|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() Ok, wezme Ci Chociaz nie wiem czy bede jezdzic tak czesto w wakacje. Tata wczoraj powiedzial "Kupilabys sobie kolejna szafe, a nie znowu ciuchy. Przeciez od dawna Ci sie nie mieszcza w szafie" ![]() Rurki dzinsowe, zakiet w stylu chanel, czarna mini, czerwone spodnie takie bardziej eleganckie (ale waham sie nad nimi, bo mam juz jedne czerwone), bransoletke i kolczyki. A w lumpeksie: leginsy z Zary, mala szara (w sam raz na egzaminy), korowa bluzke, 2 szale, koszulke od pidzamy i bluze. Zrobie potem zdjecia ![]() Nie wiem czy konkretniejsze niz na poczatku, bo bylam pierwszy raz i szukalam konkretnych rzeczy. Patrzylam czy sa warte ceny, a nie ile przecenili chociaz po wypadzie do sh wszystko wydawalo sie takie drogie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Dziewczyny, polecicie kosmetyczke na oczyszczanie twarzy? Kiedys chodzilam do Dermedu, ale szukam alternatywy Chyba, ze na pozbycie sie glebokich zaskornikow potrzebuje innego zabiegu? Kilka "syfkow" tez mam Mis, czy ta "Twoja" kosmetyczka z huty, ktora polecalas na regulacje brwi dobrze robi tez inne zabiegi, jak np. oczyszczanie? Podasz do niej namiary? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1622 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Łojele, 10 a ja już zdążyłam wrócić do domu
![]() Ponieważ ręka mimo opuchlizny goi się ładnie, to mam ochotę poświętować co powiecie na jakieś wyjście jutro?Proponuję wspólny wypad na Mały Rynek na festiwal Jemynapolu - ma być dużo dobrego jedzenia i cydry i piwa, kwasy, wina, sery i inne dobrości ![]() Więcej informacji: JEMYNAPOLU Cydry, kwasy, miody, piwa winaczyli LIPCOWE ZABAWY MIESZCZAN Będzie to czterodniowa fiesta i kiermasz jedzenia z różnych stron świata oraz win, cydrów, kwasów chlebowych i bardzo zimnych piw. Będzie można nabyć produkty ekologiczne i bardzo zdrowe oraz zupełnie niezdrowe, ale równie smaczne. Kiermasz odbędzie się w dniach od 4 do 7 lipca 2013 na Małym Rynku w Krakowie. Godziny otwarcia: od 11 do północy. Hasło „Jemynapolu”: „Przyjdź głodny i zjedz tu!”. W programie m.in.: - pokazy gotowania na scenie - degustacje - koncerty codziennie Lista wystawców: Restauracja Alebriche - kuchnia meksykańska Biesiada z Hudym Smalcem – polska Bul-Eco – bułgarska Restauracja Cosa Nostra - włoska Fattoria del Duca – włoska La Petite France – francuska Organic Bar - wegetariańska, wegańska, eko-fastfood Papryka, salami – węgierska Protradici - langosze i trdelniky Roti-Roti – indyjska Smaki Grecji – grecka Restauracja Via Otta - włoska Wyroby Wileńskie – litewska Restauracja Ziemiańska – polska oraz Manufaktura Czekolady Sery Kozie Figa Spółdzielnia Gazdowie Wędliny Majerczyk Baltic Glass Browar Koreb Bul-Eco Cuba System Kamron Miody Łysoń La Petite France Smaki Grecji Vinarin Wine Fashion Ktoś chętny? Cydr w plenerze? Później może jakieś piwo w ogródku RE albo gdzieś? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- PS. Znajomy szuka osób do badań eye-trackingowych, trwają maks 40 minut i pewnie polegają na oglądaniu czegośtam na ekranach. Badanie skierowane do osób, które mają/miały konto w banku BPH, płacą 50zł. Może któraś się skusi
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
MistrzyniSprzecznosci uwielbiam Twojego bloga!
