Do tego mimo polowkowego usg , na którym ewidentne wyszło,ze to chłopak ona se uwalila ,ze nie to dziewczynka bo moj Tz chce dziewczynkę. Boże daj cierpliwość
Dzis sie przekonała, ze synek jest synkiem moj mały Oleś Mam pisiora w 4d i jej go w ramki dam zeby se przypominała swoje gderanie i jej błąd.

Dziewczyny klocek waży juz w 37tyg.3300 ponad. Gin mi powiedział, ze on moze urosnac do ponad grubo 4500 do 40tyg.,wiec jak sie nie zechce wykluc sam do 39tyg.to będę mieć wywoływany porod. Chciałam urodzić sn bez znieczulenia,ale jestem przerażona. Jestem niska i nie mam tylka jak szafy. Zaczynam sie bać,ale synus jest idealny. Ma mega długie włosy az na szyji mu zwisaja i ma bardzo długie rzęsy,ze babka powiedziała na usg, ze w jej karierze takich długich nie widziała.
No i taki śmieszek pucek z niego. Chowal sie raczkami od nas i spał,ale przez sen miał takiego banana na buzi

Bylismy tez z Tz zobaczyć sale gdzie będę rodzic. Normalnie hotel 5gwiazdkowy. Tz bedzie tez miał swoje łóżko zeby sie przespac. Po porodzie moze zostać ze mną jak długo chce. Sa to pojedyncze sale. Maluszek bedzie ciagle ze mną w swoim lozeczku obok. Wszystko mi pokażą i pomogą. Położna mowi, ze zrobi z porodu imprezke i ze zawsze jest wesoło, ze nie będę leżeć jak krowa i czekać na zarzniecie, ze jak będę po porodzie chciała sie wyspać i mieć spokój to moga wziąć maluszka i sie nim zając, ze sa takie specjalne podgrzewacze , ze mozna tam podgrzewać maluszki hehe, nie sa ta inkubatory. Laska mówiła, ze oni sa jak rodzina i traktują pacjentów jak rodzine i ze co zechce to będę mieć. Nawet jak zechce pizzę to mi zamówiła Masakra.

To chyba tyle. Lecę prasowac tetry.

Oliath - wlasnie dzięki za te listę bo ja sie czailam na te nozyczki bezpieczne i ich nie kupiłam. Mialam instynkt, ze to nie jest dobre. Tutaj po urodzeniu wszystkie maluszki maja obowiązkowo zakładane skarpetki na lapki

Pozdrawiam Was serdecznie
Twoja teściowa jest okropna i strasznie Ci współczuję! Ale z Twojego opisu całej sytuacji, to się uśmiałam

Cytat:
Wow! Gratki! Czekamy na opis

Cytat:
Tym udowodnij babci ze jest 100% chlopak
haha..nie da się ukryć

Cytat:
Dobry dzień żaby

przerwa
5,00 skurczyk

Końcówka mnie rozczarowała..myślałam, że napiszesz, żeś w szpitalu

Cytat:

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:18   #3169
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierdziele za co?
Widac cos przeskrobalam.

bidulka jestes, to ja mam tez podobny ból Ale na razie mi przeszło, więc nie jadę na IP. Powodzenia

Cytat:
Super Gratuluję !

eveewe kochana współczuję Ci tej męczarni, Twoja mała bardzo dużo choruje.

Cytat:
Dobry dzień żaby

przerwa
5,00 skurczyk

Ja tez czuję, że dziś, no góra do soboty urodzisz
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:18   #3170
paulinka777
Raczkowanie

[QUOTE=aremalgos;41628617]Paulinko, skoro rodzimy w tym samym szpitalu napisz mi na chociażby na priv co pakowałaś do torby do szpitala? Brałaś kosmetyki dla maluszka? Bo z moich notatek z sr wynika że tylko maść do pupci mam wziąć. Ręczniczek dla dziecka bierzesz? Ile opakowań podpasek gigantów i ile tych podkładów na łożko? I jakieś dodatkowe rzeczy bierzesz typu kubek, sztućce? plisss bede wdzięczna za odp
[
/QUOTE]

