|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dzień Dobry
![]() trzymam kciuki za wizyty i żeby dzieci były ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Teraz ty możesz szaleć z ciuszkami i wyprawką, dzieci pod pachę i an zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#572 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dziś wizytę mam ale bez usg ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
Hello!
Ale upał ![]() ![]() ![]() Zamówiłam sobie na all zestaw książek "literatura w spódnicy" i czekam aż przyjdą. Niby ebook fajna sprawa, ale czasem wolę go nie brać, jak mam np. długo tramwajem jechać czy autobusem, chcę poczytać a się boję, że ktoś pozazdrości i tyle go będę widziała ;P Trzymam kciuki za wizyty! Co do słodkiego - to trzeba zjeść minimum 45minut przed badaniem! Bo zanim to do dzieciaka przeniknie- minie chwila. U mnie się to zawsze sprawdza- ostatnio zjadłam torcik czekoladowy oraz wypiłam mrożoną latte [bezkofeinową akurat] i szalał, że ho ho! |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
ooj wątpię, bo On nie jest skory do niespodzianek
![]() Cytat:
![]() ja słyszałam gdzieś że zanim dotrze jedzenie do maleństwa to mija 20 min ![]() sobie wykreślanki wezmę na wizytę w razie gdyb znowu ginka miała opóźnienie 1,5 godziny ![]() ja musiałam się dzisiaj poprawić i wzięłam lusterko, ale strasznie nie wygodnie ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() Sama jestem w szoku jak szybko rośnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się w kolejnym dniu. Tak mi się wydaje że łaskotki w brzuszku które ostatnio czułam to nie Ufoludka bo teraz cisza, nie chce dac mamie kopniaka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
Przy 1 ciąży mój mąż nie chciał być przy porodzie, ale jak już jechaliśmy do szpitala to mu się odmieniło, chciał bardzo, ale go nie wpuścili- i tak po 4h skurczy miałam robione cc. Ale był potem przy ubieraniu małej i robił zdjęcia, wrócił do domu i nie spał do rana z wrażenia
![]() Teraz chciałabym żeby przy mnie był nawet jeśli nie będzie planowanej cesarki, nawet jeśli miałby być przy mnie godzinę, dwie- ma mnie i dziecka pilnować! Mamy w domu ważny skarb, drugi w drodze- tata ma pilnować żeby wszystko było dobrze, żeby nikt nas nie zaniedbał i żebyśmy wrócili zdrowi do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
I ja napisze ze polecam porod mężem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41629567]U nas do tej pory było tak, że maluszek kopał tylko mnie, a jak tata przykładał rękę to nic a nic. Chyba wyczuwał złe fluidy
![]() ![]() to wszystkie dzieci widzę takie złośliwe i nie dają się tatusiom tykać ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41629636]Przy 1 ciąży mój mąż nie chciał być przy porodzie, ale jak już jechaliśmy do szpitala to mu się odmieniło, chciał bardzo, ale go nie wpuścili- i tak po 4h skurczy miałam robione cc. Ale był potem przy ubieraniu małej i robił zdjęcia, wrócił do domu i nie spał do rana z wrażenia ![]() Teraz chciałabym żeby przy mnie był nawet jeśli nie będzie planowanej cesarki, nawet jeśli miałby być przy mnie godzinę, dwie- ma mnie i dziecka pilnować! Mamy w domu ważny skarb, drugi w drodze- tata ma pilnować żeby wszystko było dobrze, żeby nikt nas nie zaniedbał i żebyśmy wrócili zdrowi do domu.[/QUOTE] Mój mąż też nie chciał, a potem jednak chciał. Polecam bo po 1. niech widzi jak się trza namęczyć ![]() ![]() Teraz nie chcę go brać, ale on się upiera żeby iść ![]()
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
mąż powiedział że depilować mnie nie będzie
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
Dlaczego chcecie, by dzieci fikały na usg? Żeby popatrzeć na nie? żeby łatwiej określić płeć? bo chyba trudniej jest dokonać pomiaru, czy mylę się?