![]() Dziewczyny, wiecie może gdzie można kupić w Krk dobry strój kąpielowy/bikini :P? Bo straciłam już 2 dni na poszukiwaniach i nigdzie nic nie mogę znaleźć,raz,że mi się nie podoba, dwa kompletnie nic na mnie nie pasuje;/
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Edit: Jednak nic ;p
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2013-07-04 o 14:54 |
|
|
|
#1625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję, miło mi. Chyba czas dodać nową notkę ![]() Wczoraj wróciłam z pracy o 20, skakałam |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak tegoroczna kolekcja bo po raz pierwszy skusilam sie na bikini z innej firmy...na wyprzedazy w croppie wiec moze tam tez cos ci w oko wpadnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1628 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
byłam dziś na tym całym festiwalu jedzeniowym na Małym Rynku, gorąco jak diabli, nie bardzo widzę jak można jeść na takiej patelni. Sery leżały do słońca, wina/cydry/kwasy chlebowe także. ludzi było mało, kręciło sie paru turystów i tych co wracali z pracy.
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na 2 poprzednich edycjach i było zarąbiście
ale fakt, jest kilka ważnych założeń:- iść w towarzystwie lubianym i wesołym - iść raczej na wieczór - kupić butelke wina, piwo czy co tam kto chce, usiąść lajtowo z całym majdanem na chodniku, krawężniku, czy innym murku i cieszyć się tym, że się pije w zupełnie niekrakowskich okoliczniściach na ulicy, po biesiadnemu ![]() Ja tam polecam! |
|
|
|
#1632 |
|
Copyraptor
|
Nikt się nie pisze, więc chyba w końcu pójdę sama, trudno
|
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
aha, wczoraj kupiłam kwas chlebowy który pani wyciagła z lodówki - a jak pociągnełam łyka to wcale nie poczułam jakoby był schłodzony.
Powiem szczerze, że z takich polowych imprez to wole te co się odbywają jesienią/zimą/wczesna wiosną jak słonko jeszcze nie jest mocne i jedzenie nie jest narażone na taką temperaturę. Ale wieczorem moze być tam fajnie. cholerko, bez aluzji proszę ![]() no, chyba że uwielbiasz upały i podtopione sery ser francuski na gorąco nie jest smaczny (ten który miał być mega twardy i podawany na mega zimno).ciepłe alkohole latem dla mnie nie są fajne . ale co kto lubi. i żeby nie było że atakuję. Nie będę pisała że było to fajnie jak nie było. Upał dla mnie jest fajny na plazingu smażigu a nie w miescie. o Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2013-07-05 o 06:57 |
|
|
|
#1634 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41595991]Zmiany, zmiany, wszędzie zmiany
[/QUOTE]co masz na myśli hiper? ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1635 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nikt się nie spodziewa, że napiszesz, że było fajnie ![]() Życie prywatne i zawodowe
|
||
|
|
|
#1636 |
|
Konto usunięte
|
tak zawsze tylko nie teraz bo teraz jest za gorąco żeby jeść na placu na którym jest ponad 40 stopni.
Inicjatywa imprezy jest fajna, ale ja nie lubię tropikalnych upałów w mieście. |
|
|
|
#1637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
bo Słowacja ma ok. 300km żeby ją przejechać, a jedzie się i jedzie... jak za pogrzebem...są ograniczenia w wioskach do 50km,poza do 80km i wszyscy strasznie tego przestrzegają. Poza tym jest masa, ogrom policji która łapie obcokrajowców na każdym kroku i wlepiają mandaty za wszystko.
Lepiej dopłacić parę euro za kawałek autostrady przez Słowenię (chyba, czy tam kawałek Austrii), nadrobić ok.100km i nie tracić czasu. My wybraliśmy trasę przez Słowację i mało się nie wykończyliśmy. Na tyle długo to trwało, że przez to musieliśmy nocować na Węgrzech nad Balatonem chociaż nie mieliśmy tego w planach. Ale w nocy miałam akcję! Laska u mnie w klatce zalała cały pion i pół bloku. Woda jej się tak lała, że z zewnątrz wyglądało jakby był wodospad. Kasiencja swoją drogą mieszkanie obok Ciebie całe szczęście, że to nie mój pion, bo nie mam ubezpieczenia mieszkania
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#1639 |
|
Pani Buka
|
![]() a zastanawiałam się co się właściwie stało. słyszałam tylko głosy i chodzenie na klatce no i prąd włączyli dopiero z godzinę temu. to co one zrobiły? rura im pękła czy co?
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- w temacie zamówienia kosmetyków z mazidla vs. naturalis koszty wyglądają tak: 100ml hydrolatu oczarowego- mazidła: 12,92, naturalis 5,20 ![]() 100ml h. z kocanki - mazidła: 10,61, naturalis: 6,50 ![]() a więc otwieram zamówienie z naturalis
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym powinnas miec jakies ubezpieczenie w ramach kredytu ja przynajmniej mialam obowiazkowe ubezpieczenie mieszkania....Pozdrowienia z plazy ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile ma ubezpieczenie.... mam ubezpieczenie w ramach kredytu i myślałam że to wystarczy, ale zostałam uświadomiona, że to ubezpieczenie jest jakby dla banku tzn. gdy się coś stanie to bank otrzyma wypłatę kasy, bo dopóki wisi kredyt to bank jest właścicielem. Muszę się jeszcze dokładnie w tym zorientować, ale jeśli tak jest to ja sama dla siebie powinnam takie wykupić. No chyba że zostałam wprowadzona w błąd....
|
|
|
|
#1643 |
|
Matka Smoka
|
We Francji czy we Wloszech sery i wedliny sprzedaje sie na codzien na targach, a temperatury czasem jeszcze gorsze.
gg - porownalas cenowo hydrolaty ekologiczne ze zwyklymi, troche nieobiektywnie hehe. Ale chyba naturalis obnizyl ceny, bo wydawalo mi sie, ze drozej ostatnio placilam. A mozna podwojnie ubezpieczyc mieszkanie? Nie wpadlam na to, a mam taka sytuacje jak Ty. |
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że nawet trzeba. Dlaczego miałoby się nie dać? Nawet przed chwilą wyczytałam, że podpisuje się cesję na bank tego ubezpieczenia do kredytu, a więc jak coś kasa idzie dla banku, a my nie jesteśmy zabezpieczone
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1646 |
|
Copyraptor
|
Lenka, Twój podpis
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Znalezione na fejsie. Bardzo mi się podoba. Takie... życiowe
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
mój się nie daje przytulać, chyba, że śpi to jest jej wszystko jedno ![]() czemu jak jest weekend to psuje się pogoda...
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też się nie dawała. Po max. 10 sekundach następowało zaparcie się wszystkimi czterema łapkami i odsuwanie jak najdalej. Wyjątek stanowiła godz. 4:00, kiedy zbierało jej się na czułości i przyłaziła mnie budzić
|
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oddałam 5 rzeczy do emilkowej krawcowej, po weekendzie odbieram Super, że tak dobrze poszło Cytat:
Nie wiem właśnie czy w razie czego bank bierze odszkodowanie po prostu dla siebie czy część udostępnia na naprawę szkód ![]() Cytat:
Jaka Orzeszkowa była mądra - " umysł kobiety polskiej jest pojemniejszy, że tak powiem, chwytliwszy od umysłów innych ogółów kobiecych" )
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2013-07-05 o 22:32 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

ja swoje ciuchy w worku wrzucilam do walizki, wypiore je dopiero w domu 

i piwa, kwasy, wina, sery i inne dobrości

rura im pękła czy co?

)