Z kosmetyków dla Małej: chusteczki i linomag zielony (wzięłam ogólnie też kilka tetrówek no i oczywiście pampersy), spakowałam również ręcznik i kocyk.
Podkładów wzięłam jedną paczkę- drugą przygotowałam dla TŻ na dowiezienie, podkład na łóżko spakowałam jeden i przygotowałam resztę dla TŻ, żeby w razie czego dowiózł. Nie biorę żadnych sztućców, zastanawiam się nad dopakowaniem kubka, ale chyba raczej nie jest on potrzebny. Swoją wodę będę pić z gwinta ;-)
Koszule spakowałam 2- reszta przygotowana do dowiezienia. I generalnie ze wszystkim tak robiłam: spakowałam jakąś część a resztę przygotowałam dla TŻ. Zależało mi, żeby spakować się w jedną średnią torbę, bo następną jaką miałam to takiej wielkości, że na 2tygodniowe wczasy razem z TŻ bym sie w nią spakowała.
Moja wyprawka do szpitala składa się w sumie z 2 toreb- jednej średniej wielkości a'la sportowej i druga to torba od wózka (mam w niej spakowane wszystko co potrzebne dla Małej zaraz po porodzie, żeby TŻ nie musiał przeszukiwać tej większej).
Stary 2013-07-04, 09:20   #3171
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Na wstępie kolejne wieści od Czarowniczki:

Znowu dostała kroplówkę, bo znowu ją bolało. Kiedy pytała lekarza kiedy to puści powiedział, że po porodzie...Z lokatorkiem ok, tętno 135, kopie. Po obchodzie dowiedziała się, że to infekcja dróg moczowych i będzie miała podawany antybiotyk. I niedługo pod ktg ją podłączą.
Przekazałam, że mocno trzymamy za nich kciuki i pozdrawiamy
Nas też pozdrawia, ściska wszystkie mocno i pisze, że ma nadzieję, że jesteśmy w dobrym zdrowiu i uśmiechnięte
I jeszcze żartuje, że mały będzie miał może datę urodzin jak tytuł filmu "Urodzony 4 lipca"
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:21   #3172
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wreszcie naprawdę dobry, bo się wyspałam Wstawałam co prawda kilka razy do kibelka, ale momentalnie znowu zasypiałam.. nawet męża nie słyszałam jak się szykował do pracy tak to ja mogę spać co noc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:21   #3173
Charlize89
Rozeznanie

BelleFramboise dla ciebie i maluszka.

Matko jaki mi jęczmień wyskoczył na prawym oku, oko mnie boli jak diabli.

i teściowa ostatnio znowu wkurzyła. Przyjechała na kawe, siedziała pół dnia i stwierdziła, że po porodzie TŻta dwie bratanice (wiek, 6 i 7 lat) przyjadą do nas na wakacje. Matko, czy ona rozum gdzieś po drodze zgubiła? Nie mam czasu zajmować się po urodzeniu czyimś dziećmi, zwłaszcza, że te dziewczynki są okropne, niewychowane, pyskate i nawet nie potrafią się same bawić. Za Chiny ich nie wezmę na wakacje ani przed ani po porodzie.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:22   #3174
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

A my mamy dzis wizyte u pediatry

Cytat:
J
Jeszcze cos gadala,ze przy porodzie chce byc to mi foty bedzie robić jak mały mi z pipki wychodzi

:
a filmik nie da rady?
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Końcówka mnie rozczarowała..myślałam, że napiszesz, żeś w szpitalu

kiedys Cie nie zawiode wręcz zaskocze
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ja tez czuję, że dziś, no góra do soboty urodzisz
Trzymam za słowo
Stary 2013-07-04, 09:22   #3175
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Moja to juz ma świra z tym całym porodem i myśli,ze mnie zawiezie do szpitala. Mowie wam zeby ch na ch stawał to jak Tz nie zdarzy to sie sama zawioze. Mam 5min.,a do tego super sąsiadów .
:
padłam, nie wiem czy wstanę i kiedy wstanę

Przecież ona na serio normalna nie jest

Ja nie wiem czy ona nie myśli. Ciekawe jak ona czułaby się gdyby ktoś chciał jej cykać zdjęcia przy porodzie. Może niech sie rozbierze i pocykasz jej foty, a co ...

Ale ze mnie baba, nie przywitałam się ...