![]() I mam pytanie - czy są tu dziewczyny z Poznania? A jeśli tak, to zastanawiałyście się nad szpitalem? |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dwupaki
![]() Widzę że wczoraj nocne posiedzenie na wizażu było ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Domii ciuszki rewelka , i to za 3 zł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Dziewczyny 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie! Jak się dziś czujecie? U mnie piękna pogoda
Ide z psem a potem szukać ubranej dla mojej malutkiej ![]() Jak lekarz Wam robi usg to za każdym razem sprawdza przepływy?? Bo mój ostatnio nie sprawdzał i jak spytałam dlaczego to powiedział,że to nie jest konieczne za każdym razem. A to tylko kilka sekund, wystarczy włączyć przycisk na usg. Ja biorę acard na rozrzedzenie krwi, jestem zagrożona zakrzepami i przepływy są bardzo ważne w moim przypadku. Mam taki problem.. z moja mamą.. może dla kogoś innego to nie byłby problem, ale ja po prostu oczekuje od Niej czegoś innego. 1.uważa,że jej pomoc będzie niezbędna po porodzie, juz teraz na 4,5 miesiąca przed porodem martwi się jak wykombinować u lekarki zwolnienie na czas okołoporodowy-ja bym chciała aby to była moja decyzja, tzn. chcę sama z TŻ-tem wszystko robić a jeśli stwierdzę,że potrzebna mi pomoc to o nią poproszę. Ona na to,że ja sobie nie zdaje sprawy o czym ja w ogóle mówię. No jakoś tysiące kobiet nie mają pomocy i muszą sobie same radzić i sobie jakoś dają radę, więc czemu nie ja? 2.uważa,że nasza sunia powinna być po porodzie gdzieś wywieziona (do moich rodziców lub rodziców TŻ-ta),że jak to pies przy małym dziecku itp. wybiłam jej to z głowy, uważam,że jak najbardziej pies ma być cały czas, byłoby gorzej jakbym psa zabrała wtedy dopiero mógłby być problem 3.kupuje na siłę ubranka mimo że nie było wiadomo jaka płeć, prosiłam aby nie kupowała bo zabiera mi całą przyjemność, powiedziałam,że jak bardzo chce to niech odkłada na bok jakieś pieniążki a potem razem pójdziemy na zakupy lub jej powiem konkretnie co jest potrzebne. Ona i tak dalej kupowała jakieś śpioszki, które mi sie w ogóle nie podobały, tzn. sama bym takich w życiu nie kupiła, nie widzi plamek na tych lumpeksowych ubrankach,itp. 4. mimo mojej jasnej prośby np. nie kupuj drugiego takiego samego kocyka w innym wzorze to poszła i go kupiła. Na moje pytanie dlaczego go kupiła, przecież wcale nie są takie rewelacyjne,ze przecież nie chciałam drugiego takiego samego głupio się uśmiecha i nic nie mówi. Efekt był taki,że 5. trzęsię się nade mną jak nienormalna. w 4 mscu byłyśmy w centrum handlowym, wzięła mi sałatkę owocową w takim plastikowym pojemniku w reklamówce.Ja chcę ją zjeść a Ona wstaje od stołu , podlatuje do mnie i przez ramię wyciąga mi pojemnik z reklamówki i z tego woreczka- taka niby Jej "pomoc" bo ja- 29-letnia, zdrowa córka nie poradzę sobie z samodzielnym zjedzeniem sałatki.. Byłam wkurzona na maksa, traktuje mnie jak jakąś niepełnosprawna osobę. Tak samo z wchodzeniem po schodach ( nie powinnaś tak wchodzić cały czas), z tym,że pies może mnie pociągnąć na smyczy,że jak zakupy robię-noszę torby, w ogóle wyraża zdziwienie,że ja sprzątam, odkurzam... że TŻ powinien to robić..a ja jestem w domu a TŻ cały dzień w pracy, wraca pózno zmęczony.. Mogłabym tak wymieniać 6. ma pesymistyczne podejście do wielu spraw, kilkanaście tygodnie temu potrafiła narzekać,że jaka szkoda,ze teraz jest taka pora,że nie ma takiego wyboru owoców itp. ja do niej mówię" co Ty w ogóle opowiadasz za bzdury, do głowy nawet mi takie coś nie przyszło, w sklepach pełno owoców-jabłka, gruszki, pomarańcze, mandarynki, banany, kiwi, itd" a ona na to importowane a ja bym chciała abyś miała takie dobre, polskie, nasłonecznione.. i to jest jeden z wielu powodów jaki potrafi znalezć do narzekania 5. uważa, że skoro jestem w ciąży to znaczy, że absolutnie wszystko związane z ciążą mnie interesuje ... opowiada mi historie, które jednym uchem mi wpadają a drugim wypadają, nic nie wnoszą moim zdaniem. Ogólnie moja wiedza na temat ciąży jest większa niż Jej, Ona wiele rzeczy nie pamięta, nie wie, wiele się pozmieniało... jak jej mówię,żeby mi o tym nie opowiadała to Ona do mnie mówi, że jestem jakaś dziwna, że przecież ja jestem w ciąży i ten temat powinien mnie interesować.. nie ważne,ze na dany temat czytałam już kilkanaście artykułów... nie dociera to do niej Tłumaczę jej, że wiem, że chce dobrze, że doceniam te jej "starania" ale że chcę sama decydować,że ona miała już swój czas na kupowanie ubranek itd. Musiałam się wygadać... moja Mama strasznie mnie drażni i prawie w każdje rozmowie denerwuję się czymś co Ona mów, po prostu czasami zadziwia mnie jej logika a wręcz jej brak.
![]() |
#586 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
![]() Rybka ja myślę, że się bąbel jeszcze obróci, w sumie czas pokaże. Mój Mikuś jest teraz głową w dół ale pewnie ma jeszcze tyle miejsca, że stro razy zmieni ułożenie. Co do porodów to bardzo bym chciała, żeby TŻ był ze mną, myślę, że jego obecność i wsparcie wiele mi da. Planuję rodzić naturalnie, chyba, że będą powody do cesarki to wtedy nie ma wyjścia. W moim szpitalu jest ZZO i rozważam je, ale wiadomo, że trzeba się wstrzelić w rozwarcie i trafić akurat na wolnego anestezjologa. Ale nie mam pewności czy chcę napewno, okaże się w trakcie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia mamusie!
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
aksbarg
mama zawsze taka była? przed ciążą też? moim zdaniem ona boi się odepchnięcia, po porodzie skupisz się na dziecku i mężu a nie na niej, i faktycznie masz problem z nią, rozmowy pewnie nie pomagają tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie jeszcze nie ale już się śmiałam że niedługo będę to robiła po omacku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zbieram sie do zrobienia czegokolwiek.
Na obiad planuję zrobić racuchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Najpierw odpowiem w połowie:
Azealia tako jumper x z 2010 roku w listopadzie zacznie wozić trzecie dziecko. Zdarzylo nam się kleic łatkę na pompowanych kołach i smarować hamulce ale Szczecin to park na parku a nas otaczały 3 i uwielbialiśmy jeździć w teren-sprawdził się. W żadnym z parków nie było chodników. Agnieszka co za wspaniała wiadomość! Wierzyłam, że będzie ok. Nie pamiętam kto pytał o gulkę ale to dzidziuch się wypina, żadne tam stawianie się macicy. Macica stawia się cała a nie punktowo. Na ogół to plecki albo pupa jak się zaprze. Mój kopie wieczorami głównie bardzo nisko. W dzień potrafi sięgnąć do polowy drogi między pepkiem a zebrami. Wierci się po prostu. To normalne. Czytam dalej. Edit:ryba ja brałam najwieksza wanienke bo miały ta sama cenę. Ale prawda jest taka ze jak dziecko już siedzi to kijami go nie polozysz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-04 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Tak Was czytam od czasu, do czasu, chwilkę się udzielałam w pierwszej części ![]() Jestem w 23 tygodniu ciąży, termin przewidziany na 29 października, czekamy na Leonka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zadomowienie
|
Głównie po to, że bada się również "ruchy własne płodu" oraz "napięcie mięśni". Jeśli tego na usg nie widać, to jest źle. Połówkowe powtarza się, póki dziecko nie zacznie się ruszać. Jeśli nie ma ruchów własnych i nie można zmierzyć napięcia mięśni- szpital, i podejrzenia chorób neurologicznych / kłopotów z kręgosłupem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz mam zamiar zacząć dbać o stópki i paznokcie...ciekawe jak mi to wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.