DZIEŃ DOBRY

Za wizyty, widzę, że udane

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-04 o 09:23
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:24   #3176
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Niestety Lilka dalej spada na wadze Teraz przed każdym kamieniem i po ma być ważona, żeby wiedzieć ile je. Bo mam ponoć duże piersi, ale mało pokarmu. Tz ma przynieść lokator i zacznę zabawę w ściąganie, ale może laktacja się rozbuja. Do tego jest żółtą, więc dzisiaj znowu kroplówkę i lampy

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:24   #3177
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

i teściowa ostatnio znowu wkurzyła. Przyjechała na kawe, siedziała pół dnia i stwierdziła, że po porodzie TŻta dwie bratanice (wiek, 6 i 7 lat) przyjadą do nas na wakacje. Matko, czy ona rozum gdzieś po drodze zgubiła? Nie mam czasu zajmować się po urodzeniu czyimś dziećmi, zwłaszcza, że te dziewczynki są okropne, niewychowane, pyskate i nawet nie potrafią się same bawić. Za Chiny ich nie wezmę na wakacje ani przed ani po porodzie.
no to wymyśliła!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 09:24   #3178
Rockyyy
Zakorzenienie

[QUOTE=paulinka777;4162911 7]
Cytat:
Paulinko, skoro rodzimy w tym samym szpitalu napisz mi na chociażby na priv co pakowałaś do torby do szpitala? Brałaś kosmetyki dla maluszka? Bo z moich notatek z sr wynika że tylko maść do pupci mam wziąć. Ręczniczek dla dziecka bierzesz? Ile opakowań podpasek gigantów i ile tych podkładów na łożko? I jakieś dodatkowe rzeczy bierzesz typu kubek, sztućce? plisss bede wdzięczna za odp
[
/QUOTE]

Z kosmetyków dla Małej: chusteczki i linomag zielony (wzięłam ogólnie też kilka tetrówek no i oczywiście pampersy), spakowałam również ręcznik i kocyk.
Podkładów wzięłam jedną paczkę- drugą przygotowałam dla TŻ na dowiezienie, podkład na łóżko spakowałam jeden i przygotowałam resztę dla TŻ, żeby w razie czego dowiózł. Nie biorę żadnych sztućców, zastanawiam się nad dopakowaniem kubka, ale chyba raczej nie jest on potrzebny. Swoją wodę będę pić z gwinta ;-)
Koszule spakowałam 2- reszta przygotowana do dowiezienia. I generalnie ze wszystkim tak robiłam: spakowałam jakąś część a resztę przygotowałam dla TŻ. Zależało mi, żeby spakować się w jedną średnią torbę, bo następną jaką miałam to takiej wielkości, że na 2tygodniowe wczasy razem z TŻ bym sie w nią spakowała.
Moja wyprawka do szpitala składa się w sumie z 2 toreb- jednej średniej wielkości a'la sportowej i druga to torba od wózka (mam w niej spakowane wszystko co potrzebne dla Małej zaraz po porodzie, żeby TŻ nie musiał przeszukiwać tej większej).
Ja mam 2 torby: swoją i Laury
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Znowu dostała kroplówkę, bo znowu ją bolało. Kiedy pytała lekarza kiedy to puści powiedział, że po porodzie...Z lokatorkiem ok, tętno 135, kopie. Po obchodzie dowiedziała się, że to infekcja dróg moczowych i będzie miała podawany antybiotyk. I niedługo pod ktg ją podłączą.
Nas też pozdrawia, ściska wszystkie mocno i pisze, że ma nadzieję, że jesteśmy w dobrym zdrowiu i uśmiechnięte
I jeszcze żartuje, że mały będzie miał może datę urodzin jak tytuł filmu "Urodzony 4 lipca"
Biedulka
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Powiedz stanowczo ze nie ma w tym roku takiej opcji i tyle.
Stary 2013-07-04, 09:26   #3179
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz powiedziałam Tz , ze jak mam byc taka jedzą to lepiej zeby moj syn był księdzem lub gejem bez kitu

O matko , ze oneczawsez musza cos dowalic i te ich pogadanki

Nie wierzę!!!! Nie wiem czy płakać, czy się śmiać

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Biedna Czarowniczka... Wymęczy się dziewczyna.. Trzymamy kciuki za szybko mijający ból
Stary 2013-07-04, 09:26   #3180
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[QUOTE=Rockyyy;41629221]
Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 torby: swoją i Laury

Biedulka

Powiedz stanowczo ze nie ma w tym roku takiej opcji i tyle.
ja się spakowałam w 1 walizkę, Filipowe rzeczy schowałam do reklamówek - nauczyłam męża co gdzie leży, żeby mógł podawać jak będzie potrzeba.
Jeszcze mu muszę szafę opisać - jakby czegoś zabrakło :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości